Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       347/437    
(#49562) csíkosháTTú válasza sikumegalifter hozzászólására (#49547) Válasz Feb 1, 2016
De lehet, csak a váltókkal egyszerre működtetni kell egy relét is, pl. egy CSM110-et, vagy CSM115-t.
(#49563) Sky967 válasza sikumegalifter hozzászólására (#49541) Válasz Feb 1, 2016
Ez egy külön szett? Van rendelési száma? Vagy te a tervező program alapján rendelted? A becsatlakozási pontokról tudsz küldeni fotókat?
(#49567) csíkosháTTú válasza dlaci69 hozzászólására (#49558) Válasz Feb 1, 2016
Valamelyik régi V&M-ben volt, ha jól emlékszem.
(#49568) sikumegalifter válasza Sky967 hozzászólására (#49563) Válasz Feb 1, 2016
Maga a szett az a Tillig 1833 as rendeltem hozzá még egy marék egyenest íveket voltak másik szettből. Kicsit játszottam a sinekkel és így hogy ívben lett váltó hosszabb lett az állomási rész. Nekem nagyon bejön ez a vágány típus. A bekötés melyik része érdekel a szakaszolás vagy maga az hogy a vágányba hogy csatlakozik az elektromos vezeték?

Viszont ha kell valami nagyon ajánlom itt a fórumon Ottóékat nagyon szuper és rugalmas csapat
(#49569) sikumegalifter válasza csíkosháTTú hozzászólására (#49562) Válasz Feb 1, 2016
Köszönömaz infót, de lehet marad egyenlőre a jelenlegi de azért majd ezt a relék dolgot azért megnézem
Elektronikus téren sokat kell fejlődnöm,de szeretem az itteni társaságot mert soha nem maradok válasz és segítség nélkül
(#49571) Sky967 válasza sikumegalifter hozzászólására (#49568) Válasz Feb 1, 2016
Minden bekötési rész érdekel. Látni akarom a megoldásod. Nekem is tetszik, mert gyors könnyen összerakható. Csak rosszul értelmeztem és rossz szettem rendeltem. De nem gond tudom használni.
(#49572) hoTTo válasza Sky967 hozzászólására (#49563) Válasz Feb 1, 2016
A Tillig adott ki több kiegészítő síncsomagot, amik kiindulva a start szetthez adott oválisból, egymásra épülve, egy komplett(ebb) pályát adnak ki. A cikkszámok 01833 - 01837-ig. Ha több helyed van lehet beletoldani még egyeneseket, ahogyan sikumeglifter is tette és akkor hosszabbak lesznek az állomási vágányok.
(#49579) sikumegalifter válasza Sky967 hozzászólására (#49571) Válasz Feb 1, 2016
Ahogy én csináltam. Ugye adottak a kis papucsok amire rátudod húzni a vezetékeket gondolom ilyen neked is van.
Az állomás mindkét vágányán az egyik sínszálon minél közelebb a váltóhoz betettem egy-egy szigetelő papucsot tehát a bejárati és kijárati oldalon is,de csak az egyik sínszálon. Megnéztem a trafóból melyik vezetéken kap áramot a nyiltvonalon az a sínszál amelyik az állomásra érve szigetelve van. Ahhoz a vezetékhez a trafónál kötöttem egy plusz vezetéket és azt a kapcsolóhoz jelen esetben a középső lábra. A két lábra egy-egy vezeték és azokat a szigetelt szakaszba kötöttem be abba sínszálba ami ugye szigetelve van. A kapcsoló állításával döntöm el melyik vágányon legyen áram. De a váltókat mindig ellenőrizni kell mert tegnap a párom majdnem teljes anyagi kárt okozott a gépparkban

20160201_175...jpg

20160201_175...jpg

(#49580) róbertke válasza dlaci69 hozzászólására (#49558) Válasz Feb 1, 2016
Ahogy csíkosháTTú Mester írta, 2009.04.08. tavaszi szám; Lapozz alulra!!
(#49618) róbertke hozzászólása Válasz Feb 5, 2016
Senki semmit nem írt ezen a héten?? HiheteTTlen.....
(#49620) etwg válasza róbertke hozzászólására (#49618) Válasz Feb 6, 2016
Ez csak a tavaszi fáradtság..
(#49621) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#49618) Válasz Feb 6, 2016
Mert többek azt hiszik, hogy Nürnbergben lebzselve fel tudnak csipegetni pár információ morzsát, miközben a cégek amúgyis küldenek ki mindenféle anyagot a partnereiknek e-mail-ben, meg hagyományos postán is...

(Lásd: a Kühn új vezérlője esetét, idehaza többet lehet tudni róla a kiküldött gyári hírlevéből...)
(#49624) sunocske válasza csíkosháTTú hozzászólására (#49621) Válasz Feb 6, 2016
Hát... nekem csak simán nem volt ötletem, miről írjak

Az meg nem sokakat érdekel, hogy megtaláltam a Preiser birkanyájat, ami a modulomon volt, csak lepotyogtak, és összegyűjtöttem őket egy nylon tasakba, aztán elfelejtettem, hova tettem őket, de most megvannak
(#49625) etwg válasza sunocske hozzászólására (#49624) Válasz Feb 6, 2016
Igy jár az ember, ha nem köt csomot a......

Én sok mindent keresek, amit tudom, hogy van valahol a házban, csak nem tudom hol...
(#49626) Sky967 válasza hoTTo hozzászólására (#49572) Válasz Feb 7, 2016
Közben ami jött szettben abban pontos leírások vannak, rájöttem. Egyenlőre a project leállítva. Majd ősszel lesz a folytatás. Most másra kell az anyagi forrás. Ha esetleg plussz bevételem lesz akkor folytatom. Egyébként a V@ter@ árul a kedvenc árusunk 13.000-ért egy ovál szettet. Szerintem 10-ért a VMC-n is meg lehet venni. A sallangok meg nem érdekelnek. Vagy nem jól látom?
(#49632) saetta válasza csíkosháTTú hozzászólására (#49621) Válasz Feb 7, 2016
Nem tudom, kik azok a többek

Én ilyenkor kirándulok, barátkozom az egyik standnál az ex-modell szuper kedves hölggyel, nézegetem az újdonságokat, és mellesleg családot látogatok.

Kühn úrral olykor lehet pl. beszélgetni pár percet, de elég nagy a forgalom a standján, kínaiakkal meg mindenféle más hivatalos partnerekkel tárgyal egyfolytában.
Nagyon érdekes fél órát töltöttem egy H0-ás lézervágott maketteket forgalmazó cégnél is.
PIKO-éknal szó volt GySEV-es Vectronról stb stb.

Én sosem TT-s szakértőként vagy piaci guruként megyek ki, ha megyek, hanem mint egy érdeklődő vasútmodellező.
Jövő héten Drezdába is. Csíkos mester, előtte jó lenne összefutni a vezérlőkocsi dekóderek miatt.

SAetta
(#49635) etwg hozzászólása Válasz Feb 7, 2016
Van valakinek MTB modellje TT-ben? Egy barátomnak adtam kettö ujat a tengerentulra (igy meg pillanatnyilag nincs tölük mozdonyom) és azt irja, hogy alig pár honap után az egyikben teljesen tönkre ment a motor ( még kiszerelve sem indul mindig és nagyon zörög), a másikban meg csak hirtelen hangos lett. Félö, hogy azzal is baj lesz. Van valakinek ilyen tapasztalata?
(#49637) róbertke válasza etwg hozzászólására (#49635) Válasz Feb 7, 2016
Melyiket? Csak nem az amcsik közül valamelyiket??
(#49638) etwg válasza róbertke hozzászólására (#49637) Válasz Feb 7, 2016
De azokat.
(#49639) TTfan válasza etwg hozzászólására (#49635) Válasz Feb 7, 2016
Bobo-s Búvár újonnan zörgött és akadozva ment, garanciában megszüntették a problémát. A kerregő hang okát nem ismerem.
(#49650) csíkosháTTú válasza saetta hozzászólására (#49632) Válasz Feb 8, 2016
Nem Rólad szólt!

Idézet:
„Kühn úrral olykor lehet pl. beszélgetni pár percet, de elég nagy a forgalom a standján, kínaiakkal meg mindenféle más hivatalos partnerekkel tárgyal egyfolytában.”
Pont ez az, a nürnbergi vásár erről szól, a szakmáról, a szakmának. Nem pedig a Nagyérdeműnek.
A Kühn-t, mint céget csak azért hoztam példának, mert a partnereknek kiküldött hivatalos anyagokból sokszor több kiderül, mint egy pár perces, kutyafuttában történt beszélgetésből. Lásd még a V&M aktuális számát, a Tillig összes újdonsága benne van, mert előre megküldték a sajtóanyagot. (Mondjuk azzal a kikötéssel, hogy a vásár megnyitása előtt nem nyilvános.)

MÁS:
FD2013. Hétvége felé készen lesznek, szólok.
(#49654) róbertke hozzászólása Válasz Feb 8, 2016
Idézet:
„Pont ez az, a nürnbergi vásár erről szól, a szakmáról, a szakmának. Nem pedig a Nagyérdeműnek.”

Köszi , hogy szóltál Mester, ezért csesztettem fölöslegesen szegény postásunkat, hogy hova keverte el a Meghívómat....
(#49656) etwg válasza róbertke hozzászólására (#49654) Válasz Feb 8, 2016
Ugy látszik már kereskedöböl sincs elég, mert már rendeznek Gyereknapot is, ahol iskolások tömege lepi el a kiállitást.
Velem meg már az is elöfordult, hogy az akkor talán 8 éves fiamat sem akarták velem beengedni, én meg nem tudtam hova tegyem ( nem hagyhattam kint a kocsiban).
Egy jotevöm szolt az érdekemben valahol, ami megtörte a személyzet szivét és a srácot otthagyhattam 2-3 orára az egyik standon mig én kutyafuttában elintéztem néhány fontos ügyet....

(#49659) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#49654) Válasz Feb 8, 2016
Jövőre szólsz, és mehetsz majd az enyémmel. Csak ne felejtsd el, hogy akkor a Stefan, vagy Herr "Firág" megszólításra kell reagálnod.
(#49660) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#49659) Válasz Feb 8, 2016
Ja, danke, und ich bin herélt Stefan Firag ungarischen Partisanen....
(#49661) róbertke válasza róbertke hozzászólására (#49660) Válasz Feb 8, 2016
herr Stefan Firag.....a többi stimm
(#49663) angyal.marci hozzászólása Válasz Feb 8, 2016
Nos ha lesz Vectron a Pikótól, akkor majd lehet vele ablakos vonatot is húzni majd. Tisztára mint egykoron a Tauruszos esetnél.
(#49664) róbertke válasza angyal.marci hozzászólására (#49663) Válasz Feb 8, 2016
Az ilyeneket miért kell "csodaként" eladni?? Rengetegszer előfordult már, hogy GyESEV/MÁV Cargo/RCH Taurus személyszállító vonatot húzott...
(#49666) G.F. Rákoskeresztúr válasza róbertke hozzászólására (#49664) Válasz Feb 9, 2016
Railjeten is láttam már RCH-s Taurust egyszer.
(#49669) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#49664) Válasz Feb 9, 2016
Én kérek elnézést.
(#49671) róbertke válasza angyal.marci hozzászólására (#49669) Válasz Feb 9, 2016
Én nem rád gondoltam, hanem az újságra! Én kérek elnézést tőled ha félreérthető voltam.
(#49672) róbertke válasza G.F. Rákoskeresztúr hozzászólására (#49666) Válasz Feb 9, 2016
Én meg láttam olyant is, hogy a 402 -es BoBo húzta Biatorbágytól Fradiig az IC vonatot, mert a Tau fekve maradt... de onnan tovább már ő sem bírta.
(#49673) róbertke hozzászólása Válasz Feb 9, 2016
Talán látni, hogy mit húzott....

Összes kép 2...jpg

(#49674) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#49664) Válasz Feb 9, 2016
Egy újszülöttnek minden vicc új... Vasúti bulvár...
(#49675) Frankye válasza róbertke hozzászólására (#49672) Válasz Feb 9, 2016
Mondjuk az sem volt semmi, amikor a szolnoki csíkos ingát egy Leo (!) húzta ki, mert a Szili megfeküdt a fűtőházban (Keleti), más gép meg közel s távol nem volt... Egy kicsit meglepi volt!
(#49677) róbertke válasza Frankye hozzászólására (#49675) Válasz Feb 9, 2016
Csak egy működő Leórol tudok, vagy ez ugyanaz volt??
(#49678) hoTTo válasza róbertke hozzászólására (#49673) Válasz Feb 9, 2016
Színeikben nagyjából passzolnak a mozdony és a kocsik. Ez így teljesen rendben van.
(#49680) Frankye válasza róbertke hozzászólására (#49677) Válasz Feb 9, 2016
Sajnálatosan fogalmam sincs, de jó sok évvel ezelőtt történt az eset. (A számát sajnos nem jegyeztem meg, annyira meg is lepődtem rajta.)
(#49683) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#49671) Válasz Feb 9, 2016
Oké, semmi baj.
Mindenesetre érdekes lehet modellben előadni ugyanezeket. Egy méreTTárs Leót épít, bár nem profi szinten, de messziről határozottan Leó formája van. Összeházasít egy V36 kasztnit egy V100-zal (lehet, nem pont ez, olyannal, amiből Feri csörgőt csinál). Igaz, nem a mai kort modellezi, de van neki os Leós személye
(#49721) GABA TT hozzászólása Válasz Feb 14, 2016
Szervusztok!
Lehetőleg mindenkinek eleget tegyek. Sajnos ez a helyesírás már korában is őszintén megírtam itt, sajnos nem az erősségem. Persze igyekszem lehetőleg normálisan megkomponálni a kevés írandómat és persze a gép is segít , javít, már amit észre vesz, azt természetesen javítom. Amit pedig nem az úgy marad.
Persze aki nem tud írni...stb, az ne írjon, terepasztalt, mozdonyt ne építsen!
Kérem szépen, ez baromság!! Sok mindent nem tudunk és nem csinálunk tökéletesen, mert mások bizonyos dolgokban, jobbak nálunk még sem hagyunk fel vele , mivel öröme okoz és ez éltet minket.
Tökéletesen elkészített dolgok nincsenek! Természetesen a lent lévő képen szereplőkre ez szintén vonatkozik!

Egy újabb bivalyokból álló társaság. Már annyi festeni valóm jött össze, de futás próba előtt nem festek semmit!

DSCF4376.JPG

(#49722) GABA TT válasza GABA TT hozzászólására (#49721) Válasz Feb 14, 2016
Örömet okoz. Kérem nem fejemet vétetni!
(#49724) etwg válasza GABA TT hozzászólására (#49722) Válasz Feb 14, 2016
Szépek lettek.

(#49726) angyal.marci válasza GABA TT hozzászólására (#49722) Válasz Feb 14, 2016
Ebből egyet nekem csináltál ugye? Nagyon jó!
(#49727) Frankye válasza GABA TT hozzászólására (#49721) Válasz Feb 15, 2016
A helyesírásos részhez csak annyit, hogy nem új Grétsy tanár urakat keresünk, de egy minimális magyarosság azért talán mindenkitől elvárható. (Személy szerint én a kimondottan jó helyesírók közé tartozom, mondhatom talán a nélkül, hogy szerénytelennek tűnnék, ennek ellenére nem feltétlenül javítgatom ki minden hozzászólás hibáit. Ennek oka nem a lustaság. Ezzel együtt, ha egy szintet meghaladnak egy hozzászólásban a magyartalanságok és helyesírási hibák, azért már szólok, és ki is javítgatom őket (először). Ha valaki ebből nem tanul, akkor szoktam keményebben fellépni. Erre - szerencsére - eddig nem került sor, legalábbis ezen az oldalon. Általában a fórumtársak meg szokták érteni, miért is szóltam.)

A Bivalyok nagyon szépek, várom már, hogy lássam festve is őket! Elismerésem hozzájuk!

(Javítva....)
(#49729) hoTTo válasza Frankye hozzászólására (#49727) Válasz Feb 15, 2016
Az utolsó mondat kissé furcsára sikeredett.
Akasztjuk a hóhért, he-he-he
(#49730) Frankye válasza hoTTo hozzászólására (#49729) Válasz Feb 15, 2016
Na igen. A gépeléssel még akadnak gondjaim...
(#49732) róbertke válasza GABA TT hozzászólására (#49721) Válasz Feb 15, 2016
Elég leTT volna, ha csak ennyiTT írsz: Új Bivalyok érkeztek a karámba...
(#49735) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#49732) Válasz Feb 15, 2016
A sok Bivaly között meg elvész a Nurmi...
(#49739) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#49735) Válasz Feb 15, 2016
Az öreg vezérek sem tudtak különbséget tenni, hogy melyik a Nurmi és melyik a Bivaly. Nekünk egyszerű a dolgunk, a légterelős legyen a Bivaly, a légterelő nélküli meg - amivel pedig többeTT kelleTT dolgoznia - legyen a Nurmi.
(#49740) GABA TT válasza Frankye hozzászólására (#49727) Válasz Feb 15, 2016
Ezzel, hogy innentől kezdve a Bivaly tulajdon név, még tisztában is vagyok. Csak ezt a felfele mutató nyilat, általában hamarabb engedem el mint kéne. Magyarázkodásban legalább jó vagyok!
Most is rosszul sikerült leütni, de észrevettem. Amit én ezen a billentyűzeten leütögetek, az kész agyrém, annyit mellé csapkodok!
Köszönöm a javítást!
Lapozás       347/437    
Frissek
  2025. Jan, 25. Szo
2:25:02
  Jelenleg 6 fő olvassa az oldalt
Hirdetés