|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#9962) Gashpy válasza hoTTo hozzászólására (#9945)
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Az egyik hozzászóló a TT-Boardon a Kehrer modellekkel (ill. az oda berakott képekkel) kapcsolatosan az alábbi írta:
"Minden képen különböző gyakorisággal az ismert problémák láthatók:
- ferde és különböző magasságokban elhelyezkedő ablakkeretek.
- Rossz színhatárok a homlokoldalon, ugyanez mondható el a lámpakeretekről, stb.
- Hibás homlokfalak pl. homlokfény, kijelző, stb.
- Nem tiszta ablakáttörések.
- Úgy, mint korábban egy különös üvegezés extrém zárványokkal (buborékokkal?) és zavaros megjelenéssel.
- Nagyon ferde átjáró.
- Nem tiszta tetőlezárások.
- Hullámos díszítőcsíkok, melyek gyakran ferdén végződnek.
- ferde ajtók.
- Utólag javított levegőzőrácsok (színbeli különbségek).
- Hullámos tetők vagy kasztnik (esetleg hiányos tetők).
- foltos, utólag kigőzölgött kasztni.
Ehhez jön még az erős minőségbeli ingadozás, mivel sokmindent kézzel készítenek, vagy utána kell javítani.
Biztos további hiányosságokat is fel lehetne sorolni. De: Aki ezzel elégedett, annak nem lehet semmit sem a szemére vetni. Ez teljesen az ő döntése."
|
(#9963) Gashpy válasza SzerNoh hozzászólására (#9955)
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Vagy ahogy sünöcske csinálta:
Berakott ide egy jelzést, hogy felrakott egy aprót.
Vagy úgy is lehet csinálni, hogy berakod ide, a javasolt témakörbe meg egy hivatkozást (vagy fordítva) Aztán ha a nagyban gondolkodók kíváncsiak, mi is lehet kicsiben, akkor átnéznek ide
Vagy mi nézünk át oda és keresgélünk
Ennyi.
Vagy tényleg nyitsz egy új témát... (de szólj itt, hogy nyitottad, mert a kórTTermen belül nem tűnik fel különben sokunknak ) |
(#9964) sunocske válasza Gashpy hozzászólására (#9963)
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Sőt, ha nem mobilról neteznék, még linket is szúrtam volna be |
(#9967) GABA TT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Sziasztok!
Akit érdekel a készülő 424 az látogasson át a jármű építésre. |
(#9968) masTTertape válasza GABA TT hozzászólására (#9967)
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Gyerekek!
Az isten szerelmére ne csináljuk már ezt!
Tessék itt, a TT-sek topikjában megmutatni az épülő TT-s modelleket, mert itt vagyunk rájuk kíváncsiak, mint ahogy minden más dologra, ami a TT-ben történik.
Engem nem érdekel más méretarány, ezért nem is fogok más topikokban kutakodni.
A TT klubtopik egyet jelent a TT mérettel, ezt hadd ne kelljen már többet bizonygatni. Könyörgöm! |
(#9981) GABA TT válasza masTTertape hozzászólására (#9968)
|
Válasz •
|
Okt 23, 2012 |
|
Sziasztok !
Készül a TT méretű 424-es sorozat, első próba darabja. Ugyan még sok minden hiányzik róla, de azért nagy vonalakban megmutatja magát.
Belülről, tömör fém hajtómű , digitálisan előkészített.
A külső polisztirol lemezből lett készítve és az erről készített műgyanta másolat lett véglegesen fel helyezve.
|
|
(#9985) maTTato válasza GABA TT hozzászólására (#9981)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
|
(#9992) rwirtz válasza masTTertape hozzászólására (#9968)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Egyetértek! |
(#9993) rwirtz válasza Gashpy hozzászólására (#9962)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Köszi mindenkinek a Kehrerrel kapcsolatos megjegyzéseket!
Ezek alapján nem hiszem, hogy kellene onnan bármi.
Ami ezeket is alátámasztja, az az, hogy az előlzőekben említett svájci TT-s oldalon sem találni Kehrer modellt.
Ott említenek egy Alfred Buchmann-t, aki gyárt SBB-s modelleket.
|
(#9997) masTTertape válasza GABA TT hozzászólására (#9981)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Gábor,
Nagyon szép munka.
|
(#9998) masTTertape válasza rwirtz hozzászólására (#9993)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Igen, hát a régebbi Re4/4-esek, vagy a svájci Krokodilok valóban igazi kihívás TT-ben. Viszont az V-VI. korszak már jól el van látva oda is bejáró, vagy honos, amúgy nemzetközi mozdonyokkal. Ugyanígy a vagonok terén is egyre bővül az ottani kínálat, ha csak a Tilliget nézzük.
A Holzroller átalakítás viszont hálás feladat lehet. Láttam Enyedi Lacinál ilyet és tényleg szép, messze leiskolázza a Kehrer-féle firmákat.
Ahogy nézem a III-IV. korszak a fehér folt minden területen. |
(#9999) Frankye moderátori
hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Srácok!
Amíg Topi nem nyilatkozik a lazításról-szigor fenntartásról, kérem, hogy tartsátok fenn a megszokott rendet, tartsátok be a játékszabályokat!
Köszönöm. |
(#10003) bcs szgab hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Üdv az ápolTTársaknak
Az "apró" - rovatban csökkentettem az eladó mozdonyvitrin árát, ha esetleg valakinek ilyesmire lenne szüksége ne kíméljen
A link beszúrás még sajna nem megy ....
|
(#10006) rwirtz válasza masTTertape hozzászólására (#9998)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
Igen, és azok a 4/4 vagy 6/6 osok nagyon szépek.
Sokat járok Svájban és csodálom ezekez a mozdonyokat. Ott olyan a táj, hogy egy kis szakaszon szinte minden (híd, alagút, emelkedő stb.) előfordul. Sok vagont át lehet festeni, matricázni a meglévőek közül, de új forma nem lesz attól még.
A 1206-os mozdony van SBB Cargo festésben, ami nagyon szép. Talán a PIKO majd kihozza azt is. |
(#10007) GABA TT válasza Frankye hozzászólására (#9999)
|
Válasz •
|
Okt 24, 2012 |
|
VeTTem!
Rendben!
Kivárom a lazítási nyilatkozást! |
(#10028) TTomasz válasza slogan hozzászólására (#9858)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Előkerültem Köszönöm mindenkinek a segítséget filctol ügyben . A lakkfilc nem lett szép nekem túl világos barna lett, még véletlenül sem olyan színű mint a kupakja. Viszont a Schneider133 barna alkoholos filc tökéletes (nekem). Közel ugyan azt a színt adja, mint a gyári Tillig barnítot.
A hétvégén kipróbáltam milyen a Piko ICE3 és Tillig ICE1 -es 1:1 méretben belülről. Időnként órákig 248-al mentünk Az ÖBB RailJET ülései fapad hozzá képest, meg nagyon hangos pedig csak 230-al ment. ITT honföldön is 180-al |
(#10029) hoTTo válasza TTomasz hozzászólására (#10028)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
PIKO-ék és Tilligék csinálnak 1:1-ben is ICE-t? Besza... behu... |
(#10033) csíkosháTTú válasza GABA TT hozzászólására (#10007)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Azért, ahogy elnézegettem a másik kedvenc építési nagyságom itteni topicját, hát abban is van egy nagy rakás olyan olyan hozzászólás, ami nyugodtan átemelhető lenne az elektronika, vagy a műhely- szerszámok topicba.
Megenné a fene az egészet, ha egy kisszériás TT , és ráadásul magyar gőzmozdony beharangozásának nem iTT lenne a helye |
(#10048) terkoz válasza Frankye hozzászólására (#9999)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Szia Frankye!
A legnagyobb tisztelet mellet kérdezem, Hogy mikorra várható az állásfoglalás.
Tudom, hogy az oktatói munka teljes embert kíván, de az élet nem állhat meg, itt a beszélgetés nagyon is pereg.
A legnagyobb óvatosság ellenére is, néha véletlen tilosba hajtunk.
üdvgyuri |
(#10054) Frankye válasza GABA TT hozzászólására (#10007)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Köszönöm. |
(#10055) Frankye válasza terkoz hozzászólására (#10048)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
A véletlen nem olyan nagy gond, korrigálható. A szándékosság már más kérdés.
Szó szerint ezt a választ kaptam:
Idézet: „...Hamarosan kezem ügyébe veszem azt is, és állást is foglalok a témában. ” |
(#10060) terkoz válasza Frankye hozzászólására (#10055)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Köszi!
Várom, a remélhetőleg kedvező döntést.
üdvgyuri |
(#10074) slogan válasza Frankye hozzászólására (#10055)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
.... hát igen .....
A bonyolult dolgokra rá kell készülni ! |
(#10078) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Uraim! Egy kis segítséget kérnék tőletek, mert már szerintem túl sok mindent olvastam össze vissza, és a fejemben keveredik a szezon a fazonnal.
A szituáció:
Szeretnék jelenleg 1 (végén maximum 4, esetleg 8) mozdonyt (legyen mondjuk a startos kék villany) egy 1 méteres egyenes sínen (értelem szerűen ez csak az egy mozdonyos verzióra vonatkozik) jobbra majd balra mozgatni.
Eddig ugye nem nehéz.
De mindezt digitálisan szeretném megtenni úgy, hogy ha egy mód van rá akkor PC-ről (Win/Linux/Mac, mindegy melyik) irányítva, nem ilyen "kézi bigyóról".
A kérdésem mit kell megvennem, hogy ez összejöjjön (lehetőleg költséghatékonyságot szem előtt tartva).
Tudom sokan ezt csípőből lövik de én eltévedtem a digitális vezérlés útvesztőjében.
Ami a fenti készletből megvan:
Pc, sín, mozdony.
Köszönettel: Wolfchild
Ne dobjátok át ezt az akármilyen fórumszálba, mert nem véletlenül itt tettem fel a kérdésem. TT-ben gondolkozom csak, és a leendő modulomhoz akarok elég infót összegyűjteni, hogy digi / analóg rendszerben gondolkodjak inkább. Nyilván ha lesz modul az itteniekkel szeretném összekapcsolni. |
(#10079) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#10078)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Hát kezdd ott, hogy a startos mozdonyt elirányítod a kukába.
Válassz egy jobb, lehetőleg korszerűbb modellt a digitalizáláshoz!
Netán keress egy olcsóbb digi szettet!
Aztán eldöntheted, hogy valóban pc alapú rendszert szeretnél-e, vagy lehet a szetthez adott vezérlő is a kiindulási pont. 4-8 mozdony esetében szerintem bölcsebb és gazdaságosabb döntés lenne.
Ha van egy jó analóg mozdonyod (szerintem van már ), akkor keríts abba egy alap dekódert, kb 5-7 ezer ft-ért, majd vegyél egy Roco Multimaus szettet kb. 18 ezerért és máris tied a digitális öröm.
A pc alapú rendszer árairól, lehetőségeiről Jvnd baráTTunk tud bővebben nyilatkozni.
Ja, hogy a startos miért kuka? Két tengelyen szed áramot, ósdi motor, rossz áttételezés, ergo túl nagy sebesség, digizésre alkalmatlan. |
(#10080) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#10079)
|
Válasz •
|
Okt 25, 2012 |
|
Köszönöm az ötletet, a startos mozdonyt csak azért írtam, mert azt nem sajnálom "beáldozni" a kísérletezgetés alatt. Más gép van azért a fűtőházban. (ezek közül kettő Tőled ) Amit írtál árban nem is olyan rémisztő, legalábbis első hallásra. |
(#10084) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#10080)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Igazán nem kell kísérletezni, hiszen egy régebbi, de analógban kifogástalanul működő modellbe gyerekjáték berakni egy dekódert (hozd el, megmutatom!). Csak egy kicsit kell trükközni a világítással, amit meg épp a startosban nem tudsz kipróbálni. Sajnos még a BR107-esekben sem. Egyébként ezekbe a mozdonyokba meg már macerásabb a dekóder berakása, mert alig van hely.
Kiindulásnak egy 4, vagy 6 tengelyes dízelt javasolnék. BR221, BR118, vagy Ludmilla, Nohab. Ezek futása, áramfelvétele már tökéletesnek mondható digizés szempontjából is. Van hely az olcsóbb dekóder beépítésére és a belső vezetékezés is könnyebb.
Ahhoz, hogy megérezd a digitális világ ízét, ezek jók kezdésnek, viszont a kifinomult mozgásokhoz már mindenképp egy vagy motorátépített, vagy újabb (pl. Bühler) motoros modell dukál. |
(#10090) csíkosháTTú válasza wolfchild hozzászólására (#10078)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Még mielőtt nekilátsz megvenni egy ROCO start szettet aprópénzért, és bemenni vele egy zsákutcába, sürgősen keresd fel jvnd kollégát, vagy a műhelyt, tudunk adni költséghatékony.... izé, szóval nem, inkább optimális ár/érték arányú megoldást a kérdésedre! Hosszú távon sokkal olcsóbb lesz, mint a ROCO, ezt hidd el! A ROCO-hoz kell egy külön interface, hogy PC-ről tudjon menni, a nanoX-s88 központban meg eleve benne van.
Azon kívül, hogy kell egy DCC vezérlőközpont, meg a mozdonyba dekóder, kelleni fognak vágány foglaltság jelzők, viksszajelentő áramkörök. Ja, és persze egy program a PC-re. Erről sokat olvashatsz, martisz barátom honlapján, ő a kesztehlyi rendszer atyja/jolly jokere. Igaz, ott Lenz RS-bus működik a visszajelentésben, én inkább az s88 felé hajlok, de az elvi felépítés azonos!
martisz honlapja |
(#10093) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#10090)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Namost szegénynek lenyomtad a torkán a vadgesztenyét, szúrós burokkal együtt.
Szerintem ahhoz, hogy egyáltalán megízlelje a digit rendszert, bőven elég egy alap roco vezérlés, egy bármilyen, olcsó dekóderrel szerelt mozdonnyal. Ha már érzi a további lehetőségek igényét, akkor léphet az összetettebb DCC irányába.
Ez az én véleményem. |
(#10095) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Szabálykövetőként feltettem az Apróra egy linket, mert kicsit kisöpörném a raktáramat.
Van pár izgalmas, ritka modell is erősen az elfogadhatónak mondható ár alatt.
Kellemes böngészést: Eladó Modellek |
(#10096) bcs szgab válasza masTTertape hozzászólására (#10095)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Apró javítás: nem "műheléyben" |
(#10097) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#10093)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Igen, de neki PC vezérlés az igénye!
Ha meg innen indulunk, akkor felesleges tiszteletkör a ROCO, és cca, ugyanannyi lesz, mint a nanoX-s88, csak jóval instabilabb
OFF
A fele FET már meg van a Trix "szappantartódhoz".
ON |
(#10098) masTTertape válasza bcs szgab hozzászólására (#10096)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
done |
(#10100) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#10097)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Igazad van, de inkább onnan közelítem meg, hogy a ma embere, azaz a mai fiatal általában mindent a számítógépen keresztül, vagy által történő befolyásolással próbál felfogni. Most nem a konkrét ügyre és olvtársra gondolok, csak a tapasztalataimat mondom.
A pc alatt persze értsünk mindenféle egyéb smart cuccot, mert ez a jövő. Így kicsit furán hat már olyasmi, hogy célhardver.
Hisz adva van egy minden háztartásban már működő eszköz, a számítógép. Erre már nem kell költeni, csupán az interfész keresése a következő lépés. Csupán feltételezem, hogy az így összeállítandó rendszer nem lesz olcsóbb, mint maga a belépő szinthez bőven elegendő alapkészlet.
Másfelől meg egyet kell értenem, hogy ha valaki már most tudja a távlati elképzeléseit, akkor felesleges olyan köröket futni, amiből nincs továbblépés.
OFF
És az alkatrészról van-e hír, mert nagyon várják.
ON |
(#10103) sunocske válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10102)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Éljenek a kábelgyárak! |
(#10104) jvnd válasza masTTertape hozzászólására (#10100)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Sziasztok, van még egy másik megoldás a DDW (Direct Digital for Windows -vagy Linux rendszerre is van-) Itt "csak" egy boostert kell illeszteni a PC soros kimenetéhez és már mehet is a rendszer.
Véleményem szerint azért egy központtal kényelmesebb megoldani a DCC vezérlést.
(írtam Wolfchild kollégának, köszönöm az ajánlást)
A Roco-t viszont csak stabil tápfeszültség forrással szabad ajánlani, mert most is volt egy eset, amikor a magas sínfeszültség miatt a kocsivilágítás egy kicsit tönkrement. A dekódereknek sem tesz jót, de ezt már sokszor kitárgyaltuk. |
(#10105) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#10103)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
TUdod, hogy mennyi kábelt húztunk be a keszthelyi asztalok alá?
Pedig az full DCC mindhárom! Kilométereket! |
(#10106) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#10100)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
OFF
Türelmet kérek, nincs Győrben, Németországból kell behozni a cuccost!
ON |
(#10108) róbertke válasza Frankye hozzászólására (#9999)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
|
(#10111) ModELiTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
A legfüstösebb üdvözletem,a zárt osztály minden tagjának,végre
én is előkerültem hosszú illegalitásomból !! )
|
(#10112) ModELiTT válasza ModELiTT hozzászólására (#10111)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
A holzroller átalakításaim .. |
|
(#10113) ModELiTT válasza ModELiTT hozzászólására (#10112)
|
Válasz •
|
Okt 26, 2012 |
|
Ez még lemaradt !! |
|
(#10120) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
Sziasztok!
A bal oldali kocsiról tud valaki valamit?
Üdv
Dénes
|
|
(#10122) KicsiTT válasza DinoTT hozzászólására (#10120)
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
Én csak annyit, hogy licitáltam rá a Vaterán, de nagyon kelendő volt. Elvitték előlem! |
(#10123) Uplink válasza wolfchild hozzászólására (#10078)
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
Kicsit kimaratam az elmult napok hozzaszolasaibol, de mivel ma "munkanap" van, behozom a lemaradast...
Wolfchild,amit te akarsz, az igen 1xuen megvalosithato DIGIT uzemben.
Kell hozza egy alap digit keszlet... Ha nem akarsz 20 mozdonyt iranyitani, akkor a Nano-X vezerlo tokeletesen megfelel neked. Ennek a fellelhetosege egyfelol jvnd, masfelol Paco DCC lapja, de mar volt szo rola.
Vonaterzekeleshez pedig S88 alapu foglaltsagerzekelot hasznalj, Paco oldalan illetve jvnd-tol beszerezheto. Ez a Nano-X kozponttal egy 6 eres telefonkabellel (ISDN) es a megfelelo csatlakozoval osszekotheto. Az S88 visszajelento modulrol 8 szakasz foglaltsaga erzekelheto, vagy tobb, ha tobb ilyet teszel egy panelra
Kelleni fog meg egy PC illeszto, ha nem azt a Nano-X-et veszed,amiben alapban benne van, ez szinten megoldhato.
Valamint egy Railroad&Co vezerlo sw. Ilyet hasznalnak pl Keszthelyen is...
A programnak van olyan funkcioja, amit te szeretnel, shunting train-nek nevezik, de akar te magad is irhatsz ra menetrendet es akkor ugy jarathatod oda-vissza a szerelvenyt, ahogy tetszik...
|
(#10124) Uplink válasza csíkosháTTú hozzászólására (#10105)
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
Na de annyi szakaszhoz, teljes visszajelzessel es valtovezerlessel nem is eleg 6 szal drot...
Amugy lehet, hogy lehetett volna optimalizalni a kabel felhasznalast.
En a sajat asztalomon kihuztam gerincvezetekeket 16V AChoz, digit taphoz es visszajelenteshez. EZ osszesen 6 szal vezetek...Ha majd lesz S88, akkor ez ujabb 6 szal vezetek lesz.
Minden szegmens alatt (ezek kb 1.5m x 1.5m) meg vannak bontva a gerincek es szet vannak huzva... |
(#10125) Uplink hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
Ja meg annyit akartam mondani, hogy amiota leleptunk a zIndex topikbol, szuletett kb 70 hozzaszolas....
A Digitalis vasutmodellezes topikban meg tombol a hulyeseg, amiota a csikos nem jar arra. En mar hosszu ideje csak read-only modban hasznalom, de lehet, hogy kiveszem a kedvencek kozul, mert egyesek a fizikai fajdalom hatarat surolo kommenteket tesznek |
(#10126) jvnd válasza Uplink hozzászólására (#10124)
|
Válasz •
|
Okt 27, 2012 |
|
S88-ból az S88N-et használd, ahhoz UTP kábel kell, amit ha nem akarsz megcsinálni, a gyári kábelek is jók hozzá.
(Olcsóbbak, mintha maga állna neki az ember krimpelgetni.)
Így csak 1 hozzáadott kábellel gyarapszik amúgy sem kicsi asztalod. |
|
|
2024. Nov, 26. Kedd 9:31:37 |
|
Jelenleg 14 fő olvassa az oldalt |
|
|