|
[OFF] Pihenő vasutasok
|
Témaindító: Topi, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
|
|
(#45860) jumo31 válasza sunocske hozzászólására (#45847)
|
Válasz •
|
Júl 31, 2015 |
|
Ez nagyon jó megfogalmazás! ![](/pic/smiles/smile_29.gif)
Jegyeztem!! ![](/pic/smiles/smile_18.gif)
köszi. ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#46139) BR95 hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 16, 2015 |
|
Urak!
Nincs meg valakinek Chris Paolini Eragon szériájának negyedik része (A lelkek sírboltja) .pdf-ben? Ha igen elküldené nekem?
Köszönöm a segítséget előre is!
Józsi |
(#46558) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 2, 2015 |
|
Volt szerencsém ![](/pic/smiles/smile_28.gif) megnézni az osztrák TV (ORF) interjuját a bécsi magyar nagykövettel. Hát szörnyü volt. A nagykövet csak hápogott a moderátor kérdéseire ( igaz, hogy Wolf az ORF vezetö ujságiroja az egyik legnagyobb s***fej az osztrák médiában). Wolf miota ebben a pozicioban van minden Magyarországgal kapcsolatos hirt ugy tálal, hogy a mezei osztrák TV nézö a magyarokban az ördögöt látja. Ezt a nagykövet urnak pontosan tudnia kellett volna, s ha nem elég "slágfeszt" ( talpraesett), akkor az ilyen Wolfok nyilvánosan eltemetik. Nem tudom, hogy engedhette ezt meg magának. Küldte volna inkább az udvari bolondját ( mást ilyen Wolfok nem is érdemelnek), de nem hagyhatja, hogy igy nyilvánosan egy firkász téves tendenciozus kérdésekkel lejárassa. ( pl. Hogy tudja-e hány WC áll a menekültek rendelkezésére a Keleti elött? Mintha Traiskirchenben nem sz***nának az oda bezárt menekültek minden bokor ala, és nem aludnának a focipálya gyepén.....)
Sajnos ez a legnagyobb bajunk Szechényi ota, még a nagykövet sem beszéli olyan szinten a nyelvet, hogy ilyen senkiházinak kontrázni tudjon.
Szomoru!!!! |
(#46559) Frankye moderátori
válasza etwg hozzászólására (#46558)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2015 |
|
Azért ne menjünk bele politikai témákba, ha kérhetem. |
(#46560) etwg válasza Frankye hozzászólására (#46559)
|
Válasz •
|
Szept 3, 2015 |
|
Ha ez politika lenne, akkor az ember csak legyintene.... De rolunk van szo, mert ilyen képet festenek rolunk.... |
(#46584) Frankye válasza etwg hozzászólására (#46560)
|
Válasz •
|
Szept 5, 2015 |
|
Kétségtelen, de az irány elmehet arra... |
(#46749) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 10, 2015 |
|
Pihenek....
"A szolnok-szajoli történések kicsit megkavarták a 100a-t (is.)"
Kicsit? Tegnap este elromlott a biztber. Ne szépítsük a dolgot, nincs rajta mit! Írjuk le, amit más nem: tegnap este összeomlott a 100-as vonal menetrendje, és azóta sem állt még helyre. Tegnap este óta a Debrecen - Nyíregyháza felé és felől közlekedő sebesvonatok és IC-k Szolnokon, illetve Törökszentmiklóson összezárnak, és egyesítve közlekednek. Tegnap este a Nyugatiba érkező utolsó IC és sebes végig így jött. Ma reggelre annyi változott, hogy a Szolnokról 7.15h-kor induló személyvonat 60 perc késéssel hozta a Cívis IC-t, majd Szolnokon szétváltak, és már külön jöttek Budapest felé. A személy jött elől, a blokkján követte az IC, nekünk a személlyel 65 perc késésünk lett Köki-ig. A 8.33h-as lajosmizsei helyett a 9.33h-as Desiróval jöttem be dolgozni. Tegnap este jóval 20.20h után ment be a Nyugatiba az onnan elvileg 20.28h-kor induló debreceni sebes szerelvénye, este 11h-re értem haza Szolnokra.
Ma reggel figyeltem Szolnokon az összezárást. A Holló IC rendesen érkezett (pedig első áramszedővel jött gép, azon sem tiszta minden műszakilag szerintem), majd előre húzott a 4. vágány elejére, majdnem a kijárati jelzőig. Zárna a mögötte érkező sebesvonattal, de az már 10 percet késik. Ráaádsul hívóval járatják be a foglalt 4-re, így 15km/h-val áll be zárni az IC-hez, a szolnoki bejárati jelzőtől!!! 15-tel! Akik ismerik a vonalat, azok tudják, hogy Abony felől mennyire van a bejárati jelző a peronhoz képest. Csendben kérdezném meg, hogy ennek mi értelme van? Nem annak, hogy a foglaltra 15-tel jön be egy vonat, hanem az összezárásnak... Ha ennyire sikerült tönkremennie/tönkrevágni (nem kívánt rész törlendő) a biztbernek, akkor szerintem ez csak növeli így a késéseket.
Hab a tortán, hogy Cegléd és Monor között minden vonat kap valamiért úgy plusz még 5-6 percet...
Tanévkezdés óta ingázok újra, eddig egyetlen napon sem sikeredett tartani a menetrendet Köki és Szolnok között, valamint Kispest és Köki között, már, ami az engem érintő vonatokat illeti.
E gy e t l e n n a p o n s e m... Eddig mindig rögtönöznöm kellett valahogyan, és sokat gyalogoltam már le a Köki-Kispest távolságot a késő vonatok miatt.
Ez így nem vasút, telik a pohár, venni fogok egy autót magamnak, ha így megy sokáig. |
(#48000) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 29, 2015 |
|
Hogy is mondta a kedvenc western hös.
"Optimistákkal van tele minden temetö".
Ime egy csokorral " vonat kontra gumikerék"
|
(#48030) Csukló hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 31, 2015 |
|
Helló Wien |
|
(#48034) etwg válasza Csukló hozzászólására (#48030)
|
Válasz •
|
Okt 31, 2015 |
|
|
(#48058) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 2, 2015 |
|
Vonat mint penészölö.
A berlini uj repülötér nem akar elkészülni. Néhány éve amikor egy üzemi baleset esetén a vizsgálat megállapitotta, hogy az egész épületkomplexus légtechnikája ( levegöcsere) csak akkor hatásos, ha a repütér vasuti alagutjaiban rendszeres forgalom van ami garantálja a levegöcserét. A repülötér akkori igazgatoja Mehdorn ur ( korábbi DBAG fönök) elintézte, hogy a vasut naponta rendszeres szellemvonatokat küldjön arra a légkondicionálás érdekében.
Mehdorn ur közben már nyugdijas éveit élvezi a vonatok viszont továbbra is járnak, utas viszont nincs, hiszen ha minden igaz a reptér csak 2017-ben fogadja az elsö járatokat ( már vagy ötödször lett modositva és a költségek is a duplájára növekedtek).
Most ugy látszik betelt a pohár és a DBAG perre viszi a dolgot és 70 mil€-t kér a szellemvonatokért és az elmaradt haszonért. |
(#48280) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 13, 2015 |
|
A vasuttechnika vagy a reklámguruk legujabb agymenése:
Egy pihent agy Németországban megtervezte az elsö ablaknélküli ICE-t. A vonat belsö falaira (ablak gyanánt) vetitökkel vetitenék a kilátást - persze füszerezve "némi" reklámmal, nehogy a szerencsétlen utas a tájba mélyedjen bele.
A vonat külsö oldala meg zavartalan reklámhordozo felületté válna ( zavaro ablakok nélkül.)
Szerencsére van némi ellenállás ( nem ugy mint a migránsok esetében), a rossz nyelvek megjegyezték, hogy vetitett ablakokrol nem hiányozhat a vész üvegtörö kalapács meg a piros pont sem. Komolyabbra fogva azonban valoszinü, hogy az EBA-nak is lesz néhány keresetlen szava az ötlettel kapcsolatban, s a tüzoltok meg mentök sem lesznek elájulva attol, ha a vonat külsö falán megjelölik azokat a helyeket, ahol lyukat lehet majd vágni baleset vagy mentés kapcsán ![](/pic/smiles/smile_35.gif) |
(#48298) enamessias hozzászólása
|
Válasz •
|
Nov 15, 2015 |
|
Gödöllőn ki tartotta a Digitális előadást? Sajnos, nem maradt időm azt is megnézni. |
(#48320) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#48298)
|
Válasz •
|
Nov 17, 2015 |
|
Én ártatlan vagyok, és alibim is van... ![](/pic/smiles/smile_26.gif) |
(#48475) diginewl válasza enamessias hozzászólására (#48298)
|
Válasz •
|
Dec 1, 2015 |
|
Hali!
Én is lemaradtam róla. Sajnos a szervezők körében sem volt egyértelmű, hol van az előadás, így a végére értem oda.
Viszont a Viessmann jóvoltából, a Matrisz előadás itt megnézhető:
Gödöllő 2015 digit
megjegyzés:
A végén a Viessmann azért még jobban is mesélhetett volna a termékeiről, mert nagyon hézagosan ismertette őket... |
(#48648) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 9, 2015 |
|
Szolgálati közlemény:
Tegnap vasutunk 3400 gramm kiszerelt tömeggel és 50cm ütközők közti hosszal állományba vette Dani nevű járművét.
A mozdonyszín tatarozása megkezdődőtt és állapota jónak mondható. Minden utas lelkesen fogadta az újdonságot. ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#48659) etwg válasza HarciSün hozzászólására (#48648)
|
Válasz •
|
Dec 9, 2015 |
|
Gratulálunk. Fogadd el egy kedves barátom remekmüvét az uj kis vasutasnak!!! |
|
(#48673) Csukló válasza HarciSün hozzászólására (#48648)
|
Válasz •
|
Dec 10, 2015 |
|
Gratulálok ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#48694) Frankye válasza HarciSün hozzászólására (#48648)
|
Válasz •
|
Dec 11, 2015 |
|
Szívből gratulálok, jó egészséget kívánok a teljes "járműállománynak"! ![](/pic/smiles/smile_29.gif) |
(#48715) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 12, 2015 |
|
Az új beszerzés azóta honosítva is lett (hazahoztuk) mindenki jól van, a próbajáratok elindultak, folyamatosan tanuljuk a típus jellemzőit
Köszönjük a jókívánságokat! |
(#48898) Frankye moderátori
hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 21, 2015 |
|
Az oldal üzemeltetői, moderátorai, és a jómagam nevében is kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag új esztendőt valamennyi fórumtagnak, és családjának! |
(#48917) HOTotya hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 23, 2015 |
|
Minden kedves modellezőnek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok
HOTotya |
(#48919) angyal.marci válasza Frankye hozzászólására (#48898)
|
Válasz •
|
Dec 23, 2015 |
|
Csatlakozom, áldott karácsonyt és modellekben gazdag uj esztendőt kívánok mindenkinek! |
(#48920) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#48715)
|
Válasz •
|
Dec 23, 2015 |
|
Gratulálok! Mikor jön a típusismereti vizsga?
|
(#48926) SzerNoh hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 24, 2015 |
|
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !!! |
|
(#48929) BR95 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 24, 2015 |
|
Békés, boldog, meghitt karácsonyt kívánok minden kedves ÁpolTTársnak és persze szeretteiknek!
Jaksicz Józsi |
(#48936) STTaradder hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 24, 2015 |
|
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! |
(#48949) angyal.marci hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 26, 2015 |
|
Üdvözlet!
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi Youtube csatornát. Folyamatosan töltünk fel új videókat. Messze nem profi videók, legtöbbjük 640x480-as, van ennél kisebb és nagyobb felbontású is, de aki szereti a vasúti életképeket, és mindegy, hogy Balatonalmádiban készült a videó vagy a Kossuth téren, az biztosan megnézi. Jó szórakozást!
Bővebben: Link |
(#48988) sunocske hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 29, 2015 |
|
Ilyen sört se ittam még Pesten, ezt is kipipálhatjuk ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
|
(#48989) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#48988)
|
Válasz •
|
Dec 29, 2015 |
|
Hát pedig ezek az üvegek nem így állnak előttem! Vagy mégis? ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#48998) BR95 hozzászólása
|
Válasz •
|
Dec 31, 2015 |
|
Eredményekben (vasútmodellekben) gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánok minden ápolTTársnak!
Jaksicz Józsi |
(#49001) SzerNoh hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 1, 2016 |
|
|
(#49317) diginewl hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 20, 2016 |
|
Áteszem ide, mert ez nem építés téma.
Köszönöm az elismerő szavakat! Nélkületek nem jött volna létre!
![](/pic/smiles/smile_32.gif)
Idézet: „szerintem az ország egyetlen patikája, ahol modellvasút üzemel!”
Utánanéztem neten - amennyire sikerült - de Európában sem találtam még ilyent. Tény, hogy nem ez az általános dolog egy patikában ![](/pic/smiles/smile_22.gif)
Más az, ha valaki egy meglévő (asztalt, modult) idény jelleggel kiállít egy kiállításra, vagy ahova kérik. Ez ott van minden nap. 2014 júliusától egy/két nap volt csak üzemszünet.
Egyébként ez a legnehezebb benne - amire számítottam is - hogy minden nap rendelkezésre álljon.
A környékbeli gyerekeknek ez már egy napi rutin. A környékbeli ovikkal/sulikkal egyeztetve van, hogy jöhetnek, ha útba esünk. Többen élnek a lehetőséggel - főleg mivel ingyen van, és nincs reklámszaga a dolognak, így a tanárok, óvónénik is nyugodtak. Nem kell vásárolni, mert vonatozni szeretnének.
(persze ha másképp dönt az illető annak örülünk ![](/pic/smiles/smile_08.gif) )
Volt decemberben itt egy nagypapa az unokájával - város túlfeléről jöttek csak ezért. 2 órán át folyamatosan járatták az üzemet. A bácsi sokszor elérzékenyült, mert előjöttek a régi emlékek. Az unoka meg örült, hogy végre olyant láthat/olyannal játszhat, amiről a nagypapa sokat mesélt neki.
Úgy érzem, elérem azt a célt, hogy néhány embert visszategyek a helyes nyomtávra! Ezért jött ez létre ![](/pic/smiles/smile_06.gif) |
(#49386) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 24, 2016 |
|
BAM
Keresek embereket akik 30-40 éve a BAM-n dolgoztak (a transszibériai vasut északi ágát 1989-ben fejezték be). Akkoriban sok embert toboroztak a környékröl is, hátha valaki ismer valakit.
A válaszokat privátban kérem! |
(#49522) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Jan 30, 2016 |
|
Egy kis nyári légi vonatozás.
DBC
|
(#49559) DZolTTán hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
|
(#49560) etwg válasza DZolTTán hozzászólására (#49559)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
Az készakarva került bele, mert a megrendelö látni akarta a gépet meg a hatásokat... |
(#49561) DZolTTán válasza etwg hozzászólására (#49560)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
Jaa, én nem arra gondoltam.
A Te videódtól függetlenül linkeltem be ezt a kis technika történeti érdekességet.
Amúgy nagyon klassz kis pálya, ezt ki építi / tartja fent? |
(#49570) etwg válasza DZolTTán hozzászólására (#49559)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
Korábban nem volt idöm elolvasni. Szép összefoglalo!
![](/pic/smiles/smile_29.gif) |
(#49574) DZolTTán válasza etwg hozzászólására (#49570)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
Úgy látom, a mostanit sem ![](/pic/smiles/smile_02.gif)
Legalábbis a kérdésem válasz nélkül maradt... |
(#49577) etwg válasza DZolTTán hozzászólására (#49574)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
A vasut a grázi szanatorium parkjában van, és a DBC klub tartja fenn. |
(#49578) DZolTTán válasza etwg hozzászólására (#49577)
|
Válasz •
|
Feb 1, 2016 |
|
Köszi, majd ha arra járok, megnézem ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#49682) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 9, 2016 |
|
A bezzeg vasutaknál sincs minden rendben. Sajnos 8-n már nem fognak tudni beszámolni a reggeli utazásukrol Bajorországban.
Két vonat találkozott a nyilt egyvágányú pályán kb 80km/h-val.
Az egyik vonat a Meridian magánvasut szerelvénye volt.
![](/pic/smiles/smile_28.gif) |
(#49936) diginewl hozzászólása
|
Válasz •
|
Feb 27, 2016 |
|
Tiszteletem!
Alapvetően egy türelmes ember vagyok. ![](/pic/smiles/smile_07.gif)
Erre a kocsira akkor sem fogok várni, főleg, hogy nem is valószínű, hogy megérem ezt a napot...
2055-08-29 megjelenés
|
(#49977) Frankye válasza diginewl hozzászólására (#49936)
|
Válasz •
|
Feb 29, 2016 |
|
Azóta javították, már "csak" 2017. márciusig kell várnod rá... Mi is az az egy év, egy türelmes modellezőnek! ![](/pic/smiles/smile_06.gif) |
(#50000) diginewl válasza Frankye hozzászólására (#49977)
|
Válasz •
|
Feb 29, 2016 |
|
|
(#50004) róbertke válasza diginewl hozzászólására (#50000)
|
Válasz •
|
Márc 1, 2016 |
|
De szép kerek száma lett Kend' hozzászólásának... ![](/pic/smiles/smile_01.gif) |
(#50005) Frankye válasza róbertke hozzászólására (#50004)
|
Válasz •
|
Márc 1, 2016 |
|
Szerintem direkt várta, hogy az Övé lehessen. ![](/pic/smiles/smile_19.gif) |
(#50039) Csukló hozzászólása
|
Válasz •
|
Márc 2, 2016 |
|
Egy pihenő vasutas........ |
|
(#50042) róbertke válasza Csukló hozzászólására (#50039)
|
Válasz •
|
Márc 3, 2016 |
|
Ahelyett, hogy szép rézszínűre pucolnád a csengőt, inkább egy metrókocsiból kimentett ülésen relaxálsz.... ![](/pic/smiles/smile_07.gif) |
|
|
2024. Dec, 24. Kedd 21:48:22 |
|
Jelenleg 15 fő olvassa az oldalt |
|
|