|
[OFF] Pihenő vasutasok
|
Témaindító: Topi, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
|
|
(#32178) Frankye válasza Csukló hozzászólására (#32118)
|
Válasz •
|
Ápr 16, 2014 |
|
Köszönöm. |
(#32179) Frankye válasza HOTotya hozzászólására (#32119)
|
Válasz •
|
Ápr 16, 2014 |
|
Köszönöm. Dehogy kell így hívni! |
(#32180) Frankye válasza reszelozsir hozzászólására (#32152)
|
Válasz •
|
Ápr 16, 2014 |
|
Köszönöm. Annyira azért már nem vagyok "fiatalos"... |
(#32363) Csukló hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 19, 2014 |
|
Hát akkor nyulat mindenkinek |
|
(#32377) BR95 válasza Csukló hozzászólására (#32363)
|
Válasz •
|
Ápr 20, 2014 |
|
Így van! Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
Józsi |
(#32398) SzerNoh hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 21, 2014 |
|
|
|
(#32419) Váltógyártó hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 21, 2014 |
|
baker6600:
Valami beépülő modul a böngészőben, vagy valami program. Ha nem értesz hozzá (kérdésedből ítélve), hívj valakit, hogy irtsa ki!
Az a baj, hogy ezek legtöbbször nem vírusok, vagy te kattintasz rá valami kamu hirdetés bezárásakor, és akkor települ.
Próbáld meg ezt futtatni (nem kell telepíteni, csak letöltöd, és rákattintani az exe fájlra): CCleaner |
(#32492) baker6600 válasza Váltógyártó hozzászólására (#32419)
|
Válasz •
|
Ápr 22, 2014 |
|
Köszi, takarítottam |
(#32670) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Ápr 27, 2014 |
|
Egy ujabb csapás a muzeumvasutakra.
A szörösagyuaknak feltünt, hogy a téli honapokban - amikor a malacfarku muzeumvasut is alszik - a "békés" denevérek költöztek az alagutba.
Ez azonnal ok volt feljelenteni a muzeumvasutat, hogy zavarja az állatvilág békés nyugalmát, igy a rengeteg pénzért, gyakorlatban sosem használt vasutat a hosszu spirális alaguttal és komoly viadukttal ismét feladják, mert ugye az állatvédöknek mindig igazuk van.
Csak azon csodálkozom, hogy egyiknek sem jutott még eszébe a sok böregeret összeszedni és hazavinni. Hiszen ott még jobb környezetben tudnának telelni....
|
(#32676) Csukló válasza etwg hozzászólására (#32670)
|
Válasz •
|
Ápr 27, 2014 |
|
Sajnos Magyarországon túl sok az okoskodó SÖTÉTzöld!
|
(#32686) etwg válasza Csukló hozzászólására (#32676)
|
Válasz •
|
Ápr 28, 2014 |
|
Mindenhol, a történet német.... |
(#32687) Csukló válasza etwg hozzászólására (#32686)
|
Válasz •
|
Ápr 28, 2014 |
|
Á biztos, hogy szegről végről vannak hazai rokonaik....... |
(#32871) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 2, 2014 |
|
A jozan ... Vasut gyözött. Az osztrák vasutbarátoknak sikerült elkerkergetni azokat drotszamaras örülteket az Ybbstalbahnrol.
Igy a vasut helyett most már nem lesz bringaut.
Az igaz, hogy a felszedett sineket nem akarják visszaadni ( biztos kell nehezéknek, ha fuj a szél), igy most az Ybbstalbahn uj tulajdonosainak sinek után kell néznie....
Ha esetleg láttok bringásokat a honuk alatt egy sindarabbal jelentsétek az uj egyletnek....
|
(#32909) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 3, 2014 |
|
Nézem a Miniverzum reklámfilmjét és valahogy hiányérzetem támad, gyönyörü munka, de a téma egyszerüen tucatnyi, részben teljesen eltévesztett. Budapest belvárosának nem hiszem, hogy az osztrák vagy a német vasutakat kellene bemutatnia, arra ott vannak a német modellpályák tucatjai. Nem egészen értem kit is céloztak meg ezzel. Az idegen turistákat, hogy otthon érezzék magukat, vagy a hazaiakat akik olyasmit láthatnak, ahova nem jutnak el, nem tudom, de nem látom a projekt üzenetét.
Már a keszthelyi pályával is gond volt, amikor a semmeringi vonalat épitették, de az még elment, hiszen ez eddig az egyik legjobb modellje az osztrák hegyi vasutnak. A német vasutak ott is teljesen feleslegesek.
Végigjártam rengeteg hasonlo terepasztalt világszerte, és Mo-n meg Indián kivül nem találtam nyilvános terepasztalt, ahol nem valamelyik helyi vasuti pálya adta volna a példaképet.
Nem tudom mi vezeti a magyar modellezöket arra, hogy idegen vasutakat modellezzenek és igy beálljanak a német nyilvános terepasztalok végtelen sorába, ahonnan aligha lehet kiemelkedni.
Jo volna hallani erröl valamit.
|
(#32955) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#32909)
|
Válasz •
|
Máj 4, 2014 |
|
Ezt lájkolom, amikor néztem a jutubon a kisfilmet nekem is ez tűnt fel elsőre sajnos!
|
(#32987) stillll válasza etwg hozzászólására (#32909)
|
Válasz •
|
Máj 4, 2014 |
|
Ebben nagy igazság van. |
(#32997) jumo31 válasza etwg hozzászólására (#32909)
|
Válasz •
|
Máj 4, 2014 |
|
Hülyeséget mondok, ha azt mondom ők nem "magyar vasútmodellezők", hanem üzletemberek?
|
(#33005) etwg válasza jumo31 hozzászólására (#32997)
|
Válasz •
|
Máj 4, 2014 |
|
Mi ebben az üzlet? - beállni egy végtelen sor végére ( a piramis játékok is ugyanezek)?
Láttam a toborzojukat, egy kicsit elmosolyodtam rajta.
Ha megnézed a hasonlo vállalkozásokat idegenben, ott komoly, már majdnem ipari háttér van egy-egy ilyen terepasztal mögött, és általában van mit mutogatniuk vagy mondaniuk a látogatonak. Miröl lehet Pesten beszélni, hogy hiányzik a "Viessmann felsövezeték", vagy a vonatok egy ismeretlen ( idegen tájat ) probálnak bemutatni . Lehet, hogy a mesélönek is ismeretlen ) .
Azért a hobbink nagyobb tiszteletet érdemelne, s nem a gyárak reklámterepasztalának kellene lennie. Pontosan forditva lenne értelme a dolognak, rávenni a gyárakat arra ( akár a kisszériásokat is), hogy egy-egy modellel szélesitsék a látóžszögüket, és gyártsanak le egy modellt a magyar témáju asztalra. |
(#33038) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33005)
|
Válasz •
|
Máj 5, 2014 |
|
Megnéztem a kisfilmet, de nekem speciel nem tetszik maga a film. Több figyelmet kellett volna fordítani a részletekre, jelenetekre. Ügyes filmezés, de amatőr munka. Egy két részlete nem a helyén van, illetve én azt a részt nem tettem volna ki a bemutató filmre. De ez magánvélemény. Tapasztalatból tudom, mint egykori kábeltv stúdió vezető, hogy egy perc film elkészítése legalább egy munkanap, hogy annak minden kockája a helyén legyen. Akkor meg legalább kettő, hogyha ez a kisfilm egy "étvágygerjesztő" a kuncsaftoknak... |
(#33267) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 10, 2014 |
|
Egy kimagaslo könyvalkotásrol szeretnék ma beszámolni.
A szomszédos Szlovákiában az ottani vasutas e-magazin 10. évfordulojára ( ja, nálunk ilyen magazin nincs is - a fene egye meg, igy esély sincs egy ilyen jubileumra) megjelent egy 500 oldalas publikácio kimagaslo minöségü cikkekkel és képekkel szinte a világ valamennyi vasuti témájárol. A 90 szerzö - mind névvel és QR koddal, beszámol mindenröl, ami az utobbi 10 évben a vasutas témában elöfordult. Valamennyi irás eredeti - nem nagy kiadok ilyen témáju átverése, és elviszi az olvasot a mindennapos vasutaktol a nosztalgiáig - a modellvasuttol a kisvasutakig, Chilétöl Japánig, Ausztráliátol Norvégiáig. Rengeteg magyar témáju cikk is van a kiadványban.
Már nagyon régen tartottam a kezemben egy ilyen jo minöségü és változatos alkotást. ( hol vannak ettöl a hazai kiadok???????)
.
Még azoknak is élvezetes lehet, akik nem értik a nyelvet, hiszen oldalanként 2-3 fotoval vannak illusztrálva a cikkek. A képek egyediek, és sok közülük megismételhetelen - mert már nem létezö dologrol/vasutrol számol be.
A könyv megrendelhetö a vlaky.net on-line shopban:
Vlaky.net
Csak gratulálni lehet a könyv szerkesztöinek és szerzöinek!
|
|
(#33387) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 14, 2014 |
|
Hallom a rádioban, hogy milyen hatalmas lépést tett a BKV a bérletek ügyében.
Mátol termonyomtatoval nyomják a bérletekre a lényeges adatokat. Ezeknek miért nem mondja meg valaki, hogy a termonyomtato teljesen alkalmatlan erre a célra, elég a bérletet nyáron fél napig a napon levö autoban hagyni, és már nyoma sincs a drága nyomatnak.
Az ilyen nyomat jo egy jegyre - amivel az ember 1-2 oráig utazgat, de egy több napos/honapos bérletre teljesen alkalmatlan.
Ugy látszik Pesten mindig ujra kell felfedezni a spanyol viaszt....
|
(#33388) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33387)
|
Válasz •
|
Máj 14, 2014 |
|
ex VEKE a főfej,
de nem biztos,
hogy jó fej. |
(#33400) SzervízMacska válasza etwg hozzászólására (#33387)
|
Válasz •
|
Máj 14, 2014 |
|
Szia. Tudtommal már a BKK-é a biznisz, tehát a BKV semmit sem nyomtat... |
(#33402) etwg válasza SzervízMacska hozzászólására (#33400)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
A jegy szempontjábol ez teljesen mindegy, és remélhetöleg nem a kasszásnénire fogják majd kenni a felelöséget, ha kifakult, olvashatatlan bérletekért fog felhördülni a nagyérdemü.
|
(#33403) reszelozsir válasza etwg hozzászólására (#33402)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Csak annyiból nem mindegy, hogy az elmúlt pár évben a szar dolgokat úgy kommunikálták, hogy "a BKV..." azt meg ami szerintük ***, hogy " a BKK..."
Elnézést, semmi személyeskedés, csak eléggé negatív érzéseim vannak BKK-BKV viszony miatt a BKK irányába.
Ejnye! |
(#33404) Frankye válasza etwg hozzászólására (#33402)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Nem a kasszás nénire, hanem a kedves utasra. Ráírják majd (apró betűkkel, a 20. és a 22. sorok közé), hogy ne tegye ki sugárzó hőnek, közvetlen napsütésnek, és ezzel részükről el van sikálva a dolog. A kedves utas meg vegye meg többször is akár.
(Értem én a szándékot, hogy a hamisítást, amely kezd egyre inkább elharapózni, meg kellene valahogy előzni, de ez nem a jó irány. Úgy tűnik, a "csúcsvezetés" erről nem tud, vagy nem akar tudni...) |
(#33407) reszelozsir válasza Frankye hozzászólására (#33404)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Mea culpa... |
(#33408) etwg válasza reszelozsir hozzászólására (#33403)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Én meg a modern kor diktátumának tartom eme viselkedést ( nemcsak honi), hogy minden ügyhöz ugy állnak hozzá, mint az egyszeri munkás a népi demokráciában, azaz, hogy még más is hozzáférjen. Aztán, ha munka nincs elvégezve, akkor egész sor ember ludas. Itt is ez van, söt látod Frankye hozzászolásán, hogy még az utas is ludas lesz.
Mindenesetre tegnap kinyomtattam egy ugyanolyan termonyomtatoval egy jegyet és beraktam az autoba, majd beszámolok, hogy mikor szivodik fel a dolog, aztán elküldthetitek mindenkinek, akinek akarjátok.....
|
(#33412) Frankye válasza etwg hozzászólására (#33408)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Hááát... Ha Nálatok ilyen jó idő van... Ithon szakad az eső egész nap. |
(#33413) Frankye válasza reszelozsir hozzászólására (#33407)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Elnézve. |
(#33416) etwg válasza Frankye hozzászólására (#33412)
|
Válasz •
|
Máj 15, 2014 |
|
Reggel még az volt,..... |
(#33459) SzervízMacska válasza reszelozsir hozzászólására (#33403)
|
Válasz •
|
Máj 17, 2014 |
|
Jól látod, pont erre próbáltam célozni. Hosszú évtizedek beidegződéseként minden hibánál a BKV-t szidják. Holott mát csak az üzemeltetés egy része tartozik hozzá... |
(#33466) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 18, 2014 |
|
Tegnap megint egy lélegzetelállito történetben volt részem.
Otthon a nappali kristálycsillár már ment az agyamra, mert a 12 izzoból hetente legalább 1 kiégett (25W gyertya) és manapság még véletlenül sem kapni egyformákat, igy most is vagy 4 különbözö van benne ( sima, matt, hullámos, nyujtott burák).
Már régen keresgéltem LED-s helyettesitést ( a lakás többi világitotestje már mind LED-s), de a csillár dimmelhetö, igy ilyen ledes körték még nem igen vannak ( ami ráadásul szép is).
Megyek az egyik legnagyobb barkácsboltba valami faanyagért a terepasztalra, a bejáratnál ott csillog az egyik neves LED gyár vadiuj elárusito panelje mindenféle LED-s égökkel. Nézem, nicsak dimmelhetö szép gyertyák! Ráadásul nem is drága. Na akkor vennék 12 darabot. Keresem az eladot, mert a polcon csak 6 log. ( Amugy a bolt készlete ilyen világito szerkezetböl joval üti a 10 ezer darabot!).
Az eladoval elballagok a computerhez, hogy megnézzük mi a raktárkészlet és mi lett megrendelve, ekkor ért a csapás, az üzlethálozat az adott tipusbol 2 (kettö, dva, zwei, two ) darabot rendelt májusra. Az elado még egyszer megnézi, hogy valoban kettö-e, de az. Telefon a beszerzésre, hogy ki az a marha, aki 2 darab égöt rendel egy boltba, ahol naponta ezer izzo körüli a forgalom ( ezt a PC-n láttuk). Válasz nem jön. Még egyszer rákérdezünk, hogy nincs-e tévedés, és nem két karton, doboz, paletta, konténer, hajo, vagy legalább csonakkal rendeltek. Nem, jön a visszaigazolás, hogy valoban 2 darab égö fog majd még jönni.
Kérdem én, akkor várjak hat honapot mire összejön a 12 darab? Nem a kedves vevö megrendelheti, és akkor majd mi is rendelünk egy tucattal, jön a válasz.
Most már legalább tudom, hogy miért ilyen drágák ezek a ledes égök, ha a gyárto darabonként is hajlando szállitani a legnagyobb kereskedelmi láncoknak. Gyakorlatilag a 12 darabos megrendelésemmel egyböl a nagykereskedök közé léptem fel. Mindjárt kértem is 20% kedvezményt!
Egyet azért vettem otthon kiprobálni, nagyon szépen világit, és nullára tompithato ( ez sem tipikus, egy másik ledes izzo ugyanabban a csillárban bizony csak egy kicsit sötétül el, ha letekerjük 0-ra).
Most már csak várunk, hogy mikor jön meg a nagy szállitmány, amivel remélem, hogy nem terheljük le a világ legnagyobb LED gyárát és verjük öket megoldhatatlan gyártási problémákba......
|
(#33472) HOTotya válasza etwg hozzászólására (#33466)
|
Válasz •
|
Máj 18, 2014 |
|
Ekkora megrendelésnél nyugodtan fordúlhattál volna a gyártóhoz.... |
(#33488) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33466)
|
Válasz •
|
Máj 19, 2014 |
|
Adjak közvetlen linket a gyártóhoz?
Nagyon kedves a hölgy Tajvan-on, Lindának hívják. |
(#33622) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 22, 2014 |
|
Ujabb agymenés a vasutak világábol.
A francia vasutak, SNCF, megrendeltek 2000 darab motorvonatot ( 2 számjegyü milliárd €-rt). Amikor megjelentek az elsö szállitmányok derült ki, hogy baj ( és nem kicsi) van....
A vonatok 20cm-rel szélesebbek mint kellene. ( lehet, a vadkakasok országában ismeretlen az UIC szerkesztési szelvény, vagy ilyen profillal olcsobbak a vonatok? - alkalmi vétel lehetett. )
Miután a rendelést nem lehet lemondani mindössze néhány ezer peront kell országszerte 10-20cm-l lefaragni...
Persze senki sem hibázott, mindenki mindent rendesen meggondolt a szerzödés aláirása elött - le is mérték a ház elötti TGV peront - ez lett a mérce - csak azt felejtették el, hogy a TGV mentén más az ürszelvény, mint általában ( több mint 150 éve) és az uj vonatok meg föleg a régi pályákra lettek véve.
Vagy igy biztositják a vasutasoknak a munkát a következö évekre, maguknak meg a jol berendezett vezetöi irodát, hiszen van uj, elmulaszthatatlan vezetöi feladat, ha az uj vonatokat valoban ki akarják küldeni a pályára....
|
(#33626) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33622)
|
Válasz •
|
Máj 22, 2014 |
|
Azért a franciákat nem a műszaki tudományokért találta fel a jó isten... |
(#33642) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#33626)
|
Válasz •
|
Máj 22, 2014 |
|
Ennek ellenére ök tolakodnak minden vasuti egylet elére, az UIC is csupán egy ugrásra van az SNCF föhadiszállásától, és ök probálják a gyarlobb világnak elmagyarázni mitöl vasut a vasut....
(Közben meg az is kiderült, hogy peronok lefaragása ujabb feladatot fog majd kreálni, mégpedig a régebbi vonatok megszélesitését - hiszen ha ezek mennek az uj peronhoz, akkor meg vagy jo 30 cm-nyi szakadék fog tátogni a lépcsö meg s peron között. Eme vonatok és kocsik száma meg nagyobb mint 10000!) |
(#33676) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33642)
|
Válasz •
|
Máj 23, 2014 |
|
- Tudod milyen a menyország?
- A franciák főznek, a németek a technikusok, az angolok a rendőrök, az olaszok a szeretők, és a svájciak szervezik.
- Milyen a pokol?
- Az angolok főznek, a franciák a technikusok, a németek a rendőrök, a svájciak a szeretők és az olaszok szervezik.
|
(#33682) Csukló hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 23, 2014 |
|
Kedves mindenki!
Lesz MUKI-s nyakpánt a jövő hónapban.
Ára 750 HUF
Nálam lehet jelentkezni!
Már csak 14 db nak nincs gazdája! |
|
(#33710) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#33677)
|
Válasz •
|
Máj 24, 2014 |
|
Csak idéztem a viccet...
Nekem a boraik is lefolyóba mennek, de egyenes úton, ha elém teszik őket, nem adom meg neki a saját biológiai feldolgozási utamat... (Megiszom, feldolgozom, kipisilem, inkább direktben a WC-be vele... ) Párszor igen csak befürödtem velük.
Pár hete az egri Bazilikában láttak vendégül minket, és megkínáltak egy pohárka fehérrel (sajnos nem volt időm megtudni milyen fajta), de még ma is egy kellemes emlék. Szerencsére vezetnem nem kellett, buszos út volt, így belefért. Ha összehasonlítom az általam eddig megkóstolt francia "borokkal"... |
(#33829) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Máj 30, 2014 |
|
Érdekes dolgok történnek a nagyvilágban vasuton is.
Nagyon messze tölünk, Oroszország keleti csücskében történt valami, ami talán megérdemel egy kis figyelmet. Ebben a sarokban a Csendes oceán, Oroszország, Kina és Északkora fut össze egy tenyérnyi helyen.
A másik lényeges tudnivalo, hogy mind a 4 résztvevö született ellensége a másik 3-nak , és gyakran bizony vérre is megy az ellenségeskedés. Az oroszoknak nagyon kellene a tengerpart, hiszen nincs kikötöjük ( az a néhány, ami elfér, vagy tele van vagy hadicélokra szolgál).
A kinaiaknak meg területi igényeik vannak, Északkorea meg olyan, amilyen, de normál nyomtávon (1435mm). Viszont van egy sereg nagy kikötöje, és az egész világ az ellensége. Viszont van egy nagyon gazdag ikertestvére egy kicsit délebbre, akik viszont hatalmas piacot látnak az Amuron tuli területeken, viszont a közös ellenség Kinában minden megtesz, hogy a termékek ne jussanak oda. Erre most az oroszok megegyeztek a Kim dinasztia éppen aktuális párttitkárával-akik 54 km-s kétnyomtávu vasutat épitettek (1520/1435mm) az északoreai Rajin kikötöbe, igy az orosz szén szabad utat kapott a Csendes oceán felé és dél koreai áruk Kinát kikerülve az orosz tajgára........
|
(#33905) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 2, 2014 |
|
Pénteken egy családi ünnepségen voltunk. A fiam ajándéka az volt a keresztapja 50. szülinapjára, hogy zenélt egy kicsit. |
|
(#34159) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#34070)
|
Válasz •
|
Jún 10, 2014 |
|
Igen! |
(#34198) etwg válasza etwg hozzászólására (#33408)
|
Válasz •
|
Jún 11, 2014 |
|
Tegnap elfelejtettem kivenni, este meg már késö lett, ma jun. 11.-e van és igy néz ki a termonyomtatott dokumentum alig 1 honap alatt.
Felül az eredeti, fehér alapon fekete betükkel, alul a mai állapota, sötét barna alapon világosak lettek a nyomtatott betük. Tegnap reggel még rosszabb volt a helyzet, a betük is meg az alap is egyforma barna szinü volt - szinte olvashatatlan. (Az alap informácio tartalmának meg teljesen löttek....)
Megjegyzés - a teszt alatt senki nem nyult a papirhoz, csak egyszerüen az autoban "lett felejtve"......
(Érdekes, hogy egyesek igy képzelnek egy dokumentumot, aminek elvben akár egy évig is érvényesnek kell lennie, és ráadásul a farzsebbe, vagy a fürdöruha zugaiban lesz hordva...) |
|
(#34242) sunocske válasza etwg hozzászólására (#34198)
|
Válasz •
|
Jún 11, 2014 |
|
"ráadásul a farzsebbe, vagy a fürdöruha zugaiban lesz hordva"
Akkor gyanítom nem egy mozdony bizonylata |
|
|
2024. Nov, 20. Sze 13:37:35 |
|
Jelenleg 12 fő olvassa az oldalt |