|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#27245) BR95 válasza masTTertape hozzászólására (#27241)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Minket könnyű megtalálni! Az autóinkat nehéz!
10633259 m2-en (1079km-nyi út) van elrejtve 116 db célgépünk. |
(#27246) csíkosháTTú válasza BR95 hozzászólására (#27245)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
OFF
Így folytatódik a "tél", akkor ebben a szezonban nyereséges lesz a cég... |
(#27247) BR95 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#27246)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Mindig nyereséges! Legalábbis a szemétszállítási üzem és ebből tartják fent a többit. De így is marad nyereség amit a BVK elvesz tőlünk és átad mondjuk a BKV-nak... |
(#27248) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Sokak örömére az év hátralévő részében offline leszek...
Ezúton kívánok minden kedves modellező társnak - építési nagyságtól és vezérléstől függetlenül - nagyon Boldog Új Évet! Hozzon 2014 mindenkinek sok örömet a hobbiban, és azon kívül is!
Virágh István |
(#27259) amaTTor_56 válasza wolfchild hozzászólására (#27228)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Szia!
Nagyon korrekt,megbízható, sokat vásároltam tőle.
Az elérhetőséget elküldhetem privátban. |
(#27263) lakasi válasza Gyati79 hozzászólására (#27217)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Nem értékelitek a hirdető szilveszteri humorát. Én remekül szórakoztam rajta. A választott antikos nicknévnek megfelelően ez egy antikolt mozdony. A mellékelt szöveg se kutya: "kitűnő állapotú" - milyen lehet a nem egészen kitűnő állapotú? No és a csúcs: "kitűnően jön-megy". Ez utóbbit saját hirdetéseimnél fel fogom használni - a szerzői jogdíj még kérdéses. |
(#27265) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Merő egy rosszindulat ez a TTársaság! |
(#27266) index válasza Gashpy hozzászólására (#27243)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Annyit még kiegészítésül, hogy lesz hat tengelyes Br118 is |
(#27267) masTTertape válasza index hozzászólására (#27266)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Végül is, ha már ott a hattengelyes hajtás, akkor indokolt a Ludmilla kihozatala is. |
(#27268) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#27267)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Gábor beszélj mit tudsz magyar témában?
Érdemes spórolni vagy vegyek csempét a konyhába? |
(#27269) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#27268)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Az áprilisi választásokat követően új országvezetés kerül hatalomra, eltörlik a rezsicsökkentést, 40%-os áfa lesz, a családi adózás átalakul és a gyerek után is szja-t kell fizetni, az összes nyugdíjat befagyasztják, sőt csökkentik. És minden eddigi kedvezményt azonnal visszaszednek az emberektől.
Tehát spórolj, ne vegyél csempét, sőt verd le a régit, add el bontott építőanyagként, add ki a lakásodat hajléktalanoknak és dolgozz ingyen!
Azt hiszem ez eléggé magyar téma nem?
Ugye nem veszed zokon, ha hülye kérdésre hülyét válaszolok? |
(#27270) kaTTonai válasza masTTertape hozzászólására (#27207)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
A felajánlott segíTTségedet előre is köszönöm!!
Ha lehet és szolgálati elfoglaltságom engedi szívese veletek is tartanék!!Ez majd az adott pontos időponttól függ...(Ha el tudok menni a folyékony körtét-szilvát én hozom,akár nagyobb mennyiségben is...cserealapnak,a kapcsolatok ápolására,no meg a sógorok is szeretik a snapszot tapasztalataim szerint...)
De ha hoznátok 2-3 ilyen középrészt Drezdából azt hálás szívvel köszönném meg!!
Üdv:Miki |
(#27271) kaTTonai válasza TT Putz hozzászólására (#27205)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Neked is nagyon szépen köszönöm előre is a segíTTségedet!!
2-3 középrészre fáj a fogam,amiket hálás szívvel fogom várni itthon!!!
Hálám és a körte-szilvalé készleteim üldözni fognak Téged és Gábort!!!(Igen jó lett az idei anyag...)
Üdv:Miki |
(#27274) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#27269)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Hát mivel ezt egy politika mentes, de szakfórumon kérdeztem meg ezért reméltem, hogy nem túl bonyolult a kérdés, de hát tévedtem!
Azért téged kérdeztelek mert Te szoktál jobbára beszélgetni a gyártók hadával és hátha van valamiféle információd a kínálat magyar témás alakulásáról mivel korábban már elhúztad a mézes sínszálat az orrom előtt és mivel megint téma lett a kínálat bővülése ezért gondoltam rákérdezek határozottan! |
(#27276) Gyati79 válasza lakasi hozzászólására (#27263)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
A "kitűnően jön-megy" tényleg mókásan hangzik, főleg ha rá néz szegényre az ember. De ki tudja, öreg mozdony, nem vén mozdony.
A vízcsepp pedig azzal magyarázható, hogy az igazi nagyvas is vizes sokszor, hiszen esik az eső vagy a hó, van páralecsapódás. A mozdonyon pedig ez is kitűnően le van modellezve. Persze azon lehet vitatkozni, hogy a vízcsepp is 1:120-as?
Amúgy meg az illető javára írható, hogy minden motyót 1 Ft-ról indított, tehát a mélyen tisztelt vásárlósereg dönti el, mennyit hajlandó megadni az adott modellért. |
(#27277) Gyati79 válasza maTTato hozzászólására (#27224)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Ez tényleg szép lett! Gratulálok.
Mint amikor a gondozatlan, hajléktalan emberből szalonképes úriembert varázsolnak. |
(#27279) Gyati79 válasza masTTertape hozzászólására (#27267)
|
Válasz •
|
Dec 30, 2013 |
|
Kifejezetten szépen fejlődik a PIKO TT-ben. A MAK-ok kiadása óta tényleg sokat újítanak, formaújdonságok jönnek ki minden évben, műszakilag is korszerűsödnek. A BR 118-asuk tetszik, V23 is nagyon csudijóra sikeredett. A Ludmillájukra nagyon kíváncsi leszek. Ezek a mozdonyok különösen tetszenek "igaziban" is. A Tillig felhagyott velük, csak a ROCO gyártja, most jön a konkurencia. Ha már van 6 lábújuk, még az is lehet (vagy inkább csak remélem?), hogy pár éven belül Szergej vagy Nohab is megjelenik náluk. Sok festési variáns készíthető belőlük, rengeteg volt / van belőlük Európában, népszerűek a mai napig. És ha piacképes áron ki tudják hozni, akkor nyert ügyük lehet... Majd az idő eldönti, hogy így lesz, vagy nem. |
(#27281) etwg válasza Gyati79 hozzászólására (#27279)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Nem egészem értem miért éppen ezekre a mozdonyokra fenyed a fogad. Annyi más prototipus van, aminek még nincs modellje mig a felsoroltak egyikéböl másikábó meg már lassan több modellváltozat van, mint ahány prototipus egyáltalán létezett. |
(#27282) sunocske válasza Gyati79 hozzászólására (#27279)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Nem akarom lelőni a poént, de hattengelyes mozdonyuk eddig is volt, a Br. 151-es. Nekem is volt, meg voltam vele elégedve.
Vagy a dízelhattengelyes hajtás másmilyen, mint a villanyhattengelyes, mint az igazinál? |
(#27284) Gyati79 válasza etwg hozzászólására (#27281)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Ez teljesen igaz.
Most csak magyar vonatkozásban gondolkodtam. Ettől függetlenül egy Nohabnak örülnék. Azért a Tilligé lehetne kicsit valósághűbb is. Igaz, Hubert Feri csodát művelt a Tillig Nohabommal, nagyon szép narancsost varázsolt belőle Karácsonyra. Ezúton is köszönet Neki!
Speckó magyar mozdonyt úgysem fog senki gyártani nagy szériában (Szili, Gigant, Gyík, Csörgő), ahhoz túl kicsi a magyar TT-s szegmens. Mondjuk egy szép M63-ast szívesen látnék.
Ami igaz, az igaz, sok mozdonyt lehet még fejleszteni. |
(#27285) Gyati79 válasza sunocske hozzászólására (#27282)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Jogos a 2 pont, ráadásul van is egy BR 151-em.
Igaz, a dízelnek olyan kicsi volt a üzemanyagtartály beöntője, hogy sehogy sem sikerült azt a fránya gázolajat beleöntenem, így nem tudtam elindítani. |
(#27288) róbertke válasza kaTTonai hozzászólására (#27198)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Mindkettőnél oda van írva: -Versand nach: Deutschland -- ezen oknál fogva is nem jeleztem neked vasárnap, miután átnéztem közel ötezer licitet + állandóan csak középrészről volt szó, komplett négyrészesről nem. |
(#27290) HOTotya hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Minden modellezőtársnak Boldog ÚJ Évet Kívánok és sok sok új modelleket a 2014-s esztendőben!!! |
(#27295) FriTTz válasza HOTotya hozzászólására (#27290)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
deTTo |
(#27296) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#27274)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Én meg megpróbáltam vicceskedni.
Már csak azért is - és remélem teljesen egyértelmű, amit írnom kell -, hogy igaz ugyan, hogy így, vagy úgy kapcsolatban állok bizonyos gyártókkal (sokszor nem jobban, mint mások is ezen a fórumon), de pl. nem csak kereskedelmi, hanem fejlesztői fronton is vannak ismeretségek és ezek csakis addig maradnak gyümölcsöző kapcsolatok, míg az ott, vagy onnan elhangzó ötletek, tervek viszonylag kis körben maradnak.
Ennek több oka van. Ismert, hogy egy-egy elképzelés hosszú évekig csupán verbális álom marad, ezért nem szerencsés minden ötletet a széles közvélemény elé tárni.
Speciel éppen a Piko az, akikkel nekem nincs semmilyen olyan nexusom, ahonnan bármi lényegi info kikerülhetne. Egyedül a hazai disztribúciót ismerem, tehát éppen annyit tudok, mint bármelyik kereskedő, vagy vásárló. Ráadásul az újdonságokról ugyanúgy értesülök, mint itt bárki más.
Amire te vagy kíváncsi, már 5 éve felmerült, amikor sikerült Nürnbergben találkozni a Piko képviselőjével, aki viszont egyáltalán nem volt kompetens a kérdésben. Bízom benne, hogy egyszer megismerkedhetek Wilfer dokival és egy sör mellett ellamentálhatunk a magyar piacban rejlő kiaknázatlan lehetőségekről. |
(#27297) masTTertape válasza Gyati79 hozzászólására (#27279)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Ebben maximálisan egyetértek. Valóban a MaK mozdony óta történt egy jelentős átalakulás. Az azóta kihozott modellek mind felnőttek a feladathoz és már túlmutatnak a playtime, vagy hobby kategórián.
Pl. a Talentjüket se hagyjuk figyelmen kívül, annak ellenére, hogy a digitalizálás terén egy próbadarabnak tekinthető, de ha elfogadjuk ezt az állapotot és túllépünk ezen, akkor egy igazán sikeres modellnek mondható.
Azt viszont le kell nyelnünk, hogy a mozdonyok ára már alulról súrolja a 100 eurót, ami ugyebár a Tillig pár évvel ezelőtti árszintjét jelenti.
A típusválaszték merő homály. Ahogy nézem, H0-ban rendre alávernek a nagy vetélytárs, a Roco terveinek (lásd Dongó pl.). A nemrég megjelent H0 Ludmillájuk szép ugyan, de nekem speciel a forgóváz műanyag hatása nem tetszik. lehet, hogy ez TT-ben nem lesz ennyire feltűnő.
Igen, a hatláb már a 151-nél kijött, kérdés hogy mennyire átjárható a sokféle hattengelyes tengelytávja. Egyébként a Szergejt nem tartom elrugaszkodott ötletnek, lévén hogy a Roco is a Ludmilla hajtásán készült rá a későbbi Szergejekre, így elképzelhető, hogy a Piko is ezt az ösvényt követi. De ez csak merő képzelgés a részemről. Az biztos, hogy a Roco lassan kifuttatja ezt a típust, a Tillig teljesen leállt róla, így megvan a piaci vákuum.
Egyedül a párhuzamos fejlesztések jelentenek problémát, lásd a Kühn jelenléte, vagy a feltörekvő MTB. |
(#27317) Gyati79 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Ezúton kívánok Mindenkinek nagyon boldog Új Esztendőt, jó egészséget, sok örömöt, és persze sok-sok TT-s modellt! |
(#27318) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Így az év utolsó napjára egy aukció: Bővebben: Link
Nem az áru és nem is az ár ami érdekes, mert ugye 1-ft-ról indul és 100 Ft. a licitlépcső.
A szállítás durva. Postaköltség 1190?!! |
(#27321) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Na érdemes volt kimaradnom ma a munkából és a bulikból is!
Szereztem 2 db íróasztal alá való guruló, fiókos szekrényt és két db hatalmas tükröt (falapra ragasztva)!
Valaki keresett mostanában itten tükröt nemde?
Apróba felrakom, nehogy itt szemeTT szúrjak a mindenhatónak! |
(#27323) jvnd hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Sziasztok!
Mindenkinek B.Ú.É.K.
Jóska
|
(#27324) enigma válasza wolfchild hozzászólására (#27318)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
És a sínradír hagy ilyen barnás-rozsdás nyomot? Vagy a monitorom szín beállításai hibásak? |
(#27325) ZaGyu hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Sziasztok!
Minden Klubtársnak Modellekben Gazdag, Békés, Boldog Új Évet Kívánok!
Gyula |
(#27326) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
|
(#27328) GcarTT válasza FriTTz hozzászólására (#26952)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Sziasztok!
Ma a LIDL-ben kétféle vitrint láttam, helyhiány miatt csak a falra akasztható kisebbet vettem meg. Ez nagyjából 60x50x18 cm-es méretű, 5 üvegpolca van. Az ára 9.990,- volt. A nagyobb a padlón álló 1100x68x20-as 10 üvegpolccal egy 20-asba kerül. (Az egyébként szerintem jobban megéri, de jelenleg nem tudtam volna elhelyezni.) Az áráról csak annyit, hogy nyáron elküldtem a bolti katalógusból ennek a nagyobb vitrinnek a fényképét egy bútorgyártó cégnek, hogy ilyen cuccra adjanak árajánlatot. 50.000-be került volna.
Amúgy Boldog Új ÉveTT és Jó VonaTTozásTT Kívánok Mindenkinek
Gcart(T) |
|
(#27330) maTTato hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Minden kedves vasútbarátnak!
|
|
(#27331) Pistti hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Mindnyájatoknak kívánok Boldog Új Évet!!! |
|
(#27333) Zsolt76 válasza FriTTz hozzászólására (#27329)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Nem valószínű, hogy leáraznák, nagyon baráti az ára és általában az akció első napján elkapkodják. Kb. fél évente akciózzák ugyanezt, ugyanannyiért. Az első alkalommal fél óra alatt felvásárolták, a másodiknál fél nap alatt a legtöbb helyen már elvitték, nálunk még volt 10. De mire 1 óra múlva kocsit szereztem (van kb. 40-50 kg), addigra már csak 6 maradt. Másnapra az is elfogyott. Érdemes lecsapni rá, ha van az embernek pénze, helye. Szép, igényes.
(Ha nálatok esetleg még tényleg kapható lenne (melyik Lidl az?), akkor érdemes ráugrani...
Amúgy VasúTTmodellekben, hozzá szükséges pénzben, egészségben gazdag boldog új esztendőt kívánok mindenkinek! |
(#27334) FriTTz válasza Zsolt76 hozzászólására (#27333)
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Ha kell valakinek akkor a XVIII. kerület Üllői út 379. szám alatti boltban még van 2 db.
Egy kis érdekesség:
A szomszéd házban (tesóméknál) lévő buliba jött egy fickó, (mondjuk én is ismerem) és hozott magával egy BR 92-est azzal a kórismével, hogy nála otthon nem megy!
Kezembe vettem és hümmögtem mert kicsit valahogy fura volt!
Rugós kuplungok, réz ütköző, stb!
Hát hamar szét is kaptam (megpucolás végett) és tutira esküszöm, hogy a Zeuke korszak első szériájából való volt!
Szegényke úgy nézet ki mintha a kutya szájából vették volna ki.
MasTTertape oldalán ha jól emlékszem van is róla cikk!
A 4 tengelyből csak egy van meghajtva fogaskerékkel a többit a csatlórudak hajtják!
Kis tisztitgatás, kenegetés után kicsit billegve ugyan mert az egyik kerékpárja már nem volt koncentrikus, de szépen futott!
A gazdája és a sógorom az egész procedúrát szájtátva nézték végig, még azt is amikor az egyik ütköző hiányát diagnosztizálva kotortam egyet az alkatrészesből és pótoltam a hiányosságot!
Amikor vissza adtam a tulajnak még megkérdeztem, hogy mibe teszi, a válasz szerint nejlonacskóba, ekkor visszakértem és szépen becsomagoltam neki pukkanós fóliába, ha már működik legalább vigyázzunk is rá!
Érdekes, hogy fémből volt a főkeret ami talán tartósabb is mint mostani műanyagok! |
(#27336) BR95 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Nagyon boldog, sikeres és eredményes új évet kívánok Mindenkinek!
Józsi
|
(#27338) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2013 |
|
Sziasztok!
Sikerekben és vasúTTmodellekben gazdag új évet kívánok!
Dénes |
(#27341) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#27318)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
Nézd meg jobban...egyébként a posta.hu oldalon találhatók árak. Egy nagyobb csomag már ennyiért megy ajánlottan.
Sőt az ebayen szokás volt a postaköltséggel megoldani a boltot, mert arra nincs jutalék.
|
(#27342) róbertke válasza FriTTz hozzászólására (#27334)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
BUÉK!
Én is találkoztam már ilyen ősöreg Zeuke egytengelyes hajtással. |
(#27343) wolfchild válasza zsolesz74 hozzászólására (#27341)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
Na de kérem, hát egy szétakasztó nem sokkal nehezebb mint 2 állítómű, az sem volt annyi ajánlottan, vagy tévednék?! |
(#27344) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#27343)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
Probáld meg megérteni, hogy üzleti szempontbol nem ugyanaz, ha valami
10 euroba kerül és 30 euro a postaköltség
Vagy ugyanaz
30 euroba kerül és 10 euro a postaköltség
Az elsö esetben az ebay kb 1 eurot vesz el az eladotol a második esetben meg 3-t.
A kinaiak ezt már jol megtanulták és ott 20-50 meg 100 euro a postaköltség maga az áru meg ennek csak töredéke. ( persze még igy is olcsobb és vámot sem kell fizetni).
|
(#27345) wolfchild válasza etwg hozzászólására (#27344)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
Őőőőő értem, de itt szó sem volt euro-ról (az csak egy példa volt), itt vatera volt az alap felállás és a magyar posta költségei. |
(#27346) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#27345)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
A helyzet teljesen ugyanaz. A vatera is levasalja a magaét. |
(#27347) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#27343)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
Nem tévedsz, ez igaz...inkább a másik része az érdekes, amit írtam ebben az esetben. Illetve rossz tapasztalatból tudom, hogy a többől könnyebb engedni, mint a kevesebből emelni. Sokszor ugyanis egy vásárló több terméket is leüt és a csomagár az már közelíti ezt az értéket.
Egyébként megéri megkérdezni ilyenkor, hogy belefér-e a 400 forintos kategóriába!
Boldog új évet kívánok! |
(#27355) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
|
(#27356) Gashpy válasza Gashpy hozzászólására (#27355)
|
Válasz •
|
Jan 1, 2014 |
|
|
|
|
2024. Nov, 25. Hé 17:22:58 |
|
Jelenleg 8 fő olvassa az oldalt |
|