Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Modellek, kiegészítők,tereptárgyak stb. festése
Modellek, kiegészítők,tereptárgyak stb. festése
Témaindító: Csukló, idő: Ápr 13, 2014
Témakörök:

Lapozás       5/12    
(#33286) Csukló válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33284) Válasz Máj 11, 2014
Igen a szálló por a száradás sőt még a festés közben is okozhat gondot!

Gondolkodtam már megoldáson de valahogy sosem csináltam meg
Az alap ötlet egy zárt doboz amiben van egy kis víz függöny és egy használt hajszárító a meleg levegőnek és keringetésnek, a meleg levegőt a dobozban úgy irányítva, hogy az némi távolság után a víz függönybe érjen de semmi képen sem a modellre!
(#33287) Lezlinilzen válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33284) Válasz Máj 11, 2014
Szia!

Azelőtt Supralux lakkbenzint használtam, nagyon kiváló volt. Aztán egy éve kb., hogy vettem egy flakonnal, azzal kezdem el festeni a vízdarukat. A festék olyan lett, mint ha homokkal szórtam volna le. Mint kiderült azért, mert alkoholt kevertek a lakkbenzinbe. Megnéztem más termékeket is, de mindegyikben van valami adalékanyag, kivéve - egyelőre - a celli lakkbenzint. Szintetikus hígítót még nem próbáltam a szaga miatt, valamiért arról is azt érzem, hogy nem a legjobb választás.
A napokban lettem több egy tapasztalattal: egy H0 109 109 -est antikoltunk. A Revell higító marja rajta a festéket. Szerencsére nem okozott maradandó kárt, mert hamar észrevettük, de nagyon oda kell figyelni.
Tegnap kezdtem neki a Kühn kocsiknak. A lakkbenzin oldja az iránytáblák tamponozott akasztófüleit. Gondolom a Revell hígító alatt az egész kocsi összefonnyadt volna. Nem próbálom ki.
A port átmosás előtt lefújom sűrített levegővel. Átmosás közben nem szokott rátelepedni látható porszem a felületre, olyan gyorsan szárad, hogy nem tapad bele.
Másnap a szórás előtt szintén lefújom, illetve olyan helyre teszem száradni, ahol védve van a portól.
(#33290) Milos Grimasz válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33284) Válasz Máj 11, 2014
Idézet:
„"Te nem vagy kibékülve a Revellel,pedig sokan használják,jónak tartják.
Gyönyörű átfestéseket csinálnak vele,mint pl. BaTTka vagy Lezlinilzen.
A Cellkolortól azért jobb?"”

Nekem tulajdonképp mindegy ki mit használ és hogyan akár cellkolort is lehet használni meg trinátot és még sorolhatnám.
Végül is addig amíg az ember pénzt nem kér érte ez csak egy időtöltés. Ki ki használjon azt amit szeretne én csak leírtam egy opciót amire ti ebben a topikban nem tértetek ki.
Leírtam egy festékről a véleményemet? Na bumm. De legalább ezt úgy tettem, hogy kipróbáltam már sok mindent. Olyanról nem is alkotok véleményt amit nem ismerek. Az már botorság lenne.
(#33291) Milos Grimasz válasza Lezlinilzen hozzászólására (#33287) Válasz Máj 11, 2014
Ha megengedsz egy tippet. Próbáld ki a Zippo benzint.
(#33298) Lezlinilzen válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33291) Válasz Máj 11, 2014
Köszönöm, ki fogom próbálni!
(#33300) Csukló válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33290) Válasz Máj 11, 2014
Én örülök, hogy leírta a tapasztalatodat, én is csak azt teszem!
(#33302) Fordítókorongos válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33290) Válasz Máj 11, 2014
Szia!
Nekem is tök mindegy ki mivel fest,ha szép eredményt
ér el vele.
Én inkább arra lettem volna kíváncsi,hogy hol van szerinted minőségben a Revell egy Cellkolorhoz képest.
Akkor ezek szerint, a Cellkolort még nem próbáltad.
Egy dolog biztos:
a Revell száradás után jobban visszahúzódik az apró részletekbe pl.egy hűtőrács barázdált imitációjába,mint a
Cellkolor, annál nem vettem észre lényeges visszahúzódást.
(Remélem jól leírtam,és értitek miről beszélek.)
Jó modellfestést!
(#33303) BaTTka válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33302) Válasz Máj 11, 2014
Jól látod a dolgot. Erre próbáltunk ezzel "Pimasz Grimasz"-szal rávilágítani, hogy a makett festékek úgy lettek kifejlesztve, hogy a finom részleteket ne fedjék el. A Cellkolor ehhez képest a lefestett tárgyak időjárással szembeni ellenálló képességére lett kihegyezve. Értelemszerű hogy ez vastagabb réteget fog eredményezni, ami nem kedvez a szellőzőrácsoknak
Ez van
A Revell festékeire visszatérve, én készséggel elhiszem hogy ezek a makettfestékek alsó szegmensének a sereghajtói. Viszont nekem van belőle egy pár tégellyel, és nem biztos hogy ki fogom dobni őket. Az a baj, hogy egyelőre félek az akryl festékeket beletenni a pisztolyba, mert nem vagyok biztos benne hogy nem köt bele. De ígérem hogy beszerzek belőle egy adagot és kipróbálom.
Itt van egy példa: ez a vagon is Revell festékkel készült. Ráadásul van egy alapszíne, plusz egy fedőszín rajta. Magyarul két komplett festés egy modellen, és még mindíg nem tűnt el róla egyetlen szegecs, zár, vagy sarok sem. Ezt Cellkolorral nem lehet megcsinálni. Bár még nem próbáltam

2.3.jpg

2.4.jpg

(#33306) Milos Grimasz válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33302) Válasz Máj 11, 2014
Idézet:
„Akkor ezek szerint, a Cellkolort még nem próbáltad.”

De igen. Legutoljára a kerítés csöveit festettem le vele, 2 rétegben szépen fedett. Most komolyan...
(#33307) Milos Grimasz válasza BaTTka hozzászólására (#33303) Válasz Máj 11, 2014
Idézet:
„ Az a baj, hogy egyelőre félek az akryl festékeket beletenni a pisztolyba, mert nem vagyok biztos benne hogy nem köt bele.”

Mindegyik bele köt, csak benne kell hagyni megfelelő ideig.
(#33309) Csukló válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33307) Válasz Máj 11, 2014
(#33310) BaTTka válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33307) Válasz Máj 11, 2014
Na, még egy ember akinek nem kell felvennem a telefont
Kicseszek Veled, Cellben veszek oroszződ akrylt és összerakom végre azt a Dragon T 34-est amit még a Miniversum előtt pár hónappal elkezdtem
(#33311) Milos Grimasz válasza BaTTka hozzászólására (#33310) Válasz Máj 11, 2014
Na végre! Legalább nem tartsz fel.

Vigyázz, mert abból is volt egy pár szín variáns, nagyrészt gyáregységenként változott.
(#33312) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Máj 11, 2014
Sziasztok!

Összeraktam a Cellkolorral festett Vectrámat.
Legközelebb már Revellel fújok.
Ez viszont ilyen lett:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

(#33313) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33312) Válasz Máj 11, 2014
Így néz ki összehasonlítva a Herpa gyári festésével:

C-H1.jpg

C-H2.jpg

C-H3.jpg

(#33314) Csukló válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33312) Válasz Máj 11, 2014
Tetszik!
(#33318) Milos Grimasz válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33313) Válasz Máj 11, 2014
Picit narancsbőrös lett.
Autófényezéshez nem értek, de gondolom polírozással ellehet tüntetni. Úgy emlékszem Micromesh-nek hívják. Ez egy puha szövet ami nagyon finom csiszoló szemcsékkel van átitatva. ha jól emlékszem 4000-től van felfele. Ha érdekel utána tudok nézni.
(#33319) Fordítókorongos válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33318) Válasz Máj 11, 2014
Hát igen...
Ez gondolom a festék minősége miatt van.
De az asztalon 30-40cm-ről nézve, már egyáltalán nem feltűnő,engem nem is zavar,úgyhogy marad így,úgyis csak a nagyított képeken látszik.
Legközelebb már Revellel fogom fújni a II-es Golfomat,meglátjuk mekkora különbség lesz.
(#33320) Lezlinilzen válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33319) Válasz Máj 11, 2014
Tessék mondani: "hanyas" méret?
(#33322) Fordítókorongos válasza Lezlinilzen hozzászólására (#33320) Válasz Máj 11, 2014
H0(1:87),nekem ez is elég kicsi.
(#33325) Csukló válasza Lezlinilzen hozzászólására (#33320) Válasz Máj 11, 2014
-A leg, leg, legnagyobb!
-Lába?
-Lúd talpas...

(#33326) Váltógyártó válasza Csukló hozzászólására (#33325) Válasz Máj 11, 2014
Bűnvadászok!
(#33327) Csukló válasza Váltógyártó hozzászólására (#33326) Válasz Máj 12, 2014
Szeretek ilyen művelt társaságban lenni!
(#33328) Csukló hozzászólása Válasz Máj 12, 2014
Az AKRIL festékeknek van valamilyen szaga?

Mert időnként a mellemet lévők nagyon panaszkodnak, hogy büdös a hígító meg a festék amit én már rég "megszoktam"!
(#33329) Milos Grimasz válasza Csukló hozzászólására (#33328) Válasz Máj 12, 2014
Attól függ, hogy milyet használsz. Van olyan amit deszt vízzel kell hígítani.
(#33331) Csukló válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33329) Válasz Máj 12, 2014
Ok, és melyik modell festék ilyen?

Mi van akkor ha az alap felület oldoszeres és akrillal akarok rá festeni?
(#33332) Milos Grimasz válasza Csukló hozzászólására (#33331) Válasz Máj 12, 2014
Idézet:
„Ok, és melyik modell festék ilyen?”

Valejonak van fújható és ecsetes verziója. Ha jól tudom a VMC-ben teljes paletta van. De Wargames szakboltokba is megtalálható.
De gyárt az Italeri illetve a Life Ciolor is.
A legjobb ezek közül a Valejo illetve ezt kis-hazánkban be lehet szerezni.

Bővebben: Link

Idézet:
„Mi van akkor ha az alap felület oldoszeres és akrillal akarok rá festeni?”

Hát ha nagyon fényes, max nem tapad rá rendesen. Amúgy semmi.
(#33352) jumo31 válasza Csukló hozzászólására (#33328) Válasz Máj 12, 2014
Ezek nem vízbázisúak?
Akkor szaga nemigen lehet szerintem.
A melleden lévők mit mondanak, mit éreznek?
Ja bocs, melletted lévők...?
(#33362) Csukló válasza jumo31 hozzászólására (#33352) Válasz Máj 13, 2014
Hát én eddig DUPLIt vagy az apró dolgokhoz REVELt használtam.
Pont. Ezért kérdezem!

Hát festék és higito szagot érezték, és ezt akarom elkerülni!
(#33363) etwg válasza Csukló hozzászólására (#33362) Válasz Máj 13, 2014
Szerintem meg a szaghatást aligha tudod neguszni, mert a vizalapu festékekben is van valami szagos, ami a vizzel reagálva alkotja a festék folyékony állagát. Ezek gyakran jellegzetes savanyu, ecetes szaguak ( latex alap, diszperzios falfesték is hasonlo szagu, de ott jobban érezni a nagy mennyiség miatt), de van aminek jellegzetes spiritusz szaga van ( pedig a leirás szerint viz alapu).
(#33364) Milos Grimasz válasza etwg hozzászólására (#33363) Válasz Máj 13, 2014
Hát? Próba szerencse. Én nem éreztem szagot. Life colornál, volt egy nagyon kicsi szag de az említésre sem volt méltó.

Ha gunzéval festek akkor a denszesz szagára szoktak panaszkodni, de ilyenkor megmutatom előzékenyen hol a műhelyajtó kijárata.
(#33366) Csukló hozzászólása Válasz Máj 13, 2014
Nos alapbol engem sem érdekel, de vannak olyan helyzetek amikor nekem kell toleránsak lennem.
(Nem véletlenül nem írom le a konkrét szitut!)

Ezért próbálok "szaggtalan"megoldást keresni, főleg díszítő munkákhoz (egy, egy egyet vonásnyi dolgokhoz)
(#33367) Csukló hozzászólása Válasz Máj 13, 2014
Tapasztal:
A mentőautót DUPLI val festettem fehérre, és REVELlel akartam húznirá egy csíkot de erősen lepereg.....

Azt gyanítom a REVEL a gond, mert nagyon be van allva......
(#33368) etwg válasza Milos Grimasz hozzászólására (#33364) Válasz Máj 13, 2014
A szag attol is függ mennyi levegövel fujod.
Sok modern festék ecsetelve teljesen szagtalan (legalábbis nem érezni semmit), ugyanaz a festék sok levegövel fujva bizony "beillatositja" a helységet, utánna már csak az embere válogatja, hogy ez mennyire zavaro.
(#33373) Milos Grimasz válasza Csukló hozzászólására (#33367) Válasz Máj 13, 2014
Sajnos ez elő fordulhat, hogy egy festék beszárad-bedöglik. Nekem van olyan Tamiya akril, amit még 91-92 tájékán vettem. Beszáradt, de egy kevés alkohol újra feloldotta. Hozzá teszem gond nélkül lehet vele festeni és enyhe diólikőr illata van. A mostaniakban ez az illat már nem érezhető.
(#33374) Milos Grimasz válasza etwg hozzászólására (#33368) Válasz Máj 13, 2014
Persze, fújhatom sok levegővel is aztán legfeljebb megfolyik. Kérem szépen, próbáljunk ki egy ilyen festéket, azután szűrjük le a következtetést.
(#33389) stillll hozzászólása Válasz Máj 14, 2014
Sziasztok!
Szeretném meg kérdezni a festetlen Preiser figurákat is kell alapozni vagy torony iránt festhető? A jelen pillanatban Revell festékekkel rendelkezem. Előre is köszönöm.
(#33390) etwg válasza stillll hozzászólására (#33389) Válasz Máj 14, 2014
Azok olyan kicsik, hogy arra még egy réteg festék sem igen kenyhetö. Igy festheted egyenesen, söt nézz körül kapni szines vékony vizállo filctollakat, azzal szinte minden figura hiba nélkül kifesthetö.
(#33391) stillll válasza etwg hozzászólására (#33390) Válasz Máj 14, 2014
Köszönöm válaszod.
(#33392) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#33390) Válasz Máj 14, 2014
Nagy része a figuráimnak ilyen. Revellel és műkörmös ecsettel festettem őket.
No persze nem árt, ha a közeli fotókon nem ezek szerepelnek...
(#33393) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#33392) Válasz Máj 14, 2014
Én meg vettem 2 ilyen szetet ( mindegyikben 24 szin van fele matt, fele fényes) és kicsi, nagyon finom ecsetektel ( némelyik csak 2-3 ször) meg filctollal jo nagy nagyito alatt festegetem a figurákat, de még igy is idörablo munka.

image.jpg

(#33394) Csukló válasza etwg hozzászólására (#33393) Válasz Máj 14, 2014
Már csak azt áruld el. hogy hol és mennyiért lehet ezt kapni?
(#33395) etwg válasza Csukló hozzászólására (#33394) Válasz Máj 14, 2014
Amerikában szinte minden Hobbytown boltban kb. 10 dolcsi, nézd meg a Testor oldalán, hogy Europában hova szállitanak ilyesmit. (láttam már Prágában is).
(#33640) jumo31 hozzászólása Válasz Máj 22, 2014
Kicsit szórakoztam a palackos festékkel zöld terepszín témában, mint korábban egyszer már felvetettem a dolgot.
Pár képet csatolok érdekességképpen:

A dupli-color és Prisma color nem fér meg együtt, a prisma felkapja a duplit.
Csukló, tapasztaltad már ezt...?
Annyit még, hogy a színek "megfolyatás"-sal keveredtek.

Tudom, ez így elég snassz, de ki kellett próbálnom!

002.JPG

005.JPG

(#33695) Milos Grimasz hozzászólása Válasz Máj 24, 2014
Érdemes végignézni-olvasni.

1. rész
2. rész
3. rész

Pár kép kedvcsinálóként:

ENou10Aug08_...jpg

step 10a.jpg

(#33976) Csukló hozzászólása Válasz Jún 4, 2014
Apróság....
(Még csak félkész!)

2014-06-03 1...jpg

2014-06-03 1...jpg

(#33977) etwg válasza Csukló hozzászólására (#33976) Válasz Jún 4, 2014
Már csak a kerti törpék meg a cigánypecsenye hiányoznak.....
(#33988) Csukló válasza etwg hozzászólására (#33977) Válasz Jún 4, 2014
Kerti törpe nem lesz!

De szakács és bogrács még lehet mellette
(#34010) Fordítókorongos válasza Csukló hozzászólására (#33976) Válasz Jún 4, 2014
Szia Csukló!

Klassz lett a grilltűzhelyed!
Már csak egy Ledes tűzeffekt és egy füstgenerátor hiányzik belőle.
Körbevenni sörpadokkal,asztalokkal,résztvevőkkel és kész.

Nekem ez ismerős,és szép jelenet lenne.
(#34016) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Jún 4, 2014
Sziasztok!

Megint egy Váltómat festettem le,Váltógyártó mesterünk rendesen lefest,majd 2 nap után ráködöl technikájával.
Ezúttal is kerítésfestéket használtam.
Szerintem Váltófestésre elmegy:

hármas1.jpg

hármas2.jpg

hármas3.jpg

Lapozás       5/12    
Frissek
  2024. Nov, 23. Szo
6:12:04
  Jelenleg 18 fő olvassa az oldalt
Hirdetés