|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#29230) benYo91 válasza zsolesz74 hozzászólására (#29224)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Keresni foglak mindenképp, csak előbb megpróbálok kicsit képbe kerülni analóg- és digitális téren is, hogy el tudjam dönteni, hogyan tovább. Így, hogy teljesen a 0-ról kezdem újra az asztalt (a tervezését is), van még min gondolkozni.
Esetleg fordítókorongra van valakinek működő ötlete?
Akár eladásra is. |
(#29231) ori.andras válasza reszelozsir hozzászólására (#28989)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Kedves Fórumozók!
Köszönjük szépen a megosztást és a rengeteg szavazatot, a Nohab pályaszáma M61-007 lesz.
Őri András - VMC |
(#29232) Lezlinilzen válasza benYo91 hozzászólására (#29230)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia!
Ha már ilyen sokan elláttak információval, tanácsokkal, engedd meg, hogy én is tegyek hozzá pár szösszenetet:
Nekem ez a harmadik a asztalom, és ezzel fordul elő először, hogy egy-egy mozzanatával úgy-ahogy elégedett vagyok.( Ha kezdhetném újra, már nem így építeném meg.)
Én azt javaslom, legelső dolgod legyen, hogy a saját fejedben megfogalmazod, mit szeretnél. Játéknak kell-e, vagy élethű modellnek. Fantázia lesz-e a táj vagy lesz valóságalapja is.
Nemrég járt nálam egy emberke, az Ő véleménye az, hogy a gyerekeket nem érdekli a kidolgozott terep, az élethűen mozgó vasúti járművek. Én meg azt találtam válaszolni, hogy ez nem is gyerekeknek készült. Nem is keresett azóta.
Szóval mielőtt bármire pénzt adnál ki, vagy akárcsak - az általam finoman szólva nem kedvelt - számítógépes tervezőprogrammal kezdenéd el a tervezgetést, elébb legyen meg minden a fejedben. Aztán inkább vonalzóval, szögmérővel és egy kihegyezett grafitceruzával tervezd a továbbiakat. Ezek a tervezőprogramok csak bazári kellékek.
Szerintem.
Üdvözlettel : Balogh Laci
Ui. : csak hogy ne a szám járjon: Bővebben: Link
Bővebben: Link
|
(#29235) sunocske válasza Lezlinilzen hozzászólására (#29232)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Nincs baj azzal a bazári kellékkel! Én például miután megrajzoltam szabadkézzel az ötleteimet, a bazárral találtatom ki a helyes geometriát. Persze úgy könnyű, hogy jól tudom: a terveim valószínűleg mindörökre tervek maradnak. Na nem azért, mert olyan rövid életet tervezek, hanem mert annyi ötletem van! |
(#29237) csíkosháTTú válasza Lezlinilzen hozzászólására (#29232)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Idézet: „Nemrég járt nálam egy emberke, az Ő véleménye az, hogy a gyerekeket nem érdekli a kidolgozott terep, az élethűen mozgó vasúti járművek. ”
Szia Laci!
Azt nem tudom, hogy a delikvens a gyereket kérdezte vajon??? A Z topicon elkezdtem egy "sorozatot", az az asztalka is gyereknek épül. OK, van benne kompromisszum sok, DE! A srác kérése volt, hogy lehessen tolatgani, és a vonat menjen valahonnan valahová, és szeretne szép terepet is építeni. Ergo, nekem csak az alapokat kell megcsinálnomi, a dekoráció nagy részét majd ő. Méghogy nem érdekli az élethű környezet meg vonatmozgás a gyereket! Dehogy nem! Nem szerencsés lenézni, lebecsülni a gyerkőcöket! HalloTTam egy nagyon ide illő mondást: "a gyerek nem hülye, csak kicsi."
István |
|
(#29238) Lezlinilzen válasza csíkosháTTú hozzászólására (#29237)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Nem szeretnék az említett illető háta mögött véleményt alkotni a véleményéről, de Ő úgy értette, hogy a kiállításon - ahova szeretett volna meghívni, ezért is jött le hozzám - a gyerekek aktívan részt vesznek a "forgalom lebonyolításában". Ő maga úgy fogalmazott, hogy nem dolgozza ki a terepet, nem készít apró részleteket, mert "minek, a gyereket úgysem ez érdekli".
Én meg úgy képzelek el egy gyerekeknek is szóló de nívós kiállítást, hogy például projektoron kivetíteni apró részleteket, és együtt megkeresni a gyerekekkel. No nem az asztalon mászkálva meg két kézzel mutogatva az asztal fölött, hanem ezzel együtt megtanítva a kicsiket a helyes viselkedésre.
Csak sajnos a kiállításokon kevés olyan családot látni, akik nem játszóháznak tekintik a gyermekeik számára. Nagyon mély tiszteletem a kivételeknek, ilyennel is találkoztam, és nagyon megnyugtató érzés, ha ilyen emberek állnak az asztal mellett. |
(#29239) FriTTz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#29237)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Sőt amikor itthon valami hiba van a vasútüzemben (siklás vagy kontakt hiba) azonnal kapom az utasítást, hogy hozzam helyre mert így nem lehet vele játszani és örültek még annak is amikor "elkezdett nőni" a fű építés közben, hogy a fákat ne is említsem s most, hogy megvannak a fényjelzők (beépítésre várva) szerintem idefognak költözni! |
(#29240) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Sziasztok!
Ha már szóba került a "bazári kellék" (Laci, félre ne értsd, nem piszkállak vele, csak pont most írtad, és jó felvezetőnek.), engedjétek meg, hogy bemutassam legújabb írásom, ami egy vezérlő és egy tervező program új lehetőségeit mutatja be, letölthető mintafájlokkal, videóval.
Bővebben: Link
Üdv.: Wolfch!ld |
|
(#29241) balintte hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Üdv mindenkinek!
2008 óta foglalkozom kisvasúti járművek gyártásával TTe méretarányban, mindeddig saját részre készítettem őket.
De most komolyabb sorozatgyártást szeretnék, a képen látott modelleket mind hajtással (működőképesen), vagy akár vitrinmodellként is el tudnám készíteni igény szerint.
Kérdésem az lenne, hogy volna-e akit esetleg érdekelne?
Persze mindezeket H0-e méretben is el tudnám készíteni ha van rá igény, de a TT-s nagyvasúti járművek készítése is érdekel.
További képek:
http://ttekalomodell.gportal.hu/ |
|
(#29242) FriTTz válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia
Engem 4 tengelyű mozdony kaszni érdekelne (Mk48 pl) mert TTm üzemel itthon és ehhez van hajtásom is illetve a 2 tengelyes motorkocsihoz is azt hiszem. |
(#29243) Lezlinilzen válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia!
Én már pár éve "megtaláltalak" a neten a honlapodon, úgy emlékszem, talán még a TT-be kezdtem topikon egyszer fel is tűntél.
Gratulálok a munkáidhoz, nagyon szépek pontosak, részletgazdagok a járművek! Már pár éve is ledöbbentem, hogy a főlégtartály oldalán még a nyomáspróba táblája is megvan.
Minden elismerésem! |
(#29244) saetta válasza ori.andras hozzászólására (#29231)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
FINOMAN jeleztem korábban, hogy a 006-os vagy a 002-es palyaszama lehet csak.
Szeva bacsi
U.i.: holnap két "barátom" felkeresi az üzletet es elmagyarázza miért is
U.i.2.: vagy nem kaptok Paksról áramot.... |
(#29245) BR95 válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Üdv!
Tudnál egy árlistát küldeni? Nagyon szép modellek, igazán profi munka, gratula!
JJ |
(#29246) balintte válasza FriTTz hozzászólására (#29242)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia!
Pontosan milyen hajtásod van, mert ha jól tudom a TTm az 9mm, a TTe viszont 6,5mm, szóval nem tudom belefér-e? |
(#29247) saetta válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Nagyon szépek a modellek es az asztalos is. Részletes, ötletes, egyedi.
Gratulálok
Saetta |
(#29248) balintte válasza Lezlinilzen hozzászólására (#29243)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia!
Igen, korábban írtam a TT-be kezdtem topikba, és köszönöm az elismerésed! |
(#29249) FriTTz válasza balintte hozzászólására (#29246)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szerintem belefér!
A Conradban vettem hajtást, a Kató csinálja.
ilyet |
(#29250) balintte válasza saetta hozzászólására (#29247)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Szia!
Köszi szépen, tervezzük a kiállítást is! |
(#29252) balintte válasza FriTTz hozzászólására (#29249)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
Azért megadom a kaszni belső méreteit, szélesség: 11mm, hosszúság: 60mm |
(#29253) FriTTz válasza balintte hozzászólására (#29252)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
A hossza jó a szélessége meg majdnem, de csak a motorburkolat van útban amit majd ki kell váltani valamivel mert az tartja a motort a helyén. |
(#29258) rákaTTantunk válasza csíkosháTTú hozzászólására (#29237)
|
Válasz •
|
Feb 3, 2014 |
|
István
Már ideje újabb fotókat csinálnod, a srácaid már kétszer ekkorák . |
(#29259) Gashpy válasza kaTTonai hozzászólására (#29177)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Miki!
A beazonosításban egy-két fénykép sokat segítene... |
(#29265) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#29240)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Nem is értem ezt a bazári kellék szöveget!
Azért mert számítógéppel segített tervezéssel dolgozik valaki? CAD-nek hívják a technikát és már legalább 30 éves. Az, hogy a vasútmodellezésben most kezd felfutni...lehetett volna már korábban is.
Nekem is az a véleményem, hogy lehet ceruzával rajzolgatni, de tervező programmal egyszerűbb.
Köszi a bemutatót!
|
(#29266) kaTTonai válasza Gashpy hozzászólására (#29259)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Hazaérek teszek fel.
Miki |
(#29269) benYo91 válasza zsolesz74 hozzászólására (#29265)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Én mondjuk külön örülök ennek a "bazári kelléknek", szerintem sokkal egyszerűbb így megálmodni egy elrendezést. Arról nem is beszélve, hogy azt tervezem, hogy a sín alá, ahol meg lesz emelve a furnér lemezt lézervágatom, hogy minden a lehető legjobban passzoljon, és a furatoknak, és mindennek előre meg legyen a helye. És ez csak annyi, hogy CAD-be kiexportálom, behúzom Corelbe (csak mert abban dolgozok már 12 éve; igen 11 évesen kezdtem) megnövelem a sínek szélességét, és kész. Gyorsabb, pontosabb, és nem kell dekopírral vesződnöm
Mindezt összevetve szerintem nem volt hülye, aki kitalálta ezeket a programokat! Hasznos dolog... na. |
(#29270) reszelozsir válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Szia iTT is!
Örülök, hogy időben észrevetted a linket, mert már ki is gyomlálták a ...
Azt nem is írtam, hogy nagyon tetszik a munkád. Így át kell értékelnem a legújabb agymenésem, és ez így már tényleg fájni fog Váltógyártó mesterünknek. |
(#29271) etwg válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Légy üdvözölve! Szépek a modellek.
Gratula. |
(#29274) zsolesz74 válasza benYo91 hozzászólására (#29269)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Hát még, hogy örülök neki! 15 éve dolgozom AutCAD-del, és ha egy autó-lakás kombót összehoztam vele, akkor annyira nem lehet rossz!
Ceruzával meg szabadidőmben grafikázgatok, maximum. |
(#29275) FriTTz válasza reszelozsir hozzászólására (#29270)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Támogatom az ötletet!
|
(#29278) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Sziasztok!
Újabb fejezethez érkezett a Vaterás fogyasztóvédelmi Saga.
Akit érdekel: Bővebben: Link |
|
(#29280) Lezlinilzen válasza benYo91 hozzászólására (#29269)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Kinek a pap, kinek a neje.
Rosszat szóltam rossz helyen. Elő szokott velem fordulni. |
(#29281) reszelozsir válasza Váltógyártó hozzászólására (#29279)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Jajj, eszembe sem jut, mert akkor főleg nem igazolod vissza a megrendelésem. Megint... |
(#29282) sunocske válasza Lezlinilzen hozzászólására (#29280)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Nem szóltál te rosszat, csak nem egyformán látjuk-látjátok a világot
És ez így is van jól! Egyébként ezt az apróságot leszámítva a hozzászólásod egésze nagyon frappánsan megfogalmazza, hogy mire kell figyelni a tervezéskor (függetlenül attól, hogy milyen eszközzel teszed ezt, hiszen papíron is lehet túlzásokba esni!). |
(#29283) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#29282)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Erre én (mint aki először bedobtam a köztudatba a Train-CAD, majd később a SCARM tervezőprogramokat) azt tudom mondani, hogy mindkét módszernek megvan a létjogosultsága! A lényeg a megfelelő arany középút!
A ceruzával papiron jól lehet vázlatolni. Megkeresni a tetsző vonalvezetést kipróbálni több változatot. És mindezt sokszor gyorsabban, mint akármelyik tervezőprogrammal!
Viszont ha megvan a tetsző változat, akkor szerintem is könnyebb összerakosgatni, finomítani egy jó programmal.
De - mint a mellékelt példa is mutatja - minden számítógépes hóbelebanc nélkül is lehet nagyot alkotni!!!
(és számítógépes segédlettel is katasztrofálisat...)
|
(#29284) UWH válasza wolfchild hozzászólására (#29278)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Szia Andris!
Szerintem mindenki annyiért adja a portékáját amennyiért akarja, joga van hozzá. Ezer példa van az élet más területéről hasonlóra. ( pl akár a benzin ) Ez csak bosszantó, mert pl. amikor egy adott gyerek játékot hajkurásztam decemberben a szórás 17.500.- 25.000.- között volt ugyan arra a játékra. De nem kell messzire menni, nézzél szét az apróba. Én pl. egy E499-est adtam el a licitálós oldalon 8900.-ért, az dobozos, papiros, újszerű állapotú volt. Ráadásul egy klubtárs vette meg, (több licitálás után ) aminek mind ketten örültünk. Én azért, hogy jó helyre került, ő meg a mozdony újszerűségének.
Ez van, bocs a kitérőért.
Laci
|
(#29285) GABA TT válasza balintte hozzászólására (#29241)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Minden elismerésem, gyönyörű modelleket készítesz! |
(#29286) wolfchild válasza UWH hozzászólására (#29284)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Szia!
Igazad van, de attól még fel lehet rá hívni a figyelmet.
Ahogy Juszt Laci mondta:
Idézet: „Ne hagyjuk magunkat átverni, becsapni, megkárosítani.” |
(#29288) kaTTonai válasza Gashpy hozzászólására (#29259)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
No ehun ni a képek Kendteknek...
Ki mit tud??? |
|
(#29289) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Még néhány kép...
Az alvázon és a kuplung befogadó alatt "Miki" felirat.
Was ist das??Nem tudom milyen gyártmány...
Üdv:Miki |
(#29290) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
A fene a lényeg meg lemaradt...
|
|
(#29295) BR95 válasza kaTTonai hozzászólására (#29290)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
A helyes válasz: Klose! |
(#29299) balintte hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Sziasztok!
Köszönöm mindenki hozzászólását, elismerését!
Hamarosan újabb modellek is lesznek!
Ha esetleg érdekel valakit vannak még kiegészítőim is, pl:
fénysorompó (izzószimulátoros vezérlővel)
hangosbemondó
Kaskantyú állomáson lévő kandeláber
faoszlopos utcai lámpa
váltóállító imitáció
Ezek is TT méretűek. |
(#29300) kaTTonai válasza BR95 hozzászólására (#29295)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Köszönöm szépen,közben MasTTertape mester is
megadta a megoldást.
Esetleg még az érdekelne(mert nem találok támpontot),hogy mi ezeknek a vagonoknak a reális értéke...
Üdv:Miki
|
(#29307) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#29278)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Ahogy olvasgattam a történetet, ez sosem fog véget érni, csak ha pentelaci felhagy végre a kereskedelemmel...
Egyébként meg ha ilyet látsz, tedd fel neki a kérdést az oldalon, hogy ez-az miért sérült meg a vitrinjében! Szét lehet off-olni a termék oldalt is!
Azért látom megkaptam a reklámot.
Jaj csak Gabi meg ne lássa! |
(#29308) benYo91 válasza zsolesz74 hozzászólására (#29307)
|
Válasz •
|
Feb 4, 2014 |
|
Csak az a baj, hogy ha bevezetik az új vaterát, akkor a feltett kérdések már nem jelennek meg, csak emailben kapja meg az eladó... semmi off |
(#29311) UWH válasza benYo91 hozzászólására (#29308)
|
Válasz •
|
Feb 5, 2014 |
|
Ezt idáig is bármikor megtehette az eladó, hogy a kérdéseket, válaszokat nem jeleníti meg a terméklapon. Pár száz eladás után, és több tucat " okos hozzászólást " követően, Te is meggondolnád, hogy mit tartanál meg a hirdetésed terméklapján. Ez szomorú tapasztalat, nem csak így gondolom. |
(#29316) TTGuszti hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 5, 2014 |
|
Olvasgatom amit írtok és noha elítélem amit pentelaci művel, ez nem egyhamar fog megváltozni.
Ahogy a mondás tartja "ilyen az élet".
Egy esetben lehetne véget vetni a dolognak, ha ilyen áron senki nem venne tőle semmit. Amíg lesz "palimadár" akit meg tud fogni, addig virulni fog az üzlete. Sajna ez van.
Azt persze megtehetjük, hogy információt adunk, minél szélesebb körben és valószínűleg ez a legtöbb amit tehetünk. Ugyanakkor a "szabad" piacgazdaság jelenlegi fejlődési szakaszában, ahol most tartunk leginkább a vadkapitalizmus törvényei uralkodnak. Egy elég nagy cégnél dologozm, emelett szakértőként egyéni vállalkozom is. Azonos tartalmú azonos határidejű feladatokra különböző helyekről árajánlatot kérve, gyakran az egyik ajánlat a többszöröse a másikénak. Az rendben van ha ugyanrra a munkára valki többet kér, a méásik meg kevesebbet egyszer majd eljutunk talán idáig, de most ebben az eszement világban élünk amikor nem többet kér valki hanem a többszörösét és noha gyakran találkozom ezzel a jelenséggel, mégis mindíg megdöbbent. Ugyanez nyilván a vasútmodellezésben és pláne a vaterán is igaz, mindenki annyiért ad el amennyiért tud. Tisztességet becsületet nem szabad ott elvárni (tisztelet a kivételnek természetesen).
A vaterán is egyre rosszabb a helyzet, és a visszajelzési rendszer egyre kevésbé tölti be azt a feladatot amire kitalálták. pl. ha egy eladótól nem azt és nem olyan árút kapok amilyet ígért, de megkapom az árút gyakorlatilag nem adhatok neki negatív minősítést csak a csillagokkal tudok jelezni azt meg szerintem a vevők többsége vagy nem nézi vagy azt sem tudje mit jelent. Sajna ott is egy a lényeg, hogy a "vatera" megkapja az eladások után a jutalékát. Ez érdekli az oldalt semmi mással nem foglalkoznak, így a visszajelzési rendszert is úgy állították be hogy minél kevesebb gondjuk legyen vele. Megértem hogy a sok ostoba kérdés bosszantja az eladókat, de a kezdet kezdetén nem lehetett törölni a termékkel kapcsolatos kérdéseket és véleméynem szerint ez nagyon hasznos volt. Most is segítene , hiszen néhány kérdéssel és válaszzal simán ki lehetne ütni pentelaci termékeit, de sajna most egy mozdulattal kitörli őket, vagy nem jeleníti meg és várja a következő "palimadart"
Ez van.
|
(#29319) csíkosháTTú válasza TTGuszti hozzászólására (#29316)
|
Válasz •
|
Feb 5, 2014 |
|
Ez a mondatod a lényeg:
Idézet: „Azt persze megtehetjük, hogy információt adunk, minél szélesebb körben és valószínűleg ez a legtöbb amit tehetünk. ”
Ettől még a nevezett vaterázó (eladónak nem nevezném, mert nem tájékozatlanságból eredő naivitással áll a témához, az bocsánatos, hanem pofátlan) üzleti erkölcse olyan, amilyen. Hogy H.G-t idézzem: Idézet: „"A háznélküli csiga hozzá képest egy gerincoszlop."”
Sajnos a vatera nevű aukciós portál az égvilágon nem tesz semmit a tisztességes üzletekért. A magam, részéről én évek óta negligálom, ugyanis benyelték a regsztrációs sápot tőlem, de azóta sem tudnék eladni a portálon... No comment.
Tanulság: mindenki megválogathatja, hogy honnan vesz meg valamit. Nevezett delikvens 9000-ért akar eladni egy BTTB körmotort, lelke rajta. Nálam meg 8-ért van egy hibátlan piros E11-es, aminek át van építve piros/fehér irányváltósra a világítása. |
(#29323) wolfchild válasza csíkosháTTú hozzászólására (#29319)
|
Válasz •
|
Feb 5, 2014 |
|
Szia!
Ha az az E11-es tényleg hibátlan, és nem kopott, akkor a vevőd meg is van rá 8-ért.
Kérdés, hogy a modultalira jössz-e?!
Üdv.: Wolfch!ld |
|
|
2024. Nov, 27. Sze 0:41:08 |
|
Jelenleg 4 fő olvassa az oldalt |
|
|