|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#48808) saetta hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 15, 2015 |
|
Kedves Mérettársak!
Az apró rovatban eladó teher és személykocsikat hirdettem meg, illetve frissítettem a korábban már eladásra kínált mozdonyok listáját.
Üdvözlettel:
SAetta (BZ) |
(#48813) HarciSün válasza angyal.marci hozzászólására (#48802)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Tuti nem megy rá a roco díszléce a tillig M62-re! Van ilyen gépem és csak az eredeti tillig megy rá (Ottóéktól rendeltem)
És a cserekor nagyon vigyázz mert nekem csak darabokban jött le a gyári kapaszkodó és a fülek is inkább beletörtek így az új füleit kellett visszareszelni és "felóvatoskodni". |
(#48814) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#48813)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Az a mázli hogy nincsenek benne a kapaszkodók! Viszont sajnálom az a lecet. Szépen csilloghatott volna.
Kép Dénestől. |
|
(#48815) angyal.marci válasza angyal.marci hozzászólására (#48814)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Sikeresen elrontottam.
Az előző kép netes kép, ez meg Dénestől. |
|
(#48816) HarciSün válasza angyal.marci hozzászólására (#48815)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Én a helyedben próbaképp kivágnék és hajtogatnék saját díszlécet valami fényes vékony fémből. Az eredeti Tillig alkatrész sem egy hűű de bonyolult valami (főleg miután le kellett reszelnem a füleit)
Szerintem egy próbát megér... |
(#48817) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#48816)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Egy próbát megér pláne hogy találtam még olyan chipet, amit kaptál tőlem. Egy baj van ezzel: a díszléc nem sík hanem domború. Azt meg nehéz megcsinálni. De előbb inkább elhozom |
(#48818) HarciSün válasza angyal.marci hozzászólására (#48817)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Igen, eszembe jutott az a kis fémlap, mondjuk az inkább rugalmas anyag, ide meg valami alaktartó kellene. Kövezzetek meg érte, de szerintem az, hogy domború vagy sík ekkora méretben nem nagyon látszik - de az, hogy csillog az igen. |
(#48819) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#48818)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Egy próbát persze megér, majd meglátjuk, milyen lesz. Ha jó, megtartom. |
(#48821) G.F. Rákoskeresztúr válasza HarciSün hozzászólására (#48818)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
"csak jó fínyes legyen....különben olyan proli" |
(#48826) JZoli válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#48821)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Jön a karácsony, lehet kapni ezüst színű csomagolópapírt,az csillogós a javából, bár valami műanyag-nylon keverék anyagból van, de a fényével nem lenne baj az biztos, na meg egyszerűbb bánni vele mint egy akármilyen fém lemezzel! |
(#48827) angyal.marci válasza JZoli hozzászólására (#48826)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Na álljon meg a menet! A díszléc nem festve van hanem külön alkatrész. Azzal a fóliával pedig festett hatása lenne. Mondjuka lemezzel is, de nem annyira. Maradok szerintem a szürke lécnél. |
(#48829) etwg válasza angyal.marci hozzászólására (#48827)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Kapni Alu sprayt, az olyan lesz mint a tükör ( ha sima a felület).
|
(#48830) angyal.marci válasza etwg hozzászólására (#48829)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Na ilyenről még nem hallottam. Majd ha aktuális lesz, lehet hogy begyűjtök egyet. Köszönöm az ötletet! |
(#48832) etwg válasza angyal.marci hozzászólására (#48830)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
A Humbrol meg a Revellnek is van ilyen nikkel imitácios festéke. Az még ecsettel is jo eredménnyel felvihetö. |
(#48836) angyal.marci válasza etwg hozzászólására (#48832)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Variációk egy témára. Ez utóbbi egyszerűbbnek tűnik. Na majd ha odajutok, szólok. Köszönöm a segítséget! |
(#48838) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Jó estét ☺
Tehát elsősorban köszönöm a hozzászólásokat,javaslatokat mindenkinek.
Kicsit dolgoztunk a terveken még remélem jó irányba! Azt nézzétek el hogy ilyen primitív módszerrel rakom fel a képeket,de valamiért nem engedi feltölteni.
Kivettem minden váltót amit fölösnek gondoltam bár szakmai szemmel nézve lehet nem jó az ötlet. Arra gondoltunk mi lenne ha egy ponton állítanánk milyen irányból melyik vágányra haladjon be a szerelvény lehet ilyen megoldás nincs is ,de ez egy játék ☺
EW2 lett majdnem minden váltó ami már iparvágány vagy tároló ott maradt EW1.
Nagyobbak lettek a látható ívek 353 és 396 ezek kicsit jobban festenek a szemnek igaz☺
Nagyjából ennyi a csajszi azt mondta had szóljon én azért még kérek itt is engedélyt ☺ |
|
(#48841) sikumegalifter válasza sikumegalifter hozzászólására (#48838)
|
Válasz •
|
Dec 16, 2015 |
|
Ilyesmire szeretnénk |
|
(#48842) ponTT válasza sikumegalifter hozzászólására (#48841)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
Üdv! Ha megengedsz egy észrevételt: kicsit soknak érzem a rejtett szakaszt.
A nyílt vágányaid nagy része takarásban van, alig fogod látni futni a vonatokat. |
(#48843) saetta válasza sikumegalifter hozzászólására (#48838)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
A képeket nézegetve is fenntartom a véleményem, hogy egy egyvágányos fővonal és egy mellékvonal keveréke érdekesebb játékot tesz lehetővé...
Több verzióban elképzelhető...
Ha pl. nagyjából ragaszkodom a Te koncepciódhoz, de
- kevesebb kanyarral és csak egyszer (viszonylag a bal oldalon) bújna át a dupla pálya az állomás alatt,
- az állomás kicsit "lejtene" jobb felső irányban,
- kicsit "visszavennél" az állomásból,
akkor (a tervek jobb felső oldalát nézve)
- az egyik sínpár emelkedhetne annyit, hogy egy hídon elmegy az állomás felett, majd balra tovább haladna, ahol a
- bal oldalon lenne elég hely egy mellékvonali 2-3 vágányos végállomásnak.
- akár az állomásodon alul látható csonka vágányokról is indulhatnának oda vonatok (ebben az esetben célszerű a bal oldali vágányt megemelni a mellékvonalhoz....)
Üdv
SAetta |
(#48845) HarciSün válasza sikumegalifter hozzászólására (#48838)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
Csak ötlet:
Tegyél bele a rejtett szakaszon egy átkötést ami így hurkot képez. Nagyon jó játék ha a teljes szerelvény megfordul és ugyanabból az irányból jön vissza amerre elindult.
Takarásban tegyél bele egy megkerülő vágányt, így az állomásról elindított vonatot ott félre tudod állítani ("eltűntetni") majd később előhozni.
Szerintem is jobb és kezelhetőbb lenne egy egyvágányos vonal. |
(#48847) hoTTo válasza sikumegalifter hozzászólására (#48841)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
A bal oldalon hátrébb tenném az alagút kijáratát, így egy bevágásból jönne fel a vonat. Ha a bevágás két oldalát szépen megcsinálod, falazottra, vagy rézsűsre az nagyon jól tud kinézni ( példa ). Esetleg egy bejárati fényjelzőt is oda lehet tenni ami nem oszlopon van, hanem a falon.
Azt értem, hogy Saetta mellékvonalas ötletét miért nem preferálod, te a hosszabb, mai tehervagonokat szereted, azok nem mutatnak jól kis íveken. De tényleg nagyon eldugod így a vonatot, szinte csak az állomást látod, mozgásban komplex szerelvényt csak az asztal elején láthatsz.
Viszont ha már asztal alatt vezet a pálya java, az a rész lehetne hosszabb, vagy akár tároló állomást is kialakíthatsz, így ha elmész 1:1-ben kamionozni, akkor elég csak oda levinni a vonatokat, máris véded a portól őket, nem kell leszedegetni elpakolni. A tároló arra is jó lehet, hogy lemegy az egyik vonat, kijön a másik. Belefirkáltam mire gondolok, de csak ilyen mórickában. |
|
(#48850) saetta válasza hoTTo hozzászólására (#48847)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
" te a hosszabb, mai tehervagonokat szereted "
Biztos sütiket használsz es mindenkiről mindent tudsz, Te ravasz kereskedő
Más.: Veszprém is elég nagy állomás, és ott is csak egyvágányos a fővonal...
Mellékvonalra meg mehet BZ, Desiro is ... |
(#48863) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
Látom nem is olyan sima dolog ez az első asztal tervezése, építése.
Köszönöm a javaslatokat mindenkinek így most van megint min agyalni ☺
Közben azért próbálgatom itthon az emelkedő kérdést mert azt is be kell kalkulálni. Abban maradtunk itthon mert ez közös project mind anyagilag mind elképzelésben hogy ha lemennek az ünnepek megcsináljuk az asztal vázszerkezetét. A párom eléggé ragaszkodik ehhez a tervhez,de szerencsére őt is lehet befolyásolni főleg ha elviszem egy cipőboltba ☺
Akkor viszont kérdés vázszerkezet miből,hogyan? Kinek mi vált be? |
(#48864) HarciSün válasza sikumegalifter hozzászólására (#48863)
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
Gyalult fenyőlécből a keret kb 50cm-énti alátámasztással számolva, rajta rétegelt lemez (5-10 mm vastag kb) Pozdorja vagy osb lap kerülendő! Érdemes a kész vázat valamivel lekezelni hogy ne szívja a nedvességet később. |
(#48865) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 17, 2015 |
|
Mikor említettétek az egyvágányú dolgot akkor ilyesmire gondoltatok ugye? Itt még van alsó tároló is☺
A körforgó nekem nem kell ugyebár tehát olyan lesz ott mint a saját tervemen. |
|
(#48866) saetta válasza sikumegalifter hozzászólására (#48865)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
Én nem... |
(#48867) róbertke válasza sikumegalifter hozzászólására (#48865)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
Körforgó?????? Fordítókorong ha szabad kérnem..... |
(#48868) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#48867)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
És ezt miért nem Korongos mondta? |
(#48869) róbertke válasza angyal.marci hozzászólására (#48868)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
Ismersz ilyen Fórumtársat?? |
(#48870) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#48869)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
Á dehogy |
(#48872) csíkosháTTú válasza sikumegalifter hozzászólására (#48865)
|
Válasz •
|
Dec 18, 2015 |
|
Lehet, hogy én azt csinálnám, hogy készítenék egy mezei, kétvágányú " dilikört", ahol futhatnának a vonatok. Készítenék egy kiágízást ebből a vonalból, és csinálnék egy teherpályaudvart, átlóban felette. Így az emelkedőre csak egyvágányú vonal vezetne (több hely lenne, rövidebb váltókörzetek, lankásabb emelkedő), ott lehetne vonatokat rendezni, szétszedni, összeállítani, míg alul a kétvágányú vonalon mehetne a nyíltvonali forgalom. Mozgalmasabb lehetne az asztal, mert két vonat futhat folyamatosan, és zavartalanul mehetne a tolatgatás ezek mellett. Igaz, sík vidéken, de pl. az 1-es vonalon is Almásfüzitő állomásra be sem mennek a gyorsvonatok, mert a nyílt vonal elvezet az állomás mellett.
"Körforgó"... Nevezzük el ringlispiel-nek, az még jobb... |
(#48889) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 20, 2015 |
|
Elkezdődött a Schrimer buszából az Ikarus építés, városi 263-as lesz. Ezek azok a torzók, amiket fel is tudok használni. Tudom, az elejének a dőlése nem jó sehol, majd az lesz!
Köszönet Enigma sok sok tanácsáért! |
|
(#48890) enigma válasza angyal.marci hozzászólására (#48889)
|
Válasz •
|
Dec 20, 2015 |
|
Nagyon szvesen, szeretnék az építés folyamata mellett végig segíteni, bár az én szememben ez olyasfajta átalakítás, mint az öreg viccben van:
Egy idős bácsi egy fura zöld színű kutyát sétáltat a parkban. Szembe találkozik egy nagy darab kopasszal, aki egy habzó szájú pitbullt kisér. A kopasz kiadja a jelszót a kutyájának: Ölj!!
A pitbull nekiugrik a másik kutyának. Rövid csetepaté után a pitbull marad vérbefagyva a csatatéren. A kopasz döbbenten megszólal: Milyen kutya ez fater? Mennyit ér? Az öreg: Fiam ez 1 millió 200 ezerbe került nekem. 700 000-ért hozták el Floridából az aligátort, és itt 500 000-ért szabtak belőle kutyát....
Nos Marci barátom hasonló nehézségekkel áll szemben mint a fenti viccben az állatorvos. A schirmeres szörnyből (ami csak nyomokban tartalmaz Ikarust, talán az egyik első lámpa.... ) )
De bízom Marciban, és én is segítek neki - minr ősIkarusos - amiben tudok. Hajrá!! |
(#48891) angyal.marci válasza enigma hozzászólására (#48890)
|
Válasz •
|
Dec 20, 2015 |
|
Tehát amikor a Fanta (!!) kiírta hogy a rostokat csak a magas gyümölcstartalom miatt láthatod (akkoriban 0,1% volt a gyümölcstartalom benne, manapság mintha tízszer annyi lenne. )
Úgy néz ki mint egy busz, reményeim szerint busz lesz belőle. Majd néha töltök fel képet az aktuális állapotokról. |
(#48899) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Megvan! |
|
(#48901) mTTamas válasza angyal.marci hozzászólására (#48889)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Ha autóbuszt építesz akkor talán érdekelni fog a belinkelt cikk. Az igaz, hogy ők rézből építenek, de hátha találsz benne érdekességeket. Külön érdekes a második linkben, hogy egy klasszikus legömbölyített formájú autóbuszt is sikerült sík lemezből elkészíteni.
Karosa Citybus
Skoda 706 |
(#48902) angyal.marci válasza mTTamas hozzászólására (#48901)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Fhú nagyon jó! Ezer köszönet! Érdekes, hogy a sík lemezből hogy lehet tökéletesen gömbölyű felületet csinálni. |
(#48903) enigma válasza mTTamas hozzászólására (#48901)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Azt kell hogy mondjam sajnos a csehek sem tudnak különb Ikarust összehozni mint a németek Borna-ban.
Mojett Ikarus
Sőt! Nagyon hajaz egymásra a végtermék, ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy ugyanazt az öntőmintát használják... |
(#48904) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Nem kell gonosznak lenned, ez tökéletesen ugyanaz a szerszám, vagy annak egy tökéletes mása. Mindenben megegyezik sajnos a Schrimer járgányával. |
(#48905) mTTamas válasza enigma hozzászólására (#48903)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
A linkelt Ikarus mellé több helyen oda vagyon írva, hogy "kevésbé igényes modellezők számára". Azt hiszem, hogy ha az, aki a Karosát tervezte ugyanazzal a technikával tervezne egy Ikarust akkor a végtermék vállalható minőségű lenne.
Még egy autóbusz ugyanonnan
SM16.5 |
(#48906) enigma válasza mTTamas hozzászólására (#48905)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Azért van lényeges különbség.
A Karosa-kat rézlemezből készítik, míg ezt az Ikarusnak látszó tárgyat műanyagból öntötték.
Végül is nem is ezzel van igazán bajom, hiszen hihetetlenül profi dolgokat lehet készíteni műanyag öntésből is, csak az a lényeg, hogy jobban hasonlítson az eredetire mint ez.
Sofőrajtó a baloldalon egy Ikarus 256-oson, pfhhh.... |
(#48907) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Sziasztok!
Hú de nehéz megfelelni nektek ☺ Szóval mindenkinek köszi a javaslatokért,tanácsokért. Azt már megértettem itthon hogy egy kicsit több is látszódhatna a vonatból ☺
Majd a többin is gondolkozunk amit itt javasoltatok de tudjátok közös project és ........ ☺
A fordítókorong helytelen megfogalmazása miatt bocsánat |
(#48908) mTTamas válasza enigma hozzászólására (#48906)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
És ha azt mondanánk, hogy a nevezett Ikarus az nem egy modellvasúthoz tartozó modellautóbusz hanem egy játékvonat játékautóbusza? Ebbe a kategóriába szerintem még bele is férne. Úgy emlékszem, hogy néhányszor tíz évvel ezelőtt egész jókat játszottam ezzel a játékautóbusszal. |
(#48909) angyal.marci válasza mTTamas hozzászólására (#48908)
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Ebbe szerintem nagyon ne menjünk bele, mert a végén megint kilyukadunk egy minőségi modellezési problémánál... A maga kategóriájában, már ha van ilyen, biztos jó, olyan mint egy Ikarus, de egy modellező asztalára ala natur semmiféleképpen nem tehető. |
(#48910) enigma válasza mTTamas hozzászólására (#48908)
|
Válasz •
|
Dec 22, 2015 |
|
Ezzel semmi baj sincs, ha - mint írod, - valaki egy alap játékautóbuszként kezeli.
Én csak az ellen küzdök, hogy NE IKARUSKÉNT.
Ez legalább - számomra - akkora hiba, mintha a pl. Zeuke startos kéttengelyes dízelt, valaki BR120-nak, Szergejnek, vagy Tajgatrommelnek hívná. |
(#48911) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 22, 2015 |
|
Szerencsére ilyesmit kevesen modellezünk ( csakis helyhiány miatt), de karácsonykor szabad álmodozni TT-ben is.....
AN-24 |
(#48912) G.F. Rákoskeresztúr válasza etwg hozzászólására (#48911)
|
Válasz •
|
Dec 22, 2015 |
|
Apáááám....., ez azért nem semmi! Ez a csávó nem sz...al gurigázik! Én is a repülőgép makettek világából keveredtem ide anno, és emlékszem mekkora meló egy fékszárny kiengedett pozicióban való megvalósítása! Na de neki ez még működik is, az interceptorokkal együtt.
Hát most keresem az álamat az padlón. |
(#48913) Sky967 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 22, 2015 |
|
Sziasztok!
Az asztalépítős részem már írtam nektek.
Akit érdekel a Lidl-ben barkács gépek kaphatóak. Égető - 2.499. Dekopir fűrész - 7.999. Van csiszoló és kis kétkorongos köszörűgép is. Meg kőmintás spay stb... Remélem nem baj, hogy ide és ilyen formán írtam. |
(#48914) róbertke válasza etwg hozzászólására (#48911)
|
Válasz •
|
Dec 22, 2015 |
|
|
(#48925) V43-1182 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 24, 2015 |
|