Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Hangdekóderes mozdonyok
Hangdekóderes mozdonyok
Témaindító: Lokomotive, idő: Aug 21, 2013
Témakörök:

Lapozás       8/14    
(#37852) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37627) Válasz Szept 27, 2014
Szia Csíkos!

Kíváncsi vagyok az általad említett Roco Nohab belsejére,mutass egy képet légyszi.

A másik téma a Zimo hangfeltöltő készülék!
Vegyük át még egyszer,hogy fog működni a dolog,ne legyen félreértés.
Az ingyenes hangokkal nincs gondunk!
Elmegyek a dekóderemmel,a hangot simán letöltjük és rátesszük a dekóderre!
A Kódolt hangoknál,csak egy helyes kód beírása után engedik letölteni a hangokat.
A kódokat,csak kifizetésük után küldik el,utána már letölthetjük a hangokat és használhatjuk.
Ott akadtam le a dologgal,hogy ez miért csak a Zimo hang adatbázisára vonatkozik.

Ott vannak jó hangok is,de a legjobbakra általában más oldalakon szoktam rábukkanni.
Úgy gondolom,ha már fizetek külön a hangért,akkor a legjobbat szeretném,amit Zimo dekóderre csináltak.
Az volt az elképzelésem,hogy megszerzem a kiválasztott hangot,
elküldöm mailben,vagy elviszem pendrive-on és nálad majd rátöltjük a dekóderre...
ha már dekóderrel együtt kell megvennem a hangot,akkor még rájön a külön dekóder magas ára + a szállítási költség is,és már elszállok árban.
Nekem az volna a lényeg ebben,hogy csak a hangot venném meg
(+ megegyeznénk a feltöltésben),és rátöltenénk egy mozdonyból kiszuperált olcsó dekóderre.

Működőképes az ötlet,vagy valamit rosszul gondolok?
Üdv.:korongos
(#37857) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#37852) Válasz Szept 27, 2014
Valoszinüleg ez lesz a ( nem olcso ) jövö.
Hallván a modellezök elégedettlenségét szerte a világban, elöbb vagy utobb a hangdekoder gyártok hang nélkül fogják szállitani a kütyüiket ( vagy a Jingle Bell nevü fülbemászo melodiával, bizonyitván, hogy a dekoder müködöképes). A modellezö, a szaküzlet vagy az erre specializáloditt mühely/studio meg majd összeállitja a szerintük legjobb hangcsomagot, amit aztán némi baksis fejében betöltenek a kütyübe.
Ezzel a dekodergyárto megszabadul a teljesen felesleges kritikától meg az avval járo nyügtöl, a modellek meg a legjobb ( akár egyedi) hangot kapják.
Sajnos ehhez még egy s másnak változnia kell, néhány projektnek még orra kell esnie, és nekünk is el kell fogadnuk, hogy nincs ingyen leves.....

PS. (A hangszergyár sem felelös azért, hogy hogyan szol a muzsika a podiumon).
(#37884) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#37857) Válasz Szept 27, 2014
Szia etwg!

Jól látod a dolgot,csak én sosem a dekódereket kritizálom,inkább a hangokat.
Lehet a dekóder Tran,zimo,esu,vagy digitools,mindegyik jó,ha jó hang van rajta.
A modellezőket a hangokkal lehet megfogni!
Erre már rájöttek,ezért vannak olyan műhelyek ahol csak hangokat csinálnak,dekódert nem.
Az ötlet,miszerint hang nélkül kellene adniuk a dekódereket,azért nem az igazi,mert pontosan azzal pecáznak a vevőikre a dekódergyártók is.
Én sem ragaszkodnék a Zimo-hoz,de ha csak arra van megfelelő hang, rákényszerítenek.

Ebben a hazai digitools is nagyon jó!
A legjobb mozdonyhangokat adják a legolcsóbb dekóderrel.
korongos
(#37885) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#37884) Válasz Szept 27, 2014
Idézet:
„Az ötlet,miszerint hang nélkül kellene adniuk a dekódereket,azért nem az igazi,mert pontosan azzal pecáznak a vevőikre a dekódergyártók is.”

Hát igen megint ebbe a csapdába kergetik a mit sem sejtö halandot. ( Vagy már hallotál egy gitárt/zongorát/saxofont zenélni mielött megveszed?).
A régebbi korosztály még emlékszik az elsö elektronikus hangszerekre, amikben a demo ugy szolt mint az állat, csak valahogy a legjobb zenészek sem tudtak belölük ilyen hangokat kicsikarni ( aztán kiderült, hogy a demo minták mint 16 bitesek voltak, a hangszer maga viszont csak 12 bitet tudott..... ).
(#37929) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#37852) Válasz Szept 29, 2014
Hali!
Képen a ROCO új, ZIMO dekóderes M61-ese. Látható, hogy a kocka hangszórót egy műanyag pánt szorítja le az átalakított rezonancia dobozra. Ugyanis megtartották a mozdony vázához való műanyag betétet, ami az ESU 100Ohm-os hangszóróhoz volt, de belül ez át van alakítva, a kis kocka már egyben van a kerek műanyag házzal. Erre a kocka "betétre" van a kétoldalas, szivacs szerű, légmentes ragasztóval rögzítve maga a hangszóró. Mivel ez tartósan, és eléggé jól is ragad, így a képen látható műanyag pánt teljesen felesleges van ott, csak gátolja a hangot. Kicsit túlbiztosították a dolgot...

Hanganyagok. Két üzleti modellt ismerek.
CT-Elektronik (Tran)
Ez a cég nem kér pénzt, hogy hangot töltsön fel a dekóderre. Vagyis a hangdekóder ára kompletten értendő: dekóder + hangszóró + feltöltött hang. Természetesen ehhez igazodik a műhelyem is. De lehet venni a gyártótól "üres" hangdekódert is, ebben az esetben mindenki maga tölti fel a hangokat, ha megvette a feltöltő adaptert, és letöltötte a szoftvert hozzá.
ZIMO
Ez a cég más utakon jár. Itt az ár három részből tevődik össze: a dekóder ára + a hangszóró(k) ára + a hang feltöltésének ára. A ZIMO akkor is pénzt kér a hang feltöltéséért a dekóder rendelésekor, ha a hanganyag amúgy szabadon letölthető!
De van másik út is, ugyanis a ZIMO hangokat többen készítik. A ZIMO saját munkatársaik, külsősök, illetve a kereskedők közül páran. Lehetnek szabad hangok is, ezeket bárki felhasználhatja, ha megveszi a feltöltő adaptert, és letölti a szoftvert hozzá. Vannak olyan hanganyagok, amik kódoltak, csak akkor tudod saját magad felhasználni, ha megvásárolod a feltöltő kódot, vagyis licencet veszel a hanghoz.
Vannak olyanok is, amikhez ezt nem is lehet megtenni, mert az adott hang csak egy viszonteladónál elérhető, aki késízette, így ettől a kereskedőtől kell megvenni a hangot, de leginkább ezt csak úgy lehet megtenni, hogy dekóderrel együtt, kompletten.

Ez a választék, amiket én ismerek, és közvetlen kapcsolatban állok a cégekkel. A többiekről nem tudok nyilatkozni. Nyilván be jön majd a képbe, hogy a műhelyem is fog készíeni hangokat a ZIMO dekóderekbe is. Azonban az biztos, hogy az alkalmazott üzletpolitikám nem mehet majd szembe a ZIMO-éval.

IMG_2134.JPG

(#37930) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37929) Válasz Szept 29, 2014
Idézet:
„A ZIMO akkor is pénzt kér a hang feltöltéséért a dekóder rendelésekor, ha a hanganyag amúgy szabadon letölthető!”

Szerencsére a kereskedők viszont biztosan nem! Lásd elriwa, modellbahnshop-lippe, stb...
Ha a hanganyag ingyenes, akkor a dekóder árán kívül nincs több fizetnivaló!
(#37931) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#37930) Válasz Szept 29, 2014
Pontosabban: a kereskedők árrésében benne van. Vagyis kifizeted, csak nem tudsz róla. Meg a dekóderen kívül persze a hangszóró...
(#37934) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37929) Válasz Szept 29, 2014
Szia Csíkos!
Idézet:
„Vannak olyanok is, amikhez ezt nem is lehet megtenni, mert az adott hang csak egy viszonteladónál elérhető, aki késízette, így ettől a kereskedőtől kell megvenni a hangot, de leginkább ezt csak úgy lehet megtenni, hogy dekóderrel együtt, kompletten.”
Írtad...
Miért??
Szerintem pont az volna a lényeg,hogy bármilyen Zimo dekóderre készült hangot meg lehetne vásárolni,fel lehetne tölteni nálad a Hangfeltöltő adaptereddel.
A hang megvehető külön is!!
Akkor minek árulnák ha csak dekóderre töltve lenne értelme??

Azért a Zimo oldalán található "kódolt" hangokat fel tudjuk majd tölteni?
(Az a bajom velük,hogy karcsú a választék és akadnak máshol sokkal jobb hangok is Zimo dekóderre)
(#37935) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#37934) Válasz Szept 29, 2014
Idézet:
„Miért??
Szerintem pont az volna a lényeg,hogy bármilyen Zimo dekóderre készült hangot meg lehetne vásárolni,fel lehetne tölteni ...”

Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenned, hanem a Zimo-nak, illetve annak a hangnak a készítőjénél, aki ezt így kötötte ki...

Idézet:
„Akkor minek árulnák ha csak dekóderre töltve lenne értelme??”
Jelenleg A ZIMO-nál a következő "Sound project-ekhez" lehet feltöltő kódot (licence) vásárolni:
- Heinz Däppen,
- Matthias Henning
- Projekte Meszaros H0
- Projekte Meszaros Großbahn
Korántsem a teljes gyűjtemény, ami a Zimo honlapján megtalálható.
(#37936) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37935) Válasz Szept 29, 2014
Idézet:
„Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenned, hanem a Zimo-nak, illetve annak a hangnak a készítőjénél, aki ezt így kötötte ki...”
A hang készítője csak annyit kötött ki,hogy Zimo dekóderre
készült a hang!
Azt,hogy a Zimo saját hangfeltöltő adaptere nem használható ennek a feltöltésre,vagy azt csak valami mással lehet feltölteni a dekóderre, nem említi!
A hang vásárlásnál Artol-t ,és Arnold Hübsch-t sem említetted(se 2050,se Búvár,se Bardotka,Dongó,Kocúr...).
Ha már az ő hangjaikat sem tudjuk elérni,akkor én a részemről visszavonom a "jó ötlet zimo hangfeltöltőt vásárolni" kijelentésemet.
Jó hangok nélkül hiába Zimo,nem ér egy forintot sem.
Remélem nem az én lelkemen fog száradni,ha nem jön be.(Amikor ezt mondtam,a legszuperabb hangokra gondoltam!)
(#37939) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37931) Válasz Szept 29, 2014
Nagyon szívesen kifizetem ezt a kvázi ingyenes feltöltést, mert amíg a dekóder ára így is olcsóbb a versenytársaknál megéri.

Bár továbbra sem értem a ZIMO üzletpolitikáját!
(#37943) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#37939) Válasz Szept 29, 2014
80-85Euro körül mozog, ez pontosan annyi, mint a Tran SL sorozat. Csak ezekhez még meg kell venni a hangszórót is, ami még plusz 5Euro, így már nem egyészen olcsóbb. legalábbis az elriwa-nál nem. Lippe-ben meg nem forgalmaznak ZIMO-t, legalábbis én nem találtam még náluk.
(#37944) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#37936) Válasz Szept 29, 2014
OK, azok a hangok, amik meg nálam érhetőek el, azok meg Tran dekóderre készültek, így az ESU-hoz nem jók, ahogy az Uhelnbrock-hoz sem, mert azokhoz túl nagy a méretük. Zimo-ba jók, csak át kell bűvészkedni a slot-okat, mert a két osztrák cég kiosztása nem pontosan azonos.

A hang készítőjével kell megbeszélni a dolgot, én majd feltöltöm szívesen, csak kell majd hozzá a kód.
(#38007) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37944) Válasz Szept 30, 2014
Ezt a hangot hallgassátok meg, a szöveg végén egy 6 perces video! A hangmodul Zimo!

Bardotka

A kolléga > 100 orán át fejlesztette ilyen minöségre!
(#38011) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#38007) Válasz Szept 30, 2014
Szia etwg!

Szerintem ezek a legjobb hangok!
Tőlük rendeltem a legjobban hiányzó hangjaimat.
20eurót kérnek egy hangért.
(#38012) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38011) Válasz Szept 30, 2014
Valoban nagyon jo hangok, nekem is tetszenének, ha nem tiltottuk volna már régen ki a hangos mozdonyokat......
Nem tudom, hogy csak a TT méret miatt, de egy kicsit hiányolom a motorhangok alját valamint a kürtök egy kicsit tul lettek zengetve (echo).
A másik ami viszont nagyon illuzio rombolo az a Taurus hang, egyszerüen a filmen tul hangos. Ha kimész egy állomásra a taurust 20-30 m távolságbol ( szomszédos peron) nem is hallani, filmen meg akkora ricsajt csinál, mintha gyerekszobába hatolt volna be.
(#38014) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#38012) Válasz Szept 30, 2014
Nem szabad kitiltani őket!
Inkább tegyétek kötelezővé,akkor már nincs vita.
A hangok alját én is hiányolom,de hát nem lehet túl sokat várni egy minihangszórótól....
A villanymozdonyok hangjáért én sem vagyok oda,a dízelek sokkal érdekesebbek nekem.
Következő hangosításom,(amit már hónapok óta intézek)egy régi
hangtompító nélküli "Csöves" Szergej lesz.
Már meghallgattam,baromi jól szól,rajta vagyok a felvételeken,hogy hallhassátok.
A hangfelvételek egy Ukrán Szergejről készültek.

Csöves Szerg...jpg

(#38019) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38014) Válasz Okt 1, 2014
Ha majd a süketek intézetében épül a következö pálya, ott meg lesz engedve a hang, de addig aligha.
(#38094) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Okt 3, 2014
Sziasztok!
Nagy nehezen munkába állítottam a 100-as Szergejemet!
Ez még a kezdeti(1970 előtti) időkből való,amit még hangtompító nélkül szereltek,a modell eredetije 1968-ból való.
A gyári hangok nem voltak jók hozzá,mert ennek a mozdonynak más hangja van,mint a hangtompítós változatoknak!
A hanganyag egy Ukrán Szergejről készült, amit a Jacek-modely-től kaptam,a dekóder beszerzést és a hangfeltöltést az Itvlaky.cz intézte.
Nézzétek,hallgassátok:
M62 100,a "Csöves"Szergej !
Jó hangosítást!

Csöves1.jpg

Csöves2.jpg

Csöves3.jpg

(#38097) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38094) Válasz Okt 3, 2014
Nem rossz! Már csak feliratozni kellene a hangot.
(#38098) SzerNoh válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38094) Válasz Okt 3, 2014
Szia, nagyon jól sikerült szerintem a hang!
Nekem 2 kedvenc Szergej hangom van: ST44
M62
Mindkettőnek a dübörgése tetszik a legjobban.
(#38099) stillll válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38094) Válasz Okt 3, 2014
Szia Korongos!
A mozdonyod nagyon szép, a bejátszott zeneA mozdony hang !!!
(#38116) dccvillanyos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38094) Válasz Okt 4, 2014
Szia!
Jó lett, gratula! Megnéztem vagy ötször! Nekem a zene kicsit sok volt, de a többi hibátlan! Szerintem két dolog teszi különlegessé, amit eddig úgymond "megszokott" hangprojektekben nem hallottam. Egyik, hogy mintha benne lenne a TC motorok hajtómű hangja is, amikor visszaveszed nullára, előbb egy picit szaggatva, majd teljesen elhalkul, az pazar. Én ezt a sziliben tervezem majd megoldani. A másik amin meglepődtem az a kürt. A videó végén amikor a hosszú kürtöt kikapcsolod, majd gyorsan vissza kétszer, azt vajon, hogy oldja meg, hogy a lecsengő kürthang újraindul? Felvett egy ilyen hangmintát is? Vagy egy másik csatornán elkezdi mégegyszer? Mindenesetre tetszik. A síp is elég gyorsan reagál, mondjuk az csak vágás kérdése. Jöhet egy asztalon mozgó videó változat is
(#38118) Fordítókorongos válasza dccvillanyos hozzászólására (#38116) Válasz Okt 4, 2014
Szia!
Kicsit túl sok lett a zenéből igaz... amikor megtaláltam a zenét nagyon megtetszett, akkor még nem tűnt soknak,de amit hallottál egy rövid változat,az elsőben még a teljes szám lecsengett.(Jó ötletnek tartom bemutatni a mozdonyt.)
A kürt egy külön hangminta,jól gondolod.
5 féle kürt, rövid és hosszú síphang,kalauzsíp,szét és összekapcsolás,
kompresszor van a hangfunkciók között.
Most hogy jobban próbálgattam rájöttem,hogy a rendező menet funkcióban sokkal jobban megmutatja magát a hang,majd mutatok felvételt róla.
Ha ez tetszett,akkor kíváncsi leszek,mit szólsz majd a Kocúrhoz,az is egy kivételes minőségű cucc.
(#38119) Fordítókorongos válasza SzerNoh hozzászólására (#38098) Válasz Okt 4, 2014
Szia SzerNoh!
Jó hangok,szépen szólnak.
Viszont ennél a Szergejnél még a régi hangtompító nélküli hangra volt szükség,ezek a hangtompítós "visítósak" nem illenek hozzá,egyébként jól szólnak,jó volt megnézni őket.
(#38120) sunocske válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38118) Válasz Okt 4, 2014
Érdemes megnézni a többi projektjét is, az állam leesett, amikor meghallottam a TT-s Bardotkáját!
(#38127) sunocske válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38118) Válasz Okt 4, 2014
No, csak emlegetni kellett a Kocúrt: ma éjszaka azzal anyagolunk Budaörsön
(#38129) SzerNoh válasza sunocske hozzászólására (#38127) Válasz Okt 4, 2014
Fél off, sokáig? Mert már nem bírom a sok késést! Minden nap 10-15 perccel lett több a menetidő. Meg mi is törtét ott? Ha jól láttam a hidat szigetelték vagy kitérő csere?
(#38131) Fordítókorongos válasza sunocske hozzászólására (#38120) Válasz Okt 4, 2014
Azok nagyon jó hangok!
Jacek-nél 4 fajta Bardotka hang közül lehet választani,mind jók!
Az eredetinek is jellegzetes hangja van,és szerintem a Roco gyárilag szerelt Artol hangja is nagyon jól szól,ettől függetlenül sok gyári szerelt mozdonyhangot lepipálnak.
Kíváncsi vagyok mit szólsz majd a Kocúrhoz,ha már közelről ismered.

Nagy nehezen feltöltődött a rendező menet-ben muzsikáló Szergej felvétele!
Így részletesebben megmutatja magát a hangja:
A Csöves rendező menetben!

100-as Szerg...jpg

(#38137) sunocske válasza SzerNoh hozzászólására (#38129) Válasz Okt 5, 2014
Még néhány nap. Hídszigetelés és ágyazatcsere volt. Az igazat megvallva nekem se a kedvenc munkaterületem volt, de nem is kellett sokat kint lennem ott, volt helyette máshol más melónk is.
(#38191) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Okt 7, 2014
Sziasztok!

Beszereltem a Kocúr dekóderét!
Ez a dekóder a másik Zimo,Plux22-es aljzattal.
A tökéletesen működik,Jacek-modely(Cseh)"ultra brutál" hangja van!
Mozdonyba szerelve is jól szól,a kaszni sem rezonál be tőle.
Később teszek fel róla felvételt.

Koci 3.jpg

Kocúr 2.jpg

Kocúr dekóde...jpg

(#38325) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38191) Válasz Okt 14, 2014
Sziasztok!

Összebarkácsoltam egy videót az új Kocúromról!
A Csehektől rendelt Jacek-modely (Nagyon fullos) hangja van!
Az ilyen,és az ehhez hasonló hangok miatt szorgalmaztam Csíkosnál a Zimo hangfeltöltő beszerzését.
Gyári mozdonyban nálunk ilyet nem kapni,csakis a gyári hangokkal szerezhetőek be a modellek.
Erről beszéltem,hallgassátok:
AWT 740 , a Hangos Kocúr !

Jó hangosítást!

K1.jpg

K2.jpg

K3.jpg

(#38328) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38325) Válasz Okt 15, 2014
Jó lett a mozdonykád! Én ugyan most ezt a videót nem néztem meg. Túl nagy a csend éjfél tájban, család alszik, jobb a béke!
De az élő bemutató mindenért kárpótolt.

Az egyik Kocúr kukkolásnál majdnem benéztem Bonyibánya állomásépületébe is, szerencsére a perifériás látásom még mindig tökéletes és megmenekült az épület a karamboltól!
(#38329) Fordítókorongos válasza zsolesz74 hozzászólására (#38328) Válasz Okt 15, 2014
Köszi!
Azért érdemes megnézni,ezt jobban hallani!
(Elég nagy volt a zaj a kiállításon.)
Fejhallgató
(#38330) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38329) Válasz Okt 15, 2014
Fejhallgató!? Jó vagy! Teljesen elfelejtettem már mi az!
(#38333) SzerNoh válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38325) Válasz Okt 15, 2014
Tényleg jobban szól, és valóban van egy ébresztő hatása Andi is felriadt...
(#38489) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38325) Válasz Okt 19, 2014
Megnéztem, meghallgattam és nem csalódtam!
(#38491) Fordítókorongos válasza zsolesz74 hozzászólására (#38489) Válasz Okt 19, 2014
Szia Zsolesz!
Ezek a hangok nagyon jól szólnak,DE
a Zimo-s hangfeltöltés sajnos már problémás lesz...

Most írogatok a Cseheknek!
Nem akarják oda adni a 20Eurós hangjaikat,csak dekóderre töltve!
Még utoljára megkérdeztem tőlük,hogy mi van akkor,ha megrendelek egy hangot,de dekódert nem rendelek hozzá?
Szerintem ez jogos kérdés,mert külön-külön kell megrendelni őket.
Akkor vajon kapok hangot,vagy visszautalják a pénzem???
Na mindegy....ezzel bosszantom a Cseheket.
(Egyenlőre még nem jött válasz,biztos meggondolják a válaszukat)

Azt a Zimo kishangszórót mindenképp ki kell próbáljad!
Hidd el,sokkal jobban fog szólni,mint az Esu.

Jó modellezést!
(#38493) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38491) Válasz Okt 19, 2014
Ez lesz a következő projekt! Megígérem!

Ma éppen hajtás kardánért rohangáltam és egy völgyhídra gyártottam védősínt. Már ez is vagy fél éve elfekvő volt, mert mindig akadt valami fontosabb!

Ma ez is lekészült. A következő az óriáspalkátok és vasúti átjáró beépítése és elektronikával ellátása lesz.
Aztán ha készen vagyok, jöhetnek a videók a termék ismertetőkhöz.
Abban azért még mindig számítok rád!
(#38494) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38491) Válasz Okt 19, 2014
Sziasztok,
nem nagyon akarok belebeszélni de itt a felvidéken az
ARTOL cég is kinál kocúr hangot, ami letölthetö.
ARTOL kocur
(#38495) etwg válasza TTnohab hozzászólására (#38494) Válasz Okt 19, 2014
De ez is le van védve, csak egy bizonyos ( sorszám) dekodérba tölthetö - mit csak a számla megfizetése után kapsz meg.
(#38496) zsolesz74 válasza TTnohab hozzászólására (#38494) Válasz Okt 19, 2014
Köszi a linket!
(#38497) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38491) Válasz Okt 19, 2014
Árpi, ott le van írva, hogy védi le a ZIMO a hangjait!
Olvasd el, tanulságos!
Ahogy sejtettem és mondtam neked. Kód kiolvas, elküld, vásárol és betölt!
Szóval nem megkerülhető.
(#38499) dccvillanyos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38491) Válasz Okt 19, 2014
Szia!
Tényleg jó lett a kocur, a kilenc perc úgy elröppent, simán néztem volna tovább.
20 euro egy hang? Nem tűnik soknak, de azért pl. egy kódolt projekt fájlt küldhettek volna.
Most megint a taurusz hang vágásával szenvedek. Nagyon nem halad, nagyon sok van még hátra, nem mondhatnám, hogy ez a kedvenc munkám. Csak az inverter hang eddig 77 mintából áll, most készülnek a 40km/h feletti hangok, ez még legalább 40 minta. Ennek fényében úgy gondolom a 20 euro teljesen korrekt ár. Ha kész lesz, majd szereték egy cikket írni, hogyan lehet egy roco z21-ből Z21-et varázsolni. Lehet, hogy ezután én is tudok majd roco mozdonyban lévő zimo dekódert programozni?
Bővebben: Link
(#38500) TTnohab válasza etwg hozzászólására (#38495) Válasz Okt 19, 2014
Ha jol tudom 5€ az ára és nem 20 ahogy a Jaceknál.
De felhivom öt és megkérdem.
(#38501) Fordítókorongos válasza TTnohab hozzászólására (#38494) Válasz Okt 19, 2014
Szia!
Igen vannak Artol hangok is,őket el lehet érni a Zimo oldaláról !
Hangjaik olcsóbbak , a Cseheknél 7 Euróba(180Kc) kerülnek,elég jól szólnak,de azért gyengébbek , mint a drágább Jacek.
Az újabb gyári hangos Roco modelleknél töltenek fel Artol hangokat,főleg a CKD-s mozdonyoknál.
Nem rossz hangok,de van olyan köztük amit lehetne jobbra cserélni....

(#38502) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38501) Válasz Okt 19, 2014
Szia!
Szoval a Jacek, nincs szerzodése a zimoval és ezért nem tudja levédeni a hangokat koddal, ezért akarja mindenáron dekoderrel eggyutt eladni ja és számla nélkul.
Artol - Gábor rémulten hallgatta a 20euros osszeget.
Nála 5€ a hang és számlát is kapsz rendesen, mert hát ha véletlenul elégeted zárlat végett a végfokot a Jaceknak hogyan fogod visszakuldeni? Gondolod o ezt bevállalja? Gábornál ilyen szoba se johet!
(#38504) Fordítókorongos válasza zsolesz74 hozzászólására (#38497) Válasz Okt 19, 2014
Zsolesz:
Igen,ezt már tudtuk...
Meglesz a gépeden a feltölthető hanganyag,és ez szerintem így korrekt!
A Csehektől nem kapod meg a hangot külön,csak dekóderre töltve tudják elküldeni.(Ettől nem lehet jobban levédeni.)De még választ várok tőlük.
Zsolt:
Kitartást a Tauruszhoz,már túl vagy a nehezén(gondolom)!
Nagyon drukkolok,hogy sikerüljön a Z21-es tuningolása!
Érdekelt vagyok az ügyben,de azért önzetlenül is ezt kívánnám!
Jó Hangszerkesztést!
(#38505) Fordítókorongos válasza TTnohab hozzászólására (#38502) Válasz Okt 19, 2014
Szia!
Idézet:
„Szoval a Jacek, nincs szerzodése a zimoval és ezért nem tudja levédeni a hangokat koddal, ezért akarja mindenáron dekoderrel eggyutt eladni ja és számla nélkul.”
Ebben biztos igazad van,de számlát nekem adtak,a hangról is,dekóderről is.
Idézet:
„mert hát ha véletlenul elégeted zárlat végett a végfokot a Jaceknak hogyan fogod visszakuldeni? Gondolod o ezt bevállalja?”
Na ebbe,belegondolni is félek!
Nemcsak a hang miatt,a dekóder miatt is!
(Mehetne a Postázás mindkét helyre,hónapokig nem lenne hangja a mozdonyomnak,és valószínűleg újra lehúznák a 20 Eurót.)
Még annyit megjegyeznék a dologról,hogy ezek hiánypótló hangok voltak,örültem,hogy egyáltalán tudtam szerezni!
Ha lett volna hazai,nem is gondolkodtam volna rajtuk.
Köszi az infót!
(#38507) zsolesz74 válasza dccvillanyos hozzászólására (#38499) Válasz Okt 19, 2014
Zsolti:

A 6 tűs dekóderetekre fel kellene forrasztanom még a két plusz AUX kimenetet. Megcsinálhatom, vagy vigyem át hozzád?

Hol tartasz dekóder verziószámban?
Lapozás       8/14    
Frissek
  2024. Nov, 24. Vas
0:18:27
  Jelenleg 4 fő olvassa az oldalt
Hirdetés