|
Amerikai vasútmodellek
|
Témaindító: etwg, idő: Nov 3, 2012
Témakörök:
|
|
(#70572) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70571)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2024 |
|
|
(#70586) sunocske válasza etwg hozzászólására (#70570)
|
Válasz •
|
Okt 28, 2024 |
|
|
(#70587) etwg válasza sunocske hozzászólására (#70586)
|
Válasz •
|
Okt 28, 2024 |
|
Hát igen a logika ezt kivánná, hogy valoban van-e WC a mozdonyban azt nem lehet biztosan tudni, illetve azt sem hogy müködik vagy csak a helyet foglalja. Azt hiszem számunkra elég világos mivel jár egy ilyen berendezés a mozdonyon. Azt karban is kell tartani, ahhoz viz is vagy valami hasonlo dolog kell ami eléggé kritikus még akkor is, ha mozdonyokban a motorok éjjel nappal egyfolytában mennek.( azaz elvileg fagymentes lehetne viztartály). A modern vákuumos WCk meg komolyabb infrastrukturát igényelnek ahol a tisztitják a WC-t. A gond hogy ezek a mozdonyok lehet, hogy honapokig nincsenek egy jol feleszerelt mozdonytelepen.
Mint irtam több mint fél évszáda az F7-sekben is elvileg volt WC csak már senki nem emlékszik erre. |
(#70597) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 2, 2024 |
|
Na akkor ami rézből van azt ezzel össze lehet ragasztani, barmilyen kicsi is. |
|
(#70599) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70597)
|
Válasz •
|
Nov 3, 2024 |
|
Csak vigyázni kell, mert a réz nagyon jól vezeti a meleget, igy gyorsan felmelegszik amikor lángga, forrasztod hegeszted, s amikor kihűl ősszevissza deformalodik. Em maximum ponthegesztést használok, azt sem sokat meg sajnos a ponthegesztés forraszthatatlanná teszi a rezet, alpakkát. |
(#70600) acszoli válasza etwg hozzászólására (#70599)
|
Válasz •
|
Nov 3, 2024 |
|
Hát jól vizsgázott eddig. Vettem egy UP Mountain 4-8-2 rezet, természetesen szétesett a tender egyik kerék tartója, pár légvezeték leesve, meg a tehén toló az elején is csak lógott. Szóval elég nagy volt a kár. De ez így most megoldódott ) nyoma sincs semminek, minden tökéletes.
A kis pontban hirtelen láng hegesztés jól működik javításokkor. A forrasztó páka lassan hevíti fel a célterületet, és sajnos sokszor előfordul, hogy amit javítani kell, az a helyére kerül, de minden más mellette leesik. Még akkor is, ha vizes wc papírt ragasztgatok mindenfelé. |
(#70609) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 4, 2024 |
|
|
(#70631) acszoli hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 9, 2024 |
|
A Zürich melleti boltból ->
https://trainmaster.ch/ZX-214.htm
Ma voltam bent, a tulaj említette....és nem, én ezért nem kapok semmit, csak jelzem, ha valakit érdekel..., hogy akit érdekel...Van nála sok olcsóbb kategóriás amerikai személy és egyéb vagon, decemberben 5 CHF/per darab áron lesznek, emailt írjatok, vagy hívjátok fel, angolul, németül. Postáz mindenhova.
Van még rengeteg Big Boy is kb. az összes pályaszám (Rivarossi)
Uff |
|
|
2024. Nov, 18. Hé 6:24:35 |
|
Jelenleg 3 fő olvassa az oldalt |
|
|