|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#27110) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#27109)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Már 24 éve négyünk ( már csak 3-nk) nyakán szárad a klub.......- a terapasztallal együtt.
|
(#27112) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#27094)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Maximálisan egyetértek. És alig telik el egy nap az előző hozzászólásomhoz képest, újabb tapasztalatokról írhatnék. Ugyanis most szerveztem egy röpke modultalálkozót itthon - magamnak. Persze volt vendégem, kedves gyűjtőtársammal vonatoztunk egy keveset, de azt meg kellett állapítanom, hogy hiába vadonat új egy modell, ahogy kinyitom, vagy leesik róla valami, vagy eleve rosszul van összerakva (gyárilag fordítva berakott kapcsoló!), vagy hibás az elektronika... és folytathatnám. Szóval a modellek kifinomultsága ezek szerint még a gyáron belül is sok sok problémát okoz. |
(#27113) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#27093)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Sajnos csak a szerkesztői példány van, amit nem lenne etikus kiadni. Megjönnek majd a köteles példányok és azt majd el lehet olvasni. |
(#27114) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#27097)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Bízhatod rám is, bár időben Csíkos sokkal jobban áll, mert nálam min. egy hónap egy modell átfutása. És bizony hegyekben állnak itthon a javításra várók, úgyhogy szerencsére mások nem ennyire borúlátók velem kapcsolatosan...
Amúgy azt a dekódert direkt dugtam be fordítva, mert meg kellett tanulnom, hogy mi történik. T.i. a hatlábú NEM651-est és a nyolclábú 652-est mindkét irányból bedughatod, mert okosan van leosztva a láb, ezzel szemben a pluxok már jóval bonyolultabbak és ezért adódnak problémák. Ez volt a tanulópénzem, szerencsére csak nagyker áron áldoztam be és nem is volt olyan jó (tams)
Abban egyébként igazad van, hogy a dekóder ki-be szerelgetése sok helyen gazdasági okokra vezethető vissza, de lehet sok más oka is. A lényeg, hogy egy felhasználó által könnyen hozzáférhető csatlakozóról van szó, amire a gyártó nem írhatja rá, hogy max 2-szer cserélhetsz benne dekódert. A vevő annyiszor rakhat bele másikat, ahányszor csak akar. Ez egy szabad világ...
Az persze egy másik dolog, hogy egy hangdekóder cseréje igen vicces pl. egy gőzösből egy modern villanyba. |
(#27115) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#27099)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Ott a pont!
Egy átlagos klubtalálkozón is már agytépő egy-két hangos mozdony. Emlékszem, amikor Pécsett roadshow-ztam a BTTB klubbal és három hangos mozdony ment egész nap... Hát este azért nem tudtam aludni, mert zúgott a fejem. Tény, hogy a látogató egyből odajött az asztalhoz.
Bezzeg egy Temofeszt. Akkora légtérben elfér jópár hangoskodó. |
(#27118) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#27114)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Csak vicceltem, nem vagyok borúlátó, analógot rád merek bízni!
Én egyszer a piros és a kék vezetéket cseréltem (pirosat a kékkel kötöttem össze pedig direkt figyeltem ) és természetesen elfüstölt az eszköz!
Máig nem értem az esetet!
Legalább ilyen "vicces" volt amikor itthon szereltem villanyt!
" Á ez nem ráz, majd vigyázok!
zzzzzzzzz
Na jó akkor mégis lekapcsolom inkább!"
|
(#27119) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#27118)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Akkor ne menj el bombaszakértőnek! |
(#27120) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#27114)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Irod:
Idézet: „amire a gyártó nem írhatja rá, hogy max 2-szer cserélhetsz benne dekódert.”
Pedig ez lenne a boldog jövö!
Végre a kunsaft ténylegesen ki lenne szolgáltatva a gyártonak, és igy garantált lesz a tulélés és a hobbink is.
|
(#27121) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Kedvenc licitálósomon találtam ezt a skizofrén hirdetést
Bővebben: Link |
|
(#27122) róbertke válasza wolfchild hozzászólására (#27121)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Fűrészüzem padlásán találta?? |
(#27123) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Végre ezzel is elkészültem. A kocsi sebnitzi turkálós alkatrészekből épült,majd festettem, matricáztam. |
|
(#27124) wolfchild válasza róbertke hozzászólására (#27122)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Csak simán antik |
(#27125) masTTertape válasza DinoTT hozzászólására (#27123)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Nagyon szép. |
(#27126) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Sziasztok!
Valaki vásárolt már itt?! Bővebben: Link
A szállítással kapcsolatban lennének kérdéseim. |
(#27128) wolfchild válasza zsolesz74 hozzászólására (#27127)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Az aukció címét is nézd |
(#27129) kombi válasza wolfchild hozzászólására (#27126)
|
Válasz •
|
Dec 28, 2013 |
|
Szerintem felejtős, függetlenül magától a webáruház színvonalától, ugyanis amerikai oldal...
Európai holmit onnét behozni ide... hát érdekes..és szvsz semmiképp nem olcsóbb, mintha valahonnan az Eu-n belülről rendelnél,pláne, ha vámot is fizetned kell majd. |
(#27131) vanhensing hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
|
(#27132) reszelozsir válasza vanhensing hozzászólására (#27131)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Azon még talán ép a kürt és a kerekek is szebben vannak bekopva
(Antikváriumban egyszer volt szerencsém kb 10 éve, amikor egy cipősdoboznyi vegyes cuccot hozhattam el egy-két ezresért)
Tényleg, a Hársfa utcában az antikvárium meg van még (talán a Pecsába is kijárt)? Ott mindig megdöbbentem, hogy hogyan tárolja a portékát... |
(#27133) FriTTz válasza reszelozsir hozzászólására (#27132)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
A játékudvarra gondolsz?
Bár az nem a ott van, de ha mondasz egy körülbelüli címet akkor hétfőn megnézem! |
(#27134) reszelozsir válasza FriTTz hozzászólására (#27133)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Neeem. Őket már az Úttörő áruház óta "követem" Ez a körút külső oldalán az első utcában volt, a Király utca és a Wesselényi között (kb a puccos hotel mögött). |
(#27135) FriTTz válasza reszelozsir hozzászólására (#27134)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
A (gogle sztrítvjúval) megnéztem és a szálloda mögött nincs viszont a Dob és a Wesselényi utca között van egy antikvárium az utca menetirány szerinti jobb oldalán.
Hétfőn megszállom a boltot!
Hogyan tárolta a portékát?
|
(#27137) reszelozsir válasza FriTTz hozzászólására (#27135)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Tábla talán nem is volt, az utca jobboldalán nyílt, pár lépcsőt le kellett menni, sötét volt, por és káosz... |
(#27138) FriTTz válasza reszelozsir hozzászólására (#27137)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Akkor amit én láttam az egy másik volt, na sebaj, majd felderítem az utcát s ha kell ... ! |
(#27140) sunocske hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
A tágabb értelemben vett családom újabb megszálloTTja. Bővül a klub! |
|
(#27141) róbertke hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Most nem én voltam, de valaki már megint rendesen kitolta az oldalt .... |
(#27142) bcs szgab hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
27131 a bűnös..... már meg sem mertem szólalni |
(#27149) Frankye moderátori
válasza vanhensing hozzászólására (#27131)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Légy szíves, használd az "URL+Név" gombot link beszúrásához!
Köszönöm.
Javítottam, már nem tolja szét az oldalt. |
(#27150) masTTertape válasza reszelozsir hozzászólására (#27134)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Igen, az antikvárius Iván úr, akitől nekem is volt szerencsém anno vásárolni. Állítólag megvan még, de egyáltalán nem keverendő a Játékudvarral (ezt Zolinak üzenem). Változó napszakokban van nyitva. Kb. 6 éve nem voltam nála. |
(#27151) masTTertape válasza reszelozsir hozzászólására (#27137)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
...meg a hátsó raktárban borzasztó körülmények közt tárolt terepasztalok. |
(#27152) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#27150)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Nem kevertem össze csak felvetettem mint lehetőséget!
A pontos címe megvan? |
(#27154) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#27152)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Hársfa u. 45. Gyűjtők boltja
Egyébként Google streetview... |
|
(#27155) wolfchild válasza FriTTz hozzászólására (#27152)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Hehe
Engem a Szív utcai boltból dobtak ki majdnem szó szerint. Az öregúrnak úgy tűnt nem tetszett a fizimiskám, mert nagyon morcos volt. Pedig tényleg csak 2 kérdést tudtam feltenni, és az sem volt túl bonyolult, pl. xy típusból van-e. De valamiért megharagudhatott, mert gorombán válaszolt, pedig annyira EU-s voltam, hogy csak na. |
(#27156) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Kérdésem az lenne, hogy:
Peresvet és TT-Modell állományt honnan tudnék beszerezni, akár itthon, akár külföldön?!
Én itthon nem igazán találtam ilyesmiket. |
(#27157) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#27154)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Benézek én is hátha van valami fogamra való! |
(#27158) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#27156)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Peresvet modellek vannak a VMC-ben, mert felvásárolták a budaörsi BigBoy készletét (vagy annak egy részét).
TT-Modell ügyben írd meg, hogy mi kell, berendelem Szvetlanától a tulajdonostól, megküldi, vagy jövőre Leuna-ban átvehető személyesen. |
(#27159) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#27155)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Tessen figyelmesen elolvasni a boltmustrát!
Szegény Béla úr sosem volt az a jókedvű boltos, de most már ő is a felhők szélén lóbálja a lábát és biztos jobb a kedve.
Nekem egyszer sikerült jókedvre derítenem, talán akkor jobb napja volt.
Azért isten nyugosztalja. |
(#27161) róbertke válasza kaTTonai hozzászólására (#26892)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Most végeztem a "vatyerkával", 4db zöld-világos barna tetős de kétrészes emeletes kocsit találtam csak. Középrészt nem. |
(#27162) róbertke válasza kaTTonai hozzászólására (#26839)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Ittt már van egy, de mit csinálsz a többivel? |
(#27163) wolfchild válasza róbertke hozzászólására (#27162)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Ez itt konkrétan szemét, meg ne vegye senki (Bár a 4 ajtó a postakocsiból értékes dara ) |
(#27164) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#27158)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Szia!
Nyilván minden kellene, de itt is mint oly sok más szituációban az ár a döntő, igazából a többi gyártóhoz képest az árat próbálnám belőni, mert az orosz téma nekem nagyon bejön. Amit írtál azt a VMC honlapján nem találtam, lehet el kellene ballagni és érdeklődni. |
(#27165) wolfchild válasza wolfchild hozzászólására (#27164)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Erre figyeltem fel: Bővebben: Link
És ezt most nagyon de nagyon szeretném , de majd meglátjuk, hogyan alakul. |
(#27166) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#27165)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Azért az vicces, hogy bontatlan!
Amúgy szép, jól mutatna egy Transz-Szibériai vonatban! |
(#27170) róbertke válasza wolfchild hozzászólására (#27163)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Miért ne vegye meg kaTTonai hulladék áron, amikor ott van az áhított középrész - mondjuk a tetőrész a sarkán egy darabon repedt, ami a nagyított képeken látszik .... de még így is haladás előre... |
(#27172) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#27159)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Mivel nem vetted meg a kocsit 99,99 Euróért, az eladó csökkentette 79,99 Euróra. Még így sem kell a Kék Dosto? |
(#27174) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Ha valakit érdekel van egy csomó szép MÁV-os Nohab is az elmebajon! |
(#27176) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#27164)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
"Nyilván minden kellene, de itt is mint oly sok más szituációban az ár a döntő"
Némi paradoxont vélek felfedezni ebben a mondatban, ha gyűjtői szemmel nézem.
De viccen kívül, a Pereszvet és a TT-Modell árai nem olcsók. Azzal szemben, hogy a minőség viszont sokszor meg sem közelíti a ma elvárhatót.
Azért vannak kivételek. Ha a belinkelt orosz hálót nézzük (Kruppi Tibi már erősen rajta van a liciten, tehát fel kell kötni a gatyát...), akkor az egy szép darab. Ha nem tévedek, ezek még Krüger szerszámokkal készültek.
Az egységes m, n, eurofima és dwa kocsik viszont elég csúnyán vannak összerakva (lásd írásomat a honlapon). Maga az eljárás tetszik, miszerint sima plexire nyomtatja rá a kocsi oldalfalát, így nem kell fröccsöntenie azt, viszont az utómunkálatok nem pontosak. De az orosz kocsi más eset.
A Pereszvet is jelen van minden fontosabb német találkozón, tehát legközelebb Leuna-ban lehet velük találkozni. Ha jól tudom, a TT-Club égisze alatt még Nürnbergbe is elmennek minden évben.
Nagyon jók a szekciós mozdonyaik (szóval jól néznek ki, de a műszaki beltartalom elég változó) és rengeteg féle teherkocsijuk van. Ahogy írtam, a BigBoy tulajának volt valamilyen kapcsolata a ruszkik felé, így szép kínálat volt nála (egy kétszekciós mozdony 35 ezer, egy teherkocsi 9-13 ezer, szóval nem olcsó holmik). De ezek közül, ami maradt, most átkerült a VMC-be. Lévén, hogy ez viszonylag friss hír, így még nem lehet fent a webshop-on. Így el kell ballagni megnézni.
Egy kis ízelítő egy 2007-es TT total-ból: Bővebben: Link
Sajnos a TT-Modell webcíme már nem is az, ami a cikkben olvasható, sőt a későbbi domaint is már parkoltatják. Mail, vagy személyes diskurzus a megoldás.
Egy TT-Modell kocsi átlagosan 32-42 euro körül alakul mostanság. |
(#27177) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#27172)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Azért nem megy el, mert ez nem az eredeti. Oda van írva, hogy airbrush modell. Így az igazi értő számára csak másolat, ergo kevésbé értékes. Amúgy nem csúnya. |
(#27178) wolfchild válasza róbertke hozzászólására (#27170)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2013 |
|
Azért, mert ha jól látom akkor jelenleg ugyan 1Euro-n áll, de 17 a szállítás, és mivel nincs PayPal így minimum 10Euro lesz az átutalás (d rosszabb esetben 20), így a végeár egy rakat szemétért 1+17+10 Euro minimum (5400 Ft. 300-al számolva)
Cserébe viszont pont az a darab ami kaTTonai-nak kellene, több helyen festéshibás / felhólyagosodott, az alvázon "csavarhúzó nyom", hiányzik egy kerék és a harmonika is.
Más nem jut eszembe, hacsak az nem , hogy ha az Ő és az eladó számlavezető bankja nincs közvetlen kapcsolatban akkor +3000 Ft. rájön.
Hát röviden ennyi. |
|
|
2024. Nov, 25. Hé 9:50:01 |
|
Jelenleg 6 fő olvassa az oldalt |
|
|