|
Hangdekóderes mozdonyok
|
Témaindító: Lokomotive, idő: Aug 21, 2013
Témakörök:
|
|
(#21970) zilahi hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 1, 2013 |
|
Elnézést kérek a nyelvtani hibákért, de nem olvastam át és félrenyomtam. |
(#21978) Fordítókorongos válasza zilahi hozzászólására (#21970)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2013 |
|
train dekódert vagy Tran dekódert akartál ajánlani?
Mert szerintem a Tran-ra gondolhattál.
Jó volt a videód! ![](/pic/smiles/smile_29.gif)
Csinálhatnál videót egy hangos gőzösről is. |
(#21993) zilahi hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 2, 2013 |
|
Szia!
Igen TRAN dekóderre gondoltam és igen csináltam új videót, lehet nem a legjobb, de eszt emlitettem is.
Estére lehet felrakok egy másikat. ![](/pic/smiles/smile_29.gif) |
(#22003) csíkosháTTú válasza zilahi hozzászólására (#21970)
|
Válasz •
|
Szept 2, 2013 |
|
Ne kapkodjon Kolléga Úr!
Itt barátok között van... ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#22040) zilahi hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 2, 2013 |
|
Köszönöm a megtiszteltetést. Kolléga Úr! ![](/pic/smiles/smile_06.gif) |
(#22162) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 4, 2013 |
|
Tran SL76D hangdekóder a Tillig TT MÁV 480 mozdonyban. A hangon kívül (kürtök, szellőző, légsűrítő, stb.) a sima világításon kívül még reflektor, és zárófény is kapcsolható, külön!
Mindez TT-ben. Igaz, nem a legolcsóbb modell, de a beépített technika mindezt tudja. Azt kell írjam, hogy a Tillig nagyon jó konstrukciót alkotott. Mondjuk hangot csak megfelelő dekóderrel, de a világítás funkcióit bármilyen PLUX12-es dekóderrel tudja. |
|
(#22169) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#22162)
|
Válasz •
|
Szept 4, 2013 |
|
Szia CsíkosháTTú!
Egy videót csinálhatnál erről a 480-asról,ha van egy kis időd!
Úgy jobban érzékelnék,hogy miről beszéltél!
Én nagyon kíváncsi lennék a hangjára,és a hangfunkciókra is! ![](/pic/smiles/smile_02.gif)
Üdv.:korongos |
(#22175) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#22169)
|
Válasz •
|
Szept 4, 2013 |
|
Nem tudom megígérni, mert pénteken jönnek érte. Mondjuk a kamerámat azt hozom magammal holnap a műhelybe, csak nem biztos, hogy lesz időm megcsinálni a felvételt. |
(#22951) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#21679)
|
Válasz •
|
Szept 21, 2013 |
|
A LokProgrammer_4.4.5 nem megy fel a PC-re (XP/SP3) mert a netframe3.5- öt akarja telepíteni,pedig rajta van a gépen. ![](/pic/smiles/smile_05.gif)
„Downgrade”-ltem V.1.51-re.Köhög,hogy nem találja a soros porton a LokProgrammert. Be lehet rántani az xxx.esu file-t így is?
|
(#22958) csíkosháTTú válasza piltdownman hozzászólására (#22951)
|
Válasz •
|
Szept 21, 2013 |
|
Sajna nem vagyok otthon az ESU-ban, de ennek nem én vagyok az oka... Nlam is XP/SP3 van, de simán megy a szoftver. |
(#23288) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#22958)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2013 |
|
Benéztem a V.1.5.1.-t, Win98,Win2000-re írták. Felnyomtam a 4.4.2 verziót, ez is kehes,mert újra rakta a fennlévő FrameWork3.5.-t, de fut és GW-vel át is tudom formálni a felvett hangot. Kösz a tippet.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a LokProgrammer a hangfile-t „raw binary”-ban tolja az ESU dekóderbe és az valamilyen DAC-kal játssza le vagy AY-3-8910 sw emulator van a kontrollerben?
Paco lapján láttam ezt:
Bővebben: Link
|
(#23299) zsolesz74 válasza piltdownman hozzászólására (#23288)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2013 |
|
ESU-ról egy Vika nevű fazon tud nagyon sokat.
Neten a vimav.hu oldalon elérhető. |
(#23307) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#22169)
|
Válasz •
|
Szept 26, 2013 |
|
Tegnap előtt volt a műhelyben este egy kis Tran Show, ami elég nagy sikert aratott. ![](/pic/smiles/smile_01.gif)
Holnap, vagy holnap után készítek egy videót is. Csak ma elfelejeteTTem berakni a táskámba a kamerámat... ![](/pic/smiles/smile_26.gif) |
(#23484) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23307)
|
Válasz •
|
Szept 29, 2013 |
|
Szia CsíkosháTTú!
Várjuk a videót a hangdekóderes mozdonyokról!
Kíváncsi lennék az említett Csörgő,Szergej,és a helyesen beállított szolmizáló Taurus-ra is.
Nem sürgetni akartalak,csak nagyon érdekel a téma. ![](/pic/smiles/smile_02.gif)
Tudom,a videófeltöltés elég nagy szívás is tud lenni, pláne,ha olcsó netcsomagod van,mint pl. nekem.
Élményekkel teli szervizmunkákat! ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#23499) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#23484)
|
Válasz •
|
Szept 30, 2013 |
|
Már felveTTem. ![](/pic/smiles/smile_02.gif) A kisebbik fiam segített, ő vezette a modellt a próbapályán. Töltöm hamarosan. ![](/pic/smiles/smile_18.gif) |
(#23521) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23499)
|
Válasz •
|
Szept 30, 2013 |
|
Kis türelmet kérnék!
Ad1: az indavideo-ra nem tudok belépni valamiért, pedig még van ott érvényes regisztrációm.
Ad2: Gúgli-ék olyan adatokat kérnek a Youtube-on regisztrációhoz, amit nem vagyok hajlandó megadni.
Valószínű, hogy a honlapomon lesz elérhető, ha minden jól megy. |
(#23528) zsolesz74 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23521)
|
Válasz •
|
Szept 30, 2013 |
|
Idézet: „Valószínű, hogy a honlapomon lesz elérhető, ha minden jól megy.”
Jobban teszed, ha oda teszed. A Youtube adatkérését és email zaklatását én se komálom! ![](/pic/smiles/smile_35.gif) |
(#23613) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 1, 2013 |
|
ROCO 63367, bajor S3/6 gőzös modell.
A külcsínbe ne menjünk bele nagyon, de szerintem a modell kifgejezetten csúnyára sikeredett, olyan anyagában színezett, olcsó műanyagnak hat. Gyárilag ESU Loksound4 hangdekóderrel szerelt a modell. A hanganyag egészen jó, sok funkciót is tud, és minősége is kb. olyan, mint a Tran 4. generáció, vagy a Zimo MX 64x sorozat, vagyis szép, a korábbi ESU hangdekóderekhez képest ez már partiban van a többivel.
Amiben nincs, az továbbra is az ESU baja maradt, ez pedig a tartalék funkciók teljes negligálása. Nincs ezzel baj, csak akkor, ha az egytollú modellező füstgenerátorral is felszereli a modellt, amit a ROCO manuálja ajánl is. Csakhogy hova is kell tenni az AUX1-et? Melyik funkció gombhoz? Na ennek a beállítása egy agyrém, bonyolultabbra sikerült a 3.5 verziónál is! De a régivel legalább azt el lehetett érni, hogy az üres F9 gombhoz rendeljük a MultiMuas-szal a dekóder zöld vezetékét, és itt lehet akkor a füst. Na ez a 4. verzióval nem fog menni, mert ehhez 300 feletti CV-ket kellene állítani.
Ehhez képest a Zimo sokkal egyszerűbb, a Tran meg elve azt az elvet követi, hogy az F1 (zöld), és F2 (lila) üres, ide lehet kötni pl. füstöt, kazánfény imitációt, fülke világítást, az F3 a tolató menet, mint a Lenz-nél, és F4-től jönnek a hangok.
Ehhh... |
(#24009) Fordítókorongos hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 8, 2013 |
|
Sziasztok!
Elég komoly szívások árán,de végül sikerült hangosítani a Csörgőt.
Egy 23mm-es hangszórónak és egy kondenzátornak kellett helyet faragni bele!
A kiforgácsolt súlyt az akkuládába töltött ólommal pótoltam!
Csíkos mesterünk biztos borzongani fog rajta,de így azért kényelmesen elfért minden és a kaszni is visszaült a helyére rendesen!
Nézzétek: |
|
(#24010) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24009)
|
Válasz •
|
Okt 8, 2013 |
|
Egy "Digitális Szerszám"dolgozik benne, 23 mm-es hangszóróval !
(Legközelebb ki fogom próbálni a Zimo mini kocka hangszóróját,ami nagyot szól!)
Ilyen lett,nézzétek,halljátok:
M41 2148 a hangos Csörgő! |
(#24011) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24010)
|
Válasz •
|
Okt 8, 2013 |
|
|
(#24069) HOTotya válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24010)
|
Válasz •
|
Okt 9, 2013 |
|
|
(#24089) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24069)
|
Válasz •
|
Okt 9, 2013 |
|
A digipanelból végül semmi sem lett!
Volt egy gyenge próbálkozásom,de nem lett szép és ráadásul még a csavarfuratokkal sem számoltam!Kuka!
Hasonló lett volna,csak a 652-es aljzatot lehetett volna egyszerűbben,toldások nélkül beforrasztani.
Nem valami jó móka nyáklapokat festeni,maratni és nem is kaptam kedvet hozzá! ![](/pic/smiles/smile_03.gif)
Ebben már ez van, és jól is működik,úgyhogy marad!
Talán,majd egyszer valamikor,ha lesz kedvem is hozzá! ![](/pic/smiles/smile_02.gif)
Ez van!
Majd a másik Csörgőben kipróbálom a vadiúj MTC21-est,
amihez a Posch-modell csinálja a vezetőállásokat,abban lesz mozdonyvezető figura is belső világítással!
|
(#24091) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24069)
|
Válasz •
|
Okt 9, 2013 |
|
Mostanában a hangos mozdonyaimmal szórakozom,és mindig egy kicsit váltót is gyártok!
Elég jó móka egyszerre két mozdony dorombolását hallgatni:
Szergej vs. Csörgő![](/pic/smiles/smile_26.gif)
Csak az a baj vele,hogy zeng az előszoba, és csak nekem okoz örömöt!
Jó modellezést! |
(#24219) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24069)
|
Válasz •
|
Okt 13, 2013 |
|
Sziasztok!
Ilyen egy szuper MTC21-es előkészítő panel a Csörgőbe:
|
|
(#24220) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24219)
|
Válasz •
|
Okt 13, 2013 |
|
És ilyen lett Posch-ék vezetőállása,ami már tartalmazza a belső világításhoz való Ledeket!
Már csak a mozdonyvezető figura és az újabb, átláthatóbb szélvédők hiányoznak.
Nézzétek: |
|
(#24221) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24220)
|
Válasz •
|
Okt 13, 2013 |
|
Majd a hangszóró hangjára leszek nagyon kíváncsi,mert ebben már a Zimo mini hangszórója dolgozik!
A Hangszóró téglalap alakú,lefelé szól,és nincs doboza!
Hogy ez nagyobbat szólna,mint egy 23mm-es dobozba szerelt?
Még nem tudom,de ki fogom próbálni!
Sokan dicsérték,köztük Csíkos is,majd kiderül.
A 23mm-es-ről és a kicsi Zimo-ról egy-egy kép:
Jó modellezést!
És hatalmas köszönet a gyártóknak a remek cuccokért! ![](/pic/smiles/smile_29.gif) |
|
(#24237) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 14, 2013 |
|
Ide kattintva
már elérhető egy kis videó. Egy Fleischmann régi BR78-es, átépítve füstölősre, hangosra, és a LED-es lámpásra. |
(#24242) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#24237)
|
Válasz •
|
Okt 14, 2013 |
|
Szépen összehoztad! ![](/pic/smiles/smile_29.gif)
És jó a videó is,csak időnként beledurrog a füstölő a hangba.
M41:
Valóban nem muszáj MTC-s vagy PLUX-os digipanel,de azért azok kényelmesebben elférnek és fúrni-faragni sem kell!
És ez egy fontos szempont.
Én is összehoztam a 652-es dugóval,de nem volt túl egyszerű,és nem sokat spóroltam rajta.
Jó szervizelést,digi átalakításokat! ![](/pic/smiles/smile_02.gif) |
(#24244) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24242)
|
Válasz •
|
Okt 14, 2013 |
|
Idézet: „Valóban nem muszáj MTC-s vagy PLUX-os digipanel,de azért azok kényelmesebben elférnek és fúrni-faragni sem kell!”
Khmmm. izé... Azzal az öntvény vázzal, valóban nem, de pl. az NEM658 (PLUX) szabványnak már ez sem felel meg, ha PLUX16 vagy 22 a dekóder. Ugyanis nem lesz meg a szabványos távolság PLUX esetében az alaplap és a dekóder között. Már abban az esteben, ha a kasznit is vissza akarjuk szerelni a helyére... ![](/pic/smiles/smile_08.gif) A régebbi öntény vázzal szerelt modelleknél pedig még a sima NEM652 is gond, ha nincs besűlyesztve az aljzat. Az MTC vagy akár a PLUX meg szóba sem jöhet!
(Nem véletlen, hogy a műhely által gyártott M41-ben PLUX12 dekóder van. Eredeti elképzelésem szerint PLUX22 lett volna, de elolvastam a szabványt...)
Fleischmann BR78.
KÖssz, igyekeztem. A végén durran egyet a füstölő. a többi "kattogás" az sajnos a vezérlő nyomógombjainak hangja. |
(#24264) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24261)
|
Válasz •
|
Okt 14, 2013 |
|
Szia H0Totya!
Ki fogom próbálni és akkor majd kiderül,(ránézésre nem sokat nézek ki belőle)!
Az előkészítő panel azért rendben van? ![](/pic/smiles/smile_02.gif)
A Múlt héten csináltam egy panelt!
A Festéshez nem volt ecsetem,egy kábelkötegelőt mártogattam a festékbe,és úgy sikerült megrajzolni,majd maratni.
Ahhoz képest egész jó lett!
Ha kíváncsi vagy rá megmutatom. ![](/pic/smiles/smile_01.gif)
Üdv.:korongos |
(#24265) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24264)
|
Válasz •
|
Okt 14, 2013 |
|
Kíváncsi vagyok a Füstösre!
Ha nem okoz gondot,megmutathatnád. |
(#24282) csíkosháTTú válasza HOTotya hozzászólására (#24261)
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Az azért megfelelő hanganyag kérdése is.
"Homokórázik" a Traxx videó, nemsokára az is kinnt lesz. Ráadásul a Fleischmann gőzöshöz képest ez egy TT-s modell.
Addig is a direkt link
ide kattintva. |
(#24283) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Ide kklikkelve
a Youtube-on egy régi barátom készített egy videót. Először az ESU LokSound3.5 hangdekóder szerepel, amit gyárilag tett a ROCO a NoHAB-ba. (Amúgy az ESU hangja többé-kevésbé az amerikai EMD GP38 mozdonynak felel meg.) A következő ROCO NoHAB már az akkor új, épp elkészült Tran SL51-4D/S-t kapta meg. |
(#24288) Frankye válasza csíkosháTTú hozzászólására (#24282)
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Már ki is került. |
(#24299) csíkosháTTú válasza Frankye hozzászólására (#24288)
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Kösssz! |
(#24307) Frankye válasza csíkosháTTú hozzászólására (#24299)
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Igazán nincs mit, ez (is) a dolgom. |
(#24358) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#24283)
|
Válasz •
|
Okt 15, 2013 |
|
Szia CsíkosháTTú!
Tetszett a Traxx-os videód!
A külön kapcsolható zárfényt sikerült megoldani?
Mert azt nem láttam.Minden okés vele?
A Nohabos videó is szuper,már ismertem,optomi videóit mindig szerettem megnézni.
A Csörgőid hangjára is kíváncsi lennék,ha megoldható.
A Br78 kapcsán kérdezném:kazántűz effektet szoktál beépíteni? |
(#24368) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24358)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2013 |
|
Köszi!
Traxx: a Tillig legtöbb ilyen mozdonya (nagyobb dízelek, villanygépek) PLUX12 (NEM658) dekóder aljzattal szereltek, így a független zárfény kapcsolás gyárliag megoldott, ha ilyen dekóder van benne. Még egy reflektor is kapcsolható. Ezzel nekem nem kellett vesződnöm, csak a dekódert megfelelően bekötni, mert ugye a PLUX12-ben nincs hangdekóder elvileg. (Lehet, hogy lesz, mert a Tran SL76D-t alkalmassá lehet erre tenni, már beszéltem a gyártóval erről, mindkettővel.)
Van kész M41-es modell, de azt elvileg ma viszik vissza az eredeti fűtőházába, nem lesz időm videózni. Pénteken kapok a gyártól nekem való M41-ket, abból is készül hangos verzió, majd lefilmezem, türelmet kérek. Van klasszikus "Csörgő" hang is, meg külön meg van a 2177-es hangja is (ez az, ami olyan remot, hogy nem remot), ennek a tök eltérő kéménye miatt nem igazán olyan hangja, mint, amit sokan ismernek.
Gőzösök kazánfénye: van olyan modell, amiben eleve van ilyesmi (Liliput BR42, BR52, BR62), abban csak be kell kötni a megfelelő funkcióra az izzót. Ez Tran-nál én az F2-re kapcsolom (lila vezeték), és a dimmerelést, meg az effektusokat is ennek megfelelőre programozom be. Csináltam már pár másik modellhez is, történetesen ez a BR78 nem kapott ilyet, de ennek oka van. A régi, dobmotoros Fleischmann váz nem igazán erre van kitalálva (füstre sem). |
(#24385) Fordítókorongos hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 16, 2013 |
|
Sziasztok!
Összeraktam egy dieselhang generátort!
A Conrad weboldaláról szereztem a rajzát!
Mozdonyhangra nem hasonlít , talán egy felfúrt kipufogócsövű chopper-hez lehetne hasonlítani a hangját.
A Conrad árulja építőkészletben.
Ahhoz képest,hogy milyen "tudású" elég drágán.
A nyáklapját múlt héten csináltam,H0Totya nem volt rá kíváncsi,azért mégis megmutatom,hátha valaki még nincs túl az ilyen játékokon.
Régebben megcsináltam a gőzös hangot,síphangot is, azok sokkal jobbak és élethűbbek voltak.
Ez nem hangdekóder,de azért szerintem itt van a helye.
Nézzétek mit lehetett kihozni a dologból(nem sokat) ![](/pic/smiles/smile_34.gif) : Dieselhang generátor
Jó modellezést! |
|
(#24388) HOTotya válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24385)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2013 |
|
|
(#24396) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24388)
|
Válasz •
|
Okt 16, 2013 |
|
|
(#24410) FriTTz válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24385)
|
Válasz •
|
Okt 17, 2013 |
|
![](/pic/smiles/smile_27.gif)
Fordulaton kicsit erőlködik még!
Szerintem túl sok elő befecskendezést adtál neki azért nem veszi a fordulatot!
A konzervdobozt beépíted a mozdonyba?
A hangjából ítélve ez csak 2 hengeres. ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#24411) Fordítókorongos válasza FriTTz hozzászólására (#24410)
|
Válasz •
|
Okt 17, 2013 |
|
Szia FriTTz!
A befecskendezést nem,csak a kipufogó és a szelephangokat lehet állítani a 3 és 4 potival.
Ha gyorsan forgatom a potit,akkor rendesen felveszi a fordulatot! ![](/pic/smiles/smile_01.gif)
Sokkal jobbra számítottam,mert a gyártó másik két hangmoduljának, sokkal jobb hangja van(gőzös hang és síp).Azokat már régebben megcsináltam,és akkor már ez se hiányozzon.
Én is kéthengeresnek tippeltem azért mondtam,hogy 6-ot kéne egyszerre járatni! ![](/pic/smiles/smile_22.gif) |
(#24532) HOTotya válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24396)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2013 |
|
Felvettem a gőzöst hanggal együtt,de véletlenül MP4-be (31MB)és nem tudom át konvertálni kisebbre ![](/pic/smiles/smile_17.gif) ![](/pic/smiles/smile_11.gif) ......(ja és elvitték már tőlem a gépet) |
(#24535) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24532)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2013 |
|
Szia Totya!
Én is MP4-et csinálok,semmi gáz nincs vele!
Pont most töltöttem fel egy 84 MB-osat!
Hajrá!!! ![](/pic/smiles/smile_02.gif) |
(#24545) HOTotya válasza Fordítókorongos hozzászólására (#24535)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2013 |
|
Na sikerült be préselni 4MB alá.....a minőség nem egy profi.. |
|
(#24590) Fordítókorongos válasza HOTotya hozzászólására (#24545)
|
Válasz •
|
Okt 21, 2013 |
|
A hangja viszont jól hallatszik!
Érdekes dolog,hogy Csíkos is olyan minőségű videót csinál mintha egy ősrégi mobillal vették volna fel!
Én egy 3 éves mobillal csinálom a videókat,és ahhoz képest
tűrhető lesz a kép is,nekem inkább a hanggal vannak gondok!
Jó lett , ütősek az indulási/gyorsulási hangok,nagyon tetszett! ![](/pic/smiles/smile_01.gif)
Csíkos videói is jól sikerültek!
A hang jól hallatszik,és én arra voltam kíváncsi.
Köszönöm nektek!
Jó dolog a Hobbivasút! |
|
|
2025. Feb, 05. Sze 19:09:27 |
|
Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt |
|
|