Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       262/437    
(#40075) GAtesz hozzászólása Válasz Dec 6, 2014
Van kb 40m barnított tillig sínszálam. El lehet azt adni? Mert úgy döntöttem, fényes sínnel építjük az asztalt. Mivel gyakorlatilag minden más amit lehet venni csak fényesben lehet kapni. Esetleg csere is érdekel.
(#40078) kaTTonai hozzászólása Válasz Dec 6, 2014
SziaszTTok!

Valaki nem tudna segíteni?

Dr.-es személyvonat összeállítás (főleg Halberstadti...) érdekelne.Volt már többször ide belinkelve de nem találom...Mentek szépen a képernyőn jobbra-balra a vonatok...

Ha valakinek meg van tegye megó,hogy felteszi ide.No meg elmagyarázza a sötét fejemnek,hogyan tudnám elmenteni...

Üdv:Miki
(#40079) etwg válasza GAtesz hozzászólására (#40075) Válasz Dec 7, 2014
Emiatt én nem cserélném mert a fényeset is majd patinázni kell.
(#40082) DinoTT válasza kaTTonai hozzászólására (#40078) Válasz Dec 7, 2014
Szia!

Google-be keress ár a zugbildung szóra. Esetleg mellé DR, EP IV.

OFF
Nézd meg azért közben az emailedet is, többször kerestelek.
(#40083) HOTotya válasza kaTTonai hozzászólására (#40078) Válasz Dec 7, 2014
(#40091) róbertke válasza HOTotya hozzászólására (#40083) Válasz Dec 7, 2014
Azt hiszem én ezt már elküldtem neked. A lényeg: jobb felső sarokban a csillagot jelöld meg mint kedvencet.
(#40095) HarciSün hozzászólása Válasz Dec 8, 2014
Tisztelettel érdeklődnék, hogy lehet-e valahol venni modellezéshez műanyag I profilt (2-3 mm magasat) valamint a méretünkben ipari lépcsőt. (vaslépcső, korláttal)
Vagy ha van valakinek ilyesmi elfekvőben az kérem jelentkezzen.
Köszönöm!
(#40096) csíkosháTTú válasza GAtesz hozzászólására (#40075) Válasz Dec 8, 2014

Ehhez képest már az ágyazatos sínben (Bettungsgleis) is van barna...
(#40101) PéTTer válasza HarciSün hozzászólására (#40095) Válasz Dec 8, 2014
Szia, pl.. VMC-nél Evergreen 500272 és még készleten is van
(#40102) kaTTonai hozzászólása Válasz Dec 8, 2014
Köszi mindenkinek a segítséget!

Miki
(#40103) kaTTonai hozzászólása Válasz Dec 8, 2014
Ó Nagy TT-s Istenek segíTTsetek!

Kérdésem az lenne,hogy vajon előfordulhatott-e az,hogy DR-es (harckocsi szállító) szerelvényben más nemzetiségű pöre kocsik is előfordulhattak?

Várom a tájékozottabb ápolTTársak mielőbbi válaszát...

Üdv:Miki
(#40104) kaTTonai hozzászólása Válasz Dec 8, 2014
Bocsánat a hibáért...
(#40106) Lezlinilzen válasza kaTTonai hozzászólására (#40103) Válasz Dec 8, 2014
Magyaror....bocs, szóval ebben az országban a katonai szerelvények zárt szerelvényként közlekednek, "szállítmány" a megnevezésük. ( tudom, nem túl kreatív, de nem én találtam ki )
Abban az esetben tudnám elképzelni idegen vasút pőrekocsiját ilyen szállítmányban, ha baráti országok nagy közös baráti hadgyakorlaton vesznek részt. Volna pár tippem a közel-keletről, ha van olyan kocsid....
(#40107) róbertke válasza kaTTonai hozzászólására (#40103) Válasz Dec 8, 2014
Az attól függ, hogy a DR felirat nálad melyik korszakot jelenti? II. korszak mindent visz akció, III. korszak csak NDK, IV. korszaknál már úgy-ahogy jöhet a volt Varsói Szerződés tagállamai akció - de ott is a inkább a homogén kocsipark a jobb.
(#40109) kaTTonai válasza róbertke hozzászólására (#40107) Válasz Dec 8, 2014
Igazából arról van szó,hogy szükségem lenne 2 db 4t-es pöre kocsira BMP-k alá,és a Mikulás utólag hozná nekem...
Én meg találta jól árasítva PKP-s vagonokat,ezért a kérdés...

Miki
(#40110) kaTTonai hozzászólása Válasz Dec 8, 2014
B verzió:

Mikulás meghozza,én meg valakivel átfestetem DR-esre...

Igazából csak a feliratokat kéne cserélni...

Miki
(#40111) kaTTonai válasza róbertke hozzászólására (#40107) Válasz Dec 8, 2014
Ja a lényeg lemaradt: DR. IV.korszak...
(#40112) HarciSün válasza PéTTer hozzászólására (#40101) Válasz Dec 8, 2014
Nagyon köszönöm a tippet PéTTer!

Akkor már csak "ipari lépcsőt" keresek (vaslépcső, korláttal kb 5cm magasra kellene vezetnie korláttal)
(#40117) róbertke válasza kaTTonai hozzászólására (#40110) Válasz Dec 8, 2014
Az ötlet jó, de az átfestés helyett inkább rakj mögé egy PKP fedett kocsit GUB kocsi gyanánt. Ez csak példa, mert lehet, hogy a PuTTz művek olcsóbban és szebbet is készít.
(#40128) hoTTo válasza csíkosháTTú hozzászólására (#40096) Válasz Dec 8, 2014
Annak nem csak a talpfái barnák?
(#40134) kaTTonai válasza róbertke hozzászólására (#40117) Válasz Dec 8, 2014
Inkább marad az átmatricázás,mert az egész szerelvény Dr.-es...

Megkérdezem Putz MesTTert...tán tud rajtam segíTTeni.

Miki
(#40137) TT Putz válasza kaTTonai hozzászólására (#40134) Válasz Dec 8, 2014
Szia Miki!

Pontosan mire is kellene matrica???
(#40138) masTTertape válasza HOTotya hozzászólására (#40133) Válasz Dec 8, 2014
Eddig is volt.
Megrendeltem a gyártól és megküldték.
Most csak annyi a bibi, hogy a Gützoldnál közölték, hogy bekrepált a sajtoló masinájuk, így cirka 6 hétig ne is várjunk fogaskerekes tengelyeket.
De legalább megírták az okot, hogy miért nem szállítanak.
Hangsúlyozom, hogy ez a hiba az utóbbi időben rendre az OFF méretű Szergejeknél jelentkezett.
(#40141) HOTotya válasza masTTertape hozzászólására (#40138) Válasz Dec 8, 2014
Én csak István kérésére néztem meg és pont találtam jó kereket ami itt van nálam és rögtön lehet szerelni..........
(#40144) Orpolyas válasza masTTertape hozzászólására (#40138) Válasz Dec 8, 2014
Sziasztok!

Az pótalkatrész-küldésről jut eszembe, hogy megérkezhetnének már a (teljes értékű) Tillig Br110-esemhez a kapaszkodók, meg hibás hűtőcsövek amik hiányoznak a startszettből. Már több mint egy hónapja megvettem, és amint észleltem, szóltam a Medikerben, hogy ßar van a palacsintában szkennelt számlával és robbantott ábrás alkatrész listával, fotózott hibás alkatrésszel.
(#40145) masTTertape válasza Orpolyas hozzászólására (#40144) Válasz Dec 8, 2014
Pedig látod, csak két saroknyi séta és itt, tőlem nyomban átvehetted volna. A garanciális, reklamációs procedúrát meg egy gyors levélváltással letudnám a gyártó felé, függetlenül attól, hogy melyik üzletben történt a vásárlás.
Egyébként a startos mozdonyhoz nem adnak gyárilag, azt utólag kell megvenned. Ha ezt nem tudták a Medikerben, akkor... khmm, mit is mondjak.
Sajnos ismét el kell, hogy mondjam, a szaküzleteket csak és kizárólag viszonteladóként kezeli a gyártó kereskedelmi osztálya. Így az azoktól érkező, bármilyen kérés sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint egy sokkal személyesebb kontaktusból fakadó megkeresés.
Lehet, hogy nagyképűen hangzik, de nekem azért több évembe telt, míg eljutottam odáig, hogy a mélben megírt kérést harmadik napra a DPD futár csengetése zárja le.
Tehát neked is és mindenkinek bátran írom le, hogy ha bármilyen olyan kérés van, ami teljesíthető a gyárból, akkor ne habozzon és keressen meg, mert hamar itt tud lenni.
(#40146) masTTertape válasza HOTotya hozzászólására (#40141) Válasz Dec 8, 2014
Igen, csak neki sem mondtam az elmúlt hónapok fejleményét, ami annak árán történt meg, hogy naponta küldtem a mailt, hogy végre reagáljon rá valaki a túlvégen.
Sajnos több, kisebb gyártó van, ahol nem igazán veszik komolyan az írásos megkereséseket.
Érdekes módon és talán a fura névazonosság miatt is, de pont a Gützold és a Kühn a két leginkább nem válaszoló társaság. Csak, hogy értsétek: a Gützold cégvezetője Stefan Kühn úr, míg a Kühn-é Torsten Kühn úr. Nem tesók, nem rokonok, csak azonos iparágban tevékenykednek.
(#40151) hoTTo válasza kaTTonai hozzászólására (#40109) Válasz Dec 8, 2014
Schirmer gyárt ilyen kocsikat, amiket keresel.
Írtam neked email múlt héten. Megkaptad?
Ottó
(#40157) kaTTonai válasza hoTTo hozzászólására (#40151) Válasz Dec 9, 2014
Szia!

Nem kaptam semmit,vagy még bolyong a hálón...

Hogyé adod a schirmer pöre kocsikat?Fenn van az oldalatokon?

Miki
(#40158) hoTTo válasza kaTTonai hozzászólására (#40157) Válasz Dec 9, 2014
Írtam e-mailt ismét a vargafotorzs kukacára
(#40160) Orpolyas válasza masTTertape hozzászólására (#40145) Válasz Dec 9, 2014
Amint mondtam, teljes értékű a modell, tehát nem a DBAG-s V100-ról van szó, hanem a 1425-ös ep. IV-es szett mozdonyáról. Gondoltam rá, hogy nálad kellett volna beszerezni, de aztán mégis a bolttal próbálkoztam, hogy tudjon mind az üzlet, mind a gyártó a problémáról. Ma egy kicsit megzargatom őket, hogy mi van már. De ha legközelebb ilyen van, akkor rögtön hozzád fordulok.
(#40170) jakoa hozzászólása Válasz Dec 9, 2014
Sziasztok!

Nem tervezett valaki mostanában Elriwa rendelést?
Két db. kamion érdekelne, de a postaköltség miatt nem éri meg.

Köszi!
(#40178) róbertke válasza hoTTo hozzászólására (#40158) Válasz Dec 9, 2014
Ma voltam a Béke úton, megnéztem a PKP két kocsis szettet, nagyon klassz rajta az acéllemez rakomány.
(#40181) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#40146) Válasz Dec 9, 2014
B. Gützold idejében azért a cég más volt. (A mostani Gützold-nál sajnos egy olyan esemény történt az új tulajdonosi körben, amire senki sem számított, és sajnos nagyon szomorú.)

Ettől függetlenül frau Klehm azért reagálhatott volna már "ezer éve" az e-mailjeimre, meg megnézhette volna az utolsó számlát, amit a régi éra alatt küldött, meg a hibás újat, hátha nem stimmel valami... Hamár 2006 óta van vevőkódom náluk, amire hivatkozni kell mindig...

A Kühn nekem válaszol, és kapom is a rendszeres tájékoztatókat tőlük, pedig nem vagyok kereskedő, csak egy szervíz...

Egyébként abban igazad van, hogy kell pár év, mire az ember "bedolgozza magát" a kinti köztudatba. Még így is vannak ontopic méretben azért sötét foltok, pl. a PIKO...
(#40183) sunocske válasza róbertke hozzászólására (#40178) Válasz Dec 9, 2014
Az ugyanaz a rakomány, mint ami a tavalyelőtti klubmodellen is volt? Mert az nekem is nagyon tetszik
(#40184) róbertke válasza sunocske hozzászólására (#40183) Válasz Dec 9, 2014
Ez a szett volt, és tényleg annyi az ára. Merem remélni, hogy kaTTonai rácuppan.....
(#40190) hoTTo válasza sunocske hozzászólására (#40183) Válasz Dec 9, 2014
Ez egy Roco szett, az meg Tillig volt ( illetve kapható még most is )
(#40191) hoTTo válasza róbertke hozzászólására (#40184) Válasz Dec 9, 2014
kaTTonai DR Ep 4 kocsit keres
(#40197) masTTertape válasza Orpolyas hozzászólására (#40160) Válasz Dec 9, 2014
Félreértés ne essék, ha én tudok a problémáról, akkor a gyártó is tudni fog róla. És azon nyomban orvosolja, semmint a kereskedők esetében, akik akár heteket várnak, míg egy gyűjtőszállítmányt visszaküldhetnek. Itt most nagy boltokról beszélek.
És még annyit, hogy nekem az ég világon semmi hasznom nincs egy-egy ilyen esetből. Sőt, megy az időm a levelezéssel, a DPD-s logisztikával. Csak az a cél, hogy a TT-s modellezőtársak minél hamarabb és szakszerű forrásokból tudjanak alkatrészekhez jutni.
(#40198) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#40181) Válasz Dec 9, 2014
Ennek a pár évnek köszönhető, hogy elég markáns véleményem alakult ki a németekről és az ő ügykezelési logikájukról. Mindezt megerősíti, hogy született, német barát is panaszkodik a modellgyártók kereskedelmi osztályaira.

A Gützold-hoz és a repedő fogaskerekekhez visszatérve, rákérdeztem ezek garanciális következményeire, mire a válasz - Frau Klehm-től - egyszerűen elutasító volt. Magyarán k@pjuk be...
(#40199) rwirtz válasza jakoa hozzászólására (#40170) Válasz Dec 9, 2014
Attila!

Azok a kamionok a Medikerben is le vannak értékelve, mármint, ha a Herpákra gondolsz.

Már Sebnitz és Lippe is 100 EUR felett ingyen szállít EU-n belül. Sajnos Elriwa még nem...

Robi
(#40200) jakoa válasza rwirtz hozzászólására (#40199) Válasz Dec 9, 2014
Köszi!

Ott most pont nem néztem.
(#40201) róbertke válasza hoTTo hozzászólására (#40191) Válasz Dec 9, 2014
Jól árasított PKP kocsiból akar DR -t készíteni.
(#40205) Orpolyas válasza masTTertape hozzászólására (#40197) Válasz Dec 9, 2014
Nem értem mi a különbség közted és az egyszerű forgalmazó/vevő között. Tehát ha te értesíted a gyárat, hogy valami hibádzik, akkor neked három nap alatt kiszállítják, a vevő meg hetente hívogassa az üzletet, hogy megérkezett-e már a hiányzó öntőkeret? Most attól tekintsünk el, hogy te "pacsizol" a gyárral. Ha olcsóbban kapnád a modelleket azt érteném, de a garanciális problémával nem lehet ezt eljátszani, hogy a "A Herr Tóthnak rögtön postázzuk el a dolgait, de a Mediker az ráér, mert az csak egy forgalmazó". Persze az is lehet, hogy az üzletnél felejtődött el a dolog. Végül nem volt időm felhívni a boltot.
(#40210) kaTTonai válasza róbertke hozzászólására (#40201) Válasz Dec 10, 2014
Igen-igen!!!

A rakomány meg valószínűleg eladósorba kerül...Ki tudja tán kapok érte pár forintot...

Miki
(#40214) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#40198) Válasz Dec 10, 2014
Idézet:
„A Gützold-hoz és a repedő fogaskerekekhez visszatérve, rákérdeztem ezek garanciális következményeire, mire a válasz - Frau Klehm-től - egyszerűen elutasító volt. ”

A korrektség kedvéért azért azt tegyük hozzá, hogy ezek a repedő fogaskerekek bőven túl vannak már a garanciális időszak duplájának a végén is. Magyarul, nem két éven belüli a probléma.
(#40222) sunocske válasza Orpolyas hozzászólására (#40205) Válasz Dec 10, 2014
Félreérted, vagy legalábbis én úgy értelmezem, hogy a labda nem a gyártónál, hanem a forgalmazónál van: vagyis a M***ker meg a M**** & H***** meg a többiek összegyűjtenek 20-30 reklamációt és garis cuccot (feltételezem gyártónként) és csak akkor küldik el a gyártó felé, ömlesztve, mert akkor egy blokkban lehet kezelni azt a sok reklamációt, és nem kell mindenkit külön-külön tutujgatni. A türelmetlen betelefonálót meg le lehet rázni a "sajnáljuk, de a gyártó még nem..." kezdetű bullshittel, mindenféle felelősségérzet nélkül.

De lehet, hogy már megint túlkonspiráltam
(#40225) masTTertape válasza Orpolyas hozzászólására (#40205) Válasz Dec 10, 2014
Egyébként igen, de amúgy Dávid mondta meg az igazságot.
Itt pattog a labda a kereskedőnél. De főleg azoknál, akik sokféle terméket tartanak, rengeteg gyártóval állnak kapcsolatban és nem tudnak minden egyes vevő kis problémájával külön kommunikációs csatornát nyitni.
A "pacsizás" enyhe túlzás, a modellek árába nem látok bele, viszont azt tudom, hogy mi az alkatrészek gyári ára.
Tanúja voltál, amikor épp nálatok ültem és oda hozta a DPD-s futár a Tillig küldeményt. Magam sem tudtam, hogy mi az, ott derült ki, hogy egy vagon, amit "ott felejtettem" előző nap a gyárban. Nem kértem, hogy küldjék utánam, mégis szó nélkül megérkezett, amire még szállítási költséget sem számoltak fel.
Lehet, hogy egyszer szépen néztem Frau Petaura és azóta jó vagyok nála... Ilyeneken múlnak sokszor a dolgok.
(#40226) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#40214) Válasz Dec 10, 2014
Én csak abból indultam ki, hogy a Tillig az 1989-től átvett, majd azután folyamatosan gyártott, jellemzően ónpestises alkatrészekre 2010-ig cseregaranciát vállalt.
Tudom, ház és hát között sok különbség lehet.

Amúgy pedig nem azt vártam, hogy ingyen adjon egy zsák kereket, hanem hogy a valóban új és újszerű modellekben csak ez hibádzott, de egyszerre nagy mennyiségben, ezért talán enyhítettek volna a vevő kárán. Mindegy. Egy kérdést megért.
(#40227) Orpolyas válasza masTTertape hozzászólására (#40225) Válasz Dec 10, 2014
Ez most Dávidnak is szól: Így már értem, mi a szitu. Viszont azt eléggé szomorú dolognak tartom, hogy mi itt az egykori keleti blokk országában fél kézzel vitatjuk a (nagy általánosságban) német precizitást, de a fórumokon előforduló témák alapján nem én vagyok az első eset, hogy valami gebasz van a portékával.
Lapozás       262/437    
Frissek
  2025. Jan, 22. Sze
14:07:31
  Jelenleg 16 fő olvassa az oldalt
Hirdetés