|
Terepasztal vezérlés és elektronika
|
Témaindító: nzozz, idő: Júl 14, 2010
Témakörök:
|
|
(#25920) diginewl válasza etwg hozzászólására (#25728)
|
Válasz •
|
Nov 25, 2013 |
|
Tiszteletem!
Egy szóval nem mondtam, hogy terepasztalt építek
(Jobban mondva valami olyasmit, de hát az messze van attól - hogy én azt megmutassam bárkinek is - még csak nem is fából készül, hogy lenne asztal )
Annyiból egyszerűbb lenne nekem tekercselő dróttal dolgozni, mert a sínekről szépen el tudnám vele vezetni a betáplálást, és ott vágom el ahol tetszik, nem kell hámozni. Mindegy hogy 5cm, vagy 15cm. Természetesen a további vezetékezés a foglaltságérzékelők felé már rendes vezetéken történne.
A 0,6mm-es elég lesz, azzal fogok dolgozni.
Köszönöm a segítséget!! |
(#25922) Stalker hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 25, 2013 |
|
Köszi a helpet mind 2 töknek Amúgy analógon tolom az ipart |
(#25923) etwg válasza diginewl hozzászólására (#25920)
|
Válasz •
|
Nov 25, 2013 |
|
Az ilyesmire viszont sokkal jobb a szigeteletlen drot ( ezüst drot), az könnyebb forrasztani és ilyen kis hosszakon a szigeteléssel sem kell bajlodni ( ha áthuzod az asztalon és alul a törzsvezetékhez forrasztod.
|
(#26197) Firkaas hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
T. Topiktársak!
Segítséget szeretnék kérni a TT pálya szakaszolásához.Mit hova kellene tennem és bekötnöm? Mire van szükség hozzá a szakaszoló síneken kívül?
A linkelt pályáról lenne szó.
Bővebben: Link
Az elképzelés szerint egyik Nohab szerelvény a külső kör áthaladó vágányról indul a belső áthaladóra és megáll a váltóállítómű végénél. A másik Nohab szerelvény a belső kitérőről a külső kitérőre és megáll a váltóállítómű végénél, ill. egy mozdony (Br221) tolná be/ki a két mellékvágányra a vagonokat.
Köszönöm F |
(#26201) etwg válasza Firkaas hozzászólására (#26197)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Olvastad már a Helyes vágányon a TT vasuttal cimü füzetet. Ott mindenre találsz választ.
Döntened ugyanis neked kell. |
(#26202) Frankye moderátori
válasza Firkaas hozzászólására (#26197)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Utoljára javítgattam ki a borzalom írásod. Legközelebb kénytelen leszek szankcionálni is! |
(#26206) csíkosháTTú válasza Firkaas hozzászólására (#26197)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
|
(#26208) Firkaas válasza Frankye hozzászólására (#26202)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
nem értem mi a probléma az írásommal ?Nem használok semmi olyan irásjelet ami itt nem megengedett. |
(#26211) csíkosháTTú válasza Firkaas hozzászólására (#26208)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Idézet: „nem értem mi a probléma az írásommal ?Nem használok semmi olyan irásjelet ami itt nem megengedett.”
"Nem értem, mi a probléma az írásommal? Nem használok semmi olyan írásjelet, ami itt nem megengedett."
Hasonlítsd össze a két fenti szöveget!
Bocs az OFF-ért! |
(#26213) Firkaas válasza csíkosháTTú hozzászólására (#26211)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Bocsássál meg de ez itt nyelvtan óra ,vagy egy olyan "felület" ahol a tapasztaltabb modellezők segítik a kezdőket ?Nagyon szörszálhasogato ez így. |
(#26216) reszelozsir válasza Firkaas hozzászólására (#26213)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Saját tapasztalatom, hogy vannak olyan emberek, akiknek nem olvasom el az írását, mert bántja a szemem az, hogy nem tud (vagy ami rosszabb), nem akar helyesen, vagy legalább odafigyelve írni (pl. írásjelek helye). Az "elküld" gombra nyomás előtt át lehet olvasni az írást, sőt itt még utána is lehet javítani, ami ritka lehetőség.
Tényleg ne sértésnek vedd, inkább lásd meg benne a segítőszándékot.
|
(#26217) BR95 válasza Firkaas hozzászólására (#26213)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Jól látod, ez egy olyan felület, ahol a tapasztaltabbak osztják meg tudásukat a tapasztalanokkal. A helyesírásra odafigyelünk, mert szeretnénk, ha ez egy olyan felület maradna amit öröm olvasni és nem kell mások igénytelen SMS és Skype stílusán bosszankodni. Szeretnénk, ha mindenki ehhez igazodna, hogy itt a kultúra virágozzék, modellvasutazás közben is. Olyan szép és egyedi az anyanyelvünk, tiszteljük meg azzal, hogy a lehető legnagyobb odafigyeléssel írunk!
Ez nem Ellened irányuló szívózás, hanem egy kialakult álláspontja a régebb óta ittlévő fórumozóknak.
Elnézést kérek a hosszú és nem modellvasutazós bejegyzésért!
Józsi |
(#26220) csíkosháTTú válasza Firkaas hozzászólására (#26213)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Nekem nincs mit megbocsájtanom, és ez itt nem is "nyelvtanóra".
Csak:
Ad. 1: igyekezzünk már megtisztelni a másikat, meg ennek a nyilvános fórumnak az olvasóit azzal, hogy törekszünk - majdnem azt írtam, hogy törexünk - a helyesírás szabályainak betartására.
Ad. 2: Mi jöttünk ide, illik az oldal alapítóinak szabályait betartani.
Harag nincs, csak Frankye helyett mondom, amit mondok, de látom mások is így tesznek.
JuTT eszembe! A linket, amit beraktam, ami egy lengyel barátunk oldalára visz, azt megtaláltad? Ugyanis ott meg van a Helyes vágányon a TT vasúttal című kis alapmű, a magyar kiadás. Minden kérdésedre választ kapsz belőle, vagy legalábbi kezdő szinten a legtöbbre. |
(#26221) Frankye moderátori
válasza Firkaas hozzászólására (#26213)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Amikor regisztráltál erre az oldalra, akkor elolvastad (elolvastad, ugye?) a Fórum Szabályzatát, valamint a Használati feltételeket.
Különösen figyelmedbe ajánlanám a Szabályzat II. pontját. Az egyszerűség kedvéért ide is idézem:
Idézet: „II. Mielőtt írunk a fórumba, több dolgot is megtehetünk annak érdekében, hogy a többiek ne szóljanak be. Olyan apróságokat például, hogy összeszedjük a gondolatainkat és azt érthető formában, nyelvtanilag helyesen írjuk meg. Fogalmazzunk úgy, hogy az egyértelmű legyen mert senki nem szereti találgatni na vajon mire gondolhatott amikor ezt írta? Arra hogy... vagy arra hogy... A régebbi fórumozók általában az ilyen találgatós kérdéseket vagy morcosan reagálják le, vagy sehogy.”
(Kiemelés tőlem.)
Amikor azt látom, hogy valaki a "SHIFT" billentyűt úgy kezeli, mintha az égetné, szúrná a kezét, de legalábbis rázna, akkor először finomabban, majd egyre erőteljesebben szólok rá. Ugyan ez a helyzet a szóköz billentyűvel is.
Ennek oka egyszerű: Ez egy nívós, szakmai fórum, aminek a színvonalát épp az adja, hogy megköveteljük a precizitást úgy a fogalmazásban és helyesírásban, mint a szakmai kérdésekben.
Ezért tehát megkérlek, légy szíves odafigyelni a nyelvtanilag és mondatszerkezetileg is helyes fogalmazásra és írásmódra!
Megértésedet előre is köszönöm. |
(#26241) jlaczka hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Sziasztok!
Nagyszülőktől kaptak a fiaim egy ICE2 Roco digitális modellvasutat. Nos ez igen nagyfalat nekem, hogy mikulásra összehozzam, ráadásul használt. Engem is régóta érdekel a modellezés , van is némi műszerész és számítástechnikai ismeretem. De ha tudtok kérlek segítsetek az alapokban. A mozdonyt a vezérlővel sikerült felismertetnem, és elindul a sínen, de váltókat és világítást nem raktam bele. Ez már bonyolult volt számomra. ÉS még egy kérdés régi analóg vasutamat erre a vezérlőre mily módon tudnám csatlakoztatni? H0 mind kettő.
Előre is köszönöm a segítséget.... |
(#26242) csíkosháTTú válasza jlaczka hozzászólására (#26241)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Idézet: „...még egy kérdés régi analóg vasutamat erre a vezérlőre mily módon tudnám csatlakoztatni? ”
Közvetlenül sehogy!
Elsőre egy kis olvasni való. |
(#26248) Firkaas válasza Frankye hozzászólására (#26221)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Rendben igyekszem oda figyelni. |
(#26249) Firkaas válasza csíkosháTTú hozzászólására (#26220)
|
Válasz •
|
Dec 2, 2013 |
|
Igen, megnéztem a linkelt oldalt, csak még nem tudtam elolvasni. Jobb lenne egy letölthető változat, hogy mindig kéznél legyen. |
(#26255) Frankye moderátori
válasza Firkaas hozzászólására (#26248)
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
Köszönöm szépen. |
(#26256) reszelozsir válasza Firkaas hozzászólására (#26249)
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
Esetleg próbáld meg beszerezni valamelyik licitálósról, vagy hirdetős oldalról. A linkelt példányt is letöltheted és megpróbálhatod kinyomtatni. Tényleg hasznos, nekem is sokat segített. |
(#26258) Firkaas válasza reszelozsir hozzászólására (#26256)
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
A letöltést hogyan tudnám megoldani?Sajnos nem értem a feliratokat. |
(#26260) reszelozsir válasza Firkaas hozzászólására (#26258)
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
Jobb egérgomb a képre, és "kép mentése másként". |
(#26261) Firkaas válasza reszelozsir hozzászólására (#26260)
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
Jó,aztán mehet a beillesztés a word-be és nyomtatás |
(#26270) jlaczka hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 3, 2013 |
|
Köszönöm a leírást még csak most sikerült átolvasni, azt hiszem elég sok kérdésem lesz.... |
(#26545) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#14732)
|
Válasz •
|
Dec 11, 2013 |
|
Összelapátoltam egy-két foglaltság jelzőt. Kipróbálnád? Különösen a zajérzékenység érdekelne.
PM-et írtam. |
|
(#26956) csaballoon hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
Üdvözletem!
Terepasztal építésbe fognék, de az elektronikához nagyon kezdőnek érzem magam. Bár a vezetékekkel úgy gondolom tudok bánni, mivel házunk építése során segédmunkás voltam villanyszerelő apukám mellett.
H0 pálya, analóg irányítás.
A pályát szakaszokra bontanám, csak a kérdés az hogy min 2 db FZ1-es trafót használva egyszerre tudok-e üzemeltetni 2 db mozdonyt (pl sok kapcsoló felhasználásával) Nem tudom, hogy a két betápot hogyan lehetne egymástól elkülöníteni, de a pálya szakaszokat mégis mind a kettővel használni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
|
|
(#26958) zsolesz74 válasza csaballoon hozzászólására (#26956)
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
Z kapcsolás néven található amire szükséged lesz.
Linzbauer könyvében található leírás továbbá Csíkos oldalán is találsz.
Illetve olvass vissza itt a hobbivasúton, mert sokat tárgyaltuk már korábban.
|
(#26960) BR95 válasza csaballoon hozzászólására (#26956)
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
Üdv!
Olvasd meg ezt:
as.rumia
Ugyan TT méret, de az elektromos kapcsolások érvényesek a Horrible 0versized és Nane méretarányra is. |
(#26962) csaballoon válasza zsolesz74 hozzászólására (#26958)
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
Köszönöm, elkezdem itt is böngészést. Már az is megnyugtató, hogy ezek szerint nem lehetetlen. |
(#26970) reszelozsir válasza csaballoon hozzászólására (#26962)
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
A legegyszerűbb talán, ezért készítem én is ezt. Ha nem gyári kapcsolókat akarsz beépíteni, akkor a a 3 állású két-áramkörös billenőkapcsolók tökéletesek erre a célra. Minden megtáplált szakaszt egy ilyen kapcsolóval ellátsz és még véletlenül sem keverednek össze az elektronok
|
(#26979) etwg válasza reszelozsir hozzászólására (#26970)
|
Válasz •
|
Dec 25, 2013 |
|
Untig elég ilyen feladatra egy egyáramkörös 2 vagy több állásu kapcsolo 2 trafo esetében elég tehát az un SPDT 3 állásu kapcsolo Be-0-Be állásokkal.
A modellvasuton igyekezzünk valamennyi áramforásnak az egyik polusát összekapcsolni - ez lesz a közös GND vagy a fekete kábel a rajzokon.
|
(#27003) reszelozsir válasza etwg hozzászólására (#26979)
|
Válasz •
|
Dec 26, 2013 |
|
|
(#27005) etwg válasza reszelozsir hozzászólására (#27003)
|
Válasz •
|
Dec 26, 2013 |
|
Megfelel ez is, de mint irtam, hogy elég az azonos kivitelü, de mindössze egy áramkörös kapcsolo is. ( csak 3 forrasztofül van rajta). Persze, ha ilyened lesz, akkor a másik kört egyébb feladatokra is használhatod.
Amugy érdemes ilyen kapcsolokra egy kicsit vadászni, mert igen gyakran vannak ugynevezett gyári maradékok, amikor fillérekért lehet venni. Én is egyszer igy vettem 200 darabot kb. 50 kapcsolo áráért. |
(#27032) csaballoon válasza etwg hozzászólására (#27005)
|
Válasz •
|
Dec 26, 2013 |
|
Ez nem ismeretlen számomra. Ilyen kapcsolót használok a váltók állításánál. Középen van a 0, és mivel ez egy billenő kapcsoló, sosem marad feszültség alatt a mozgató tekercs.
Az áramellátásra is először ilyet gondoltam, de mivel irányváltásnál a pólus is változik, megijedtem, hogy ha "feketét" mindenhol egybe kötöm akkor ilyenkor mi lesz? Zárlat? Ha szakaszokat csinálok, akkor pedig egy szakaszra sose kapcsolhatok két tápot a három állású kapcsolóval, de ekkor a +-t és --t is külön kapcsolóval kell ellátni? Úgy érzem most egy kicsit belebonyolódtam.
Most mélyedek bele, hogy a hurok vágánynál milyen teendők vannak a pólusváltás miatt.
Addig is köszönöm az eddigieket. |
(#27036) etwg válasza csaballoon hozzászólására (#27032)
|
Válasz •
|
Dec 26, 2013 |
|
Valamennyi önálló trafo kisfeszültségü oldalának az egyik kivezetése közösithetö ( függetlenül attol, hogy egyen-, vagy váltoáram van a kimeneten, ill. hogy változik a polaritása vagy sem.)
( lásd a Helyes vágányon a TT vasuttal c. kiadványt- érvényes minden méretarányra).
Valamennyi feszültség késöbb ehhez a közös polushoz képest lesz kicsi nagy, pozitiv vagy negativ. Ezzel a technikával azt is eléred, hogy a vágány egyik sinje általában mindig ezen a potenciálon lesz, igy egyszerüen kapcsolhato akár elektronikus elemekkel is ( nem a pluszt vagy a minuszt kell kapcsolni, hanem a földet, azaz mindig ugyanazt a potenciált.
A hurok már sokkal bonyolultabb dolog. Elöbb probálj eligazodni a fentieken, és csak azután gondolkodj a hurokkapcsoláson! ( arra is vannak kész receptek). |
(#27037) etwg válasza csaballoon hozzászólására (#27032)
|
Válasz •
|
Dec 26, 2013 |
|
Idézet: „Középen van a 0, és mivel ez egy billenő kapcsoló, sosem marad feszültség alatt a mozgató tekercs.”
Azért vigyázz, mert a váltokra olyan billenö kapcsolo kell ami csak középen áll meg, a másik két állásban nem!
A trafok kapcsolásához meg pontosan forditott kapcsolo kell, ennek mind a 3 állásban stabilan kell maradnia (Be-O-Be). |
(#27734) flocsy hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Vettem egy picurka N-es mozdonyt, ami olyan pici, hogy 3V-os a motorja. Építenék hozzá egy hasonlóan pici pizzát (bár mérete alapján lehetne akár szaláminak is hívni ;) és ehhez lenne szükségem valami vezérlésre.
A sima analóg vezérlőmmel félek hosszú távon működtetni, mert ha véletlenül megpöccintem egy kicsit jobban a szabályozók, akkor kaphat akár 14V-ot is. Ezért valami más kéne.
Első nekifutásra kipróbáltam 2, majd 1 db AA (ceruza) elemmel, de még így is túl gyors, és induláskor akkorát ugrik, hogy legtöbbször rögtön le is ugrik a sínről.
Aztán eszembe jutott, hogy láttam több japán videón, fényképen, hogy a mikro terepasztalba beépítettek egy kapcsolót amivel irányt váltanak, és a profibbakban van még valami, amit tekergetve változtatják a sebességet, kb úgy mint az általam is ismert kezdőkészleti szabályozók.
Hogy tudnék ilyet építeni magamnak? Kapcsolóm van, gondolom kéne egy potméter, és még mi?
|
(#27736) zsolesz74 válasza flocsy hozzászólására (#27734)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Keress rá a PWM szabályozóra a neten és meglesz amit szeretnél! |
(#27746) flocsy válasza zsolesz74 hozzászólására (#27736)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Kerestem, de nem találtam olyat ami 6V alatt is működik |
(#27752) csíkosháTTú válasza flocsy hozzászólására (#27746)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Mert a neten fellelhető ilyen kapcsolások hagyományos tranzisztorokkal, vagy IC-kel épülnek fel. De ez a 3V, ez csak FET-ekkel megoldható, annyira alacsony a tápfeszültség, amiből ki kell indulni. A megoldás az lehet, hogy be kell csapni a cuccot. Magát a vezérlő jelet előállító részt lehetne táplálni akár 12V-ról is, de a végfokozatot, ami a sínre teszi majd a jelet, egy FET-tel kéne megcsinálni, amit csak 3V-ról járatunk (vagy inkább egy picivel magasabbról, 4V-ról). |
(#27771) flocsy válasza csíkosháTTú hozzászólására (#27752)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Na nekem itt kezd ez magas lenni
Olyat nem lehet, hogy veszek egy olyan PWM-et aminek 6-12V a kimenete, és a kimenete és a sín közé betenni még valami áramkört, ami leszabályozza 3V-ra?
Pl: itt kiszednek a Kato PorTramból valami áramköri lapkát, ami lecsökkenti a sín feszültségét 3V-ra. Ez működne a PWM kimenetén is? Vagy ha nem, lehetne hasonlót készíteni hozzá? Igaz akkor már lehet, hogy ugyanott vangyok, mint a FET-ekkel |
(#27779) etwg válasza flocsy hozzászólására (#27771)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Sajnos még ötletnek is rossz. Einstein ota tudjuk, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul, te meg 6-12V-bol akarsz elvesziteni 3-9V-t. Ez sajnos következmények nélkül nem megy.
Eddig a vicc.
Most meg a megoldás.
Van (csak keresni kell) PWM 3-5 V-ra is. Nem tudjuk mennyire vagy jártas az elektronikában, de vannak alacsonyfeszültségü 555-s áramkörök.
Ezekkel lehet ilyen kis feszültségü PWM-t generálni. Kapcsolotranzisztornak meg elég lesz egy mezei NPN tranzisztor is (az a kis motor sokat nem igen fogyaszthat).
Ha meg még alacsonyabb feszültség kell (vagy nem találsz jo 555-t), akkor 2 darab NPN tranzisztorból 2-2 kondiból meg ellenállásbol köztük egy poti, csinálhatsz multivibrátor (garantáltan meg 2 V-tól), és azzal hajtsd meg a kimeneti tranzisztort.
Most már csak egy kinod lesz, honnan szerzel ilyen kis feszültségü tápot.
Azt is elmondom. a telefon aksik töltöje 3,7V-t ad, ha nincs benne töltö elektronika; akkor bingó!
Jo szorakozást (a kapcsolásokoz segit a gugli meg a hobbielektronika gyüjteménye) |
(#27786) Antal Miklós válasza flocsy hozzászólására (#27746)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Szia. Csatoltam az általa több példányban megépített szabályozó kapcs rajzát. Az LM317 egy fix feszültségű szabályozó max 1A-l terhelhető. A BUZ11 FET-t 0,01Ohm a nyitott állapotban a z ellenállása, tehát nem sok vizet zavar. Ha a tápfeszt 4Vra állítod be a P2 potival akkor az R3 tápfesz ellenörző LED előtét ellenállását cseréld ki 330Ohm-ra.
Ha NYÁK terv kell írj
|
(#27787) Antal Miklós válasza Antal Miklós hozzászólására (#27786)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
És a kapcs rajz.
|
|
(#27791) flocsy hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Huha, kezdtek elijeszteni. Mondtam a FET-nél, hogy nekem az már sok, na amiket azóta írtatok, az már sokk.
Én teljesen kezdő vagyok elektronikában. Már a középiskolás fizika anyagból sem emlékszem mindenre. Az ellenallasokat értem, meg mondjuk a kondenzátorokat valamennyire, bár a rajzon már nem értem pl mi a különbség a C2 és a C4 fehér és fekete lába között. Ja, megvan a potméter meg a LED is. Na jó, már látom, hogy ez jelenleg még nem nekem való házilagos kivitelezéssel.
Egyelőre keresgetek még valami kész megoldást.
De ígérem majd rendszeresen zavarlak titeket kérdésekkel, és remélem pár év múlva egy hasonló kapcsolási rajz már meg se fog kottyanni. Addig is megyek, és veszek egy multimetert az ebayen, arra még biztos szükségem lesz. |
(#27808) zsolesz74 válasza flocsy hozzászólására (#27791)
|
Válasz •
|
Jan 7, 2014 |
|
Van egy oldal, ennek a hobbivasútnak az anyaoldala szerintem...
www.hobbielektronika.hu a címe és akkor itt az ideje, hogy felturbózd a tudásodat!
Jó tanulást, hasznos lesz és később sok mindent meg tudsz majd csinálni magadtól...esetleg minimális plusz energia ráfordítással!
Idézet: „Az ellenállásokat értem, meg mondjuk a kondenzátorokat valamennyire, bár a rajzon már nem értem pl mi a különbség a C2 és a C4 fehér és fekete lába között.”
Tehát akkor a kondi is már ismeretlen! Ez egyébként az elektrolit kondenzátor jelölése, fekete a negatív (GND) föld oldali láb jelölése, míg az üres a pozitív, Vdd, stb... |
(#27824) Fordítókorongos válasza Antal Miklós hozzászólására (#27787)
|
Válasz •
|
Jan 8, 2014 |
|
Szia Miklós!
Engem érdekel a szabályzód.
Szívesen megcsinálnám,ilyet még nem csináltam,kíváncsi vagyok rá,valamire biztos jó lesz .
Viszont a nyákrajz,(vagy egy fotó róla)nagy segítség lenne.
üdv.:korongos |
(#27825) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#27824)
|
Válasz •
|
Jan 8, 2014 |
|
De azt tudod, hogy csak analógra jó? |
(#27831) Fordítókorongos válasza zsolesz74 hozzászólására (#27825)
|
Válasz •
|
Jan 8, 2014 |
|
Igen,tudom.
Azt viszont nem tudtam eldönteni,hogy ez most egy komoly kérdés,vagy tréfálsz?
Nem értek az elektronikához,de azért egy-két egyszerűbb
cuccot összehoztam már.
Arra gondoltam,ha esetleg látható is a cucc,
nem csak a kapcs.rajz,akkor esetleg,már nem annyira riasztó a kezdőknek sem(nekem).
Ha van kész nyáklaprajz,akkor már nem nagy szám összetákolni működőképesre.
Mobillal nem működnek a hangulatjelek,de azért
képzeld oda a megfelelő helyekre.
üdv.: korongos
|
(#27833) zsolesz74 válasza Fordítókorongos hozzászólására (#27831)
|
Válasz •
|
Jan 8, 2014 |
|
Nem szivatás, csak láttam az asztalod és a digitális vonal jutott eszembe. Bocsánat!
Nézd meg akkor ezt, illetve hogy itt a hobbi portálról is adjak segítséget, ezt a fórumot nyugodtan bogarászhatod.
És ez legalább szakmai, szóval sok mindenről találsz infot!
Jó PWM építést!
|
|
|
2024. Dec, 28. Szo 11:22:35 |
|
Jelenleg 2 fő olvassa az oldalt |
|
|