|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#10779) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
Most kaptam a hírt, hogy a bolgárok úgy döntöttek, jövőre megpróbálnak eljönni a Temofesztre. 3 TT-s modul egy állomással az első gondolatuk Azonban ez még nem a BGTT, hanem a szófiai csapat, akik foglalkoznak minden méretaránnyal.
|
(#10781) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
Akkor itt ragadom meg az alkalmat, hogy ismét feltegyem a kérdést, hogy kíván-e valaki még modulprofilt és/vagy keretet rendelni. Gyorsan lezárnám az eddig befutott igényeket és továbbítanám az asztalosnak. Az árak nem változtak, max pár száz ft-os mértékben.
A pontos végösszeget a rendelések függvényében tudom megmondani.
Ha bárkinek lenne még igénye, akkor kérem mail-ben jelezze nekem.
Köszönöm.
G. |
(#10782) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#10781)
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
Szia!
A régi ár mennyi lenne, mert arról valahogy lemaradtam. (1db modul profil)
Köszi: Wolf |
(#10783) BaTTka válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10700)
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
A battkai erdő faállományának egy része szállításra kész |
|
(#10788) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#10782)
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
A komplett, tehát szerelt modul ára: 5000 ft. 100 cm és a kívánt modulfejjel.
Csak a modulfej 1000 ft/db.
Kittben az egész: 3500 ft. |
(#10789) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#10788)
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
Köszi az infót, ezt most egyenlőre hanyagolom. |
(#10791) GABA TT válasza BaTTka hozzászólására (#10783)
|
Válasz •
|
Nov 15, 2012 |
|
Hű ha ezek a fenyőfák, kedvem lenne feldíszíteni!
Gratula! Nagyon jók lettek |
(#10795) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Szép reggelt Hölgyek és Urak!
A szombathelyi kiállítás plakátját mellékelem.
Örömmel látunk benneteket! |
|
(#10796) Lezlinilzen válasza BaTTka hozzászólására (#10783)
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Összeszedem magam, és indulok!... |
(#10801) gumidani válasza reszelozsir hozzászólására (#10715)
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Én levágtam a fölösleget. A készlethez adott kétféle drót közül persze a vékonyabbat használom. |
(#10806) BaTTka válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10796)
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Majd a torzóról csinálj képeket, mert én is lefényképeztem ugyan de egy kép se lett jó. |
(#10807) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
SziaszTTok!
Váltó bekötéshez keresek zöld-fekete-piros színű vezetéket.
Jelenleg nem sodrott réz,hanem "ACÉLSZÁLAS" vezetékem van ilyet szeretnék beszerezni.
Ha valaki tud segíteni kérem írjon.
Üdv:Miki |
(#10808) maTTato válasza kaTTonai hozzászólására (#10807)
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Szia!
Nekem van sodrott, de 0,5 mm2. Az én világomban (erősáram) vékonyabb nem létezik.
Viszont van még sárga, narancs, kék, szürke. Ja és zöld-sárga.
Mennyi kellene? A következő talira tudok is vinni. |
(#10809) gumidani válasza kaTTonai hozzászólására (#10807)
|
Válasz •
|
Nov 16, 2012 |
|
Esetleg itt érdeklődj.
1089 Budapest, VIII. kerület, Bíró Lajos utca 4
www.madinad.hu
0613337301
06302283728
0654403018 (FAX)
|
(#10814) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
SziaszTTok!
A vezetékbeszerzésem még továbbra is segítségre szorul...
3 eres acélszálas vezeték kellene zöld-fekete-piros színben.
Üdv:Miki
|
(#10815) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Nicsak mit hallok a hirekben:
Magyarországon nem világos a forumok jogi helyzete (immár a politikusoknak sem ), és tisztázni kéne a moderátorok felelöségét, illetve az üzemeltetök jogait és kötelességeit..... Többek között azt is, hogy szerkesztettnek tekinthetö-e egy forum ami moderálva van. Az MNHH szerint nem tekinthetö szerkesztésnek, ha a leirt szöveget utolag törli a moderátor. Szerintük csak azt a szerkesztés, ha a moderátor beleszól a forumokba (ahhoz a moderátornak viszont elemi feltételeket kellene teljesitenie...
Èrdekes a fórumok többségén ez többnyire nagyon világos és érthetö, ugy látszik csak a legnagyobb nem tudja, merre van észak........ |
(#10816) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#10815)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Deeehogy neeem tudják!
"Előttem van észak,
hátam mögött..."
Aztán fordulnak egyet, és kezdik előről:
"Előttem van észak..."
, vagy inkább |
(#10817) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#10815)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Dehogynem tudja. Arra van, amerre ők mondják. Ha nem, akkor "root".
|
(#10818) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#10815)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Ebben az a jó, hogy ez az egész további problémákat vet fel sorozatosan, magyarán ha ezzel elkezd valaki foglalkozni, akkor csontvázak ezrei fognak kihullani a szekrényekből. És ezt a mai magyar valóságban senki nem vállalja fel.
Csupán egy adalék, amire tegnap vezetett rá az egyik klubtársunk, hogy van az index fórumon egy figura, aki mastertape@... mail címről írogat. Ezzel még nem is lenne gond, mert nem levédett név, bárki használhatja. Csak hát van bejegyzése a TT-s topikban is, sőt a vasútmodellezősökben is pár és bizony elég arrogánsan nyilvánul meg, már-már trollkodásnak vélhető minden reakciója. Nos az ilyen helyzetekkel pláne nem lehet mit kezdeni... |
(#10819) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10817)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Azt hiszem (remélem), hogy ez elég hamarosan változni fog, hiszen már az adatvédelmi biztos is foglalkozik eme hungarikummal..... |
(#10820) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#10818)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
OFF
Azóta már nem publikus az illető e-mail címe...
Erre lenne megoldás, letiltani a moderációnak az illetőt egy életre. De egy olyan helyen, - stílszerűen "odaát", hogy mindenki tudja melyik fórumról is van szó - ahol a moderáció a saját szabályait nem tartja be, ahol a moderátor olyan nicknevet választ, amelyik sérti a szabályzatot, és ezzel felhasználó sem lehetne, nemhogy moderátor, szóval ott sokminden megtörténhet |
(#10822) balatonperes válasza kaTTonai hozzászólására (#10814)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
(nem igazán értem, minek Neked az acélszál....)
de simán megfelelő a 0,22-es riasztókábel erre a célra.Több féle verzióban-érszámban létezik. |
(#10824) Frankye válasza csíkosháTTú hozzászólására (#10820)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Ezzel csak az a gond - ezt nap mint nap tapasztalom, mint moderátor, no nem itt! -, hogy egy fizikai ember számtalan e-mail címmel rendelkezhet, mert rengeteg ingyenes levelező rendszer van. Ezeken bárki, bármennyi, gyakorlatilag tetszőleges e-mail címmel regisztrálhat, ergo az e-mail cím szerint szűrés nem valódi megoldás.
Próbáltuk már az IP cím szerinti szűrést is, de erre (illetve ennek kijátszására) is van számtalan program, ingyenes is, amely a valós IP-t elrejti, és helyette egy dél-dagesztáni, kelet-izraeli, vagy közép-kínai, vagy észak-nyugat mongóliai IP címet ad meg...
Szóval az "igazi" szűrés nem egyszerű.
De ez nem igazán a felhasználók gondja kell(ene) hogy legyen. |
(#10826) GcarTT válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10795)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Lezlinilzen: Hurrá! Kíváncsi vagyok miket építettél tavaly óta. Az új rész is ki lesz állítva?
Üdv:GcarTT
|
(#10827) Lezlinilzen válasza GcarTT hozzászólására (#10826)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2012 |
|
Igen, az is ki lesz állítva. Nem sok minden van még az új részen, meg a régebbinek is fejlődnie kellene, de majd idővel... |
(#10836) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#10820)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Én sem a felhasználokkal kezdeném.
Azok olyanok, amilyenek, azokkal nem lehet semmit kezdeni. Érdekes módon a csalok, hamis nickek stb. mindig akkor jelennek meg, ha a moderátor (vagy esetleg egy másik felahsználo) kihuzta a gyufát....
Ha tisztességes a forum hangvitele és a moderatura sem reagál kicsinyesen a leirtakra (mindenre), akkor hosszu ideig megmarad a jo társaság.
Eleve nem ilyenekkel kellene foglalkozni (Do not feed the trolls!), ha nem reagálsz rájuk, eltünnek éppen olyan gyorsan, ahogy elöjöttek.
(Vagy 12 külföldi forumon fordulok elö, és sajnos az ilyen viselkedés szinte kizárolag a nem emlitendö neves magyar forumra volt rendszeresen jellemzö - már ebböl is látható, hogy ott alapvetö hiba van a rendszerben. Nem emlékszem, hogy bármelyik külföldi forumról is valakit ki kellett vagy lehetett tiltani - azonkivül, hogy a nem odavalo vakkantását törölte a moderátor, más nem igen történt. Természetesn a törlésnek is megvan a maga módja, hasonloan az ittteni szokásokhoz, megjelenik a modi, elmondja, hogy mi a gáz -esetleg privátban megbeszélik az ügyet, majd azt tisztességesen lezárja.
Szoval nem kell mindig csendört, pandurt játszani és akkor az okok is megszünnek).
|
(#10839) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Sziasztok!
Remélem valaki tudja Scarm-ban hogy lehet hegyet készíteni?
Előre is köszönöm a választ.
D. |
(#10841) vasasgabri válasza DinoTT hozzászólására (#10839)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Szia!
Van a fejlécben piros h (vágány magasság) betű ezt be kell kapcsolni, majd a lerakott síneken megjelenik sok nulla az összetételeknél, erre rá kell kattintani amíg piros nem lesz majd az egér görgető gombjával lehet be állítani a magasságot. Zárt körben egy magasságra emeli, nyitottan %-ban tudod az emelkedést be állítani. |
(#10842) DinoTT válasza vasasgabri hozzászólására (#10841)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Köszi, ezt tudtam, de terep hegyet akarok csinálni. |
(#10843) Gashpy válasza vasasgabri hozzászólására (#10841)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Ez a h betűs megoldás a vágányok emelésére vonatkozik.
Ha csak hegyet akarsz készíteni, akkor azt bontsd előbb szintvonalakra. majd ezeket rajzold fel alakzatként (sokszög). Amikor az egy szint kész, akkor add meg a függőleges magasságát. A színe meg legyen átlátszó.
majd mindjárt csinálok egy kis mintát... |
(#10844) vasasgabri válasza DinoTT hozzászólására (#10842)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Azt nem tudom de nekem így lesz hegy. Bocs kétszer tettem be. |
|
(#10845) vasasgabri válasza Gashpy hozzászólására (#10843)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Az jó mert ezt én sem ismertem. |
(#10846) Gashpy válasza Gashpy hozzászólására (#10843)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Az első kép, amit a Scarmban rajzoltam, a második pedig ahogy megjelent a 3d-s nézeten.
(kb. két órája futottam bele ebbe én is, amikor a sík pályás asztalkára egy kis dombot akartam varázsolni , persze a technikán még van mit javítani...)
Fontosnak érzem még megemlíteni, hogy az alacsonyabban lévő szint ne fedje le a magasabban lévőt, mert akkor abból nem látszik semmi! Nem tudom, miért... |
|
(#10849) Gashpy válasza Gashpy hozzászólására (#10846)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Ennél pedig az automata által létrehozott lankába egy 0 szintre helyezett sokszöggel jött létre a letörés. |
|
(#10850) sunocske válasza vasasgabri hozzászólására (#10844)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Na jó, de ha jól értem, Dinó úgy akar hegyet, hogy a tetején nem megy vasút! |
(#10851) vasasgabri válasza sunocske hozzászólására (#10850)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Most már én is tudom csak ezt a megoldást én sem ismertem. |
(#10852) Gashpy válasza Gashpy hozzászólására (#10849)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Az "alakzatok" a vágányok közül választható ki (a legutolsó a listában), 1. kép
Ezen belül találod a "sokszöget".
Ha már rajzoltál egyet, akkor azt kiválasztva a sarokpontok megjelennek, amik aztán megfogva mozgathatók. az aktuális (teli) pont törölhető a Del gombbal, ha felesleges lenne. Ha pedig kevés, akkor a jobb gombbal a vonalra kattintva feljön egy menü, amiben ott az új pont beszúrása.
(2. kép) |
|
(#10854) Gashpy válasza GABA TT hozzászólására (#10622)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Gaba!
A Nurmi egyre jobb! Már kezdem a gyűjtögetést!
Még egy javaslat a Nyalókából kiindulva: ne sárga, hanem melegfehér fényű ledeket használj a világításhoz!
(maszek üzenet: A Nyalókát pedig majd hamarosan eljuttatom hozzád a Temofeszten megbeszélt kisebb finomítások miatt) |
(#10859) GABA TT válasza Gashpy hozzászólására (#10854)
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Szia!
Köszönöm szépen! Én meg már fel írtalak még akkor.
Következőnek ilyen ledeket fogok majd beépíteni a sárga rövidesen el fogy.
A nyalóka jöhet. Most úgy is benne vagyok az édességekben. Finomítok rajta!
A posta címem küldöm emailen |
(#10862) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 18, 2012 |
|
Csörgőmánia van! Eladó három VaTT modell, klasszik és remot vegyesen. hirdetés az Aprón |
(#10868) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 19, 2012 |
|
Szép reggelt mindenkinek!
Röviden leírnám a vízkészítéssel kapcsolatos nem épp pozitív tapasztalataimat:
Faller natur-wasser terméket használtam hígítás nélkül.
A tó alját - mivel vízhatlan réteg kell alá - háztartási fóliával ( Folpack ) takartam le több rétegben, majd ezt még le is festettem és lakkoztam, tehát aligha eshetett ebbe hiba.
Bár feltüntették a termék palackján, hogy a kötés térfogatvesztéssel jár, de azt nem , hogy ez a térfogatvesztés kb. 40 százalék.
Egyébként temperával szépen színezhető az anyag, de némileg leülepedik az aljára kiöntés után, ez azonban inkább élethűbbé teszi.
Szóval most még egy fél litert ki kell öntenem rá, hogy valami meg is maradjon belőle.
|
(#10880) Frankye válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10868)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
40% térfogatvesztés?! Nem semmi! Mi a fene lehet ez az anyag? Még a műgyanta sem zsugorodik ennyire! |
(#10881) etwg válasza Frankye hozzászólására (#10880)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Faragaszto - az is eleveszti a térfogata felét ha beszárad |
(#10882) Lezlinilzen válasza Frankye hozzászólására (#10880)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Szia!
Helyesbítek. Legalább 50, ha nem több. Most úgy néz ki, mint ha lelakkoztam volna. Szánalmas. |
(#10883) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Most így néz ki. 470 ml művíz után. Amíg a kiálló részeket még nem készítettem el, csak a fólia volt a mederben, fél liter színezett vízzel "lepróbáltam", hogyan sikerült beszintezni, milyen vastagon kell önteni a művizet. Akkor - a füves részek nélkül - a partot mosta a víz.
Most meg látszik, meddig ért fel, és most hol van ahhoz képest.
Olyan élethű művíz, hogy el is párolog, mint az igazi... |
|
(#10884) masTTertape válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10883)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Lacikám, aszályos időket élünk. |
(#10885) szergely001 válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10883)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Mondd azt, hogy a Balatont akartad bemutatni 2012 nyarán. |
(#10887) sunocske hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Szakmai kérdés: az EW1 kitérőt milyen Gxx kombinációval lehet kiváltani (egyenes irányban)?
És milyen Rxx-Gxx kombóval kitérő irányban?
Hogy miért kérdezem: ismerősömtől felkérést kaptam, hogy a fiának építsek egy terepasztalt, a határidő 2013. december 24.
Szempontok:
- kb. íróasztal méretű legyen (ezt én 150×85 cm-nek értelmeztem )
- méretarány mindegy (egy szóval: TT )
- ne menjen rá teljesen a gatyájuk,
- bővíthető legyen.
Szóval most az AnyRail-lel összeraktam a tervet, Ottóék listaárán számolva valamivel több, mint 83 ezer forint lenne csak a vágányzat + trafó + állítómű a váltókhoz.
Viszont ügyes faragással ezt 60 ezer alá le tudnám vinni, de nem tudom, hogy egy nyílt vonali kitérőt mivel tudnék kiváltani úgy, hogy ha lesz pénz, akkor beépíthető legyen (a környező egy-két vágánymezőt se rögzíteném véglegesen emiatt).
Terepről egyelőre nem esett szó, azzal most nem is tervezek, mert akkor biztos, hogy elcsúszom a határidővel. Ráadásul a tervek szerint azt már a lurkókkal együtt építenénk apránként.
Alant mellékelem a pályatervet is. Az állomáson a "semmiben végződő" kitérő előtt még 2 db G1-es vágánymező és egy 83100 cikkszámú ütközőbak lenne, csak a próbaverzió maximum 50 db elemet enged lerakni.
Esetleg ha van még ötletetek, azt is szívesen várom! |
|
(#10888) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#10887)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Painttel kicsit belenyúltam a tervbe, így legalább látszik is, hogy min tudnék spórolni:
|
|
(#10889) bcs szgab válasza Lezlinilzen hozzászólására (#10883)
|
Válasz •
|
Nov 20, 2012 |
|
Igaz hogy nem önthető víz, viszont szép vízfelületet lehet csinálni egyszerű mezei átlátszó sziloplasztból is, érdemes gugli képkeresővel rákeresni a: "modellwasser silikon" - szavakra. |
|
|
2024. Nov, 25. Hé 21:26:31 |
|
Jelenleg 17 fő olvassa az oldalt |
|
|