|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#43099) etwg válasza enigma hozzászólására (#43073)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2015 |
|
Mit látok, ezekbe a mozdonyokba ellenállások kerültek? Mitha olyasmit látnék az egyik képen...... |
(#43100) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#43099)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2015 |
|
Megnyugodthatsz, azok fojtótekercsek! |
(#43104) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43100)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2015 |
|
Imádom az ilyen megoldásokat. Nem annak néz ki mint ami, mégis az aminek lennie kellene.....
A minap bontottam több profi NYAK-ot ( volt egy cipösdobozzal belöle) mert a kedves gyárto egyforma jelekkel látta el a 10kOhmos ellenállást meg a 100 ohmost. Az automatába meg simán berakta a kolléga - igy az egész délelötti munka nálam egy cipösdobozban kötött ki a káromkodás meg ott maradt az üzemben. El sem tudom képzelni, ha még az ilyen tekercsek is belekeverednének a sorozatgyártásba.... |
(#43107) sunocske hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 11, 2015 |
|
|
(#43108) reszelozsir válasza sunocske hozzászólására (#43107)
|
Válasz •
|
Márc 11, 2015 |
|
Miért? Nem az? |
(#43110) saetta hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Tisztelt Topictársak,
Pár gyűjtőnek már jeleztem, hogy a Beckmann által meghirdetett Re 4/4 mozdony előkészítése átkerült a (volt? Beckmann kollégákból alakult) Fischer modell céghez.
Velük beszélgetve derült ki, hogy a modell gyártásba kerülése nagyban függ attól, előzetesen hányan igényelnek ilyen modellt.
Ezért arra kérnék mindenkit, aki gondolkozik a modell megvásárlásán, hogy a http://www.fischer-modell.de/ lapon jelezze, ha fontolgatja a beszerzést.
Az analóg vs digitális modellek közötti döntéshez addicionalis információ, hogy a digitális modell - egyéb mai Beckmann modellekhez hasonlóan (pl. BR41) -más alaplappal és fejlesztett elektronikával kerül kialakításra.
Üdv:
Saetta
|
(#43111) csíkosháTTú válasza saetta hozzászólására (#43110)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Idézet: „Az analóg vs digitális modellek közötti döntéshez addicionalis információ, hogy a digitális modell - egyéb mai Beckmann modellekhez hasonlóan (pl. BR41) -más alaplappal és fejlesztett elektronikával kerül kialakításra.”
Pontosabban: a digitális verziókhoz a komplett elektronikát a Zimo szállítja, ami azt takarja, hogy pl. a gyári hangos verzióban a modellhez készülő elektromos lap van, amin rajta van a dekóder is kompletten. (Lásd még: Fleischmann N-es Taurus modellek.) Ez egyébként a Zimo MX646 dekóderen alapul. Ez egy igen-igen jó dekóder, sőt! |
(#43112) róbertke válasza etwg hozzászólására (#43104)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
|
(#43113) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#43112)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Nagy ég!
Ezeket a régi kocsikat vették meg a Sógoroktól??? |
(#43114) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43113)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Igen, csak tudod náluk a karbantartás szó azt is jelenti ... |
(#43118) hoTTo válasza saetta hozzászólására (#43110)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Hogy kell jelezni a honlapon a szándékot? Ha én egy kereskedőtől megrendeltem, akkor is jelezzem?
Egyébként Herr Fischer ha jól olvastam unokaöccse Herr Beckmannak. |
(#43121) M298 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43113)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Nem kell előre ítélni! Öreg kecske nem vén kecske. Igenis nagyon jó járműnek tűnnek. |
(#43122) csíkosháTTú válasza M298 hozzászólására (#43121)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Szerencsésebb csillagzat alatt született By-nok, semmi több. Utaztam már ilyenen, még ÖBB-s korukban. Mondjuk IC fordákban nem használták kint, nem is oda valók. Idehaza nem tudom milyen szerephez jutnak, de ahol Desiro is lehet IC, ott mindent el tudok képzelni, és az ellenkezőjét is. (Mostanság nem szeretem a magyar vasutat, de erről nem én tehetek, és nem is az utasok.) |
(#43124) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43122)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Most olvasom, hogy mit írtam!
MielőTT bárki is arra gondolna, hogy M298 barátomnak "osztom az észt" olyan témában, amihez ő ezerszer jobban ért, szólok, hogy nem így van. Vagyis nem szeretném, hogy ez legyen belőle! Amit írtam, azt utas szemszögből írtam. Műszakilag nyilván jöbb az ex ÖBB kocsi,mint a régi By. Utasként mindegy, viszonylag kis légterű, belföldi forgalomban használt termes kocsi mindkettő. |
(#43125) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43122)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
""Mostanság nem szeretem a magyar vasutat, de erről nem én tehetek, és nem is az utasok.""
Mikor is megyensz kendtek Öszterejbe?? Veled megyek , s lesz egy kis eszmecsere... |
(#43126) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#43125)
|
Válasz •
|
Márc 12, 2015 |
|
Kb. 2 hét múlva... |
(#43149) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 13, 2015 |
|
Morgok...
Hazai kisszériás gyártás, ontopic méretben. Digizni kéne, csak előbb:
- Ki kell takarítani. Neeem, nem a használatból adódó szöszöktől kell az áramszedést megtisztítani, nem! Csupa sáraréz, sztirol és műgyanta reszelék, forgács az egész belül!
- Alaposan át kell kötözni benne mindent, mert a vezetékezése a "legszebb" Deák-i hagyományokat követni...
Ez nem pénz kérdése, puszta odafigyelés, és minimális igényesség (lenne)... |
(#43171) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Üdvözlet
Kicsit elveszve,de itt vagyok nem adtam fel a dolgot csak az egyik emberem kidölt és hát nekem kellett egy kicsit nemzetközizni.
Várt itthon egy kis meglepi is. A párom meg a barátnői imádnak Kínából rendelni mindenféle kacatot és talált valamit nekem is teljesen magától. Bár én ezeket a Kínai rendeléseket mindig ferde szemmel nézem
Tehát kaptam 20 lámpát tőle és láss csodát világítanak is bár nem profi munka,de kapnak egy szürke festés és dekorációnak pont jó lesz. A magassággal vagyok gondban szerintetek?
Az ár az fenomenális 70ft/darabra jön ki ez vicces de igaz |
|
(#43172) csíkosháTTú válasza sikumegalifter hozzászólására (#43171)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Legyen 6m az oszlop magassága, számoljunk egy kicsit!
6000mm : 120 = 50mm. Innen Te következel, a lámpa és vonalzó Nálad van! |
(#43173) sikumegalifter válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43172)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Megmértem a talajtól 8 cm egy kicsit majd elásom
Plusz jön a 2 mm parafa a sín alá jó lesz ez szerintem
Ennyi pénzért főleg,de lehet hogy van kisebb megnézem Kínában |
(#43174) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43149)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Most építem át a második példányt...
Egy valami azért nem fér bele abba buta fejembe! Tessék mondani, a forrasztóónban lévő gyantán kívül minek kell még egyéb folyasztószer előónozott vezeték, LED diódák és ellenállás lábak összeforrasztásához???!!!
Nem kell sámánnak, vagy varázslónak lenni ahhoz, hogy ezek nélkül is szép forrasztás készüljön!!!
Csupa rozsda minden belül!!! |
(#43175) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43149)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Ezt ki művelte? |
(#43176) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#43175)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Nem GABATT kolléga.
De úgy látszik ma csupa ilyen "érdekességbe" futok bele...
Csak ez most OFF méret, és gyári, Liliput Austria "csodája", a VT06 3 részes motorvonat. Megoldották az előre/hátra világítást menetirány szerint, és zárfénye is van. Apró szépséghiba, hogy kétfényű, piros/zöld LED-ekkel... A zárfény színe, az stimmel, a többit tessék elképzelni... |
(#43181) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43176)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Elcsíptünk anno' egy beszélgetést:
"Te Jürgen, ebbe a vonatba most milyen LED kell?
Ugyan Günther, magyaroknak ILYEN is jó lesz! " |
(#43183) etwg válasza róbertke hozzászólására (#43181)
|
Válasz •
|
Márc 14, 2015 |
|
Egy kicsit bonyolultabb volt a válasz.
-Duo LED
-Aha!
-Fritz rendelj 1000 duo LED-t!
|
(#43206) saetta válasza hoTTo hozzászólására (#43118)
|
Válasz •
|
Márc 15, 2015 |
|
Szia Otttó!
Emailt kell küldeni a honlapon látható címre.
Én valahogy úgy fogalmaztam, hogy "érdeklődésemet jelzem", amit amúgy fenn is tartok, de hogy hol szerzem be, az még nyitott kérdés...
OFF
Majd keress lszi a tudodmiért is, nehogy aztán elfelejtődjön.
(Szerdától vagyok otthon)
Üdv
BZ |
(#43234) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 15, 2015 |
|
|
|
(#43247) GABA TT válasza csíkosháTTú hozzászólására (#43176)
|
Válasz •
|
Márc 15, 2015 |
|
Már kezdtem aggódni,a kezdetekben sokminden elő fordult az én házam tájékán is, talán kinőttem már őket. Ez első sorban a nem megfelelő ismeret és a kisérletekre ráfordítható időn múlott. |
(#43260) TTfan válasza Lezlinilzen hozzászólására (#43234)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Gyönyörű lett!
Azt gondoltam, hogy nem lehet már fokozni a realítást. Hát de...
Szívesen beiratkoznék egy how-to oktatásra. |
(#43261) Lezlinilzen válasza TTfan hozzászólására (#43260)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Köszönöm! |
(#43263) john07_doki válasza TTfan hozzászólására (#43260)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Idézet: „Azt gondoltam, hogy nem lehet már fokozni a realítást. Hát de...”
Hozzászólásom nem kimondottam TTfan-nak szól, csak az ő által írottakról, illetve a hétvégi kirándulásunkon szerzett élményekről jutott az eszembe...
Nézve Laci remekművét - amelyhez ismét csak gratulálni tudok! -, az jutott az eszembe, hogy azért egy-két aprósággal lehetne még fokozni a látványt, a hangulatot.
Tamásiban jártunk, ahol készítettem pár fényképet is az állomásról, illetve a megszűnt vonal maradékáról.
A fotók az otthoni gépemen vannak...
Hangulatfokozás gyanánt kicsit több patinát kellene a nem használt vágány köré applikálni. Szerintem...
Nézve a rozsda ette lámpát és az oszlopot, szerintem ez az őrházas részlet elbírna egy hasonló fizimiskával antikolt karos jelzőt és egy kézi váltóállítót, illetve azok maradékát....
|
(#43269) hoTTo válasza Lezlinilzen hozzászólására (#43234)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Azt lehet tudni, hogy mi okozta a lámpa oszlopon a sérülést? Túl magasan van, ahhoz hogy közlekedési baleset legyen, talán egy daru vagy markoló gémje?
Nekem ami elsőre szemet szúrt a képeken, a ház sarkán az eresz csatorna. Túl hangsúlyos, ezért első pillantásra azt gondoltam, rosszul van illesztve a ház két oldala. De aztán eszméltem, hogy ez nem az én munkám, hanem a tiéd...
Hihetetlen jó az egész! Gratula! |
(#43276) john07_doki válasza john07_doki hozzászólására (#43263)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Idézet: „A fotók az otthoni gépemen vannak..”
Íme egy-kettő...
Csak itthon vettem észre, hogy a bejárat felé nézve, egy fácán is a képre került...
A 90 fokos forgatás hiánya a win8 műve... |
|
(#43278) Lezlinilzen válasza hoTTo hozzászólására (#43269)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Valószínű, hogy valamilyen gémes autó próbált megfordulni, csak nem sikerült.
( fordult már el közlekedő pőrekocsin harckocsi lövegtornya is...)
|
(#43279) Lezlinilzen válasza john07_doki hozzászólására (#43276)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Az észrevételekhez:
- a keskeny nyomköz a Megállj jelzőig használható, tehát karbantartott, ahogyan az ágyazatból is látszik, gondozzák.
- a már használaton kívüli kézi váltóállító szerkezetet az 1000 mm-es nyomköz maradványai című albumban láthatod, Mikromodell termék. De ha nekem ezt 1:120-ban ki is belezed, le fogom cserélni. |
(#43280) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#43278)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Éppen erre gondoltam, nemrégen egy önüritös platokocsi egy hidat bontott el, mert emelt platoval volt uton a soför. Ugyanigy elfordulhatott valamilsen munkagép gémje stb. |
(#43281) Lezlinilzen válasza john07_doki hozzászólására (#43263)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Idézet: „Nézve a rozsda ette lámpát és az oszlopot, szerintem ez az őrházas részlet elbírna egy hasonló fizimiskával antikolt karos jelzőt és egy kézi váltóállítót, illetve azok maradékát....”
A normál nyomtávon nincs váltó az őrház körzetében, ez egy sorompókezelői őrhely.
Az nem használt alakjelzőket forgalomban lévő vágányok mellől nagyon hamar elbontják, maradéka esetleg a betongyám és az abból kiálló lefűrészelt árboc csonkja.
De ne szegjem kedved, szívesen várok ötleteket! |
(#43282) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#43280)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Tavaly Szombathelyen egy felsővezeték tartóoszlop szenvedett hasonló balesetet. |
(#43283) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Ez meg csak egy kis "szösszenet" Lezlinilzen módra :
Így néz Ausztriában egy nem használt pálya :
( a néhai Kőszeg-Harka vonal ) |
|
(#43285) sunocske válasza etwg hozzászólására (#43280)
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
Kőbánya alsón rendszeresen megpróbálkoznak a vasúti híd szállításával a kamionosok, de rendre alulmaradnak az Excaliburt idéző küzdelemben
... azért azt remélem, hogy ha Arthur király előkerül, nem alólam fogja kirántani a peront... |
(#43286) Váltógyártó hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 16, 2015 |
|
|
|
(#43292) hoTTo válasza Váltógyártó hozzászólására (#43286)
|
Válasz •
|
Márc 17, 2015 |
|
Azért nem válaszolt eddig senki, mert mindenkinek elállt a szava (lebénultak az ujjaink, nem tudtunk gépelni). Kivételesen egészen jók lettek |
(#43294) Váltógyártó válasza hoTTo hozzászólására (#43292)
|
Válasz •
|
Márc 17, 2015 |
|
|
(#43295) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 17, 2015 |
|
Most kaptam Emo-tól.
A júniusi neszebári találkozóra egy előzetes terv már született, de még van szabad hely!!!
Előzetes tervrajz |
(#43317) sikumegalifter válasza Lezlinilzen hozzászólására (#43234)
|
Válasz •
|
Márc 17, 2015 |
|
Nagyon szép
Bár egyszer én is eljutnék erre a szintre nagyon szép az egész asztalod minden egyes szeglete |
(#43318) sikumegalifter válasza Váltógyártó hozzászólására (#43286)
|
Válasz •
|
Márc 17, 2015 |
|
Hú ez nagyon tuti
Remélem hamarosan eljut hozzám ez az tőled
De egy ilyen csoda hózentróger jól mutatna majd az állomásomon majd ha tervezés lesz újra keresek helyet neki |
(#43326) reszelozsir válasza sunocske hozzászólására (#43285)
|
Válasz •
|
Márc 18, 2015 |
|
Majd 20 évvel ezelőtt Csömörön sikerült is egynek... |
(#43329) Lezlinilzen válasza sikumegalifter hozzászólására (#43317)
|
Válasz •
|
Márc 18, 2015 |
|
Köszönöm! |
(#43333) HarciSün válasza sikumegalifter hozzászólására (#43171)
|
Válasz •
|
Márc 18, 2015 |
|
Arra vigyázz ezeknél a kis kínai lámpáknál, hogy melegszenek mert izzó van bennük (és 6V-os!) Nekem is van pár ilyen de még nem vettem rá magam a beszerelésre... |
|
|
2025. Jan, 21. Kedd 5:51:24 |
|
Jelenleg 9 fő olvassa az oldalt |
|
|