|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#46216) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#46215)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
Egy baj van, ha mindent ( a köz-) bugyellárison keresztül néztek. A köznek ez nyilvánvalo nem is a feladata. Az a maga részét már elvállalta azzal, hogy létesitett egy közl. muzeumot és egy vasuti parkot ( a maradékrol ne is beszéljünk!). Pl. ilyesmire még Ausztriában sincs pénz.
Az ilyen gyüjtemények mindenütt privát kézben vannak ( egyletek, alapitmányok stb.). Sajnos ez a formája a vasutmegörzésnek a Rajnátol keletre egyre inkább lankad. Az emberek százezrei inkább siránkoznak, ahelyett, hogy ilyen helyeken töltenék drága idejüket.
Sajnos ez van.
(Sajnos az sem igaz, hogy külföldön is ez a csak a gazdagok hobbija, de ök egy kicsit másként néznek a világra). |
(#46217) sunocske válasza etwg hozzászólására (#46216)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
Idehaza is lehetne így is csinálni, de nem csak az a baj, hogy nincs rá magántőke, hanem a jogszabályi háttérrel is gond van. Az istvántelki cuccok nagy része a közlekedési múzeum kezelésében van, ahhoz pedig halandó ember hozzá se nyúlhat, hiába lenne pénze és akarata... |
(#46222) etwg válasza sunocske hozzászólására (#46217)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
Már megint a pénz!
Ha lenne egy ( vagy több) társaság akik elvállalnák azon cuccok gondozását, akkor ezt a KM bizonyára át is adná ( ingyen és bérmentve, ahogy ezt a nagyvilágban szokás). Ott sem veszik meg, hanem átveszik a dolgokat - ami elég nagy különbség - és a dolgok továbbra is az ország müszaki örökségét képezik. A politikának csak ezt kéne betübe vésnie.
(Sajnos pontosan ez müködik kelet felé egyre kevésbé, igaz, hogy sajnos ehhez részben hozzájárul az adott mentalitást is). |
(#46224) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
Sziasztok! Kicsit elveszve de itt vagyok és nem adtam fel a vonatozást csak nagyon behavazodtam. Olvasom a fórumot napi szinten bár a sok elektronika még mindig Kínai De majd kialakul a dolog most inkább várom a Tillig Mávos kezdőkészletet. Viszont segítséget szeretnék kérni hátha van valaki aki tud segíteni nekem. Van egy Samsung LT 4 táblagépem vagy mi és arra akarom rárakni a scarmot hogy a hétvégi parkolásokban kint tudjak tervezni,de nem megy a telepítés valamiért. Vagy esetleg tud valaki más tervező programot ajánlani? Előre is köszönöm |
(#46228) etwg válasza sikumegalifter hozzászólására (#46224)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
A SCARM csak Windows alatt fut, a táblagéped meg valoszinü androidos.
Ma már egész olcso az MS Surface 3 amin menne.
|
(#46232) piltdownman válasza etwg hozzászólására (#46228)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
|
(#46233) etwg válasza piltdownman hozzászólására (#46232)
|
Válasz •
|
Aug 21, 2015 |
|
Ezek átaludták az utolso fél évet?
Karácsony elött valamivel drágább volt, de minap a legnagyobb meglepetésemre az akkori ár 1/3-rt vesztegették (ennek az árnak a kevesebb mint feléért).
Közöttünk maradjon, hogy még annyit sem ér, mert messze ez a legocskább mechanikai kivitelü tablet, amivel eddig összefutottam. ). |
(#46236) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#46228)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Van valami Bang goods, vagy mifene cég, majd előkaparom, 8"-os táblagépet vesztegetnek cca. 28.000Ft-ért, 32GB-os, és dual oprendszer van rajta, Andriod és Windows.
Itt a link!
|
(#46237) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Azért minden [nem éppen túl jó minőségű] dolgot nem kéne megvenni, hogy azon-azzal vasútmodellezzünk, még ha csak tervezésről van is szó. Jó szerszám fél mesterség - tartja a mondás, és ez nálunk is érvényes, még ezeknél a buzgurenciáknál is. |
(#46238) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#46236)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Tudom, sok éve vásárolok ott. Eddig semmi gond nem volt.
( A surface csak azért jutott az eszembe, mert az MS és az égbe dicsérték. Egy barátommal meg nagyon ráfáztunk, s akkor derült ki, hogy mechanikai kivitele csapnivalo, és emiatt messze kerülendö). |
(#46239) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#46236)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Bang Goods oldal nagyon jó, rengeteg jó cucc van, de minden esetben gondolni kell a vámra és áfára. Pontosabban egy bizonyos értékhatár felett, amit most nem tudom, hogy mennyi.
Másrészt viszont vigyázni kell ezekkel a kitudjamilyen kütyükkel, mert én hasonló színvonalú, de itthon vásárolt tablettel szívtam egy évet a hazai szervizben.
Szerintem - és ha már ennyire OFF -, akkor csak ismert(ebb) márkás holmit érdemes és itthon megvenni, újonnan, garanciával. |
(#46240) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#46216)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Ebben igazad van, nem feltétlenül akartam erre kitérni, mert nagyjából átlátom a hazai vasúti örökségvédő egyesületek helyzetét, ezen belül is a legnagyobb, áldatlan napi ügyeit.
Itt is óriási gond, hogy egy ilyen értékőrző szervezetnek csupán a fenntartása annyi emberi és pénzügyi energiát emészt fel, hogy ettől megy el az ember kedve.
Aztán persze ne legyen igazam!
De ezeket a nagyméretű eszközöket valahogy szállítani, tárolni és állagmegóvni is kell ám és a Parkon kívül más, hasonlóan nagy, vasúti területet nem igen találni szabad felhasználásra. Ilyenkor jut eszembe Luzern, ahol a Verkehrshaus vasúti szekciójához külön vágányokat építettek. No de az Svájc... |
(#46241) csíkosháTTú válasza angyal.marci hozzászólására (#46237)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Ránézésre, semmivel sem rosszabb, mint az idehaza ennyiért kapható, szintén "noname" kütyük. Sőt!
Ennyiért idehaza nem kapsz 8"-st, csal 7-est, nem kapsz 32GB-t, csak 16-t, és nincs rajta Windows, csak Android. (Ez nem a kereskedők baja, ennek más oka van, de az végképp OFF.) Egy biztos, van a srácaimnak pár ilyen kütyüje, de többet idehaza nem nagyon veszünk ilyet, mert vagy olcsóbb, vagy ugyanenyiért többet tud a külhoni. Amúgyis kell rendelnem tőlük, mert a nagyobbik fiam kezdi bújni az Ardunio leírásait, és programozni akar... |
(#46242) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#46240)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Bocs, hogy eltérek a fonaltól!
Ha van egy kis időd, mérd már meg a Tillig "Stasi Kontener" kerékátmérőjét! Vagy a BR101-ét, mindegy!
Hubert Ferivel beszélgettünk pár dologról a műhelyben, és most nálam nincs ilyen gép. |
(#46243) masTTertape válasza csíkosháTTú hozzászólására (#46242)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Még nem csomagoltam ki a szerszámaimat, így nincs tolómérőm, de ránézésre 10,5 mm körüli.
Kerék van hozzá bőven, ha kell valamihez. |
(#46246) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#46239)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Idézet: „Szerintem - és ha már ennyire OFF -, akkor csak ismert(ebb) márkás holmit érdemes és itthon megvenni, újonnan, garanciával”
Pontosan erre fáztunk rá nagyon a surface esetében.
( a kinaiakkal eddig mindig jol jártam - küldtek ingyen egy uj kamerasztativot mert az elsön 2 alkatrész törött volt, stb. 3 ilyen esetem volt, mind a 3 a legnagyobb megelégedésemre végzödött.) |
(#46248) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#46236)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
|
(#46250) saetta válasza róbertke hozzászólására (#46248)
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Sziasztok Urak!
Értem, hogy táblagépes TT-s vezérlésből indult a téma, de tele vagyunk OFF megjegyzésekkel. Ha nincsen modellezős gondolatunk, akkor meg kereszteljük át, vagy zárjuk be a topicot
Üdv:
SAetta
ON: A közeljövőben lesz itthon olyan kiállítás, ahol komolyabb TT-s szortiment, asztal lesz megtekinthető? |
(#46252) TTmisi hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 22, 2015 |
|
Hatvanban lesz kiállítás! |
|
(#46253) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Bővebben: Link
Hogy téma legyen mármint vonatos ☺
Remélem ilyet szabad linkelni ☺
Köszönet a táblagépes kérdésemre a segítséget
Linkelés javítva.
Frankye |
(#46255) róbertke válasza saetta hozzászólására (#46250)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Balatonfüreden jövő hét végén. Amúgy ezen a Fórumoldalon minden mehet, Moldova György klasszikusát idézve "Jézuskától a géppuskáig" mindenről szó jöhet.... |
(#46256) róbertke válasza saetta hozzászólására (#46250)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
|
(#46264) masTTertape válasza sikumegalifter hozzászólására (#46253)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Linkelni szabad, de nem így.
Legközelebb használd az URL+Név gombot!
Amúgy igen, az elriwa akcióját honosította a Ladabolt. |
(#46265) masTTertape válasza saetta hozzászólására (#46250)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Zoli,
Szerintem annyira nem is elrugaszkodott ez a téma a miénktől, hiszen a modulszakosztályban szárnyat bontogató állomási vezérlés is valamilyen olcsóbb táblagépért kiált, de sajnos az szigorúan csak win platformon fut.
G. |
(#46275) csabeszq válasza sunocske hozzászólására (#46197)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
A MÁV cargo eladása óta nem láttam itthon MÁV-os teherkocsikat.
Van a Train Hungary, Floyd, Rail Cargo, a Kárpát, ezeket szoktam látni.
A Train Hungary meg a Floyd főleg román járműparkot tart fenn. A vagonokon, mozdonyokon a felírás románul van. A Rail Cargo osztrák.
A Kárpátnál látok magyar vonatkozású járműveket (főleg Nohab, ami itthon ismert a Balaton-felvidékről).
|
(#46277) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Akkor így jó lesz ☺ Ennyiért venni szerintem megéri bár az a psz. már megvan
Bővebben: Link
A link javítva. A "http://" tag duplán volt benne.
Frankye |
(#46278) angyal.marci válasza sikumegalifter hozzászólására (#46277)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Pikk pakk ezt hozza ki. |
|
(#46279) masTTertape válasza sikumegalifter hozzászólására (#46277)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Még így se tökéletes, mert bent maradt valami piszok a linkben.
A modell, ha másra nem, egy igényes matricázáshoz kiváló alap ennyiért. Akár egy Hunyadi, vagy Gábor Áron motívum simán rámegy és még úgy sem éri el a hivatalos listaárat.
Igaz, hogy a tetőkert hagy némi kívánnivalót maga után, de ezért a pénzért nem morgok. |
(#46280) sikumegalifter válasza angyal.marci hozzászólására (#46278)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Na ez nem megy nekem valamiért |
(#46281) sikumegalifter válasza masTTertape hozzászólására (#46279)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Igen az ár nagyon kecsegtető,de gondolom van itt szakember aki át írná csak a pszt. Jobb vétel lenne mint egy Piko Taurus szerintem |
(#46282) Gashpy válasza masTTertape hozzászólására (#46265)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Az állomásvezérlő gép szvsz olyan legyen, ami csatlakoztatható a RgZM-hez is... (Számítógéppel támogatott vonatjelentés, ld. FKTT)
Főleg, hogy kétvágányos felé mozdultok... |
(#46283) sikumegalifter válasza masTTertape hozzászólására (#46279)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Most néztem meg az álltalad említett mozdonyokat. Még nem is láttam ilyeneket,de nagyon szépek most elgondolkodtam a dolgon |
(#46292) sunocske válasza csabeszq hozzászólására (#46275)
|
Válasz •
|
Aug 23, 2015 |
|
Hát, azért maradt még echte MÁV-os kocsi az országban, igaz, azok vasútüzemi járművek (zúzottköves kocsik pl.), de az eltűnésük leginkább a piacnyitásnak és a MÁV Cargo eladásának köszönhető. Néhol "elfekvőben" még látni H-MÁVC feliratú (a kötőjeles országkód előtag néhány éve kötelező eleme a feliratnak) kocsikat is az átmeneti időszakból, azaz a teherfuvarozás kiszervezése és az üzletág eladása közötti állapotnak megfelelően. Egyébként ha "magyar" kocsikat szeretnél látni, a Rail Cargo Hungária (H-RCH) kocsijai nagyrészt MÁV örökség.
A Kárpát Vasutat meg érdekes, hogy felhoztad, mivel a két Nohabjuk közül egyik sem magyar eredetű. Bár tény, hogy van két ex-iparvasúti Bobójuk is, meg egy kék Szergejük. Illetve igény szerint más cégektől is szoktak bérelni, én speciel dolgoztam már velük úgy, hogy egy AWT-s Kocúr volt a vonóerő Saját kocsiparkjuk egyébként nincs, ők csak vontatásszolgáltatással foglalkoznak.
Esetleg vasútépítéseken lehet látni a CER kékre festett (ex-MÁV) Ks kocsijait, vagy a KÖZGÉP narancs színű kéttengelyes Fccpp önürítős kocsijait, melyek ráadásul nem csak "mávosak", de ráadásul magyar gyártmányok (a székesfehérvári járműjavítóban épültem a '60-as években). |
(#46295) róbertke válasza sunocske hozzászólására (#46292)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
CER vasútnak még léteznek a kék Lgss kocsijai is... |
(#46296) angyal.marci válasza sunocske hozzászólására (#46292)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Aki akarja, az utolsó előtti kiadású INDÓHÁZ Extrát elolvashatja, az ugyanis erről szól. |
(#46297) masTTertape válasza sikumegalifter hozzászólására (#46281)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Félve merem ajánlani Jakó Attilát. Ő az a mester, aki csodálatosan át tudja matricázni a mozdonyokat, viszont mostanában elég elfoglalt, ezért kérdés, hogy egyrészt látja-e a fórumot, másrészt tud-e reagálni a megkeresésre. Hallottam, hogy volt, aki sikertelenül kereste.
A mellékelt képen látsz egy számozási alternatívát, igaz ez csak PS trükk, viszont könnyen kivitelezhető, tán nem is kell az egész modellt átfesteni.
A másik képen pedig a Hunyadi-mozdony látható Attila keze alól.
Véleményem szerint egy kicsit színesebb a Gábor Áron.
És nem is akármilyen baráti áron...
(ezt a poént nem hagyhattam ki a végére. ) |
|
(#46298) angyal.marci válasza masTTertape hozzászólására (#46297)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Hát igen, az a Csöri még mindig szemet gyönyörködtető... |
(#46299) masTTertape válasza angyal.marci hozzászólására (#46298)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Hubert Feri elévülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen tehetségének (egyik) lenyomata. |
(#46300) masTTertape válasza masTTertape hozzászólására (#46297)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Egyébként a pontos képhez hozzátartozik a lenti fotóval illusztrált tény. A Tillig 186-osának teteje úgy nem jó, ahogy van. A magyar mozdony tetőkertje inkább hasonlít a képen bal félről látható 185-öséhez.
Enyedi Laci ennek felhasználásával készítette el az egzakt kasztnit, amiről most pontosan nem tudom, hogy széria érett-e, vagy még fejlesztés alatt van. |
|
(#46301) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#46239)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
OFF
Ha az angliai raktárból kéred a cuccot, akkor nincs vám és ÁFA, az ugyanis az EU belül van (még).
ON |
(#46302) jakoa válasza masTTertape hozzászólására (#46297)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Jelentem létezem. Kicsit belassultam egyéb elfoglaltságook miatt, de igyekszem felvenni a tempót. |
(#46303) etwg válasza jakoa hozzászólására (#46302)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Jo olvasni.... |
(#46304) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#46292)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Idézet: „A Kárpát Vasutat meg érdekes, hogy felhoztad, mivel a két Nohabjuk közül egyik sem magyar eredetű. ”
Annyira nem, hogy az egyiken rajta van még a dán tábla is. És pont erről mintázta anno 1968-ben a Zeuke a DSB My modelljét. |
(#46305) sunocske válasza angyal.marci hozzászólására (#46296)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Jó, hogy mondod... Csak tudod én főműsoridőben látok annyi vasutat, hogy a maradék vasútőrületemet inkább a modulozásra fordítom, az olvasgatás már nem fér bele... Mondjuk azt az extrát szívesen elolvasnám, de hát azt se tudtam, hogy miről szólnak mostanában ezek az újságok. A másik ilyen a kismozdonyos, amiben az A26-osokról is írnak. Csak már azt se tudom, hogy melyik szám volt az... |
(#46311) angyal.marci válasza jakoa hozzászólására (#46302)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
|
(#46312) angyal.marci válasza sunocske hozzászólására (#46305)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Irigyed vagyok. A kisdízeles lap engem is érdekel. |
(#46313) angyal.marci válasza masTTertape hozzászólására (#46299)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
A nyálam csirog érte... |
(#46316) sikumegalifter válasza masTTertape hozzászólására (#46300)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Traxx és traxx közt is van különbség azt hittem mind egyforma
Lehet hogy majd beérem egy psz. cserével is na most én hülye vagyok a dologhoz,de ezt egy vizesmatricával is meg lehet oldani?
|
(#46317) angyal.marci válasza sikumegalifter hozzászólására (#46316)
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Elméletileg igen. Ha csak nem az a helyzet, hogy (hasamra ütök) modellben megvan gyárilag a 004-es Gigant, és neked pont a 155-ös kell. Az már nem lehet vizesmatrica, ott a forgóvázhoz hozzá kell nyúlni. |
(#46318) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 24, 2015 |
|
Most érkezett Hollandiából néhány TT méretű, 3D nyomtatott autó.
Festetlen kitek, elég ígéretesnek tűnnek. |
|
|
|
2025. Jan, 19. Vas 17:50:27 |
|
Jelenleg 11 fő olvassa az oldalt |
|
|