Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » [OFF] Pihenő vasutasok
[OFF] Pihenő vasutasok
Témaindító: Topi, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:

Lapozás       57/85    
(#37731) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37495) Válasz Szept 23, 2014
Ide (is) csak egy közepes bank kirablása után érdemes betérni.

mozdony.jpg

(#37735) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37474) Válasz Szept 23, 2014
Idézet:
„Aztán vagy 30 éve PIC-t kezdtem el programozni profi célokra, de annak a kornak is 1992-ben vége lett.”
Jééé, másnak is romlik a memóriája, merthogy a PIC16C84 csak 1993-ban jelent meg, akkoriban vagy MOT68705-ön vagy I8048/8051-ön nyomult a nép.
(#37741) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37735) Válasz Szept 23, 2014
Voltak mások is ( a Cocom listán). Akarsz egy marékkal - még van néhány muzeum szökevény a programozomban.

(#37742) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37731) Válasz Szept 23, 2014
Akkor ugy látszik sok bankrablo van még szabad lábon.....
(#37747) zsolesz74 válasza piltdownman hozzászólására (#37735) Válasz Szept 23, 2014
93-ban én még a 6510-es mikroprocesszort programoztam assemblyben...aztán sokáig semmi.
(#37750) HOTotya válasza etwg hozzászólására (#37741) Válasz Szept 23, 2014
Ezért mentek ki Bécsbe és hozták be "zsebbe" a cuccokat....
(#37754) etwg válasza HOTotya hozzászólására (#37750) Válasz Szept 23, 2014
Bécsben sem voltak igen kaphatok - egy idöben még a nevedet is meg kellett adni, ha PIC-t vettél......én is a megrendelötöl kaptam és 88.-ig el kellett minden darabbal számolni.
(#37757) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#37754) Válasz Szept 24, 2014
Mikrocontrollert!
A PIC egy márkanév a Microchip tulajdona, amit pedig 93-ban alapítottak!
(#37758) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#37757) Válasz Szept 24, 2014
Valahol akkor tévedtek, mert azok a régi RISC chipek is PIC-k voltak. Most nem tudom mrgnézni, de biztos, hogy PIC 16Fxx volt a nevük 1988-1991 között.
"the 8-bit PIC was developed in 1975 to improve performance of the overall system by offloading I/O tasks from the CPU. The PIC used simple microcode stored in ROM to perform its tasks, and although the term was not used at the time, it shares some common features with RISC designs."

Söt megtaláltam a tévedéseitek okát is. A PIC-t eredetileg a GE fejlesztette ki, amiböl 1985 kivált a microelectronics division, akik a PIC-t gyártották - igaz, hogy majdnem csödbe mentek, majd 1993-ban hozták ki az elsö eepromos PIC-t , PIC 16Cxx néven és Microchip Technology-ra változtatták a cég nevét. Ennyit a PIC-röl.
(#37764) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#37758) Válasz Szept 24, 2014
Nem kell megnézned, a wikin ott a leírásban tovább...
The Microchip 16C84 (PIC16x84), introduced in 1993, was the first
Az első CP1600 névre keresztelkedett és az még lehetett a 70-es években.
A többi OK!

Köszi
(#37772) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#37764) Válasz Szept 24, 2014
Keveritek az eepromos PIC-t a mezeivel.
Abban nem volt eeprom, és UV fénnyel lehetett törölni a kodot. Volt minden tipusbol egy drága fejlesztö verzio, ahol UV-vel lehetett törölni és utánna ujra irni. Ha minden jo volt akkor a programot egyszer be lehetett irni a sima ( ablak nélküli) PIC-be.
Amugy vicces, hogy nekem magyarázzátok a történetet, aki 4 évet ült a chipeken és a kodokon és épitette az 4800 alkatrészt tartalmazo berendezéseket amik a mai napig üzemelnek azokkal az PIC-kkel. .
(#37846) piltdownman hozzászólása Válasz Szept 26, 2014
Türelmesen kivárom, amíg a T.Moderátor átteszi a „Kezdő modellező” topicből a PIC-es csevejt pl.ide. Memory refresh
(#37861) Frankye moderátori válasza piltdownman hozzászólására (#37846) Válasz Szept 27, 2014
A "T. Moderátor" szívesen átteszi, ha kérik, akkor meg pláne.
Szerk.: Megtörtént az átpakolás.
(#37898) SzerNoh hozzászólása Válasz Szept 28, 2014
Ezt ma találtam :

10342760_340...jpg

(#37921) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37758) Válasz Szept 28, 2014
Megköszönöm T.Moderátornak a fáradozását.

Idézet:
„Valahol akkor tévedtek, mert azok a régi RISC chipek is PIC-k voltak. Most nem tudom mrgnézni, de biztos, hogy PIC 16Fxx volt a nevük 1988-1991 között.”
Ne fogadj nagy tétekben, itt az 1989.áprilisában önállóvá vált Microchip CMOS alapú PIC-je megjelenéséről szóló hír, valószínűleg ezeket programoztad. A mi korunkban tíz év ide vagy oda nem számít, de a 16Fxx elektromosan törölhető-újraírható sorozat csak 1999-ben indult.
A G.I. valóban gyártott 1975. után NMOS alapú PIC1650 néven kontroller sorozatot, ezek maszk programozhatóak voltak,pl. a PIC16R54 volt az egerekben meg a TV játékokban. 1983.-ban a videojátékok piaca összeomlott, magával rántva többek között a G.I.-t is. Ezek utasítás készlete nagyban megegyezik a későbbi sorozatokéval.
Az 1993.-as kiadású PIC16C84 azért volt ugrás, mert a „C” jelölés ellenére UV nélkül volt törölhető és mivel ez is Harvard és nem Neumann architektúrájú, még az tizenévesek is könnyen programozták a WIN3.1 aláírt fejlesztő környezetben illetve ekkor dobták piacra a PICMASTER „real time emulátor”-t a többi OTP-s PIC-hez.
Én erre gondoltam, amikor a „profi cél” –t félreolvasva a profi módon történő használat ugrott be.
Nem csak netet használok, előkotrok valamilyen kapcs.rajzot, amihez közöm volt és bánatosan nézegetem a dátumokat.

pic_edn news...jpg

(#37922) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#37921) Válasz Szept 29, 2014
Nem tudom kinek milyen a memoriája, de az biztos, hogy én 1988-1992 között terveztem és épitettem azokat a berendezéseket és egy PIC alkotta a készülékek agyát ( ezt még a nyugdijbiztositom is igazolni tudná ). S miután az a vállalkozás 1992-ben átalakult és költözözött máshova, én meg nem mentem velük, igy az idöpontok 100% stimmelnek.
A készülékek a mai napig müködnek azokkal a PIC-kel ( közben sikerült felélesztenem az Orcad DOS verzioját és megtaláltam benne a PIC16C55-t, s miután más PIC nincs a könyvtárban, akkor valoszinü, hogy ezt használtuk 1988-92 között).
Ha jol emlékszem szorakozásbol csináltam néhány sorompo vezérlést is a néhai nagy klub terapasztalra. ( amit 1993-ban, 30 év épités után szét kellett bontani).
(#37923) etwg válasza etwg hozzászólására (#37922) Válasz Szept 29, 2014
Közben találtam még egyet, a PIC16C54-t is. A könyvtári fájl utolso mentési idöpontja 1989 volt!!
(#37966) Frankye válasza piltdownman hozzászólására (#37921) Válasz Szept 29, 2014
Nincs mit. Ez (is) a dolgom.
(#38052) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#37923) Válasz Okt 2, 2014
Már negyed évszázada , még csak röpke 25 év !
(#38058) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#38052) Válasz Okt 2, 2014
Hát én is meglepödtem, amikor megnyilt az Orcad könyvtár az XP gépen.......
(#38083) etwg hozzászólása Válasz Okt 3, 2014
Aki holnap Bécsben jár, egy érdekes program ajánlat:

A Muzeumok éjszakája:

A Vasuti muzeum Strasshofban:

18:00 Megnyitó és a muzeum megtekintése.
19:30 Filmelöadás és találkozás a szerzökkel:
Eritrea 2009 (vasuti film)
20:30 Éjjeli fotozás a kiállitott jármüvekkel

Mindenkit szeretettel várnak a szervezök!

PosterS.jpg

(#38154) etwg válasza etwg hozzászólására (#38083) Válasz Okt 5, 2014
Vagy 50 ember nézte végig a huzatos fütöházban a filmet. Sokan álltak mert ugy jobban ki lehetett birni a huzatot.

image.jpg

(#38193) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Okt 7, 2014

Mérges vagyok!
Tegnap tele volt a rádió azzal, hogy átadták, felavatták (nem kívánt rész törlendő) az új vasuti hidat a Tiszán. Ehhez képest jövő hétfőig áll a vonatforgalom Szolnok és Szajol között. Sokak mellett én is szívok ezért rendesen... Imádom, ha hülyének néznek.
(#38194) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#38154) Válasz Okt 7, 2014
Gratula!
Ez az az utazásod volt, amiről cikket is írtál régebben?
(#38199) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#38194) Válasz Okt 7, 2014
Igen
(#38318) SzerNoh hozzászólása Válasz Okt 14, 2014
Túl jól sikerült az épület

134.JPG

137.JPG

145.JPG

(#38334) Frankye válasza SzerNoh hozzászólására (#38318) Válasz Okt 15, 2014
"Lájkolom!"
(#38366) csíkosháTTú válasza SzerNoh hozzászólására (#38318) Válasz Okt 16, 2014
Csak tudnám hogyan került a tetőre egy MÁV M63-as...
(#38374) SzerNoh válasza csíkosháTTú hozzászólására (#38366) Válasz Okt 16, 2014
like
(#38392) etwg hozzászólása Válasz Okt 17, 2014
Egy szinfolttal leszünk dec. 13.-tól szegényebbek. A Veolia bejelentette, hogy megszünteti egyetlen távolsági vonatát az Interconnexxet, ami Berlint kötötte össze Lipcsével. 11 év után nem a DB okozta a konkurenciát, hanem a buszforgalom. Miután Németországban libelarizálták a buszforgalmat a buszok ezért a távolságért akciosan csupán 7 eurot kérnek, addig a Veolianak 1700 eurot kell fizetnie a pályahasználatért. ( ott nincs akciozás !).
Itt jelentkezik megint az unio egyenetlensége, amikor az egyik rendszert a másikkal szemben támogat direktben vagy indirektben. (Autopályaépités ingyenes használat stb. ) mig a másik oldalon keményen kiszámoltatják ugyanennek a tevékenységnek az árát.
(#38685) etwg válasza Gonda László hozzászólására (#38682) Válasz Okt 24, 2014
Nálam azt irja, hogy nem létezik a video. ( mások mennek)
(#38686) Gonda László válasza etwg hozzászólására (#38685) Válasz Okt 24, 2014
Pedig mennie kell. Mások is látták...
(#38690) etwg válasza Gonda László hozzászólására (#38686) Válasz Okt 24, 2014
Pedig valami baj van a linkkel:
Minden más video megy.

image.jpg

(#38691) Frankye válasza etwg hozzászólására (#38685) Válasz Okt 24, 2014
Nálad lesz a gond, pedig, mert megy rendesen. Lehet, hogy a külföldi IP, vagy szerver az oka.
(#38698) etwg válasza Frankye hozzászólására (#38691) Válasz Okt 24, 2014
Érdekes minden más YT link ( innen is, a HV forumrol ) megy...

Be tudod tenni a valodi linket?

Csak proba:

TF2014
(#38699) etwg válasza etwg hozzászólására (#38698) Válasz Okt 24, 2014
Ez müködik nálam a HV-röl is.
(#38707) Gonda László válasza etwg hozzászólására (#38698) Válasz Okt 24, 2014
Ez a valódi link:
Temofeszt 2014

Eddig is ezt osztottam...
(#38714) etwg válasza Gonda László hozzászólására (#38707) Válasz Okt 24, 2014
Ez sajnos éppenugy nem megy mint a korábbi. Minden más link müködik. Nem tudom hol a hiba.
(#38719) TTomi válasza etwg hozzászólására (#38714) Válasz Okt 24, 2014
Hiba, az ön készülékében van!
(#38722) etwg válasza TTomi hozzászólására (#38719) Válasz Okt 24, 2014
Ez most már teljesen kizárt. A saját YT linkjeimet ki tudom nyitni, ugyanugy mint Korongos barátunk linkjeit ( videoit), de pl. a TTnohab bardotka linkek is mind müködnek csak a ti Termofeszt linketek nem. Ilyen hiba nem lehet az én készülékemben......
Azért kértem, hogy tegyétek ide a valodi linket, mert vagy az van rosszul forditva, vagy valami specifikus dolog hiányzik belöle.
Ez pl. Igy néz ki:
http://youtu.be/q-Am8_K9oIQ

Avagy temofeszt 14
(#38724) TTomi válasza etwg hozzászólására (#38722) Válasz Okt 24, 2014
A Gonda Lászlóé így néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=xSpEeFLewuM&feature=youtu.be

és a GÉPI
(#38728) etwg válasza TTomi hozzászólására (#38724) Válasz Okt 24, 2014
https://www.youtube.com/watch?v=xSpEeFLewuM&feature=youtu.be

Hát látod, hogy mennyire nem jo a linked:

Elöször is https - az csak bizonyos W pc-ken megy ( nem mindegyiken)

Másodszor ott van az a watch izé, ami szerintem csak a saját regisztrált nézöidnek ad hozzáférést.

A berakott képen láthatod, hogyan kell linkelni. A jobb felsö sarokban a második szimbolum alatt levö utolso lehetöség a jo link.
Azt kell ide berakni, ami igy néz ki:

http://youtu.be/iEGbMs0a9Ds

Azaz nincs youtube.com, sem https, sem watch.

Bocs, hogy tanitobácsiskodtam.

image.jpg

(#38744) TTomi válasza etwg hozzászólására (#38728) Válasz Okt 25, 2014
Kedves etwg!

Először is, jó a link a döntő többségének, csak neked nem.
Ha tudtam volna hogy te iPAD-on szeretnéd megnézni, lehet hogy már előrébb járnánk a dologgal.
Nem vettem tanító bácsiskodásnak a hozzászólásodat.

Remélem, most már megtudod nézni: Temofeszt 2014

(#38745) etwg válasza TTomi hozzászólására (#38744) Válasz Okt 25, 2014
Sajna nem megy, de ne töltsük már erre az idöt. Minden más link megy, istenem a tied nem.

p.s. Nem az Ipad vagy a Mac hibája - mert a többi ugy megy, ahogy annak mennie kell.
(#38908) piltdownman hozzászólása Válasz Okt 28, 2014
Idézet:
„Úgy látom itt sokakból keményen jön a szakmai precizitás, pedig ez itt egy HOBBY honlap.. ”
Kitört belőlem a szakmai precizitás, de tiszteletben tartom diginewl „DCC profiktól (nem csak) profiknak” fórumbeli véleményét,itt pedig mindent lehet ugyebár.

Idézet:
„..de a lényeg több digitális multiméter jelzi úgy ellenállás mérésben a szakadást, hogy a bal oldali (szélső) számjegy helyén egy függőleges vonalat ír ki.”
Nem függőleges vonal , hanem az „1” szám, mivel hét szegmenses kijelzőket használnak.

Idézet:
„Annyi mindent lehet csinálni, ha szakadást kell jelezni, ezért nem tudom mi készteti a szoftware irokat arra, hogy ezt 1-l jelöljék! (villoghat,, minusz jelek lehetnek ott, vagy szöveg vagy bármi más)”
Az olcsó multiméterek a legendás ICl7906 származékokkal fesz.-t mérnek, ami hardweresen csinálja, hogy túlcsordulás esetén a legnagyobb helyi értékre „1” kerüljön. Más nem is lehetne, hisz’ 3 és feles DVM-ek és a kijelzőn ezen a helyen nincs is több számjegy.A többi karakter túlcsorduláskor üres, viszont a decimális pont látszik.
Mivel az ellenállásmérés ellenállás- feszültség konverzión alapul, természetes, hogy a szakadás jelzése a túlfeszültség (túláram) jelzésével megegyezik.
A nem húszfilléres DMM-ek írnak szöveget vagy villogtatják az első karaktert.
Multiméterekkel meg vagyok áldva, bár csak pl. a váltógyártással dicsekedhetnék.

dmm.jpg

(#38913) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#38908) Válasz Okt 28, 2014
Ne keressünk magyarázatot az elb.. tt konstrukciora.

Ma én is elökotortam mind a 6 DMM-t, egyröl már vagy 10 éve azt hittem, hogy nem megy ( de nem tudom miért nem dobtam el), de ma feléledt.
A 6-bol csak 1 ir ki 1-st a szakadásra ( a legujabb ingyen müszer, valamelyik boltban sozták a nyakamra). A többi 5 szépen kiirja az OL-t vagy semmit csak a decimális pont látszik. Az 5 közül a legfiatalabb is már vagy 15 éves......

(#39088) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Nov 3, 2014
Urak!
Lehet, hogy felesleges szólni, de.
Kaptam egy e-mailt, abban arra kértek, még nekem is feltűnően rossz németséggel, hogy "aktualizáljam a bankkártyám adatait". Köszöni a "mastercard".
Nehogy valaki bedőljön! Mail-t törölni, és/vagy szólni a EC/MC-nek, ahogy én is megtttem!
(#39089) Frankye válasza csíkosháTTú hozzászólására (#39088) Válasz Nov 3, 2014
Köszönjük a figyelmeztetést!
(#39124) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Nov 5, 2014
Kicsit hosszabb lesz, bocsánat. Kábel-tv-k összehasonlítása.
Az most nem téma, hogy az ára mennyi havonta, milyen és hány darab TV csatorna látható.

Digi (Szolnok)
TV:
Bejövő kábel: koax+LAN
Telepített passzív eszközök: ---
Telepített aktív eszközök: --- *
Kiszolgálható TV készülékek száma passzív elosztóval 2db, aktív elosztóval 4-8.
Fogható TV adások: analóg + digitális (DVB-C)
*: set top box-ot csak akkor kell telepíteni, ha kódolt csatornákat is szeretnénk (HBO, stb.), vagy a tv készülékünk nincs felszerelve DVB-C tunerrel. Az analóg tv-k minősége megfelelő, a digitálisok nagyon jók.
Internet:
Telepített passzív eszközök: DSL szűrő
Telepített aktív eszközök: ---
Az internet sebessége jó, kimondottan gyors, és stabil. Egy PC-t tud kiszolgálni, de router-re is köthető, így több gépünk is neten lehet.
Telefon:
A DSL szűrőből vezetékezik ki, készüléket adnak, ha kérünk. A vonal használható, de zajos egy kicsit.

Magyar Telekom (T-Home) Budapest:
TV:
Bejövő kábel: koax
Telepített paszív eszközök: ---
Telepített aktív eszközök: Cisco router, Set Top Box.
Kiszolgálható tv készülékek száma: 1.
Fogható tv adások: Digitális
A routerből egy LAN kábel visz a Set Top Box-ig. A kép minősége elfogadható, ha földelt számítógép is be van csatlakozva a Cisco routerbe LAN-nal, akkor rossz, brummos. A Set Top Box sokat tud, de ez a tudás nagyrészt kihasználatlan, a kezelése bonyolult, laikus számára sokszor átláthatatlan. Egy-egy áramszünet, vagy jelkimaradás esetén, esetleg lefagyáskor az újraindítás lassú, de stabilan megtalál újra mindent.
Internet:
A Cisco router-ből LAN, van WIFI is, ez védett. A net sebessége jó, a WIFI is biztosan, stabilan működik.
Telefon:
Ez is a routreből jön ki, a szokásos telefonkábellel. Készüléket nem adnak az előfizetéshez, a vonal minősége jó. Ha a router leáll, telefonálni sem lehet, és a tv is szünetel az újraindulásig.

UPC (Szolnok):
TV:
Bejövő kábel: koax
Telepített passzív eszközök: CATV elosztó/szűrő
Telepített aktív eszközök: Set Top Box
Kiszolgálható tv készülékek száma: 1
Fogható TV csatornák: digitális
A kép minőség jó. A Set Top Box kezelése nagyon körülményes. A távvezérlő kezelése mesterlövészi tudást igényel. Áramszünet esetén nem indul újra magától, a teljes telepítési procedúrát újra meg kell csinálni.
Internet:
Bejövő kábele: koax
Telepített aktív eszköz: Router
A kábel-tv elosztóból érkezik egy koax a routerbe. A szokásos LAN kábelen kívül WIFI is van benne, ez védett. Az internet sebessége nagyon lassú, a Vodafone 3G mobil internetje magasan jobb nála. A WIFI biztos, és jól működik, csak ugye mögötte a hálózati kapcsolat már nem jó.
Telefon:
A router-ből a szokásos telefonkábel, készüléket nem adnak, a vonal minősége jó. Abban az esetben, ha a router leáll, telefonálni sem lehet.

Korábban hosszú éveket töltöttem a kábel-tv fronton, a terepen. "Fülétől a farkáig" átlátom a rendszert. Egy valamit nem látok: előre haladást, és ügyfélbarát eszközöket. Az agyonreklámozott UPC tegnap nálunk csúfosan leszerepelt (nagyon körülményes a cucc, és a net sebessége a 30 évvel ezelőtti állapotokat juttatja eszembe). Azt sem tudom, hogy szegény szerelő, aki 70km-ről(sic!) utazott hozzánk beszerelni mennyire lesz majd vidám, hogy ma viheti vissza a csomagot. Szerencsére 8 napon belül elállhatunk a szerződéstől. Míg a Digi esetében nálunk nincsnek plusz kütyük, amiket a nap 24 órájában bekapcsolva kell tartani, addig a két másik szolgáltatónál van, kettő is. Az egyiknél rendszertechnikai hiba van, a DC leválasztót két éve lespórolják a telepítésnél, felsőbb utasítására. No Comment. A másiknál meg a set top box-ot minden áramszünet okozta leállás esetén újra kell telepíteni, és a "nagy sebességű" netjük az olyan, mint a Fokker DRI háromfedelű vadászgép egy Mig 29-es mellett. Sok évvel ezelőtt, amikor a nagy cégek megjelentek a hazai kábel-tv piacon (MATÁV, UPC), és a maguk szokásos módján vagy bedaráltak, vagy legázoltak mindenkit, akkor a szakmát is megölték a "tudásukkal". Pénzük az volt, de szakmai tudásuk, becsületük, az nem, és ma sincs.
(#39145) enamessias hozzászólása Válasz Nov 5, 2014
Idén az ünnepek, nekem, a változásokról fog szólni. Munkahelyet, lakhelyet és országot fogok váltani. Jelenleg az eddig elkészült asztalom súlyát próbálom kiszámolni, hogy a szállítását meg tudjam előre rendelni. Új helyén, előre láthatóan, csak tárolni fogom tudni.
Ezért az asztal építését határozatlan ideig felfüggesztem.
Lapozás       57/85    
Frissek
  2024. Nov, 20. Sze
7:42:37
  Jelenleg 12 fő olvassa az oldalt
Hirdetés