Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » DCC profiktól (nem csak) profiknak
DCC profiktól (nem csak) profiknak
Témaindító: Frankye, idő: Jan 23, 2013
Témakörök:

Lapozás       22/64    
(#36754) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#36727) Válasz Aug 21, 2014
A „WAC”-ról lehetne többet tudni?
Ha megengeded, lenyúlnám a „TATET” biztonsági rendszerét és a”bökdösős” indítást.
Sajna az egyszerű BEMF-es szabályzó kis sebességnél csúnya, több ponton és mozdonyonként
kell belőni és a si-hu-hu sem követi a gőzös lassulását, pedig CsikosháTTú írta, hogy a DCC-s jól reagál a külső akadályra. Van valami egyéb érzékelő a mozdonyok tengelyének forgására?
(#36756) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#36754) Válasz Aug 21, 2014
Nem nagy ügy a WAC, csak el kell vele egy kicsit szorakozni (melyik potit akarod kivinni a kábel másik végére. Amit még kivittem az az irányváltás volt.
A lényeg, hogy ugy kell megoldani, hogy a szétkapcsolás esetén ne legyen változás a beállitásokban (irányvaltás, abrupt sebességváltás.
Többféle változatom van és kisérletezek melyik válik be jobban.
Ha kihuzom a dugot (5 eres kábel) akkor a központi egység tovább viszi a vonatot igen lassu lassulással (kb 10 percig), igy nincs semmi gond átdugni a WAC-ét egy másik foglalatba az asztalon és onnan folytatni a vezérlés.
(#36757) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#36756) Válasz Aug 21, 2014
Úgy érted, hogy sétálsz az asztal mellett? Mekkora lesz?
Minek a rövidítése a „WAC”? Kösz.
(#36758) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#36757) Válasz Aug 21, 2014
Gyakorlatilag igen, de valoban nem a sétáláson van a hangsuly, hanem a kényelmen, hogy onnan tudjam irányitani a vonatot, ahonnan akarom (fotelböl a TV elött stb.)
Persze néha az sem árt, ha tolatásnál látod is a kapcsolokat a vagonokat stb. a régi asztalom 4 m hosszu, 3 csatlakozo pár van rajta (a két TATET-hez).
WAC - Walk Around Control
(#36762) enamessias hozzászólása Válasz Aug 21, 2014
Ma vettem újra elő az Ecos 2-t. A kálvária folytatódik! Megint meghülyült. Nem lehet irányítani, önmagától lépked összevissza a menüben, véletlenül se csinálja azt amit kéne. De ezúttal készültem és videóra vettem.
Videó 1
Videó 2
Videó 3
(#36764) proba válasza enamessias hozzászólására (#36762) Válasz Aug 22, 2014
Nem lehet valami táp / földelés hiba ? Ha teheted próbáld ki másik tápegységgel. (bár lehet már boszorkányüldözés, de fordítva bedugva a konnektorba...)
(#36768) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36762) Válasz Aug 22, 2014
Nincs szerencséd ezzel a példánnyal...
(#36772) enamessias válasza proba hozzászólására (#36764) Válasz Aug 22, 2014
Földeletlen a tápja, volt próbálva univerzális laptop táppal is.
(#36775) zsolesz74 válasza piltdownman hozzászólására (#36754) Válasz Aug 22, 2014
Idézet:
„Van valami egyéb érzékelő a mozdonyok tengelyének forgására?”

HALL szenzorost már láttam képen, a kerekek sebességét mérik. A másik az amerikai verzióban, ott optokapuval a motor tengelyt mérik. És marad még a BEMF...
(#36776) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36433) Válasz Aug 22, 2014
Nekem sincs félre ne érts, csak ezt nem értem!
Miért nem áll meg a jelző előtt LENZ ABC esetén csak hátulról közelítve.
(#36777) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36559) Válasz Aug 22, 2014
Ez gyalázat, és remélem azért a piac megszűri. Egyébként nem akarom azt mondani, hogy amibe árulja, az kb hajtás terén is ugyanezt a kategóriát képviseli!
Igaz Totya?
(#36778) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#36762) Válasz Aug 22, 2014
Amikor megnéztem mit csinál két dolog ugrott be.
A szűmítógépeket két dolog tudja hazavágni. Az egyik a tápfesz, ami ha alacsony, értsd nem 230- hanem néha 180V. A másik meg a hibás szoftver.
A videón sajnos túl gyorsan püfölted a gombokat. Tudom, én is pipa lennék, ha valami sok pénzért kaka lenne.
De próbáld meg, hogy gombot nyomsz és vársz.
Mennyi idő telik el amíg reagál. Az utolsó filmen ott nem láttam mi volt a gond, mert a mozdonyt szépen vezette.

Egy kis horror betét. Két hete a központom repült, másfél méter magasról a földre. A rögzítők közül kettő tört, a tájolópöckök mind a 4 letört. A vezérlő egyik gombja lerepült. Külsérelmi nyom nem lett. Ezek után darabokra szedtem. A törött műanyagokat visszaragasztottam a Humbrol ragasztójával. A teljes belső átvizsgáltam, helyre raktam a paneleket és végül, amikor megkötött a ragasztás összeraktam.
Azóta is hibátlan és minden rendben van.
(#36779) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#36778) Válasz Aug 22, 2014
Nem voltál elég figyelmes. Volt, hogy egy gombnyomásra 3-at is lépett, volt, hogy semmit. Hiába várok, akár 10 percet is, akkor se. Vagy éppen hozzá se nyúlok és lépked magától. De az is lencsevégre került, hogy teljesen mást érzékel, mint amit tapicskoltam, vagy gombot (fizikai) nyomtam. Olyan helyeken is "érzékelt", amiket soha nem is nyomkodtam.
Idővel, ezek a tünetek ritkultak, nőt a pontosság és a megbízhatósága is, de ehhez jópár perc kellet. Harmadik videónál (bekapcsolás után 15 percel) már kevesebbet tévedett, de még nem volt hibátlan. Látható volt, hogy itt is magától ugrik be állandóan a mozdony választó menübe, hozzá se nyúlok. Kilépésre többnyire reagál, majd visszalép ugyanoda. Bekapcsolás után kb. 20 percre lett végre használható. De ha addig, hozzá se nyúlok, akkor is lépeget néha magától, csak akkor unalmasabb lett volna a videó.
(#36782) etwg válasza enamessias hozzászólására (#36779) Válasz Aug 23, 2014
Nem hordasz magadon valami elektronikus kütyüt ( mp3 player, mobil, szivritmus szabályzo stb. ) az ilyen készülékek meg tudják hülyiteni a másikat.
(#36784) enamessias válasza etwg hozzászólására (#36782) Válasz Aug 23, 2014
Érdekes felvetés, de nem. Arra is figyelek, hogy olyan ruhában legyek, amiben nem tudok sztatikusan feltöltődni. Ráadásul mindig pozitívan állok hozzá (most már biztos jó lesz...), ezért a negatív kisugárzásom se lehet a probléma forrása.
(#36785) diginewl válasza enamessias hozzászólására (#36784) Válasz Aug 23, 2014
Még egy ötlet:

Próbáld meg a helység másik részén használni, vagy más helyen, ott mit csinál? Mert ahogy néztem vonat/sín nélkül is csinál ezt azt.

Ha ilyen nickneved van (bocs, egyáltalán nem átlagos, nem is akarok belőle vitát nyitni, de a jelenség amit a központ produkál eléggé furcsa ), az is lehet, hogy valami energetikai csomópontba vitted bele, ahol bizony elromolhatnak a gépek...
(#36787) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#36776) Válasz Aug 23, 2014
Mert el lett nézve a menetirány. Ugyanis Wiener Neustadt az az egykori Süd Bahn, és ma is balforgalom van. Cseréld fel a dekóderen a fekete és a piros vezetéket, és helyreáll a béke.

(De már íratm ezt korábban is...)
(#36788) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36779) Válasz Aug 23, 2014
Samsung egykori mobil telefonom ugynezt játszótta az érintőképernyőjével, Aztán totál behalt. Szerencsére még éppen garanciális volt, így cserélték az egész LCD-t benne. Azóta a nagyobbik fiamnál van.
(#36789) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#36777) Válasz Aug 23, 2014
Annyira nem fekete az a bárány...
DE! Bármilyen is, ennyire igénytelennek nem lehet(ne) lenni.
Amúgy így néz ki az olcsóbb kivitel a műhelyből:

IMG_5564.jpg

(#36790) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36787) Válasz Aug 23, 2014
Idézet:
„ Ugyanis Wiener Neustadt az az egykori Süd Bahn, és ma is balforgalom van.”
Ez már két éve a multé. 2012 ota jobbra hajts van. Csak Ujhelytöl délre maradt még meg ( részben) a balforgalom.
(#36798) enamessias válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36788) Válasz Aug 23, 2014
Ma, egy 10 percet volt időm foglalkozni vele. Semmi baja....
(#36799) PéTTer válasza enamessias hozzászólására (#36779) Válasz Aug 23, 2014
Végig nézvén a videókat és olvasva a reakciókat két dolog merül fel bennem. Egy, a videó alapján teljesen az az érzésem mintha tuch panel hibás lenne a darab. Ezek tudnak egy bizonyos ponton "zárlatosak " lenni, az az mintha valahol folyamatosan nyomnád. ezért nem reagál más gombra, illetve ugrik egy bizonyos menü pontba. Illetve szoktuk kalibrálni az ilyen user interface-ket ( természetesen menüből, ECOS-t nem ismerem én a kis öccsét használom, nem tudom mit enged ) Ez a meghibásodás nem minden esetben behatárolható egzaktul, tapasztalataim alapján, hőmérséklet és páratartalom erősen befolyásoló tényező, de ha elkezd vacakolni, a kalibrálás és egyéb trükkök kb. fél évvel nyújtják meg az élettartamát. Kettő, azt írod kb. 20 perc után válik "használhatóvá a darab. Nagyjából ennyi idő kell egy félig pusztult elkónak, hogy "bemelegedjen".
(#36806) enamessias válasza PéTTer hozzászólására (#36799) Válasz Aug 24, 2014
Pontosan! Legtöbbször a jobb oldali mozdonyválasztóba ugrik be, de azért érzékelt más helyeket is hibásan. Mióta megvettem, ez volt a második alkalom, hogy ezt produkálta. Mivel egyéb problémák is voltak a géppel (visszaolvasható ezen fórumon) ezért most már mindig kéznél van a mobilom, hogy videóra vegyem amiket produkál.
És ezzel a kalibrációval nagyon jó ötletet adtál! Utána néztem neten és megtaláltam a billentyű kombinációt a képernyő kalibrálásához.
"Push the function buttons F2 and F7 of the left AND the right cab at the same time"
Így sikerült reprodukálni a problémát! Videó végén látszik, hogy elég a készülék házát megérinteni, koccintani, hogy nyomást érzékeljen. Képtelenség befejezni a kalibrálást, ki se lehet lépni belőle. Csak az áramtalanítás segít. Ezzel a hibával, most, hogy bizonyíték van rá és reprodukálható, újra vissza tudom küldeni garanciális javításra!
Íme a videó
(#36807) PéTTer válasza enamessias hozzászólására (#36806) Válasz Aug 24, 2014
Azt sem tartom kizártnak, hogy rosszul van szerelve a darab
(#36808) enamessias válasza enamessias hozzászólására (#36806) Válasz Aug 24, 2014
40 perccel később sikerült kalibrálni....
(#36809) enamessias válasza PéTTer hozzászólására (#36807) Válasz Aug 24, 2014
Én ezt értem! Mégis ugyanúgy kapom vissza mindig a szervizből. A hibák meg csak gyűlnek.
(#36810) enamessias hozzászólása Válasz Aug 24, 2014
Esu = Germany - Ulm - avagy Elm utcában
(#36811) PéTTer válasza enamessias hozzászólására (#36809) Válasz Aug 24, 2014
Én a Navigátort használom, az nem érintő képernyős. Napi munkámból kifolyólag ismerem ezeknek az érintő kijelzőknek a működését. Emlékeztem hogy rég óta küzdesz a szerkezettel, de bevallom nem olvastam vissza a sztorit. Ha a burkolat eltávolítható gar. vesztés nélkül megnézném, hogy nem deformálódott-e az a rész ami az érintő képernyővel érintkezik, valahol nem nyomja feleslegesen? ( burkolat nélkül működik e hibátlanul ) Amit itt Mo.-on tapasztaltam, ezek a kijelzők nagy %-ban ősszel, tavasszal esős időben / 4-6 év után / mennek tönkre. (emlékeim szerint Te külhonban valahol)
Ez a 40 perc után sikerült is izgalmas, mintha idő kellene a készüléken belül valaminek a melegedéséhez, akár a burkolat minimális alakváltozása... Nem ismerem a kinti szabályokat, de egy cserét nem lehetne realizálni?
(#36812) enamessias válasza PéTTer hozzászólására (#36811) Válasz Aug 24, 2014
Röviden a sztori: RailCom funkció bekapcsolása után kifagytak a dekóderek, el is füstölt néhányat. Kétszer volt visszaküldve, mindkétszer hibátlannak titulálták a készüléket, engem néztek hülyének, hogy nem értek hozzá. Ilyen a support hozzá állása.
Nem tudom megbontani a készüléket garivesztés nélkül. Most majd megy vissza harmadjára is a videókkal mellékelve.
Ugyanis ma megint jól működik, nem tudtam reprodukálni a hibát.
(#36834) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36810) Válasz Aug 25, 2014
Nem szeret Téged az cucc...
Én megfontolnám a cserét. Lenz Set100, vagy Tran. Igaz, nem olyan csiri-viri, meg "hűűűű", meg "aaaahhh". Ezeket csak használni lehet minden gond nélkül.
Eszembe jut a klasszkus kérdés, hogy a mi a különbség a sebészi szike, meg a svájci bicska között?
Utóbbi sokkal szebb, és sok mindent tud. Előbbi csak egy dolgot tud, de azt nagyon...
(#36841) enamessias válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36834) Válasz Aug 25, 2014
Én ezt értem! De ezt a masinát adjam el vaterán és szúrjak ki valakivel, hogy gyakorlatilag használhatatlan a cucc? Szerintem nem ez a megoldás. Vagy csak dobjam a kukába és mondjak le róla? Ahhoz drága volt.
Az kellene, hogy a support csináljon valamit végre. Mivel a pénzt vissza nem adják, hát cseréljék ki a gépet egy használhatóra.
Egyenlőre egy nagy semmit, illetve rengeteg szívást kaptam a pénzemért cserébe. Ha már lesz valamim, akkor azt már el lehet adni, hogy mást vegyek. Addig viszont harcolnom kell a jogaimért, mert ez a cég simán hülyének nézi a vásárlóit. Ha így folytatják, akkor a fogyasztóvédelemhez kell majd forduljak.
(#36842) proba válasza enamessias hozzászólására (#36841) Válasz Aug 25, 2014
Lehet egyszerűbb lesz. Lehet ha tényleg hőmérséklet, páratartalom. nap-hold együtt állás is befolyásolja, érdemes volna a páratartalmat, hőmérsékletet mérni mikor jó, és akkor is mikor rossz. Ha így valami összefüggést találsz talán több eséllyel indulsz. A fogyasztóvédelemmel nekem jó tapasztalatom volt, igaz akkor a hiba egyértelműen és mindig előjött.Lehet az előző válaszlevelük kíséretében már egyenesen oda kellene fordulni.
(#36844) etwg válasza proba hozzászólására (#36842) Válasz Aug 25, 2014
Naná még a napkitörések analizisét is mellékelni kell a kutyáink, gyerekeink oltási bizonyitványával együtt.

A hatoság aligha fog segiteni, van azoknak egyébb gondjuk is mintegy vacak EcoS ( pl. a sörhab mérése).

(#36854) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#36844) Válasz Aug 26, 2014
Az egyik ügyfelem vásárolt egy BR151-es villanymozdonyt, ugyanettől a cégtől. Kitérőbe haladva a kitérőágon mindig zárlatba viszi a rendszert. (ROCOline a sínrendszer.) A hibát két érzékelő okozza, ezek váltják ki a szűk ívekben hallható kerékcsikorgást a hangdekóderben. Sajnos ezek az érzékelők rossz helyen vannak, így a zárlat egy polarizált váltón szinte biztos, hogy bekövetkezik. A modellt nem cserélik, azt a megoldást ajánlották fel, hogy kiszerelik ezeket az alkatrészeket, és ezzel persze a kérdéses hangeffektus is eltűnik a modellből. (Modellező társunk nem csökkenetett értékű modellt vásárolt.) Pár hónapja már a fogyasztóvédelemnél van a dolog, majd rákérdezek, ugyanis a magyar hatóság megkeresete a németet ez ügyeben. (A műhely nem értintett ebben a kérdésben, már járt garanciális javításon a modell a gyártónál.)

enamassias kollégának meg azt írták, hogy tartsa be a méretarányokhoz ajánlott feszültség értékeket. Csakhogy az N mérethez ajánlott alacsonyabb feszültségen nyírta ki a dekódereket a cucc, tehát nem arról volt szó, hogy mikró dekódereket járatott magasabb feszültségen az ajánlottnál, vagyis nem a lekvár tette el a nagymamát...
(#36860) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36854) Válasz Aug 26, 2014
Nem olvastátok el a manuált. A mizdony min 150m-s iven és 0,5%-nál kisebb emelkedön müködöképes.....

Ilyennel zavarni a tisztelt fogyasztovédelmet.....
(#36984) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36787) Válasz Aug 31, 2014
Idézet:
„Cseréld fel a dekóderen a fekete és a piros vezetéket, és helyreáll a béke.

(De már íratm ezt korábban is...)”

Én is írtam, hogy 6 tűs és nincs mit cserélgetni!
(#36986) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#36841) Válasz Aug 31, 2014
Ne hagyd magad! Se a cég részéről lepattintani, se azzal, hogy a másik milyen jó, ez meg kaka. Ez az egység beteg, viszont az ECOS a legjobb modell ma a piacon, semmi baja.
Az ESU termékeit mindenhol ismerik, jól használhatóak, a legtöbb garázscég koppintgatja a megoldásait, több kevesebb sikerrel, majd pedig alázzák az ESU-t, igazolva a saját nagyságukat! Szánalmasak!

Ajánlom az esu.eu oldalt. Nézz szét, keress terméktámogatást, szervízelést. Esetleg vedd fel velük közvetlenül a kapcsolatot és küldd be nekik, hogy cseréljék ki a hibás terméket. Videókat linkeld be az emailbe, írd le a kálváriád.
Csak sok sikert tudok kívánni neked! Amíg nem lehet bontani, addig mi nem tudjuk megcsinálni!

Egyébként a leírásaidból azt tudtuk leszűrni piltdownman barátommal, hogy az érintőképernyő sem biztos, hogy jól van. A legutóbbi leírásodból viszont lehet, hogy tényleg kondenzátor hiba lehet. Van az ECOS2-ben kettő darab óriási nagy puffer, ha azok közül ment el az egyik, akkor az okozhatja a bajaidat.

Aki meg egy hibás készüléket tűz a pajzsára, hogy lám milyen vacak, azt komolytalan, annak mit ér a tanácsa?
Néha érdemes elolvasni az európai digi fórumokat, hogy a "szuper" istenített cégnek milyen a terméktámogatása. Nem véletlenül nincs a világ más tájain semmi neve!

(#36988) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#36986) Válasz Aug 31, 2014
Nem hagyom magam, csak olyan hibára várok ami reprodukálható, hogy ne legyen kibújójuk! Addig meg mindent videózok, hogy gyűjtsem a bizonyítékokat. Csak kevés időm van erre, így lassan megy a dolog.
Nem akarok itt nagy hitvitát szítani. Tudom, hogy ez 1 az ezerből. Csak hogy az ESU hírneve ne csorbuljon, már rég ki kellet volna cseréljék nekem. De nem ezt tették. Ennyi.
(#36989) etwg válasza enamessias hozzászólására (#36988) Válasz Aug 31, 2014
Hát pont ez az, kicserélhették volna ( mint azt minden garázs cég tenné egyböl, mert azok tudják, hogy mivel jár egy ilyen tortura), de ilyesmit elvárni egy "nagy" cégtöl, szinte a leányálom kategoriája. Sokkal egyszerübb posztolni, meg posztoltatni, hogy mennyire gyenge a konkurencia, mint arrol beszélni, hogy a szervizt már rég leépitették, hogy a szoftwaret külsösök fejlesztik igy a nagy gyár szakembereinek fogalma sincs arrol mi is megy a készülékben, ök csupán a drága emblémát rakják a dobozra.......
Sajnos ez nem csak a te esetedben van igy ......

Ennek ellenére vivd meg a harcot, mert ha nem teszed, akkor továbbra is abban a hitben fognak ringani, hogy ök a legjobbak, és minden eladhato

(#36990) etwg válasza etwg hozzászólására (#36989) Válasz Aug 31, 2014
Még valami, most már ne javitásra küld vissza, hanem egyböl kérd vissza a pénzt, mert csalodtál a készülékben.
Már 2x volt javitáson és nem megy. Ez rendszerint felébreszt néhány alvo marketingest, és vagy kicserélik vagy visszaadják az árát.
Ez szokott müködni.
Utánna meg dönthetsz, hogy ujra ezt veszed vagy valami mást.
(#37017) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#36988) Válasz Szept 1, 2014
De várjunk csak! Te nem Ulm-ba küldted vissza, hanem Detmoldba a Lippének, nem? Vagy rosszul tudom?
(#37021) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#37017) Válasz Szept 1, 2014
Elvben ez mindegy, mert a gyárto a felelös azért, hogy a felhasznalo megfelelö szervizt kapjon. A vevö meg csak az eladoval van kapcsolatban, igy legfeljebb a Lippe küldhette volna Ulmba ( ha van ott ilyen szerviz), ha nem birnak a készülékkel.
(#37028) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#37017) Válasz Szept 1, 2014
Jól tudod, én a boltnak küldtem vissza. Nekik jeleztem először, hogy gond van a géppel. Egyből kaptam is egy szállító levelet, amivel ingyen fel lehetett adni a csomagot. Ők meg, ha minden igaz, továbbküldték javításra, elméletileg Ulm-ba. Tehát Lippe csak közvetítő szerepét tölti be. Lippe úgy írt levelet, hogy mit mondott az "ESU-Service".
Annyit még tehetnék, hogy közvetlenül az ESU-nak küldöm (van a manuál végén erre formanyomtatvány), de tőle hiába kérek vissza pénzt, nem tőlük vettem. És videot se tudok nekik csatolni.
(#37287) kvic80 hozzászólása Válasz Szept 10, 2014
DigiTools-os DigiSignal - Rocrail párossal van valakinek tapasztalata? Bekötöttem, Multimaussal beállítottam a címét elvileg. Viszont fixen pirost mutat a jelző. TrainControllerhez van a doksijában leírás, a RocRail viszont ingyenes.
(#37288) diginewl válasza kvic80 hozzászólására (#37287) Válasz Szept 10, 2014
Csak gyorsan első ötlet:
A digisignal egy nagyon összetett rendszerrel oldja meg a jelzésképeket. (másképp nem tudja, mert sok variációt kell átvinnie 4 váltócímen)

A digisignal leírásában benne van (nem véletlenül) hogy melyik cím melyik kimenetéhez milyen "váltóállás" tartozik, adott jelzésképhez.
Ezeket így kell beállítani a vezérlő programban. A rocrailban is biztosan lehet a váltókhoz, több aspectes fényjelzőkhöz adott jelzésképhez a címek egyenes ill kitérő értékét hozzárendelni.
Magyarán te a roco piros multimasuusal is tudnád a fényjelzőt kezelni, de egy jelzésképhez mind a 4 cím (amit egy jelző elfoglal) a válóállításban megfelelően egyenes, ill kitérőt kellene nyomnod, és akkor bejönne pl. a zöld+sárga.

A TC 5,5 program kipróbálásra ingyenes negyed órán át működik is online módban. Próbának tökéletes.
(#37289) kvic80 válasza diginewl hozzászólására (#37288) Válasz Szept 10, 2014
Ahha, kösz a választ! Estére alaposabban átnézem a doksiját
(#37346) zsolesz74 válasza kvic80 hozzászólására (#37287) Válasz Szept 11, 2014
Ezzel a dekóderrel nincs tapasztalatom, de ilyen volt a PACO rendszere is.
Miután a jezésképek problémájával találkoztam az egész fényjelző vezérlőt újraírtam. Most egy 8 kimenetű dekóderrel tetszőleges, de 8 darab jelzésképet lehet beprogramozni. Totál primitív, egyszerűen használható.
Nincs megkötve, hogy magyar, német, vagy belga, spanyol jelzőképet akarok megjeleníteni, csak beállítom és azt adja vissza.
A kapcsolások száma az adott CV1-re beállított dekódernél 8 különféle jelzéskép és nem 4. Ezt diginewl rosszul tudja. A DCC szabványban ez részletesen le van írva!
Sajnos a ROCO MM rendszere nem éppen barátságos a felhasználókkal.
(#37391) diginewl válasza zsolesz74 hozzászólására (#37346) Válasz Szept 12, 2014
A-a Zsolesz! most birokra kelek veled

A digitools-dekóder nem paco féle rendszer (18 kimenete van, egy jelzőre 2+1 címet foglal le)
Volt nálam, de túl sokat tudott nekem...
Írtam erről az indexes digit fórumban egyet.

Ezt úgy a legegyszerűbb elképzelni, hogy két db 4/3 ascpectes jelzőt kell felvenni (legalább), és egy flagmannel, vagy nyomógombbal összehangolni őket (ezek egyszerre állítják a két-vagy három- jelzőt.)
Előre be van programozva nála minden, ezért kell a aspectek váltóállásainak a helyén lennie, egyébként nem működik. Átpogizni nem lehet.

A paco féle másképp működik, ott mindig EGY darab parancs/aspect "állítja" az egy jelzőhöz tartozó összes lámpát!!! azaz a képet. Tehát egyszerűbb is az irányítása, mert azt mondom: 3-as váltócím kitérő állás, és már át is állt pl. sárga+sárga villogóra adott jelző.

Erről már akartam egyszer írni ide a fórumba is egy cikket, de valami mindig közbejött.
(#37439) zsolesz74 válasza diginewl hozzászólására (#37391) Válasz Szept 12, 2014
Köszönöm, hogy leírtad! Mivel olvastam azt a leírásod az indexen, ezért tudom, hogy bajlódtatok a fix jelzőképekkel.
A paco rendszer hasonlatot azért hoztam fel, mert mint a költő mondaná:"mindannyian PACO köpönyegéből bújtunk elő"

Ezért jegyez meg, hogy a rugalmasan programozható rendszereknek az az előnye is megvan, hogy könnyen konfigurálható a kívánt vezérléshez.
Én is ezt tettem, amikor a vezérlőmmel próbálgattam összehozni.
Na mindegy, a lényeg, hogy minél egyszerűbb programozni annál jobb használni.

Végül is te is ezt mondod, ugye jól értelek?
(#37443) diginewl válasza zsolesz74 hozzászólására (#37439) Válasz Szept 13, 2014
Igen, pontosan
És szegény Tamásnak visszaküldtem a jelződekóderért - rendes volt, visszafogadta!!!

Aztán lett unisemaf-om. Azt úgy programozom ahogy akarom
Lapozás       22/64    
Frissek
  2024. Nov, 25. Hé
0:19:34
  Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt
Hirdetés