|
DCC profiktól (nem csak) profiknak
|
Témaindító: Frankye, idő: Jan 23, 2013
Témakörök:
|
|
(#70881) tmanjunior válasza tmanjunior hozzászólására (#70880)
|
Válasz •
|
Dec 12, 2024 |
|
Megoldótott. Nem tudom mi lett most minden működik rendesen, lehet egy nagytakarítás kell csak a kerekeknek, áram szedőknek. |
(#70882) etwg válasza tmanjunior hozzászólására (#70881)
|
Válasz •
|
Dec 12, 2024 |
|
Az sohasem árt és rendszerint azzal kell kezdeni. |
(#70884) ysenyerkesz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#70867)
|
Válasz •
|
Dec 13, 2024 |
|
Köszönöm a választ!
A rendszer ami miatt lassan már 12-15 egér kellene, egy kicsit "feltúrbózott" ROCO rendszer. Maga az erősítő (10764) csak egy házibooster vezérlését szolgálja. Amit így kezelünk egy változó méretű modul rendszer, hol 70m, hol 100m. A különböző állomás helyeken kellene minimum 2-3 valamilyen egér, ami bizonyos esetekben lehetne akár 5-6 állomás is.
Akkor lenne még egy kérdésem. Az egereknek nem lehetne egy független külső tápot használni? Pont az előbb leírtak miatt. |
(#70885) diginewl válasza ysenyerkesz hozzászólására (#70884)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Hű!
Ha jól értem, az egész "műsor" egy PirosMM egér (Master), és egy feketedoboz 10764 együttes "központról" üzemel?
A fekete dobozból gondolom megy egy jel tovább, ami vagy booster, vagy DCC sínjel alapján tovább van erősítve.
A 10764, slave portját lehet osztogatni - ahogy mondta Csíkos is - kb. 30 másik vezérlőre. Ezt, egy 50/100méteres távolságban levő egérnek elvinni a vezetéken a +5V-ot elég nagy bátorság lesz. Persze működhet.
Egy NanoX-s88, vagy csak sima NanoX jó lenne oda. Egyrészt ebben benne van a parancsközpont, kvázi minden rádugott egér slave. Másrészt biztosan tudnak abban segíteni, hogy egy speciálisan megerősített 5V-os kimenetet adjanak az Xpress-net felé - Csíkos, vagy Jvnd ebben szaki.
Vagy egy Xpressnet opto-s leválasztóval külső tápról is megoldható a távoli egerek csatlakoztatása erre az xpressnet rendszerre. Valószínű erre is lesz ötletük! |
(#70886) csíkosháTTú válasza diginewl hozzászólására (#70885)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Idézet: „...elvinni a vezetéken a +5V-ot elég nagy bátorság lesz.”
+12V a ROCO rendszerekben az XpressNet táp.
Idézet: „...kvázi minden rádugott egér slave.”
Pontosabban Master, mert lehet bármelyikkel programozni is, nem csak vezetni. |
(#70888) ysenyerkesz válasza diginewl hozzászólására (#70885)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Szia diginewl!
-"Ha jól értem, az egész "műsor" egy PirosMM egér (Master), és egy feketedoboz 10764 együttes "központról" üzemel? "
Igen, így van.
-"A 10764, slave portját lehet osztogatni - ahogy mondta Csíkos is - kb. 30 másik vezérlőre. Ezt, egy 50/100méteres távolságban levő egérnek elvinni a vezetéken a +5V-ot elég nagy bátorság lesz. Persze működhet."
Ahogy csikosháTTú is írta a táp 12v, és a baj, hogy a jelenlegi rendszer (üzemeltetési tapasztalatok alapján) kb 10-11 egeret lát el. A következő egér rádugása után lefagy az egész.
A többi tippet köszönöm és arra lesz a tovább lépés valószínüleg. |
(#70889) ysenyerkesz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#70886)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Szia csíkosháTTú!
-"Pontosabban Master, mert lehet bármelyikkel programozni is, nem csak vezetni."
Na ez pl nem kellene.
Szerintem majd kereslek előszőr emailben, aztán meg telefonon ha lehetséges. |
(#70890) ysenyerkesz válasza diginewl hozzászólására (#70885)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Az előbb a kép lemaradt |
|
(#70891) diginewl válasza csíkosháTTú hozzászólására (#70886)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Ejj-ejj reggel volt még. Elnézést! Az S88-as buszra ültem rá véletlenül, nem az xpress-net-re. Pedig tudom, hogy az Xpress-net-es eszközökbe (mimimaus/TCO-xbus) mind kellett tennem 5V fesz-stab ic-t.
Nem is tudtam, hogy ettől master a master! Azt hittem azért ő a master (aki a master likba van dugva 6 erű madzaggal), mert a roco 10764-nél ilyenkor azaz egér a parancsközpont.
Elnézést a pongyolaságomért. |
(#70892) diginewl válasza ysenyerkesz hozzászólására (#70888)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Idézet: „kb 10-11 egeret lát el. A következő egér rádugása után lefagy az egész.
A többi tippet köszönöm és arra lesz a tovább lépés valószínüleg.”
Szerintem a Roco-nál, valamikor az 1990-es évek közepén, amikor a Lenztől "megvették" a szabványt, nem gondoltak mindenre, és valószínű nem is számoltak ezzel, hogy majd jó 30 év múlva valakik ennyi egeret küldenek erre a lebutított Lenz rendszerre.
Egy normális, tényleges központtal 99,9%-ban kinn lesztek a vízből. Ez a fekete doboz nem erre készült.
Azt mondanám van egy tartalék Nano-x s88-as központom. Szívesen kölcsönadom tesztelésre, aztán visszakülditek.
Így tudnék segíteni. |
(#70893) ysenyerkesz válasza diginewl hozzászólására (#70892)
|
Válasz •
|
Dec 14, 2024 |
|
Nagyon köszönjük a felajánlást, de előbb körbe szeretném járni teljesen. Egyébként is tervbe volt egy komolyabb központ. Majd térjünk vissza januárban, addig is köszönöm a segítséget. |
(#70898) tumikas válasza ysenyerkesz hozzászólására (#70888)
|
Válasz •
|
Vas, 23:10 |
|
Csatlakozók, kábelek okésak? Akkor szokott lenni illyen megfagyás ha leesik a tápfesz 10 V alá.
Klubos tapasztalatok alapján, 15-16 lokmaus 2-est bír egy központ, ami gyorsan tud csökkeni a kábelhossz növekedésével párhuzamosan. |
(#70906) csíkosháTTú válasza diginewl hozzászólására (#70891)
|
Válasz •
|
Hé, 22:20 |
|
Ez a ROCO 10761 és 10764 erősítők esetében így is van. A nanoX-s88-nál nem. |
(#70909) ysenyerkesz válasza tumikas hozzászólására (#70898)
|
Válasz •
|
Kedd, 10:42 |
|
Szia! A legutóbbi kiállítás alkalmával csak kettő db lok2 volt pluszban az eddig megszokott helyett. A távolság az egy középpontból 3 irányban 20 és 30 M leágazás. Ez lett sok nekünk. Ebben volt 3 multi, 7 lok2, még azt hiszem 1 lok1 |
(#70916) ysenyerkesz hozzászólása
|
Válasz •
|
Kedd, 20:04 |
|
Ma több emberrel beszélgetve, kezd körvonalazódni probléma megoldás, de amíg a kivitelezés és a tesztek nem fejeződnek be, addig nem nyilatkoznék. Viszont utána megosztom a tapasztalatokat. Meg megpóbálok egy komplett sémát rajzolni a teljes rendszerünkről. Mely egyébként már kb 15 éve egy-két apró hibától eltekintve tökéletesen működött. A mostani kiállításig |
(#70917) diginewl válasza ysenyerkesz hozzászólására (#70916)
|
Válasz •
|
Kedd, 20:58 |
|
Nem lehet, hogy a Lok1 zavart be? Az már igen-igen ősi darab.
|
(#70919) ysenyerkesz válasza diginewl hozzászólására (#70917)
|
Válasz •
|
Kedd, 21:35 |
|
Nem feltétlen, de még nem tudom biztosan. Pénteken a klubban leszünk többen, akkor majd lesz egy kis tesztelés, aztán majd egy kis módosítás is aztán majd talán jövőre jelentkezem a fejleményekkel.
|
(#70921) csíkosháTTú válasza ysenyerkesz hozzászólására (#70909)
|
Válasz •
|
Kedd, 21:59 |
|
Áááááá!
Telefonon beszéltünk, nem került szóba a LokMaus1!
Azt sürgősen dobjátok ki, tegyétek ki a házi múzeumba, lényeg, hogy soha semmilyen erősítőbe se legyen bedugva.
Ha már csak ez jutna valakinek, akkor az nem vezet mozdonyt, így járt, jött volna hamarabb.
Az a ketyere a Lenz két szégyene közül az egyik. |
(#70952) ysenyerkesz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#70921)
|
Válasz •
|
Sze, 19:51 |
|
Közben kiderítettem, nem volt és nem is lesz lok1 egér a rendszerben. |
(#70960) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Csü, 18:47 |
|
Ugy néz ki egy uj üstökös jelenik meg a DCC piacon. A DCC-EX 2x5A központja displayjel meg extra második 2x5A kimeneti modullal ( opcio) pár héten belül kapható lesz kb 100 dollárért. Állitolag kompatibilis minden eddig használt rendszerrel, de biztos ami biztos alapon egy beépitett WIFI port akár 10 mobiltelefont vagy WIFI kompatibilis kézivezérlö parancsait képes fogadni és feldolgozni. ( az APP ingyenes ehhez).
Több mint hat honapig tesztelték néhányan az USAban eddig a legkisebb panasz nélkül.
A központ müködhet booster üzemmodban is. |
|
|
2024. Dec, 21. Szo 17:12:33 |
|
Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt |
|
|