Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » H0 klubtopic
H0 klubtopic
Témaindító: csíkosháTTú, idő: Márc 14, 2013
Témakörök:

Lapozás       7/42    
(#33828) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#33825) Válasz Máj 30, 2014
Nem tudom min csodálkozol, szedj szét egy modern videokamerát, abba sokszor egy A4-s méretü NYÁK van belegyömöszölve....

(#33830) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#33828) Válasz Máj 30, 2014
Én csak azon csodállkoztam,hogy nem volt egy síkban a panel.
Csináltak rá két kereszt marást,hogy elgyengüljön,és meg tudják hajlítani a kívánt alakra.
Ezáltal egy lépcsőt formáztak a panelon.
Ilyet még nem láttam,szerintem jópofa dolog.
(#34065) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Jún 6, 2014
Ha valakit érintene a dolog, az ne kíméljen!

H-START halbi

(#34073) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#34065) Válasz Jún 6, 2014
Május elején jártam Pécsett, és még mintha létezne eredeti piros kettő is .....
(#34080) sunocske válasza róbertke hozzászólására (#34073) Válasz Jún 7, 2014
Igen, de azokból tudtommal már sose lesz kocsi. Donorok. Talán mintha Szolnokon is lenne egy.
(#34082) róbertke válasza sunocske hozzászólására (#34080) Válasz Jún 7, 2014
A lényeg, hogy VAN még piros Halberstadti.
(#34160) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#34082) Válasz Jún 10, 2014
Vagy azoknak lehet érdekes, akik nem az aktuális MÁV-t modellezik, hanem a pár évvel ez előttit. A Pályaszáma egyedi, ebből azért nem sok jön szembe.
(#34161) csíkosháTTú válasza sunocske hozzászólására (#34080) Válasz Jún 10, 2014
Dekkkol a jármű javítóban egy biztos, mert látni a vonatból az abonyi bejáratnál.
(#34834) FriTTz hozzászólása Válasz Jún 23, 2014
Üdv
Lenne egy ilyen készlet eladó, én úgy saccolom H0-s.
Állítólag vadi új, mennyit érhet illetve kell-e valakinek?
Vannak házak is hozzá.

görög.jpg

(#34839) Frankye moderátori válasza FriTTz hozzászólására (#34834) Válasz Jún 23, 2014
Kérlek, hogy legközelebb az ilyesmit az Apróhirdetési rovatban intézd, légy szíves! (Tudom, hogy azért tetted ide, mert ár-javaslatot kérnél rá, ezért nem vetem ki innen...)
(#34849) FriTTz válasza Frankye hozzászólására (#34839) Válasz Jún 23, 2014
Ezer bocsánat vezérkari főnök úr, de én csak bedobtam ide jótékonyan mert nem az enyimé és méretarány miatt ez a szaktopik!
(azt se tudom miez, meg ha tudnám se venném meg)
(#34870) Frankye válasza FriTTz hozzászólására (#34849) Válasz Jún 24, 2014
El van sikálva...
(#34875) csíkosháTTú válasza FriTTz hozzászólására (#34849) Válasz Jún 24, 2014
Idézet:
„...azt se tudom miez...”

Ez egy régebbi ROCO kezdőkészlet, még a szürke színű LokMaus2 vezérlővel, egy DB AG tehervonattal, és a RocoLine gumiágyazatos sínkészlettel.
Ebből:
A vezérlés már nincs gyártásban évek óta, nem is tudnak már hozzászólni sem a gyárban, és újkorában sem ért egy hajítófát sem, nem most.
A vonat az érdekes lehet annak, aki ilyenre vágyik, pár kéttengelyes teherkocsi, meg a BR290-es dízelmozdony, ebben a ROCO-nak gyártott ESU dekóder van.
A síneket sokan kedvelték, amíg voltak, ezt is el lehet adni, mert már ez sincs gyártásban, és páran keresik a bővítést.

Nna, mostmár tudod...
(#35168) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Júl 1, 2014
Tettem az apróba egy hírdetést, ha valakit érintene. Ebben a topicban a Fleischmann gőzösök lehetnek érdekesek.
(#35957) FriTTz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#34875) Válasz Júl 26, 2014
Köszi a segítséget!
Legalább már tudom mi van a dobozban.
(#36560) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Aug 14, 2014
Ha valakit érintene, az apróba tettem fel egy hírdetést a modern motorvonatok kedvelőinek.

Klikk!
(#36610) terepcsaba hozzászólása Válasz Aug 16, 2014
A sima analóg H0-ba lehet DCC dekódert rakni.
(#36611) etwg válasza terepcsaba hozzászólására (#36610) Válasz Aug 16, 2014
Lehet, de mi lenne, ha elöbb magad olvasgatnál, mert ilyen egyszerü kérdések már vagy ezerszer meg lettek válaszolva.
(#36691) terepcsaba hozzászólása Válasz Aug 19, 2014
Egy digitális mozdonyhoz mindegy hogy milyen vagont csatolsz hozzá vagy a vagonba is kell dekódernek lenni?
(#36699) etwg válasza terepcsaba hozzászólására (#36691) Válasz Aug 19, 2014
Ha kapcsolgatni akarod a vagonokban a villanyt, akkor nem árt beléjük egy dekodér, különben meg igencsak felesleges.....
(#36954) enamessias hozzászólása Válasz Aug 29, 2014
Megérkezett a kedvenc boltomba az új Roco 72722 M61 Nohab és a gyári hangos társa 72723 is. Az utóbbit meg is rendelném. Van olyan, aki lebeszélne róla?
Ilyesmire gondolok, hogy van e ismert hibája, vagy jobb vétel, stb...
(#36955) Fordítókorongos válasza enamessias hozzászólására (#36954) Válasz Aug 29, 2014
Szia enamessias !

Én lebeszélnélek a hangosról.
Szerintem vegyél egy simát és ahhoz egy Digisound-ot!
Ha számít a Hang neked,akkor biztosan jobban járnál...
A Zimo-nak nincs Nohab hangja,ezért valószínűleg ezt még mindig az Esu-val szerelik.(Lehet,hogy tévedek)
Viszont a Digisound-nak jobb a hangja!
(próbáltam mindkettőt)

Üdv.:korongos
(#36956) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36954) Válasz Aug 29, 2014
Szó sem lehet róla, hogy tanácsot adjak!
Tetszik? Akkor vedd meg, ha teheted. Ha fontos az élethű hang, akkor simát, és vegyél bele utólag egy dekódert. Lehetőleg ne ESU-t. Neem, nem azért, hanem azért, mert az ESU-nak nincs NoHAB hangja. Ha ez nem érdekes, és csak cca. 18-20.000Ft-tal drágább a gyári, akkor vedd meg kompletten.
(#36973) enamessias hozzászólása Válasz Aug 30, 2014
Pont ilyen infókra voltam kíváncsi! Ez lenne az első hangosom, azért érdeklődök. Akkor marad sima + Digisound.

Itt egy videó a gyári hangokról: Video
(#36974) Fordítókorongos válasza enamessias hozzászólására (#36973) Válasz Aug 30, 2014
Szia enamessias!

Ebből nem sok minden derül ki...
a menethangokból pedig semmit sem hallani!
Így szól a Digisound:Digisound Nohab

WP_20140830_...jpg

(#37003) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36973) Válasz Szept 1, 2014
Tessék, egy összehasonlítás.
M61 hangok
(#37009) csíkosháTTú válasza enamessias hozzászólására (#36973) Válasz Szept 1, 2014
Háttt... ez nagyon gagyi egy videó, különösen, hogy a készítők háttér beszélgetése is alaposan belehallatszik... Erre azért figyelni kellett volna. Érdemes lenne kiolvasni a CV8-t a gyári dekóderből, mert a videón kivehető hangokból ítélve ez nem az ESU hangja. Az olyan, mint optomi videóján is van. Pár hangeffekt egyértelműen a Zimo szabadon letölthető anyagára utal. Egy biztos, ennek a hangnak annyi köze van a NoHAB hangjához, mint két tojásnak a gázórához. Ettől a régi ESU is fényévekkel jobb, és megkockáztatom, hogy a Zimo szabadon használható hangjaiból is sokkal jobbat lehetett volna összeszedni. Egy biztos, ezt Hubinger úrék nem adnák ki a kezükből a Schönbrunner strasse-n.
(#37034) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Szept 1, 2014
Önjelölt karbantartók, és WD40 spray-t előszeretettel használók figyelmébe ajánlanám a következő idézetet, amit egy régebbi modell dobozában talált, eredeti használati utasításban olvastam:

"A csapágyakat célszerű időnként savmentes olajjal (órásolaj) bekenni; a motort sohasem szabad erősen olajozni, nehogy az olaj a kollektoron szétkenődjön. ... Ha motor forgórészt a tisztítás céljából nem kell kiemelni, akkor néhány csepp benzinnel átitatott törlőruhával is el lehet végezni a szükséges tisztítást, azonban a szénkeféket célszerű kiemelni."
Gerhard Hruska

Ehhez a magam részéről, így 40 év múlva azt tenném hozzá, hogy a modern modellekben a motorok csapágyazása szinterbronz, így ezek olajozása egyenes tilos!
(#37040) stillll válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37034) Válasz Szept 1, 2014
Kedves Mester! Van fény az alagút végén? (G10, Máv520)
(#37041) csíkosháTTú válasza stillll hozzászólására (#37040) Válasz Szept 1, 2014
Van, én már látom! Most csapok a kezére annak, aki le akarja kapcsolni!

Pici türelmet kérek szépen még!
(#37043) stillll válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37041) Válasz Szept 1, 2014
Úgy gondolom aki nállam türelmesebb az festi magát
(#37044) csíkosháTTú válasza stillll hozzászólására (#37043) Válasz Szept 1, 2014
Igyekszem, sajnos nem minden rajtam múlik...
(#37172) roozsa hozzászólása Válasz Szept 5, 2014
Marklin síneket váltókat ki lehet szedni az ágyazatból?
Van valakinek tapasztalata?
(#37173) csíkosháTTú válasza roozsa hozzászólására (#37172) Válasz Szept 5, 2014
Melyiket, az M-Gleis vagy a C-Gleis síneket?

Amúgy mindegy, kétszer lehet őket kiszedni: először és utáljára...
(#37174) roozsa válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37173) Válasz Szept 5, 2014
A vaterán van fent egy sín+váltó pakk,de nekem ágyazat nélküli sínek és váltók kellenének. Roco rendszer szétszedhető,mert azzal volt már dolgom. Tehát akkor a Marklin ezek szerint nem az.
(#37175) pinyo39 válasza roozsa hozzászólására (#37174) Válasz Szept 5, 2014
Neked a harmadik a "K" vágányzatra lesz szükséged, az a Marklin ágyazat nélküli portékája.
(#37177) DZolTTán hozzászólása Válasz Szept 6, 2014
Ha már szóba került a Marklin, régóta töprengek rajta, hogy amikor egy kitérőn áthaladva a középső áramszedő lemez letapogatja a közbenső síneket, hogy-hogy nem keletkezik zárlat?
Közben talán rá is jöttem, azok a sínek ki vannak szigetelve?

maerkln-c-gl...jpg

(#37179) etwg válasza DZolTTán hozzászólására (#37177) Válasz Szept 6, 2014
Egy pofon egyszerü trükkel. A váltok körzetében a középsö kontaktusok felemelkednek a SK fölé, igy az áramszedö a sinek felett csuszik át a váltón.
(#37210) enigma hozzászólása Válasz Szept 7, 2014
Sziasztok!

Mehano (F 350) trafóról van valakinek tapasztalata?
(#37791) jumo31 hozzászólása Válasz Szept 25, 2014
Üdv Mindenki!

Korábban olvastam valamelyik topicban, hogy valaki keresi a Linzbauer Tamás Vasútmodellezés című könyvét.
A Link, ahol ráakadtam, ha valakit érdekel.
Kedvelt vagy nem kedvelt aukciós oldal...
(#37942) hkrisz79 hozzászólása Válasz Szept 29, 2014
Üdvözlet topiktársak!

Esetleg van valaki akinek van újfajta Gützold M62-je? Arra gondolk ami már digit előkészített kiadásban jött ki. Mik a tapasztalatok? Ugye annak már nincs visító hangja? Mennyire részletes ill mérethelyes? Milyen árban mennek azok? Találtam egy eladót és nem tudom bele merjek-e invesztáklni. Ó-Gützoldom van, sajnos átalakítottam digit üzemre, bár ne tettem volna.... Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv
Krisztián
(#37945) róbertke válasza hkrisz79 hozzászólására (#37942) Válasz Szept 29, 2014
Be tudnád linkelni?
(#37946) hkrisz79 válasza róbertke hozzászólására (#37945) Válasz Szept 29, 2014
Igen, ő róla lenne szó:
Gützold 50205
(#37948) csíkosháTTú válasza hkrisz79 hozzászólására (#37946) Válasz Szept 29, 2014
Semmi köze sincs a régi Gützoldhoz. A régit 1992-ig gyártották. Aztán szünet, a mostani modellszéria első példányai 1996-tól kaphatóak. Teljesen áttervezték, kívül-belül. (A régiben milyen dekóder van, hogy csalódás lett a digizése?)
(#37949) hkrisz79 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37948) Válasz Szept 29, 2014
Próbáltam ESU LokPilot 4-el és DigiSoundal, Tran-al is. Nem a dekóder a gond, hanem a billegés meg a visító hang. A járása amúgy rendeben van, lasúmenete kitűnő. Az eredeti motort kicseréltem egy ilyenre: PIKO 47410-08. 5 pólusú, mindkét oldalt lendkerekes. Persze mozdonysúly faragás, miegyéb...
(#37951) etwg válasza hkrisz79 hozzászólására (#37949) Válasz Szept 29, 2014
A visitás annak a modellnek mindig az alaptulajdonsága volt (az volt a hajdani sound module )
(#37952) csíkosháTTú válasza hkrisz79 hozzászólására (#37949) Válasz Szept 29, 2014
A billegést a kerekek okozzák, azokat cserélni kell az ebbe való, de új gyártásúra. A sivitó/visító hangot a forgóvázban található csigás tengely okozza, ezt halkítani lehet megfeleló kenéssel, megszűntetni sajnos nem.

A motorcsere miatti súlyfaragás tömegvesztést okoz, ez hiba volt, mert kisebb lesz a vonóereje. A motor maradhatott volna az eredeti.
(#37955) hkrisz79 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37952) Válasz Szept 29, 2014
Igen, ezekre sajnos csak utólag jöttem rá. Összességében nem nagyon érte meg. Ha a kerékcserét is meglépem akkor már majdnem egy használt vagy akciós Roco áránál vagyok. Vajon a Roco vagy egy ilyen új Gützold lehet a jobb választás?
(#37957) csíkosháTTú válasza hkrisz79 hozzászólására (#37955) Válasz Szept 29, 2014
Ízlés dolga, a két modell egy osztályban focizik.
Szerintem a Gützold műszaki tartalma jobb, hiába csak 4 tengelyen hajt.
Van szubjektív dolog is. A ROCO újabb tervezésű kasznival bír (a belső mechanika az nem új, az a megszokott, "ezeréves" ROCO egyenmegoldás, habár nem rossz!). A ROCO Szergej egy szép, csinos, filiográn modell a síneken Namost, ha a valóságot nézzük, akkor a Szergej az 100t orosz vas a sínen, erről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy szép, csinos, filigrán. Ezt a "drabális" érzést szerintem a Gützold jobban visszaadja. Hangsúlyozom: ez szubjektív vélemény! Ha úgy tetszik én outsider is vagyok, mert magánemberként TT-zek, és Z-zek.

Gützold:
- 2 tengelyen tapadógyűrűk,
- 4 tengelyt hajt meg,
- 5 pólusú Bühler motor lendítősúllyal,
- NEM652 digitális előkészítés,
- LED világítás,
- zárfények is vannak,
- extrém alacsony feszültségnél is rendes fénnyel világít analógban,
- kurz kinematika,
- nincs kivágva egy jókora rés a pályakotrón, hogyha vontatni is akarunk vele , cserébe, ha kupplung is van a kotróban, akkor az ívben befordul, de ez nem feltűnő, lévén csak a vonat felőli végén jelentkezik, a mozdony elején nem,
- rendkívül biztos, nyugodt futás, hatalmas tömege van, ebből adódóan a vonóerő is tetemes

ROCO
- újabb tervezésű a kaszni,
- 2 tengelyen tapadógyűrűk,
- 6 tengelyen hajt,
- 5 pólusú, lendítősúllyal szerelt motor,
- NEM652 digitális előkészítés,
- izzós világítás,
- zárfények is vannak, ez is izzós,
- kurz kinematika,
- a pályakotró fix, ha kupplungot szerelünk mindkét végére, akkor a kupplung mozgástere ki van vágva, ez nem szép látvány a mozdony elején,
- nagy tömeg, megfelelő vonóerő, szép futás.

Árban valahol egy kategória a két modell. Hétköznapi használatban az egyéni ízlés dönt.
(#37960) hkrisz79 válasza csíkosháTTú hozzászólására (#37957) Válasz Szept 29, 2014
Köszönöm a választ Mester Úr! Akkor úgy tűnik a Gützold felé billen a mérce. Lehet függetleníteni a zárfény világítást? Ill. ha gyárilag nem, akkor melyikben egyszerűbb? Gondolok itt esetleg a nyákon megfelelő helyen végzett nyisszantásra.
Lapozás       7/42    
Frissek
  2024. Nov, 25. Hé
22:35:36
  Jelenleg 17 fő olvassa az oldalt
Hirdetés