|
[OFF] Pihenő vasutasok
|
Témaindító: Topi, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
|
|
(#36837) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36832)
|
Válasz •
|
Aug 25, 2014 |
|
Találtam itt a műhelyben egy 11,25V/4,5A tápegységet. Olyan a doboza, mint egykor a szovjet-magyar barátság: megbonthatatlan. Valahogy nem mertem eddig egy vevőmnél sem ezt alkalmazni, pedig egy darab ezerforintos átadása ellenében elhozható a nagykerből. Nos, ennél a cuccosnál a kimeneti DC oldal negatív kivezetése galvanikus kapcsolatban van a bementi AC oldal földelésével. Ha kell valakinek, ingyen elviheti a műhelyből, természetesen saját felelősségére... |
(#36838) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 25, 2014 |
|
Amugy tudnék egy megoldást az érintésvédelem titkos bajnokainak. Hálozati töltö helyett csomagoljanak egy zsebgenerátort a gépeikhez (lehet nukleáris, folyékony üzemanyagos, de lehet egy kis gözturbina is vagy pedálos áramtermelö), s minden gondjuk meg van oldva.
Csak azt nem igen értem, hogy miért kell nekünk a terepröl elmagyarázni a nagy fejlesztö csapatoknak Californiától - Shenzenig, hogy a nagy alkotásuk csapnivalo, és átalakitásra szorul.
Az esetemben immár harmadszor kellett ilyen modositást utolag végrehajtatni.
|
(#36840) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 25, 2014 |
|
Csak egy kép az emlitett DELL töltöröl.
|
|
(#36897) Fordítókorongos hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 27, 2014 |
|
Sziasztok!
Találtam egy fa talpfához való síncsavart!
Mi tudható a rajta lévő számokról?
Nézzétek:
Jó Váltógyártást! |
|
(#36900) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36832)
|
Válasz •
|
Aug 27, 2014 |
|
csíkosháTTú:
anélkül, hogy tudnám, milyen hálózatról - 230-os, kábel TV-s, IP-s, zig-bee stb.- van szó egy mérőeszköznek ill. mérésnek nem szabadna befolyásolnia egy berendezés,rendszer paramétereit, működését. Ez nem csak azt jelenti , hogy pl. szükség esetén nagy impedanciás szkóp fejet használunk, de a berendezés ÉV-jét sem lehet befolyásolni. Ezt annyira komolyan vette pl. a TEK, hogy a gondatlan felhasználók ellen úgy védte a saját és az idegen berendezéseket, hogy a telepes szkópokat nem lehetett hálózatra dugni, ha akkuról járt. (A tápegységet kellett az akkupackra cserélni.)
Ha nem titok, milyen hálózat volt? Ez ugyanaz, amit etwg említett? Kösz.
Miért járnának a tűzoltók a kiállításra, a tűzveszély nem attól függ, hogy I. vagy II.év-s valami.
Ha nyugodtan akarsz aludni, nézd meg, hogy a tápodon rajta van-e a kettős négyzet ?
Urizálás: poénkodtuk, nem neked szólt.
-------------------------------------------------------------
T.Moderátor:
én viccesnek fogtam fel, hogy etwg leuraságozott, gondolom ő is somolygott a válaszbeli „őfőméltósáh(!)od” tituloson. A művészemberek gyilkos iróniájával szemben én az ősemberek bunkójával a hadakozom.
--------------------------------------------------------------
etwg:
a „technológia föld” terminus technicus melyik magyar szabványban van definiálva?
Idézet: „Az I.oszályú érintés védelemről van szó, ilyen kivitelű minőségi notebook táp nincs, szerintem noname-be sincs.”
Írtam vala. A Dell noname . Itt a Dell-em tápja, borotva csatlakozóval adták, de DC oldal mínusza galvanikusan a védőföld pöcökre van kötve. Nem is modellvasutak táplálásra szánták: „For use with information technology equipment only” |
|
(#36901) róbertke válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36897)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Találtál egy fa talpfához való síncsavart?
Amúgy még miből lehet a talpfa?? |
(#36902) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#36900)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Idézet: „a „technológia föld” terminus technicus melyik magyar szabványban van definiálva”
Azt én igy nem tudom (mert nem is nagyon érdekel, nálam a müködés a fontosabb... ), de valamennyi studio, koncert, szinház, korház, kábelTV-s hálozat meg mozi igy van felépitve (a hosszu pályafutásom során rengeteg ilyen projektben vettem részt világszerte), és nem egyszer lett komoly bonyodalom az irott vagy iratlan szabályok be nem tartása miatt.
Az elektromos hálozat ugyanis rendszerint létrahálozat (terminus technikus @ etwg), ahol az egyik pontrol a másikra mennek a vezetékek ( egyik stekkerböl a másikba), addig a felsorolt hálozatok meg szinte kivétel nélkül csillaghálozatok, azaz valamennyi földvezeték egy pontbol indul ki (még akkor is, ha ez nagyon nagy drotpazarlásnak tünik) és csak ott találkozhat a hálozati védöföld meg a berendezésekre vezetett földelés. Azaz, ha a villany a falban nem innen van vezetve, akkor komoly bajod lesz egy földelt müszerrel, PC-vel meg egyébb berendezéssel, amit ott helyben kell csatlakoztatni a müszaki berendezéshez (hang-, video-, vagy egyébb technikához).
Legnagyobb balhé, amit csak átkábelezéssel tudtunk megoldani egy hatalmas (40000 féröhelyes sportcsarnok) volt, amit elöttünk egy renomált neves cég ugy csinált meg, hogy fél hangerönél kigyulladt mind a 40 végerösitö.
(De már átkábeleztünk egy TV központot is, meg néhány filmstudiot - de régen is volt.....).
|
(#36903) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#36900)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
A DELL tápodhoz meg csak annyit, hogy az 100%, hogy nem felel meg egyetlen szabványnak sem.
Az ugyanis, ha valoban igy adták, nem más, mint amikor a villásdugobol kiveszed a védöföld csatlakozoját.
Ma megnéztem még vagy egy tucat DELL tápot, és érdekesség képen csak az enyémen van rajta a duplaszigetelés jele (két négyzet egymásban) a a tiedén, nincs ebböl kifolyolag ilyen védöföldmentes zsinórral használni elvben tilos. (Az én hasonlo töltömön ugyanilyen a kábel, de 3 polusú - ez a standard DELL kábel - egyenes vagy 90 fokos.).
Amugy valamikor a Compaq kotorászta elö ezt a fajta csatlakozot, amibe bele lehet eröltetni a 2 eres borotvazsinort is, csak éppenséggel nem nagyon szabályos......
Azt meg, hogy mit firkálnak rá a kinaiak (vagy bárki más) teljesen irreleváns, senkinek nem kötelezö azt sem odairni, sem elolvasni, de a gyártonak kell a biztonságos használatrol gondoskodnia teljesen mindegy, hogy „For use with information technology equipment only”, vagy éppenséggel az éjjeli világitás, netalán egy DCC központ csatlakozojába van dugva (ami ugye elvben informácios technologia, ugyanugy mint a notebook vagy a a nyomtató). |
(#36904) etwg válasza róbertke hozzászólására (#36901)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Betonbol vagy acéllemezböl, akárcsak egy pendrájv sem pendrájvbol van ......
|
(#36908) Fordítókorongos válasza róbertke hozzászólására (#36901)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
|
(#36909) Fordítókorongos válasza róbertke hozzászólására (#36901)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Sziasztok!
Kismaroson találtam.
Lelőhelye az ott használt FA talpfáktól ~500mm-re esett.
Az ágyazatkövek közül lógott ki a feje.
Keményen rozsdás volt,drótkoronggal kellett letisztítani,hogy ilyen legyen. |
(#36910) róbertke válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36909)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Talpfa, betonalj, acélalj ....
Facebook -on rákérdezek a PFT -s ismerősömnél. |
(#36912) csíkosháTTú válasza piltdownman hozzászólására (#36900)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Kábel-tv, meg tv stúdiók.
Mindegy, tisztességes tápegységnél a kimenő DC negatív nincs galvanikus kapcsolatban a bemenő oldallal. SEHOL, még a föld sem.
Sorolhatnám a tápokat, amik nálunk a háztartásban előfordulnak (ACER, Packard/Bell, Panasonic, NAVON, DPS), meg a mi a műhelyben kapható MWGS, illetve kapható lesz majd, az mind ilyen. Korábban írtam egyetlen olyan táp van a műhelyben, nem is lesz több, hiába csak egy ezres darabja, amiben a DC minusz = AC föld. Ingyen el is vihető, ha kell valakinek.
Miniversum: 32db 18V/5,5A ipari tápegységről megy a rendszer, plusz a tartalékok. Ott sincs galvanikus kapcsolat a két oldal között. Nem is lehet. Nem is értem, hogy minek is kellene egy törpefeszültségnek földelés, ami DC? Csak zavarokat okozhat.
Ja! Még valami a képen látható tápegység. Ez most komoly? Ez nem táp, hanem ipari hulladék. Ne ebből induljunk már ki! |
(#36918) etwg válasza róbertke hozzászólására (#36910)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Érdekes modon itt fontosnak tartották nyelvészeink, hogy megkülönböztessék az anyagot, holott a funkcioja ugyanaz ( máshol messze nem ilyen konzekvensek....).
|
(#36919) róbertke válasza Fordítókorongos hozzászólására (#36909)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Pályamester úrtól megjött a válasz: " Üdv! Ha igaz az anyagminőségre vonatkozik, bár ahogy nézem ez talán kisvasúti csavar lenne? Mindenesetre a mostani használatos csavarokon egyiken sincs ilyen felirat." |
(#36928) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36912)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
A tápegységre irtak igy nem teljesen helyesek, mert valoban attol függ, hogy duplaszigetelésü az eszköz vagy sem ( dupla négyzet a jele).
A problémát valoban a telepes/akkus készülékek okozzák, ahol változik az állapot, ha akkurol megy vagy külsö táprol....és itt merült kis sokakban a tudomány.....
|
(#36929) etwg válasza róbertke hozzászólására (#36919)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Én is ugy tudom, hogy anyagminöség, meg egyes esetekben a gyárto jele van a csavarfejeken. Amerikában a szerszám kodja ( hogy milyen kulccsal kell csavarni) is rajta van. |
(#36930) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#36928)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Tudod, az a baj, hogy egy notebook, vagy laptop az alapvetően akkus készülék. Ha ehhez egy olyan töltő/táp készüléket adunk, hogy töltsük fel az akkut vagy használjuk hálózatról, ami nem kettős szigetelt, akkor vannak a bajok. De ezt Te, meg én - ahogy írtad is a terepen dolgozva - tudjuk. Sokan meg nem. Páran meg hasra/arcra borulnak a dobozra írt név előtt, pedig sokszor a nagy név őrületes butaságokat rejt, ahogyan azt tapasztaltuk is. Lásd még: digitális modellvasút vezérlő eszköz, kimeneti rövidzárlat védelem nélkül. Még szerencse, hogy ebben az esetben a táp legalább kettős szigetelésű, és nincs is galvanikus kapcsolat a kimenő, és a bemenő oldal között. |
(#36931) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36930)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Igen, igy kellene lennie, valamennyi akkus készülék, amihez külsö tápegység csatlakoztato, annak eleve duplaszigetelésünek kellene lennie ( a szabvány csak a játékokra irja ezt kötelezöen elö ).
De látjuk, hogy mi a valoság.....
|
(#36942) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#36902)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Idézet: „Legnagyobb balhé, amit csak átkábelezéssel tudtunk megoldani egy hatalmas (40000 féröhelyes sportcsarnok) volt, amit elöttünk egy renomált neves cég ugy csinált meg, hogy fél hangerönél kigyulladt mind a 40 végerösitö.”
Ez annyira tanulságos és érdeklődést felkeltő eset, hogy baráti körben javasolni fogom, vegyék tantervbe, vagy szemináriumon dobják fel. Publikus hol és mikor történt?
(Bár a vill.kar.-t el lehet úgy végezni, hogy a kollégák nem is hallottak a hálózati transzformátorról.)
|
(#36944) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#36903)
|
Válasz •
|
Aug 28, 2014 |
|
Idézet: „A DELL tápodhoz meg csak annyit, hogy az 100%, hogy nem felel meg egyetlen szabványnak sem.
Az ugyanis, ha valoban igy adták, nem más, mint amikor a villásdugobol kiveszed a védöföld csatlakozoját.”
Amikor megvettem a DELL-t (használtan) több mint 10 éve, utólag szereztem hozzá hárompontos hálózati kábelt, mert a borotva csatlakozóst nem mertem használni,azt hittem, hogy a kereskedő rosszat csomagolt és csak most, a fényképezés kedvéért vettem elő,
Ép azt akahtam íhni , hogy teljesen egyetértünk , de a kisördög miatt felhívtam egy DELL szervízt , majd a rosszul lét határán a DELL magyar képviseletét. Mindkét helyről a válasz: ”hogyne, ugyan azt a három pontos tápot adjuk két vagy három vezetékes kábellel”.
Jó-jó, az MSZ172-t lecserélték, de ennyire? Ezek alapján u.a. a berendezés lehet I. vagy II. osztályú??? Úgy tűnik, teljesen le vagyok maradva ÉV szempontból, de keresek egy up-to-date kollégát. Pl.lehet, hogy a hármas szigetelésű (TEX-E) kábelek következtében nem kell figyelemben venni a szabványt, miszerint a kettős szigetelésű berendezések nem köthetők védőföldre.
|
(#36945) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36912)
|
Válasz •
|
Aug 29, 2014 |
|
A "tisztességes" után kimaradt a „kettős szigetelésű” szókapcsolat.
A többivel egyetértek.
|
(#36949) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#36944)
|
Válasz •
|
Aug 29, 2014 |
|
Szerintem azokban a Dell tápokban belül van a galiba.
( vagy nincsenek papirjaik leválaszto trafo szigetelésére, vagy elbaltázta valaki a NYÁK-t, ami miatt nem lehet duplaszigetelésü a táp. Nálunk az utobbi eset volt, ami miatt a konténernyi táp a szemétben kötött ki - nem volt meg a szabványos távolság a primér meg a törpefeszültség foliái között - 0,6 mm-n mulott). |
(#37000) crista.neuralis hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Tiszteletem minden "Pihenő vasutasnak"!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy tudtok e Pécsen, lehetőleg a városon belül valakit aki vállal rézmaratást?
Köszönettel C.N |
(#37025) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#36930)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Idézet: „...modellvasút vezérlő eszköz, kimeneti rövidzárlat védelem nélkül. Még szerencse, hogy ebben az esetben a táp legalább kettős szigetelésű, és nincs is galvanikus kapcsolat a kimenő, és a ...”
Nem az a (tervezett) szerencse, hogy a táp (feltéve, hogy az az eszköz sajátja) megfelelő rövidzár védelemmel rendelkezik? |
(#37027) csíkosháTTú válasza piltdownman hozzászólására (#37025)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Na akkor konkrétiztáljunk!
Az emlegetett eszköz a Trix Mobile Station. A tápegysége egy jól megtervezett trafó, tiszteséges Graetz híddal, így a kimenete a szekunder oldalon 18V DC. (Nem, a negatív pontja nem egyenlő a bemenő földdel, amúgyis kettős szigetelésű.) AZ erősítőbe csatlakozik ez a 18V, ami egy lüktető egyenfesz, nincs pufferelés a trafós részben. Ide csatlakozik a kezlőegység is, meg ez adja a sínre a DCC, vagy SX sínjelet. Sajnos a gondos tervezés a tápegységig tartott, onnan egy katasztrófa az egész. Az erősítőn belül a 18V DC két puffer elkóra kerül (2x 2200mikro), majd az így szűrt egyefesz meg a sínkimenetet adó H-hídra, ez egy dual P, ill N csatornás FET (Vishay gyártmány, de egyenértékű az IRF7103/7306 párossal). Ha zárlat van a sínen, akkor semmi sem korlátozza a zárlatba folyó áramot, így, ha egy polarizát váltót felvágva a mozdony meg is áll a váltón, a kimeneti H-híd tutti biztos, hogy leég. Erről a táp nem tehet.
Egyébként is, egy sínjel zárlat miatt miért kéne kikapcsolnia a teljes rendszernek kezelőstül, mindenestül? Egyik sem ilyen... |
(#37029) piltdownman válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37027)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Ez így tragédia, de nem is H-P,R-S,TEK,IWA követte el,akik előtt „ páran + én hasra/arcra borulnak " és mi sem csináltunk ekkora khmmmm.
Azt hittem ráírják a dobozra, hogy ha a kedves vevő nem a készülék saját tápját használja (mint ahogy én a saját 5A-s tápjaimat kötném be és elfelejteném levenni az áramkorlátot) , és agyonvágja a cuccot, oda a garancia, máris lehet újat venni vagy írány a csíkosháTTú műhely. A fet-ek huzalozását nem vették vékonyra, hagy égjen le zárlatkor az is?
|
(#37030) csíkosháTTú válasza piltdownman hozzászólására (#37029)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Idézet: „A fet-ek huzalozását nem vették vékonyra, hagy égjen le zárlatkor az is?”
Nem. Egyébként ez a hiba a saját tápegységgel ugyanúgy fennáll, mint egy bámilyen másikkal. Ebből a szempontból tök mindegy... |
(#37031) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37029)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Idézet: „A fet-ek huzalozását nem vették vékonyra, hagy égjen le zárlatkor az is?”
Az meg még rosszabb lenne, hiszen akkor itt a kalibrált csavarhuzo esete állna fenn, hiszen a NYÁK-ot kellene megtákolni, ami azonnal elvesztené a "garantált" ( ) tulajdonságait. A szakszerviznek ilyen esetben alaplapot kellene cserélni, ha garanciát is szeretne adni az ilyen agymenésre. |
(#37035) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37031)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
„A fet-ek huzalozását nem vették vékonyra, hagy égjen le zárlatkor az is?”
Poénnak szántam,lemaradt a |
(#37132) jonasendre70 hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Sziasztk!! Én új vagyok itt és most kezdem felépíteni a terepasztalomat. Lenne egy kérdésem amit nem találok, itt, hogy kell csatlakozni egy klubba?? Vagy egyáltalán nem lehet??? |
(#37156) SzerNoh válasza jonasendre70 hozzászólására (#37132)
|
Válasz •
|
Szept 4, 2014 |
|
Milyen klubra gondolsz? hova vagy valósi? |
(#37157) jonasendre70 hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 4, 2014 |
|
A debreceni kéne nekem mert debreceni való vagyok! |
(#37158) termi válasza jonasendre70 hozzászólására (#37157)
|
Válasz •
|
Szept 4, 2014 |
|
|
(#37159) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 4, 2014 |
|
Legutobbi utam során megint egy sereg irodalommal tértem haza - a kedvenc témámból a modellvasutak fejlödése.
Találtam egy cikket, ami eredetileg egy angol szaklapban jelent meg az 1920-s évek végén. Az uriember elképesztö dolgokat müvelt, pontosan nem meghatározott méretarányban (valoszinüleg ugy 0 körül lehetett).
Miután akkoriban Brooklynban modellsinek nem igen voltak igy drotból csinálta meg a 3 vágányu több négyzetméteres pályáját. A jármüvek is mind odahaza készültek, és a pálya az utolsó stádiumában betöltötte a nem kis amerikai családi ház teljes padlásterét.
A képek majdnem 100 évük ellenére eléggé jol néznek ki, és érdekes modon 2 féle mozdony modell volt üzemben, az egyikben volt hajtás a másikban nem. A nem hajtott mozdonyokat a pálya bizonyos szakaszain egy kötél huzta (hasonloan mint a siklot). Ezek a vonatok föleg a hegyi pálya szakaszokon voltak üzemben. Itt az alkotó még olyan dolgokra is ügyelt az élethüség kedvéért, hogy ha a mozdony hegynek megy, akkor nyilvánvaloan többet kellett tüzelni igy egy 4. sinböl egy extra izzot kapcsolt ami fel-fel villantotta a tüzteret.
Ha jol számolom a képeken mintegy tucatnyi gözmozdonyt épitett és egy sereg vagont hozzájuk. A pálya nagyon jol néz ki már csak azért is, mert a drotok mérete sokkal élethübb képet ad mint a mifelénk szokásos durva magas sinek.
A figurák kenyérbélböl voltak kialakitva és lakkozva festve voltak. Minden mozdonyban ott volt a személyzet.
|
(#37163) SzervízMacska válasza etwg hozzászólására (#37159)
|
Válasz •
|
Szept 5, 2014 |
|
Szia! Pár képet mutathattál volna... |
(#37164) etwg válasza SzervízMacska hozzászólására (#37163)
|
Válasz •
|
Szept 5, 2014 |
|
Lesz az is...... |
(#37169) SzervízMacska válasza etwg hozzászólására (#37164)
|
Válasz •
|
Szept 5, 2014 |
|
Előre is köszönöm! |
(#37182) etwg válasza SzervízMacska hozzászólására (#37169)
|
Válasz •
|
Szept 6, 2014 |
|
Itt az igért képek ( sajnos csak ujságkép másolata és majdnem 90 évesek).
|
|
(#37183) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 6, 2014 |
|
És sajnos nem tudom miért jelennek meg fejreállva. |
(#37300) piltdownman hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 10, 2014 |
|
Tudtok Münchenben modell boltot a Hbh-on és a Játékmúzeumnál lévőn kívül,esetleg bolhapiacot? Kösz. |
(#37302) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37300)
|
Válasz •
|
Szept 10, 2014 |
|
Nem messze a pályaudvartol azon a széles (azt hiszem Sonnenstrasse) utcán van egy nagy játékáruház (azt hiszem VEDES vagy ma már SPIELMAX) annak egy egész emelete modellvasutról szol. (De a peronon levö bolt elég jo még TT-ben is).
|
(#37328) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 11, 2014 |
|
Tegnap láttam valamit, amit nem kellett volna. Sajnos a fotómasina nem volt üzemkész, így nem fotóztam le.
Szóval... Korábban a TT-s topicon enyhén szólva erős kritikával illettem azt, aki a MÁV dízelmozdonyok egyen, narancsvörös festési tervét kiagyalta, esztétikai rémálomnak becézve a "művét". Ezúton kérek bocsánatot, mert ahhoz képest, amit a Szolnok-Hatvan személyvonat élén láttam az csak simán csúnya. Látott már valaki rajtam kívül "Fecske" festésű V43-at? (Nem kívánom senkinek, hogy lássa amúgy.) Na ennek a színtervnek a kiagyalója bizonyítottan, és következetesen hiányzott az "Esztétika" nevű tanórákról, ellenkező esetben nem adna ki ilyet a kezéből. A vizsgán biztos azért ment át, mert több kamionnyi, áfamentes féldisznót adományozott a "köz" javára. Szegény V43-at, pláne az orrát így elcsúfítani köztörvényes bűntett... |
(#37337) Frankye válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37328)
|
Válasz •
|
Szept 11, 2014 |
|
Egyetértek. Ennél talán csak a hatvani, első generációs, csíkos ingák (a névhasonlóság Csíkos mesterrel csak a véletlen műve!) szürke alapon sárga-kék csíkos színterve volt ízlésrombolóbb. Illetve a JŽ vasút "papagáj" színezésű első és másodosztályú kocsijainak színterve volt még hasonlóan esztétikai rémálom. (Ha esetleg valaki emlékszik még rá... Szerencsére manapság nem látom, de egy-két éve a Keletiben rendszeresen volt szerencsétlenségem látni őket, és meg kell, hogy mondjam, kifejezetten jó, hogy délutánonként láttam, mert addigra már nem kívánkozott fel az emésztőrendszeremből a reggel elfogyasztott párizsis kenyér, kávé, tej kombó...) |
(#37432) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37302)
|
Válasz •
|
Szept 12, 2014 |
|
Megnéztem,nincs TT. Átmentem az OstBhf-hoz közeli „Ceasar”-hoz, 1,200.- EUR-tól
indultak a mozdonyárak. A Krőzus-képzőn vagy a kasszafúrói szakon kellett volna végezni.
|
(#37441) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37432)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2014 |
|
Lehet, hogy rosszul nézted? Tavaly amikor ott jártam (peronon) a bolt egyik hátso zugában egy egész regál TT volt, Kühn sineket is lehetett kapni. |
(#37468) enamessias hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 13, 2014 |
|
Ennyi. |
|
(#37489) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37441)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2014 |
|
A főpályaudvari peronra gondolsz? Kösz. |
(#37495) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37489)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2014 |
|
Igen a HBF egyik bal oldali szélsö vágányán levö boltban jártam tavaly ilyenkor. |
|
|
2024. Nov, 20. Sze 9:25:42 |
|
Jelenleg 15 fő olvassa az oldalt |
|
|