Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Terepépítés
Terepépítés
Témaindító: SzerNoh, idő: Júl 6, 2010
Témakörök:

Lapozás       11/67    
(#8496) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8495) Válasz Jún 4, 2012
Szépen alakul, jó lesz! Ha a festés ilyen szép munka lesz, akkor csodájára fognak járni.
(#8503) SzerNoh válasza TTomi hozzászólására (#8479) Válasz Jún 4, 2012
Szia TTomi!

Köszönöm szépen!
Te is szépen alakulsz

üdv
SzerNoh
(#8524) buczimaci hozzászólása Válasz Jún 8, 2012
Üdvözlet a terepépítőknek!
Azt szeretném megtudni, hogy hol lehet kétkomponensű műgyantát beszerezni vízfelület kialakításához? /vagy akármit ami megfelelő lenne/
Most hívtam a József körúti vegyszerboltot, ők nem forgalmaznak, és konkrét helyet sem tudtak mondani.
Előre is köszi a segítséget

buczimaci
/Debreczeni Ccsaba/
(#8525) Frankye válasza buczimaci hozzászólására (#8524) Válasz Jún 8, 2012
A HE (Hobbielektronika) oldalon a Műgyanta témában két céget említenek:
SZILOR Kft.
Alvin-Plast Kft.
(#8526) buczimaci válasza Frankye hozzászólására (#8525) Válasz Jún 8, 2012
Köszönöm a segítséget.
Ja, még valami.
A lézer vágott növényeket még a kiöntés előtt, vagy után
érdemes beragasztani?

Köszi és üdv:
bucimaci
(#8527) Frankye válasza buczimaci hozzászólására (#8526) Válasz Jún 8, 2012
Ebben sajnos nem tudok segíteni Neked, de majd a "profik" várhatóan válaszolnak.
(#8528) buczimaci válasza Frankye hozzászólására (#8527) Válasz Jún 8, 2012
OK: Köszönöm!
(#8529) termi válasza buczimaci hozzászólására (#8526) Válasz Jún 8, 2012
Esetleg ezt megnézheted.
(#8530) TTomi hozzászólása Válasz Jún 9, 2012
Sziasztok!
Elérkeztem a fű ragasztásához. Tanácsot szeretnék kérni hogy ti hogyan csináltátok? Hagyományos szóróanyaggal szeretnék dolgozni (BUSCH 7322...)
(#8533) TTomi hozzászólása Válasz Jún 10, 2012
Nem bírtam tovább várni és a saját elgondolásomból neki fogtam. Azért várom még a tapasztalatokat. Legfeljebb kezdem újra, ha nem ragadt oda rendesen a fű.

ilyen lett.JPG

ilyen volt.JPG

másik nézetb...jpg

(#8537) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8533) Válasz Jún 11, 2012
Nagyon jó lett, gratula!
(#8538) TTomi válasza Frankye hozzászólására (#8537) Válasz Jún 11, 2012
Köszi
(#8539) SzerNoh válasza TTomi hozzászólására (#8533) Válasz Jún 11, 2012
Szia nekem is tetszik!
(#8544) TTomi válasza SzerNoh hozzászólására (#8539) Válasz Jún 12, 2012
Neked is köszönöm, most egy állomás "magyarosításán" dolgozom. Reménykedem hogy sikerül mert még soha nem foglalkoztam hasonló dolgokkal.

Átalakítás e...jpg

(#8545) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8544) Válasz Jún 12, 2012
Ez lenne az az épület? Nem lesz egyszerű, mert ez az alpesi jellegű építési mód Magyarországon egyáltalán nem jellemző, no de "innen szép győzni"! Sok sikert, kitartást!
(#8559) hetn hozzászólása Válasz Jún 14, 2012
Sziasztok,
terepépítéssel kapcsolatosan:
a purhab nem jó domborzatépítésre? könnyűnek tűnik, fargható is.
arra gondoltam, hogy a vágányok mellett, alagút bejáratoknál stb zsalut építek - mondjuk farost lemezből, a többit meg igény szerint purhabbal kifújom. Próbálta már valaki ?
(#8560) TTomi válasza Frankye hozzászólására (#8545) Válasz Jún 14, 2012
Ez az az épület! Meggondolatlanul vásároltam, hirdettem eladásra de nem kellett senkinek. Ezért gondoltam hogy megpróbálok változtatni rajta. Őszintén mondva, nem tudtam hogy mire vállalkozok mert a képességeim határait feszegetem. Most a "vakolásnál"és a stukkózásnál tartok. Hamarosan lesz kép is.
(#8561) TTomi válasza hetn hozzászólására (#8559) Válasz Jún 14, 2012
Szia!
Én nem alkalmaztam még a purhabot mert mert irányíthatatlannak tartom. Bár, épp most jártam a Hatvani kiállításon és ott volt egy félig kész asztal, amin purhab volt. Ügyes kis hurkákból volt összeállítva a domb. Én a hagyományos papírmasét használtam.

12.JPG

15.JPG

kizöldülve.JPG

(#8564) Frankye válasza hetn hozzászólására (#8559) Válasz Jún 14, 2012
Én nem javaslom. Amíg megszárad, addig ragad, mint a veszedelem. Utána ugyan lehet formázni, de én inkább a hungarocellt (nikecellt) javaslom. Ráadásul, ahogy TTomi is írta: nem irányítható. Sőt, szerintem a farost lemezhez is hozzáragad. (Igazából - tapasztalatom szerint - mindenhez hozzá ragad, de legfőképpen ahhoz, amihez nem kellene neki!)
(#8565) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8560) Válasz Jún 14, 2012
Hát, sok sikert! Én Neked szurkolok!
(#8568) TTomi hozzászólása Válasz Jún 14, 2012
Elkészült az emelet, de azt hiszem egyenlőre nem vállalok be többet. Ezt még gyakorolni kell! Most folytatom tovább az asztalon a 3. szintet. Ilyen lett.
Bocsi, most látom ezt nem is ide kellett volna tennem.

Az emelet.JPG

és innen.JPG

(#8569) hetn válasza TTomi hozzászólására (#8561) Válasz Jún 15, 2012
mi az a papirmasé? hogyan csinálod?
(#8570) Frankye moderátori válasza hetn hozzászólására (#8569) Válasz Jún 15, 2012
Légy szíves, egy kicsit igényesebb írásmóddal! (Pl.: mondatkezdő nagybetű...)
(#8571) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8568) Válasz Jún 15, 2012
A felvitt "dísztégla" sarkokat, stb. még színezni kellene, mert ez a fehér nagyon nem illik az épület színéhez, de különben nem rossz. (Azon, hogy nem vállalkozol több ilyenre mostanában, egyáltalán nem csodálkozom... )
(#8573) TTomi válasza hetn hozzászólására (#8569) Válasz Jún 15, 2012
Szia!
A papírmasé, röviden péppé áztatott papír.
Én úgy csináltam hogy egy 10 literes műanyag vödörbe 3/4 részig újságpapírt aprítottam és felöntöttem meleg vízzel. Lehetőleg minél apróbbra vágd, annál könnyebben ázik szét. Nekem sikerült olyan apróra darabolni, hogy 3-4 óra alatt többszöri drasztikus kevergetés-gyúrás után pépesedet. Kevergetés helyet használhatsz botmixert is, nekem nem engedte a párom. Szerintem a színes újságpapír (NEM FÉNYES) a legjobb a terepépítéshez, az már ad egy szürkés alapszínt.
Amíg ázik a papír elkészítheted a csirizt, ez lesz a ragasztó. Nagyon komoly ragasztó "beton" kemény felület lesz belőle. Hátránya csak annyi, hogy száradás közben avasodik és van egy kis érdekes szaga, amit később teljes mértékben elveszít. A csiriz helyett használhatsz tapéta ragasztót is.
A csiriz elkészítése egyszerű. Egy bögre hideg vizet (2,5 dl) öntesz fém lábasba. Apránként, folyamatos kevergetés mellett beleszórsz 1 evőkanál finom lisztet és elkevered csomómentesre. Ezután felteszed főni, lassú tűz és folyamatos keverés mellett addig főzöd, amíg pudingszerű anyagot nem kapsz. A színe opálossá fog válni. Ezzel kész is a csiriz.
Amikor pépesedet a papír, kinyomkodtam a vizet belőle és összekevertem a csirizzel. Én kb. 30 percig kevertem hogy teljesen járja át a ragasztó és még utána is pihentettem.
Ez után már fel is használtam az anyagot, nem kell vele sietni mert nagyon lassan szárad. A vastagabban rakott helyeken 3-4 nap is kellett neki hogy kiszáradjon.
Jó munkát!
(#8577) hetn válasza TTomi hozzászólására (#8573) Válasz Jún 15, 2012
Köszönöm, kipróbálom.
(#8579) TTomi válasza Frankye hozzászólására (#8571) Válasz Jún 15, 2012
Erről az épületről vettem a mintát, csak az enyém még nem olyan szép.

IMG_0815.JPG

(#8588) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8579) Válasz Jún 17, 2012
Igen, ez a "hagyományos" MÁV-szabvány állomásépület.
Ami nagyon elüt a Tiédnél ettől, az a "göröngyös" beton árkád. De azért majd csak készen lesz, hamarosan!
(#8589) MarkTrain válasza TTomi hozzászólására (#8568) Válasz Jún 17, 2012
Ó hát jó lesz ez. Mondjuk nem vasúti épületnek tenném be de megkoszolnám kicsit és egy régi háznak gyönyörű lenne!
(#8590) TTomi válasza MarkTrain hozzászólására (#8589) Válasz Jún 18, 2012
Az ötlet nem is rossz!
Szia!
Köszönöm a biztatást. Lesz ürügy hogy megvehessem az új állomást.
Azért nem adom fel, most veszek egy pár leckét egy modellezőtől, aki a fentebb említett épület szintjén dolgozik.
(#8593) szgy hozzászólása Válasz Jún 20, 2012
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem!Azt szeretném kérdezni,hogy ha asztal alatti pályaudvart szeretnék csinálni(árnyék pu.) akkor azt csinálhatnám-e ágyazatos sínből?Roco 2.1-esből,fent pedig ágyazat nélküli lenne?És a roco ágyazatos váltó alá lehet-e servo motort tenni?
Üdv:Gyula
(#8595) Frankye moderátori válasza szgy hozzászólására (#8593) Válasz Jún 20, 2012
Egy kérdést elég egy témában feltenni. Választ akkor is kapsz rá, ha tud rá válaszolni valaki.
(#8596) TTomi hozzászólása Válasz Jún 21, 2012
Sziasztok!
Kikapcsolódásképp megpróbáltam csinálni egy fát.
Ilyen lett.
Most látom a piros törzsét nem dugtam el.

S3010006.JPG

S3010010.JPG

(#8597) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8596) Válasz Jún 21, 2012
Hát, a piros rész tényleg kilátszik, de azzal együtt jó lett!
(#8599) MarkTrain válasza szgy hozzászólására (#8593) Válasz Jún 23, 2012
Ha nem látszik belőle sok akkor nem tennék alá semmit.
(#8606) buczimaci válasza Frankye hozzászólására (#8525) Válasz Jún 25, 2012
Szia Frankye!
Csak azért írok, mert találtam egy festékáruházat ahol 1Kg-os vagy literes kiszerelésben kaptam műgyantát, mindenféle keverési arányú útmutatóval. Ha valakit érdekelne a téma akkor itt a cím: 1045 Bp. Istvántelki út 62. /Zichy M u . sarok/
Ez az Árpád útról jobbra a Rákospalota-i vasút-i felüljáró előtti utca. /Víztorony, bevásárló központ/

Üdvözlet:
buczimaci /Debreczeni Csaba/
(#8608) Frankye válasza buczimaci hozzászólására (#8606) Válasz Jún 25, 2012
Köszönjük az információt!
(#8665) jumo31 hozzászólása Válasz Júl 13, 2012
sziasztok!

Most szeretnék beszerezni sínkavicsot, de a kínálatból nem tudom megállapítani, hogy egy H0 méretarányhoz milyen méretű kavics az ideális... Tudnátok segíteni?
A boltok csak a méretarányt adják meg, de a méretet nem. Viszont van egy hely ahol jó áron lehetne beszerezni kavicsot, de ott meg csak méretet adnak.
A méretek:
-0,2-0,5
-0,8-1,3
-1-1,5
Vagy esetleg ez nem is számít?
Köszönöm előre is a válaszokat!
(#8666) cs.csaby válasza jumo31 hozzászólására (#8665) Válasz Júl 14, 2012
A Busch gyárt jókat azthiszem, annó azt vettem, ilyen átlátszó pet dobozban van, piros műanyag tetővel
(#8668) jumo31 válasza cs.csaby hozzászólására (#8666) Válasz Júl 14, 2012
Hát azt a piros kupakos dobozt láttam a boltoknál, 500 g, csak mindenki más gyártót ír...
De ez nem számít.
Azt hiszem túl komplikálom. Ha butákat kérdezek nézzétek el!
Rendelek mindegyikből egy kicsit és meglátjuk hogy mutat. Felesleg úgysem lesz, mert mindent fel lehet használni valahova!
A Busch-t megjegyzem, köszi!
(#8673) TTomi hozzászólása Válasz Júl 15, 2012
Sziasztok!
Jó melegek voltak az elmúlt hetekben. Nem is haladt úgy a munka ahogy szerettem volna, de most hogy jött ez a kis lehűlés, neki is láttam az építésnek. Készítettem egy árkádos részt. Nem találtam róla képet ami alapján készíthettem volna, így saját elgondolás alapján csináltam. Nem is ez a fontos, hanem az hogy nem sikerültek szép egyformára a boltívek és nem vagyok megelégedve vele. Szerintetek maradhat így vagy még dolgozzak rajta? A színezés, még csak alapozás rajta.

1.JPG

2.JPG

(#8678) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8673) Válasz Júl 16, 2012
Ez mi lesz? Híd? Vagy valami épület? Szerintem - ha nem sajnálod rá az időt és energiát - inkább készítsd el újra. Készíts hozzá sablont, akkor egyformák lesznek az ívek-nyílások, szvsz.
(#8679) TTomi válasza Frankye hozzászólására (#8678) Válasz Júl 17, 2012
Ez egy hajó, nem. Egy béka, nem...
Komolyra fordítva a szót, egy omlásvédő alagút lett volna. Azóta már szétbombáztam! Utána jártam és találtam egy képet róla. Talán, Magyarország egyetlen ilyen építménye a Cuha völgyében. Igaz belülről van fényképezve, de gondolom nem nagy a különbség a külső résztől. Ez alapján fogom elkészíteni.

images.jpg

(#8680) Frankye válasza TTomi hozzászólására (#8679) Válasz Júl 18, 2012
Ah so! Elnézést, hogy "lehidaztam", de nekem arról a képről nem jött le, hogy alagút. Viszont jól fog kinézni, ha készen lesz, és be lesz építve.
(#8686) Abs válasza TTomi hozzászólására (#8679) Válasz Júl 18, 2012
Úgy hívják a vasúton (meg máshol is) hogy galériás alagút. Nem tudom, honnét jött ez az omlásvédő alagút kifejezés, de már ráuntam a Wikipédián javítgatni újra meg újra.
(#8687) TTomi válasza Frankye hozzászólására (#8680) Válasz Júl 18, 2012
Semmi gond.
(#8688) TTomi válasza Abs hozzászólására (#8686) Válasz Júl 18, 2012
Köszi a felvilágosítást, és valóban galériás alagút a neve. Erre a névre már sokkal több dolgot találtam. Ez az oldal számomra fontos a galériás alagút megépítéséhez.
Itt

Galériás ala...jpg

(#8691) Frankye válasza Abs hozzászólására (#8686) Válasz Júl 19, 2012
Látod, ezt én sem tudtam, pedig idestova 26 éve szolgálom a síneket, és a rajta futókat...
(#8701) jumo31 válasza jumo31 hozzászólására (#8665) Válasz Júl 20, 2012
Közben találtam egy oldalt, ahol a méretarányhoz a kavics méretet is megadják. Link
Eszerint kavics méret:
H0 - 1-1,5 mm
H0, TT, Z - 0,8-1,3
TT - 0,2-0,5
(#8720) Taurus1047 hozzászólása Válasz Aug 7, 2012
Sziasztok!
Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget. Youtube-on nézegettem a kavicsozásról avagy ágyazat készítésről videókat, ott láttam a következö menetet.
Kavics felhordása, elegyengetése, a kész szakasz lepermetezése 50-50% arányú víz-alkohol keverékkel majd az 1:1 arányú víz ragasztó csepegtetése a kőzuzalékra.
Nagyon élethű lett és érdekelne hogy valaki tudja esetleg hol lehet beszerezni nagy tisztaságú alkoholt? Vagy van valami olyan szer ami pótolja ezt és nem károsítja a műanyagot? (Nem oldja)
Mellékeltem a videó linkjét, a segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok.
Kavicsozás
Lapozás       11/67    
Frissek
  2024. Nov, 27. Sze
0:32:47
  Jelenleg 6 fő olvassa az oldalt
Hirdetés