|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#20441) TTGuszti válasza etwg hozzászólására (#20439)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Ez okoz nekem is fejtörést. Elhiszem hogy kicsi az esély rá hogy bekerül a forgó részek közé Idézet: „Leragasztva (elvileg szerintem) nem kerülhet fel kerekek közé” ahogy enigma is írta, de ha bekerül pl a motortérbe a fogaskereke közé akkor azokat valÓszÍNŰLeg* elrendezi. A folyami kavics 95 %-a kvarc ami az egyik legkeményebb anyag a keménységi skálán, ha bekerül valahova nem ő fog törni hanem a műanyag laktrészek és jó eséllyel a fémet is károsítja.
*Így értelme is van a szónak...
Frankye |
(#20442) enigma válasza Frankye hozzászólására (#20440)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Ezen még dolgozom. |
(#20443) masTTertape válasza enigma hozzászólására (#20438)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Akkor ezt azonnal el kell felejteni!!!!
Nálam a műhelybe havi szinten kerül be olyan modell, aminek a belseje tele van aljzatkővel. Épp tegnap fejeztem be az egyik saját gyűjteményi modellem javítását, egy BeckmannTT (!!) 103-ast, amit ebay-en vettem még akkor, amikor a 250 eurós ár még olcsónak mondható volt ennél a modellnél. A kasztni belső, tetőrésze végig tele van szórókaviccsal. Tehát ha oda felkerülhetett, akkor a hajtásba bárhova. És ez egy - állítólag - gyűjtői példány.
Szóval a kvarchomok felejtős, hacsak nem akarjátok a szóróanyag árát a modellek javítási költségében kifizetni.
Megint felmerül bennem a filozofikus kérdés: mi az olcsó? Sokan nem a vízparton élünk, tehát el kell jutni oda valahogyan, meríteni kell egy vödörnyi anyagot, azt többször át kell rostálni, óriási szemetet, meg ki tudja milyen egyéb szennyet hagyva magunk után (tudvalevő, hogy a homok, főleg az árvíz után így, vagy úgy "hasznosított" mennyiség veszélyes hulladéknak minősül). A színe sem oké, tehát festeni kell úgy, hogy ne tapadjon össze. (ha valami kapásból barna, akkor azon erősen eltöprengenék... ) És mindezzel persze az időnket is töltjük. Kérdés tehát, hogy végül is forintosítva mennyire jön ki egységnyi szóróanyag ebből a fajtából?
Ezzel szemben csak egy példa: a VMC új ágyazatköve 600 gr-os kiszerelésben 690 ft. Olcsóbb, mint egy doboz cigi. Össze lehet hasonlítani a többi szóróanyag árával. Szerintem egy ilyen megoldás mindennél olcsóbb, legyen az bárki által, nagy mennyiségben legyártva. És még az is garantálható, hogy nem kvarchomokból készül. Hisz hozzáértők csinálják és teszik kereskedelmi forgalomba. |
(#20444) kaTTonai válasza masTTertape hozzászólására (#20443)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Újabb indok amiért Tillig Bettungsgleisot tessék használni...
Főleg ha Tilligék végre nagyobb sugarú íveket is készítenének!
Tudom ez a síntípus néhányunknál szinte egyenértékű a szentségtöréssel,és rajtam kívül talán nincsen még egy olyan .......az országban aki ezért van megőrülve....!
"Kicsit sárga kicsit savanyú de a miénk..."-enyém. Én nagyon meg vagyok vele elégedve mind külalak, mind üzembiztossága terén! Nincs potyogó, felkapaszkodó, leguruló kavics, nincsen ragasztó stb... Tökéletes egyforma töltés...
Uff! Én beszéltem! |
(#20445) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Ja és a kezdő, vidéki gyökér, sötét zalai béna pancsereknek, mint én nagyon tetszik... |
(#20446) enigma válasza masTTertape hozzászólására (#20443)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Természetesen nem az ár a perdöntő. Aki ebben a hobbiban 10-100 forintokon rugózik, az szerintem neki se álljon ennek a nemes időtöltésnek. Én csak úgymond provizórikusan, magát a technikának az elsajátítását gyakoroltam. Nem kellett vízpartra mennem érte, lévén építkezem, van itthon "bőven". Csak zárójelben teszem hozzá, hogy a beszerzésnél nem arra gondoltam, hogy ezt a vízpartról kéne beszerezni (Jártál mostanában ilyen helyen? Brrr. A Balatonról és a Velencei-tóról vannak élő tapasztalataim. A vízbe érve érezve a talaj nyálkásságát hát nem a modellvasúti ágyazat jut az ember eszébe).
Gondolom láttad az első képen, hogy egy rövid sín csak úgy áll magában a nagy semmiben. Ezen még kocsit sem húzok végig, nem mozdonyt. Az csak külön bejött volna, ha ez az ágyazat anyag megfelelt volna az elvárásoknak, de kapásból elfogadom a jó tanácsod hiszen ezt hosszú modellépítői- javítói tapasztalatod mondatja. |
(#20447) sunocske válasza kaTTonai hozzászólására (#20445)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Megfelelően alkalmazva még talán nekem is tetszene, ha nem csillognának rajta a betonaljak, mint a Salamon töke! |
(#20449) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Én (mint már korábban is mondtam) kisállat kereskedésben vettem bazalt (2 féle szürke) és márványzúzalékot (fehér), a szemcse mérete tökéletes az ára meg 100 ft/zacskó, most hirtelen nem tudom mennyi volt a zacsiban, de szerintem minimum 25 dkg. |
(#20450) zsolesz74 válasza kaTTonai hozzászólására (#20445)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Áááh Miki, nem olyan nagy baj az!
Én szeretek barkácsolni és töltést faragni. Legyen ilyen, legyen olyan mint a vasúti. Ott sem megy az egyforma.
Bocs sünöcske! |
(#20451) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#20449)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
És hány darab volt a zacskóban, ha súlyára nem emlékszel? |
(#20452) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#20451)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Sajnos ilyen kis méretben sem tudok jó fotót csinálni digitális géppel, vagy nem tudja a gép a makrót!
A szemcseméret átlagosan 0,75 milliméter. |
|
(#20453) TTGuszti válasza masTTertape hozzászólására (#20443)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Egyetértek és ha a modell belsejében voltak ezek az szóróanyag darabkák, akkor a természetes követ sürgősen el kell felejteni.
Most már csak az a kérdés miből van a gyári szóróanyag nincs esetleg valakinél pár gyári zacsi, vagy a cimke azon elvileg fel kell tüntetni a termék alkotórészeit vagy azt hogy miből készült. Próbáltam egy két gyártó oldalán keresgálni de erről nem találtam infót. |
(#20454) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#20443)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Idézet: „Megint felmerül bennem a filozofikus kérdés: mi az olcsó? ”
Ez bennem is. Megy iTT a ... nem írom le minek a rágása, hogy legyen olcsóbb az asztal. De sírva könyörgöm egy drágának számító Auhagen "befőtes üveg" kb. egy ezres. Egy szokásos házi TT pályára több, mint bőven elegendő! Egy kis asztal árának a töredéke, és higított faragasztróval rögzítve legfeljebb a következő atomtámadás esetén jön fel.
Akkor most valahol szerzünk zúzott követ, még tovább daráljuk, és ki tudja benne marad-e rendesen a ragasztóban? Csak az élethűség mián... Aztán még festegetjük is, mert nagyon nem stimmel a színe, meg egyebek. Sokkal több, felesleges időpocsékolás.
Mennyivel is olcsóbb, mennyi spóroltunk? Semmit, mert a festék legalább annyiba kerül, mint egy csomag szóróanyag.
Nem vagyok nagy híve a gyári cucoknak, ha nem muszáj, én is inkább használok olyat, amit meg tudok csinálni. Csak amikor ez értelmetlen, akkor jobb szembenézni azzal, hogy butaságot akarunk csinálni. |
(#20455) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
M63 jellegrajza van valakinek?
(kölcsön, bármilyen hordozó anyagon, papír vagy cd vagy kőtábla) |
(#20456) TTGuszti válasza kaTTonai hozzászólására (#20445)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Ejnye ne mondj ilyet!
A sötét zala, hát igen ez közmondásos, bár aki már járt ott az tudja hogy szép vidék az ország egyik legszebb tája. |
(#20457) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#20443)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
A kereskedelmi forgalomban a minöségi kövezet szinte kizárolag festetlen zuzott kö, amit persze meg kell tanulni ragasztani, és akkor nem repülési hajlama.
Szerintem sokkal jobban néz ki mint sok követlen társa.
Amugy a mozdonyokba ha bemegy a kö, akkor más is ami legalább annyi kárt okozhat ( hajszál, ször, stb.)
Rainershagener-naturals |
(#20458) kaTTonai válasza sunocske hozzászólására (#20447)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Át kell fösteni...Antikolni-koszónyi meg minden...
|
(#20459) TTGuszti válasza etwg hozzászólására (#20457)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
No most már tényleg kezdek teljesen összezavarodni és csak toporgok itt mint kezdő b*** a gőzfürdőben
A fenti hozzászólások alapján jó volna végre eldönteni, hogy a gyári szóróanyag akkor most "kő"ből van, vagy műanyagból és csak imitálja modellezi a követ. Mert az eddigi hozzászólások pont ellentétesek egymással
A témát egyébként nem az olcsóság miatt vetettem fel hanem azon lamentáltam, hogy a kő anyag ha bejut a motorba nem okoz-e kárt. Másrészt a valósághű modellezésről elmélkedve vetődött fel, hogy meddig menjünk el, és ha kőből készül az ágyazat pl. valódi bazaltból az megvalósítható-e. Így jött elő a kérdés, hogy a gyári szórónaygban lévő "kő" valódi "kő" vagy csak festett műanyag vagy parafa.
|
(#20460) etwg válasza TTGuszti hozzászólására (#20453)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
A korábbi linken a gyárto " bevalja", hogy valodi követ használ (Rainershagener Naturals bestehen aus Originalgestein), de hasonlo minöségü köveket használ a WS/Noch stb. |
(#20461) PéTTer válasza TTGuszti hozzászólására (#20459)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
*** Noch, Busch, AUHAGEN kőből van, Jordan, Heki egyéb alternatív anyagokból. Én speciel a követ preferálom, száradás után egy alapos porszívózás, ha kell újra szór ragaszt porszívó. Még nem találkoztam problémával. |
(#20462) TTGuszti hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
etwg Köszönöm! Bocs, de nem vettem észre a linket.
PeTTer nekedi köszönet.
ezek szerint több gyártó is használ valódi követ akkor nagy baj nem lehet vele. |
(#20463) bcs szgab válasza csíkosháTTú hozzászólására (#20454)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
MesTTer, ez így igaz is lenne, viszont nem mindenki pesti (vagy modellboltközeli) lakos, sokan laknak/lakunk olyan helyen ahol a közelben sincs modellbolt és csak postai úton tudnak rendelni modelles dolgokat. Így a 600 ft/ zacskó szóróanyag a postaköltséggel máris 1500 ft körül van. Tehát nem csoda ha sokan a saját készítésben gondolkodnak. |
(#20464) etwg válasza TTGuszti hozzászólására (#20459)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Valoban minden van a zuzott pozdorjátol kezdve a zuzott müanyagon át a valodi kövekig. Gyakorlatilag bármelyik anyaggal elég elfogadhato eredményt lehet kapni. Valamennyi, nem kövezet alapu, anyagok festve is vannak, ami nem mindig ad optimális eredményt és általában sötétebb lesz a ragasztás után, vagy a ragaszto egyszerüen lemossa a festéket ( már nem tudom milyen márka volt, de ragasztás után pirosra változott a kövezet. ).
A valodi könek a legnagyobb elönye a nagyon élethü forma, hátránya, hogy hangos (jobban viszi át a hangot).
Ragasztani meg mindegyik anyagot meg kell tanulni - abban alig van különbség. Én ragasztás után patináznimis szoktam, finom légeszettel rozsdát fujtam a sinek tövére meg a köre.
|
(#20465) enigma válasza TTGuszti hozzászólására (#20459)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Még egy utolsó hozzászólás részemről e témában.
MasTTertape írta: "És mindezzel persze az időnket is töltjük." Erről szól a modellezés nem?
Más. A VMC említetted. Saját gyártásu anyagaikról felteszek két képet.Tehát ezek is "kő"kővek. Tehát én csak azt a szentségtelenítést követtem el, hogy nem a boltban vettem, hanem az udvaromról.
Egyetértek etwg topiktárssal abban is, hogy ha az ágyazatkő ami alaphelyzetben leragasztva kell hogy figyeljen az asztalon bekerül a gépbe, akkor az alapból a levegőben lebegő por biztos hogy már ott van ami legalább olyan kárt tud okozni. |
|
(#20466) FriTTz válasza PéTTer hozzászólására (#20461)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Így bizony és a gravitáció is lent tartja a természetes követ a súlyánál (tömegénél?) fogva, továbbá a modellvasút sem tud akkora menetszél légörvényt gerjeszteni ami felrántaná az aljzatot!
Ha pedig valaki biztosra akar menni akkor szórás előtt pormentesítse a szóró anyagot!
Át kell öblíteni és kimosni belőle a port majd megszárítani. |
(#20467) FriTTz válasza bcs szgab hozzászólására (#20463)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Kisállatkereskedés! ;)
Ott megkapod amit keresel csak ne azt mond, hogy modellvasúti szóróanyag hanem akváriumba való zúzalék! ;)
|
(#20468) kaTTonai válasza bcs szgab hozzászólására (#20463)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Szívemből beszélt Kigyelmed!!!!
Ottóék nélkül meg lennénk itt a sötét zalai végeken lőve...
Üdv:Miki
|
(#20469) etwg válasza bcs szgab hozzászólására (#20463)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Valoban nyugodtan elsétálhatsz valamilyen jobb homokbányába, köbányába. soderosztályozóba (épitöipari cégek) vagy a Dunapartra (ahol még sebesebben folyik, habár ma már a sok vizierömü felfogja a dunai homokot....). Egy kisebb vödör elég a finomabb homokbol, amit otthon osztályozni kell.
2-3 szitával általában elfogadhato anyagot kaphatsz. Használat elött érdemes megmosni, ami elviszi a port a köröl. |
(#20470) bcs szgab hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Köszi a válaszokat, én maradok a konzervált festett kukoricakásánál, szebb mint bármiféle homok, de még a legtöbb gyári anyagnál is. Csak azért írtam amit írtam mert sajnos sokan vagyunk messzi a modellboltoktól, meg Pesttől. (Békéscsabának pl. a környékén sincs modellvasútbolt.) |
(#20471) TTGuszti válasza enigma hozzászólására (#20465)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Nem követtél el szentségtörést és én is épp azért kérdeztem a dolgot, mert ha a gyári anyag is természetes kő akkor nyilván lehet használni a természetes követ.
friTTz által írtak nagyomn elgondolkoztatók a termnészetes kő tömege miatt túl nehéz ahhoz hogy a modell által keltett "menetszél" felkapja és így nem tud bekerülni a motorba, míg a műanyag "műkő" nyilván könnyű és így könnyebben elmozdul.
A porral kapcsolatban nem értek veled egyet, egy pár mikronos porszemcse és egy 1mm körüli kvarc kavics kártétele között lényeges a különbség.
Az időtöltésben igazad van, persze nem mindegy mivel töltjük el azt az időt |
(#20473) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
|
(#20474) TTGuszti válasza kaTTonai hozzászólására (#20468)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
már megint ez a "sötét Zala", no majd legközelebb nagyobb tüzet rakok hogy legyen elég fény. Addig vágj fát eleget! |
(#20475) enigma válasza bcs szgab hozzászólására (#20470)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Fehérvár csak egy kicsit nagyobb, de tudtommal csak egy modellbolt tengődik egy tenyérnyi üzlethelységben, Nem akarom bántani, (becsülöm a bátorságát) de az árszínvonaláról csak annyit, hogy még mindig olcsóbb a postát is beszámítva megrendelni Pestről. |
(#20478) enigma válasza TTGuszti hozzászólására (#20471)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
A mikronos porszemcse jó esetben úgy tudom szilícium, és tömegével van a levegőben. Rosszabb a helyzet padlófűtésnél, vagy légkondis helyiségben, ahol állandóan mozog a levegő. Ráadásul vannak a gépekben olyan helyek ahová a 0,75-1 mm-es kőzúzalék már nem de mikron méretű por még vígan bejut. |
(#20479) etwg válasza TTGuszti hozzászólására (#20471)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
A különbség nem is a por meg a kö között van, hanem a ször, haj meg a kö között. A elöbbiek könnyebbek, mindenütt vannak még akkor is ha még a környéken sincs macska vagy kutya. Ezek sokkal könnyebben felcsavarodnak valamelyik forgo tengelyre, zsirral olajjal keverve meg magukhoz ragasztják a port, és kész is a "csapágysmirgli".
|
(#20480) etwg válasza enigma hozzászólására (#20475)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Az sem rossz, valamikor nagyon régen rizst zuztunk szét a mákdarálóban. Az is nagyon élethü követ ad, hasonloan a kukoricához. |
(#20482) zsolesz74 válasza bcs szgab hozzászólására (#20470)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Idézet: „ (Békéscsabának pl. a környékén sincs modellvasútbolt.)”
Hajjajj a régi szép időkben az Univerzál második emeletén! Ugye? |
(#20484) bcs szgab válasza etwg hozzászólására (#20480)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
így bizony nitrohígítóban megáztatva kihal belőle minden csíra, többet nem fog penészedni se semmi. |
(#20486) bcs szgab válasza zsolesz74 hozzászólására (#20482)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
A régi szép idők oda hordtuk minden zsebpénzünket gyerekkorunkban, onnan hozta a jézuska az első ludmillás-tehervagonos kezdőkészletet. Sajnos mára már az "UNI" is valami kínai áruház vagy mi. |
(#20487) zsolesz74 hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Egyébként a Noch ágyazati anyaga N/Z mérethez az konkrétan homok. Szóval én azt gondolom, hogy a ragasztásnak kell por-és pergésmentesnek lennie.
A legtöbb gyártó frakcionált követ használ, festett vagy eredeti színben. Illetve darált parafával is találkoztam már... |
(#20488) zsolesz74 válasza bcs szgab hozzászólására (#20486)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Pár éve bementem, arra járva nosztalgiázva. Hát nem volt nosztalgikus!
Nekem az utolsó gyári Magyar Nohab-om onnan van 458Ft-ért 1990-ben.
De aztán volt egy modellbolt a közelben az új épületek alatt is? A Bartók felé menet balra...vagy rosszul emlékszem? |
(#20490) bcs szgab válasza zsolesz74 hozzászólására (#20488)
|
Válasz •
|
Aug 6, 2013 |
|
Hát passz.... néha nyitnak itt-ott modellboltot a városban, de elég gyorsan be is zárnak. Errefelé lassan már minden bezár.... |
(#20494) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Bocsánat,az IE mobile nem támogatja a "válasz" gomb használatát.
Enigmának reagálnék. Nem törtél szentséget,természetesen mindenki azt és annyiért rak az asztalára,ami neki megfelel. Csak már sokszor bebizonyosodott itt,hogy nem mindig a legolcsóbbnak tűnő megoldás a legköltséghatékonyabb. Mivel a pálya- és terepépítés közvetlen hatással van a modellekre,ezért mint szerviztechnikusok, Csíkos mesteremmel érzékenyen reagálunk ezekre a témára. Ezért elnézést,de a modellek és azok gazdái érdekében szólunk.
Meg kell erősítenem,hogy ebben a hobbiban pár száz ft költségkülönbség nem szabad, hogy gondot okozzon.
Nyilván, ha itt a nagy faluban akár minden kerületre is jutna szaküzlet,akkor sem lenne gazdaságos egy zacsi szóróanyagért elmenni,ezért webshopból sem érdemes csak ezt az egy tételt megrendelni. Viszont egy vagon,vagy egyéb jármű,épület vásárlása mellett már belefér a csomagba egy zacsi kő.
Persze,a hobbi időtöltés,de szerintem akkor is aránytalanul sok idő egy egységnyi szóróanyag előkészítése.
És végül az anyagról. Menetszél, tömeg és tsai. Ha ezeken az arányokon a sztatikus erőhatás sem elhanyagolható, ergo innentől kezdve minden bemegy a mozdonyba,ami be akar menni.
Mivel a szóróanyag nem emberi fogyasztásra szánt termék,ezért nincs rajta tételesen feltüntetve az összetétele. Max.szerintem a gyártóhoz érkező, 50 kilós zsákra írják rá,vagy a tanúsítványba. Így könnyen lehet,hogy a gyári sóderben is van kvarc. Mindenképp megérne egy vizsgálódást a dolog. |
(#20495) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#20494)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Az 50 kilós szóróanyag zsákról eszembe jutott egy "kép", hogy milyen ez ha Magyarországon játszódik:
Két melós "kis vakond" melós gatyában és svájci sapkában cigizve kávézva ül az Auhagen gyár udvarán, mikor megjön a teherautó az 50-es zsákokkal.
Főnök odaszól: - Urak! Azok a zsákok maguktól nem ugrálnak le a kocsiról, aztán ha beértek lehet rögtön szitálni, zsacsizni, kis lapátot, mérleget, fóliaragasztót ismerik nem?!.
Nagy nehezen feltápászkodnak, a második kanyarra a főnök odébb áll, ezek meg elkezdenek beszélgetni.
- Mi a pic**nak ez a sok apró kavics annak a sok b**inak?! Zacskózhatunk naphosszat, ahelyett hogy kint kávéznánk az épület előtt. Különben is, mihez kezd az ilyen, ennyire kevéssel, nagyobbat sz**ok, mint amennyi egy adag. Nem értem, hát alapba is kevés, meg a kertbe is. |
(#20496) sunocske válasza wolfchild hozzászólására (#20495)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Ezen most nagyon jót derültem |
(#20498) enigma válasza masTTertape hozzászólására (#20494)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Tudom, hogy ezt a hosszú évek tapasztalata, és az a nem kevés javítandó jármű mondatja ezt Veled ami nagy múltú javítói munkád során a kezeid közt már át ment. Nagyon jó dolog az, hogy nekünk kezdőknek ilyenre is felhívjátok a figyelmünket. A kezdő modellező nem biztos, hogy minden aspektusból látja azt amit éppen tervez, vagy készít. Én csak egy (számomra) könnyen elérhető ágyazatszóró anyagot szerettem volna elérni, és hangsúlyozom nem az ára miatt. Mivel Frankye is felhívta rá a figyelmemet, még ha más szempontból megfelelt volna is ez az anyag, a színe nem passzol a rendszerbe. Bár látva a nemzeti vasutunk anyagi vergődését, nem biztos hogy nem jön el azaz idő, mikor már mindegy lesz, hogy milyen színű ágyazatkő kerül a sínek alá... (lásd a beszúrt képet a VMC termékekről)
Mivel a sóder házilagos festését nem igen lehet jól megoldani, és tanácsod ellenére továbbra is kőben gondolkodom, marad FriTTz javaslata az akváriumi kavics. (Azért akvarista bolttal jobban el vagyunk látva itt Fehérváron mint modellbolttal, pedig szerintem az sem egy olcsó hobbi). |
(#20499) wolfchild válasza sunocske hozzászólására (#20496)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
|
(#20500) TTGuszti válasza bcs szgab hozzászólására (#20490)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Nlunk meg már be is zárt. A város határaban van "T" betős "P" betűs meg "L" betűs szupermarket, a főutcánkon meg már csak a bankok tartanak nyitva, meg vagy két presszó ami még nem zárt be. A bezárt üzletekben most city galériát rendezett be az önkormányzat így a kirakatokban nem a barna és foltos csomagoló papír éktelenkedik, hanem helyi művészek alkotásai. Sajnos terepasztal nincs köztük. |
(#20501) TTGuszti válasza enigma hozzászólására (#20498)
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
akvarista bolt nálunk is van, és jómagam is hódolok ennek az őrületnek is és most kövezzetek meg (persze ágyazti kővel), de ez a megoldás nem jutott eddig eszembe, pedig kézenfekvő, igaz az én medencémben nem bazalt, hanem közepes méretű folyami kavics a talaj.
Korábban beszéltünk itt arról hogy TT-ben méretarányos a 0,25-0,53 mm-es bazaltzúzlék lenne ez az akváriumi bazaltból szitálással előállítható. |
(#20502) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 7, 2013 |
|
Sziasztok!
Tegnap megérkeztek a legújabb AP modell járművek, köszönet érte Ottoéknak.
|
|
|
|
2024. Nov, 23. Szo 15:07:14 |
|
Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt |
|
|