|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#22673) enigma válasza csíkosháTTú hozzászólására (#22671)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
serva = szolgálni |
(#22675) róbertke válasza FriTTz hozzászólására (#22672)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
De nem "ki-holt" nyelv .... |
(#22680) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Sziasztok!
Az oldalamon, már 3 alkategóriában vannak cuccok feltéve, ezek mindegyike cserélhető is, ha valaki nem akarna pénzt költeni, az oldalon minden le van írva, bővebben: Link
Ha valakinek valami megtetszik, akkor e-mailen legyen kedves felvenni velem a kapcsolatot, ne itt a fórumban egyeztessünk, köszönöm. |
(#22693) terkoz hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Őszintén sajnálom égbekiáltó műveletlenségemet és a magas itélőtábla bocsánatáért esedezem, de a latin és a magyar értelmező szótár a kitört ágylábat pótolja néhány társmű segítségével.
Amint végzett az asztalos ígérem, rögvest felfrissítem az ez irányú nyelvészeti ismereteket.
Egyébiránt sajnálom, hogy a hozzászólásom tartalmi része süket fülekre talált.
üdvgyuri |
(#22696) csíkosháTTú válasza terkoz hozzászólására (#22693)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Nem bántani akartalak én, csak sokan nem tudják, és egy félrehallás után sokan "...busznak" tudják. Pedig "...vusz." (Most megy Balázs Géza műsora az MR1-n a "Tetten ért szavak". Az egyik kedvenc rádió műsorom.
A többit azt nem veszem magamra, én nem modulozom, ha nem baj... |
(#22698) terkoz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#22696)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Nem is vettem igazi bántásnak, de inkább vonatozzunk.
Tegnap a klubban elővezetett szösszenetem helyszíne:
Pannoniatreffen 2013
üdvgyuri |
(#22699) Mk48 2024 válasza FriTTz hozzászólására (#22672)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Nem anyira! A kertészetben használunk latint, de használja az orvos tudomány is, meg még sok más szakma. |
(#22700) wolfchild válasza terkoz hozzászólására (#22698)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Nagyon tetszik a videó, egyetlen egy baja van, rövid. Órákig el bírnám nézni. |
(#22701) sunocske hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Üdv a Metropol EuroNight fedélzetéről! Most már nem szállok le, amíg a "Děčín hl.n." táblát meg nem látom! |
(#22706) FriTTz válasza terkoz hozzászólására (#22693)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Nálam nem volt süket mert megyek!
De csak mint szájtáti bámészkodó aki tanulni szeretne! |
(#22707) FriTTz válasza Mk48 2024 hozzászólására (#22699)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Ezt tudom, nem is ezért nevezik holt nyelvnek! |
(#22708) FriTTz válasza sunocske hozzászólására (#22701)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Az egzotikus Svájc? |
(#22710) FriTTz válasza Gashpy hozzászólására (#22360)
|
Válasz •
|
Szept 13, 2013 |
|
Szia, szerinted ők gyártanak (vagy valaki) 4 tengelyes tartályvagonhoz tetőjárdát korláttal? |
(#22714) róbertke válasza FriTTz hozzászólására (#22710)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
|
(#22717) UWH válasza FriTTz hozzászólására (#22710)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Szia! Lehet, nem kell olyan messzire menni. Pont a klubtalin kérdeztem Jakó Attilát ez ügyben, mert nekem is kéne, és már két éve csinált ( magyarosat alacsony korláttal is ) , csak elő kell ásnia a kincsesláda mélyéről és nem tudja hány darabja van.
Laci |
(#22719) Vova válasza FriTTz hozzászólására (#22617)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Igen-igen, nem is gondoltam, hogy ennyien TTömörülünk iTT, bár kicsit odébb állok 2 héten belül, de nem leszek túlságosan távol |
(#22720) reszelozsir válasza FriTTz hozzászólására (#22710)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
84100-as cikkszámon 13,60 Zł. Én is szemeztem vele, de most vannak fontosabb dolgok is a sorban |
(#22722) kaTTonai válasza reszelozsir hozzászólására (#22720)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
TG271 cikkszámon van ilyen tetőjárda 8 valamibe kerül...
Mennyi lehet az Ft-ban?
Van kapcsolata valakinek velük?Lehet rendelni?
Üdv:Miki |
(#22725) Gashpy válasza kaTTonai hozzászólására (#22722)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Nem tudom, hogy Zalában milyen árfolyam van ( )
1 ájró itt felénk 300 körül van.
Erre még rájön a postaköltség és az átutalás...
Mielőtt ebbe belefognátok, kérdezzétek Jakoa olvtársat!!! |
(#22726) maTTato hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Sziasztk!
A csütörtöki tali képei... Katt! |
(#22727) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#22657)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Zoli bátyám!
Egy elegáns ötlet a régi, BTTB-korai Tillig V36-osok korszerűsítésére:
Ha a főkeret festése a feladat, akkor kezdjük innen: Digital Zentrale V36 főkeret
Ez fehérfém építőkészlet, alapozás után olyanra fested, amilyenre szeretnéd. A régi főkeret erőteljes visszafaragásával azzal már nincs is gondod.
Fekete kereket elvileg lehetne még rendelni a gyárból ehhez a mozdonyhoz, de ha nem, akkor alapozás után festhető a régi, viszont azt garantáltan zsírtalanítani kell.
Üdv: Gábor |
(#22732) masTTertape hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Kedves Mindenki,
Eddig 10 írás érkezett. Köszönöm szépen.
De még édes kevés az ismert, 200-as taglétszámhoz képest.
Azért bizakodó vagyok, ezért ismétlem önmagam:
Klubszolgálati közlemény!
A megújuló bttb.hu honlap bővítéséhez felmerült az ötlet, hogy minden tag lehetőséget kapjon a bemutatkozásra. Ez a mostani elképzelések szerint azt jelentené, hogy lenne egy - már korábban megkezdett - arcképcsarnok, ahol az illető klubtag portréja mellett lenn egy 2-300 karakteres TT-s önéletrajz, illetve ha van olyan érdekesség a gyűjteményében, akkor arról fotó. Ez lehet asztal is, vagy bármi, ami a TT-s életérzéssel összefügg. (pl. retró, ndk-s bögregyűjtemény, de a kacsintós pénztárcát azért kerüljük...)
A kis galéria kialakításán még dolgozunk.
Tehát. Aki vállalja - és miért ne vállalná - valós kilétét, tőlük szeretnék kérni email-ben (kizárólag emaliben!!!!) egy rövid bemutatkozást. Akitől ezt már megkaptam a klubjelentkezés során, tőlük nem feltétlenül kérem, de a mostani rendezhetőség okán szerintem pár sorban ismét belefér. A levél tárgysorát kérem használjátok és ezt írjátok bele: TT-s önéletrajz. Így minden e témában befutó levelet egy mappában tudok gyűjteni. A tagok portréit elkezdeném fotózni a következő találkozón.
Remélem jó kis arcképcsarnok jön majd össze, bár a 200 fős tagság összes anyagától már előre fázom... |
(#22733) kaTTonai válasza Gashpy hozzászólására (#22725)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Ajajajaj
Pedig a gyönyörű pályagép utánfutóval no az is valami gyönyörűűűűűű,és Dr.-es!!!! |
(#22736) Mk48 2024 válasza masTTertape hozzászólására (#22732)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
A körleveles megoldást lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni, hátha. |
(#22738) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#22727)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Köszönöm a segítséget mindenkinek, írtam Jako mesternek is!
Megyek lottózni!
Ma volt szerencsém részt venni a "Jegyvizsgálók napján" M298 jóvoltából és a rossz idő ellenére voltak derűs pillanatok is meg sikítósak is!
Vasutasoknak tettünk fel kérdéseket a vasútról és (szerencsére nem államvizsga szigor volt ) jó volt látni, hogy sokan nem csak bejárnak dolgozni hanem szeretik is vasutat!
Még mindig csak a Keletiben is látható asztallal tudtam megjelenni sajnos, de ami büszkeséggel tölt el, hogy voltak a helyszínen szintén modellező vasutasok is és csodájára jártak a viaduktomnak (a ZT HIszem mégsem robbantom fel, de egy alakulatot azért odavezényelek majd a biztonság kedvéért) és körbefotózták rendesen, továbbá szaktanácsot kértek építés ügyben!
(pont tőlem aki robbantással foglakozik )
Családok jöttek, sajnos a nem túl jó idő miatt nem sokan jöttek el a mis sátrunkig, de vegyesen jöttek!
Voltak jó gyerekek aki csak nézték és néha megkérdeztek valamit vagy megkértek rá, hogy most menjen a másik vonat és volt olyan csemete is aki felért egy hangosbeszélővel és volt a rémálom is a nyalókás gyerek aki mindent meg akar fogni és olyan is volt akit az ellenségeimnek kívánok , de a szórakoztatás volt a cél és ezért sok vasutas hálás is volt, reklámoztuk a TT klubot és ismert nagy járműgyártóinkat a felvonultatott járműparkkal!
MÁV-os téma volt csak az asztalon!
Az utasellátó működött, de valamiért a sörcsap előtt állt a leghosszabb sor!
A délutáni hangulatról Csárli gondoskodott amiről sörért történő sorban állás közben (kéz alatt gazdát cserélt a sörjegy) megállapítottuk, hogy még mindig jobb mintha valami celeb vernyákolt volna!
Végre utazhattam a sámli vonaton is bár csak egy dilikör lett összerakva!
|
(#22739) reszelozsir válasza terkoz hozzászólására (#22662)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Vontatott járművet tudok felajánlani, ha van rá igény (Tillig 13533, 2db 13311, 13321, Hädl 113005). Ezek a legmodernebbek itthon. |
(#22740) róbertke válasza FriTTz hozzászólására (#22710)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
22714 -ben már válaszoltan egyszer
|
|
(#22741) FriTTz válasza maTTato hozzászólására (#22726)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Szia
A fotókat böngészve láttam amit a helyszínen nem, hogy valaki gyárt MÁV egykaros jelzőt csak nem látni ki mert fénylett a nejlon!
Tud valaki segíteni vagy elég ha egyszerűen jelentkezik az elkövető!
(róbertke bocsánat, nem vettem észre ) |
(#22742) Frankye válasza FriTTz hozzászólására (#22738)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
És nem kerestél meg?! Szégyelld Magad! A Szakmai vetélkedő zsűrijében voltam... |
(#22744) FriTTz válasza Frankye hozzászólására (#22742)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Az melyik sátorban volt?
És honnan tudtam volna?
Te sem jártál felénk ezek szerint! |
(#22748) FriTTz hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Magamra vállalva a kényelmetlenséget, fel kell tennem a kötözködő kérdést! Igen komoly helyzet alakult ki a BttB-s klub kapcsán mind a TT-s topikokban, blogokon és a közösségi oldalon a TT-s önéletrajzokkal ugyanis köztiszteletben álló tagtársunk, masterTTape többszöri kérésére (felszólítására) sem érkezett számottevő írás a kért témában holott sokan olvassák az oldalt!
Ezért gondoltam arra, hogy én mint köztiszteletnek nem örvendő egyén is megkérjem a tisztelt méreTTársakat, hogy ha már Gábor ennyi időt és energiát belefektet ebbe a dologba akkor tiszteljük már meg azzal, hogy legalább ne hátráltassuk a munkáját mert a velünk töltött időt a családjával is eltölthetné!
Nekem mint újrakezdőnek fontos az ő (és más e méretarányban tevékenykedő Mester) munkája, tanulok az írásaiból, nagyra tartom szakmai felkészültségét és barátságával bírok.
Ezért kérem az onlány és csak olvasó, de klubtag egyéneket (amennyiben nem AI-k), hogy legyenek szívesek eleget tenni a felhívásnak különben !
Tisztelettel FriTTz
|
(#22750) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Tudom, rágjuk a Vatera gittet egy ideje, de egy újabb gyöngyszem.
Bővebben: Link
Ez is egy tipikus hülyének nézés. (nem több, nem kevesebb) Mindegyik kép jó, csak az homályos amin a törések vannak. Csak postázza, miután az árat megkapta, és egy ilyen alapos körbefényképezés után azt állítja, hogy "figyelmetlenségből" írta a kiváló állapotot.
|
(#22751) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#22741)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Simon Csabi forgalmazza. Börze, emelet, szemüveges, jófej srác. |
(#22752) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Egy kérdés, mikor jelent meg a "BTTB 750 jahre berlin" szett, illetve hol lehet róla bővebben olvasni bármilyen nyelven?
Köszönöm. |
(#22754) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#22752)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
1987
|
(#22755) wolfchild válasza etwg hozzászólására (#22754)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Köszönöm, akkor a 85-ös katalógusban ne keressem, a 91-felettiekben meg nem találtam |
(#22756) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#22750)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Megnéztem én is kíváncsiságból is nem tudtam eldönteni, hogy a plexi hiányzik-e vagy tényleg ilyen tiszta mivel nekem is feltűnt a hiánya úgyhogy a mozdony kasznin látható árnyékokat figyelembe véve elvégzek itthon egy kísérletet a saját Nohabomon és rögvest beszámolok róla!
Nekem feltűnt még a forgóvázak alján látható erős (festék) kopás is melyet üzemszerű használat közben (sínen futva) nem tud elszenvedni a mozdony!
Kicsivel később:
Elképzelhető, hogy ilyen tiszta az üveg. csak nem tudom. hogy oldotta meg!
A mozdony viszont fényesítve (szilikon?) van mert csillog! |
(#22757) FriTTz válasza masTTertape hozzászólására (#22751)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Bocsánat, elfelejtettem, hogy mindent tudsz! |
(#22758) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#22755)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Egyikben se nagyon, mert ezek a szettek nem voltak katalógusban. Nekem is fura volt, hogy az ilyen egységdobozos szettek (ez is, meg a 30 éves jubileumi, meg a várnai tourexes, a v100-asos reko kocsikkal és még számos készlet) nem kerültek bele a katalógusba. |
(#22759) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#22752)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
|
(#22760) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#22759)
|
Válasz •
|
Szept 14, 2013 |
|
Köszönöm. |
(#22768) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#22757)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Ez nem igaz.Csipkét verni nem tudok. Repülni sem. Ha belegondolok még egy sebészeti beavatkozással is bajban lennék, de ez már kevésbé különbözik egy összegányolt mozdony javításától.
Ja és még a Titanic-ot sem tudom felhozni a mélyből, pedig szeretném...
Viszont a személyi kultusz ideje lejárt már. |
(#22769) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#22748)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Azért hangsúlyozom, hogy mindez önkéntes alapú, tehát nem erőszak a disznótor. |
(#22770) masTTertape válasza FriTTz hozzászólására (#22757)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Ja egyébként nem nagy okosság. Elolvastam a fotón a legalsó sort. |
(#22771) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
|
(#22773) vanhensing válasza wolfchild hozzászólására (#22750)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Nekem a tapadókerekek cseréje szúrt szemet!Még hogy nem befolyásolja a vontatást!
|
(#22777) kombi válasza vanhensing hozzászólására (#22773)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Itt ha műanyagkerekes lenne, az lenne a csalafintaság.
Elvileg a Zeuke/korai BTTB időkben nem volt se műanyagkerék, se tapadógyűrű a Nohabon. Legalább is az én 1975-ben, MÁV-os készletben vett gépemen nem volt egyik sem. |
(#22778) reszelozsir válasza vanhensing hozzászólására (#22773)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Ha jól látom ez még fém kardános hajtású és azokon nem volt tapadógyűrű. Az enyémen sincs. |
(#22791) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Urak!
Ha valakinek van felesleges kalapsínes váltója (sima, kanyar, kézi vagy elektromos) illetve angolváltója, állítóműve vagy sínanyaga, legyen kedves megkeresni mailben, egy ajánlattal.
Köszönöm. |
(#22795) BR95 válasza wolfchild hozzászólására (#22791)
|
Válasz •
|
Szept 15, 2013 |
|
Elektromos galamb elrepült a Fűtőház felé.
Józsi |
|
|
2024. Nov, 27. Sze 14:03:08 |
|
Jelenleg 14 fő olvassa az oldalt |
|
|