Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       6/436    
(#9238) Gashpy hozzászólása Válasz Okt 5, 2012
Lipcse 3)

Tillig:
- Elfordítható tetős "Gbs" kocsi
- BD Regio vezérlőkocsi (a 13563-hez hasonló, de kicsit más)
- BR 03 gőzös, Reko
- ÖBB Taurus 1216

Beckmann:
- BR 41

Roco:
- 4t tartálykocsi
(#9239) PéTTer hozzászólása Válasz Okt 5, 2012
Fiúk!
Régen beszéltünk a modulozás részleteiről! Viszünk modult, lábat. Help-ez kolléga említette hoz trafót, erősítőt. Kérdésem a modulokat összekötő csavarok milyenek legyenek, illetve rutinosabb tagjaink, ha átgondolnák mire lehet még szükségünk...
(#9241) PéTTer hozzászólása Válasz Okt 5, 2012
egy kis TT, H0, kerti vasút
Bővebben: Link

A linket átírtam egy kaTTintósra.
Frankye
(#9243) Gashpy válasza PéTTer hozzászólására (#9239) Válasz Okt 5, 2012
A szabványunkban 8 mm-es (szárnyas) csavarokról és anyákról, valamint mindkét oldalra alátétekről van szó. Vagy ezzel egyenértékűen erős és stabil, gyors és könnyű szerelhetőséget biztosító kötőelem. (ha jól emlékszem, valami bicikli gyorszárról volt szó)

Egyébként holnap egész nap a Füstiben leszek, főleg a német modulosoknál. Ők is szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre. (én meg szívesen tolmácsolok )
(#9250) Frankye válasza PéTTer hozzászólására (#9241) Válasz Okt 6, 2012
Nem semmi a tartálykocsi gurítása!
Amúgy az összes asztal, amit bemutat, nagyon szép, mesterien kivitelezett cucc.
A kerti vasutak pedig... Hát, kerti vasutak! (Imádom őket!)
(#9251) masTTertape hozzászólása Válasz Okt 6, 2012
Kedves MéreTTársak,

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a Temofesztet, mert igen magas a TT-s penetráció. Mind kiállítói, mind pedig látogatói oldalon, tehát garantáltan min. fél napos elfoglaltság, ha valaki kimegy/kijön. Csodaszép modellek (ModeliTT/GabaTT), csodaszép asztalok, modulok, szóval ismét egy jól összehozott buli - nekünk.

(időnként még Moderátorunkkal is össze lehet futni, aki nem rejti szigorú és félelmet keltő nick mögé valós személyét. )
(#9252) Frankye válasza masTTertape hozzászólására (#9251) Válasz Okt 6, 2012
Ez csak tegnap volt, sajnos ma és holnap már nem tudok kimenni, de azért jó volt élőben is találkozni Veled.
Egyébként tényleg nívós kiállítás, mindenkinek tiszta szívvel ajánlom, érdemes megnézni!
(#9271) bcs szgab hozzászólása Válasz Okt 6, 2012
Üdv a 120-as kórTTerem minden kedves ápoltjának
Ha valakinek fali vitrinre lenne szüksége akkor kukkantson be az " Apró" -rovatba, meghirdettem egyet.
Jó hétvégét mindenkinek
(#9277) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#9251) Válasz Okt 6, 2012
Kint voltam, elképedtem. Gashpynak jól áll a kezében a FRED
(#9279) balatonperes válasza csíkosháTTú hozzászólására (#9216) Válasz Okt 6, 2012
'Mester Úr'! SOS baj keletkezett, szaktanácsi kérdés ment emailban!
(#9280) róbertke válasza balatonperes hozzászólására (#9279) Válasz Okt 6, 2012
Próbáld meg telefonon felhívni, hétvégén nem annyira fogékony az "emilre"
(#9281) róbertke hozzászólása Válasz Okt 6, 2012
Tessék csak kimenni a füstibe, más mérettársaktól is el lehet "lesni" fogásokat, ötleteket.
(#9282) balatonperes válasza róbertke hozzászólására (#9280) Válasz Okt 6, 2012
Köszi! (nem nekem sós....., és holnap ez úgysem orvosolható,sajna)
(#9283) róbertke hozzászólása Válasz Okt 6, 2012
Nekem hab a tortán, hogy 40 év után újból "Trumanozhattam" ....
(#9286) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#9283) Válasz Okt 6, 2012
Én meg azon képedtem, hogy Dani Szabinak úgyanolyan jól áll a Truman, mint a Taurus. (ő a mozdonyvezető)
(#9287) help-ez hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Most derült ki,hogy nem tudok menni a füstibe.
Kérek képeket,videó(kat) a buliról.

L.
(#9288) masTTertape válasza help-ez hozzászólására (#9287) Válasz Okt 7, 2012
A klub hivatalos stábja dolgozik az ügyön.
(#9298) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#9277) Válasz Okt 7, 2012
Hehe, nem gondoltad volna, mi?

(én sem...)

Mindenesetre nagy élmény volt számomra. Bár tegnap nem volt annyi időm körbenézni, a németek asztalán is sok érdekeset láttam. Amin leginkább eldobtam az agyam, az a működő hídmérleg volt...
Sok olyan járművel vonultak fel, amit itthon sokan csak hírből, vagy egyáltalán nem ismerünk.

Sok kórteremtárssal sikerült beszélgetni. Ha valakit pedig nem ismertem fel, attól elnézést kérek, sokszor elfoglalt a vonatvezetés.

Az utolsó órában pedig egy kis csemegére is sor került: A nemrég átvett Nyalókámat - amelybe sikerült helyesen betenni a dekódert - próbáltuk ki az asztalon egyik alkotójával - Gáborral (asztala a német modulokkal szemközt volt). A próbamenet sikeres és egyben tanulságos is volt: A normál 2,07-es síneken nem volt gond, viszont az alacsonyabb, TT-filigran sínekkel épített modulokon bizony kattogott és kicsit akadozott is.
Végeztünk egy szerelvénypróbát is: a kb 1,5 m-es szerelvény mozgatása gond nélkül ment. A hosszabbal viszont már kipörgött a kereke, igaz itt már az alacsonyabb sínek voltak...
A modell maga tetszett a német srácoknak is, csak a sárga LED volt az egyetlen, aminek a cseréjét melegfényű fehérre ajánlották.

Sokaknak tetszett a tárolópályaudvar is, mivel rendkívül egyszerű és helytakarékos megoldás. Csináltam róla néhány fényképet...

Most hirtelen ennyi, megyek a házimunka frontjára, mert tegnap a Füstiben voltam
(#9300) Frankye válasza Gashpy hozzászólására (#9298) Válasz Okt 7, 2012
Idézet:
„Csináltam róla néhány fényképet... ”

Megosztod velünk is?
(#9305) Gashpy válasza Frankye hozzászólására (#9300) Válasz Okt 7, 2012
természetesen, csak majd este, mert a gépben vannak, most meg vár a mosogatás...

Aki tegnap , annak másnap

(annyira azért nem olyan hárpia ám az én kicsi párom!!! )
(#9306) Uplink hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
TTomasz, ugy nez ki, hogy csutortokon tudok menni a topiktalira... Viszem, ha el nem felejtem, a helix doksit.

A bejutashoz most kivel kell egyeztetni?
(#9307) KicsiTT válasza Gashpy hozzászólására (#9298) Válasz Okt 7, 2012
Pénteken volt szerencsém nyitástól du. 4-ig kint lenni a kiállításon. Nekem fantasztikus volt. TT-s szempontból is szuper látnivalók vannak + az emberi kapcsolatok. Több klubbtaggal és baráttal sikerült beszélgetnem.
Enyedi Laci sajnos a lottó 5-ös nem jött össze
A csodás gőzmozdony projektet halasztanom kell, de továbbra is fenntartom, ha valami csoda folytán több pénzem lesz annál, hogy "fussa" a 15 dkg parízeren túlra is kereslek Téged és Gábort mert ezek a gőzmozdonyok szuperek!!
(#9308) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#9286) Válasz Okt 7, 2012
Veresegyháziak által Dr Károly Imre emlékére készített kiállítást lefényképezted, filmre vetted? Megadta magát a gépem ...
(#9309) jvnd hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
A kiállításon többek között ilyet is lehetett élőben látni. (Kinti kép ízelítőül.)

MOZD411_1.jpg

(#9310) masTTertape válasza róbertke hozzászólására (#9308) Válasz Okt 7, 2012
Filmre vettem. Most hívom elő.

Mélységes tiszteletem Imre bácsi emléke, munkássága és Gombos Pistáék munkája előtt, de sajnos az üveg képkeretes, vitrines megoldás éppen a fotózás/filmezést nehezíti meg. Ettől függetlenül dokumentáltam a kiállítást.
(#9311) Frankye válasza masTTertape hozzászólására (#9310) Válasz Okt 7, 2012
Akkor a Te dokumentációdat is várjuk!
(#9312) Frankye válasza Gashpy hozzászólására (#9305) Válasz Okt 7, 2012
Jobbulást!
(#9314) TTomasz válasza Uplink hozzászólására (#9306) Válasz Okt 7, 2012
Hurrá-hurrá A hélixes cuccot köszi!
A portán azt mondod, hogy a TT klubba jöttél , esteleg a klubigazolványt megmutatod. A terepet meg már ismered.Nem változott e téren semmi Esetleg íves modult is hozol? ( emlékeim szerint te azt rendeltél)
(#9318) aTTila11 hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Üdvözletem!
Biztos nem ismertek, hát Én se titeket
Eddig Enyedi Lászlóval találkoztam, vele is tegnap a TEMOFESZTEN. Láttam kint masTTertape-et is, a szép méretes felszerelésével, meg Gasphy-t a FREMO asztal körül fordító szerepét játszva.
Remélem jövőre elkezdhetem TT-s asztalom építését, aminek eddig pénz hiány és időhiány miatt nem tudtam nekiindulni (ha a gimnáziumban ülésért fizetnének, és még szabadság is lenne mindez nem lenne akadály ).
Egyenlőre ennyit magamról, hoztam nektek képeket a fesztről, csak TT-sek vannak köztük! Jó nézelődést
TEMOFESZT Galéria
Üdv: aTTila
(#9319) Gashpy hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Most olvastam:

A Tillig állítólag áttervezi az EW2 és EW3 kitérőit, hogy a 2 végállásban rögzüljenek és mágneses állítóművel is mozgathatók legyenek.

Az EW1-rőé nincs szó...
(#9320) hobbyTT hozzászólása Válasz Okt 7, 2012
Üdvözlök mindenkit ezen az új helyen. A kiállítás nagyon színvonalas volt. Nagyon tetszettek Gábor és László munkái.A Rokal asztalon lévő Santa Fe mozdonnyal régóta szemezek. Érdemes volt sokat utazni és elmenni és egy kicsit beszélgetni.
Legyen egy pillanatkép a kiállításról azoknak akik nem voltak ott. Talán nem kell bemutatni ki van a képen. (Remélem nem tiltanak ki a kép miatt!)

üdv Nagy Róbert
hobbyTT

DSCF0293.JPG

(#9324) Gashpy válasza hobbyTT hozzászólására (#9320) Válasz Okt 7, 2012
Sőt!

Legalább meg tudom mutatni, hogy tényleg ott voltam
(#9326) bcs szgab válasza aTTila11 hozzászólására (#9318) Válasz Okt 7, 2012
Remek képek , köszönjük És üdv a 120-as kórTTeremben
(#9336) gumidani válasza róbertke hozzászólására (#9308) Válasz Okt 8, 2012
Jobban szoktak sikerülni a 1:1 méretarányúak képei.

DSCF7035.JPG

DSCF7036.JPG

(#9337) tt73 válasza Gashpy hozzászólására (#9324) Válasz Okt 8, 2012
Sőt, arra is bizonyíték, hogy a klub hivatalos filmes stábja dolgozik.

Gashpy! Örülök, hogy legalább veled összefutottam!
(#9338) tt73 válasza tt73 hozzászólására (#9337) Válasz Okt 8, 2012
Sőt, a masTTertape még a LEGO terepasztalon is képviseltette magát!

IMG_2738.jpg

(#9339) tt73 hozzászólása Válasz Okt 8, 2012
Íme az én impresszióm az idei TEMOFESZT-ről, úgy általánosan.

TEMOFESZT 2012 - album
(#9340) tt73 válasza Gashpy hozzászólására (#9319) Válasz Okt 8, 2012
Ó jajj. És akkor most érdemes még begyűjteni a meglévő EW2 készletet (mert hogy az új asztalhoz már elkezdtem gyűjtögetni), vagy az új jobb lesz majd?
(#9341) reszelozsir hozzászólása Válasz Okt 8, 2012
Szervusztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a hétvégi kiállításon az üzletek közül kinél voltak azok a "műanyag profilszálak" (hú, de hülyén fogalmaztam...). Néztem ott őket, de szokás szerint két nap múlva esett le, hogy mire is lenne jó nekem.
(#9343) balatonperes válasza reszelozsir hozzászólására (#9341) Válasz Okt 8, 2012
(a fogalmazás tökéletes!)

szerintem, erre gondolsz
(#9344) sunocske válasza tt73 hozzászólására (#9339) Válasz Okt 8, 2012
Úgy látom, valakinek nem kerülte el a figyelmét az általam készített vörös tárcsa (a Gyermekvasút-modul végén)!
(#9347) tt73 válasza sunocske hozzászólására (#9344) Válasz Okt 8, 2012
Kicsit "meta" lett. Így is megfelel a forgalmi utasításoknak?
(#9348) sunocske válasza tt73 hozzászólására (#9347) Válasz Okt 8, 2012
Célját elérte, szóval...
(#9349) buczimaci hozzászólása Válasz Okt 8, 2012
SziaszTTok!!!
Először voltam kiállító a "játszóasztalommal". Meg kell mondanom, hogy nagy élmény volt kiállítónak lenni. Egy kissé elfáradtam ugyan az öt nap alatt, de a kellemes élmények kárpótolnak. Nagyon jól éreztem magam és szeretném ezt az érzést többször is megélni. Szeretném felajánlani magam hasonló rendezvényekre. Azt szeretném,
ha valaki/-kik/ látta-látták az asztalomat /ROKAL/ mondjon valami véleményt őszintén. Tudom nem, hogy nem minden a legjobb rajta, főleg az arányokra gondolok, de ez ügyben különféle objektív akadályokra kellene hivatkoznom
/az iTThoni helyhiány/
Szóval ha tudtok valamiről..........

buczimaci
(#9351) tt73 válasza buczimaci hozzászólására (#9349) Válasz Okt 8, 2012
Ha te voltál az, aki kezembe adtad egyik féltett mozdonyodat, akkor láttam az asztalt és nagyon tetszett! Főként azt tiszteltem benne, hogy ilyen koros darabokból milyen jól működő pályát lehetett építeni és persze az egész a mi méretünkben! (azt hiszem néhány fényképet találsz is róla az albumomban)
(#9352) help-ez hozzászólása Válasz Okt 8, 2012
Nem jutottam ki a kiállításra,de azért munkálkodtam

2 db betonaljas kitérő(a készülő huzentrággerhez--ezért hosszabb az egyenes szakasz).

CIMG9021.JPG

(#9353) buczimaci válasza tt73 hozzászólására (#9351) Válasz Okt 8, 2012
Igen én voltam az. Megtaláltam a fotókat is.
Köszönöm, hogy felraktad
Csináltam videó felvételt, majd megpróbálom betölteni valahogy. elég ügyetlen vagyok ebben a műfajban. Mármint a bemásolásban. Majd kísérletezem!
(#9355) TTomasz válasza help-ez hozzászólására (#9352) Válasz Okt 8, 2012
Hamarosan felkészülhetsz a Tillig gyár megrendelésére a betonaljas váltókból
(#9356) TTomasz válasza tt73 hozzászólására (#9340) Válasz Okt 8, 2012
A jelenlegi konstrukciót ( EW2)a ma kapható Tillig felső állítómű nem tudja vezérelni. ( nem azért mert nincs felfogatási lehetőség ) Mindenképpen változtatni kell rajta, ha olyasmi megoldást akarnak , mint pl. Kühn.
Vagy egy csukló pont kell, mint az EW1-nél vagy lágyabb fém. Vagy egy 3.megoldás, amit a Tillig kitalál és azt nem ismerem A jelenlegi EW2-3 váltó azért jó mert, tökéletes
(#9357) sunocske válasza TTomasz hozzászólására (#9356) Válasz Okt 8, 2012
Én a gyártó helyében azon gondolkodnék el, hogy kell-e, érdemes-e a nagyvasúthoz hasonlóan a rugalmas csúcssínt modellezni?

Úgy vettem észre, hogy mindenki szív vele. És nincs "B-terv", hogy akkor inkább a kevésbé szép (nagyvasúton elavult konstrukció) forgócsapos/gyökcsapos (rövidebb, "vasutas" nevén gyökös) váltót építsen be, amin el tudna menni a tíztengelyes gőzmozdonya...
Lapozás       6/436    
Frissek
  2024. Nov, 26. Kedd
16:29:09
  Jelenleg 17 fő olvassa az oldalt
Hirdetés