|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#36976) gumidani válasza gumidani hozzászólására (#36975)
|
Válasz •
|
Aug 30, 2014 |
|
Ha tényleg érdekel, akkor elmagyarázom, hogy pontosan hol van. |
|
(#36977) gumidani válasza masTTertape hozzászólására (#36824)
|
Válasz •
|
Aug 30, 2014 |
|
"Úttörő Áruház. Khm. Szóval az a helyzet, hogy a fővárosiaknak inkább a Triál játékboltok voltak kiindulási pontjaik, hacsak másért nem, mert ezek előtt kígyóztak a sorok karácsony előtt. Tehát korábban a Deák téri Hobby bolt, majd a Kálvin téri Játék bolt (talán a gyengébbek kedvéért kapta ezt a fantáziadús nevet).
A '80-as évek elején diákmunkán dolgoztam az Úttörőben és nem rémlik, hogy lett volna modellvasút..."
A 60-as években két helyen volt számotttevő vasútmodell kínálat. Az Úttörő Áruházban és a Kálvin téri játékboltban. (eltekintve a "Märklin-bolttól") A Triál és annak Deák téri üzlete későbbi szülemény volt.
|
(#36978) gumidani válasza gumidani hozzászólására (#36976)
|
Válasz •
|
Aug 30, 2014 |
|
Nem emlékszem arra, hogy Istvántelken lenne bocipullman. Ellenben a Keleti fűtőházban volt egy. 2008-ban fényképeztem. Nem tudom, hogy megvan-e még. De oda tényleg problémás bejutni.
(A nagykanizsait 2012-ben láttam) |
(#36979) gumidani válasza gumidani hozzászólására (#36978)
|
Válasz •
|
Aug 30, 2014 |
|
Tévedtem. Istvántelken is van/volt. De az oda való bejutás is bajos. |
(#36982) masTTertape válasza gumidani hozzászólására (#36977)
|
Válasz •
|
Aug 30, 2014 |
|
No igen.
A 60-as évekre, koromból fakadóan nem emlékezhetem.
Számomra a Hobby bolt volt a világ központja, mert ott nőttem fel mellette, ezért emlékszem rá élénken.
Amikor meg elvetődtem dolgozni az Úttörőbe, akkor ott már nem volt, vagy csak annyira elenyésző, hogy a Triál üzletek addigra már elvitték a vásárlókat. |
(#36991) FriTTz válasza TTfan hozzászólására (#36972)
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Tehát nincs benne! |
(#36992) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Üdv Mindenkinek!
Aki szeretne a Temofesztre jelentkezni, mint résztvevő (mozdonyvezető, állomási kisegítő), keressen meg magánüzenetben!
Nem csak a teljes időtartamra, hanem rövidebb időszakokra is várom a jelentkezést.
Van egy internetes táblázat, ahová fel lehet írni az adatokat, de ennek a címét nem akarom csak úgy feltenni, viszont az érdeklődőknek szívesen megküldöm!
A pálya hossza 240 m, a tervezett hálózat itt megtekinthető. |
(#36993) zsolesz74 válasza Gashpy hozzászólására (#36992)
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Ahogy elnézem a méreteket, ez az egész fűtőházat ki fogja tölteni? Nagyon komoly feladat lesz mindenkinek. |
(#36996) Gashpy válasza zsolesz74 hozzászólására (#36993)
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Ebben teljesen igazad van. Nem kis falat... De megoldható. Az első kritikus pont a felépítés lesz... Aztán a működtetés...
Az előzetes egyeztetés szerint a Keleti modelltől tart majd nagyjából a WC-k utáni 5-10 méterig. (10 mozdonyállás) |
(#36998) saetta válasza Gashpy hozzászólására (#36992)
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Valahol kinagyíthatóan is elérhető a hálózat?
Saetta |
(#36999) Gashpy válasza saetta hozzászólására (#36998)
|
Válasz •
|
Aug 31, 2014 |
|
Az említett linken lévő pdf nagyítható. 250%-nál már olvashtók a modulok nevei is |
(#37002) róbertke válasza Gashpy hozzászólására (#36992)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Nem irigylem a CZ-Zdanice leendő forgalmistáját .... |
(#37005) masTTertape válasza Gashpy hozzászólására (#36992)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Sziasztok!
Ezt kiegészítendő, én is hozzászólnék, hogy aki esetleg kedvet érezne Gabi-tó rendező és átmenő pu. kezeléséhez, az áruszervezéshez, mozdonyok kiadásához, akkor jelezze akár felém is. Ugyanis a rajz még tévesen a Fy-Szilas állomást jelöli. Gáborom, ezt frissítsd légyszi, mert a méretek is változnak.
Az állomás összetettsége az eddigi tapasztalatok alapján 3-4 fő aktív közreműködését kívánja. Bár a rajzon nem látszik, de épül az oldalirányból becsatlakozó fordító hurok is, sőt az eddig külső líra is bővülne. Aki ismeri az állomást, nekik újdonság, hogy legalább az egyik oldalon, tehát min. 6 vágányon a kilencből meglesz a vágánykapcsolat.
Úgyhogy jöhetnek a jelentkezők! |
(#37006) saetta válasza masTTertape hozzászólására (#37005)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Szia Gábor!
Én jelentkeztem ilyen feladatra is. Nem tudom, Gasphy megkapta-e a privát üzenetemet.
Nem is értettem amúgy, hogy Gabito miért nincsen fenn.
Pontosan melyik napokon lesz a Temofest?
BZ |
(#37007) saetta válasza Gashpy hozzászólására (#36999)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
iPhone-on nem tudtam nagyítani, később sikerült.
SAetta |
(#37008) saetta válasza masTTertape hozzászólására (#37005)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Szilas nem is lesz? |
(#37010) reszelozsir válasza masTTertape hozzászólására (#37005)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Úgy néz ki, hogy péntek kivételével végig ott leszek, igény szerint számolhatsz velem is. |
(#37013) masTTertape válasza saetta hozzászólására (#37006)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Szia Zoli,
Eredetileg Szilas volt betervezve, de egyeztettünk Szilágyi Lacival és inkább Gabi-tó kapja azt a megtisztelő feladatot, hogy ott lehessen.
Én nem biztos, hogy mindegyik nap ott tudok lenni, így majd ügyesen fel kell osztanunk a szolgálatokat.
Pistinek is köszönöm, mindent megbeszélünk majd.
Most az állomás kisebb mértékű átépítésének hatástanulmányainál tartok. Aztán kiírom a tendert az átépítésre, de mindenképp igyekszem a helyhatósági választások elé ütemezni az eredményeket, hogy megfelelő politikai és társadalmi támogatottsága legyen a megvalósulásnak. |
(#37015) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#37013)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Ez amúgy mikor derült ki? Mert nekem is új infó volt |
(#37016) masTTertape válasza sunocske hozzászólására (#37015)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
A nyári modulos megbeszélést megelőzően egyeztettem Lacival, majd a mítingen el is hangzott. |
(#37045) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#37016)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Ach, amelyen nem voltam ott |
(#37049) Gashpy válasza saetta hozzászólására (#37006)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
Megkaptam, válaszoltam is |
(#37050) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#37045)
|
Válasz •
|
Szept 1, 2014 |
|
|
(#37052) sunocske válasza Gashpy hozzászólására (#37050)
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
Mindegy, mert így viszont egy nagyon is égető problémám magától megoldódott (állomási kapacitáshiány) |
(#37070) masTTertape válasza sunocske hozzászólására (#37052)
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
Ma délelőtt rövid szakmai egyeztetésen volt nálam Gashpy barátom és kialakult a végleges állomási vágányrajz. Hamarosan bekerül az egész modulrendszer alaprajzába is.
Az biztos, hogy a kilenc vágányból hétnek lesz körüljárható vágánykapcsolata, ennek megfelelően 6-7 alkalmas lesz hosszú vonatok tárolására. Min. vonathossz 2 méter. |
(#37074) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
Itt látható a terepasztalom készülő megvilágításának első próbája. |
(#37075) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
Nemcsak az ebola virus terjed, hanem korunk ujabb mániája is, mégpedig a szellemi tevékenység után fizetendö jogdijak. A minap az egyik (közeli) modellvasuti kiállitáson jelentek meg egy nemrégen elhunyt épitész jogutodjai, és jogdijat kértek ( s kaptak is) azért, mert a terepasztalon az elhunyt épitész eredeti épületének a modellje jelent meg.
Most már csak azt várom, hogy egyes városok markáns épületei elé vámbodékat fognak felállitani, hogy nehogy az arra sétálo halando csak ugy ingyen gyönyörködhessen a szép épületben vagy portálban. Aki meg nem hajlando biztosan szemellenzöt kap, nehogy véletlenül megpillantsa a kimagaslo alkotást....
Az utcán amugy is több dijat lehetne beszedni mint egy kiállitáson....
|
(#37076) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#37075)
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
OFF
Kisebbségi sorstársunk éktelen kopácsolásra lesz figyelmes. Kimegy, látja, hogy a szomszédja egy baltával tevékenykedik!
- Mi' csinász Gázsi? Há mé' vered széjjel azt a kutyaházat???
- Nem hallgatsz Te rádijót? Az előbb mondták, hogy az eb óla veszélyes!
Bocs!
ON |
(#37092) PéTTer válasza masTTertape hozzászólására (#37070)
|
Válasz •
|
Szept 2, 2014 |
|
infoként jelzem Horky-ban kipróbáltuk, 52 freddel a központ feláll és működik (azért ennyi mert ezvolt a max készletünk) Elméletileg 126-ot kezel le. |
(#37099) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Most olvasom, hogy egyes ROCO Ludmillákból hiányzik némi hajtás ( nekem ilyen modellem nincs, mert nem tartozik a kedvenceim közé). Állitolag 2 fogaskerék hiányzik belölük, igy csak 4 tengely van meghajtva. Vajon ki és miért csinált ilyen nagy ujitást? |
(#37102) masTTertape válasza PéTTer hozzászólására (#37092)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Ez megnyugtató, köszi! |
(#37103) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#37099)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Nekem konkrétan egy egész Ludmillám hiányzik, mióta a nyáron ellopták a RJ-en.
De viccen kívül: valóban, az eddigiekben mind a három tengely hajtott volt, igaz a Roco jó szokásának megfelelően a schaft-ról leközlő kerék csupán az első kettőt hajtja közvetlenül, a harmadik a másodikról veszi át a hajtást.
Nagy valószínűséggel az őszre beígért 99 eurós változat éppen ezért is lehet olcsóbb, hogy lespórolnak róla két-két fogaskereket... |
(#37104) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#37103)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Ezek a modellek már állitolag ott vannak a pultokon, én nem 4 hanem összesen csak 2 fogaskerék hiányzik belölük.
Persze már terjeng a hir, hogy ezt valahol Keleteuropában - (Szlovákia, Magyarország, Románia, mert ugye az anyacég ilyet soha sem tenne ) - lopják ki a mozdonyokból. |
(#37106) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#37104)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Azért írtam négyet, mert feltételeztem, hogy ha a közlőkerék hiányzik, akkor már a tengelyre se tesznek.
Viszont kérdezem én: ugyan ki és miért lopna ki két fogaskereket egy modellből? Keresne vele összesen 3 ft-ot...? Annyira bírom ezeket a nyugat Európában szárnyra kapó rémhíreket, miközben a gyártó éppen hogy nem az európai gyártóüzemektől, hanem a kínai beszállítók túlkapásaitól tart inkább.
Egyébként legutóbb Sebnitzben marékszámra lehetett turkálni Roco Ludmilla közlőfogaskerekekből, úgyhogy - azt hiszem - nincs veszve a haza. |
(#37107) reszelozsir hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Sziasztok!
Tillig V100/BR110-hez keresek olyan leírást, hogy melyik mütyürt hová kell rá feltenni.
Elnézést, közben rájöttem, hogy "cipőt a cipőboltból"...
Bővebben: Link |
(#37108) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#37106)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Én is ezen röhögök/sirok. Mennyire primitivek egyesek a határokon tul / meg innen, akik hajlandok mindent elhinni, ami a Lajtán tulrol jön....
Meg a ROCO is eléggé ludas ebben, ha a 2 fogaskerék hiányát vagy 40 Eurora értékeli (140 versus 99 Euro), ha valoban csak 99 euroba fognak a hiányos mozdonyok kerülni...
|
(#37111) kaTTonai válasza etwg hozzászólására (#37108)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
No és azt tudja-é már Nagy Jó Uram,hogy mikor lesz kapható?
Miki |
(#37112) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Megbízásból keresek szép,megkímélt állapotú és üzembiztos BTTB Br23 ,vagy Br35-öt.
(Ajándék lenne...)
Üdv:Miki
|
(#37113) etwg válasza kaTTonai hozzászólására (#37111)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Én nem tudom, de ha már egyesek tudják, hogy hiányos a hajtása, igy már valahol elöfordult.
(röhögnék, ha a teljesáru modellen vezették volna be ezt az "ujitást", az olcso modellt meg 6 tengelyes hajtással adnák... ). |
(#37115) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#37113)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Nem baj, azt is megvesszük! Ráírják, hogy M44, 'oszt' jó lesz Bobónak is. Az se baj! |
(#37116) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#37113)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Itt van az ET-blatt róla.
ROCO BR132 ET
Két dolog lehetséges:
1: rossz pdf van a ROCO honlapján erre a 99Euro-s modellre.
2: kimaradt az összeszereléskor a 6-os számmal jelölt fogaskerekekből a hátsó. |
(#37117) kaTTonai válasza etwg hozzászólására (#37113)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Csak azért kérdeztem,mert tudtommal még nem kapható sehol...
Akkor honnan tudják az "illetékesek",hogy hiányos?
Egyébként Lezlinek van igaza,én megveszem,elég bele 2-3 fogaskerék...Mit számít!!!
Miki |
(#37118) kaTTonai hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Nem is kell ráírni,hogy M44,a magamfajtának úgy jó ahogy van...
Miki |
(#37119) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37116)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Vagy a 3-sbol eggyel kevesebb, nem tudom......
Mindenképpen agymenés és teljesen értelmetlen, csak dühiti a modellezöket, hogy megint ilyen piszlicsányi alkatrészért kell futkosniuk .... |
(#37120) etwg válasza kaTTonai hozzászólására (#37117)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Én sem tudtam volna sohasem meg, mert eléggé kerültem ezt a modellt, valamilyen okbol nem nyerte el sohasem a tetszésemet, sem nagyban, sem kicsiben.
A szergej sokkal érdekesebb volt mindig. |
(#37121) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#37120)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Én azért vettem meg az elsőt még 13 évvel ezelőtt, mert a miskolci Tom Cat játékboltban akkor volt alig több 17 ezer forintnál. Akkor 24 ezerért kaptam volna akciósan az egyik modellboltban.
Aztán miután sikeresen kimentette az alagútban rekedt szerelvényeket ( akkor is, ha azok nem voltak a sínen ), vettem még egyet. Most már 4 van...
Talán később valamelyikből lesz M63-as.
Bővebben: Link |
(#37122) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#37121)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Láttam öket (talán nem mindet) a terepasztalodon...
Lehet, hogy én sem álltam volna ellen ilyen ajánlatnak. (anno én is megvettem a Conrad bolt egész TT-s készletét, mert <200 Schilling volt egy mozdony a kiárusitásban).
|
(#37123) róbertke válasza etwg hozzászólására (#37122)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Viccelsz, hiszen az még egy kocsi ára sem volt akkor!! |
(#37124) etwg válasza róbertke hozzászólására (#37123)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Én sem hittem el, de a kasszánál annyit vertek be, igaz, hogy ez már több, mint 14 éve volt (amikor a Conrad Ausztriában befejezte a TT árusitást a boltjaiban). |
(#37126) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 3, 2014 |
|
Kicsit ide kapcsolódik, ha valakit érint:
Minden Tillig termék 20% engedménnyel kapható
Itt ni! |
|
|
2024. Nov, 25. Hé 14:52:42 |