|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#23136) masTTertape válasza Mk48 2024 hozzászólására (#23127)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Ha Dácsiákat bármilyen formában gyártottak is volna TT-ben, arról biztosan tudnál nem csak gúgli alapon, hanem akár a jól ismert, hazai felületeken.
Ez kb. olyan kérdés volt, hogy van-e brazil mozdony a mi méretünkben. Aztán lehet, hogy jóval több akad belőle, mint románból.
A válasz egyszerű: nincs.
Romániában összesen két (2) vasútmodell szaküzlet van. Ebből nagyjából kiszámolható, hogy milyen az ottani penetráció. A medvebőgető, havasi népek biztosan nem vasútmodelleznek, viszont az a kevés, aki mégis hozzájut, inkább H0-ban próbálkozik, mert ott van akár román célcsoport is.
Dácsiákról volt szó több mesternél. Meg kell várni, hogy valahol megszülessen egy korszerű és vállalható kivitelezés.
Én már halottam ezt-azt... |
(#23137) wolfchild válasza Gashpy hozzászólására (#23135)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Szerintem el lehet készíteni, de akkor már inkább új modellről beszélünk, mint sem egy kasztni öntvényről, melynek a cseréje sok esetben a le + felpattintásból áll. |
(#23138) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#23136)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Idézet: „A medvebőgető, havasi népek” Ez azért nem volt EU-s, még akkor sem ha mindkét állítás egyszerre igaz. |
(#23139) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#23136)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Belőled is úgy kell fogóval kihúzni mindent!
Amúgy az én meglátásom szerint a vagon oldalfalait cnc-vel kilehetne alakítani mivel sík felület, elég lenne a végeit illetve a tetejét kiönteni és összeragasztani majd festeni, ugyanígy az alváznál is, forgóváz mely jöhetne a gyárból.
Átlátszó gyantából lehetne önteni ablakot ha nincs megfelelő méretben.
Ez csak egy ötlet persze. |
(#23142) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#23138)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Megmondom őszintén, hogy szívesebben lennék medvebőgető, havasi nép, lehetőleg jó távol ez EU-tól, mint az, aki most vagyok.
Délelőtt 10 óta csak vasútmodellezéssel foglalkozom, láttam ma épülő szuperterepasztalt a város szívében, hallottam jókat a klubunkról a szaküzletekben, órákat csevegtem modelltervekről megannyi elismert potentáttal a modell szakmából, barátommal egyetemben egy kicsit csacsogtam a Tillig képviselőivel, majd most bepillantottam ide is.
Néha nagyon jó lenne egy szál gyertya mellett egy pohár bort kortyolgatni és egyáltalán nem gondolni a vasútmodellezésre (sokak szerint nem összekavarni az állóvizet), miközben a ragyogó csillagokat szemlélném... |
(#23143) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#23139)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Nem kell, mondom én azt magamtól - sokak bánatára...
Mire összerakod így a kocsit, lesz vagy 15 ezer az ára. Végül is nem rossz biznicc. |
(#23144) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#23142)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
-bor, +pálinka (de csak saját) és csatlakozom. |
(#23145) terkoz válasza masTTertape hozzászólására (#23142)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
Szia Barátom!
Az ember már csak így van összerakva. Aki "medvét bőget", a városba igyekszik, aki városban él, elvágyik onnan.
Manapság már a röghözkötöttség megszünt. Mindenkinek saját döntése, hogy az ipari forradalom melyik szintjén akar élni.
Mert úgy-e manapság már a parasztházat is kőburkolattal és fürdőszobával, gázfűtéssel és epedás ággyal tudjuk elképzelni. Kevés olyan emberrel találkoztam, aki szívesen lakik földes padlójú füstös konyhában, ( lásd Pityerszer) pedig ott aztán igazán csak a madár dalol, (ha elmentek a túristák).
Van egy kedvenc történetem, sajna a származását nem tudom, a netről való:
A halász hazatér fatörzsből vájt csónakján és találkozik egy külföldi piackutató szakemberrel, aki ebben a fejlődő országban dolgozik. A piackutató megkérdezi a halásztól, hogy miért jött haza olyan korán. A halász azt feleli, hogy tovább is maradhatott volna, de elég halat fogott ahhoz, hogy gondoskodjon a családjáról.
„. és egyébként mivel tölti az idejét? – kérdezi a szakember.
„Hát például, halászgatok. Játszom a gyerekeimmel. Amikor nagy a forróság lepihenünk. Este vacsorázunk. Összejövünk a barátainkkal és zenélünk egy kicsit – feleli a halász.
A piackutató itt közbevág:
-Nézze, nekem egyetemi diplomám van, és tanultam ezekről a dolgokról.
Segíteni akarok magának. Hosszabb ideig kellene halásznia. Akkor több pénzt keresne és hamarosan egy nagyobb csónakot tudna vásárolni ennél a kis kivájt törzsnél. Nagyobb csónakkal még több pénzt tudna keresni és nem kellene hozzá sok idő, máris szert tudna tenni egy több csónakból álló vonóhálós flottára.
-És azután? – kérdezi a halász.
-Azután ahelyett, hogy viszonteladón keresztül árulná a halait, közvetlenül a gyárnak tudná eladni, amit fogott, vagy beindítana egy saját halfeldolgozó üzemet. Akkor el tudna menni ebből a porfészekből Cotonouba, Párizsba vagy New Yorkba és onnan irányítaná a vállalkozást. Még azt is fontolóra vehetné, hogy bevezesse a tőzsdére az üzletet és akkor, már milliókat kereshetne.
- Mennyi idő alatt tudnám ezt elérni? – érdeklődik a halász.
- Úgy 15-20 év alatt. – válaszolja a piackutató.
- És aztán? – folytatja a kérdezősködést a halász.
- Ekkor kezd érdekessé válni az élet – magyarázza a szakember.
- Nyugdíjba vonulhatna. Otthagyná a városi rohanó életformát és egy távol eső faluba költözhetne.
- És aztán mi lenne? – kérdezi a halász.
- Akkor volna ideje halászgatni, játszani a gyermekeivel, a nagy forróság idején lepihenni, együt vacsorázni a családjával és összejönni a barátaival zenélgetni egy kicsit...........
üdvgyuri |
(#23146) masTTertape válasza terkoz hozzászólására (#23145)
|
Válasz •
|
Szept 23, 2013 |
|
|
(#23151) zsolesz74 válasza HOTotya hozzászólására (#23134)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Igeeen olvastam és már küldtem is vissza egy ajándékot! |
(#23153) G.F. Rákoskeresztúr válasza Gashpy hozzászólására (#23135)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Minden bizonnyal elkészíthető lenne az is öntéssel, mint ahogy a gyári is, krds hogy milyen eredménnyel.
Az öntés folyamatát nem ismerem, de gyanítom hogy ha nagyobb mennyiségben kellene gyártani, ahoz nem elégséges a "veszek mintát a proto darabról, és lehúzok róla 10 db-ot", oda öntő szerszám kellene, az meg gondolom nem két forint.
És akkor ugyan ez a forgóvázaknál is.
Ha esetleg van lehetőséged, vagy bárkinek, kideríthetné hogy egyáltalán hol vállalnának ilyesmit, már mint nagyobb tételben "műanyag" öntést, és hogy mi a menete.
Én Budaörsön találtam egy céget, de sajnos nem jutottam el még hozzájuk ez ügyben.
Üdv: Feri
|
(#23156) csíkosháTTú válasza HOTotya hozzászólására (#23117)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Fél raszeteres aljzat/tüske sor.
Vegyek Neked? |
(#23157) jvnd válasza terkoz hozzászólására (#23145)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
A történet jó, én kőfaragóval ismerem, de a lényeg ugyanaz. |
(#23158) reszelozsir hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Hogy ne csak a fő licitálós eladóin "csodálkozzunk", találtam a kisebbiken is egy gyöngyszemet Bővebben: Link |
(#23162) wolfchild válasza reszelozsir hozzászólására (#23158)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
A többi mozdonya is jó E94-es 25e .
Egyébként van egy ilyen Nohab-om ha valaki úgy érzi, hogy csereélné valamire (Mondjuk másik mozdonyra, akkor ne kíméljen ) |
(#23163) csíkosháTTú válasza wolfchild hozzászólására (#23162)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Ne bántsátok szegényt, most jöTT a 6.20-assal! Csak nem a személyvonattal, hanem űrhajóval egy másik galaxisból...
Amúgyis, az inkriminált NoHAB az nem M61-es, hanem a DSB, a dán vasút My sorozata. Aki ennyiért megveszi tőle, az sem idevalósi... |
(#23165) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#23162)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Milyen Nohabod van? |
(#23166) Mk48 2024 válasza masTTertape hozzászólására (#23136)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Tyűűű, ha!
Hát akkor nem viszik túlzásba a modellezést!
Reménykedem, hogy a hallot ez-az ból, nemsokára gyönyörű M43-47modelleket láthatunk. |
(#23169) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#23162)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Erzsiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!
Noooormáális????
Kb már csak Besenyőpistabácsi hiányzik onnan! |
(#23176) wolfchild válasza FriTTz hozzászólására (#23165)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Egy dán festéses BTTB. |
(#23178) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#23176)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Fotó, állapotleírás? |
(#23183) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
V100 kasznija van valakinek?
Nem baj ha kopott. |
(#23184) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#23183)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Építgetsz? |
(#23185) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#23184)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Ötletelek csak fejben a Dácsia miatt! |
(#23186) HarciSün válasza FriTTz hozzászólására (#23185)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Valami perverz okból ha tolató mozdony akkor nekem nem a BoBo hanem a Dácsia jut előbb eszembe. Biztosan azért amiért Szobon ahol gyerekkoromban laktam csak villanyos szerelvények mentek - ezért a dízelekhez vonzódtam - BoBo-t láttam minden nap ezért a Dácsia tetszik...
A lényeg az, hogy nekem is nagy vágyam lenne egy TT Dácsia...
Ahogy a Bhv kocsi is mindig hiányzott nagyon... (a remény hal meg utoljára, előbb a reménykedő) |
(#23187) FriTTz válasza HarciSün hozzászólására (#23186)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Én mondjuk a Dácsiát román származása miatt és azért sem kedveltem mert 86-os vonalon a gőzöst váltotta le!
A Bobo legalább hazai termék!
De tervezgetni, próbálkozni, kísérletezni lehet!
Meglátjuk mi lesz belőle! |
(#23189) wolfchild válasza FriTTz hozzászólására (#23178)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Küldtem levelet, remélem nem pattan le a freemail-ről.
Tettem bele képet, leírtam az állapotom, meg meséltem egy picit a gyerekkoromról is. |
(#23190) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#23189)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
El is aludtam rajta! |
(#23201) zsolesz74 hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Szeretnék megosztani veletek egy néhány képet a Tillig Szergejem hajtásláncának két oszlopos tagjáról.
Hónapok óta szenvedtem, a mozdonyommal, mert az egyik forgózsámoly időnként beszorult és nem ment a gép.
Kérdeztem Csíkost és masttertape-et a hiba lehetséges okáról.
Fordítókorongosnak lógtam egy képpel a hangdekóder beépítésről, ezért elővettem a gépet és átnéztem újra mi lehet a hiba.
És megvilágosodtam! A tolómérő a barátom elárulta. Az egyik hajtókerék fogaskereke kisebb kb 0.5mm-rel. Ennyi. Nem koszos volt a gyári új és nem is zsíros.
Csak egy gondatlan szerelő keze munkája.
Mi a teendő ilyenkor? Ki fogja ezt helyrehozni? Gábor? Csíkos?
Mondtam, hogy ha bánatom lesz a gyári garis cuccokkal akkor nem vacakolok.
Cserére felajánlom, de gőzöm sincs melyik Tillig gépnek a meghajtókereke van ebben a gépben. |
|
(#23202) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#23201)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Itt valami nem stimmel. Ugyanannyi foga van mindkét keréknek?
|
(#23204) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#23202)
|
Válasz •
|
Szept 24, 2013 |
|
Őszinte leszek Eugén, nem számoltam meg, de átmérőre kisebb ez a kis szemét! És most is az jutott eszembe miközben szereltem, hogy ennek más a színe, nem koromfekete, hanem barnás inkább. És akkor kaptam elő a tolómérőt!
Mire gondoltál? Mi nem stimmel? |
(#23207) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#23204)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Pontosan az, amit irtál, mármint 0,5 mm különbség egy foggal kevesebbet jelent, igy az egy másik modellböl származo kerék. Nem tudom, hogy honnan kerülhetett egy más kerék a te mozdonyodba. Érdekes trehányság, ha eredetileg igy jött a mozdony. |
(#23209) FriTTz válasza zsolesz74 hozzászólására (#23201)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Egy kérdés:
- biztos, hogy az a kisebb nem a másik a nagyobb?
- a másik forgóvázban mi van méretben?
|
(#23211) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#23201)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Számold meg a fogát, amelyik jó, abból adok egyet.
G. |
(#23212) TTGuszti válasza zsolesz74 hozzászólására (#23169)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Klasszikusokat csak pontosan idézzünk! Besenyő Pista bácsi kedves neje Margit névre hallgat. Tehát helyesen:
"Maaaaargit! Normáááááális?" |
(#23215) masTTertape válasza TTGuszti hozzászólására (#23212)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
De a hirdető Erzsi.
Erre utalt az egyébként nem idézet, mert akkor ő is idézőjelbe tette volna.
Szerintem... |
(#23217) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Bocsi, hogy beleszólok de villámkérdeznék: a töltéshez használt parafát hol szoktátok beszerezni? |
(#23218) Váltógyártó válasza Váltógyártó hozzászólására (#22980)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Egy képet ide is feldobok a kis TT hármas váltóról, a többi a váltós topicban... |
|
(#23220) csíkosháTTú válasza FriTTz hozzászólására (#23185)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Az nagy lesz M47-nek. Meg a formája is más, akár eredeti román, akár modernizált. |
(#23221) TTGuszti válasza masTTertape hozzászólására (#23215)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Bocs ezt nem figyeltem, akkor nem szóltam és azt is csak halkan. |
(#23222) zsolesz74 válasza HarciSün hozzászólására (#23217)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Alvin-plast Budaörs.
2-5mm tekercsben
6mm-től tábla 50x100-as |
(#23226) sunocske válasza HarciSün hozzászólására (#23217)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Lustaságból a Medikerben vettem előregyártott Auhagent. Nem volt olcsó, de legalább nem kellett szívnom a vágással |
(#23229) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Köszönöm! |
(#23233) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#23211)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Szóval leszámoltam!
Ami benne volt az 10 fogú, amire meg szüksége lenne a hajtásnak az 12 fogú kerék, Radsatz ohne Haftreifen.
Megnéztem a modell alkatrész listáján és erre 3 külön cikkszámot írnak, mert hogy a Tillignek 17db variánsa van a Szergejből.
Miután a T679 sorozatszáma nem szerepelt a listában, így gondolom a default cikkszám a szükséges.
207390
Hívtalak, majd még kereslek, mert mennem kell Lőrincre valamikor és beugranék, ha van kerék nálad. |
(#23235) rwirtz hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy hol kapok vékony fúrót (< 1mm)?
Kösz, Robi |
(#23236) FriTTz válasza rwirtz hozzászólására (#23235)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
18ker Üllői út Gordos és Gordos. |
(#23239) csíkosháTTú válasza FriTTz hozzászólására (#23236)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
Az merre esik, Szomszéd úr?
Amúgy a Drevotta barkácsboltban is vannak ilyenek. |
(#23241) FriTTz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23239)
|
Válasz •
|
Szept 25, 2013 |
|
T. szomszéd hát ha kifelé elhagyjuk a Szarvas Csárda nevezetű helyszínt akkor az első utca után a jobboldalon, 563. szám alatt!
Rugalmas az árképzésük! ;) |
|
|
2024. Nov, 27. Sze 9:49:50 |
|
Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt |
|
|