Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       11/436    
(#9728) maTTato válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9722) Válasz Okt 16, 2012
Szépen alakul Laci bátyám!!
Az a zöld izé középen valami víztározó lesz?
(#9729) Lezlinilzen válasza maTTato hozzászólására (#9728) Válasz Okt 16, 2012
Igen!
(#9730) Gashpy válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9729) Válasz Okt 16, 2012
Az ihellet a szomszédban hever!
Azt hiszem, hamarosan megint tiszteletemet kellene tennem Nálad...
(#9731) Lezlinilzen válasza Gashpy hozzászólására (#9730) Válasz Okt 16, 2012
Örömmel várlak mindnyájatokat!
(#9732) terkoz válasza masTTertape hozzászólására (#9717) Válasz Okt 16, 2012
Csupa csupa finomság!
Az alapgyógyszer a forralt bor.
Még megemlíteném a zsálya, kakukkfű, citromfű teát, egy kis fokhagymás pirítóssal.
(Azért ezt a fokhagymát érdemes egyeztetni életem értelmével)
(#9733) Gashpy válasza terkoz hozzászólására (#9732) Válasz Okt 16, 2012
Ugye a fokhagymát szokták használni a vámpírok ellen is?
(#9734) terkoz válasza masTTertape hozzászólására (#9716) Válasz Okt 16, 2012
Szia Gábor!
Elvileg egy tornaterem (25x13m) fél napig használható. Reggeltől du 3-ig. csüt, pént, szomb. Aztán bérlők jönnek, tehát addigra szét kell bontani.
Ha nem szükséges ekkora helyiség egy tanterem (10x6m)akár egyész hétvégére igénybe vehető.
Ha tanteremben építünk, alkalmasint az asztalok tetején, lábszerelés nélkül is el lehetünk.
Mindenképen javasolnék egy bejárást előtte.
A Moszkva tértől a 2. villamos megálló, a Körszálló mellett kb 8 perc hegynek fel.
Kocsival a Moszkva tér felől Szilágyi E. fasor, Trombitás u. Lorántffy Zs u. Az utca fizető parkoló, de van beállási lehetőség az udvarra.
üdvgyuri

névtelen.JPG

(#9735) terkoz válasza Gashpy hozzászólására (#9733) Válasz Okt 16, 2012
Igen nagyon hatásos!
(#9736) maTTato válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9729) Válasz Okt 16, 2012
(#9737) gHostmaTT hozzászólása Válasz Okt 16, 2012
Üdv mindenkinek akkor iTT újra!

Kicsit lemaradtam a fejleményekről, így köszönöm az átirányítást Gábornak

A másik fórumon - nevezzük volt fórumon - megosztott képet belinkelem ide is.

Kuppelkasten, ahogy megtudtam a nevét.
Valakinek van e ilyen?

Köszönettel

4126_2_big.jpg

(#9738) szergely001 hozzászólása Válasz Okt 16, 2012
Sziasztok!
Én is megtértem
(#9739) masTTertape válasza gHostmaTT hozzászólására (#9737) Válasz Okt 16, 2012
Szia Máté,

Elviekben van kuppelkasten-be való kapcsolóm, de mindenképp látni kellene a beteget.
Szerintem úgyis jönnél hozzám, akkor majd megoldjuk.
Egyeztessünk!
G.
(#9740) wolfchild válasza gHostmaTT hozzászólására (#9737) Válasz Okt 16, 2012
Ajjaj, Vaterával vigyázzunk, túl sok a szemét....
(#9741) Frankye moderátori hozzászólása Válasz Okt 16, 2012
Srácok!
A fórumot tartsuk fenn a beszélgetés/tanácskérés és -adás céljára, ne ide rakjátok be a hirdetéseiteket! Arra való az Apróhirdetési rovat.

Köszönöm a megértést.
(#9742) masTTertape válasza Frankye hozzászólására (#9741) Válasz Okt 16, 2012
Bocsánat Legfőbb Moderátorunk , de a megszokás...
A korábbi helyünkön olyan kézenfekvő volt, hogy a TT-s topikon adtunk hírt az eladó holmijainkról, hogy ez a reflex még mindenkiben él.
Az oka egyértelmű: a TT méret viszonylag marginális egy-egy olyan börze topikon, ahol többnyire OFF, azaz H0 méretet hirdetnek. Éppen ezért tán kevesebb TT-s nézi, hisz nem érdekli őket az uralkodó méret. Ezért alakult ki az a szokás, hogy iTT, baráTTi körben ajánljuk a kimondottan TT-s portékákat.
Megmondom őszintén, hogy én még egyszer sem néztem el az 'Apró' oldalra...
Nem tudom, hogy e tekintetben lehetne-e lazítani a szabályzaton?
(#9743) BR01TT válasza masTTertape hozzászólására (#9742) Válasz Okt 16, 2012
Hát...........kicsit fel kell futtatni az "apró" oldalt.
TT ügyben mindenféleképp.
Megmondom őszintén, én is csak most a figyelmeztetés hatására néztem meg.
Rá kell hangolódni, hogy azt is rendszeresen meg nézze az ember.
(#9747) rákaTTantunk hozzászólása Válasz Okt 16, 2012
Off

Azért ez se rossz...

http://www.youtube.com/watch_popup?v=gn1qMYfFrro&feature=related
(#9749) balatonperes válasza rákaTTantunk hozzászólására (#9747) Válasz Okt 17, 2012
(#9750) tt73 válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9722) Válasz Okt 17, 2012
Ó régen várt toldás! Folyamatosan irigykedek, hogy mennyi időd van! Na jó, azért is.
(#9751) sunocske hozzászólása Válasz Okt 17, 2012
Mivel komolyan gondoljuk a modulozást, és esetleg FREMO jellegű játék is előfordulhat (ld. Temofeszt, H0 modulkígyó), gyártottam Kocsikártyát (kocsibárcát) meg Fuvarlevelet. A kocsibárcánál a két rész az egymás eleje-hátulja.

Lehet köpködni!

Az excel fájlt ide kattintva lehet letölteni.
(#9752) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#9751) Válasz Okt 17, 2012
A köpködés után lemaradt a szmájli:
(#9755) terkoz válasza sunocske hozzászólására (#9752) Válasz Okt 17, 2012
még ha lóvé lenne érdemes megköpködni
(#9756) Mk48 2024 válasza sunocske hozzászólására (#9751) Válasz Okt 17, 2012
Hali!

Akartalak hívni, de lemerült a kártyám.
Te használtál már vallejó water efects művizet?
Ha bárki más már használt ilyet, akkor szintén megköszönnék, némi segítséget.

Létezik, hogy téged láttalak Vasárnap estefele a 41esen?
(#9757) TTihi hozzászólása Válasz Okt 17, 2012
Üdv Mindenkinek!

Habár nem írtam oly sokszor a régi fórumra, de azért aktívan olvastam és okultam az ottaniakból. Zavaró volt, hogy "halott a kórterem", de egy kis keresgélés után örömmel látom, hogy csak áttolták egy szobával arrébb a lakókat
Örömünnep a nap végére. El is kezdem olvasni az elejétől, behozom a lemaradást.
(#9758) Frankye válasza masTTertape hozzászólására (#9742) Válasz Okt 17, 2012
Semmi gond, majd belejöttök Ti is. Nekem már megy...
(#9759) Frankye válasza sunocske hozzászólására (#9751) Válasz Okt 17, 2012
Ötletes! A képet kellene "automatikusan" betennie, akkor lenne igazán csúcs!
(#9760) balatonperes válasza Mk48 2024 hozzászólására (#9756) Válasz Okt 17, 2012
Használni nem használtam, még a 'víztiszta' műgyantát sem.
De, Itt nézd meg a dioráma készítést,ahol szernoh barátom önti a 'vizet'.

Ez,ha igaz, beszerezhető.Jó pár terepasztalon láttam már,modellező barátoknál.
(#9761) gHostmaTT válasza Frankye hozzászólására (#9741) Válasz Okt 17, 2012
OFF
elnézést a képért, nem hirdetni akartam, a vagon már az én tulajdonom, a licites oldalon vettem.
A fotó csak a hiányzó alkatrész miatt került fel amit kerestem - sajátot még nem tudtam csinálni róla.
csak a félreértés elkerülése végett írtam
köszönettel
Off vége
(#9762) etwg válasza Frankye hozzászólására (#9759) Válasz Okt 17, 2012
Én többfajta vizet használtam (az utobbi 40 évben )

Elöször volt az olcsó fehér faragasztó, ami ha megszárad átlátszóvá válik. Ha jo viz meder, akkor kitünö eredményt ad.
Késöbb használtam epoxit ami sajnos egy kicsit sárga, ami nem igen jo vizet ad. Viszont remek trükköket lehet csinálni, pl. hajszáritoval fujni igy´valodi hullámok keletkeznek benne.
Késöbb valamenyik virágboltban láttam két komponensü anyagot, amibe élö virágokat öntenek. Ez nagyon jólbevált, de azota sem láttam a boltokban.
A képen a legujabb terepasztalon a fiammal Woodland Scenic modellvizét használtuk. Szerintem ugyanaz, mint a fehér faragasztó. Ha az ember elöre kialakitja a vizmedrét, és nem tul vastagon önti le, akkor nagyon jó eredményt kap.

DSC07316.JPG

DSC07322.JPG

(#9763) etwg válasza etwg hozzászólására (#9762) Válasz Okt 17, 2012
Még 2 kép a munkafolyamatról:
Száradás után es elötte.

DSC07324.JPG

DSC07329.JPG

(#9764) Mk48 2024 válasza balatonperes hozzászólására (#9760) Válasz Okt 18, 2012
Köszönöm! Már vagy 100 szor megnéztem, de a gond az, hogy ez a vallejó már itthon van a polcon, de nincs rajta semmi érdemi leírás.
Ami nekem van az egy majonézhez hasonló állagú műgyanta, de nem tudom pl, hogy vízzel higíthatom-e, hogy a patakot kiőntsem vele, vagy sem. Am. vízbázisu, de azért inkább érdeklődőre fogtam, mielőtt kisérletezgetni kezdenék.
(#9765) sunocske válasza Frankye hozzászólására (#9759) Válasz Okt 18, 2012
Nem én találtam ki, én csak koppintottam!

A profibb klubok (pl. LAGYESZ) külön szoftvert használnak erre. Ott tényleg csak fel kell tölteni a képet
(#9766) bcs szgab hozzászólása Válasz Okt 18, 2012
Üdv!
Vízkészítésre jó lehet a kétkomponensű autólakk is több vékony rétegben kiöntve. Sőt, autófényező-szakboltokban árulnak műgyantát is kisebb kiszerelésben( Ablonczy-féle). Ezek általában sárga átlátszó gyanták (mézhez hasonlít a színük) , de nem is lényeg a víztiszta gyanta mert a természetes vizek ritkán "víztiszták".
(#9767) Lezlinilzen hozzászólása Válasz Okt 18, 2012
Jó reggelt Kórtársak!

Művízhez : ( milyen csúnya dolog, már ezt is hamisítják.. )

Én Faller művizet készülök használni. Árában jobban jöttem ki vele, mint bármelyik másikkal, és talán a neve magával hozza a minőséget is. Talán.
Magyar nyelvű útmutató ezen sincs, de az angolból annyi kiderül, hogy alá kell festeni, majd 2-3 mm vastag legyen egy-egy réteg. Köztük 24 óra száradást kell hagyni.
Az eredmény átlátszó és rugalmas felület lesz. A rugalmasság azért tetszik, mert a szállításnál valamennyire hajlani fog az asztal, amit például az autólakk vagy a műgyanta alapú ragasztó nem biztos, hogy repedés nélkül eltűrne.
(#9768) Lezlinilzen válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9767) Válasz Okt 18, 2012
Ahogy ébredezem, eszembe jut még pár dolog :
Adóba László ír a könyvében a Vallejo vízről. Vízbázisú, tehát temperával színezhető. Ő így színezi a vizet felhasználás előtt, ezzel imitálva a zavaros mély vizet. Én magam is így szeretném megoldani.
Az alsó réteg erősebben, a középső kevésbé színezett, a felső színtelen. A könyv fotója alapján nagyon szép lett az eredmény.
(#9769) bcs szgab válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9767) Válasz Okt 18, 2012
Igen, túl sok alakváltozást nem bír el egyik sem , de azért az autóknál is van elég komoly igénybevétel és ott is ki kell bírnia némi mozgást. Ez az ötlet inkább "kispénzű" megoldás, autófényezők boltja több van egy városban mint modellbolt
(#9770) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#9690) Válasz Okt 18, 2012
Idézet:
„Ami neked jó hely, az a KöKi Müller lehet.”

Ez az a Müller, ami ott az átjáróban van? Kívülről benéztem, de csupa csini csajszi mászkált a sorok között parfümöket, szépségápolási cikkeket mazsolázva.

Vagy az emeleten lenne? Láttam, hogy van mozgólépcső az üzletben, de nem mertem bemenni, mert féltem, hogy megszólal a "MAN IN SHOP ALERT" vészjelző
(#9771) Uplink hozzászólása Válasz Okt 18, 2012
Haliho...

A helyzet jelentosen nem valtozott,meg ma is itthon vagyok.
Help-ez toljuk at a jovo hetre, jo.
(#9772) TTomasz válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9767) Válasz Okt 18, 2012
Idézet:
„ A rugalmasság azért tetszik, mert a szállításnál valamennyire hajlani fog az asztal”
Hova fogod szállítani?
(#9773) TTomasz válasza sunocske hozzászólására (#9770) Válasz Okt 18, 2012
Igen, a Kökiben emeletes a Müller és a boltban is van mozgólépcső Tavaly karácsony előtt jártam ott utoljára

( egyébbként KaTTonai hsz.-a óta nem találok boltban barna alkoholos filcet) A Schneider 130 -ban létezik ilyen , de boltban nem lelem.
Lakkfilcet ajánlgatják, de félek az csillog, mint Salamon töke
(#9774) terkoz válasza sunocske hozzászólására (#9751) Válasz Okt 18, 2012
Szia!
Egy összeépítéshez ezek szerint menetrend is lesz?
A feltöltött kocsiknál lehet-e azonos pályaszám, vagy itt is, mint a H0 FREMO-ban át kell számozni a kocsikat?
Gépekről is készül adatbázis?
Csak magyar, vagy külországi gépek, szerelvények is kapnak pályaengedélyt? Pl: DR EpIII.
Lehet ezeket a kérdéseket Gasphy-hoz kellett volna intézzem?
üdvgyuri
(#9775) sunocske válasza terkoz hozzászólására (#9774) Válasz Okt 18, 2012
Véleményem szerint nem tudom.

Igazából csak feldobtam a témát, de tervezem, hogy egy kicsit bővebb lére eresztve írok egy szösszenetet erről az egészről.

Gashpy egy elejtett félmondatából azt szűrtem le, hogy a Füstiben megjelent modulos banda is szokott menetrenddel játszani (gondolom elsősorban akkor, amikor több ország csatlakozik egymáshoz és megtöltenek egy sportcsarnokot).

Az átszámozást nem tartom szükségesnek (főleg nem a mi méretünkben), mivel pl. a Res kocsimon a pályaszámot csak hunyorítva, 10 cm-ről lehet leolvasni.

Egyelőre inkább a formátumot kellene kritizálni (elképzelésem szerint A/5 jellegű lenne a mérete, ehhez megfelelő méretű fuvarlevelekkel)
(#9776) terkoz válasza sunocske hozzászólására (#9775) Válasz Okt 18, 2012
Ez az egyértelmű megkülönböztetés, ami a H0-ban van, nem teljesen felesleges, mert egy rendezésnél, vagy az elpakolásnál meg kell tudjuk különböztetni az azonos típusu és nemzetiségű kocsikat.
A bárca meg szerintem teljesen korrekt. lehet gyártani a rakományokat és a fuvarleveleket. Létezik olyan tasak, aminek a hátulja öntapadós. Azt rá lehet ragasztani a kocsibárcára, fuvarlevéltartónak.
(#9777) Lezlinilzen válasza TTomasz hozzászólására (#9772) Válasz Okt 18, 2012
Kiállításra. Aztán vagy megbánom, vagy nem. Majd látjuk.
(#9778) TTomasz válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9777) Válasz Okt 18, 2012
Szabad érdeklődni, hogy mikor és hol lesz ez a kiállítás?
(#9780) sunocske válasza terkoz hozzászólására (#9776) Válasz Okt 18, 2012
Oké, de pl. ha a kocsi aljára egy öntapadós matricán feltűnteted a kocsibárca hátulján lévő egyedi azonosítót (monogram + országkód, esetedben: KGYHUN, nekem pedig PDIHUN), akkor már meg tudjuk különböztetni. És hogy miért pont a kocsi aljára? Mert azt üzemszerűen nem látod!

El nem tudom képzelni, hogy a Füstiben látott kb. negyven önürítős és ugyanennyi Eas kocsinak mind-mind egyedi pályaszáma volt - bár ettől még nem lehetetlen
(#9781) terkoz válasza TTomasz hozzászólására (#9778) Válasz Okt 18, 2012
Ez engem is érdekelne. Jó lenne már élőben látni!
(#9782) terkoz válasza sunocske hozzászólására (#9780) Válasz Okt 18, 2012
Amikor utoljára a magyar H0 FREMO-s kocsiadatbázisban jártam, egy pályaszámot csak egyszer lehetett feltölteni. Ergó, minden kocsi más számon szerepel. Úgy emlékszem, hogy ezt a valóságban is meg lehet találni.
(#9783) DinoTT hozzászólása Válasz Okt 18, 2012
Sziasztok!

Én rákérdeztem erre Bad Dürrenbergben a AKTT modulos összejövetelen amit a leunai utunk alatt ejtettünk útba.
Ott 2+2 jegyű kódok voltak arany vagy ezüst filccel a kocsik aljára kinematikákra vagy a köré írva.

Ugyanez a kód persze szerepel a kocsi bárcán is.

P9010270.JPG

P9010271.JPG

P9010272.JPG

(#9784) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9783) Válasz Okt 18, 2012
Csak én nem látom ezt a 2+2 jegyű kódot? Hol keressem a bárcán?
Lapozás       11/436    
Frissek
  2024. Nov, 26. Kedd
14:44:20
  Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt
Hirdetés