Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       160/436    
(#25546) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Nov 16, 2013
Bocsi!
Egy cicuska reagált Gábor blogbejegyzésére a másikon:
Itt olvasható a mondókája.

Nagyon nincs képben szegénykém, legalábbis az én információimmal szöges ellentétben állnak az általa közölt "tények".
A minőségük bedig tényleg nagyon-nagyon gagyi...
(#25548) hoTTo válasza lakasi hozzászólására (#25541) Válasz Nov 16, 2013
Én a Kálvin téri boltból indultam
(#25549) Gashpy hozzászólása Válasz Nov 16, 2013
Egy érdekes modullábvég megoldás Görögországból.
(#25550) masTTertape válasza lakasi hozzászólására (#25541) Válasz Nov 16, 2013
Igen, a Kálvin téri üzlet is meghatározó volt. Mivel én a Deák térre születtem, így inkább a Hobby bolt jutott nekem, de e másik se volt onnan messze.
Egy képet találtam, ugyancsak a Fortepanról, ahol látszik az üzlet és a piros nyíl rámutat arra a villanymozdony neonfényre, aminek nyomai még ma is látszanak a fehérre vakolt üzletportál fölött. Lehet, hogy rosszul tudom, de az Elektrotechnikai Múzeum őrzi ezt a neont is.

kalvinter_tr...jpg

(#25551) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#25546) Válasz Nov 16, 2013
Annyit hozzá tennék, hogy valóban hibáztam. Garfield macska nem azonos Papp Szabolccsal, de mivel ő volt az, aki évekkel ezelőtt is ordenári stílusban védte a "becsületüket", ezért összemostam őket. Azóta beugrott, hogy valóban a HP nick az érintett. Itt is elnézést kérek. Mindenesetre a tényeken ez mit sem változtat...
(#25553) slogan válasza csíkosháTTú hozzászólására (#25546) Válasz Nov 16, 2013
Sziasztok !
Nem követtem nyomon "macsek" hozzászólásait ,de most szürve elolvasgattam
no komment ,olvassátok el
Üdv
(#25554) slogan válasza masTTertape hozzászólására (#25550) Válasz Nov 16, 2013
Tényleg remek ,nosztalgikus kép Mennyit bámészkodtam ott , pfff...
(#25555) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#25550) Válasz Nov 16, 2013
Én járkáltam sokat anno, de nekem a Kálvin téri üzlet sokkal jobban bejöTT. Ott sokkal jobb volt a választék, valami csoda folytán. Ha elvetődtem a Hobby boltba, akkor oTT két dologgal szembesültem:
- kevesen voltak, de kevés vásárolni való is volt;
- iszonyúan sokan voltak, igaz volt mit venni.

Ebből kifolyólag nálam anno a fő TT forrás a Kálvin téri üzlet volt. Emlékszem, anno "önként" kivezényeltek minket, mint gimnáziumot a Forradalmi Ifjúsági Napok március 15-i rendezvényére a Múzeumhoz. Az állami ünnepségből nem sokat láttam-halloTTam, mert csendesen átsétáltam az üzletbe, BR81-es venni. Mivel nem kellett a suliba menni aznap, ezért nem hiányoztam senkinek...
(#25557) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#25542) Válasz Nov 16, 2013
És részben megtaláltam a váci utcai képeket is. A korabeli fotók Deák Laci bácsi gyűjteményéből vannak, viszont nem rég fotóztam az üzlet helyét - nem játékbolt van benne, hanem valami borüzlet, vagy hasonló - de nem találom azt a képet. Ha meglesz, felrakom.
A színes képen Tóth Lajos úr, azaz märklines Tóth, a tulajdonos, a ff-en kivehető Deák Laci is.

deak_1.jpg

deak_3.jpg

(#25558) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#25551) Válasz Nov 16, 2013
Hát olvasom ezt a sztorit, és azért vannak érdekességek amin pislogok.

Engem ugyan nem érint mert OFF méret de Gábor egy mondatán azért elgondolkodtam.

Idézet:
„Míg a H0 esetében néhány gombócot le kellett nyelnünk minden modellünk esetében még Jaegerndorfer-től is.”

Itt ugye arról volt szó ,hogy Jákó mester kimagaslóan látja el feladatát, addig a H0-ás mozdonyok egyike sincs rendben. Nekem legalábbis ez jön le abból amit Gábor írt.

Ha jó láttam 63 / 94 a sima és a hangos modell ára készen. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Attila 10+2 ezerért (10 a matrica + munka és 2 a tanúsítvány ha kell, de ha rosszul értettem, hogy ez nem szabadon választott akkor legyen egyben 12) + a mozdony ami mondjuk legyen 20, tehát összesen 32 ezer Forintért megkapjuk a kimagasló minőséget.

Tehát TT-ben 32-ért eredeti tanúsítványost hibátlanul meg lehet kapni, míg H0-ban 63 / 94-ért eredeti tanúsítványost úgy, mindegyikkel van egy kis pitty-putty?! Nem lehet, hogy akkor a H0-ás szérián el kellene gondolkodni egy kicsit valakinek? (árak vasutmodell.com)

Vagy szokás szerint valamit félreértettem?
(#25559) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#25558) Válasz Nov 16, 2013
Jól értelmezed.
Az idézet a Loc&More tulajdonosától származik.
Az OFF beárazást azért nem szabad egy napon említeni a TT-vel, mert ott több gyártó alapmodelljéből is lehetne válogatni, az egy dolog, hogy miért pont a JC került helyzetbe. A lényeg, hogy a H0 Piko-n túl mindegyik 1116-os részletgazdag, egzakt, jó kül- sé beltartalommal bír.
Az csak a mi és a "kispénzű" TT-sek szerencséje, hogy ebben a mi méretünkben az alapmodell már fillérekért beszerezhető.
Ha a mai áron számolod, akkor 10 ezerért már kapsz egy Piko alapmodellt. Igen, 10 ezer Attila munkája és 2 ezer a jogdíj. Akárhogy is nézzük, de mindenhogy kedvező...
(#25560) csíkosháTTú válasza wolfchild hozzászólására (#25558) Válasz Nov 16, 2013
Hogy az elején kezdjem: egyik OFF méretű Taurus modell sem tökéletes formára. Műszaki tartalomban meg akkora eltérések vannak, hogyha le tudnám zongorázni, akkor nem lennének anyagi gondjaim.

Kezdjük a H0-lal.
Az eredeti Loc&More mozdonyok JC alapra készülnek, vagyis konkrétan a JC gyártja őket! A nagyvasútival ellentétben ezek tamponozottak. A modell a legifjabb tervezésű Taurus az össszes közül, és sokkal igényesebb műszaki tartalommal, mint akármelyik más. El is kérik az árát, nem véletlenül.
A hamisított Liszt modell az matricás, és PIKO Hobby Taurusra* készült. Rajta a matricán ott a JC logója, a L&M-ral együtt. Vagyis bemegy a nem kellően képzett vevő a boltba, és vesz egy "JC" Liszt Taurust, amiről odahaza derül ki, hogy egy JC-hez képest silány PIKO. Itt van a legnagyobb tévedése a hamisítókat védő cicuskának, mert a matricán, és az eredeti dizájnon is azért van ott a két cég jelzése, mert ők készítették. A JC osztrák tulaja meg nyilván nem járult hozzá, hogy a sokkal jobb és magasabb minőségű modelljéhez képest egy PIKO-n legyen rajta a logója. Ha lehet nem írnám le, hogy mik a különbségek műszakilag a JC és a PIKO Taurusa között.

N: az egy HobbyTrain Taurus, olyan amilyen, tamponozott az is. Hamisított nincs belőle, ehhez a mérethez ügyetlenek a delikvensek.

TT: Ez az a szegmens, ahol a JC nem érintett, hiszen a mi méretünkben nem gyárt vagy forgalmaz. Sajnos egy Taurus van (a Tillig 1216 az nem az!), így sok választás nincs, adott a PIKO alap. Műszaki tartalmát nézve azért nem egy nagy eresztés, ezért is ilyen olcsó. Erre a modellre született megegyezés, hogy a L&M érdekeit is nézve egy minőségi munka kerüljön TT-s kezekbe. Erre jöttek a hamisítók, de bakot lőttek. Ugyanis a H0 szegmenssel ellentétben itt nem lehet arra fogni a dolgot, hogy a JC alap drágább, mint a PIKO, és a kispénzűeknek is jut majd ilyen spéci modell. Lévén a hamisítvány az eredtihez képest silány minőségű, igénytelen munka, de legalább drágább is, mint az eredeti. Nincs mit tenni, röhögjünk!

Vagyis, ne mossuk össze a dolgokat. A hamisítványok, akármelyik legyen is az, általában nem ütik meg az alpavető minőségi igényeket, de látványosabban olcsóbbak, az igaz. Csak a TT-s Wagner esetében a hamisítvány az is silány ugyan, de drágább...

Ezen nincs mit magyarázni, ez mellé ment! És persze durván jogsértő is, lásd a korábbi bejegyzéseimet egy bizonyos parancsolatról, meg egy madárfészek higiéniájáról...

*: nemrég vitt el a mechanikai segéderőm a műhelyből két PIKO modellt, az egyik egy GySEV Tarurus, a másik egy Hercules, mindkettő OFF H0 méretű. És mind a kettő motorcserés, mert csont rövidzár a motorjuk. A cseremotor ára olyan 8-10.000Ft, ha van egyáltalán. Ennyit a műszaki tartalomról. Bühlert fognak kapni...
(#25561) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#25560) Válasz Nov 16, 2013
Azért azt ne hagyd ki, hogy pont eme JC befolyás miatt a hamisítók most már fordított J-vel írják a logót, k-val a jogtulajdonost és egyéb elemeket meg le is hagynak róla.
Ha a mi cicusunk a kép rászerkesztésének nehézségeiről ír az ár tükrében, akkor a vevő hagy ne fizessen azért, ami ráadásul direkt el van cseszve.

Nem szeretném folyamatosan önteni az olajat a tűzre és ezt kérem tőled is, mert ugyan Hintalovunk akár a Mici Mackó nicket is választhatta volna, hisz csekély értelmű medvebocs, így az itt leírtakból csak a nekik tetsző, vagy őket érzékenyen érintő jelzőket emelik ki és adják tovább gyülekezési helyeiken, így sajnos előbb sértődnek be az egyáltalán nem érintett modellezők, mintsem hogy az egész diskurzus legalább valamilyen irányú elmozdulást idézzen elő. (az ilyen hosszú, összetett mondataimat sokszor én sem értem, így mit várhatok mástól... )
(#25562) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#25561) Válasz Nov 16, 2013
OK!
(#25563) FriTTz hozzászólása Válasz Nov 16, 2013
Hát én meg örülök, hogy itt vagyok ahol vannak akik nyitva tartják a szemüket és értenek is hozzá!
Mivel újszülöTT vagyok fontos nekem minden ilyen információ!
Egy kérdésem lenne még ha bután is hangzik!
Mi a különbség az után gyártott és a hamisítvány között?
(#25564) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#25542) Válasz Nov 16, 2013
Keresgéltem, a Váci u-i képeket, aztán találtam is egyet, de valami nem stimmelt. Ma még alkonyat előtt beszaladtam a szitibe és fotóztam párat gyorsan a telefonommal.
Az első képen az a ház látható, amire eredetileg gondoltam. A kép jobb szélén látható Flaschner műköszörűs üzlet már annak idején is megvolt, így az egy támpont lett. A tulajdonos éppen zárt, így megkérdeztem tőle, hogy pontosan melyik volt a Märklin bolt. Legnagyobb meglepetésre a másik irányba mutatott (lást 2. kép).
És aztán beugrott, hogy az összevont és felújított portál bal széle volt a kis üzlet. Egyező részletek még észrevehetők. (3. kép)

vaci_u_jatek...jpg

vaci_u_jatek...jpg

vaci_u_jatek...jpg

(#25565) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#25564) Válasz Nov 16, 2013
A turistákért mindent!
(#25567) Váltógyártó válasza FriTTz hozzászólására (#25563) Válasz Nov 16, 2013
Röviden, az után-gyártás engedéllyel történik (leginkább a liszensz megvásárlásával), a hamisítás nem.
(#25568) GABA TT hozzászólása Válasz Nov 16, 2013
Sziasztok!
Íme a kicsike!
A sötétzöld kiemelést kézzel pamacsoltam fel szabad szemmel nem látszanak a vonalak egyenetlenségei. A következőnél valami más megoldást kell kiötleni, ami könnyebben kivitelezhető. Sajnos a pályaszámok befogatásait sem sikerült teljesen leszedni. Gondoltam, hogy fotó sokszoros nagyítással csúnyán kihozza.
A tábla alul 1.2x5mm-es ez is csak fóton derült ki, hogy sikerült e ki maratni. A következőnél ezeket a befogatásokat valahogy el kell távolítanom.

DSC00225.JPG

DSC00227.JPG

DSC00230.JPG

(#25569) etwg válasza GABA TT hozzászólására (#25568) Válasz Nov 16, 2013
Nagyon szép lett! A számokkal ne veszödj, szabadszemmel nem látni, nagyitosokat meg hajtsd el messze földre.
(#25572) wolfchild hozzászólása Válasz Nov 16, 2013
Sziasztok!

Újabb írásom jelent meg az oldalamon, most egy DCC váltódekóderrel megesett kalandjaimat mesélem el, meg mivel nem akartam hosszabbra nyújtani a végére egy kis videót szerkesztettem.

Sorry a minőségért, a multimédiás részek még kiforratlanok, de legalább van hova fejlődni.

Akit érdekel, az itt megtalálja, bővebben: Link
(#25574) slogan válasza wolfchild hozzászólására (#25572) Válasz Nov 16, 2013
Nekem nem megy ez a link
(#25575) slogan válasza wolfchild hozzászólására (#25572) Válasz Nov 16, 2013
Idézet:
„hogy ez a szerencsétlen csip az órajelet egy belső értékből veszi”

Idézet:
„Mivel nekem az első dolgom volt az írás előtt a módszeres törlés, ezt az értéket simán kitöröltem,

Itt valamit félreértettél !
Hogy a PIC belső óráról ,vagy quartz -ról dolgozik ,az a programban (hex -ben) van.Egy üres PIC-et írás előtt annyiszor törölhetsz ,amennyiszer csak akarsz.A programmal viszed be a "részleteket".
(#25576) zsolesz74 válasza slogan hozzászólására (#25575) Válasz Nov 16, 2013
A gyártók az utolsó byte-ban tárolják a gyártás utáni tesztekben meghatározott stabil órajel értéket. A nevezett 12F629-ben pl a 4MHz-es értékhez tartozót.
Ezért kezdi PACO mindig egy call 0x3ff-el a konfigurációt, amit az osccal-ba beír rögtön utána.

Ez a belső órajelre vonatkozik. Quartz esetén más a config byte beállítása is!
(#25577) slogan válasza zsolesz74 hozzászólására (#25576) Válasz Nov 16, 2013
Hát nem tudom PACO- tól még nem építettem semmit ,de normál esetben mindig a programozó adja meg az általam említetteket
Ez egy kicsit furcsa nekem....
(#25578) wolfchild válasza slogan hozzászólására (#25575) Válasz Nov 16, 2013
Itt igazából arra gondoltam, csak próbáltam egyszerűsíteni, hogy a .HEX forrásállományába találtam egy ilyen bejegyzést:

Idézet:
„call 0x3FF ; get OSCCAL value”

Ez ugye a PIC-ben lévő INIT: részben van. Gondolom ez mindig lefut ha delejt kap a PIC.

Megkerestem a 0x3FF regiszter tartalmát, és az bizony üres volt. (Ha simán a .HEX fájlt beégetem akkor is üres maradt az érték.)

Vettem egy ugyanolyan PIC-et, és még mielőtt bármit is csináltam volna simán beolvastam a programmal a ROM tartalmát, és a 0x3FF regiszter tartalmát nemes egyszerűséggel beleírtam a másik PIC-be.

Azonnal megindult az áramkör a beavatkozás után.

Konklúzió volt számomra, hogy igazából teljesen mindegy, hogy a beállított érték az konkrét frekvencia értéke, vagy csak egy érték mely a külső és belső óra között billenti át a képzeletbeli "kapcsolót", lényeg, hogy ment.

De az írásomban ezt ennyire nem akartam részletezni.
Mindenesetre köszi az észrevételt, ha még így kifejtve is rosszul gondolom, akkor kérlek javíts ki, mert nagyon nagy ökörségeket azért nem szeretnék bemagyarázni senkinek.
(#25580) wolfchild válasza wolfchild hozzászólására (#25572) Válasz Nov 16, 2013
Upsz, a link tényleg rossz lett, kimaradt egy kettőspont,

Itt a jó link, elnézést.
(#25581) slogan válasza wolfchild hozzászólására (#25578) Válasz Nov 16, 2013
Paco hex-jeiben és asm -jeiben is ott vannak a fuse bitek.
A többi nem érdekes.
Azzal hogy megmondod a PIC-nek ,hogy 4mega,attól ő még nem tudja ,hogy internal ,vagy external órajellel menjen.

Ami inkább érdekes ,hogy -előrelátással - vehettél volna Pickit2 -őt. Azzal érdemesebb progizni.
(#25582) zsolesz74 válasza slogan hozzászólására (#25581) Válasz Nov 16, 2013
Vagy ma már inkább pickit3-at és a Microchip legfrissebb procijait is lehet vele nyúzni!
(#25583) wolfchild válasza slogan hozzászólására (#25581) Válasz Nov 16, 2013
Az eddigi egy (kettő), PIC megírásánál, még egyenlőre nem látom előnyét és a hátrányát sem egyik programozónak sem.

Most úgy gondolom, hogy saját fejlesztésbe nem kezdek, csak a készet hasznosítom, azt meg (legalábbis) eddig megoldotta.

Ha van konkrét tapasztalatod ezzel a programozóval, hogy mit nem lehet vele megoldani, akkor hallgatlak, mert a lehetetlen dolgokról jobb előbb tudni .

Megnéztem, a PicKit3-ból a klón az 8e, az eredeti 12e Huf Ebay-en, nem olyan vészes, ha elfajulok, majd szerzek egyet.
(#25584) slogan válasza zsolesz74 hozzászólására (#25582) Válasz Nov 16, 2013
Pk2 és csak ha nagyon muszáj akkor 3
(#25585) slogan válasza wolfchild hozzászólására (#25583) Válasz Nov 16, 2013
Végül is mindegy nekem van mindkettőből 2 db ,de 99% ban a pk2 -t használom. Klónt ne vegyél !
Ráadásul pk2 néhány Atmel-t is visz
(#25586) FriTTz válasza GABA TT hozzászólására (#25568) Válasz Nov 16, 2013

Nagyon jó lett!
A festék hőálló?
Nem ég le a kazánról?
(#25589) róbertke hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Uraim van egy direkt erre szakosodott Fórum oldal:
"DCC profiktól (nem csak) profiknak"
(#25591) lakasi válasza masTTertape hozzászólására (#25564) Válasz Nov 17, 2013
Ez a Tóth/Deák féle üzlet első eszmélésem idején (ötvenes évek) még a Szabad sajtó úton működött a Klotild palotában. A közelben laktunk és iskolába jövet/menet útba esett. A fertőzést akkor és ott kaptam - ezek szerint nem lehet kigyógyulni belőle. A portál azóta itt is teljesen átépült - lásd fotót.
A kis "maszek" üzletet később kipaterolták erről a forgalmas helyről az akkor még kevésbé frekventált Váci utcai déli szakaszra. ***

A link széttolta az oldalt, ezért töröltem.
Frankye
(#25603) Gashpy hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Nem tudom, mi van, de ma reggeltől a képernyőből kilóg a jobb oldal, görgetősáv nincs, és az új hozzászólás gombot is csak úgy sikerült elérnem, hogy visszaléptem régebbi oldalcsoportra.
Ott ez a kilógás nincs és van "új hozzászólás" gomb is.
szvsz ez valami programgubanc lehet... Az egyik hozzászólásban valami nem sikerülhetett jól...
(#25604) masTTertape hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Igen. Szerintem a beszúrt google maps hivatkozás tolta el a frame-et.
A megoldás Frankye-ért kiált...
(#25609) róbertke hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Frankye!! Frankye!! Frankye!!
(#25611) Gashpy hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
(#25621) hobbyTT hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Apró rovatba tettem fel néhány eladó dolgot.
tisztelettel hobbyTT
(#25642) wolfchild válasza wolfchild hozzászólására (#25641) Válasz Nov 17, 2013
Remélem, nem leszek ezért nagyon megfenyítve....
(#25643) wolfchild hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Elnézést, az előbbi WAVE -ért, de eszembe jutott egy kérdés, amit szeretnék megérdeklődni a modulosoktól.

Az lenne a kérdésem, hogy mikor egy nagy asztal összeáll a sok-sok modulból. Gondolom egyezményesen eldöntitek, hogy ki hozza a központot, meg azt is, hogy milyet.

Engem az érdekelne, hogy ilyen közös játék esetében, hogyan lehetne megoldani egy nagyobb fejállomás útvonalvezérlését úgy, hogy azt mondjuk laptoppal lehessen vezérelni, nem pedig külön nyomógombokkal.

Azért kérdezem, mert ugye egy ilyen modulasztalon nem egy kitérő van, és valahogy a kitérőcímeket szintén össze kell hangolni, gondolom én.

De mivel a vezérlés meg közös, így valahogy a vezérlő központra kellene becsatlakozni géppel, hogy az előre elkészített vezérlést használni lehessen.

Vagy ebben az esetben marad a külön pult az ilyen moduloknál?
(#25644) Gashpy hozzászólása Válasz Nov 17, 2013
Mivel nekem még mindig tördeli, ezért új hozzászólás a kérdésre:

Az állomások vezérlése teljesen külön van a sínek vezérlésétől. (Mint ahogy a tartozékok is saját ellátásúak kellenek hogy legyenek.)
Minden állomás irányítását a tulajdonosa dönti el. Ez lehet manuális, hagyományos elektronikus és akár PC-s digitális is.
Pl. A Temofeszten Balatonalmádit egy Roco Multimaus-szal kellett vezérelni. A saját címeivel. Mivel a váltóvezérlések egymástól el vannak választva, ezért ugyanazt a címet egy másik állomás is használhatja a saját váltóihoz.
(#25645) DinoTT válasza wolfchild hozzászólására (#25643) Válasz Nov 17, 2013
A sínben futó vezérlőjel teljesen független a váltó és egyéb berendezésektől.
Minden állomás saját "váltó vezérléssel" rendelkezik.
(#25646) wolfchild válasza Gashpy hozzászólására (#25644) Válasz Nov 17, 2013
Áhhá!!!

Köszönöm urak már értem. Tehát van egy globális DCC jel ami a sínrendszerre vonatkozik, és ha úgy tetszik akkor egy lokális DCC jelet el lehet engedni a modulon, ami viszont csak az eszközdekódereket és a visszajelzést üzemelteti.

Köszönöm.
(#25647) Gashpy válasza wolfchild hozzászólására (#25646) Válasz Nov 17, 2013
Tulajdonképpen igen.
Azzal a megkötéssel, hogy a lokális jel nem keveredhet a globális sínjellel. Azaz külön kell kábelezni...
(#25648) DinoTT válasza wolfchild hozzászólására (#25646) Válasz Nov 17, 2013
Elvileg így szabad megoldani a vezérlést, de bebizonyosodott a Temofeszten, hogy nem véletlenül nem használt rajtam kívül senki DCC vezérlést a modulján. Legegyszerűbb és bárki által mindenféle helyismeret nélkül működtethető változat a tolórudas megoldás volt. A váltót fizikailag egy rudazaton keresztül az modul oldallapjáról lehet állítani, a polarizálást és a rugóerőt ami a helyén tartja a rudazatot és csúcssínt egy sima kapcsoló oldja meg. Nagyobb állomásokon pedig nyomgombos kezelőpanel akár egyedi akár vágányutas állítással.

(#25649) Gashpy válasza DinoTT hozzászólására (#25648) Válasz Nov 17, 2013
A lengyeleknél volt egy PC-s vezérlés. de mire beállította a vágányutat, addigra beesteledett
(#25650) DinoTT hozzászólása Válasz Nov 18, 2013
Sziasztok!

Festegettem egy kicsit a hétvégén. Elkészült az első 3 BTTB alapú Gbs kocsi átfestés. Egy árnyalatnyi színkülönbség van a 3 kocsi között, mert direkt így kevertem festéket. Mellettük a Tillig féle MÁV Gbgs viszonyítási alapnak. Már csak a tamponnyomás hiányzik róluk.

PB181885.JPG

PB181886.JPG

(#25655) tt73 válasza masTTertape hozzászólására (#25540) Válasz Nov 18, 2013
Nagyon köszi ezt a fotót! Anno karácsonyonként micsoda sorban állások voltak itt! Emlékeim szerint innen van az első Nohabom 1981-ből és ha volt egy kis pénzem, akkor rendszeresen betértem ide, vagy a Váci utcába, a "Märklin" boltba (ott lehetett venni fénysorompót és hasonló egyedi cuccokat).
Lapozás       160/436    
Frissek
  2024. Nov, 25. Hé
15:38:41
  Jelenleg 19 fő olvassa az oldalt
Hirdetés