Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Terepépítés
Terepépítés
Témaindító: SzerNoh, idő: Júl 6, 2010
Témakörök:

Lapozás       48/67    
(#36004) SzerNoh válasza sunocske hozzászólására (#35998) Válasz Júl 28, 2014
Modul? (saját vagy klub, én is modulozok) Most fognak készülni az új darabok, csak eddig nem festettem sínt a régieken. Aztán valami újat kell kipróbálnom, hogy még szebb legyen az összhatás.
(#36042) diginewl hozzászólása Válasz Júl 28, 2014
Tiszteletem!

Készítettem hegyet... vagy valami hasonlót. Talán elfogadható így (már) a kinézete. Ez is a vitrinben van.

Hungarocell alap
gipszes víz akrillal
utána meg sima akril ecsettel.
+fűanyag rászórva ragasztva+noch lowcost fenyők

P7280201_.jpg

P7280206_.jpg

(#36046) Fordítókorongos válasza SzerNoh hozzászólására (#36004) Válasz Júl 29, 2014
Szia SzerNoh!

Még egy tapasztalat sínfestéssel kapcsolatban:
Festés után nem elég csak a fej tetejéről lecsiszolni a festéket,mert lehetnek mozdonyok amik akadozni fognak rajta.
Nekem a Roco Nohab volt ilyen,a többiek tökéletesen működtek.
Nehezen jöttem rá,de amikor a sínfejek belső rádiuszairól is lecsiszoltam a festékréteget a probléma megszűnt.
Én mondjuk száradás után, sínradírral szoktam lecsiszolni róla a festéket, nehogy elmaszatoljam (működik úgy is).

diginewl:

Nem rossz,gratula,jó könnyű lehet!
Javasolnám,hogy a vízszintes részekre próbálj meg több helyre füvet szórni,ne csak itt-ott.
Többféle hosszban,színben, lehetnek köztük egészen hosszú 10-12mm-es száraz fűszálak is.
A másik meg hogy "légycsapós-teaszűrős" fűszóróval csináld a fűszórást,úgy sokkal ütősebb lesz a dolog!

Nézd meg Kisfa modellezőtársunk képeit is,
szerintem sziklázásban ő a legnagyobb Ász a környéken.
Gratula a sziklafalhoz!
Jó Modellezést!
(#36051) proba válasza diginewl hozzászólására (#36042) Válasz Júl 29, 2014
Én még ilyet sem tudnék, de kötözködni azt igen. A túl szabályos fák kissé kilógnak a sorból. Sziklákhoz szerintem minimum egy csenevész csavarodott fa, de inkább egy bokor illik.
(#36056) diginewl válasza proba hozzászólására (#36051) Válasz Júl 29, 2014
Köszönöm a bátorító szavakat!

Kisfa a 100%, ne is hasonlítsuk az én dolgomat az ő munkájához.

Készülnek majd a következő sziklák a másik két részbe is, így már jobban merek velük tervezni.

Füvet szórni nem tudok sztatikusan, mert nincs hozzá eszközöm. Több füvet azt viszont tudok ide -oda szórni.

Bokrom sajna nincs, de kipróbálok majd egy ilyen gyári fenyőt megtépázni, mi lesz belőle
(#36069) SzerNoh válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36046) Válasz Júl 29, 2014
Szia Korongos!

Köszönöm a tanácsokat. Amint lesz fejlemény jelentkezek itt.
Viszont más téren van haladás nálam: Csordakút és környéke
(#36070) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#36056) Válasz Júl 29, 2014
Én is csak "kötözködni" tudok, építeni nem, de azt előszeretettel.
Két észrevétel:
1. Nagyon fényes a sziklák felülete. Ilyen a természetben nincs. Mattítani kellene őket.
2. Használj több színt! A természetes sziklák színe soha nem ennyire homogén.
Amúgy meg nem rossz próbálkozás! Gratula!
(Ja és a fák ügyében egyetértek az előttem szólóval...)
(#36097) Fordítókorongos válasza diginewl hozzászólására (#36056) Válasz Júl 29, 2014
Szia diginewl !

Idézet:
„Füvet szórni nem tudok sztatikusan, mert nincs hozzá eszközöm. ”
- mondtad!
Szerintem aki terepasztalt épít,annak nélkülözhetetlen eszköze a fűszóró!
Olvasd el a cikket:
Elektrosztatikus fűszóró készítése
Ott 2500Ft.-ot írnak,de én 1500-ból megcsináltam:
1000Ft.-a Légycsapó + 500Ft. a teaszűrő.
Szerintem ez igazán nem sok, egy ilyen jó kis cuccra...
Meglátod sokkal szebb eredményt lehet vele elérni,mint kézzel szórva.
Jó terepezést!
(#36099) diginewl válasza Frankye hozzászólására (#36070) Válasz Júl 29, 2014
Köszönet mindenkinek az ötletekért!!!

Idézet:
„1. Nagyon fényes a sziklák felülete. Ilyen a természetben nincs. Mattítani kellene őket.”

Nem az, de nincs ott jobb gépem, amivel fotózni tudok. Szóval nem fényes

Nem tudok több színt használni, mert egyszerűen most még nincs több színem Az a zöld is olyan gagyi lett (valami régi tempera volt)

Veszek egy-két normális színű temperát, aztán majd színesítek, de időben is nagyon be vagyok korlátozva.

A fűszórást meg nem merem megcsinálni. Ehhez még kell bátorság kísérletezési kedv, készülék. Majd később.

Egyenlőre csinálom így - nagyjából elfogadhatóra.
Célomat talán ezzel is elérem, hogy felhívjam a figyelmet a vasútmodellezésre (mert ugye mindez a patikában van a betegtérben ahol mindenki láthatja)
(#36101) BaTTka válasza diginewl hozzászólására (#36099) Válasz Júl 30, 2014
A fűszórástól ne félj, annál egyszerűbb dolog a világon nincsen. Legalábbis modellvasút kategóriában én még nem találkoztam könnyebben elsajátítható technikával.
(#36103) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#36099) Válasz Júl 30, 2014
Mattítás-ügy: OK, bocs, a fényképek alapján fényesnek tűntek a felületek. Ha nem azok, akkor visszavonom a korábbi kijelentésem.
A színezés ügyében: Nem lesz az rossz, nyilván a legközelebbi már jobb, sőt, tökéletes lesz. Első próbálkozásodhoz képest kimondottan jó lett. A fűszórást pedig már sokan kipróbálták, mindenkinek az volt a véleménye, hogy nem ördöngösség, Neked is menni fog.
(#36181) diginewl hozzászólása Válasz Aug 1, 2014
Nem teljesen terep, de építés.
Kocsivilágítások beépítése, és a kocsikban benne ülő emberkék festése saját munka.

Második képen látszik a sínbarnítás (is). Akinek ez bejön, sokkal kevesebb rákészüléssel festheti a sínjét, mint festékkel

P7310211_.jpg

P8010215_.jpg

(#36190) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#36181) Válasz Aug 1, 2014
Szép! (Nekem tetszik. Mind a világítás, mind az emberek. A sín annyira nem, kicsit sötétnek tűnik, de lehet, csak a kép csalóka...)
(#36195) Fordítókorongos válasza diginewl hozzászólására (#36181) Válasz Aug 1, 2014
Szia diginewl !
Jó lett a kocsivilágításod!
Izzós,vagy ledes?
Ha van képed a kerékáramszedőkről vagy a világításpaneledről,akkor azt is megmutathatnád.

Most én is éppen egy kocsituningoláson agyalok...
Jó modellezést!
(#36208) diginewl válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36195) Válasz Aug 2, 2014
Köszönöm!
Világítás ledes. Ez a melegfehér nagyon szép színt ad - fotón is jól jön ki.
LED
Áramgenerátoros (így állandó fényerő van DCC és analóg pályán is), pufferelt világítás.
Sín-graetz-pufferkondi diódával+ellenállással-áramgenerátor-ledek.
Itt 4 led van párhuzamosan bekötve. 2 másodpercig folyamatos fény egy 480mikrós elkóról.
Kb 1,5mA-t adok ledenként. Ez nem túl vakító, de már eléggé fényes. Lásd kép.
Marattam itt pécsett egy bácsival nyák csíkokat, melynek mindkét oldalán vannak vezető csíkok. Így arra mindig hely szerint forrasztom fel a ledeket.
(#36218) Fordítókorongos válasza diginewl hozzászólására (#36208) Válasz Aug 2, 2014
Szia diginewl !

Jó fénye van a kocsivilágításodnak,én 3528-as
meleg fehéret szoktam használni.
A kerékérintkezést,hogy sikerült megoldanod?
Csinálj egy-két képet légyszíves az érintkezőkről és a panelról.
Kíváncsi vagyok,hogyan oldottad meg.

(Egyébként ez a téma a Jármű építés, átalakítás....-ba
való. )
Jó Modellezést!
(#36252) diginewl válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36218) Válasz Aug 3, 2014
Hogy itt is a témánál maradjak.
Készítettem egy videót a vitrinről, és a vonatokról. Ez van a patikában, ezt építgetem.
Csak erről a linkől indul

Azóta elkészült a 2vágányos megálló épülete is. Lettek még emberek is festve.

(Kérdés: van valakinek eladó festetelen figurája H0-ban? Vasutas, hegymászó, és gyerek érdekelne)

Az a nyúl azért van ott a sarokban, hogy lenyomja a füvet, ne pöndörödjön fel (azt is a nejem horgolta) Egy szinttel feljebb költözik ő is, ha kész lesz a sarok.

P8030221_.jpg

(#36266) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#36252) Válasz Aug 4, 2014
"Érdekesek" a közúti járművek, és a nyitott poggyászajtóval közlekedő poggyászkocsi, de gondolom nem a vasútüzem valós megvalósítása volt a fő cél. A gyerekek - várakozás közben - kicsit lekötik magukat vele.
(#36267) diginewl válasza Frankye hozzászólására (#36266) Válasz Aug 4, 2014
Köszönöm a diszkrét választ!!!
Idézet:
„gondolom nem a vasútüzem valós megvalósítása volt a fő cél”

Így van, nem az volt cél, és nem is értek hozzá annyira, hogy megcsináljam úgy. A közúti járművek is, és a horgolt lények majd lassan eltűnnek, és a méretarányos változatok lépnek oda a helyükre...csak idő-idő-pénz...

A gyerekeket/szüleiket, és meglepő, de az idősebbeket is leköti, azaz megnézik, elindítják. Előjönnek az élmények
Vannak vasútmodelles sztorik.

Az tény, hogy nem szokványos helyen van, de pont ezért engedhetem meg magamnak, hogy ne minden 100% valósághű legyen
Remélem jól gondolkodom...
(#36314) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#36267) Válasz Aug 5, 2014
Egyebekben kifejezetten tetszik, és nyilván nagyobb örömére fog szolgálni a betérőknek. Persze az igazi az lesz, ha minden kiegészítő a "helyére kerül", de nekem mosolyt csalt az arcomra a nyuszi is, és a közúti járművek is. A gyerekeknek ez nem fog gondot okozni, a felnőtteknek meg - remélhetőleg - szintén mosolyt csal majd az arcára!
(#36367) enamessias hozzászólása Válasz Aug 7, 2014
Egy kérdés fogalmazódott meg bennem!
Szegmens terepasztalnál, ha látható helyen van felső vezeték, akkor az áthidaló vezeték darabot, minden alkalommal leszedik és visszarakják, ha szét kell szedni az asztalt? Így nem használódik/törik meg a vezeték? Vagy lehet trükközni az illesztéseknél?
(#36368) etwg válasza enamessias hozzászólására (#36367) Válasz Aug 7, 2014
Ez az egyik legkomolyabb feladat. Nyilvánvaloan minden alkalommal szét kell szedni, és védeni a felsövezetéket. Mindenki igyekszik valamilyen jo ötletet kitalálni, egységes megoldás nincs.
(#36381) etwg válasza enamessias hozzászólására (#36372) Válasz Aug 8, 2014
A minap meglátogattam az eddig csak könyvekböl ismert világhirü terepasztalt. Az asztal 1950 ota épül, elképesztö részletességgel és érzékkel a részletek iránt. A megálmodoja és alkotoja néhány éve eltávozott közülünk, de a csapat munkája örökké mérvado marad.
Az egyes eljárásokat számtalan könyvben és videon örökitették meg.
S hogy ne fussattok azonnal a boltokba valami hasonlo modellt venni, a választott méretarány 1:76 finescale, azaz, gyakorlatilag semilyen gyári modell nem passzol. Ebböl következik, hogy minden a tagok mühelyeiben készül, és mindenki, aki ide kiván modellt épiteni egy többlépcsös teszten és vizsgamunkán megy át mielött alkotása felkerülhet a terepasztalra.
Meglepö modon a hölgyek majdnem többségben vannak az aktiv modellépitök között. A munka lassu, a hallottak szerint 1-1 épület, mozdony, hid, stb. megépitése néha éveket vesz igénybe.

image.jpg

(#36399) enamessias hozzászólása Válasz Aug 9, 2014
Már építem az asztalom legalsó szintjét, ahol 95%-ban rejtett tárolók és fordítók vannak. Ez az a szint, amit fixnek tekintek, szerintem a legoptimálisabb. Egy megállóhely ide is került, ami föld alatti, csak oldalról lehet majd látni. Egyúttal ez lenne az asztal fő nézőpontja is. Az összes többi emelet változhat.
Az alább linkelt terv még nem befejezett, legfelső emeleten vontatási telepet képzeltem el, de még nincs befejezve. Több problémám is akad a koncepcióval:
-sok a párhuzamos sínpár az asztal szélével
-túl szimmetrikus (bár, már a kanyargós nyílt vonallal, javítottam rajta)
-kevés lehetőség maradt a terep "élethű" elrendezésére
-mellékvonalnak, carsystem-nek nem maradt hely
Ezért az alábbiakra gondoltam:
-a nagy állomást a legfelső szintre vinni, vagy csak eggyel feljebb és elfordítani pár fokot
-vontatási telepet alsóbb szintre, mondjuk egy sarokba költöztetni.
Itt, az oldalon megjelent cikk alapján a célom, egy "sínhalmaz" kategória, amit talán "igényes modell"-re sikerül majd csiszolnom.
Építő jellegű kritikákat várok

v5.4.6.tra

(#36400) etwg válasza enamessias hozzászólására (#36399) Válasz Aug 9, 2014
A jövöben jpg formában rakd be a rajzokat, mert igy nem látjuk.
(#36405) enamessias válasza etwg hozzászólására (#36400) Válasz Aug 9, 2014
Wintrack 8.0 (vagy felette) programmal látható, szerkeszthető. De, most berakok egy renderelt 3D képet róla, hogy azok is meg tudják nézni, akiknek nincs ilyen programjuk. Köszönöm az észrevételt.

Képkivágás.JPG

(#36412) Lezlinilzen válasza enamessias hozzászólására (#36399) Válasz Aug 10, 2014
Mekkora az asztal mérete?
(#36413) enamessias hozzászólása Válasz Aug 10, 2014
340x272cm, (H0)
(#36414) HOTotya válasza enamessias hozzászólására (#36413) Válasz Aug 10, 2014
Lift is lesz benne????
(#36416) Váltógyártó válasza enamessias hozzászólására (#36405) Válasz Aug 10, 2014
Hány darabból akarod megépíteni? Mert gondolom azzal számoltál, hogy egyben nem lehet!
(#36419) enamessias válasza HOTotya hozzászólására (#36414) Válasz Aug 10, 2014
Nemár! Lelőtted a poént.
Már beszereztem őket, csak össze kéne rakni, de nem találok sehol egy jó liftszerelőt
(#36420) enamessias válasza Váltógyártó hozzászólására (#36416) Válasz Aug 10, 2014
6 szegmensből lesz összerakva.
(#36421) Lezlinilzen válasza enamessias hozzászólására (#36413) Válasz Aug 10, 2014
H0 mérethez ( de még TT-hez is ) hatalmas és zsúfolt a vágányhálózat.
Szerintem.
De mivel már nem egyszer összeszólalkoztam a topiklakókkal a terepasztal tervezés témájában, inkább hagyom kibontakozni a többieket.
(#36422) enamessias válasza Lezlinilzen hozzászólására (#36421) Válasz Aug 10, 2014
Nem, igazad van, de én így szeretem
(#36467) diginewl hozzászólása Válasz Aug 11, 2014
Készítettem ilyeneket...
Kicsit agyament, de pont úgy néz ki, ha már le van festve, mint a gyári műanyag, nem világító társa

1,8mm átmérőjű lencsés SMD led, ráragasztva a ház gyári lámpatartójára, mindez egy 2mm belső átmérőjű alátéttel együtt.
A második képen kicsit elment a fókusz, de ott már fen van a "lámpaernyő" is.

Két kérdésem van:
1; ez pillanatragasztó géllel lett felragasztva. Hogy ne legyen ragasztófoltos fehér ködös minden, az egyik ilyen próbadarabot egy ventilátor elé tettem próbának. Így szépen megkötött a ragacs, és nem lett körülötte semmi se fehér. Ez véletlen, vagy tényleg elfújja a szél a fehér ragacsködöt száradás közben?

2; 0,05mm-es tekercselő dróttal csináltam (conrad féle). Hát mit ne mondjak irtó vékony. Azon kívül, hogy vigyázni kell el ne szakadjon, ez egy-egy LED megtáplálásához elegendő?

P8110226_.jpg

P8110228_.jpg

(#36468) etwg válasza diginewl hozzászólására (#36467) Válasz Aug 12, 2014
A drot untig elég, én más tipusu ledet használtam volna. Ez valahogy nem passzol, vagy hiányzik rola egy lámpaernyö.
Az ernyöt én nagyon vékony vörösrézpléhböl szoktam késziteni (tiffany munkákhoz kaphato - majdnem olyan, mint a konyhai alufolia, de egy kicsit keményebb). Kivágok egy kis kört ( 4-6 mm átmérö) kilyukasztom a közepét a lednek, majd egy acégolyoval egy olomlapon kialakitom a félgömb formáját. A belsejét befuttatom ónnal a külsejét befestem és ráragasztom a ledre. A led hátso részét szintén lefestem, hogy ne világitson.
(#36471) enigma válasza etwg hozzászólására (#36468) Válasz Aug 12, 2014
Ezt a vékony rézlemezt hol szoktad beszerezni? Művészellátónál, hobbiboltokban? Vagy van spec. beszerzési helye?
(#36473) etwg válasza enigma hozzászólására (#36471) Válasz Aug 12, 2014
Általában itt:

Winkler

101109 a katalogusszáma
(#36475) diginewl válasza etwg hozzászólására (#36468) Válasz Aug 12, 2014
Nono! Ott a lámpaernyő!

Idézet:
„A második képen kicsit elment a fókusz, de ott már fenn van a "lámpaernyő" is.”
Csak homályosan.... szóval igyekszem ám!
(#36478) etwg válasza diginewl hozzászólására (#36475) Válasz Aug 12, 2014
Aha, az az alátét valami. Most látom csak.....
(#36507) HOTotya válasza diginewl hozzászólására (#36467) Válasz Aug 12, 2014
Nem rossz csak az a fránya led túl nagy! Én 0402-s leddel csinálnám..... (ha azt oda tudod forrasztani...... akkor ügyi vagy...)
(#36517) diginewl válasza HOTotya hozzászólására (#36507) Válasz Aug 12, 2014
Totya! Tudod mi a nagy??? Az eredeti lámpaimitáció, ami ott fityegett előtte műanyagból. No ez ennél kisebb. Különben is egy led ugrott el a csipeszről valahová, mire végre rájöttem hogyan fogjam meg ezt a NAGY led-et , mert a pici kezembe alig fért bele

Persze, hogy nagy mert közelről, makróval fotóztam
Led 2*2,5mm-es, a lencséje pedig 1,9mm-es, pont ide illik.
Majd lefotózom az eredeti lámpát, ami itt volt.

Amit te javasolsz led az a légypiszok méret -nekem-, és nincsen neki lencse szerű kikandikáló izéja sem a lámpabúra alól. Akkor meg az lenne a bajotok, hogy az nincs neki.
(#36519) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36405) Válasz Aug 12, 2014
Ez egy kicsit nekem koncepciótlannak tűnik, csak sok ovális egymás hegyén-hátán... Ekkora placcon azért ennél több lehetőség van, még H0-ban is.
(#36522) etwg válasza diginewl hozzászólására (#36517) Válasz Aug 12, 2014
Idézet:
„mire végre rájöttem hogyan fogjam meg ezt a NAGY led-et ”

Szerzel egy gyüszüt. Arra rácsavarsz egy kétoldalas ragasztoszalagot a arra meg rányomod a ledet.
(#36524) enamessias válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36519) Válasz Aug 12, 2014
Értelek. Már dolgozok a tovább fejlesztésén, csak idő kell hozzá.
(#36525) diginewl válasza etwg hozzászólására (#36522) Válasz Aug 12, 2014
Igen, igen. Sajnos egy elugrott valahová Aztán én is így oldottam meg, csak az asztalra ragasztottam a kétoldalú ragasztót...

Az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok nagyító alatt dolgozni. Amit nem látok szabad szemmel ott meg vagyok lőve.

Nem jövök rá, hogy hogyan kellene belenézni abba a nagyítóba - látom, hogy ott van, de a 3 térirányból 1 kiesik nekem: a mélység. Tehát attól, hogy úgy néz ki ott van, lehet hogy felette van 2mm-el a másik dolog.
Van nékem occó led-es világítású nagyítóm 3-ik kézként vette az ember a két csipeszével együtt.
Szinte csak ellenőrzésre tudom használni, hogy jól csináltam-e meg pl. a forrasztást
(#36526) diginewl válasza enamessias hozzászólására (#36524) Válasz Aug 12, 2014
Nem akarok beleszólni, de miért kell ennyi emelet?

Az alsó tároló szinten (írtad, régebben, hogy van ilyen legalul) sok-sok szerelvény el tud férni, így rendkívül változatos tud lenni a vonatmenet (éppen ki érkezik meg az állomásra).

A sok szint miatt a legfelső rész szinte picire zsugorodik. Ha nem lenne ennyi szint egy viadukt híddal az is kibővíthető lenne.

Ettől függetlenül szerintem jó pár évig elleszel vele
Arra is gondolj, hogyan tudod majd szállítani, ha szükséges lesz.

Minél több a szint annál inkább 3D-ben foglal helyet, nem 2D-ben
(#36527) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36524) Válasz Aug 13, 2014
OK! Hajrá!

Először azért találj ki valami vezérmotívumot, valami elképzelést, ami egy kicsit a vasútüzemre azért hajaz... Ha ez meg van, utána lehet cizellálni. Ha szegmensekből építed fel, akkor azért arra érdemes gondolni, hogy a szegmensek találkozásánál 2 szintnél többen nem érdemes gondolkodni, mert ennyit még lehet kezelni, de többet, biztos nem.

Azt pl. nem értettem a tervben, hogy van alul az nagyobb állomás szerűség az előtérben a tároló szint felett. De miért van innen fényévekre a fordítókorongos vontatási telep az "alpesek tetjén"?

Félre ne érts, nem bántásból írom, amit írok. Holnap megpróbálok szkennelni és betenni ide pár ekkora területre elképzelt pályát. Hidd el, a kevesebb, néha több!
(#36528) enamessias válasza diginewl hozzászólására (#36526) Válasz Aug 13, 2014
Szóljál nyugodtan bele, ezért tetem közzé!
Azért készült az a terv ennyi szintesre, hogy lássam mire elég a legfelső emelet. Az a koncepció, miszerint, ha vízszintesen nincs elég hely, hát építkezzünk fölfelé, itt is működhet. Sok lehetőség van benne. Ráadásul így el lehetne palástolni a dilikör jellegét, de jelen esetben nem sikerült legfelül. Másik előnye, hogy csak addig nem látod a vonatot, ameddig szintet vált. Minden szint egy külön téma lehet. Amiket meg szeretnék valósítani, azok egymás mellé még elférnek, de összekötni csak így tudod őket.
Azért is nem folytattam, finomítottam tovább azt a tervet, mert láttam, nem jó az elrendezése. Vagy totál átszervezem, vagy lejjebb veszek belőle, vagy mindkettő.
Az a célom, hogy sokáig el legyek vele.
A szállítás már úgy is kihívás ekkora asztalnál, ha egy szintes lenne. Ez a plusz 20-30 centi vastagság már mindegy.
(#36529) enamessias válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36527) Válasz Aug 13, 2014
Nem értelek félre.
A tetején is lenne egy kisebb állomás, ahhoz tartozna a fordító korong. De nekem se tetszik, hogy a dombtetőn van. Jobb lenne a nagy állomás közelében. Csakhogy nehéz hozzá kapcsolni élethűen, ekkora területen meg lehetetlen, ha meg szeretném hagyni a minimum 2m hosszú peronokat. Arról meg már ne is beszéljünk hogy még kihúzó vágány és egyéb "apróság" is dukálna hozzá. Ezeket egyszerűbb megoldani egymás mellet lévő, több modulon, mint egy téglalap alakú területen.
Ha az állomás mellé teszem, akkor meg belelóg abba a területbe ahol a pályát kell vezessem, különben lemegyek az asztalról. Akkora területet foglalnak el együtt, hogy onnan nehéz tovább lépni. Tehát nehéz dió ez.
Szegmensek találkozásán sokat töprengtem már. A több emelet miatt, felmerült bennem az a megoldás is, hogy az emeletet például leszerelhetőre csinálom, mint egy 3D puzzle. Ez sokat segítene egy későbbiekben esedékes javításnál az alsóbb szinteken.
Lapozás       48/67    
Frissek
  2024. Nov, 20. Sze
16:16:21
  Jelenleg 17 fő olvassa az oldalt
Hirdetés