Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       104/436    
(#19437) teaház válasza FriTTz hozzászólására (#19325) Válasz Júl 18, 2013
Szervusz!
Vot tak!! Modja a művelt portugál.
Egy " szegedi " műgyanta kasztni ,BTTB Ludmilla vagy Tillig Nohab alvázra építve.
BŐvebben ***
Üdv Zsolt

IMG_2062.JPG

IMG_2063.JPG

IMG_2065.JPG

(#19442) Frankye moderátori válasza teaház hozzászólására (#19437) Válasz Júl 18, 2013
A telefonszámod kivettem a hozzászólásokból. Sajnos, sok a rosszakaratú ember, ne könnyítsd meg a dolguk!
A hirdetéseknek van saját rovatuk, kérlek, ott hirdess!
Kösz.
(#19443) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#19442) Válasz Júl 18, 2013
Frankye, kérlek!
Térden állva kérlek! Óvjuk meg ezt a fórumot...!

Zsolti bejegyzése NEM HIRDETÉS.
Aki ismerősen mozog a TT világában, pár ilyen fotó láttán tudja, hogy miről van szó és elkezd agyalni. Ez a fórum meg többek között azért jött létre, hogy sokakban gondolatok ébredjenek.
Látva Zsolti képeit és leírását, nyomban felhívtam telefonon és egyszer 40 percig, majd 15 percig gondolkodtunk hangosan a szóban forgó modell műszaki megoldásain. Ennek egyenes következménye, hogy a modell, ha majd sorozat érett lesz, akkor minden igénynek megfeleljen.
Ha ez a bejegyzés az apróban jelent volna meg, akkor én biztosan nem vettem volna észre.

Több olyan modellépítő mester van, aki egyfajta közvélemény kutatás, piacfelmérés okán közzé teszi a tervezett modell-elképzelését. Így szerintem az ilyen bejegyzés nem apróhirdetés kategória.

Köszönöm!
(#19456) Mk48 2024 válasza teaház hozzászólására (#19437) Válasz Júl 18, 2013
Szép darab , de esetleg szemből is tudsz feltenni róla képeket?
Mint mindíg, most is furdal a kíváncsiság !
(#19462) zsolesz74 válasza teaház hozzászólására (#19431) Válasz Júl 18, 2013
Szia,

látok ott a háttérben egy motorvonat szerelvényt. Hogy lehetek egy olyan járgány gazdája?
Köszi
Zs.
(#19463) wolfchild hozzászólása Válasz Júl 18, 2013
Sziasztok!

Valakinek nincs elfekvőben barkácsanyagban egy pár darab ajtó ami ehhez a fajta régi postakocsihoz kell?

Bővebben: Link

Keresek még BTTB-s forgóvázat, szintén hasonló Y kocsihoz.

Előre is köszönöm.

(#19470) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#19463) Válasz Júl 18, 2013
Ehh, pont egy ilyen béna, régi cikket találtál meg...
De ha már ott jártál, akkor EZT nem láttad?
Ajtó sajnos nagy hiány.
(#19472) teaház hozzászólása Válasz Júl 18, 2013
ÜDv!
A teljesség kedvéért két kép.
Mél címem publikus,lehet kérdezni.

IMG_2117.JPG

IMG_2121.JPG

(#19473) teaház válasza zsolesz74 hozzászólására (#19462) Válasz Júl 18, 2013
Szervusz!
Ők e?
Üdv Zsolt

IMG_8071.JPG

IMG_8081.JPG

IMG_8095.JPG

(#19474) wolfchild hozzászólása Válasz Júl 18, 2013
Szia!

De láttam ,a helyzet az, hogy van egy Zeuke Mitropa Y-kocsim, tudod a piroska. Ahogy elnéztem a kuplungja nem cserélhető, így ezeket cserélném BTTB-sre (de nem létszükséglet), viszont szereztem postakocsi kasztnit, így a kocsit átalakítom, mert postakocsim még nincs, viszont ajtóhiány meg van . Gondolom anno ez hullott ki mindenkinek elsőre.
(#19475) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#19470) Válasz Júl 18, 2013
Gábor muszáj leszek felkeresni téged egy-két apróság miatt. Átnézegettem az alkatrész oldalad és a V180-amhoz (is) találtam anyagot.
A mikor, hol-t hogyan tudjuk megbeszélni? E-mail, telefon?
(#19476) wolfchild válasza teaház hozzászólására (#19473) Válasz Júl 18, 2013
Kérdésem az lenne, hogy ezek a modellek a vezetőállás felett középen az egy vagy két fényszórós verzió-e.
(#19478) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#19474) Válasz Júl 18, 2013
Két ilyen forgóváz árából, meg a munkád értékéből komplett, jó állapotú kocsit találsz. Vagy egy kicsivel többért...

Ha meg a postakocsit faragod, akkor inkább nagyobbítsd meg az ajtónyílást, tegyél bele sztirollapot és fújd kékre, úgy legalább a mávosra hajaz.
(#19479) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#19475) Válasz Júl 18, 2013
Keress, gyere bátran!
V180-hoz most erősen megfogyatkoztak a jó alkatrészek, de reményeim szerint lesz utánpótlás.
Ha mail-t írsz, akkor tudunk egyeztetni.
(#19481) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#19479) Válasz Júl 18, 2013
A forgóváz maszkot tartó csavarok kiették a menetet és nem tartanak, plusz a kuplungot is cserélném és jól jön majd a szakmai tanács is!
(#19483) zsolesz74 válasza teaház hozzászólására (#19473) Válasz Júl 18, 2013
Jaja!
(#19490) teaház válasza wolfchild hozzászólására (#19476) Válasz Júl 19, 2013
Üdv!
Fent egy zetor lámpás.
(#19492) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#19481) Válasz Júl 19, 2013
Az egy vicces gondolat volt egykoron, hogy metrikus menetet álmodtak a műanyagba...
A probléma végtelenül egyszerűen orvosolható, feltéve ha a forgóváz betét nem hiányos, törött, oszlékony a korából fakadóan.

E-mail-ben keress, vagy az aprók között ott a telefonszámom.
(#19493) kombi válasza wolfchild hozzászólására (#19474) Válasz Júl 19, 2013
Mitropa ügyben:

Ha nem a vonat elején végén járatod a Zeuke kocsit, egész egyszerűen a hozzá kapcsolódó kocsik kapcsolóját cseréld ki lándzsásra. Ez persze csak BTTB járművek esetén műxik.

Házilagos fabrikálással egyébként a Zeuke forgóváz kapcsolója is kicserélhető BTTB pajzsosra. Persze a BTTB kapcsoló rugózását ilyenkor el kell felejteni, hiszen a Zeuke forgóváz kapcsolója sem rugózik oldalirányban.

Ezzel kapcsolatban néhány éve az Indexes topikban tettem is fel képeket. Este megpróbálom majd ide is felrakni.
(#19494) wolfchild válasza kombi hozzászólására (#19493) Válasz Júl 19, 2013
Köszönettel várom a linket...
(#19496) Gashpy válasza kombi hozzászólására (#19493) Válasz Júl 19, 2013
Vagy esetleg az is egy megoldás lehet, hogy átépíted PeHo kinematikásra...
(#19497) TT Putz válasza Frankye hozzászólására (#19442) Válasz Júl 19, 2013
Frankye!

MasTTertape kollégának maximálisan igaza van.
Többek nevében írt, kéretik kérésünket figyelembe venni, esetleg Topival egyeztetni.

Maximális tisztelettel:

TT Putz

ps: Hamarosan kész a 2013-as őszi kollekció. Én is iTT szeretném bemutatni... ha lehet.
(#19499) masTTertape hozzászólása Válasz Júl 19, 2013
Megjöttek a csehszlovákok.
Dénes baráTTom gyors intézkedése és némi szerencsés együttállás következtében kezünkben a csodák.

mtb_2.jpg

(#19501) Frankye moderátori válasza TT Putz hozzászólására (#19497) Válasz Júl 19, 2013
Srácok!
A fórumnak vannak "bevett szokásai", ezeken nem áll szándékában Topinak sem változtatni. Pénzről, eladásról-vételről itt, a fórumban nincsen szó. Azt természetesen meg lehet tenni, hogy ide belinkelitek az Apróhirdetési rovat sorát, de az üzletnek - akármilyennek - itt nincsen helye. Ezen felül mindenkinek rendelkezésre áll a privát üzenet lehetősége.
Kérem, hogy ezt tartsátok be, és akkor mindannyiunknak egyszerűbb lesz az élete!
Köszönöm.
(#19503) csíkosháTTú válasza Frankye hozzászólására (#19501) Válasz Júl 19, 2013
Frankye!
Azért teaház kolléga hozzászólása nem hírdetés, szerintem.
(#19505) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#19501) Válasz Júl 19, 2013
Frankye,
Keményen vitatkozni fogok!
Nagyon köszönjük, hogy a topik közönségét annak idején befogadtátok, de Ti sem mehettek szó nélkül amellett, hogy mióta itt vagyunk, igen jelentősen nőtt a látogatottság, a hozzászólások száma. És bizony ennek a közösségnek is vannak bevett szokásai. Ezekhez ragaszkodunk.
Nem 3-4 hobbista üzekedésének színtere ez, hanem több száz érdeklődő kedvenc oldala.
Erről sokan teszünk még úgy is, hogy a volt fórumnak sokkal erősebb a "marketingje".
Számos olyan klubtársat és modellezőt ismerek, aki éppen azért nem látogat ide, mert itt más szempontok szerint, túl van moderálva a felület.
Látod, sokan különbséget tudunk tenni egy valós hirdetés és egy igényfelmérés, típusismertetés között.

Elfogadom, hogy egy precedens törvényt bont, de azért nézzük már meg, hogy ez a közösség mennyivel távol áll az átlagban megszokott, vasútmodellezős közegtől.

Szerintem itt van az a pillanat, amikor sort kell kerítenünk a kenyértörésre.
Elfogadjátok, hogy a nem renitens, ámde a saját beidegződéseit követni szerető, TT-s közösség így, ebben a formában tagja, motorja, előre mozdítója legyen a Hobbivasútnak, vagy kategorikusan kijelentitek, hogy ez, így nem kell nektek?
Ha ez utóbbit választod, akkor kérlek, azonnali hatállyal törölj a regisztráltak közül. Aztán ha a közösség is úgy akarja, akkor ez egész topikot töröld.
Köszönöm!
(#19507) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#19505) Válasz Júl 19, 2013
Nyugi!
Nem eszik ilyen forrón a csicseriborsó főzeléket...

Frankye!
Közben megnéztem, hogy mi okozhaTTa a félreértést!
teaház kolléga kiírta a telefonszámát, amit amúgy közöTTünk mindenki tud szerintem, de válaszként a címzeTT, újnak számító kolléga nyilván nem. A bibi ott van, hogy ezt egy hozzászólásban tette, és nem a profiljában adta meg! (Zárójelben, és halkan, ha szerinted az a hozzászólás istenigazából egy hírdetés, akkor miért nem törölted az egészet? )
Szóval, szerintem azért igyekeztünk betartani az iTTeni szabályokat, habár ezeket azért alaposan feszegeti, hogy az itt lévő régi TT-s motorosok személyesen is ismerik egymást évek óta, az újak között meg lassan mindenki valahol ismerős lett már a régiek között. Ez lassan egy nyilvános klub lesz. Ne indexesedjünk el, szerintem. (Habár a társaság indexről történő kivonulásának oka, a Kapu folyóirat netes szerkesztőjének kirúgása a portálról közben megtörtént.)
(#19515) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#19505) Válasz Júl 19, 2013
Azt azért sajnálnám, ha ez az iszonyatos mennyiségű kollektív tudásanyag, ami összegyűlt itt is menne a kukába.
Szomorú lennék.
(#19520) teaház válasza Frankye hozzászólására (#19501) Válasz Júl 19, 2013
Üdv Mindenkinek!
Elnézést,hogy kavicsot dobtam a tóba.Nem volt szándékomban.
Mivel én egy öreg ember vagyok
" már a feledékenységem sem a régi !"
Mindíg megadom a telefonszámomat ,hátha elfelejtettétek .
( mos meg jól bele fogom írni a profilomba ,ha lehet )
Mindenkinek igaza van !!!
"Alperes elmondja a történteket. Bíró: igaza van!
Felperes elmondja a történteket. Bíró: igaza van!
Ügyvéd ,de bíró úr egyszerre nem lehet mindkettőnek igaza!!
Bíró: Na látja ügyvéd úr , magának is igaza van!! "

Ölellek Benneteket
Zsolt
(#19522) teaház hozzászólása Válasz Júl 19, 2013
Nem találtam rublikát a telefon számnak !
A kakas csípje meg !!
(#19524) masTTertape válasza teaház hozzászólására (#19522) Válasz Júl 19, 2013
Írd be a bemutatkozás mezőbe.
(#19529) FriTTz hozzászólása Válasz Júl 19, 2013
Elmebajon van eladó DRG-s eilzugwagen, remélem senki sem akarja előlem megvenni!
(#19530) FriTTz válasza teaház hozzászólására (#19437) Válasz Júl 19, 2013
Szervusz, a nagy tónál volt száműzetésben azért nem jelentkeztem!
(sokak örömére :jump
Festetlen kasznit keresek jelenleg mert MasTTertape oldalán olvasgatva a szakmai írásokat úgy érzem kezdek kikupálódni!
Pláne, hogy láttam közelről egy Jákó Attila féle V63-ast ami egyszerűen hátborzongatóan jól néz ki.
Szóval festetlen kasznit keresek jelenleg mert szeretném megcsinálni (vagy csináltatni) apró réz maratott kiegészítőkkel pl a a rácsos részeket vagy a tető ventilátort.
(#19533) FriTTz válasza teaház hozzászólására (#19437) Válasz Júl 19, 2013
De azért jöhet fotó a többi oldaláról is!
(#19534) FriTTz válasza teaház hozzászólására (#19431) Válasz Júl 19, 2013
(#19540) Frankye válasza teaház hozzászólására (#19520) Válasz Júl 20, 2013
Tudom, hogy nem volt szándékodban felkavarni az állóvizet.
A telefonszámodat azért vettem ki a hozzászólásodból, mert a fórum eme része nyilvános, és nem lenne szerencsés - Neked - ha ismeretlenek keresetlenül, minden marhasággal kezdenének zavarni - gondolom én. Persze, ha Téged nem zavar, legyen kint, de szerintem is az adatlap "bemutatkozás" rovatában jobb helye van.
(#19541) Frankye moderátori válasza csíkosháTTú hozzászólására (#19507) Válasz Júl 20, 2013
Nem az enyém a fórum, így nem én fogok ez ügyben dönteni. Mivel a tulajdonos Topi, így majd Ő eldönti a kérdést. Én csupán annyit tehetek, hogy írok Neki (más kapcsolatom nekem sincsen Vele), hogy foglaljon állást. Addig mindenkitől türelmet és megértést kérek.
Természetesen, amennyiben olyan állásfoglalása születik, hogy e topicban "szabad a biznisz", akkor én sem fogok érte szót emelni. Addig azonban - ahogy a seregben szokás volt mondani - az "utolsó parancs érvényes", vagyis megkérlek Benneteket, hogy mellőzzük a direkt üzleti megkereséseket, maradjon az az Apróhirdetési rovatban.
(Személy szerint - úgy gondolom - maTTertape kolléga, a felindulásod kicsit túlzó. Nyilván jót tett az oldalnak a látogatottság növekedése, de ez nem üzleti vállalkozás Topi részéről, sokkalta inkább hobbi. Természetesen örülünk a nagyobb látogatószámnak, de egy rendhez tartanunk kell magunkat. Nyilván nem szeretnénk a "régi" fórumotokhoz hasonló, önkényeskedést bevezetni, és én lennék talán a legboldogabb, ha rendezett keretek között, tovább folyna a szakmai beszélgetés, de ehhez - ezt, remélem, mindenki belátja - kell egy moderációs elv mentén haladnunk.)
Mindenkinek megköszönöm előre is a megértését.
(#19543) GcarTT hozzászólása Válasz Júl 20, 2013
Sziasztok!
Tervezgetek a ki asztalom mellé egy kiegészítő darabot, amelyre emelkedők is kerülnének. Letöltöttem a WT 11 demo verzióját, amivel nekiálltam már rajzolgatni, csak arra nem jöttem rá, hogy az emelkedőket hol és hogy lehet beállítani. Ha valaki fölhomályosítana, megköszönném. Lehet e-mail-ben is:
gszeker kukac gmail pont com.
Köszönettel: G'cart(t)
(#19546) M298 válasza wolfchild hozzászólására (#19474) Válasz Júl 20, 2013
Javaslom, ha MÁV-os poggyászkocsit akarsz, akkor ne a DR kocsi legyen az alap, mert MÁV-osra átfestett valahol biztos beszerezhető. A DR kocsi alapot azért nem ajánlom, mert csak három feljáró ajtaja van négy helyett és homlokátjárója sincs, rakodóajta egy szárnyú. A csatolt képen látható poggyászkocsihoz (ma már kerékpárszállító) hálókocsi volt a donor, ablakok betömve, ajtók újra vágva, s ahogy Gábor barátunk írta sztirol lemezből a dupla ajtó. Igaz nem mozog, nem is volt igényem és közlekedés közben legyen becsukva.

MÁV 95-80-as...jpg

(#19549) zsolesz74 hozzászólása Válasz Júl 20, 2013
No kedves méreTTársak, gondoskodtam a nemzedékünk további bővítéséről!
Tegnapi nappal a kis szakosztályunk speciális dekorációs osztaga egy leánygyermekkel bővült! Egyenlőre még a sírás és evés témakörében próbál elévülhetetlen érdemeket szerezni, de idővel bonyolultabb feladatok elvégzésére is befogásra került(het)!

Ifjú apai öleléssel!
Zsolesz
(#19551) GcarTT válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 20, 2013

Sok egészséget és boldogságot a kibővült családnak!
G'
(#19552) BR95 válasza GcarTT hozzászólására (#19551) Válasz Júl 20, 2013
Gratulálok, sárgulok az irigységtől!
Mármint természetesen zsolesz74-nek!
(#19554) TTomi válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 20, 2013
Gratulálok, isten éltesse a kislányod!
(#19557) zsolesz74 hozzászólása Válasz Júl 20, 2013
Köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat!
(#19558) hoTTo válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 21, 2013
Gratulálok! Jó egészséget a babának és a mamának, sok örömet a papának!
(#19559) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 21, 2013
irigy vagyok
(#19560) Topi moderátori hozzászólása Válasz Júl 21, 2013
Kedves Jelenlévők!

A topikban hirdetés kérdésére pár gondolattal kiegészítve szeretnék kitérni.
Bizonyára észrevettétek, hogy ennek a fórumnak az életében sokkalta kevesebbet veszek részt, mint az anyaoldal (Hobbielektronika.hu) esetében. Ennek legfőképpen az az oka, hogy én a vasútmodellezés elektronika szintjét űzöm csak komolyan, és amit ti képviseltek az a tudásanyag arra én csak vágyódva tekintek. Nem szólok hozzá a fórum életéhez úgy, ahogy kellene, mert egészen egyszerűen a vasútmodellezés vasút témaköre egy kicsit távoláll tőlem.

Nagyon örülök neki, hogy élettel töltitek meg a fórumot és köszönöm a bizalmat az iTT jelenlévőktől, hogy áttették megbecsült székhelyüket.

Amikor a Hobbielektronika.hu létrejött, még semmilyen komolyabb kultúrája nem volt a magyar elektronikai fórumozásnak, mert egészen egyszerűen millió egy fórumra szétosztva kapott 1-1 topikot. Ebből következően a Hobbielektronika.hu létrehozása egyben szabály és illem megálmodás is volt.
A hobbivasút ezzel szemben teljesen más körülmények között jött létre.
Az Index fóruma nagyon-nagyon hosszú múltra tekint vissza a vasútmodellezésben, de hiányzik a cikk mint funkció. A Hobbivasút.hu hasonló egyesítő céllal jött létre, lehetőséget és teret engedve a cikkek és a zárt közösség kialakulásának.

Azt hiszem, mivel a Hobbivasút esetében nem közösség teremtésről, hanem folytatásról van szó, pár eddig bevált és rögzült szabályon módosítanunk kell.
Beismerem, hogy nagyon nem szívesen engedem és adok teret a fórumban való hirdetésnek, de talán ez a kisebb és zártabb közösség ezt kívánja meg. És mivel ez az oldal tényleg a hobbiról szól használói és üzemeltetői oldalról is, ezt szemelőtt tartva "beadjuk" a derekunkat.
A Hobbielektronikán több mint 100 000 felhasználó van, esti órákban többször 1000 online tag felett. Rájuk sokkal erősebb szabályok kell hogy vonatkozzanak, különben nem lenne rend. Ez egy önmagát jobban szabályozó kisebb közösség itt a HV-on.

Készek vagyunk alkalmazkodni ehhez megbecsülve azt a rengeteg hasznos tudás anyagot, amivel a Hobbivasút.hu oldalát gazdagítottátok. Legbelül nagyon nagy öröm ám számomra, hogy ennek a sok tudásnak olvasható nyoma - emléke marad.

Az index fórumáról nekem nagyon sok rossz tapasztalatom van az önkényes nem a közösség érdekeit szemelőtt tartó moderátorokkal, nem szeretném ha ennek az érzésnek akár csak apró szikrája is felmerülne bárkiben itt, ezen oldal berkein belül.

Egy szó mint száz, igyekeztem választ adni arra, miért nem szólok bele úton-útfélen a témákba, és miért örülök annak, hogy Frankye ennyire szívén viseli ennek a fórumnak is a sorsát. Ő jóval jártasabb a vasút témakörben (már csak szakmájából eredően is), mint én bármikor leszek.
Becsüljétek meg a munkáját és ne támadjátok meg azért, mert igyekszik az anyafórum nagyon jól bevált szabályait is érvényesíteni itt.
Nem rosszindulatból teszi, csak Frankye egy azon moderátor kollégáim közül, akire mindig számíthatok a virtuális térben szintúgy mint a valós életben, és ne feledjétek el, hogy egyike volt Frankye azoknak, akik keze alatt a Hobbielektronika.hu százezres tábora felépült és felügyelete alatt a HE-n megszületett azért közel 2 millió hozzászólás. Biztos vagyok benne, hogy már látott azért moderációban és emberekkel való bajlódásban egysmást.

Kérem tehát a TT klubtopik jelenlévőit, hogy azért továbbra is csak korlátozottan rúgják fel az apróhirdetés szabályait, igyekszünk ilyenkor egy kicsit becsukott szemmel olvasni, a közösség érdekeit szemelőtt tartva.
Ha a közösség azt kívánja a múltbéli megszokások okán, hogy az ilyenek felett szemet hunyjunk egy kicsit, akkor úgy érzem feladatunk ezt teljesíteni (természetesen adott határokon belül).

Köszönöm, és további jó fórumozást.
(#19561) BR95 válasza Topi hozzászólására (#19560) Válasz Júl 21, 2013
Kedves Topi!

Köszönjük a megértést és az irányunkban kinyilvánított toleranciádat! Biztos vagyok benne, hogy direkt hirdetéssel/eladási szándékkal senki nem fogja rombolni a topikokat. Elég jól megszoktuk már az Apró rovat használatát.

Még egyszer köszönjük!

Józsi
(#19562) Frankye válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 21, 2013
Szívből gratulálok, és jó egészséget kívánok a teljes - immár kibővült - családnak!
(#19563) Frankye moderátori válasza Topi hozzászólására (#19560) Válasz Júl 21, 2013
BR95 kollégához csatlakozva én is köszönöm az állásfoglalást. Ez így - azt hiszem - mindenkinek elfogadható, és tolerálható. A továbbiakban akkor - szigorúan e topic, mint "klubtopic" és a társ, H0 klub topic keretein belül lazábban fogjuk kezelni az anyagi kérdésekkel kapcsolatos hozzászólásokat.
További jó fórumozást mindenkinek!
Lapozás       104/436    
Frissek
  2024. Nov, 24. Vas
0:45:20
  Jelenleg 2 fő olvassa az oldalt
Hirdetés