|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#9786) DinoTT válasza sunocske hozzászólására (#9784)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Valószínűleg nem 2+2 mindenkinek csak pont az pár amit kézből mutattak. A középső képen az alsó középső téglalap jobb felső srakában van: E-RaGra jelölés.
|
(#9787) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9786)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Na, lényegében valami ilyesmi az én verzióm is, bár ott a kód nem tartalmazza a kocsitípust (ami szerintem felesleges, mivel a kocsi fősorozatjelét látod a kocsibárcán is, meg a kocsin is - egy E kocsit azért meg lehet különböztetni egy Res-től).
*** UPDATE ***
Jobban belegondolva mégsincs egészen rendben a dolog. A hétvégén ha lesz egy kis időm, akkor megpróbálok létrehozni egy adatbázis jellegű valamit a járműállományomról. Aztán kísérletezem a különböző összetételű azonosítókkal, hogy melyik lenne a legjobb. |
(#9788) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9783)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Még valami:
Meg kéne tudni, hogy ők hogyan csinálják a bárcákat (milyen szoftverrel meg ilyenek), és hogy esetleg elkérhetjük-e tőlük. |
(#9789) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#9780)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Gyors reakció:
A kocsik alján nekem pl ez van alkoholos tűfilccel felírva:
HUBEG 32
A bárcázás szerintem OK, de ne miszitfikájuk túl! Találtam a neten én is egy olyan táblázatot, ami egyben adatbázis is és abból lehet mindig kiválogatni, hogy melyik kocsinak nyomtatunk. Ha lesz időm, befejezem a magyarítáűst és fel is teszem valahova.
Ha majd összejövünk egyszer, és meg van hirdetve, hogy pl. 1970-75 közötti répakampány a téma, akkor bizony érdemes az oda illő kocsikat használni...
De ha örömvonatozás van, akkor lehet vegyesen is közlekedni...
Szerintem... |
(#9790) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
OFF
SOS!
Lányomék jövő héten indulnak a show-tánc EB-n, amire megígértem, hogy kiegészítem a díszletüket.
Ezt A0-s méretű lapokra kezdtem nyomtatni, azonban a munka felénél bedöglött a cégnél a plotter.
szombaton pedig díszletes próbát tartanak és addig jó lenne elkészülnöm vele...
Tud-e valaki segíteni 3 db lap (A0, azaz ca 610x1220 mm) kedvező árú kinyomtatásában?
vázlatosan a képen láthatótól lenne szó. (ez egy repülő függőleges vezérsíkjának felső része akar lenni...)
Segítséget előre is köszönöm!!!
ON
|
|
(#9792) DinoTT válasza Gashpy hozzászólására (#9789)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Sziasztok!
legegyszerűbb szerintem egy Word/Excel "körlevél" dokumentum. Wordben meg kell szépen csinálni a bárca 2 oldalát. Csinálni egy minta XLS-t amiből gyűjti az adatokat. Ezt publikáljuk. Ha valaki beleírja ebbe az XLS-be a saját gördülő állományát utána csak össze kell másolni a résztvevők XLS fájljait. Abból lehet válogatni és ha mégis bárcázni akarunk akkor mindenki maga ki tudja nyomtat a körlevél doksiból a megfelelő bárcákat a járműveinek és csak azt hozza el ami használva lesz. Vagy van ennél egy szebb megoldás is: webes adatbázis felhasználó szintű hozzáférésekkel. mindenki felviszi a saját járműveit és innen lehet leválogatni egyből egy táblázatba amiből megint lehet bárcát járűösszeállítást készíteni. De ez úgy is működhet, hogy csak az adott összejövetelre van feltöltve a "felkínált" járművekkel. ekkor is csak mindeki csinál egy saját táblázatot azt beküldi és utána lehet válogatni.
Bármelyikben szívesen részt veszek az elkészítésben ha megszületik a közös döntés.
Vélemény? Merre tovább? |
(#9793) Frankye válasza DinoTT hozzászólására (#9792)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Nekem a webes elképzelés a legszimpatikusabb, bár a partvonal mellől ne akarjunk gólt lőni, ugye... |
(#9794) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Uraim!
Ugyan nem vagyok klubtag (még ), de ha partvonalról beleszólhatok, a webes megoldást javasolnám. Már mindenki eléri, és ha valami egyszer egy jól átgondolt rendszerbe belekerül, akkor a többieknek nem kell körmölni, ezen felül mindig naprakész. |
(#9795) kaTTonai válasza TTomasz hozzászólására (#9773)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Szia!
Vedd meg a lakkfilcet én is azt használtam...
Edding 751 1-2 mm-es.
Nálunk lehet kapni komolyabb írószerboltban.
Nekem bevált,nem csillog.
Üdv:Miki
|
(#9796) kaTTonai válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9777)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Szia!
Jajajajaj bár semmi közöm hozzá én féltem...
Hol lesz látható?
Üdv:Miki |
(#9800) Mk48 2024 válasza Lezlinilzen hozzászólására (#9768)
|
Válasz •
|
Okt 18, 2012 |
|
Köszönöm neked és a többieknek is!
Az említett könyv, vizes részét térköz sporttársnak köszönhetően, volt szerencsém megtekinteni, de a Water Effects- nek egészen más az állaga, mint a Still water-nek.
Tehát amit továbra sem tudok, (csak sejteni merem, hogy) hogy kell-e higítanom.
|
|
(#9804) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9792)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Ez a webes dolog nekem is tetszik, csak ahhoz nem értek, ennek eredménye az általam bemutatott excel tábla (mert azt meg napi szinten használom, jól ismerem, tehát kézenfekvőnek tűnt). A következő modulozásra összeszedem a további vitapontokat is (megoldási javaslatokkal). |
(#9805) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Én szívesen megcsinálom csak legyen a többség által elfogadva. Aki nincs itt azokkal is meg kéne vitatni egy köremail formájában (ha megvan valakinek az összes név és cím). |
(#9806) TTomasz válasza kaTTonai hozzászólására (#9795)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Hurrá Az van az Örsön is! Köszi |
(#9807) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9805)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Közben Gashpy küldött nekem egy excel táblát, amibe beleszerelmesedtem (viszont le kéne fordítani magyarra, mert németül nem tudok - még).
|
(#9809) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Jó reggelt mindenkinek!
Csendben teszem közzé, mert még semmi nem biztos: az asztalom december első és/vagy második hétvégéjén lesz kiállítva Szombathelyen az MMIK-ban.
|
(#9810) etwg hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
|
(#9812) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#9810)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
|
(#9815) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#9812)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Nem tudom, erröl a PC-röl nem elérhetö. (de a másikon le van mentve ) |
(#9817) Frankye moderátori
hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
A terepasztal-építéssel, és a nikecell felhasználásával kapcsolatos beszélgetés hozzászólásait áthelyeztem ebbe a témába.
Kérem, hogy a terepépítéssel, terepasztal-építéssel kapcsolatos dolgokat (és így a "vizeseket is) ebben folytassátok, legyetek szívesek!
Köszönöm. |
(#9819) DinoTT válasza sunocske hozzászólására (#9807)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Megkaphatom én is? |
(#9820) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#9819)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Elvileg már ott van =) |
(#9821) terkoz válasza etwg hozzászólására (#9815)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
......(de a másikon le van mentve ) .......
Az jó, mert már csak az van.
Gyorsreagálásútraktor |
(#9822) baktter hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
SziaszTTok!
Megmutatnám a teljesen saját tervezésű és kivitelezésű fordíTTóforongomat. |
|
(#9823) PéTTer válasza Gashpy hozzászólására (#9790)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Off
sajna csak SRA 3-ig megy.
On |
(#9824) etwg válasza baktter hozzászólására (#9822)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Szép! |
(#9828) TT Putz válasza baktter hozzászólására (#9822)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Kedves baktter!!!
Vigyázz, rossz helyre tetted a képet!!!
Hamarosan elköltöztetik... |
(#9829) Gashpy válasza PéTTer hozzászólására (#9823)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
OFF
Köszönöm az eddigi felajánlásokat, végül sikerült megoldani. Már fúr-faragás is volt este a témában.
ON |
(#9831) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Bárcatéma.
Mi van akkor, ha merünk újat álmodni és kitalálunk egy vonalkódos, vagy QR kódos azonosítást?
A komoly játéknál úgyis lenne egy adminisztrátori laptop, amire akárhogy, vagy scanner-el, vagy telefonon keresztül eljuttatjuk a játékban részvevő kocsikat és a rendszer összeveti azt az adatbázissal.
Természetesen lehetne a programnak egy olyan kimenet, ahol a hagyományos, papíralapú bárcára nyomtatná ki az adatokat. Lamináló gép van, tehát akár azon nyomban bárcásítható a játék.
Vélemény? |
(#9832) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Kedves Topiktársak,
Rendkívül békés és barátságos ez a csapat, de, vagy és éppen ezért szóvá kell tenni egy apróságot, ami az elmúlt napokban kisebb feszültséget generált a háttérben.
Nem tudom pontosan hányan jöttünk át a régi kórteremből, de az ottaniak jelentős hányadát, sőt egyre több új ápolt társat is látunk itt. A régi felület sok szempontból felhasználóbarátabb volt, de mint tudjuk, minden újdonságot csak idő kérdése megszokni és - mivel mind ifjak vagyunk - hamar át tudunk térni jelen kezelői felület adta lehetőségekre. Ezzel szerintem egyáltalán nincs gond.
A feszültséget inkább a tartalmi oldalon tapasztalható szabályalkalmazások keltik. A korábban megszokott és a TT-s modellezésben nagyon jól kereshető témakezelés itt most úgy látszik, hogy akadályokba ütközik. Bár hosszú évek munkája fekszik benne, hogy a TT méretet valahol kezelje a vasútmodellező társadalom, mégis egy-egy újabb közösségben a "kályhától" kell kezdeni a létjogosultság megértetését. Szerény véleményem szerint ide tartozik az, hogy a méreten belüli, összes témát az össz-vasútmodellezői (és tudjuk, hogy ez főleg H0-ra szorítkozik) tematikák szerint kellene kezelnünk, ami viszont a kérdések, témafelvetések és a rájuk adott válaszok követhetőségét veszélyezteti. Mivel ebben a topikban a többség ismeri egymást, tudja, hogy mely nick mögött ki áll, milyen ember valójában, így nagyjából ismeri a hozzászóló gondolatmenetét, logikáját. Ha ezeket az eszmecsere-íveket az amúgy rendkívül kedves és szimpatikus moderátorunk meg-meg töri, akkor - bár a fórum az eredeti szerkezeti egységét megőrzi, de - a felhasználó kedvét veszti a további hozzászóláshoz.
A mai témaáthelyezés után nekem személy szerint elment a kedvem, hogy végigolvassam a hozzászólásokat. A magam részéről a korábbi fórumon sem ugráltam a topikok között, 99%-ban a TT-sen voltam. (a maradék az opel vectrás volt )
De ez csak a saját véleményem. Mindezt megosztottam Frankye-vel is, aki válaszolt is nekem.
Viszont többen jelezték felém, hogy ez, így nem jó.
Szeretném feltenni azt a tiszteletteljes kérdést a topiktársaknak, hogy természetesen elfogadva jelen fórum szabályait, megpróbálunk alkalmazkodni az általunk nem kedvelt rendhez, vagy bizakodjunk abban, hogy a fórum vezetése és a moderatúra kicsit rugalmasabban fogadja egy regisztráltan 182 fős, de a "partvonalon kívüliekkel" együtt akár 220-250 fős közösség kívánságait és igényeit?
A legvégső esetben lehetőség van akár a bttb.hu-n, vagy bárhol máshol egy teljesen új, önmoderáló fórumot is létrehozni, de ennek beindítása iszonyatos munka lenne, nem tudom, hogy ki vállalná.
Szerény vágyam és véleményem, hogy jelen felületen meg tudunk egyezni a szabályok ilyetén lazításán.
Bízom benne. |
(#9833) kombi válasza Gashpy hozzászólására (#9671)
|
Válasz •
|
Okt 19, 2012 |
|
Zárlámpa ügyben freemailed jött |
(#9835) terkoz válasza masTTertape hozzászólására (#9832)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Kapcsolódnék a felvetéshez!
Ezen a felületen modellezési területenként van meghatározva a lehetőség a beszélgetésre. Valószínű (remélhetőleg) valamilyen közakarat érvényesülése által kijelölt témák szerint. Mivel a Hobbi Vasút olvasói különböző méretarányok kedvelői ez nagyon logikus rendszerezési elvnek tűnik.
A mi közösségünk egy méretarány köré csoportosult és a technikai kérdések is mindíg ezen a méretarányon belül találnak választ. Persze bizonyos esetekben nem kizárható, hogy a nálunk felmerült kérdésre a megoldást más méretarány kedvelője is használni tudja.
Innentől kezdve elvi kérdés, hogy az egymást személyesen is ismerő közösség tagjainak méretarányhoz kötődő beszélgetéseit a méretarány, esetünkben a meg is fogalmazott: TT klubtopik felületén tárgyalhassuk, vagy a klubtól távolabb helyezkedő modellezőtársak igénye érdekében tagoljuk több felületre a klubban folyó társalgást, kétség kívül a klub tagjainak evvel bizonyos kényelmetlenséget okozva.
Szerény véleményem szerint, ha erre a technikai lehetőség adott, hagyni kéne a klubban folyó eszmecserét egy helyen bonyolódni.
Gondolom ezt annak a tapasztalatnak birtokában, mi szerint a régi helyünkön is sok, egyéb méretarányban építő modellező is látogatást tett, néhányuk ide is követve a TT-seket, tudva, hogy bizton számíthat a közösség segítőkészségére és tagjai között szerényen megbúvó nagytudású, sok éves tapasztalattal bíró modellező társakra.
Kérem, írjátok meg a véleményeteket többen is, hogy modink ne egy két ember véleménye alapján kelljen döntést hozzon, hanem ténylegesen a közösség szándéka tükröződjön, evvel is segítve Őt a döntéshozatalban.
üdvgyuri |
(#9836) TTomasz válasza terkoz hozzászólására (#9835)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Mindhármatoknak igaza van! Én szeretem a precizitást, így megértem Frankye elképzeléseit az itteni fórumom kialakított korábbi rendről. DE baj valóban ott van nálam is amit masTTertape ír. Én oda át is csak a TT-be... olvastam. Ha nagyon ráértem max. a digi topikba átmentem JVND és CsíkosháTTú hsz-it olvasni. És azzal hogy a TT-sek beszélgetéseit egy helyen olvasnám, úgy tűnik, nem lennék egyedül. Itt igazolnám térköz mondatát: Idézet: „Szerény véleményem szerint, ha erre a technikai lehetőség adott, hagyni kéne a klubban folyó eszmecserét egy helyen bonyolódni” .
Pl.: az EPS-ből asztal építés szerintem nem alkalmazható H0 ban, mert ott már olyan súlyok vannak....( Csíkos múltkor mutatott egy H0 mozdonyt....daruval vette ki a táskájából )
De mivel sokan csak ezt a felületet olvassák egy TT eladó cucc is talál leghamarabb gazdára.
Odaát is sokszor hiába tettem be a börze topikba valamit ... a TT-be ... felraktam már jött is a mail.
Lehet a mi hibánk ,és én is beszűkültem TT méretre így túl kicsiben nézem a világot .
Lehet hogy a téma nevünket ki kéne bővíteni:mert a TT klub topic nekünk egyenlő a TT világgal , de itt mi nem csak a klubról beszélgetünk hanem a TT világról. Melynek része a digi és analóg vezérlés, az asztal építés, a terepépítés stb. Én úgy gondolom, nem mondok nagyot azzal, ha azt állítom nagyon sok minden nem ültethető át más méretarányba. pl egy dekódert a mi méretünkben a mozdonyba berakni ne egyszerű( rögtön hívjuk pl.Csíkost gyere segíts!) míg a H0-ban csak be ejtik valahova a mozdonyba és várhatóan nem is érdekli őket hogy kell ezzel sakkozni TT méretben. Terepépítésnél is sokszor kell házilag előállítani a mi méretünkben olyan dolgokat amit H0-ban sarki fűszeres is árul már. Remélem át megy amit ezzel mondani szeretnék. (Nincs semmi bajom a H0-al, csak mivel minden modellgyártó azt a méretet favorizálja kivéve Tillig, nem kell annyi kreativitás egy konkrét valami megépítéshez, megvételéhez stb. )
Szóval szerintem a téma megjelölésünket ki kéne bővíteni azzal, hogy minden ami TT . Így egyértelműbb, hogy nem csak a klubról szeretnénk itt beszélgetni.
|
(#9841) Lezlinilzen hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Jó reggelt Uraim!
Gábor felvetése érthető, és egyetértek vele.
Én azonban bármilyen önálló szavazás előtt Frankye véleményét szeretném látni ez ügyben.
|
(#9842) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#9832)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Jelen felületen a téma címe:
"TT klubtopic"
Nomen est omen, ebben minden benne van. Én ugyan megértem a felület gazdájának (és moderátorának) az eddigi gyakorlatát, és logikus is az itteni rend. De, ha ez valóban klubtopic, akkor...
(Mint tudjuk a BTTB klub ugyan a TT-sek hazai kis gyülekezete, amiről már némethonban is híradás jelent meg, "Paprikaalarm" címmel , de azért mi igen csak nyíltak vagyunk más építési nagyságok felé is. Csak egy példát említenék, a régi klubhelyiségünkben megtartott kiselődást a rézmaratásról legalább annyi nemTT-s figyelte és ülte végig, mint ahány TT-s.)
A döntő szó nem az enyém, és nem is a miénk, lezlinilzen kollégával együtt én is szeretnék egy ilyen állásfoglalást, hogy mit engedhetünk meg magunknak iTT az új klubtopicunkban? |
(#9843) hoTTo válasza masTTertape hozzászólására (#9832)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Én is szívesebben olvasok egy helyen mindent ami köthető a TT-hez. Jelenleg még nem építek asztalt, ezért a terepépítés annyira még nem izgat, hogy folyton bújjam az idevágó topicot, de ha itt láthatok egy-két képet Lezlinilzentől az mindig felcsigáz, hogy csak neki kéne már állni (mondjuk tehetne fel több képes is ). De ugyan ezt mondhatom a digitalizálásról is. Jelenleg mint műszaki ember aki vasútmodellezik érdekel, de nem használom. Például mikor Csíkos riaszt, hogy "figyelem az XY mozdonyok CV100-a gyárilag rossz" - fogalmam sincs mi ez, de tetszik.
Szóval én is arra szavaznék, hogy ami kötődik a TT-hez, az legyen egy helyen. |
(#9844) DinoTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Sziasztok!
Ahogy mondani szokták az "Ő háza, Ő vára". A tulajdonos és a hozzá kapcsolódó moderátorok írják a szabályokat, de ha valami jól működik nem biztos, hogy egy más okokból kitalált szabályrendszerbe kell szorítani, főleg úgy, hogy ebből sem így sem úgy sem anyagi sem erkölcsi kára nem származik senkinek.
Időm nekem sincs sok helyen olvasgatni, de amióta újra modellezésbe kezdtem azóta a TT topicot naponta többször is megnézem. Ami nem érdekel azt kisebb figyelemmel olvasom. Lehet, hogy így egy csomó témáról lemaradok terepépítésben, de azért az a kicsi attól a néhány embertől bőven elég. Az adás vétel is egymás között sokkal egyszerűbb és nem kell 80%-ban más méretarányú eladó portéka között válogatni.
Ha lehet kérni, legyen minden egy helyen ami TT.
Üdv:
Dénes |
(#9845) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#9842)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Ebben a pillanatban is van olyan az online tagok közöTT, aki "egy számmal feljebb" nyomul... |
(#9846) TT Putz válasza DinoTT hozzászólására (#9844)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Csatlakozom Déneshez!
TT Putz |
(#9848) bcs szgab hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Csatlakoznék az előttem szólókhoz: elég élvezhetetlen lenne úgy a fórum, hogy ha kérdésünk van akkor össze-vissza kéne ugrálni a topicok közt. Ahogy egy terepasztalon együtt van minden és úgy alkot egy egészet, a TT-s topic is akkor lesz egy egész, ha minden egyben van. |
(#9849) siemenstaurus hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Sziasztok! Látogatást tennék én is a kórteremben.
Bár a modellezés terén egyelőre csak olvasgatok, azt viszont 80%-ban ebben a fórumban teszem.
A TT mellett is eme közösség miatt döntöttem. Sok minden más mellett az is tetszett, hogy megfért a "bárány a farkas társaságában", és sosem volt gond belőle.
Illetve egy egy régi kérdés ismételt felbukkanásakor a visszautalás is könnyebb lenne ha itt ezen fórum keretein belül kaphatnánk annyi engedélyt, hogy a kórtermen belül játszadozhassunk minden témában.
Szép napot! |
(#9852) PéTTer válasza masTTertape hozzászólására (#9832)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Sziasztok!
Azt hiszem minden fontos és lényeges érv elhangzott már. Úgy gondolom egy igen összetartó csapat jött át az új felületre. A régi helyen emlékszem rá mikor terelgettük egymást egyik topikból a másikba ha éppen kezdett elmélyülni egy beszélgetés, legyen az digitális vagy műgyanta öntés. Nem tudom nem lenne jobb gyakolat Frankye részéről az áthelyezés helyett egy kérés, javaslat a másik topik használatára. Így a topik gondolatmenete folyamatos maradhat és az is látható hol mélyül el. Börze, adás-vétel, ha az apró rovatba teszünk fel valamit itt mindenképp jelezzük mert egymás között ezen a téren nagyobb a bizalom. Viszont ahogy elnézem az itt eltöltött egy hónap alatt nem kevés hozzászólással gyarapítottuk az oldalt.
üdv Péter |
(#9853) Gashpy válasza PéTTer hozzászólására (#9852)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Valahogy hasonlóan gondolom, mint PéTTer.
Lusta vagyok ahhoz, hogy folyamatosan lépdeljek egyik topikból a másikba, azért, hogy kikeressem a sok túlméretes bejegyzésben a ránk vonatkozót. Viszont azt is meg kell hagyni, hogy nem kell nekünk feltalálni a spanyolviaszt, miközben más méretarányban esetleg már vígan használják az általunk keresett megoldást. Elég szerintem is egy-egy utalás. Másrészt az sem jó, ha belterjes "tenyészetté" válunk...
Ehhez kapcsolódóan megjegyzem, hogy tegnap feltettem a "pihenő vasutasok" témába egy linket.
Mondjuk az is blőd, ha folyamatosan utalásokkal telik meg a fórum...
|
(#9854) Gashpy hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Modulista kollegák!
Nem akarom elkiabálni, de talán rövidesen (szerdán) nálam is lesz egy kis haladás egy íves modulon.
Vezeték, wago, vágányanyag (Tillig flexi), modulvégi rögzítő (DZ) van. Lábtartót még gyártani kell, a teleszkópos láb (80-146 cm, kb. 300 Ft/db) tesztelendő a további beszerzés előtt.
Viszont szükség lenne még egy kis parafára, valamint arra a bizonyos 4 mm-s banándugóra és aljra...
Ki tud segíteni? |
(#9855) masTTertape válasza Gashpy hozzászólására (#9853)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Gáboromra nyomtam választ, de mindenkinek szól.
Mindenképp azt kell hangsúlyozni, hogy nem kívánunk itt renitenskedni, a meglévő szabályokat csak azért felrúgni, mert nekünk, mint közösségnek kényelmesebb a megszokott.
Nagyon fontos az, hogy a problémát a moderatúrával közösen kell megoldani. Persze gondoltam itt arra, hogy a moderátori oldalon vajon megfogalmazódott-e, hogy "nem véletlenül lett ez a csapat kiebrudalva a korábbi helyről". Ha igen, akkor egyhangúan azt kell mondanunk, hogy nem.
Viszont, ahogy már körvonalazódott korábban, ez a csapat nem egy modellező nickek masszája, ahol a nagy számok törvénye alapján a nemkivánatosak is bekerülnek a hangadók közé. Ha volt is ilyen, hamar kimoderálódott saját eszközökkel, nem kellett hozzá a merőben más gondolatvilágú, korábbi moderáció.
Viszont arra kőkeményen büszkék vagyunk, hogy a TT méretet képviselhetjük és bizony ennek már kezdenek kibontakozni a határon túli képződményei, szóval modellszakmailag magas potenciállal rendelkezünk.
De nem pofozgatom itt a szép szavakat, csupán azt remélem, hogy a másik oldalon ésszerű döntés születhet. Mondom ezt azután, hogy Frankye megküldte nekem az állásfoglalását, amit hamarosan tán meg is oszt itt is, mert jelenleg még nem kaptam felhatalmazást az itteni bemásolásra. És nem is élnék vissza a bizalommal.
(Az jár a fejemben, hogy elég sokan vannak itt vasutasok, akik mélységében ismerik a szervezet szabályait. A minap olyan prominensekkel forgattam a Máv és csatolt részeitől, akik saját maguk is bevallották, hogy ennél az óriás, állami vállalatnál még nem történt meg a rendszerváltás. És ez a kemény, szabályhoz, múlthoz, reflexekhez ragaszkodás az egész szervezet fennmaradását veszélyezteti.)
Békével, baráTTsággal: Gábor |
(#9856) balatonperes válasza Gashpy hozzászólására (#9854)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
(...én biztosan nem tudok, pedig szívesen, bárkinek, bármikor.....)
Mi ez a TELESZKÓPOS láb? Tessék szépen'ezt' körülírni,hogy más 'kórtelem lakója is' értse.
vbü |
(#9857) reszelozsir válasza Gashpy hozzászólására (#9854)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Parafát tudok adni. 2mm vastagságú és 50cm széles a tekercs, milyen hosszban kellene? Viszont a következő napokban nem járok a városban, de ma, vagy hétfőn be tudom küldeni az Örs Vezér terére. |
(#9858) slogan válasza TTomasz hozzászólására (#9773)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Szia !
Pannoncolor -ban tudsz venni jó minőségű lakkfilcet és nem csillog.Én ilyen fehérrel húzom ki a jelzők sziluettjét.
Üdv |
(#9859) masTTertape válasza balatonperes hozzászólására (#9856)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Nos a teleszkópos láb pontosan azt a problémát hidalja át, hogy kiállítási, gyerekbarát, vagy felnőtt játékra alkalmas modulrendszert használjunk.
A mellékelt képeken az általam építendőt láthatod. A kisfiam éppen segít...
Az egyéb alkalmazásokról esik szó a bad-dürrenbergi filmünkben is a vége felé.
Hozzáteszem, vannak, akik az festő teddyhez használható, teleszkópos partvisnyelet használják. |
|
(#9860) masTTertape válasza Gashpy hozzászólására (#9854)
|
Válasz •
|
Okt 20, 2012 |
|
Javaslom Gáborom, hogy 4mm-es parafával dolgozz!
A 2mm-esek egymása ragasztása miatt a ragasztóréteg kb. fél mm-lesz, ami növeli a sínkorona magasságot.
Bármelyik barkácsáruházban van 50x100-as 4mm-es lap, abból a fél világot megépíted modulon.
Ha nem akarsz bíbelődni a rézsű vágással, akkor modellboltban van gyári töltésanyag.
Ha most csak ívre kell, akkor szívesen adok neked a meglévő, Heki készletemből (együtt vettük Sebnitzben..), a próbágatáshoz. |
|
|
2024. Nov, 26. Kedd 12:53:11 |
|
Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt |
|
|