|
Piko digitális rendszer
|
Témaindító: xy6666, idő: Márc 27, 2011
Témakörök:
|
|
(#12774) Blaupunkt válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12762)
|
Válasz •
|
Jan 16, 2013 |
|
Köszönöm szépen a segítséget, és a válaszokat! Át fogom tanulmányozni az olvasmányt... További kellemes estét mindenkinek! |
(#12796) Bakterbá hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 17, 2013 |
|
Sziasztok.
Adva van egy PIKO Traxx mozdony,és egy ESU 52690 dekóder,összehangolható,vagy jobb lesz,ha cserélek PIKO dekóderre?A CV-t hogyan kell állítani funkcióként a Digi Fern-el...magyarul milyen gombok megnyomásával kezdjek egy sebességbeállítást,vagy akármilyen más funkció programozást? |
(#12814) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12796)
|
Válasz •
|
Jan 18, 2013 |
|
Ne vegyél PIKO-t (amúgy az Uhlenbrock), mert azzal sem lesz fenékig tejfel. Be kell avatkozni a modell elektromos paneljébe, van rajta 5db SMD kondi, abból csak egyet szabad meghagyni DCC üzemben, ESU dekodernél meg lehet, hogy azt az utolsót is ki kell szedni.
A vezérlődet azt "eszik, vagy isszák"? Sajnos nem ismerem. Ha az ESU dekódered viszont mezei néven ESU LokPilot Basic névre hallgat, akkor az PIKO mozdonynál felejtős, mert a motor szabályzása butább a sokéves átlagnál. |
(#12823) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 18, 2013 |
|
A DCC vezérlőközpont nanoX-s88, a gőzösmodell egy '60-as évekből származó Gützold BR64, a dekoder Tran SL51-4D/S
Egy barátom videója.
öreg gőzös nem vén gőzös |
(#12826) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12814)
|
Válasz •
|
Jan 18, 2013 |
|
Mindegy,belepattintottam,a C csatornán feladatát végzi,gyorsul,lassul,f 3-al felezi a sebességet,és kezeli a lámpákat.Most speciel ez éppen elég,hogy mind a három mozdonyom kezelhető. |
(#12830) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12814)
|
Válasz •
|
Jan 18, 2013 |
|
Amúgy üdvözlöm mester úr,ezek szerint nem favorizálja a PIKO Digi 1-2 rendszerét?Már kértem árajánlatot rég PIKO-s mozdonyok digitalizálása révén.Váltanom kéne esetleg ROCO digi rendszerre,vagy megoldható a meglévő rendszeremhez majd belőni a mozdonyokat? |
(#12849) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12830)
|
Válasz •
|
Jan 19, 2013 |
|
Tulajdonképpen nem, mert kezelőn (közben rájöttem, melyik vezérlőről van szó) gyakorlatilag nincs semmilyen visszajelzés arról, hogy mit nyomtunk meg.
Ha váltani akarsz, akkor jobb, ha gyűjtesz még a költségvetésbe egy kicsit, és egy nanoX-s88 központot szerzel be kompletten. Ez van nálam is, de jvnd kollégát is megkörnyékezheted. |
(#12887) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12849)
|
Válasz •
|
Jan 20, 2013 |
|
Igazság szerint egy kb 40-45 méternyi sínanyagot felölelő pályát terveztem,a sínek megvannak Piko a sínekből áll,ezt 22 váltóval,de mivel a digitális vezérlés még nekem magas nem tudom igazán,hogy akarom őket digitálisan vezérelni,hiszen ahhoz már kemény összegeket kéne ráfordítanom,és maximum 4 mozdonnyal szeretnék működni. |
(#12921) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12887)
|
Válasz •
|
Jan 21, 2013 |
|
OK!
Programozási feladat (bárkivel előfordulhat!):
Tanítsd meg a mozdonyba szerelt dekódert, hogy a végsebessége, az nem annyi, minta gyári. Például, állítsd át a PIKO által is forgalmazott Uhlenbrock dekóderben a végsebességet a gyári 255-ről mondjuk 187-re. Vagyis CV5=187.
Szólj, ha sikerült |
(#12934) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12921)
|
Válasz •
|
Jan 21, 2013 |
|
Haha....ez egy jó beugratós kérdés volt.....sajnos a mozdonycímen kívül nem tudok a rendszeren beállítani semmit...legalábbis a Digi 1-es alaprendszeren. |
(#12935) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12934)
|
Válasz •
|
Jan 21, 2013 |
|
Hát ez az!
Miért írtam, szerinted?
40-45m-nyi sín van tervezve, egyszerre 4 vonat, és alapvető dolgokat kéne vele állítgatni...
Ebben a műfajban a PIKO Digifern nem játszik. Jó esélyekkel biztos nem. |
(#12937) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12935)
|
Válasz •
|
Jan 21, 2013 |
|
Egy ilyen volumenű pálya vezérlése,táplálása stb milyen árkategóriát képvisel?Esetleg erről beszélhetnénk,ha nem gond. ***@***.***
Az e-amil cím az adatlapodon! |
(#12956) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12937)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Alapfeltételek:
- rendesen beállítani, felprogramozni a dekódereket, gyorsulás, lassulás, végsebesség (ezek az alapok).
- látni kéne a kezelőn, hogy mit is csinálunk, mert 4 mozgó vonatot követni 40-50m sínen nem egyszerű feladat! Megkockáztatom, hogy legalább félautomata üzem kell majd a tilos jelző előtt ne nekünk kelljen megállítani a vonatot, hanem az maga álljon meg!), és akkor is jobb lenne, ha legalább két "mozdonyvezető" lenne üzem közben. Ehhez meg két szabályzó kell(ene).
- megfelelő teljesítményű erősítő. A Digifren kis kockája ehhez kevés lesz, legalább 3A-nyi sínáramot le kéne tudni adnia, tartósan.
Na ezeket a PIKO nem tudja. Nem is erre készült! Egy ekkora pályára, ekkora forgalomra már komolyabb vezérlés kell. A ROCO nem ideális ehhez, csak akkor, ha van négy (de legalább három) egered hozzá. A Bachmann Dynmish már kezd jobban felknőni a feladathoz, de ott meg problémás lehet a két kezelő illesztése a rendszerhez. A nanoX-s88, igaz cca. a duplája, mint egy start szettből kibontott ROCO MultiMaus, de nem kétszer, hanem sokszor annyit tud! Én a helyedben egy ilyennel kezdenék, és kihagynám a zsákutcákat, a pénzkidobást! Mert 42.000Ft-ért nem tudok jobbat. Ami ennek a tudását veri, az 300Euro. |
(#12957) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12956)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Értem,és köszönöm a tanácsot,bár a 40-45 méternyi sínem csak 4.5x1.8-as területen helyezkedik el,és nem akarom mindet egyszerre működtetni...magyarul nem profi pályát,hanem nagy pályát hobbi szinten szeretnék működtetni.Szerintem február végén,március elején felkeresem önt,mert 2 mozdonyom digitalizálását szeretném megoldani,és érdekelne egy digitális M41-es is,amit az oldalon láttam,hogy előrendelhető.Személyesen szerintem egyszerűbb egyeztetni.További szép napot. |
(#12958) csíkosháTTú válasza Bakterbá hozzászólására (#12957)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
OK, szívesen!
De szerintem maradjunk a tegeződésnél, ha nem baj.
Ugyanis itt a neten ez a divat/szokás, meg amúgyis ugyanaz a hobbink (csaak nekem szerencsém van, mert a foglalkozásom is), egy csapatban vagyunk! |
(#12959) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12956)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Természetesen a Nano x-et nem vetettem el,csak a pályám igényeit vázoltam az elején. |
(#12960) Bakterbá válasza csíkosháTTú hozzászólására (#12958)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Rendben,nincs magázás. |
(#12977) Frankye moderátori
válasza Bakterbá hozzászólására (#12937)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Az e-mail címed soha ne írd ki nyilvánosan, hacsak nem vagy olyan perverz, hogy a postafiókodat spam-ekkel akarod megtölteni, mert a spammer-botok épp ezekre vadásznak!
Az adatlapodon megtalálható, ha kell, onnan mindenki el tudja olvasni.
(A válaszolt hozzászólásból kiszedtem.) |
(#12996) Bakterbá válasza Frankye hozzászólására (#12977)
|
Válasz •
|
Jan 22, 2013 |
|
Köszönöm. |
(#13063) Frankye válasza Bakterbá hozzászólására (#12996)
|
Válasz •
|
Jan 23, 2013 |
|
Szívesen. Ez (is) a dolgom. |
(#15630) Pepev82 hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 2, 2013 |
|
Sziasztok!
Én is (újra)kezdő vagyok.
Végig olvastam az itteni bejegyzéseket, és elkönyveltem, hogy Én is jól befürödtem a Piko Digi1 dupla startszettemmel. Ez van, mindig tanul az ember.
PikoDCC szaktárs munkáját tiszteletben tartva, akit érdekel színesben is a Piko Digi leírása, mellékeletként csatolom.
Üdv mindenkinek! |
|
(#69381) PikoDCC válasza PikoDCC hozzászólására (#8523)
|
Válasz •
|
Ápr 27, 2024 |
|
Sziasztok, aki keresné a régi piko digi 1 rendszer kézikönyvét az megtalálja ezen a linken: Piko.pdf
ui.: A régi link is működik de mindig kell kézzel engedélyeznem, és látom néha még azért keresik az emberek |
|
|
2024. Nov, 25. Hé 10:38:00 |
|
Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt |
|
|