Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       105/436    
(#19566) HOTotya válasza Frankye hozzászólására (#19563) Válasz Júl 21, 2013
Ha számít valamit a véleményem..
Nem véletlenül jöttem én is át ide.mert sokkal barátságosabb "családiasabb" a hangulat ! Sok jó ember kis helyen is jól megvan Az meg,hogy be-be csúszik 1-2 "apróság" néha az sztem törvényszerű! Csak gratulálni tudok Topinak a fórumért és a toleranciáért!!
(#19568) etwg válasza HOTotya hozzászólására (#19566) Válasz Júl 21, 2013
És az sem felejtendö, hogy lassan egy éve van itt a csapat és eddig alig volt komolyabb moderácio, és itt meg lehet, még ilyen kritikusabb dolgokat is, beszélni (amire régi forumon még esélyed sem volt).
Ezt is szem elött kellene tartani mielött valaki tulzottan felszivná a vizet.

(#19592) wolfchild válasza M298 hozzászólására (#19546) Válasz Júl 21, 2013
Szia!

Igazából egy sima DR postakocsit szeretnék összerakni.
(#19594) wolfchild hozzászólása Válasz Júl 21, 2013
Sziasztok!

Egy kérdés. Tud valaki értelmes katalogizáló programot kimondottan modellvasúthoz. Egyáltalán valaki közülünk foglalkozik ilyesmivel, mármint úgy értem, hogy azon kívül, hogy tudja mindenki hogy mi az amije van, azt valamilyen formában rögzítse, rendszerezze. (Mondjuk ne excel.)

Én találtam egy AP Modellbahn (Link)nevű dolgot de sajnos rossz nyelven szól hozzám. (Németül, én meg inkább anglikán vonalat erősítem, vagy inkább gyengítem )

Szóval valami hasonlót keresek, az sem baj ha free, bár ha jó a progi megveszem, ha meg megy Mac-en akkor az maga lenne a mámor, de a winfos sem hátrány. (Na jó az, de nem annyira )

Köszönöm a tippeket előre is.
(#19597) sunocske válasza wolfchild hozzászólására (#19594) Válasz Júl 21, 2013
Ez az AP nekem úgy tűnik, hogy inkább modellboltraktárkészlet-nyilvántartó célokra alkalmas (jó, valószínűleg az otthoni "készletet" is lehet tárolni benne).

A modellbahnsoftware.de oldalon érdemes még körülnézni, ott vannak ángliusul beszélő programok is. Igaz, német környezetből kell kiböngészni

Én egyébként sima excel táblát használok, lustaságból
(#19598) sunocske hozzászólása Válasz Júl 21, 2013
Ma megvolt az első próbaszórás a VMC-s fűszóróval. Álom vele dolgozni, nem is hittem volna, hogy ennyire egyszerű a használata ezeknek a teaszűrőknek

Közben kicsit alakítottam a modulom alján is: lecseréltem a vezetékeket a Gashpy-tól beszerzett vastagabbra (közben született pár ősz hajszálam is), illetve brutális és kissé igénytelen módszerrel csináltam helyet a lábbefogásnak is (bátorkodtam azért így csinálni, mert alapesetben úgyse látszik, hiszen alul van ).

Végül maradt a hungarocell alaplemez, ez most már végleges. Jövő hétre tervezem a terep kialakítását, illetve valamilyen lábbefogást is ki kéne találnom (hasonlóval már kísérleteztem, mint amit Dino csinált - lehet, hogy tényleg olyan is lesz). Szerintetek elég a ragasztás, vagy a biztonság kedvéért csavarozzam is a fából készítendő "kalodákat"? Fölöslegesen nem fúrnám meg a modul oldalát, csak ha tényleg szükséges. Olyan szépen csillog!
(#19599) DinoTT válasza sunocske hozzászólására (#19597) Válasz Júl 21, 2013
Én egy webes katalógust használok. Ez egy Wordpress plugin, Catabolg a neve. Eredetileg inkább képek katalogizálására találták ki, de nekem bevált a feladatra. A profil oldalamon megtalálod a linket és azon belül a katalógus. Lehet csoportosítani és lehet csoportonkénti lekérdezéseket, megjelenítéseket is csinálni.
(#19600) DinoTT válasza sunocske hozzászólására (#19598) Válasz Júl 21, 2013
Én azért becsavaroztam 2 csavarral a ragasztás mellé. Azt a pár csavar fejet pedig le lehet javítani ha nagyon zavar és már minden más kész van.
(#19602) Gashpy válasza wolfchild hozzászólására (#19594) Válasz Júl 22, 2013
Csipegess pl. innen.

Bár én egyiket sem használom. vagy 10 éve volt valami progi, amit letöltöttem, de aztán volt ezer más fontosabb...
(#19603) Gashpy válasza DinoTT hozzászólására (#19600) Válasz Júl 22, 2013
két csavar sohasem árt.
Ez nem olyan, mint a nadrágtartó és a nadrágszíj
(#19605) zsolesz74 válasza Frankye hozzászólására (#19562) Válasz Júl 22, 2013
Köszönöm a jókívánságokat!

És el kell, hogy mondjam mennyire boldog vagyok amiatt is, hogy ez a kisebb "nézeteltérés" megoldódott! Biztos vagyok, hogy ez is csak a közösségünk javára válik, ahol szívesen töltöm el a hobbi szabadidőm!

TOPI és FRANKYE!

(#19609) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#19600) Válasz Júl 22, 2013
Nem az a baj, hogy csúnya lesz, hanem hogy csúnyán fúrok! De majd gyakorlom egy kicsit

Terep: a talajt úgy terveztem kialakítani, hogy befestem barnára az alapot, erre vékony rétegben gondosan kiszárított, apróra zúzott teafüvet gondoltam szórni (vagy ez elhagyható?), utána híg faragasztóval átitatom. Ha megszáradt, sűrűbbre kevert ragasztóval átkenem és lehet füvezni

Ha esetleg a tervemben lenne valami hiba, ne legyetek restek leírni!
(#19619) gaTTeros válasza wolfchild hozzászólására (#19594) Válasz Júl 22, 2013
Szia. Nézd meg az Yard Office-t hátha tudod használni.

ITT találod.
(#19620) Váltógyártó válasza sunocske hozzászólására (#19609) Válasz Júl 22, 2013
És a drága teafű helyett mért nem jó az alaposan kiszárított és szitált föld vagy homok (lehet, hogy ez a valóságban is így van? )?
(#19621) reszelozsir válasza Váltógyártó hozzászólására (#19620) Válasz Júl 22, 2013
Én is gyerkőc homokozójából nyúlom, amíg fejbe nem vág a lapátjával...
(#19622) zsolesz74 válasza sunocske hozzászólására (#19609) Válasz Júl 22, 2013
Nekem a hosszan elállt teafilterekből, a teafüves dobozból már többször másztak elő kukacok! Úgyhogy azzal óvatosan, bár ezzel megoldod az élővilágot is az asztalra!
(#19625) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#19622) Válasz Júl 22, 2013
Ha ilyen szép napon kiszáritja, akkor a tea is jo, persze az igazi föld ( por ) sokkal jobb, mert 100% hogy élethü, mégha nem is olyan sötét.
(#19626) BR95 válasza zsolesz74 hozzászólására (#19622) Válasz Júl 22, 2013
Atreides homokférgek?
(#19627) sunocske válasza zsolesz74 hozzászólására (#19622) Válasz Júl 22, 2013
Nekem ilyen problémám még sose volt. A szakköri terepasztalon a teafűből képzett erdei avar az idén 14. éve, hogy beépült. Szerencsére még ott is csak a fákat kellett néha pókhálózni - meg az alagutat

Az én teámat még a télen kezdtem el gyűjteni az irodában (szerencsére jó sokan teáznak nálunk), és a non-stop maximumra feltekert radiátoron száradtak kb. 1-2 hetet filterenként, majd átfejtettem egy vajasdobozba, és úgy tettem vissza a fűtőtestre. 1-2 hetente megrázogattam, átforgattam, hogy egyenletesen száradjon. Most áttöltöttem dunsztos üvegbe, hogy haza tudjam vinni, ugyanis idő közben elveszett a vajasdoboz teteje

De az utcai por/homok/stb. most komolyan elgondolkodtatott
(#19628) Váltógyártó válasza BR95 hozzászólására (#19626) Válasz Júl 22, 2013
Olvasd el, vagy nézd megújra! Az Atreides az uralkodóház neve, a férgek az Arrakis-on (Dűnén) élnek!
(#19629) BR95 válasza Váltógyártó hozzászólására (#19628) Válasz Júl 22, 2013
OFF
Olvasd tovább! Nem csak egy könyv volt! A végén a több száz éves Atreides homokféreggé mutálódott, majd kismesterekké esve újra elszaporodott az Arrakis-on, ahonnét előzőleg kipusztították a férgeket.
ON
(#19630) reszelozsir hozzászólása Válasz Júl 22, 2013
Azt a ******! Miket meg nem tud az ember a vasútmodellezés miatt
(#19632) enigma válasza sunocske hozzászólására (#19609) Válasz Júl 22, 2013
Pisztolyfúróval való fúrásnál nagyon ügyelned kell, hogy a fúrandó felület síkjára a lehető legmerőlegesebben tartsd a fúrószárat, mert különben "elmászik". Fa fúrásánál a furatközép bepontozása nem annyira lényeges mint fémnél, ha fafúrószárat ("koronás fúró") használsz. Ha tudok szívesen segítek.
(#19633) zsolesz74 hozzászólása Válasz Júl 22, 2013
Ez a legkomolyabb fórum! Még az Atreides ház örökösödéséről és utódlásáról és átalakulásáról is olvasni lehet...

Na de félre a viccet!
Én a szűz teafilterre gondoltam. Valószínűleg azért egy forróvizes fürdő után már a kukacoknak sincs kedvük kikelni a petéből.

A pókháló, egyébként lehet moly lepke is, ami a kukacok egy következő arrakisi módosulása! Nálunk asszony által kifejezetten üldözendők!
(#19634) sunocske válasza zsolesz74 hozzászólására (#19633) Válasz Júl 22, 2013
Pedig pók az, láttam a gazdáját... Még egy ingyenmenetet is felajánlottunk neki a terepasztalon, de nem élt vele, duzzogva továbbállt... :p
(#19635) sunocske válasza zsolesz74 hozzászólására (#19633) Válasz Júl 22, 2013
Amúgy meg kész pazarlás lenne a teafüvet kifőzés nélkül elhasználni...
(#19636) HOTotya válasza zsolesz74 hozzászólására (#19633) Válasz Júl 22, 2013
Ezért írtam,hogy csak jobb egy kis Dűnével fűszerezni a vasútmodellezést mint a szakzsargont skandálva csak úgy szárazon Nagyobb lesz a látóköröd ...
(#19637) enigma válasza sunocske hozzászólására (#19634) Válasz Júl 22, 2013
" A pók elég buta állat...Egyszer én is próbálkoztam vele. Egyszerű vezényszavakkal... Űl, pihen, fekszik" (Pofa be - Gerard Depardieu)
(#19638) zsolesz74 válasza HOTotya hozzászólására (#19636) Válasz Júl 22, 2013
Idézet:
„jobb egy kis Dűnével fűszerezni a vasútmodellezést mint a szakzsargont skandálva csak úgy szárazon”

Na meg a szegecseket számlálva?
(#19640) FriTTz válasza HOTotya hozzászólására (#19636) Válasz Júl 22, 2013
Én fűszert használok!
Kék is a szemem!
(#19641) BR95 válasza FriTTz hozzászólására (#19640) Válasz Júl 22, 2013
Látom sikerült a hétfőtöket szórakoztatóvá tenni!
Jöhet a dagadt Harkonnen báró, bedaráljuk a töltés alá!
(#19642) zsolesz74 válasza BR95 hozzászólására (#19641) Válasz Júl 22, 2013
Idézet:
„Jöhet a dagadt Harkonnen báró”

És STING majd nyomja a zenét!
(#19645) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#19642) Válasz Júl 22, 2013
A vized a törzsé marad!
(#19651) BR95 válasza FriTTz hozzászólására (#19645) Válasz Júl 23, 2013
Máris a vizét akarod venni?
(#19652) sunocske hozzászólása Válasz Júl 23, 2013
Bocsánat, jó helyen járok? A vasútmodellezőket keresem...

(#19653) BR95 válasza sunocske hozzászólására (#19652) Válasz Júl 23, 2013
Ilyen melegben? Mi a vízről beszélünk. Nekünk adod önként a tiédet?
(#19654) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#19541) Válasz Júl 23, 2013
Nos itthon vagyok újra. (bár sokak nem örülnek ennek...)
Mivel a windows phone-ról lehetetlenség hozzászólni a HV fórumhoz, ezért nem is tudtam reagálni a történésekre.

Óriási a félreértés. Nem szívtam én fel a vizet, hanem felajánlottam annak a lehetőségét, hogy ha a vitatémám nem tetszik a moderatúrának/tulajdonosnak, akkor nyugodtan zárjatok ki, hiszen sok helyütt tapasztaltam már, hogy a szabad véleménynyilvánítás lavinákat indít meg.
Hála, hogy jelen fórum vezetősége és tagsága magas intelligenciával bír, így az ügy pozitív irányba mozdulhatott el.
Frankye, egy pillanatig sem gondoltam, hogy a fórum üzemeltetése üzleti vállalkozás lenne. Aki ismer engem, mind tudják, hogy én sem üzleti szempontok alapján foglalkozom éjt nappallá téve a hazai TT-s közösséggel. Ha elkérném a ráfordított idő ellenértékét, akkor igen szép számot kéne mondanom. De nem teszem, mert vagyok annyira őrült és marha, hogy ennyire fontosnak tartom, hogy ez a méret elnyerje az őt megillető tiszteletet, ismertséget és így tovább.

Mélységes a hálám és a tiszteletem irányotokba Topi és Frankye, hogy lazítottatok a fórum szabályain, de nem ez volt a cél. Az üzleti célú hirdetésnek az apróban a helye, ezt már megszoktuk és elfogadtuk. Észrevételemmel csupán a súlyozásra hívtam fel a figyelmet.
Elfogadom, hogy sokan hisztis p***nek tartotok, de mégis sikerült valamit megmozdítani. Hasonló eset történt a minap az egyik, sokat szidott szaküzletben és szercsére ott is pozitív irányba lendültek az események.

A moderációs elveket továbbra is fontosnak tartom és köszönöm a megértést én is!
(#19655) masTTertape válasza Topi hozzászólására (#19560) Válasz Júl 23, 2013
Kedves Topi,

Neked is köszönöm a megértést és a pozitív együtt gondolkodást.
További sikereket kívánok!

MasTTertape, azaz Tóth Gábor
(#19656) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#19549) Válasz Júl 23, 2013
Zsolesz!

Fogadd gratulációimat!
Lehet, hogy meglepő lesz és a kis hölgy lesz a legnagyobb vasútmodell rajongó.

Egészséget és boldogságot kívánok Nektek!

Mt
(#19657) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#19594) Válasz Júl 23, 2013
Szia,

Én egykor az ebay-en rendeltem egy Modellbahndatei programot. Az aktuális Zeuke, Bttb állást tükrözte, azóta frissítették. Nem tudom, hogy Tillig-re kitér-e.
Persze, hogy németül van, hisz ennek a hobbinak ez az európai nyelve.
Ha érdekel, oda tudom adni, vagy nézd meg itt: Bővebben: Link
(#19671) Frankye válasza masTTertape hozzászólására (#19654) Válasz Júl 23, 2013
Megnyugtatlak, semmi effélének nem tartalak. Sajnos, az "üzleti vállalkozás-szemlélet" az anyaoldalunkon (HE) sokszor felmerült, és - olybá tűnik - sztereotípiámmá vált az erre való reagálás.
A "lazítás" okait Topi leírta, én pedig elfogadtam.
Örülök, hogy a félreértések tisztázódtak, és hogy mindenki megértő volt a többiekkel szemben. Szerintem ezzel le is zárhatjuk a polémiát, alaposan kitárgyaltuk a kérdést, és - érzésem szerint - salamoni döntés született.
További jó fórumozást!
(#19672) FriTTz válasza BR95 hozzászólására (#19653) Válasz Júl 23, 2013
Ma megittam vagy 3 liter vizet, nem tudom kié volt!
Érdekes, hogy abban a filmben nem volt vasút.
Van egy régi film, azt hiszem Jugoszláv, a címe
"A kis vonatrablás" ha esetleg meg van valakinek kérem azonnal jelezze!
Cikk a filmről!
Egy nagyon jó vígjáték tele váratlan fordulattal!
(#19680) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#19672) Válasz Júl 23, 2013
Idézet:
„Egy nagyon jó vígjáték tele váratlan fordulattal! ”

Váratlan fordulatok! Egy fordítókorong mindennapjai!

Ez egy igazi thriller!
(#19681) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#19656) Válasz Júl 23, 2013
Köszönöm Gábor, szokjuk a kiképzést!
(#19682) zsolesz74 válasza sunocske hozzászólására (#19652) Válasz Júl 23, 2013
Zártosztályon! Mindenki!
Vagy ahogy a 12 majom-ban mondotta volt a bolondot játszó Brad Pitt
"Beöntést mindenkinek!
(#19683) zsolesz74 hozzászólása Válasz Júl 23, 2013
Ma begyűjtöttem a tó projekt alapanyagait, még szerzek valahonnan durva murvát és indul építés.

Ezeket az alapokat akarom majd összemixelni egy vállalható kis tavacskának.

Realistic_Wa...jpg

Realistic_Wa...jpg

Realistic_Wa...jpg

(#19697) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#19683) Válasz Júl 23, 2013
Csináld meg a Loch ness-i tavat szörnyvel!
(#19700) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#19697) Válasz Júl 23, 2013
De ha a sárga céget választotta, akkor a NOCH ness-i tavat építi majd.
(#19701) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#19671) Válasz Júl 23, 2013
Köszönöm Frankye!
(#19702) wolfchild hozzászólása Válasz Júl 23, 2013
Köszönöm a tippeket mindenkinek, egyenlőre kiértékelek.
Lapozás       105/436    
Frissek
  2024. Nov, 24. Vas
3:40:33
  Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt
Hirdetés