Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Magyar mozdonyok kocsik RITKASÁGOK - Te mennyire vagy
Magyar mozdonyok kocsik RITKASÁGOK - Te mennyire vagy
Témaindító: Róka81, idő: Sze, 20:32
Témakörök:

Lapozás   1/1
(#70621) Róka81 hozzászólása Válasz Sze, 20:32
Sziasztok

Mennyire ritkák a magyar mozdonyok kocsik? Extrém összegekért látok elkelni 1-1 darabot a galéria savarian. Ez egy drága hobbi?Te áldozol rá nagyobb összeget, akár spórolsz? Hány éves kortól érdemes elkezdeni ezt a hobbit. Van olyan, hogy túl korán, vagy túl későn?

Létezik olyan hely, ahol a gyűjtők időnként találkoznak? Online?
(#70622) acszoli válasza Róka81 hozzászólására (#70621) Válasz Sze, 22:09
Szóval ez a galéria Savaria a te weboldalad és itt akarod a túlárazott műanyagot reklámozni?
(#70623) Róka81 hozzászólása Válasz Sze, 22:18
Egyreszt nem weboldal, masreszt nem az enyém. Harmadrészt nem árulok semmit sehol.
(#70624) acszoli válasza Róka81 hozzászólására (#70623) Válasz Sze, 22:46
Akkor jó

Amúgy meg túlárazott a műanyag, valóban ...de mi nem az mostanság.

De kérdésedre válaszolva...ami mindenkinél más és más...mikor kezdődött a hobbi, nekem kb 4 évesen, amikor csak vonatot akartam látni mindenhol, 8 évesen már készült a terepasztal, ez kb 14 éves korig tartott. Aztán 30 évesen újra kezdődött, azóta tart, és az elmúlt pár évben már így 50 körül, rengeteget újat tanultam, tanulok.

Egy biztos, N meg Z méretarány már nem lesz , utálom így is a közelrelátó szemüveget
Ismerek olyat aki már a O scale-nél jár, mert a kéz remegés ennyit enged. Küzdünk a mozdonyért

Mint minden úgy kezdődik, hogy mindent (is) akarunk, azt meg is vesszük. Aztán szép lassan az évtizedek alatt ez letisztul valamire, és nem értjük miért nem ezzel kezdtük 10-20-30-40 évvel ezelőtt.
Hát így

(#70625) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Csü, 7:27
- Vannak a nagy gyártók által készített magyar modoznyok, és kocsik.
Ezek legtöbbször egy olyan tipust modelleznek, amiket más ország vasútja is használ: M61, M62, Y kocsik, különféle tehetkocsi. (Kivéve az ACME V63, PIKO V43, MTB modellek)

- Vannak a kisszériás, illetve egyedi gyártású modellek, amiket a nagy gyártók nem tartanak nagy üzletnek, hogy elkészítsék, mert túl sok fejlesztésbe kerülne. Ezt aztán kisszélriás gyártók elkezdik egyenként összetákolni. Mint szervizes azt szoktam mondani, hogy: "elég rányalni a MÁV feliratoit bármilyen szemétre, azt sok pénzért lehet árulni."
Megfelelő háttéripar, szakmai felkészültség hiányában rengeteg tákolás van a piacon. Tisztelet a nagyan-nagyon kevés kivételnek! Egy kezemen meg tudom számolni őket, és nem is kell mind az öt ujjam hozzá. A többi palimadárra vadászik.
Lapozás   1/1
Frissek
  2024. Nov, 12. Kedd
20:52:16
  Jelenleg 13 fő olvassa az oldalt
Hirdetés