Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       120/436    
(#21128) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#21127) Válasz Aug 16, 2013
Nekem nem!
Én mindenhez értek!
(#21129) wolfchild válasza zsolesz74 hozzászólására (#21124) Válasz Aug 16, 2013
Beugrót is kapok?
(#21130) HOTotya válasza FriTTz hozzászólására (#21114) Válasz Aug 16, 2013
Kanalat vagy villát kell vinni a tortához?...
(#21133) FriTTz válasza HOTotya hozzászólására (#21130) Válasz Aug 16, 2013
lakmusz papírt
(#21134) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#21129) Válasz Aug 16, 2013
Építesz egy modult és mehetsz ingyen! Vagy nem!
(#21135) zsolesz74 válasza HOTotya hozzászólására (#21130) Válasz Aug 16, 2013
Ha így haladunk, akkor egy 5 ezrest, azt is összecsavarva szívószálnak!
(#21136) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#21128) Válasz Aug 16, 2013
CNC maráshoz is értesz?
(#21137) FriTTz hozzászólása Válasz Aug 16, 2013
Csak, hogy dicsekedjek, Skóciában egyik ismerősöm átment már párszor vonattal azon a viadukton ami a Harry Potter-es filmben is szerepelt!
Meg kéne építeni!
A viadukt neve Glenfinnan.

Viadukt Skóc...jpg

(#21141) TTomi válasza FriTTz hozzászólására (#21137) Válasz Aug 16, 2013
Na és hogy áll a biatorbágyi viadukt? Én már nagyon várom az első képeket!
(#21142) zsolesz74 válasza TTomi hozzászólására (#21141) Válasz Aug 16, 2013
Én is vártam, aztán nem bírtam tovább és szerdán megnéztem inkább a helyszínen 1:1-ben.
(#21143) FriTTz válasza TTomi hozzászólására (#21141) Válasz Aug 16, 2013
A jelenlegi helyzet szerint megvan a bolt ahonnan beszerzem a híd acélszerkezetét képező műanyag (evergreen) elemeket!
A modulasztal vázszerkezetét képező faanyag már az építkezés színhelyére lett szállítva, hogy akklimatizálódjon a építőcsarnok mikroklímájához!
(#21144) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#21142) Válasz Aug 16, 2013
Én is megnéztem valamelyik nap és fel is akartam menni, de nem találtam meg az ösvényt ami felvisz!
(#21146) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#21144) Válasz Aug 16, 2013
Lehet, hogy csoportos terep bejárást kellene rendezni?
(#21149) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#21146) Válasz Aug 17, 2013
(#21151) lakasi hozzászólása Válasz Aug 17, 2013
Régi magyar mondás szerint: Csak akkor szólalj meg, ha amit mondani akarsz, az többet ér, mint a csend. TT-re lefordítva: Akkor szólalj meg, ha amit mondani akarsz, az a fórumozók számára hasznos, a TT-s modellezés témakörbe vágó érdekes információ, vagy Te akarsz kérdezni a többiektől ugyanebben a témakörben.
Az oka annak, amiért ezt leírtam, hogy egyre több az egyébként jópofa, aranyos bájcsevej – csak éppen semmi köze a topikhoz. A kétoldalú dialógusok pedig nem biztos, hogy mindenkit érdekelnek. Arra egyébként is ott az email, felesleges terhelni vele a fórumot.
(#21152) Frankye válasza lakasi hozzászólására (#21151) Válasz Aug 17, 2013
Megegyezéses alapon ez a topic egy ún. "beszélgetős", azaz nem kifejezetten szakmai téma. Azokat külön gyűjtöttük, témakörök szerint. (Kb. olyan ez, mint az OFF-topic, azzal az "apró", ám el nem hanyagolható különbséggel, hogy ott tilos a vasutazás.)
(#21155) masTTertape válasza lakasi hozzászólására (#21151) Válasz Aug 17, 2013
Kedves István,
Tisztelettel és nagyrabecsüléssel megértem az észrevételedet, de kérlek fogadd el, hogy ez a TT-s közösség már csak azért is másabb, mint egyéb vasútmodellezős, vagy szaktopik közönsége, mert a hozzászólók egy bizonyos része napi, heti kapcsolatban áll egymással. Találkozunk, összefutunk, együtt utazunk, itt-ott, úton-útfélen szakmázgatunk, megfejtünk - szigorúan a TT vasútmodellezős témában -, így olykor kibuggyanhat némi hülyeség, lazulás.
Épp az előző, pár hozzászólás kapcsán eszembe jutott egy ötlet, hogy az augusztus végi, szeptember eleji szülinapos klubtársakkal összefogva rendeznénk egy kis partyt, ahol természetesen a hobbinkról esne a legtöbb szó, de az sem lenne elkergetve, aki kocsikról, lányokról, repülőkről, netán művészetről kívánna beszélni (a sorrend szabadon választott). De ezt majd meglátjuk.
Úgyhogy a magam részéről örülök, ha néha kicsit elhülyül pár olvtárs, de azt is tudom, hogy igen hamar visszatér a topik eredeti témája.
(#21156) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#21155) Válasz Aug 17, 2013
Balatonfüredre megy valaki? Sajnos a fényképezőgépem tönkre ment ....
(#21158) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#21156) Válasz Aug 17, 2013
És Tönk nem Füred irányában van?
(#21159) jvnd válasza róbertke hozzászólására (#21156) Válasz Aug 17, 2013
Most érkeztem vissza. Szép a kiállítás, kultúrált környezetben. Most délelőtt még nem volt nagy tömeg, de a hely elég szűkös. Vannak érdekességek, lehet vásárolni is.
(#21160) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#21155) Válasz Aug 17, 2013
TámogaTTom a zötletet

Komolyra fordítva: ha maradTT még, akkor gondolj rám egy Tillig M61 forgóváz maszk ügyében. A szokásos hiba, csak ez nem garos, mert rátenyereltek...
(#21166) lakasi válasza masTTertape hozzászólására (#21155) Válasz Aug 17, 2013
Szervusz Gábor! Nincs itt semmi baj, persze fel lehet dobni néha a fórumot egy-egy vidám OFF témával. Csupán ezek a gondolataim támadtak ma reggel, mikor átnéztem a legutóbbi hozzászólásokat (lásd pl 21078-21136 között). Miután kb egy oldalon keresztül az oldószeres torta uralta a mezőnyt, egy kicsit felhúztam őszülő szemöldökömet. Ennyi. Senkire nem neheztelek, mindenki maga döntse el, mit tart arra érdemesnek, hogy e közösség elé tárjon. Ne felejtsük el azonban, hogy a néhány tucat aktív fórumozó mellett nagyságrenddel több passzív olvasója is van ezeknek az oldalaknak, akik a hozzászólások tartalma és színvonala alapján alkotnak véleményt rólunk. Nem lehet tehát csupán úgy tekinteni, mint egy jó kis zártkörű bulit, vagy kocsmai beszélgetést.
(#21171) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#21155) Válasz Aug 17, 2013
+1
(#21172) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#21158) Válasz Aug 17, 2013
.....na ez olyan jó, mint amikor Délegyházáról csak Bugyin keresztül lehet eljutni Sáriba ...
(#21173) masTTertape válasza lakasi hozzászólására (#21166) Válasz Aug 17, 2013
Ebben egyetértek István. Nem hiába. Őszülő szemöldököd mögött felérhetetlen bölcsesség lakozik.
Persze bízom benne, hogy a passzív tagok vissza-visszaolvasnak az előző oldalakra is.
(#21174) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#21160) Válasz Aug 17, 2013
Persze maradt.
Revideálok. A héten kaptam az infót, hogy a pár hónapja garanciában cserélt, bolti készletes mozdonyokon ismét elrepedt a maszk. Egyértelműen azt bizonyítja, hogy az anyag sem bírja azt a minimális feszültséget, amit a helyén el kell viselnie.
Tehát aki a maszk gyári hibájára gyanakodott, jól tette. Az anyag minősége és a felszerelés együttes hatása okozta a mozdony megjelenéskori hibáit.
(#21175) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#21172) Válasz Aug 17, 2013
...azért nem, mert ebben jelentős szexuális töltet van.
(#21176) zsolesz74 válasza lakasi hozzászólására (#21151) Válasz Aug 17, 2013
Őszintén sajnálom, ha rosszul érzed magad itt a zárTT osztályon!
(#21181) Mk48 2024 hozzászólása Válasz Aug 18, 2013
Szólni kellene sünöcske olvtársnek, hogy írja át a topik címet, " TT klubb kocsma"-ra.
(#21191) zsolesz74 válasza Mk48 2024 hozzászólására (#21181) Válasz Aug 18, 2013
Ha valaki járt közületek klasszikus brainstormingon, az ennél sokkal nagyobb agymenésen is részt vehetett...ezek szerint nem!
Ami ennél sokkal durvább, hogy ezekből az őrült ötletelésekből, ma általunk használt tárgyakat, dolgokat birtokolunk, használunk.
Lehet ezt kritizálni, én ezt is ugyanúgy elfogadom, viszont nem érzem szükségét semmilyen változtatásnak.

(#21193) FriTTz válasza Mk48 2024 hozzászólására (#20996) Válasz Aug 18, 2013
TTm-zek!
(#21194) Frankye moderátori válasza Mk48 2024 hozzászólására (#21181) Válasz Aug 18, 2013
Átírjam?
(#21196) FriTTz válasza Frankye hozzászólására (#21194) Válasz Aug 18, 2013
Én má nem is merek írni semmit pedig pedig tényleg finom tortát tudok!
(Vagy szépet? )
(#21214) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#21196) Válasz Aug 18, 2013
Viszont a magam részéről határozottan kérem, hogy iTT és most álljunk le a poénbombák durrogtatásával!
Zsolti, kicsit tiszteletlennek érzem Istvánnak írt hozzászólásodat.
(#21216) Mk48 2024 válasza FriTTz hozzászólására (#21193) Válasz Aug 18, 2013
Őőőő izééé tényleg! A TTe az 6.5mm.
(#21224) FriTTz válasza Mk48 2024 hozzászólására (#21216) Válasz Aug 18, 2013
Valóban jól tudod ezért írtam TTm-et (9 mm)!
Ebben van már 2 db mozdony alapom amit konradban vettem és a kató csinálta és meglepően jól működnek csak még kaszni nincs rajtuk!

(szolgálati közlemény: értettem, vonat megállás nélkül áthaladt, egy főt leszállítottak)
(#21225) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#21214) Válasz Aug 18, 2013
Nem sértés volt, addig nem süllyedek le, még ismeretlenül sem Isvánnal...inkább tovább lépek!

Két dolog van amit nem szeretek! A kettős mércét és a modoros körbeudvarlást, és tömjénezést. Mindenkit a helyén kezelek, és akárcsak te, én is kiállok a véleményem mellett.
Megjegyzem mindezt nem azért írtam, hogy bárkire is célozgassak, csak mint tényt írom.

Szerintem itt nagyon jó a hangulat, köszönhetően a sok közreműködőnek és sokszínűségüknek. Vannak szaktopikok, ahol célirányos a beszélgetés, de nálunk ez legalább annyira független, "mint egy kocsmai sörözés!"
Ebben szívesen partner vagyok...

Sokszor futottam bele olyan topikokba, például a kedvenc index-emen, ahol inkább nem is veszek részt a kommunikációban, mert:
- néhány felfújt hólyag öntömjénezése idegesít,
- csak én vagyok a zseni, mindenki más hülye,
- és a kedvencem a KERESKEDŐ, csupa nagybetűvel! Bár nekik köszönhetően van melótok Csíkossal!
és ehhez hasonló pörgés, miközben ott is vannak közben értékes dolgok.

Más: még várok egy választ tőled, tudsz-e segíteni e-mailban feltett kérdésemre.
(#21226) HOTotya hozzászólása Válasz Aug 18, 2013
Sziasztok!!
Elnézést,hogy bele vartyogok,DE.......
Nekem eddig semmi gondom nem volt itt az új helyen!!! Sokan nem véletlenül jöttünk át a "sötét oldalról" Sokkal közvetlenebb a társaság barátságosabb és segítőkész!!! Én inkább azokhoz szólnék akik nem jelentkeztek be "csak" olvassák a topikokat!!!! Anno én is több éven keresztül csak olvasója voltam és nem jelentkeztem be amit utólag már bántam!! Az hogy többször megy a humor az azt jelzi,hogy JÓ a társaság!!!!!! Jól érzik magukat az itt lévő modellezők!!! Nem vagyok én sem egy ifjonc,(nekem is őszül a hajam ),de attól még lehet jó kedvem...(kedvünk) Amennyiben én személy szerint megbántottam valakit a humorommal attól sem kérek elnézést Szóval bocsi a lelkizésért.......
(#21229) TTomasz hozzászólása Válasz Aug 18, 2013
Sziasztok! Rég írtam már, mert megváltozott ez- az körülöttem. De a TT (és a család) maradt. Nyár van, így természetesen többet vagyok a családdal, mint asztalom körül. De azért a háttérben az élet fut . Május óta folyamatosan olvastam itt az eseményeket, de BKV-n képtelen vagyok telóról írni. Nekem túl kicsi a billentyűzet hozzá. A múzeumok éjszakáján én is kint voltam a Keletiben a lányimmal , de a” kis klub taliról” lemaradtam, gondolom korábban jártam ott. DE a 1:1 Nohab a TT Nohabbal meg lett örökítve. Legújabb mozdonyom megérkezett, ami nem más, mint a 4. generációs Tillig BR 86 Nr.:02178 (nem röhögni) . A kasztni öntőformája maradt , de az elektronika és önsúly is változott. A Tillig BR86-os gőzmozdony Nr.: 02170 (tehát nem BTTB BR86) 1. generációsa elsők között került hozzám, mely egy átgondolatlan termék lett, ezt bizonyítja, hogy már 3szor is átalakította a gyár. A 3. generációs 86-os is tökéletesnek tűnt már ( JVND-nek is ilyen van) , de a gyár mégis mosósított még egyet rajta. A légtartályon átvezetett áramszedés e-szerint nem tetszett nekik. Az önsúlyemelés Barba trükkös, mert a súlyok mérete és db száma nem változott. Mi változott: a motor –bár kinézetre ugyan az, de máshol gyártották, ez már nem japán. Az új már nagyon kicsi feszültségről elindul, és szépen kúszik, pl. nem billeg. Rendező pályaudvar mozdonynál nem egy hátrány. Áramszedése nagyon hasonló az első generációshoz (meg is lepődtem) de itt a 2. és 4. kerékről szedi fel . A régi 2. és3. kerékről , ez azért volt rossz ötlet, mert a 3. kerékpár tapadó gyűrűs. Az újon átlósan van bal oldalt 2., jobb oldalt a 3. keréken van, és ez már átlátszó szilikon gyűrűs. Az új nem akad el az EW1-es váltón és nem kapar el az emelkedőn. Sokkal nagyobb a vonó ereje így. Két mozdony kinézetre ugyan az (eltérés csak annyi, hogy a 2178-ason van vezető ablak is, oldalt). De míg az első generációs kb 4-5V= -on indul meg, és billeg 8-10V-nál. Addig az új 2-3V-nál indul és végsebességen is stabilan fut. Számomra, ami fontos, hogy terepasztalomon a térközök trafója kb. 6V-on áll, nem tekergetem és így nem mindegy, hogy a mozdonyok milyen sebességgel közlekednek ott. A Tillig mozdony családom így végre azonos minőségű motorikusan . A Roco Szergej és Ludmilla is jól illeszkedik .Érdekes hogy a Ludmilla és a Tillig Szergej nem mai konstrukció, mégis szépen megy 2-3V-on és 6V-nál hozza az elvárhatót. A Tillig Szergejem és a Roco Ludmillám is ledes világítást kapott, mert ez a másik háklim. A kakukk tojásom már csak a Tillig-Jatt V60-as, de azt úgy jó ahogy van . Filingrán fém korlátai mellett a Tillig V110 műanyag „karói „viccesek. A Jatt V60 nem indul el 3V alatt és 6 volton lassú, de hát Ő csak egy tolató mozdony, aminek állomáson a helye. Természetesen az új BR86 megkapja a DR-es köntöst. u.i.: az asztalépítés most nem látványos, mert az elektronikát kötögetem alul.
(#21231) lakasi válasza zsolesz74 hozzászólására (#21225) Válasz Aug 18, 2013
Kedves Zsolesz74!
Egyáltalán nem vettem sértésnek a ZárTT osztály megemlítését – ahol egyébként köszönöm szépen jól érzem magam. Azt hiszem a kifejezést már sokan használtuk tréfásan utalva a TT modellek iránti már-már fanatikus elkötelezettségünkre. Több mint negyven év TT-s modellezői és gyűjtői múlt alapján én is ide tartozónak érzem magam.
Köszönöm továbbá – talán a többiek nevében is – ezt az őszinte kitárulkozást, amiben jelezted, hogy mit és kiket nem szeretsz a fórumokon. Ezért nyomatékosan kérem a tisztelt fórumtársakat, hogy vegyük figyelembe Zsolesz74 elvárásait és a jövőben kerüljük a kettős mércét, modoros körbeudvarlást és tömjénezést. Továbbá kellő kritikával illessük a felfújt hólyagok öntömjénezését, a zsenik és legfőképpen a KERESKEDŐ megnyilvánulásait. No persze mindezt kellően pörgős, netán kocsmai hangulat mellett, mert ott jönnek elő az értékes dolgok.
TT-s baráti üdvözlettel,
István

(#21232) FriTTz válasza TTomasz hozzászólására (#21229) Válasz Aug 18, 2013
Mi találkoztunk nem?
Általában én kezeltem az asztalt ami kint volt, csak ritkábban kezelte hozzáértő!
(#21233) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#21225) Válasz Aug 18, 2013
Nem tudom...
A sértés és a tiszteletlenség az én fogalomtáramban más tőről fakad.
Valószínűleg már én is öregszem és ezért érint érzékenyen egy idős, köztiszteletben álló topik- és klubtárs ilyetén megszólítása.
Úgyhogy ifjak! Tiétek a jövő.
(#21237) csíkosháTTú válasza TTomasz hozzászólására (#21229) Válasz Aug 18, 2013
Idézet:
„Rendező pályaudvar mozdonynál nem egy hátrány”

Pláne, hogy a BR86 kimondoTTan vonali gép volt... Érdekes lett volna tolatónak használni a ménkű nagy (a BR03-nak is ez volt!!!) hengereivel...
(#21244) zsolesz74 válasza lakasi hozzászólására (#21231) Válasz Aug 19, 2013
Nem kell és nem is szeretném, ha figyelembe vennék. Ezek számomra fontos dolgok.
Mindenki más maradjon önmaga!
Köszönöm szépen, hogy megszólalhattam!
(#21246) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#21233) Válasz Aug 19, 2013
Annyira nem gondolom...
de biztos én vagyok szemtelen és rosszindulatú.
Gondoltam, hogy írok még pár dolgot, ami eszembe jutott, de inkább nem koptatom a billentyűzetet...

(#21252) Frankye moderátori hozzászólása Válasz Aug 19, 2013
Urak!
A polémia kezd elmenni személyeskedés irányba, amit viszont nagyon nem szeretnénk, ezért tisztelettel felkérem a T. topictársakat, hogy ezt most fejezzék be, és a jövőben is szíveskedjenek kerülni! Ez a fajta hozzáállás eddig sem volt jellemző erre a fórumra, és a továbbiakban sem szeretnénk, ha azzá válna.
Természetesen, akinek a fenti bejegyzésem nem inge, az ne vegye magára, de aki úgy érzi, hogy Rá való, az kérem, öltözzék fel belőle!
Köszönöm.
(#21256) FriTTz válasza Frankye hozzászólására (#21252) Válasz Aug 19, 2013
Igen és én még annyit tennék, hozzá, hogy egy kicsit több komolyságot mert ez nem játék hanem hobbi!
Továbbá kérem mellőzni a viccesnek is felfogható bejegyzéseket mert némelyikre vétek nem válaszolni valami "poénosat" !
Nyugtatásként mindenki nézze meg a "Kihajolni veszélyes" című filmet!
Én már voltam a forgatás helyszínén is!

Ui: ezt kényszerítő eszköz hatása alatt írtam ugyanis a kismacskám a lábamon gyakorolta egy gnú csorda lemészárlását!

Ui:ui: egy félszakmai kirándulásban ki lenne benne a Viadukthoz?
Végeznénk méréseket, számításokat, helyszínrajz készítés, apró részletek lejegyzése papírra (hány kősor van a pilléren, stb)
(#21261) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#21256) Válasz Aug 19, 2013
Számolni a köveket? A viadukton?
Viszek sátrat, hálózsákot!
(#21266) sunocske válasza FriTTz hozzászólására (#21256) Válasz Aug 19, 2013
Lerajzoltam a legkényelmesebb megközelítési útvonalat, mivel a napokban téma volt, hogy hogyan lehet oda eljutni. A biatorbágyi vasútállomáson leszállva le kell menni a Fő útig, ott balra el kell indulni, majd a lenti térképen pirossal jelölt útvonalat követni (a viadukt alatti kereszteződésben vigyázzatok, baromi nagy a forgalom!).

A sárgával behúzott csík pedig legyen egyelőre meglepetés, hogy mit ábrázol!

biavia.JPG

(#21268) TTomasz válasza FriTTz hozzászólására (#21232) Válasz Aug 19, 2013
Igen találkoztunk, de nem beszéltünk sokat,mert ép egy kisiklási projekten dolgoztál. Az-az próbáltál rá jönni, miért siklik ki az aminek nem kéne
Lapozás       120/436    
Frissek
  2024. Nov, 23. Szo
13:23:19
  Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt
Hirdetés