|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#30694) Frankye válasza M298 hozzászólására (#30692)
|
Válasz •
|
Márc 7, 2014 |
|
Jobbulást! |
(#30700) ponTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 7, 2014 |
|
Sziasztok!
Továbbra is keresek BTTB, vagy Zeuke hálókocsikat.
Részletek az Apró rovatban. |
(#30719) Spike válasza TT Putz hozzászólására (#30652)
|
Válasz •
|
Márc 7, 2014 |
|
Szia!
Ha aktuális még, a piko Taurus engem is érdekelne...üzenj privátba, légy szí!
Spike |
(#30747) dlaci69 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 8, 2014 |
|
Sziasztok!
M44-es jellegrajz valakinek nincsen véletlenül?
Elsősorban az 500-as sorozat érdekelne. |
(#30756) piltdownman válasza masTTertape hozzászólására (#28774)
|
Válasz •
|
Márc 8, 2014 |
|
A MÁV Zrt egy „Védjegylicencia-szerződés” keretén belül térítés mentesen névre szóló engedélyt adott a „MÁV szignál”hang uC-s* előállítására és az áramkör forgalomba hozatalára.
Láthatólag a jogi osztály olajozottan működik.
(*Nem állomáson felvett hang visszajátszása, hanem sw-s hanggenerálás.)
Most Szalóczy Pál hangjának felhasználhatóságára kérdezek rá, gondolom inkább az ő engedélye kéne, hiszen nem az állomásokon felvett hang visszajátszásán alapulna, hanem formáns szintézis után a MEA8000-hez hasonló dsp-n a bemondó hangszínének újra előállításán.
|
(#30757) piltdownman válasza wolfchild hozzászólására (#26635)
|
Válasz •
|
Márc 8, 2014 |
|
Kissé áteditáltam a default szöveget,kivágtam néhány szünetet,hogy természetesebb legyen.
Így szól:
Bővebben: Link
A hangmintákat te vetted fel ?
Itt egy hw: |
|
(#30759) masTTertape válasza piltdownman hozzászólására (#30756)
|
Válasz •
|
Márc 8, 2014 |
|
Nna ez jó hír! Gratulálok.
Kérdés, hogy Pali bácsi miként állna a dologhoz.
Ez a formáns szintézis érdekes lehet. Úgy tíz éve dolgoztunk hasonlón a hangstúdiómban, amikor a mai T sys elődje elkészíttette az sms beolvasós rendszerét és egy szinkronszínész csajszi által felmondott hangzók és hangzó párok, valamint hangsúly-modellek alapján a szoftver által összerakott végeredmény volt hallható - hát igen vicces formában. Kíváncsi vagyok, hogy ma hol tart ez a technológia. |
(#30765) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#30759)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Hivj fel egy automata call-centert, percekig élvezheted a géphangot.......söt pl. az automata hivásrögzitö telefonban is a hivo számát gép meséli el:
egy hivása érkezett a 23456799 számról
|
(#30769) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#30765)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Ezt én értem. Nem kevés ilyen anyagot csináltam az elmúlt 20 év alatt. Sőt, ha pikáns akarok lenni, akkor még a felnőtt tartalom sem volt idegen számomra (csak hogy egy kis pezsgés kerüljön ebbe a topikba...)
A kérdésemet nem érted. Ugyanis az általad említett ügyfélirányítási rendszer megadott szavak, számok és mondatrészek előre felvételével, majd a szoftver általi összerendezésével válik hallgatható végeredménnyé.
Amire én kérdeztem, az a beszédszintetizálás mai állapota. Az emlegetett szolgáltatás itthon egyfajta mesterséges intelligencia fejlesztés része volt, a KFKI berkein belül egy amerikai-magyar cég volt a fejlesztő, de nem tudom, hogy hova lettek, maga a projekt mivé lett.
És látva, hogy ma már pár próbapanelen, több milliós fejlesztés nélkül megszólaltatható egy hasonló rendszer, ezért kíváncsivá tett, hogy mi a mai stádium. Öt éve kiszálltam a hangbizniszből, ezért nem vagyok naprakész. |
(#30770) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#30769)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Idézet: „A kérdésemet nem érted. Ugyanis az általad említett ügyfélirányítási rendszer megadott szavak, számok és mondatrészek előre felvételével, majd a szoftver általi összerendezésével válik hallgatható végeredménnyé.”
Az én telefonrögzitöm nem felvett szavakkal dolgozik, hanem beszédszintézissel. Azaz igyekszik a betüket, számokat olvasni és kimondani. Már jo 10-20 éve vannak ilyen szerkezetek a piacon, pl. a sok tolmácsgép, meg gyereljáték. Hát nem mindig sikerül.
Van néhány chip a piacon ami legalább egy nyelven elmodja egy dokument szövegét ( betüsort), a baj a nyelvi babilonnal van, más hangsuly, más intonácio, más kiejtés.
Vicces pl. hogy hogyan kezeli a duplabetüket (sz, cs, ny stb). |
(#30771) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#30770)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Na igen, itt különül el a professzionális és a consumer felhasználás. Feltételezem, hogy a rögzítőkben, játékokban az olcsó, valamelyik dzsunkán előállított csip felelős az eredményért. Ezen a területen nem vagyok járatos, ezért hiányosak az ismereteim. Viszonyt az ügyfélirányítási rendszerek nagy része felvett anyagból dolgozik, mert ilyet is gyártottunk anno és hallható is a szöveg architektúrája. Akárcsak Rábai Balázs az állomásokon.
A nyelvi babilon kérdése érdekel, mert az viszont már MI. Nagyon sokáig dolgoztunk anno a projekten, a magyar nyelv összes hangzói, kettős hangzóit és minden létező mondathangsúlyt felvettünk, amiből a fejlesztőcsapat a saját szoftverével rakta össze a teljes anyagot. Akkor nagy szenzáció volt, azt gondoltam, hogy pár év után minden kütyüben ilyen algoritmus fut majd, sőt a szinkronszakma is berezelt, mondván hogy ezután csak beírja a rendező a szöveget a szoftverbe és máris kész a Magnum következő epizódja. Hát nem így lett.
A fejlesztő kivonult a piacról és maradtak az olcsó megoldások, sőt a nagy cégek sem tudtak látványosan fejlődni ez irányba. Én így látom. |
(#30772) reszelozsir hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Remélem nem zavarok nagyon pár modulos képpel, de gondoltam megosztom, hogy hol tartok vele. Most jön majd a neheze (növényzet, patak), de remélem a következő megmozdulásra bevethető lesz már, ha Nektek is tetszik. Amin sokat gondolkoztam, hogy milyen színű zúzottkövet tegyek rá, de most ott tartok a barna nyert (ha jól láttam a modulok nagy részén is barna van) a fékpor miatt, ami a közeli megálló miatt került rá (ez a közeli megálló még a távoli jövő elképzelései között van). |
|
(#30773) sunocske válasza reszelozsir hozzászólására (#30772)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Hány modulod lesz? |
(#30774) reszelozsir válasza sunocske hozzászólására (#30773)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Ez jobbra folytatódik majd egy megállóval és egy iparvágány kiágazással, balra egy egyenes szakasz bevágásban, majd egy balos ív útátjáróval, ezután egy forgalmi kitérő. Küldjek róla rajzot? Idén kb ennyit szeretnék, vagy legalább balra elindulni. |
(#30775) masTTertape válasza reszelozsir hozzászólására (#30772)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Szép lesz!
Egyébként ez jó kérdés, hogy fékpor, vagy sem. Egy hozzáértő, igencsak elismert terepépítő mesterrel arról diskuráltunk, hogy mennyire kell barnásítani a nyílt vonali szakaszokat. Hiszen ha nincs megálló a közelben, akkor miért is fékezzen a vonat (ha csak nincs beragadva pár tuskó - láttam már ilyet is), ha meg van, akkor az adott modul mindig állomás előtt legyen?... Ez nem garantálható.
A kérdés akadémikus, kinek mi a meglátása? |
(#30777) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#30775)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Hát valóban, ha nincs egységes álláspont akkor pepita lesz a vonal. |
(#30780) baker6600 válasza reszelozsir hozzászólására (#30772)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Amivel le van kenve, az valami glettanyag, gipsz, vagy csak ragasztó? |
(#30783) reszelozsir válasza masTTertape hozzászólására (#30775)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Köszi.
Erről nagyvasúti alkalmazottat kellene inkább megkérdezni, mert nálunk a villanyfék miatt szürke a harmincéves zúzottkő még a megállóban is. Talán a kisebb sugarú ívekben is barnább lehet a sín és nyomkarima kopása miatt. |
(#30784) reszelozsir válasza baker6600 hozzászólására (#30780)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Sima 180Ft/kg-os glett. Nem köt olyan gyorsan mint a gipsz, nekem eddig jobban bejött a használata (elég pepecselős vagyok). |
(#30789) hoTTo válasza reszelozsir hozzászólására (#30772)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Azt jól látom, hogy nem merőleges a vágány a modulfejre? Így csak saját modulodhoz tudsz majd kapcsolódni. |
(#30792) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#30771)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Némelyik pc tud szintén ilyet ( látássérülteknek stb.) ha bekacsolod a funkciot akkor mondja, hogy milyen gombot ütöttél le és olvassa a képernyön megjelenö szöveget. A Siemens elég sokat tesz ezen a téren, mégha a termékek nem is okvetlenül az ö neve alatt jelennek meg. Ök föleg a chipek fejlesztésébe járnak egész elején a rangsorban. És azok a chipek amik a játékokba, telefonokba kerülnek nem okvetlenül a gagyi kategoriát jelentik, ahhoz egy ilyen chip kifejlesztése sokkal többe kerül. Az már más kérdés, hogy ki hogyan használja, és mennyire élethü a hang. |
(#30798) GABA TT hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Sziasztok!
Elkészültek az Ilonkák felöltöztetve, mégis csak közösségi oldal. |
|
(#30801) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#30771)
|
Válasz •
|
Márc 9, 2014 |
|
Szerintem ennél jobbat nem nagyon lehet kihozni, "home" szinten, persze vannak ennél jóval tökéletesebb megoldások, de az erősen pénztárcagyilkos.
A hozzászólásod mp3-ban: Bővebben: Link |
(#30805) reszelozsir válasza hoTTo hozzászólására (#30789)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Merőleges lesz az, még nincs rögzítve |
(#30806) reszelozsir válasza GABA TT hozzászólására (#30798)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Ők is gyönyörűek lettek. |
(#30807) maTTato válasza GABA TT hozzászólására (#30798)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Bomba jók a lányok! Melyiket is válasszam....?? |
(#30808) sunocske válasza maTTato hozzászólására (#30807)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
"Hidd el nekem édesem,
Csak a kék színű nőket élvezem,
Csak a kék színű csókodat kívánom,
Csak ez van nekem a világon."
Sajnos csak zöld van |
(#30810) john07_doki válasza GABA TT hozzászólására (#30798)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Fantasztikusak, gratulálok!
Milyen kuplung kinematika van a hátsójukban, PEHO? |
(#30819) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#30808)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Legalább nem puszilgatod le róla a festéket...
(Bocs! Magas labda volt...) |
(#30824) sunocske válasza csíkosháTTú hozzászólására (#30819)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Semmi baj, jót kuncogtam |
(#30827) GABA TT hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Köszönöm szépen!
Ez a három, még nem az összes változat. Van még belőle bőven, ami nem csak a festésben tér el egymástól. Hála a nagy darabszámnak és a sok évnek a gyártástól a selejtezésig. Nehezebb rá unni!
PEHO kuplung befogó van elő és hátul is kinematika nélkül, az már nem fért bele, de mivel rövid mozdony nincs is sok jelentősége. NEM651 dekóder foglalattal.
Készítettem a fotó galériámban egy Ilonka mappát, a többi képet ott megnézhetitek. |
(#30833) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Sziasztok!
Ha valaki akar rendelni modul keretet kérem minél előbb jelezze.
Üdv:
Dénes |
(#30840) baker6600 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Egy kis segítséget szeretnék kérni, valahol a fórumon olvastam egy megbízhatatlan vaterásról, csak nem találom hol volt. Mondanátok véleményt erről a mozdonyról, illetve ha valaki ismeri az eladót, róla is?
Köszi
Vatera-Nohab |
(#30841) baker6600 válasza dlaci69 hozzászólására (#30747)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Hát egy ilyen rajzot találtam a gépemen |
|
(#30842) Gashpy válasza DinoTT hozzászólására (#30833)
|
Válasz •
|
Márc 10, 2014 |
|
Ha pedig valakinek 2 vágányos, egyenes, 80 cm-es modulra lenne éppen szüksége, akkor tudok 2 db eladót, 3 évvel ezelőtti beszerzési áron!
Részletek privátban! |
(#30843) DinoTT válasza baker6600 hozzászólására (#30840)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Én vásároltam már Csernusw-től szép állapotú dolgokat is, de nagyon sok embertől hallottam róla rosszakat is. Ő egy vasútmodell nepper így neki az eladás a fontos. |
(#30847) enigma válasza dlaci69 hozzászólására (#30747)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Nekem meg ezek vannak: |
|
(#30850) szergely001 válasza dlaci69 hozzászólására (#30747)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
|
(#30852) masTTertape válasza baker6600 hozzászólására (#30840)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Kétszeri megnézésre a modell külsőleg rendben van. Sajnos az ócska fotózási technika miatt az egyik legfontosabb rész nem látszik, nevezetesen, hogy a főkeret középen meg van-e repedve. Ha igen, akkor az alváz kifli és felejtős.
A maszkok épek, a szilikon kerék tiszta, a kotrók nem töröttek.
Szerintem ezért a pénzért ez az állapot reális. Ha mégis van belső hibája, az arányaiban viszonylag gazdaságosan javítható. |
(#30855) baker6600 válasza masTTertape hozzászólására (#30852)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Azt írja róla, hogy jó. Köszi a tanácsot, lehet ráugrok. |
(#30856) masTTertape válasza baker6600 hozzászólására (#30855)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Idézet: „Azt írja róla, hogy jó.”
Persze, mert el akarja adni.
Érdemes egy személyes átvétel-fizetés opciót választani és ha valami gyanús, akkor még visszaléphetsz. |
(#30858) dlaci69 hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Sziasztok! Köszönöm szépen a segítséget. Hátha siketül egy jó kis Bobót össze hoznom. |
(#30864) TT Putz válasza baker6600 hozzászólására (#30840)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Szia baker6600!
Csernusw "kereskedőnél" nincs személyes átvételi lehetőség.
Én tiltólistán vagyok nála, egy-két emailemre olyan minősíthetetlen (anyukámat bántotta...) stílusban válaszolt, hogy én levegőnek nézem ajánlatait.
A JátékUdvar tele van Nohabokkal. Ha nem pesti vagy írj, szívesen segítek...
üdv
TT Putz |
(#30865) gaTTeros hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
T. topic olvasók és guruk!
TT méretben erősen digizve "dolgozom" (több mint 25 dekóder 5 féle gyártótól). Lenz LZV100-as központ firmware 3.5, LH 100 vezérlő. Egy PIKO BR442 Talent-2 hangosítását szeretném feléleszteni. Ehhez vettem egy PIKO46121 számú plux16-os és egy PIKO 46191 számú SUSI hangdekódert. Mindkettő gyári és ehhez a modellhez gyártották.
A plux 16-os remekül muzsikál. Ez rendben van. A SUSI-s hangmodul meg sem nyikkan. Ez gyárilag fel van töltve hanggal is . Minden a leírások szerint lett szerelve és beállítva. A plux16-os nál a CV49-ben 2 van beállítva (SUSI = on). Sajnos a németem nagyon gyatra így német fórumokon nem igazodom el. Angolul kerestem megoldást a net-en , de nem találtam. A Lenz központom nem mai csirke az LH 100 nem olvas és ír 800 feletti CV címeket, márpedig a hangmodul CV-i 897-rők indulnak.
Szóval elakadtam. A hangmodul leírás szerint egy 460 uF-s kondenzátor beépítése is szükségessé válhat. Ezzel nem kísérleteztem. Kondim sincs és a hova is kérdéses.
Digizett már valaki itthon ilyen jószágot, tapasztalat? Esetleg digis vasútmodellezésben jártas szakembert , gurut kit javasoltok?
Üdv.
gaTTeros |
(#30866) masTTertape válasza gaTTeros hozzászólására (#30865)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Nálam a műhelyben már járt ilyen modell, de csak alapfunkciókra. Tran dekóder ment bele, ami Csíkostól származott. Nála viszont előfordulnak hangigénnyel is, ezért kérdezd, keresd őt! |
(#30870) baker6600 válasza TT Putz hozzászólására (#30864)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2014 |
|
Köszi, rá is kerestem, nem is értem eddig miért nem néztem be hozzájuk. |
(#30889) róbertke válasza baker6600 hozzászólására (#30870)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2014 |
|
Ha tudsz, akkor menj el hozzájuk személyesen. Szombat délelőtt is nyitva tartanak. /Ez iTT a REKLÁM helyeTT volt .... / |
(#30890) csíkosháTTú válasza gaTTeros hozzászólására (#30865)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2014 |
|
Nem Te vagy az első, aki zsákutcába fut PIKO által forgalmazott Uhlenbrock dekóderekkel.
De a PIKO-t sem értem, mert ugye PLUX16-os aljzat van a motorvonatban. A PLUX16-ba eleve van hangos verzió is, csak az az egy baj van vele, hogy a modellbe ez nem fér bele, mert nem hagytak helyet a hangos verziónak... Nesze neked NEM658 szabvány...
Ez a "SUSI-s" megoldás, kb olyan, mint a japán rizsfalatok rántott halrudacskákkal... Egy agyrém!
Próbáld meg POM üzemben átírni a fősínen, úgy, hogy csak ez a modell van a pályán.
Csak szolídan jegyezném meg, hogy már kapható a Tran SL76-P12, ráadásul "csak" 25.000Ft. nem tudom, hogy az Uhlenbrock P16-os dekóder, meg az SUSI Intellisound modul mennyi volt, de gyanítom nem kicsivel több... |
|
|
2024. Nov, 26. Kedd 12:52:23 |
|
Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt |
|
|