Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » H0 klubtopic
H0 klubtopic
Témaindító: csíkosháTTú, idő: Márc 14, 2013
Témakörök:

Lapozás       45/45
(#71566) csíkosháTTú válasza diginewl hozzászólására (#71562) Válasz Csü, 13:36
Teljesen jó, aminek a fényképét beszúrtad. Évek óta ez a standard tisztítószer a műhelyben.
(#71567) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#71563) Válasz Csü, 13:41
Idézet:
„Most olvastam egy amerikai forumon, hogy pár csepp mosogatoszer is adhato a benzines tisztitoszerhez, amugy az is oldja a zsiradékot.”

Távolról sem vagyok egy nagy vegyész, de azért alapfogalmaim vannak.
A foltbenzin önmagában olja az olajos/zsíros szutykot. Ergo, ezzel el is lehet távolítani az ilyen szennyezést.

Az nagy tévedés, hogy a mosogatószerek (meg a szappanok, tusfördők, egyebek) oldják az ilyesmit. Ezek un felületaktív anyagok, amik kvázi magukhoz kötik a szennyezést. De nem oldják fel!

A kettőt keverni felesleges, és csak rontja a foltbenzin hatását.
(#71568) novakerno válasza diginewl hozzászólására (#71562) Válasz Csü, 14:43
Én évek óta ezt a fajtát használom a sínekhez és a járművek kerekeihez is, tökéletesen bevált!
(#71569) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#71567) Válasz Csü, 14:48
Pedig elég jol oldják a zsiradékot meg a kormot és füstölő desztillátot. A füstölő mozdonyaimat tökéletes megtisztitottam mosogatovizben.
(#71570) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#71561) Válasz Csü, 15:03
Közben a háttérben értekezünk novakerno kollégával. Rossz tervnek a képét tettem be elsőre!
Ez épül meg:

terv2.jpg

(#71574) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Csü, 21:03
Ha valakit érintene, elég jelentős akció van erre a modellre, DCC digitális, hangos:
Rivarossi Búvár
(#71575) diginewl válasza csíkosháTTú hozzászólására (#71567) Válasz Pé, 8:59
Egy alapvető dolgot kevernek össze az Urak, amikor Női praktikák vannak. Ez ugye TAKARÍTÁS, amit annyira nem komálnak az Urak.
Ha valamit lemosunk/elmosogatunk pl. egy autót, vagy egy tányért, azt sosem úgy tesszük, hogy bekenjük mosószerrel, aztán letöröljük. Hanem van egy bő közeg (általában víz) amibe a felületaktív anyag magába zárja a mocskot (micella) és így a közeggel együtt eltávolítjuk a felületről.
Ha így egy mozdonyt megmosunk nem kell benzin, jó a mosogatószer is.
Árulja el nekem valaki a vágányokat, miért nem így pucolják bárhol is???
Ha arra más technika kell, akkor azt nem lehet a fenti metódussal tisztítani. Ezt kéne valahogy átvinni a vasútmodellező köztudatba!
(#71576) Lazsi válasza diginewl hozzászólására (#71575) Válasz Pé, 9:41
Idézet:
„Árulja el nekem valaki a vágányokat, miért nem így pucolják bárhol is???”
Mert a terepasztal nem fér be a mosogatógépbe?
(Ez ugye a H0 topic... Egy N-es talán beférne... )
(#71577) csíkosháTTú válasza Lazsi hozzászólására (#71576) Válasz Pé, 10:55
Ez erősen OFF, mert Z, de ez sem fér be. Legalábbis a mi mosogatógépünkbe nem...

Hogy idézzem Hadházy Lászó humoristát: " Van olyan, ami gyorsabban terjed, mint a fény, ez pedig a ...

Nagy tiszteletű Moderátorunkra való tekintettel nem fejezem be az idézetet.

bild1.jpg

(#71579) etwg válasza diginewl hozzászólására (#71575) Válasz Pé, 20:42
Ráadàsul a benzines tisztito egyik összetevöje az alkohol, ami ugyanolyan hatásu mint egy csepp pril, Jar , stb. Csak az utobbi lassabban párolog el. Azt meg teljesen felesleges elvárni, hogy a tisztito filc stb az összes nedvességet fel tudja venni. Ha meg ezt megteszi akkor pár méter mulva a tisztitokocsi fogja szétkenni a nedves koszt. Hasonloan sok sinradirhoz.
Szerintem nincs jobb tisztitás itt ott porszivozás mellett kizárolag fémkerekek használata, és kerülni a tapadogyűrűs agymenést.
Ép ma beszéltem a Hornbysokkal, ők minden mozdonyt mindig 2 verzioban árulják, tapadodyürükkel vagy nélkülük. Opcio a tartalék kerékpár megrendelése.
( már valamelyik gyár küldött a szerelt tapadogyürüs kerékpár mellé egy normálisat is az uj mozdonnyal). Ez lenne az ideális. Mindenki eldöntheti melyik jobb.
(#71580) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#71579) Válasz Pé, 20:59
Hát, aminek a képét beszúrta diginewl kolléga, abban nincs alkohol, és közelében is csak akkor, ha valamelyik munkás részeg az üzemben...

Én azt szoktam a sínekkel tenni, hogy benzines konyhai papírtörlővel végigmegyek rajtuk.
A rendszeres porszívózással igazad van, de akkor is képződik a felületen olajos porréteg, ha nem használsz tapadógyűrűs kerekeket, csak talán lassabban koszolódik el a sínek felülete.
(#71582) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#71580) Válasz Pé, 22:50
Azért ennek ne nagyon higgy. Az egyik eredeti üvegen ami ki tudja miota van a mühelyben az áll, hogy Benzinalkohol. Valamilyen orvosi laborbol került hozzám. Mást nem tudok rola. ( hacsak nem az orvosnak kell operácio előtt. )
Majd talán diginewl kolléga elmondja mire valo.
A feladatot a terepasztalon elvégezte.
(#71583) diginewl válasza etwg hozzászólására (#71582) Válasz Szo, 9:00
Idézet:
„Azért ennek ne nagyon higgy.”
Higgyen neki. Abban egy fia alkohol sincs, mert akkor drágább lenne!!! A benzoltartalma egy picit zavar, ezért lehet továbbra is a patikai benzint fogom mindenkinek ajánlani, még ha drágább is, és egyre nehezebb is beszerezni. Az alkoholról meg tényleg le kéne jönni!!! A fennmaradó pénzt pedig vasútmodellezésre költeni!

Nem lehet hogy BENZIL ALKOHOL (azaz nem benziN alkohol?). A kérdéses anyagot oldószerként is használják.
(#71584) acszoli hozzászólása Válasz Szo, 9:29
Benzol, vagy benzene. Holland bármelyik bolt takarító szer részlegén kapható, Svájcban azt sem tudják mi az. Otthon gyógyszertárban csak, meg ipari célú helyeken. Nagyon jó kis cucc, sokat használtam, még van pár liter, de erősen fogyóban van. Apple is használja, vagyis inkább a Foxcom, aki gyártja az apple izéket, csomagolás előtti zsirtalanitasra. Huszon eves kor alatti fiataloknál nagy mennyiségben idegrendszeri elváltozásokat okoz. Felnőttekre kevésbé káros. Jó egészséget!
(#71586) etwg válasza diginewl hozzászólására (#71583) Válasz Szo, 10:57
A tiedében nincs, de én általános benzines tisztitoszerröl beszélek, mert az amit te beraktál nálunk nem kaphato.
Én csak leolvastam a flakonrol ami nálam van évtizedek ota. Eredetileg 5 liter volt.
Nem tudom mi van valoban benne, ahogy az emberek 90%-nak sincs fogalma arrol, mi is van ilyen tisztitoszerekben. De ha benzinszaga van akkor jo.
Nekem ennyi elég.
(#71588) diginewl válasza acszoli hozzászólására (#71584) Válasz Szo, 16:00
Hát... úgy látom minden országnak megvan a maga hülyesége.
Benzol. !?!
"
Idézet:
„Fontos tudni, hogy a munkahelyeken a benzol elsősorban belélegzéssel juthat az emberi szervezetbe, és a felszívódott anyag 30-75%-át változatlan formában kilélegezzük. A benzol elsősorban a zsírszövetekben, a csontvelőben, a központi idegrendszerben, stb. halmozódik fel, és onnan lassan ürül ki, ezért nagyon veszélyes és egészségre ártalmas anyag”
."
Tudod van egy alapszabály: az életben ami jó, az vagy egészségtelen, vagy drága, vagy hizlal.
(#71589) diginewl válasza etwg hozzászólására (#71586) Válasz Szo, 16:02
Idézet:
„Én csak leolvastam a flakonrol ami nálam van évtizedek ota.”
Nézd meg még egyszer: BENZIL ALKOHOL? (nem benziN alkohol)
(#71591) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#71570) Válasz Szo, 17:00
Úton van a sínanyag a DHL regionális központjából Magyarországra. Imádom ezt a céget, mármint a feladót. Na jó, a DHL se' rossz.
Lapozás       45/45
Frissek
  2025. Ápr, 28. Hé
18:06:44
  Jelenleg 15 fő olvassa az oldalt
Hirdetés