|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#31745) wolfchild válasza csíkosháTTú hozzászólására (#31744)
|
Válasz •
|
Ápr 5, 2014 |
|
Szia!
Tisztában vagyok, hogy minden más esetben az úgy van ahogy mondod, de ebben az esetben ez nem történhet meg. Kicsit furcsán hangzik, de tudom mit beszélek, tesztelve több mint 1000 alkalommal, eddig nem volt siklás, sebességtől függetlenül.
Itt hívom fel minden új és régi fórumozó figyelmét, hogy Csíkos mester nagyon is tudja mit beszél, így senki ne próbáljon meg kis íven olyan szerelvényt közlekedtetni, amit nem arra terveztek. Az általam leírtak, csak és kizárólag, a saját kivitelezésemre értendők.
|
(#31747) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 5, 2014 |
|
Nem akar valaki ilyen vagont. Még 2 megrendelés kell, hogy egyáltalán legyen. Kb. Egy TT gözmozdony árában lesz:
Trafos vagon |
(#31748) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#31734)
|
Válasz •
|
Ápr 5, 2014 |
|
"Dahmer" .... csak ezt tartottál a kezedben ... |
|
(#31751) Orpolyas válasza reszelozsir hozzászólására (#31723)
|
Válasz •
|
Ápr 5, 2014 |
|
Köszönöm a segítséget, a kasznit sikerült leszedni, de a zéger gyűrűvel meggyűlt a bajom, úgyhogy inkább hagytam a fenébe a forgóvázakat, megsikáltam alvázon. Összerakás után pedig egy korához képest gyönyörű, egy-két kopást leszámítva vadinovi emeletes vonatom lett |
(#31756) Gashpy válasza Gashpy hozzászólására (#31716)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Csak úgy....
Polszki vengri dva bratanki...
|
|
(#31765) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Kis kút kerekes kút van az udvaromban... |
|
(#31766) maTTato válasza Lezlinilzen hozzászólására (#31765)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Az enyémben nincs, mert fúrt kutam van...
Példa értékű, részletes kidolgozás. |
(#31768) reszelozsir válasza Gashpy hozzászólására (#31756)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Nem akarok tolakodó lenni, de még néhány képet megnéznék a találkozóról. |
(#31774) a3vap hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Sziasztok,
Google hozott hozzátok, remélem ti majd tudtok segíteni/ tovább irányítani.
Röviden: hagyatékból hozzám került egy szétszedett TT-s terepasztal. Részzletek itt: linkk
Mivel a családban már senki nem foglalkozik ilyesmivel, ezért szeretném pénzzé tenni, amennyiben lehet.
Hol és hogyan érdemes szerintetek ezzel próbálkoznom?
Minden választ köszönök.
Üdv:
Vaskor Péter
|
(#31776) Luciferike válasza a3vap hozzászólására (#31774)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
A középső zöld mozdony az a BR151-es? |
|
(#31777) Luciferike válasza Luciferike hozzászólására (#31776)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Nem az |
(#31780) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#31747)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Klafa, miből van? |
(#31781) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#31780)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Ha minden igaz mügyantábol ( resin ) és müanyagbol/fémböl az alvázak. |
(#31784) etwg válasza etwg hozzászólására (#31781)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Amugy ez inkább vitrinmodell lesz, gyakorlatilag a modellvasuton üzemképtelen. A valodi jármü sem mehet ki csak ugy a pályára, hiszen ezen a jármüvön komoly computervezérlés müködik menetközben, ami oldalra is el tudja mozditani az egész hidat ( az egyik ilyen jármüvön +/- 200 mm-l).
Arrol nem is beszélve, hogy sok esetben ideiglenesen el kell bontani néhány vasuti mütárgyat, másikat meg kell erösiteni. ( volt amikor felsövezeték, világitási és jelzöoszlopokat kellett lebontani, és hidakat aláducolni). Kiváncsi lennék ki tud/akar ilyesmit megvalositani, egy-egy ilyen menet elött. |
(#31785) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#31784)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Az ára mennyi lenne kb? (pontosan) |
(#31787) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#31785)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Még vitatkoznak az áron. Valaki azt állitotta, hogy amerikai megrendelést $300 -ra elfogad. Nem tudom, én nem rendelek a leirtak miatt ( magam is épitettem egy Ardelt hosszugémes darut - azt sem lehet nagyon mozgatni a terapasztalon, pedig a legrövidebb gémes változatot épitettem meg.)
Kövesd a linket. |
(#31788) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#31787)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Én egy Leopoldot szeretnék építeni! |
(#31789) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#31788)
|
Válasz •
|
Ápr 6, 2014 |
|
Vitrinbe vagy a terepasztalra? |
(#31790) Gashpy válasza reszelozsir hozzászólására (#31768)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Sziasztok!
A B.TT.B. különítménye szerencsésen megérkezett Sosnowiecből.
Sok mindent láttunk, tapasztaltunk.
Természetesen lesznek majd képek, meg minden más. Az eddigiek csak ízelítők voltak odakintről feltöltve... |
(#31791) saetta válasza Luciferike hozzászólására (#31776)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
CSSZ1-es orosz mozdony. BTTB modell, cseh mozdonyokkal megegyezo...
-----
Kerdes a tobbiekhez:
Aminek nem neztem utana, ez ugyanaz lenne, mint az un. "Bobinka", amit most az MTB fog gyartani?
Saetta |
(#31792) etwg válasza saetta hozzászólására (#31791)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Majdnem. Az MTB a 141-st (E499.1) kivánja kihozni, ami majdnem egyforma az elsö sorozattal, föleg a oldalablakokban különbözik, amik ezen szögletesek. |
(#31793) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#31789)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Hát valami asztali verzión gondolkodom, még ha nem is menetrend szerinti járat lenne, de azért mozgóképes legyen.
Persze nem a jelenlegi asztalomra, de pl modulon tudna közlekedni! |
(#31794) masTTertape válasza a3vap hozzászólására (#31774)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Szia,
Működőképesek? Ha nem, vagy bizonytalan, akkor hozd el a szervizbe, átnézzük, beárazzuk.
Ha rendben vannak, hiánytalanok, akkor az alábbi árakra lehet számítani (balról jobbra).
startos T334: 4-6 ezer, BR56: 10-14 ezer, CSSZ1: 6-7 ezer, E11: 9-10 ezer, V180: 8-10 ezer. Kocsik: 600-1500. Tatra nyergesek: 800-1200.
Hatdarabos bögreszett: ...ja, bocs. |
(#31795) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#31793)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Hát nagyon gondold meg, mert a következö helyzet merülhet fel:
Sajnos nem lehet linkelni, így kénytelen voltam másolni:
Amit kapsz, illetve a horvát modellezö nem is akármilyen megoldásai a forgopontok csusztatásáról a modellen!!!!!
Itt a link a többi infoval:
maketar
|
|
(#31796) etwg válasza etwg hozzászólására (#31795)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Még azt akartam mondani, hogy a képen látotott modell H0, de TT-ben is megcsinálja, ha van elég megrendelése. |
(#31797) M298 hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
BaráTTaim! 2014.04.10-e az áprilisi második csütörtök. 16.30-tól 19-ig nyitva a tetőtér a szokott helyen. Az idén leadott rendszámokat nem kell újra küldeni, egyben átadom a portaszolgálatnak. Ki mit épít? Ki mit kér a nyuszitól? Újdonságok, tippek, tanácsok? |
(#31798) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#31795)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Így elnézve a többszörösen OFF Marklin M-Gleis síneket, a régi ontopic Zeuke sínek ezekhez képest az élethűség netovábbjai... |
(#31799) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#31798)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Hát igen, de az M sokáig nem is beszélt modellvasutról. Ezt a kifejezést az ujságirok meg a kisebbségi érzésben elolvadt M-gyüjtök kényszeritették a nagy cégre..... |
(#31801) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
|
(#31802) etwg válasza Gashpy hozzászólására (#31801)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Hátha nincs helyük, mit csináljanak?
|
(#31803) csíkosháTTú válasza Gashpy hozzászólására (#31801)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Ajjaj!
Most biztos lesz majd egy "elvetemült", aki ilyet szeretne gyártatni váltógyártó kollégával!
|
(#31804) zsolesz74 válasza Gashpy hozzászólására (#31801)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
|
(#31805) Váltógyártó válasza csíkosháTTú hozzászólására (#31803)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Több képen is láttam már ilyet. Ez annyiból jobb, mint a delta, hogy jóval kevesebb helyet foglal, viszont többet kell benne ingázni, de hát valamit valamiért!
Amúgy, ha valaki szeretne ilyet, ne tartsa vissza magát! |
(#31806) etwg válasza Váltógyártó hozzászólására (#31805)
|
Válasz •
|
Ápr 7, 2014 |
|
Már erösen gondolkodom rajta!!!!
|
(#31827) Frankye válasza zsolesz74 hozzászólására (#31804)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Olyan KRESZ-vizsgás feelingje van, valóban, de nem rossz! |
(#31836) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#31636)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
(OFF) Csak hogy megtörjem a csendet.
Köszönöm a linket, ezt a boltot (ELRIWA) nem ismertem. Gyorsan ki is használtam a jóárúsított vásárt és rendeltem tőlük.
Én jól adtam meg nekik, de ők elírták a címemet a csomag feladásnál. Lemaradt a házszámból egy karakter. Sok időbe telt mire megtaláltam, hogy hol a hiba. Mire kinyomoztam, hogy kinél landolt (300 házzal arrébb) 300 eurónyi cucc, addigra az illető visszaküldte a feladónak. Nagyon segítőkészek erre felé az emberek, kézről kézre járt a csomagom, amíg engem kerestek, de nem találtak. Fél napig jártam a falut a nyomokat követve, házról házra.
Most írtam egy nem túl hízelgő levelet a boltnak, hogy próbálják meg újra küldeni, de most a jó címmel. Bár még úton van visszafelé a csomag, elméletileg, mert ezt állította az utolsó ember, akinél a csomagom járt.
DHL szerint én átvettem azt. Ezért-és a Német nyelvű (emelt díjas) telefonközponti automata miatt, nem tudok náluk reklamálni. Ők leszállították a megadott címre, ott átvettem, innentől kezdve felejtsem el őket. Csak kár, hogy én nem ott lakok.
Most várom a fejleményeket, de szerintem mire az ügynek akármilyen vége is lesz, addigra már nem csak félig, hanem teljesen kopasz leszek.
Minden hónapban kapok kb 6 kisseb-nagyobb csomagot, fele nemzetközi. Ebből 4-5 internetes vásárlás. Soha semmilyen problémám nem volt, maximum pár napot késett a szállítás.
Más is járt már így? Más boltokról is van hasonló tapasztalat? A Modelloutlet-en kívül mit érdemes még kerülni?
(ON) |
(#31838) etwg válasza enamessias hozzászólására (#31836)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
... Az amerikai boltokat - azok alapbol képtelenek jo cimet irni - söt még arra sem képesek, hogy az elküldött öntapados cimkét a csomagra ragasszák. Szépen becsomagolva küldték hiányos cimre ( még, jo, hogy a postás ismer és idehozta.)
|
(#31839) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Hátha valakit érdekel ( én már bevásároltam)
Kühn sinek jo árban, amig a készlet tart.
|
(#31841) enamessias válasza etwg hozzászólására (#31838)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Hogy írjak ellen példát is:
http://www.modellbahnshop-lippe.com
Amióta megismertem őket, azóta minden hónapban rendelek tőlük havonta 2 alkalommal. Mindig gyorsak, pontosak és olcsóak. Németből (DHL) HAMARABB megjön a csomag mint az amit országom belülről (TNT, ami ugye Holland) rendeltem! Csomagolásuk extra elővigyázatos, mindent duplán és triplán betekernek, kibélelnek. Mindig benne van egy papír fecni, hogy név szerint ki készítette össze a csomagot. Ráadásul mindig ott lapul a csomag aljában egy kis zacskó ajándék HARIBO gumicukor is. Gondolom ők is látják, hogy rendszeresen vásárolok náluk, ezért többször találtam olyan katalógust ajándékba, ami fizetős volna. Ezek apróságok, de mivel még erre is odafigyelnek, az ember szívesen választja őket újra.
Így kell ezt csinálni. |
(#31842) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#31836)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Szia,
az én történetem kb. annyi volt, hogy hétfőn leadtam a rendelést 700Euro értékben. Aztán kaptam egy levelet, hogy mi volt a rendelésem. Majd csütörtök délben átvettem a csomagot, épségben, egyben, hiánytalanul.
A címzést gyakorlatilag az adatlapon megadott anyagból veszik ki, így nem világos, hogy hibáztak volna.
És az, hogy a DHL futár nem a te kezedbe adja át a csomagod, megint nem a bolt hibája. Erre nem tudok mit mondani.
A csomag visszaküldése a feladónak meg abszurd, miközben téged keresnek.
Ez inkább egy Waczak szállóra hajazó epizód... |
(#31843) etwg válasza enamessias hozzászólására (#31841)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Nekem nincs senkivel rossz tapasztalatom, egynéhány amerikai gondot megoldottam egy amcsi cimmel, minden más simán megjött még Kinából is. |
(#31851) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#31842)
|
Válasz •
|
Ápr 8, 2014 |
|
Hozzáteszem, itt teljesen más világ van, megszokott dolog az, ha nem vagy itthon, akkor a 3000euros csomagodat a futár a szomszédodnál hagyja, még akkor is, ha éppen nem vagytok jóban. Esetek 99.99%-ban megkapod tőle, mert amikor ő nincs otthon akkor hozzám csenget a futár a csomagjával. Magyar szemmel ez kicsit furcsa (ez és még sok más is), de ez itt így működik. A futár persze azt pötyögi a vonalkód leolvasóba hogy én vettem át és elég a stylus pen-nel egy x-et rajzolni az érintés érzékeny kijelzőre. Ilyenkor egy értesitő cetlit dob be hozzád, hogy az xy házszám alatt megtalálod amit vártál.
Azért írtam, hogy én jól adtam meg a címet, mert a regisztrációmon most is jól van, sőt a számlán is jó cím szerepel. Amikor a bolt elküldte nekem a DHL-től kapott "tracking number"-t emailben, ott már hiányzott egy szám. De ezt csak ma vettem észre, mikor már tudtam, hogy valami nem jó, mert nem jött meg időben a csomag. Felkeresve a "szomszédot" ki is derült, hogy ott járt a csomagom, tehát a DHL azt a címet rögzítette a csomagküldés megrendelésekor és oda is szállította. Szerencsétlen közjáték, de ez most összejött. |
(#31852) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Keresnék átalakításra gyalogos felüljárót. Elég ha csak az egyik felén van meg a lépcsője és maga a híd.
Köszönöm! |
(#31857) help-ez hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Üdv az uraknak !
Érdeklődnék,hogy a holnapi klubtali résztvevői közül,ki tudna-e segíteni valaki 2mm es 50*50cm es parafadarabbal,valamint régi kalapsínes vasúti híd(228 mm)alsó részével,az oldalak nem is kellenének.
Köszönettel.
H/L.
|
(#31858) masTTertape válasza enamessias hozzászólására (#31836)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Nagyon jó ez a téma, amit feldobtál.
Magam is elég sokszor rendelek külföldről és nem egy cégtől, tehát van már egyfajta élményanyagom. Az biztos, hogy a problémák forrása a legkevésbé a feladói oldalon keresendő.
Ahogy mondod, ott vannak szokások, vannak kölcsönös bizalmon alapuló szituációk, amit olykor a szolgáltató is kihasznál, bár nincs beleírva az ASZF-ükbe. Mégis megteszi, mert ahol annyira nem szokás zárni a kertkaput, ott miért is vinné el az ember a másik csomagját.
Persze nem hiszem, hogy e mentalitás átemelése érvényesül a magyar kézbesítői oldalon... Szimplán csak az emberi tényező, ami hiába tracking Nr., meg érintőképernyős kütyük, minden esetben benne van a pakliban.
Pár példa: a Tillig gyártól nagyon sűrűn kapok csomagot. Email rendelés elmegy, rá három napra itt a csomag. Volt ez így, míg DHL-lel szerződtek. Ott is recesszió van, váltani kellett. A DPD tűnt szerintük jó választásnak, ami viszont itthon kicsit problémásabb személyzetet tart, ezért a csomagok rendre másik lépcsőházban, más címen kerestek engem, nem egyszer visszaküldve a feladónak. Bosszúság, de nem tudok rajta orvosolni, mert azért nem írhatom ki a kapuba, hogy ide hozzatok minden külföldi csomagot...
Az MBS, hasonlóan a Lippéhez, biztonságos csomagban, pontosan küld. Megtehetik, mert az üzletben hét- és évközben nullához közelít a vásárlószám, így van idejük a logisztikával foglalkozni.
A cms és az Elriwa eddig nem okozott csalódást, pontos és kiszámítható a szállításuk.
De a probléma továbbra is itthon van, mert az utóbbi hónapban az MPL kézbesítője mindig más ládába dobta be az értesítőt, még akkor is, amikor itthon voltam. Ennek következménye, hogy két nappal később a becsületes megtaláló bedobja nekem a cetlit, majd mehetek a postára az izzadtság szagú ügyfélterembe hadakozni a csomagomért.
A legjobb az volt, amikor a csehektől rendeltem réz építőkészleteket és a postás nem találva engem itthon, gond nélkül nekitámasztotta az ajtónak a 120 euro értékű lapos csomagot. |
(#31859) csíkosháTTú válasza help-ez hozzászólására (#31857)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Sétálj át parafáért, ha van időd. Hátha van a "sufniban" híd is. |
(#31860) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#31858)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
és a postás nem találva engem itthon, gond nélkül nekitámasztotta az ajtónak a 120 euro értékű lapos csomagot.
Ez manapság divat. Amerikai mintára, a hütöszekrény nagyságu csomagot is szo nélkül odaállitják (vagy bedobják az udvarba szakado esöben ) a kapu elé, (egyik-másik még azt sem probálja ki, hogy nyitva - e van - mert mindig nyitva van).
A másik (véglet) szolgálato meg még a nem létezö kutyám születési bizonyitványát is elkéri, hogy átadjon egy filléres értékü, tenyérnyi csomagot.
|
(#31864) enamessias válasza masTTertape hozzászólására (#31858)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Most jöttem meg a munkából, még el se olvastam a posztod, máris csöngettek. Megjött a csomagom.
Hogy milyen itt a Holland kis faluban az élet? Híre ment hogy, meg van a címzettje a csomagnak. Mint kiderült, egy DHL futár lakik tőlem pár házra ezen a lakóparkon. Szóltak neki telefonon és már ma hazafelé jövet elhozta. Egy megint másik szomszéd vigyázott rá addig, míg nem értem haza és amint látták hogy megjöttem, már hozták is.
Ma már fogok tudni aludni, mert előző este nem sikerült. |
(#31865) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#31864)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Nagyon sajnálom a kálváriád, és örülök, hogy szerencsésen megoldódott! És ez a lényeg! |
(#31868) masTTertape válasza enamessias hozzászólására (#31864)
|
Válasz •
|
Ápr 9, 2014 |
|
Örülök, hogy megoldódott az ügy. Azért itthon is van ehhez hasonló szitu. Előfordult már, hogy a gépkocsivezető ráírta a telefonszámát az értesítőre és fel tudtam hívni, ő meg útba ejtett munka után, ahogy eljött a legutolsó címéről.
De ne csak itt keressünk hibát, vagy pozitívumot. Még karácsonykor érkezett egy csomag 300 euro értékben, amiben sajnos hiányos volt a mozdony áramszedője. Lévén, hogy speciális kiadás, ilyen színű alkatrész nincs a gyártónál, ezért jeleztem az eladónak, hogy mi a bibi. Akkor megígérte, hogy küld hozzá pótalkatrészt. A minap kérdeztem rá, hogy wtf, mire csak annyit írt, hogy "bocs, elfelejtettem, de máris küldöm". Aranyos.
A másik: még ősszel Drezdában vettem egy kocsiszettet a SpieleMax-nál. Akkor nem vettem észre, csak itthon, hogy egy ütköző hiányzik. Mail ment a SM központba, ahol intézkedtek és két hét múlva itt volt sima borítékban egy db. 3 mm-es alkatrész. |
|
|
2024. Nov, 26. Kedd 2:33:30 |
|
Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt |
|
|