Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       61/436    
(#14490) etwg válasza Lezlinilzen hozzászólására (#14488) Válasz Feb 26, 2013
Nagyon szép, de valami még hiányzik

Ahol azok az I profil meg egyébb vasdarabok vannak (001,002,003 kép) ott is folyik le a rozsda, nemcsak az ablakokból....

(#14491) csíkosháTTú válasza etwg hozzászólására (#14490) Válasz Feb 26, 2013
Írta tanult barátom (szabadnapos Frank Drebin felügyelő), hogy "félkész"

OFF
Lassan készülök ki Neustadtba, lehet, hogy előbb odaérek, mint ide a kolléga?
ON
(#14492) etwg válasza csíkosháTTú hozzászólására (#14491) Válasz Feb 26, 2013
Nem volt nálad?
(#14493) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#14486) Válasz Feb 26, 2013
Kicsit hurrá, hogy most már tudom, a MÁVSZ 1870 számút kell keressem.

Úgyhogy hazamegyek, rádobom a pendrive-ra és holnap reggel jön a nagyobb hurrá, amikor elküldöm e-mailben (otthon nincs net).
(#14494) Mk48 2024 válasza sunocske hozzászólására (#14493) Válasz Feb 26, 2013
Ok! Várom!
(#14495) szergely001 hozzászólása Válasz Feb 26, 2013
Sziasztok!
Lett egy ilyenem. Nagyon elrontottam? A hajtást ne nézzétek, még nincs sajátja, csak aláraktam valamit és a szedő sem végleges. Kiegészítők majd későbbi hadművelet során kerülnek föl

P8300776.JPG

P8300777.JPG

(#14496) sunocske válasza szergely001 hozzászólására (#14495) Válasz Feb 26, 2013
Idézet:
„Nagyon elrontottam?”

Hát, én a helyedben nem mutogatnám... Már rég kidobtam volna az erkélyről!

De azért még barátok maradunk ugye?
(#14497) szergely001 válasza sunocske hozzászólására (#14496) Válasz Feb 26, 2013
Kössz!!!!!
Persze, hogy igen
(#14498) csíkosháTTú válasza szergely001 hozzászólására (#14495) Válasz Feb 26, 2013
A felületek nem eléggé simák, erre figyelj oda! Az igaz, hogy ezek a gépek nem tökéletesen simák, mint egy modern autó, de ezek a felületi egyenetlenségek 1:120-ban modellezhetetlenek. Most nem a géptér ajtókra gondoltam! (Majd festés után lehet antikolni, koszolni, ott lehet majd ilyenekel csalni!)Az ablakok közötti oszlopok a vezetőállásnál az igazin sem túl vékonyak ugyan, de ennyire azért nem ilyen "durungok". Sokkal vékonyabbnak kéne lenniük. Festés: inkább több rétegben, de vékonyan. Türelem, ez nem egy pár perces feladat, egy rendes festés/lakkozás több nap a száradási időkkel.

Azért ne dobd ki! Ha a pontossági tűrésedet leviszed tized milliméterek szintjére, akkor szép modell lesz a következő kaszniból! Ezt meg tartsd meg, hogy ezen gyakorold be a festést!
Hajrá, ne add fel, elsőre azért nem is olyan rossz!
(#14499) sunocske válasza csíkosháTTú hozzászólására (#14498) Válasz Feb 26, 2013
Á, úgysem fogja kidobni! Ismerem már 12 éve, ennél durvábbakat is szoktunk egymásnak mondani...

Pusztán barátságból. Persze egyikünk se gondolja komolyan!
(#14500) szergely001 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#14498) Válasz Feb 26, 2013
Köszönöm a jó tanácsokat, igyekszem megfogadni és jobban figyelni. Sajnos -tudom ez a modellezésben hátrány- de elég türelmetlen vagyok, főleg mikor már látom a "végét". Ez rendszerint a festés rovására megy. Meg amíg van vonalzó vagy egyéb segédeszközöm nincs gond, de az ecsetezést még gyakorolni kell. Valahogy mindig itt csúszok el. Van mit fejlődnöm ezt tudom és igyekszem is, hogy jobb legyen főleg türelem terén, pedig nem sietek sehova (csak anyuhoz a konyhába, hogy:" Nézd! Nézd! Ezt csináltam )
Szóval köszi még egyszer
(#14504) Lezlinilzen válasza etwg hozzászólására (#14490) Válasz Feb 26, 2013
Ott a pont!
Én is csak akkor vettem észre, amikor megnéztem a fotókat.
De aztán mennem kellett emelni a vasúti tömegközlekedés fényét, így a feladat holnapra marad.
( Hiányoznak még porcelánok, ajtókilincsek, stb...)
(#14505) BaTTka válasza Lezlinilzen hozzászólására (#14488) Válasz Feb 26, 2013
Jó lett! De miért is írom ezt
(#14507) TTomi válasza Lezlinilzen hozzászólására (#14488) Válasz Feb 26, 2013
Hú, de jó lesz! Nagyon hasonlít a mányi bánya, egyik trafóházára. Gratulálok!
(#14508) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#14493) Válasz Feb 26, 2013
Jelentem, a szabvány már a pendrive-omon figyel! 1985-ös évjárat, elvileg ez a legfrissebb. Az ezelőtti '74-es. Az eltérés valószínűleg minimális a kettő között.

14 MB a dokumentum. Mind a 36 ábra benne van, jó minőségben.

Akik kérték, holnap küldöm e-mailben. Kéne egy BTTB-s FTP vagy valami ilyesmi, ahova ilyeneket fölpakolhatnánk.
(#14510) sunocske válasza sunocske hozzászólására (#14508) Válasz Feb 27, 2013
A kutya fáját, otthon maradt a pendrive... Én meg már a vonaton ülök.

Egy napot még várnotok kell...
(#14511) etwg válasza sunocske hozzászólására (#14510) Válasz Feb 27, 2013
Nahát, hova kötötted azt a csomót...
(#14514) sunocske válasza etwg hozzászólására (#14511) Válasz Feb 27, 2013
Nem az a baj, hogy hova, hanem hogy minek?! Azt hittem, valami másra emlékeztet (ami nem baj, mert azt is elfelejtettem volna e nélkül)
(#14515) DZolTTán válasza sunocske hozzászólására (#14508) Válasz Feb 27, 2013
Esetleg amíg ilyen nincs, addig itt is közre lehetne adni:
http://www.toldacuccot.hu/
http://www.mammutmail.hu/
...
(#14516) sunocske válasza DZolTTán hozzászólására (#14515) Válasz Feb 27, 2013
Ezekkel az a baj, hogy csak ideig-óráig maradnak fenn. Általában egy-két hét múlva törlik. Míg egy normális ftp szerveren addig ott marad, amíg valaki működteti.

Egyébként utánajártam, már ilyen 5-6 ezer forint/év díjért lehet pár gb-os tárhelyeket bérelni (akár saját domainnel is).

Ki lenne benne egy ilyenben?

A márciusi talira kitalálok valamit, amire csak rá kelljen bólintani, vagy ha nem tetszik, le lehessen köpni
(#14517) DZolTTán válasza sunocske hozzászólására (#14516) Válasz Feb 27, 2013
Ezért írtam, hogy "amíg ilyen nincs", jobb híján, addig is, kicsit sárga, de...

Én támogatnám, de ez felvetné a tagság=tagdíj kérdést, ami részemről amúgy elfogadható lenne.
(#14518) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#14516) Válasz Feb 27, 2013
Erre ott a B.TT.B. klubunk honlapja. Ennyi hely fix, hogy van rajta.
(#14520) sunocske válasza csíkosháTTú hozzászólására (#14518) Válasz Feb 27, 2013
Oké, de az nem szabadon hozzáférhető, még ha van is ftp jellegű felülete (van?).

Egyébként ezt sem szabadon hozzáférhetőnek gondoltam. Azaz nem kell, hogy a klubtagsággal "kötelezően" együtt járjon az FTP hozzáférés (és ezzel párhuzamosan a tagdíj fizetése, mert ez alapból további aggályokat vetne fel - van olyan tagunk, akinek talán még számítógépe sincs, nemhogy internete: tőle milyen alapon kérnénk bármit is, főleg ilyen célra?). Aki akar, fizet egy jelképes összeget (én mondjuk 200 forint/évre gondoltam), az kap felhasználónevet és jelszót a tárhelyhez és szabadon feltölthet-letölthet onnan.

Most találtam egy 5000/év díjért, 10 GB tárhelyet. Ehhez még hozzá jár egy ingyen felhasználónév és jelszó, ezen felül 100 Ft + ÁFA / hozzáférés (oké, hogy egy felhasználónevet is meg lehet osztani, ennek azonban komoly önkorlátozó dolgai vannak - ezt is kifejteném a találkozón).

Szóval maradjunk annyiban, hogy 14-én földobom a labdát, aztán áprilisig-májusig gondolkodunk rajta.

------

Azt már szinte csak zárójelben teszem hozzá, hogy én nagyon szívesen elkülönítek erre egy kisebb összeget - ha a család másik fele is beleegyezik -, és fenntartom a tárhelyet. De azt hosszú távon nem szeretném, hogy "Róbert bácsi FTP-je" lenne, tehát ha egy minimális hozzájárulást, de szeretnék kérni a résztvevőktől.
(#14521) etwg válasza sunocske hozzászólására (#14520) Válasz Feb 27, 2013
Egyébb kérdések is felmerülhetnek, pl. a feltett anyagok jogi mibenléte. Gondolom, te is valamilyen könyvböl vagy rajzot szkenneltél be - szoval nem olyan egyszerü a dolog, hogy azt csak ugy kitedd közkinccsé, mégha egy zárt körü tagságnak sem.
(#14525) kaTTonai hozzászólása Válasz Feb 27, 2013
Csikos MesTTer!

Írtam Kigyelmednek!

Tessék mán segíteni...

Üdv:Miki
(#14526) kaTTonai hozzászólása Válasz Feb 27, 2013
Csikos MesTTer!

Ön az utolsó reménységünk...

Üdv:Vidéki Paraszt
(#14527) sunocske válasza etwg hozzászólására (#14521) Válasz Feb 27, 2013
Na igen, erről a részéről nem is beszélve...

De én elsődlegesen pl. SCARM fájlok gyors és egyszerű megosztására gondoltam, meg ilyesmire. Vagy pl. egy mozdonyhoz valaki keres egy robbantott ábrát (mert használtan vette és nem kapott hozzá, vagy újonnan, de elhagyta), akkor ne kelljen órákig a netet túrnia, itt megtalálhatná.
(#14528) etwg válasza sunocske hozzászólására (#14527) Válasz Feb 27, 2013
Persze az ilyesmire jo lenne - habár a robbantott ábrákat inkább a gyárnak kellene publikálnia, hisz ez az ö érdekük. Emlékszem, valamikor még alkatrész katalogust is kiadtak (Zeuke, BTTB, Roco, Atlas stb. biztops megvan valahol a könyvtáramban, ill. a lengyel oldalon). Az ilyesmikhez elég volna a link is.

(#14530) sunocske válasza etwg hozzászólására (#14528) Válasz Feb 27, 2013
Elég volna a link is, de ez további problémákat vet föl.

1. A legtöbb szolgáltató (kiváltképp az ingyenesek) nem szereti, ha a honlapod tárhelyét ftp-zésre használod. Sok esetben a direkt linkelés se működik.

2. Ha a direkt linkelés nem működik, akkor kell egy html lap, amin összegyűjtöd az egyes fájlok elérési útját kattintható linkként és azt is feltöltöd.

4. Ha meg csak egy sima linktár lenne a nagyvilágból mindenhonnan összevadászva a dokumentumok direkt linkjével, azt meg folyamatosan karban kell tartani: megváltozik a tartalom, letörli, letiltja, megszűnik a szolgáltató stb.

5. Még mindig megoldatlan a "félig nyílt" teljes hozzáférés, azaz főképp a feltöltési lehetőség olyan szintű univerzalitása, mint egy ftp-nek.

Röviden ennyi jutott most így eszembe, de össze fogom szedni az összes gondolataimat.
(#14531) csíkosháTTú válasza kaTTonai hozzászólására (#14526) Válasz Feb 27, 2013
Válasz e-mailek is mentek, körülnéztem, de nem tudok segíteni! Amit ismerek boltotkat, azokban nincs, és a két gyártónál sincs, onnan sem tudok kérni. Egy halvány reménysugár van, de ahhoz meg türelem kell, mert holnapra biztos nem lesz itt, de lehet hogy 3 hét múlva sem esik be...
(#14532) arhviktor válasza sunocske hozzászólására (#14530) Válasz Feb 27, 2013
Sziasztok,
aktív olvasója vagyok a topicnak, de írni nem nagyon szoktam.

FTP helyett esetleg javasolni tudnám a Dropbox (és egyéb hasonló jellegű felhő alapú fájlmegosztó rendszereket)

Lehetne csinálni egy klubfiókot, és annak a mappáit megosztani más felhasználókkal. A feltöltött anyagok elérhetőek webes bejelentkezéssel, vagy aki szeretné annak a saját gépén megosztott állományként.

Persze itt is mint ftp-n is a közösen hozzáférhető anyagok fölötti törlési joggal tisztában kell lenni.
(#14533) DinoTT válasza arhviktor hozzászólására (#14532) Válasz Feb 27, 2013
Támogatom az FTPs ötletet is de elsőre egyszerűbbnek tűnő megoldás is van.

Dropbox szerintem nem jó mert nem erre találták ki.

A Google drive viszont alkalmas rá. Van olyan jogosultsági szint a fájlokhoz, hogy Bárki aki a linkkel rendelkezik. Az meg tudja nyitni, de nem tudja törölni.

Egyszerű feltölteni és a hozzáféréshez még saját google fiók vagy email sem kell. Szerintem ki kell próbálni. Sünöcske: tedd fel google-ra és oszd meg itt a linket.
Vélemény?
(#14534) sunocske válasza DinoTT hozzászólására (#14533) Válasz Feb 27, 2013
Ezt a google-s dolgot még sose próbáltam, de akkor holnap megnézzük.

Azért holnap, mert a fájl otthon van, a net meg a munkahelyen (és míg a fájlt be tudom hozni, a netet nem tudom hazavinni)
(#14535) DinoTT válasza Gashpy hozzászólására (#14427) Válasz Feb 27, 2013
Bz alváza elvileg RAL7131 ennek modellfesték megfelelője Gunze Aq. 75 vagy Tamiya XF54 vagy Rewell Aqua 179.
Szerintem.

ÜDv:

D.
(#14536) etwg válasza sunocske hozzászólására (#14534) Válasz Feb 27, 2013
Azért már ma is feltehetsz oda valamit (akár képeket innen), csak probaképpen.

Üdv
(#14537) sunocske válasza etwg hozzászólására (#14536) Válasz Feb 27, 2013
Izé... Most nézem, hogy ehhez telepíteni is kell valamit a gépre?

Nem jól kezdődik... Azért ez mégse az otthoni gépem
(#14538) etwg válasza sunocske hozzászólására (#14537) Válasz Feb 27, 2013
Azt én nem tudom, nem használom, (csak a Dropboxot meg a yahoo groups- ot))

A Yahoo groupson biztos nem kell semmit telepiteni
(#14539) arhviktor válasza etwg hozzászólására (#14538) Válasz Feb 27, 2013
A dropboxnál opcionális hogy telepíted vagy sem, kényelmesebb telepítve használni, de weben keresztül is tökéletes. És nagyon hasonlít a google drive-ra meg a többi hasonlóra, csak ez előbb volt.
(#14540) hoTTo válasza sunocske hozzászólására (#14537) Válasz Feb 27, 2013
Szerintem nem kell telepíteni semmit (de lehet). Google account kell a felöltéshez. Fájlt fel tudod tölteni, és utána meg tudod osztani másokkal, pl. emialben elküldött linkkel. A fájlra megadhatod, hogy csak látható, vagy szerkeszthető, vagy kommentálható legyen. Van egy csomó egyéb megosztási lehetőség is, facebook, stb, de azokat még nem használtam. Annak aki csak olvashat egy-egy fájlt még Google account sem kell, ha jól tévesztek.
(#14541) DinoTT válasza hoTTo hozzászólására (#14540) Válasz Feb 27, 2013
Így van pontosan. Nem kell telepíteni csak lehet. Hibátlanul működik a webes feltöltés is.
(#14542) wolfchild válasza hoTTo hozzászólására (#14540) Válasz Feb 27, 2013
A technikai megvalósításra rengeteg elképzelésem lenne nekem is, sokkal több problémát látok, vagy inkább feltételezek, egy részlet a szerzői jogszabályból:

Védelmi idő:

A szerzői jog védelmi idejének eredeti célja az, hogy a mű alkotója a védelmi idő alatt szabadon felhasználhassa alkotását, és abból lehetőségei szerint haszonhoz juthasson; a védelmi idő lejártával pedig alkotása közkinccsé válik, és így az egyetemes emberi tudást gazdagítja, és lehetővé válik a mű ingyenes felhasználása, vagy akár fejlesztése.
A védelmi idő lejártával sem szűnnek meg a személyhez fűződő jogok (például senki nem állíthatja ma, hogy ő írta Petőfi Sándor „Nemzeti dal” című költeményét.)
A védelmi idő tartama országonként eltérhet, ám a legtöbb ország a Berni Uniós Egyezmény alapján állapítja meg ezen időtartamot.
Magyarországon ez egységesen a szerző halálától (vagy több szerző esetén az utoljára elhunyt szerző halálától) számított 70 év.

Tehát bárki bármit másol vagy használ fel egyéb szakkönyvből, az bizony biztos hogy ebbe beleesik, így elméletileg nem legális.
(#14543) nohab 74 hozzászólása Válasz Feb 27, 2013
SziaszTTok! 2013 Tillig újdonság katalógus 35-36 oldalon magyar újdonságokkalBővebben: Link
(#14544) strapal hozzászólása Válasz Feb 27, 2013
Sziasztok,
szeretnék érdeklődni, hogy nincs e meg valakinek a Tillig 9548 és a 9549-es pályaterveket tartalmazó adathordozója. Nem tudom eldönteni hogy megérné e nekem, emiatt kérném a véleményeket. A két kis pályaterves füzet megvan, de nem tudom hogy a papíros és a CD-s verzió között mi a különbség.
Természetesen megköszönöm az esetleges linket is...
(#14545) sunocske válasza wolfchild hozzászólására (#14542) Válasz Feb 27, 2013
Idézet:
„... így elméletileg nem legális.”

Magyarul hótt' mindegy, hogy drive, dropbox, facebook vagy ftp. De ezek közül szerintem pont az ftp az, amelyik a legkevésbé feltűnő, és a hozzá elérhető kliensprogramokkal (pl. Total Commander) szerintem még mindig az egyik legkönnyebben kezelhető.
(#14546) wolfchild válasza sunocske hozzászólására (#14545) Válasz Feb 27, 2013
Igen jól látod, teljesen mindegy. De nem azért károgok, hogy bárkit elrettentsek, hanem azért hogy ne a saját kárán kelljen másnak is ezt megtanulni.

Ugyanis engem már itt Magyarországon, hasonló dolog miatt kártérítésre köteleztek (elárulom, 6 számjegyű volt és nem 1-essel kezdődött), így azóta erre fokozottan figyelek, pláne ha valaki ugyanúgy igyekszik ezt elkövetni a "közjó" érdekében.

Mert a többiekért önzetlenül tenni az szép és jó dolog, de mikor borul a bili az FTP-nek, vagy bármi egyébnek meglesz a gazdája, és mikor a felszólítás jön már késő törölni. Akkor már minden "bizonyíték" szakszerűen és a törvényeknek megfelelően mentve van, így a tulaj már felelősségre vonható.

Mindenki vonja le a hozzászólásomból a saját konzekvenciáit, egy biztos az ellenségeimnek sem (már ha vannak) kívánom azt a tortúrát.

Tehát csak okosan, ami meg nem "közkincs" azt csak olyannak adni akiben megbízol, mert ha csak úgy azzá teszed, akkor aki ezen rajta akar kapni annak bőven lesz ideje, hogy bizonyítékot gyűjtsön, legyen az bármilyen technikai megoldással védve.

Az ilyen eseteben ugyanis a hiszékenység és a jóindulat, valamit a közösségbe vetett hit ami a legnagyobb veszélyt jelent az egyénre, no meg az ellenérdekelt ártó szándéka. Ez ellen meg technikai tudással nem nagyon lehet védekezni.

Bocsánat ha valaki lelkesedését lelomboztam, de jó ha mindenki időben tisztában van a lehetséges következményekkel.
(#14547) csíkosháTTú válasza wolfchild hozzászólására (#14546) Válasz Feb 27, 2013
Ilyenek elkerülésének van egy nagyon egyszerű módja: meg kell kérdezni a szerzői jogok tulajdonosát. Ha azt mondja, hogy mehet, akkor nincs akadály. Mivel jelen esetben a kérdéses anyag egy MÁV szabvány, így a kapcsolódó szerzői jogok birtokosa a MÁV. De azért nagyon meglepődnék, ha egy ilyen szabvány nem lenne fellelhető nyilvános anyagban valahol. Csak be kell írni egy keresőbe a szabvány számát...
(#14550) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#14547) Válasz Feb 27, 2013
Kicsit keresgéltem, ezeket találtam hamarjában:

első

második

(#14551) Gashpy válasza DinoTT hozzászólására (#14535) Válasz Feb 27, 2013
Köszi!
(#14552) Gashpy válasza nohab 74 hozzászólására (#14543) Válasz Feb 27, 2013
Rendes vagy!

De nem akarom elvenni a kedved, ez már majd' egy hónapja lefutott
(#14553) Gashpy válasza wolfchild hozzászólására (#14546) Válasz Feb 27, 2013
Ez így van. Jobb inkább odafigyelni!
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve...

Viszont a szabványok jogdíjassága előtt kicsit értetlenül állok. Pl. van egy kötelezően alkalmazandó MSZ EN szabvány. Te szeretnéd betartani, de csak akkor tudod meg, mit is tartalmaz, ha megveszed... (pl. a múltkor a munkavédelmi sisakokkal kapcsolatosan túrtam fél napig a netet, de nem jutottam 5ről 6ra...)

Bolondújjak mög, ha éétem...
Lapozás       61/436    
Frissek
  2024. Nov, 23. Szo
13:35:06
  Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt
Hirdetés