Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Kiállítások, vásárok, rendezvények
Kiállítások, vásárok, rendezvények
Témaindító: Frankye, idő: Jún 12, 2013
Témakörök:

Lapozás       4/4
(#69300) etwg válasza Domino78 hozzászólására (#69299) Válasz Ápr 8, 2024
Igen az ajtotol egyik irányban van alacsony szinten a WC az esetleges kerekesszék helye vele szemben a bicaj meg koffertarto majd néhány sor üllés és következnek a lépcsök. A másik irányba meg lépcsö. Azaz amit nem léptél meg kint a peronrol most duplán kell a vonatban.
Sohasem értettem meg sem az idota talenten sem ezen, hogy ki lehet annyire felvilágosult, hogy ilyen padlozatot tervezzen, mintha nem lehetett volna a lépcsök helyett srég padlot beépiteni, hamár az üllések amugy is podiumon vannak.
Tudod az a baj, hogy ezzel peronszinti ajtoval gyakorlatilag bezárják az utasokat egy gödörbe. És tudjuk, hogy milyen megbizhatoak a RJ ajtajai ( lassan nincs olyan vonat amelyiken mind müködne), azaz ha nem nyilik ki az ajto akkor rohanni kell a másik kocsiba azaz 3 lépcsö fel, 3 meg le kofferekkel, biciklikkel, gyerekkocsival stb.
Ráadásul igy kizárják a fedélzeti szolgáltatást is. Nem tudom honnan vetted a számokat ( tölem nem ). A vonatban csak 7 kocsi ilyen kialakitásu a két végkocsi hagyományos magasszintü és 4 ajtos. ( az egyik a vezérlökocsi).
(#69358) M298 hozzászólása Válasz Ápr 19, 2024
Ismét TT modellvasút kiállítás és bemutató a komarnói vasútállomáson, modellvasúti vagonban!

Komáromi nap...pdf

(#69379) etwg hozzászólása Válasz Ápr 26, 2024
Vasutmodell és börze Bad Vöslauban ápr.26-28 és máj.1.

IMG_20240426...jpg

IMG_20240426...jpg

(#69380) etwg válasza etwg hozzászólására (#69379) Válasz Ápr 26, 2024
A cim lemaradt.

Arge-Modellbahn.at
(#69388) etwg hozzászólása Válasz Máj 1, 2024
Aki nem járt Bad Vöslauban ime egy kis izelitö.

Egy téli keskenynyomközü H0e terepasztal
(#69393) etwg válasza etwg hozzászólására (#69388) Válasz Máj 4, 2024
Itt egy ujabb filmecske az osztrák kiállitäsról, ezuttal H0 és nappali meg éjszakai vonatozás is van.

H0 modul terepasztal nappal és éjjel
(#69957) etwg hozzászólása Válasz Aug 19, 2024
Az enyhe guta ütöget. A hétvégén egy komoly kiállitásra vagyok hivatalos es a 80 éves amerikai modellvasutat szeretném ott bemutatni. Egy jo baráttol kaptam egy láda soha nem használt de nyilván vagy 50 éves 3 sines vágányokat, ahol a középsö sin szigetelt a többihez képest. Nos ebben a komoly gyüjteményben valamennyi ives sin zárlatos volt.
Valoszinüleg a vacak prespán miatt. Igy kénytelen voltam vagy 40 sindarabot megbontani, és elháritani a rövidzárlatot. Immár epoxyval rögzitettem a sineket. Remélem kibirja a hosszu hétvégét.

(#70402) etwg hozzászólása Válasz Okt 5, 2024
(#70466) acszoli hozzászólása Válasz Okt 16, 2024
Most nézem a hall térképet a Faszination Modellbau -ra es nem látom az MTB-t. Vagy csak nem találom? Lehet, hogy nem lesznek ott?
(#70467) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70466) Válasz Okt 16, 2024
Eddig is csak egy egyszemélyes pult volt az MTB stand. Annak a nagy elönye bárhova fel lehet állitani.
(#70525) acszoli válasza etwg hozzászólására (#70467) Válasz Okt 22, 2024
Igen emlékszem rájuk, mindig ott voltak az elmúlt 5 évben amióta oda járok, ezért is nem értem. Végül is van még pár nap
(#70526) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70525) Válasz Okt 22, 2024
Akkor üdvözöld öket, én most nem tudok menni, mert a világ másik végén leszek.
(#70596) acszoli hozzászólása Válasz Nov 2, 2024
Na hát MTB nem vett részt a friedrichshafeni kiállításon, viszont ott volt KATO, japán staff-al. Azonnal összebarátkoztunk, névjegykártya csere, a csaj többször járt Budapesten stb stb. Kedvence a paprikás csirke megállapodtunk, hogy a német vonatok unalmasak, a japánok meg szépek és ha Tokióban járunk hívjuk körbe visz a tokiói bolt komplexumban. Elvileg jövőre megyünk is, szóval ez még meg is történhet.

Maga a vásár idén nagyon tele volt, rengeteg ember, újra itt volt pár szerszám/gépgyártó akiknek örültem, pár új szerszám, és alapanyag lett a vásár fia. Volt pár számomra új olasz vasút modell gyártó, amik szintén újdonságot hozták a modellek világába a már említett uncsi német felhozatalban. Szerencsére nem voltak a csehszlovákiai gyorsan mindent óccsón gyártók marketing hadai. A szokásos Roco Brawa, Trix stb. gyártók nemsok újdonságot jelentettek az én érdeklődem számára (de ez szubjektív;). A Rio Grande Krauss Maffei-t a Pikotól meg is vettem volna ha van náluk, de nem volt.

Sok Z méret arányú dolog is volt, ami szintén érdekessé tette a látogatást.

Sok számomra új digitális rendszer fejlesztő is volt, amin meglepődtem az ismertebb nagyok mellett, akik talán mind ott is voltak.

A live steam, mint mindig, nagyon jó volt, sok érdekes masinával.

Drónok, repülők, tankok, hajók dögivel, pár érdekes Star wars es más sci-fi jelenet is volt, valamint az R2D2 építők szövetsége is képviseltette magát, vagy 6 darab R2D2-val és más robottal.

Jobb volt mint tavaly, ahol elég bátortalanok voltak még a kiállítók a pár év szünet után.

És még A Zeppelin is repült az égen

(#70614) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70596) Válasz Nov 5, 2024
Ép a Katotol jövök, hát... aki szereti az uj kinyult colásdobozokat a sineken az biztosan örömét leli a kinálatban meg a kivitelben. A boltok egy része az IMON láncban komoly választékkal rendelkezik országszerte 6 boltban ( 3 belőlük Tokioban van, de lesz meglepetés ha odajutsz.... )
Az árak is jok, ami mégjobb, hogy létezik egy nagyformátumu (majdnem A3) 3-400 oldalas katalogus ( hasonlit a néhai Walters katalogusához, de sokkal magasabb szintü termékekkel), amiben az egész japán vasutmodellipar szerepel, gyönyörű nyomdai kivitelben.
Sajnos tul nehéz hazacipelni meg ráadásul japánul van. Ebből bármit elvben lehet rendelni amiről mi itt Europában még csak álmodozni sem merünk.
(#70680) M298 hozzászólása Válasz Nov 16, 2024
Ismét megnyitja tólóajtajait a komarnói modellvasúti kocsi. Most Párkányban lesz kiállítás. Vonattal közvetlen elérhető Bp. Nyugati felől, igaz a határ szlovák felén. A legújabb gigantikus hosszúságú szerelvényeik láthatók.

párkányi mod...jfif

(#70683) etwg válasza M298 hozzászólására (#70680) Válasz Nov 17, 2024
Na ezt milyen formátumban sikerült feltöltened?
(#70684) diginewl válasza etwg hozzászólására (#70683) Válasz Hé, 9:00
A windóz10 képnézegetője megnyitja. Már nem lepődök meg semmin sem.
(#70685) etwg válasza diginewl hozzászólására (#70684) Válasz Hé, 9:03
S ugyan ki használ W10/11-t?
(#70688) klimas válasza etwg hozzászólására (#70685) Válasz Hé, 17:27
Például én... is.
(#70691) etwg válasza klimas hozzászólására (#70688) Válasz Kedd, 1:00
Akkor állitsd át elfogadott formátumra, mert ezek x.jfif fájlok nem azok.
(#70692) acszoli válasza etwg hozzászólására (#70691) Válasz Kedd, 7:28
Már én is kíváncsian várom mi van abban a file-ban! Eddig nekem sem sikerült megnézni.
(#70693) diginewl válasza etwg hozzászólására (#70685) Válasz Kedd, 7:53
Bocs, de ez így nem jó.
Az használ Windózt, akinek ezen rendszeren futó eszközből lesz a fizetése - jelen pillanatban pl. Magyarországon az összes gyógyszertár - valamint azok, akik nem tudják, vagy akarják megfizetni a I-pad, és Mac/Apple csodákat. Valamint azok, akik a linuxot nem tudják olyan szinten kezelni, hogy mindenféle drivert, és programot, amit használni szeretnének - mert azok windózosak - menjen rajta.
Pl. se az ESU, se a digitools programmere/vezérlője nem fut el linux alatt, hogy a hobbinál maradjunk... - tudom Te nem foglalkozol DCC-vel, de vannak sokan akik igen.
Szóval ez egy szükségszerű kényszerítés, ez van. Van ilyen máshol is. Ne szidjuk annyira a win-t (bár a 11-el még csak látásból ismerkedek, jövő év októberéig még sok idő van)

párkányi mod...jpg

(#70694) acszoli válasza diginewl hozzászólására (#70693) Válasz Kedd, 9:23
Ne bonyolitsd ezt ennyire, telefonon nem lehet megnyitni és ennyi.
(#70695) klimas válasza etwg hozzászólására (#70691) Válasz Kedd, 9:35
Nekem rögtön megnyitotta a file-t. Nem kell semmit átállítani.....nálam.
(#70696) tumikas hozzászólása Válasz Kedd, 13:56
.jfif-et alapértemezetten tudja a macOS, illetve a legtöbb linux disztró is.
(#70697) Frankye moderátori hozzászólása Válasz Kedd, 14:38
Srácok! Ez nem "az" a fórum. Megbeszéltük, amit kellett, lépjünk túl. A jövőben pedig - lehetőleg - általánosabb file-formátumot használjunk. (pdf, jpg, stb.)
Köszönöm.
Lapozás       4/4
Frissek
  2024. Nov, 24. Vas
21:01:15
  Jelenleg 13 fő olvassa az oldalt
Hirdetés