|
TT klubtopic
|
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:
|
|
(#47222) HarciSün válasza maTTato hozzászólására (#47210)
|
Válasz •
|
Okt 3, 2015 |
|
Köszönöm az útbaigazítást! Jövő héten elkezdem a kísérletezést a plexi vágással-reszeléssel ablakgyártás céljából.
MaTTato: Szép lett ez a Nohab! Meg szabad kérdezni, hogy a színe kész modellfesték vagy saját keverék?
Egyébként sem vagyok teljesen biztos a színben, mert az eredeti és a BTTB-s narancsárgás, a Tillig új kiadása meg inkább pirosas, a szergej színéhez hasonló...
Létezik erre ekzakt, reprodukálható érték vagy szemre mindenki a saját ízlése szerint? |
(#47226) hoTTo válasza sikumegalifter hozzászólására (#47212)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Mi, mint minden évben, most sem árusítunk a Temon. (Konkurenseink nagy örömére ) |
(#47232) maTTato válasza HarciSün hozzászólására (#47222)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Enyedi Laci bácsi ajánlotta a képen látható festéket. Vizesmatrica felrakása után megfújtam még matt színtelen lakkal is. A sárga, Revell 12. Az ablak reszelgetést nem javallom, hacsak nem vagy Hubert Feri. Az ívek miatt nem egyszerű feladat. Gyári Tillig ablakkal hibátlanul kiváltható a régi és jól is mutat. Ha a Zeuke-BTTB-Tillig éra eldurrantott ablakívét helyre akarod hozni, az más téma. Ott nem úszod meg a reszelést. Ebben szintén Feri a szakavatott. Kotróhoz továbbra is a sztirolt javaslom! |
|
(#47235) ModELiTT hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Tisztelt Uraim !!
Egy röpke kérdésem lenne csak !!
Lesz-e találkozó csütörtökön,a nyugatiban,vagy nem ?
A választ előre is köszönöm !! |
(#47236) sikumegalifter válasza hoTTo hozzászólására (#47226)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Nagyon rendes dolog hogy hagyod érvényesülni a konkurenciát én is szoktam ilyet csinálni pl. mikor elmegyek nyaralni addig kibontakozhat az ellenfél ☺
Viszont hogy legyen modellezés is szeretném folytatni a vagonok forgóváz cseréjét barnára ezügyben kereslek majd hamarosan. Azt megtudod mondani hogy a Mávos Eaos vagon barna vagy fekete forgóvázas nálatok? |
(#47237) hoTTo válasza sikumegalifter hozzászólására (#47236)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
A Tillig 15256 cikkszámúnak fekete a forgóváza a gyárból kijövet. |
(#47238) hoTTo válasza ModELiTT hozzászólására (#47235)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Péntek esti hozzászólás István részéről:
Idézet: „2015.10.08-án 16.30-tól BTTB tali a szokott helyen a Nyugatiban. TEMOFESZT előkészítés, szervezés, részvétel jelentősen csökkentheti a várható létszámot, megjelenést?”
E szerint lesz |
(#47239) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Még egy kérdés vágány ügyben
Még csak képeken néztem a Kuehn vágányokat és csak az lenne a kérdésem hogy minőségileg kB az mint a Tillig vagy rosszabb? Talán egy váltó volt a kezemben egyszer de úgy rémlik hogy az kicsit olyan volt mintha flexibilis lett volna egy kicsit |
(#47240) sikumegalifter válasza hoTTo hozzászólására (#47237)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Köszönöm
|
(#47241) ModELiTT válasza hoTTo hozzászólására (#47238)
|
Válasz •
|
Okt 4, 2015 |
|
Köszönöm !!!
Az a helyzet,hogy mink is a TEMÓN leszünk,és nem tudom,tudunk-e
időben végezni !!
Ha már így összejöttünk,megkérdezném a Loco modell állását ? |
|
(#47243) hoTTo válasza sikumegalifter hozzászólására (#47239)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Van aki használ Kühn vágányokat, bár nem ismerek senkit aki ebből asztalt épített volna. Flexi váltójuk nincs. A gyártó honlapján találsz sok mindent hozzá.
A minőségükkel nincs gond. Alacsonyabb a sínprofil mint a Tilligé, így ezen a régi Zeuke, BTTB kerekes járművek futása szinte kizárt - bár ez nálad amúgy sem játszik, ha jól sejtem.
Az elterjedésének talán két akadálya van, kevés az elem (főleg a váltó), illetve sokan tartanak a gyártótól, hogy elérhető lesz e (kapható lesz e) ez a vágányrendszer hosszabb távon is. |
(#47244) hoTTo válasza ModELiTT hozzászólására (#47241)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Az elmúlt egy hétben nem változott semmi. Ahogy írtuk is emailben, min. 10db-os rendelést kell leadni, hogy nekiálljon a Loco a gyártásnak. |
(#47246) HarciSün válasza maTTato hozzászólására (#47232)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Hát az biztos, hogy nagyon pepecs meló a szélvédő formára vágása-reszelése... 1 óra alatt sikerült (úgy-ahogy) ez az egy db ami a képen látszik.
Viszont sokat kísérleteztem és a plexi vágásához ez a fajta vágókorong vált be a legjobban. Ez alig olvasztja-keni az anyagot.
Gyári Tillig szélvédőt hol lehet rendelni? |
|
(#47247) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#47246)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
HoTTónál ami nincs, az nem létezik. |
(#47248) M298 válasza ModELiTT hozzászólására (#47235)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
IGEN! |
(#47255) Gashpy válasza HarciSün hozzászólására (#47246)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Berakás előtt még érdemes fekete alkoholos filccel befelsteni a vágási felületeket, ill. az ablaknyílás belső éleit... |
(#47256) csíkosháTTú hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
DR Ep. IV rajongók figyelem!
Megjelent a Kühn Kaliwagen szettje! |
(#47258) HarciSün válasza HarciSün hozzászólására (#47246)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Nu, ilyen lett... (messze nem tökéletes de szerintem még így is jobb mint az eredeti "beesett" szélvédő) |
|
(#47259) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#47258)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Lövésből lesz a gól, ahogy tartja a mondás. Mutatós, de nekem furán hat az ablak széle-kasztni közötti rés. A következő már tökéletes lesz! |
(#47260) angyal.marci válasza jakoa hozzászólására (#46692)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Ma tanultuk fizikából, hogy a perdület tud független lenni az átmérőtől, csak és kizárólag akkor, ha állandó a tömeg. Egy ,m' tömegű, korong alakú, 20 méter átmérőjű lendkeréknek pont akkora a perdülete, mint egy ugyancsak m tömegű, azonos anyagból készült, 2 cm ámérőjűnek. Nyilván utóbbi esetben eléggé hosszú lehet a lendkerék. |
(#47264) palwolf válasza hoTTo hozzászólására (#47243)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Rövid megjegyzés a Kuehn sínrendszerhez:
Az íves kitérők elvileg még idén karácsony előtt a boltok polcaira kerülnek, legalábbis ez az utolsó információ a cégtől az október eleji 'Modell Hobby Spiel 2015' kiállításról. (A kész kitérők már a vitrinben voltak.)
Persze az eddigiek tükrében kezelhetjük némi fenntartással a kijelentést (értsd: a Kuehn-nek nem igazán sikerül időben megjelentetni a modelleket, bár részben rajtuk kívülálló okok miatt is), de reméljük hogy ezúttal minden a terv szerint alakul.
(Forrás: TT-Board) |
(#47265) jakoa válasza angyal.marci hozzászólására (#47260)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Most vagy a fogalmazásoddal van gond, vagy valahol máshol került porszem a gépezetbe.
A perdülete egy tömör hengerese testnek: 1/2 * m * r*r * szögsebesség.
Példádat tekintve ugyanolyan tümeg és szögsebesség mellet a nagyobb átmérőjű testnek kb. 1.000.000-szor nagyobb a perdülete.
Legalábbis ha a rendszerváltással nem változott a fizika is
(Ugye a tengelye körül forgó műkorcsolyázó esete megvan, amikor behúzza a kezét és ezáltal sokkal gyorsabbban fog pörögni? A tömege nem változott hözben, akkor mi más is módosult? )
|
(#47266) etwg válasza angyal.marci hozzászólására (#47260)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Én kivetetném eme irást, nehogy még jövöre valaki fizikai Nobel dijra nevezzen.....
|
(#47267) angyal.marci válasza jakoa hozzászólására (#47265)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Idézet: „Ugye a tengelye körül forgó műkorcsolyázó esete megvan, amikor behúzza a kezét és ezáltal sokkal gyorsabbban fog pörögni?”
Csökkenti a sugarat, gyorsabban fog pörögni. Ha meg meg akar állni, akkor kipakolja mindenét, és lelassul. Na mindegy, a fizikával nem lehet vitatkozni, a gengszterváltáskor is maradt a régi, én meg megyek fizikát tanulni. Teljesen összezavarodtam.
|
(#47273) Fordítókorongos hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Sziasztok!
Meg tudná mérni valaki nekem a TT-s BR103 / V36-os kisdízel kerékátmérőjét?
Ha tetszik az átmérő,akkor a következő kérdésem az lenne,hogy
beszerezhetőek-e külön a Tillig-től?
Üdv.:korongos |
(#47274) G.F. Rákoskeresztúr hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
help-ez kolléga kerestetik!
Keress már meg mailban, vagy telefonon a jelzőoszlopok miatt!
Üdv: Feri |
(#47275) lakasi válasza Fordítókorongos hozzászólására (#47273)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
A BTTB/Tillig(kockamotoros) változaté 9mm, az új Tilligé 9,2mm. Ez utóbbi cikkszáma: 202554. Szerintem Ottóékon keresztül mindkettő rendelhető - a kérdés mindig az, hogy van-e Sebniztben készleten.
Üdv: István |
(#47277) hoTTo válasza Fordítókorongos hozzászólására (#47273)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Ha tetszik a méret szívesen mondok egy árat
Üdv,
Ottóék Ottója |
(#47278) hoTTo hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Kollégák,
Tervezek rendelni a digitalzentrale.de oldalról dolgokat, modulosoknak pár izét, meg réz kiegészítőket, ilyesmiket. Aki beszállna esetleg az keressen e-mailben!
www.digitalzentrale.de
Oti |
(#47279) róbertke válasza angyal.marci hozzászólására (#47267)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Idézet: „Csökkenti a sugarat, gyorsabban fog pörögni. Ha meg meg akar állni, akkor kipakolja mindenét, és lelassul. ” Remélem nem VV Anikóra gondoltál..... |
(#47281) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#47279)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Nekem mondhatod, ki az a nőszemély, úgyse tudom |
(#47282) Fordítókorongos válasza lakasi hozzászólására (#47275)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
lakasi:
Köszönöm a gyors választ!
Olyan ~10-11-es méretet vártam,sajnos ez kicsi lesz...
Hotto:
Köszönöm,legalább tudom,hogy Tillig alkatrész témában téged kell keresni!
11-es,csatlócsapos,küllős kerekeket kerestem volna.
Keresgélek tovább.
Jó Modellezést!
korongos |
(#47284) maTTato válasza HarciSün hozzászólására (#47246)
|
Válasz •
|
Okt 5, 2015 |
|
Látod, ezért javasoltam a gyári szélvédőt. Ha már vásárlásra adod a fejed, vedd meg az oldal ablaksort is. Az ütköző csere csak hab a tortán. Ottóék Ottója talán tud segíteni...
Magánban feltett kérdésedre itt válaszolok, mert képet ide tudok szúrni. A főkeretet felül kivágtam és azon vezettem át az acél szálat. Ugyan úgy viselkedik, mint egy hagyományosan készített BTTB kocsi. A kuplung szépen elfordul benne. |
|
(#47288) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#47282)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
BR86, vagy BR56.20 (ex porosz G8.2) a kulcsok a megoldáshoz. |
(#47289) HarciSün válasza maTTato hozzászólására (#47284)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Köszönöm válaszod. Ottóval leveleztem tegnap Nohab szélvédő ügyben, de azt írta, hogy az eredeti szélvédő sincs síkban a mozdony külső részéhez képest - ezért is maradtam a reszelgetésnél.
Ez a kuplugfelfogatás tényleg jó! Még nem döntöttem el mi legyen (fixáljam-e a kotrót vagy sem) |
(#47290) maTTato válasza HarciSün hozzászólására (#47289)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Nos való igaz, állhatna kintebb is. Azért lássuk be, a régi és új megoldás között nagyságrendi, elsősorban vizuális különbség van. És az újon legalább van már ablaktörlő is!
Félre a tréfát, ha ennél jobbra vágysz, marad a precíziós reszelés. A modellt ha festeni akarod, mindenképp érdemes a kotrót fixálni. |
(#47293) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Ma unalmamban gondoltam egy nagyot és vettem festéket lefesteni csak úgy a forgóvázakat. Szerintem jól sikerült bár a képen kicsit más mint élőben. A képességemhez képest jó lett minimális eltérés van,de jobb mint a fekete volt |
|
(#47294) sikumegalifter válasza hoTTo hozzászólására (#47243)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Köszönöm az információt
Az igaz hogy kevesebb a vágányelem és váltó ami viszont talán szimpatikus hogy alacsonyabb a sín. Ahogy pedig írtad nálam csak modern dolgok lesznek ezért a kerekekkel nem lesz baj. Hétvégén a Temofeszt után benézek valahova összehasonlítás céljából. Gondolom ha kuehn lenne abban is tudtok segíteni |
(#47295) róbertke válasza sikumegalifter hozzászólására (#47293)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Belülről is le kéne festeni, és akkor tényleg töki..... |
(#47296) sikumegalifter válasza róbertke hozzászólására (#47295)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Köszönöm
Meglesz ez csak próba festés volt,de mindre sor kerül kivül belül még jó hogy egyenlőre csak 20 darab van |
(#47297) sikumegalifter hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Valami hasonlót látott már valaki? Az az igazság hogy ha tillig vágány lesz és addig még nincs asztal néha jó lenne egy kicsit vonatozni.Viszont az ideglenes asztalon amin néha vonatozunk ott nem lenne lehetőség asztal alatti állításhoz.Viszont ez a kézi cucc jó lenne |
|
(#47298) wolfchild hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Sziasztok,
kis segítség kellene a régi korok szakértőitől.
A megboldogult BTTB érában kapható SIBA alakjelzők méretben megfelelőek, ha a borzalmas szürke talapzatról el vannak távolítva és úgy vannak egy kis talapzatra téve, vagy a helyes magassághoz mindenképp akkora toldalék kell amit a relés bumszli jelent?
Vagy ezt régen hogy oldották meg a ha a relét el akarták tüntetni a jelző alól?
Köszönöm az okítást előre is. |
|
(#47300) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#47298)
|
Válasz •
|
Okt 6, 2015 |
|
Annak idején az alaplapba akkora lyukat vágtam mint az egész mechanizmus. Ha elég vastag volt az alaplap ( 10mm) akkor alulra egy kartondarabot ragasztottam, és arra raktam a állitomüvet. A jelzö talpazata éppen kiállt a lyukbol. A bekötés és proba után egy rajzlapba kivágtam a talpazatnak megfelelö lyukat és azzal letakartam az egész szerkezetet, igy csak a jelzö talpazata állt ki a terepböl. A többi meg csak szorakozás.
A jelzö magassága nem szabványositott, igy nem számit ha pár mm a különbség. |
(#47302) róbertke válasza sikumegalifter hozzászólására (#47297)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Évekkel ezelőtt találkoztam vele a Spurnull-Magazin oldalán, de a letöltött kép a másik oldaláról készült. Talán HoTotya és Váltógyártó egyszer elkészíti TT és H0 méretben...
|
|
(#47303) angyal.marci válasza róbertke hozzászólására (#47302)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Írd meg ezt a váltós topicba! |
(#47304) HarciSün hozzászólása
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Alakulgatunk... (kaszni átfestve, kotrók áthelyezve - még nem festve)
A valóságban picit világosabb... |
|
(#47305) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#47304)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
A csapágyat megcsináltad végül? |
(#47306) HarciSün válasza angyal.marci hozzászólására (#47305)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Nem még nem, várom hogy érkezzen egy új forgóváz "mintának". Viszont a leveled megjött - jók a kis fém lapok!
Köszi! |
(#47307) angyal.marci válasza HarciSün hozzászólására (#47306)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Örülök neki! Írj, ha van fejlemény! |
(#47308) HOTotya válasza róbertke hozzászólására (#47302)
|
Válasz •
|
Okt 7, 2015 |
|
Már beszéltünk Lacival róla és tervbe vannak véve a dolgok csak időnk legyen rá . Ja és mind a két méretben készülnek majd..... |
|
|
2025. Jan, 21. Kedd 11:49:49 |
|
Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt |
|
|