Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       141/436    
(#23586) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#23580) Válasz Szept 30, 2013

Nekem még gyerek koromban az általánosban volt egy osztálytársam, akit Hruskának hívtak!
Szerinted mit gondoltam mikor megláttam, hogy van ilyen gyártó!
A piszok mázlista, milyen rokonai vannak!

Nagyon komálom a Vaterás cikked!
(#23587) wolfchild válasza etwg hozzászólására (#23584) Válasz Szept 30, 2013
Nem mondtam, hogy német, csak azt, hogy a németet még hallgatni is fájdalom
(#23588) wolfchild válasza zsolesz74 hozzászólására (#23586) Válasz Szept 30, 2013
Köszönöm.
(#23589) FriTTz hozzászólása Válasz Szept 30, 2013
No kérem nem azért, hogy szaporítsam a hozzászólásaim számát (bár lehet, hogy csak az lesz belőle) a digitális dolgoknak tényleg megvan az előnye és jobbára csak scifikben reklámozott hátránya is ami arról szól, hogy előbb-utóbb mindenki egy fotelban fog ülni kövéren és egy kis kütyüvel fog irányítani mindent!
Tudom most nagyon utópisztikus vagyok és nekem még nem kell félnem ilyesmitől, hiszen gyerekkoromnak és ifjú éveimnek hála sok mindenhez értek (kivéve a programozást ami a "fiatalok" privilégiuma), de énszerintem (ezt tapasztalom mindenhol szinte ahol a gyerekek rá vannak gyógyulva a digitális kütyükre) ha egy mai gyerek felnő akkor csak egy dologhoz fog érteni, történetesen a kütyükhöz és ha elromlik a kütyü akkor vége lesz a világnak mert az alma fent marad a fán, a tojás a tyúkólban, stb!
"Legyek ura"
(a fiatalok aligha olvasták )
Mindenki informatikus lesz és senki nem fog dolgozni!
Ezzel nem az informatikusokat akarom bántani, de nemrég olvastam, hogy már sok van belőlük, de kétségtelen, hogy k....vajól fizető szakma ahhoz képest, hogy a mezőn mennyit kell dolgozni annak aki elénk rakja az ételt, persze van már műholdas irányítású traktor is én tudom!
Én ezért vagyok analóg párti, hogy ne veszítsem el teljesen a kapcsolatot élettel!
Van egy bizonyos határ amit nem kívánok átlépni, persze lehet, hogy elavult vagyok és túl sok scifit nézek bár a kedvencem a "Kémek a sasfészekben" nem pedig a "Mátrix" Bár utóbbiban pont a gépek miatt ugrik sz..óágra az ember!
Szerintem mai fiatalok egy részét csak azért érdekli a vasútmodellezés mert okosról irányítani és az a menő, bár szerintem nagyobb élmény építeni kézzel mint irányítani okosról.
Nem vagyok maradi, de szerintem izgalmasabb egy állomás irányítása ha a vezérlőpulton megkeresem a megfelelő gombokat a megfelelő váltóhoz és vágányhoz a vágányábra alapján minthogy fél kézben tartva hüvelykujjal simogatva a képernyőt irányítsak egy egész modulrendszert !
Persze ez egyszerűbb!
Amikor valami ismerős mutogatja az új okosját (nekem is van mert már nem kapni más telefont nagyon és ezek idővel irányítottan tönkremennek) mindig megkérdezem tőle, hogy telefonálni is lehet vele?
Egy péntek esti (motoros) beszélgetés kapcsán állapítottuk meg, hogy amióta van internet azóta egyre lustábbak vagyunk, mert nem kell elmenni a könyvtárba vagy egy műszaki boltba ha keresünk valamit hanem csak játszunk az egérrel és már meg is van!
Ezért örülök minden hónapban a klubtalálkozóknak és megyek el még ha semmi dolgom is mert ott nem csak nick nevek vannak hanem EMBEREK!
Ezert is jelenek meg néhol várva vagy váratlanul, boltokba vagy tagoknál mert nekem ez a fontos, nem a kiber világ!
Tisztelettel FriTTz
(#23590) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#23587) Válasz Szept 30, 2013
Hát ezen segit némi fájdalomcsillapito, mert bizonyára nem rosszabb, mint a németnek a magyar dumát hallgatni.
Elötte nem árt elolvasni a használati utasitást vagy konzultálni a patikussal vagy az orvossal.
(#23591) zsolesz74 válasza etwg hozzászólására (#23572) Válasz Szept 30, 2013
Sose a fejlesztéssel van a baj, mert ennek köszönhetően beszélgetünk most itt, mi is mindannyian (internet).
A céltalan, ember életét megkeserítő dolgok, meg függetlenül az élet területétől hibás irányba mutatnak.
De te is ezt írtad, szóval ebben egyetértünk. És szerintem vagyunk még egy páran.
(#23592) wolfchild válasza FriTTz hozzászólására (#23589) Válasz Szept 30, 2013
Amit írsz abban van igazság, de van benne egy kevés demagógia is.

Szerintem, ha ma egy fiatal elkezd vasútmodellezni, azt nem azért teszi, mert megy mobillal. De mikor rájön, hogy avval is lehet, az olaj a tűzre.

Meg kell találni a kapcsolódási pontot, legyen szó az élet bármely területéről.

Talán egy idevágó vicc. (Remélem nem sértek meg vele senkit.)

Fiatal társaság bemegy egy egri pincébe italozni.
- Van itt valami zene?! - kérdik a pincért
- Van természetesen, cigányzene!
- És miről megy, USB-ből, CD-ről, vagy kazettáról?
- Csak simán cigányról!

(#23593) zsolesz74 válasza FriTTz hozzászólására (#23589) Válasz Szept 30, 2013
Idézet:
„Bár utóbbiban pont a gépek miatt ugrik sz..óágra az ember! ”

Erről az Ötödik elemben Mr ZORG jut eszembe mikor félrenyeli a meggymagot.
"Hol az a robot a hátba ver? Lám így omlik össze egy rendszer, egy apró meggymag miatt!"

És amikor mindenki digitális lesz, akkor egy analóghoz értő lesz majd a profi!
(#23594) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#23592) Válasz Szept 30, 2013
Ez a vicc nagyon !
(#23595) TT Putz válasza wolfchild hozzászólására (#23565) Válasz Szept 30, 2013
Hello!

Viszem a TEMOFESZT-re magammal ami eddig elkészült, aztán megbeszéljük, hogyan tovább!!!

Idén pályán lesz...

Üdv
(#23596) Gashpy válasza wolfchild hozzászólására (#23587) Válasz Szept 30, 2013
Hollandot hallgattál már?
(#23597) zsolesz74 válasza Gashpy hozzászólására (#23596) Válasz Szept 30, 2013
Nekem a finn a kedvencem. Mikkamakka nyelv!
(#23598) kaTTonai hozzászólása Válasz Szept 30, 2013
A DR vasútjánál a 2 t-es pörekocsik barnája milyen szín volt?

Tudna valaki segíteni?Szeretnék párat lefesteni...

Üdv.Miki
(#23599) terkoz válasza etwg hozzászólására (#23584) Válasz Szept 30, 2013
Biztos erre gondoltál? Az írásmód nem egyezik. Ez lehet a nyelvi különbség?

névtelen.JPG

névtelen2.JPG

(#23600) etwg válasza terkoz hozzászólására (#23599) Válasz Szept 30, 2013
Az idegen nyelvekben nem igen törödnek olyan jellel, mint az eredetiben a lágyjel "ˇ", az s betün (š). A Hruska család nagyon valoszinüleg a szudéta vidékröl származik, innen a cseh eredet. De ezt simán Budapesten is igy irták volna. ( Amugy a fordito megint téved, mert egyes számban a körte mindössze hruška, a hrušky az többesszám, mint a magyar nyelvtörésben a vakondok. )

Ráadásul akkoriban cudar világ volt nekem is gyenge 15 évig tartott mire sikerült családon belül egységesiteni a neveink irásmodját, mert sajnos a születésünk idöpontjában erre alig van lehetöségünk, s mindenféle féligképzett hivatalnok deliriumátol függ, hogy valoban milyen nevet kapart a papirra ( akkoriban még irogép sem volt). Utánna ezzel helyesirási hibával kellett élni a fiatal polgárnak, avagy a végtelen hivatalokban végtelen utánjárással kellett bizonygatnom a nevem helyes betüzését. És még ez sem volt elég, mert kiderült, hogy apai nagyapám nevét a 19. században a pap is rosszul körmölte be az anyakönyvbe. Ekkor szegény apámat vették célba, hogy vajjon honnan kapta a, az amugy helyesen irt, nevét....ehhez jött, hogy mindez 3 ország területén folyt, ahol még véletlenül sem beszélik az alig 50km levö szomszédos anyakönyhivatalban használt nyelvet.
(#23601) róbertke válasza etwg hozzászólására (#23600) Válasz Okt 1, 2013
Tisztára mint a "Kőszívű ember fiai" -ban .....
(#23602) FriTTz válasza etwg hozzászólására (#23600) Válasz Okt 1, 2013
Most már mindenkinek etwg a neve?
(#23603) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#23602) Válasz Okt 1, 2013
Nem most, már 1968-tol a család minden tagjának ugyanugy irják a .. Vezetéknevét!
( addig 3 változat volt hivatalosan forgalomban - mennyivel egyszerübb lett volna, ha már akkor is választhattunk volna egy közös nevet/nicket )
(#23606) sunocske válasza FriTTz hozzászólására (#23602) Válasz Okt 1, 2013
"Maga hülye."

Idézet egy a szakközépben tanító tanárunktól, aki engem ugyan nem tanított, de a szomszéd teremből áthallatszott a hangja

/Bocs! /
(#23607) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#23597) Válasz Okt 1, 2013
OFF

Hogy hívják a finn kidobó embert?
Hallja Menjeninnen.

Hogy hívják a dúskeblű holland pultoslányt?
Melle van Bőven.

Bocsánat!
(#23608) sunocske válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23607) Válasz Okt 1, 2013
Boeven-t akartál írni, ugye?
(#23609) FriTTz válasza sunocske hozzászólására (#23606) Válasz Okt 1, 2013
Viszonyítás kérdése!
(#23610) sunocske válasza FriTTz hozzászólására (#23609) Válasz Okt 1, 2013
Most erre mit mondjak... Én jól érzem magam hülyeként
(#23611) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23607) Válasz Okt 1, 2013
Ahhoz képest, hogy én egy "Szentéletű Dervisként" ismerlek, elég érdekeseket írsz ....
(#23612) csíkosháTTú válasza róbertke hozzászólására (#23611) Válasz Okt 1, 2013
Keresztényként nem lehetek dervis...

Tudok én cifrábbakat is.
(#23614) FriTTz válasza róbertke hozzászólására (#23611) Válasz Okt 1, 2013
Jumurdzsák?
(#23615) masTTertape hozzászólása Válasz Okt 1, 2013
A Tillig 2013-2014-es nagykatalógusában három oldal magyar téma van! Plusz a gyseves tartályvagon. Nem is emlékszem, hogy valaha volt-e ennyi magyar modell egy szezonban.
(#23616) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#23615) Válasz Okt 1, 2013
3 oldal magyar téma,
plusz még egy GySEV tartályvagon!
Amit mi a boltba viszünk,
az lesz majd egy kisebb vagyon!

Bocsánat!
(#23618) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#23608) Válasz Okt 1, 2013
Biztosan nem mert akkor azt "Buven"-nek kellene ejteni..

Hollandosabban a Beuwen lenne talán megfelelőbb
(#23619) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23616) Válasz Okt 1, 2013
Lehet ezt másképp is ....
(#23620) csíkosháTTú válasza Gashpy hozzászólására (#23618) Válasz Okt 1, 2013
Arab focikapus?
Kapd 'el H'amar

Na modellezzünk!
(#23621) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23616) Válasz Okt 1, 2013
Három oldal Magyar téma,
Master-Mester megy ankétra:
"Tillig modellt vigyed-vegyed,
Vitrinedbe szépen betedd!"
(#23622) róbertke válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23620) Válasz Okt 1, 2013
Olasz cukrász:
Leonardo de Fincsi ...
(#23625) sunocske válasza róbertke hozzászólására (#23621) Válasz Okt 1, 2013
Három oldal magyar téma,
Meg a gyesev ciszterna,
Péeftésnek nyála csorog,
Ha megveszi, gyomra korog!
(#23626) csíkosháTTú hozzászólása Válasz Okt 1, 2013
Urak!
Ha valakit vasárnap Szolnokra visz az Úr, akkor a VOKE kiállításon megtalál.
(#23627) TTmisi hozzászólása Válasz Okt 1, 2013
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne egy TILLIG T334 három tengelyes alapkészleti gépre, ha valakinek van szívesen megvásárolnám.
(#23629) masTTertape válasza sunocske hozzászólására (#23625) Válasz Okt 1, 2013
Megpróbáltam én szakmaibb síkra terelni a topik hangvételét, erre jöttek a vicces versek...
Úgy látszik ma mindenkinek elgurult a gyógyszere...
(#23630) Mk48 2024 válasza sunocske hozzászólására (#23625) Válasz Okt 1, 2013
Ez haTTalmas!
(#23631) Mk48 2024 válasza masTTertape hozzászólására (#23629) Válasz Okt 1, 2013
Linket teszel be, ha szépen megkérünk, vagy a papírosos verziót böngészed?
(#23633) FriTTz válasza csíkosháTTú hozzászólására (#23626) Válasz Okt 1, 2013
Én Egerszalókon leszek.
(#23634) wolfchild hozzászólása Válasz Okt 1, 2013
Általában 4-5 napot várok két cikk között, de ezen a témán túl akarok lenni, íme a licitálós cikk 2. része, bővebben: Link

Úgy néz ki, hogy 3. rész is lesz hamarosan...

Ha megosztod a Facebookodon azt megköszönöm, ha meg Lájkolod is a Fűtőházat, az meg maga lenne a mámor bővebben: Link
(#23635) róbertke válasza masTTertape hozzászólására (#23629) Válasz Okt 1, 2013
Nem-nem! Tegnap volt egy nagyon kemény fronthatás (szüleim há...tak is), mára meg elmúlt....
(#23636) masTTertape válasza Mk48 2024 hozzászólására (#23631) Válasz Okt 1, 2013
Levélben is jött kérés, hogy adjak linket. De nem tudok.
A Tillig éves nagykatalógusa pénzért megvehető a modellboltokban.
Egyébként semmi új nincs benne, csak szépen egymás mellé tették az elmúlt két év magyar modelljeit.
A rumia-n is max a 2011-12-es nagykatalógus érhető el fájlként.
(#23637) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#23636) Válasz Okt 1, 2013
Térköz említette, hogy páran be vannak betonozódva.

Nos a Tillig is eléggé be van betonozódva. Egy cég aki el akar adni, de ha tudni szeretnéd, hogy mit árul, akkor vedd meg a katalógusát. Ez a 80-as években elment, de nem 2013-ban.

Arról nem is beszélve, ha egy kicsit is adnának a saját hírnevükre, rég a saját oldalukon kellene lennie a legrészletesebb TT-s kislexikonnak, ami bemutatná az összes kiadott modellt a Zeuke érától napjainkig.

Elnézésed kérem, ez nem neked szólt, hanem már rég a bögyömben volt, és ahogy most szóba került, kijött belőlem.
(#23639) etwg válasza wolfchild hozzászólására (#23637) Válasz Okt 1, 2013
Szerintem meg te maradtál le egy évtizeddel.
Én még emlékszem az 1000 oldalas ingyenes katalogusokra, késöbb 2000 oldalasakra, de már nem egészen ingyen - manapság ugyanazon vezetö cégeknek nincs semilyen katalogusuk, sem ingyen, sem pénzért, s ök mutatják ma is a trendet ( nem modellezésben, de hasonlo szegmensben).
Emlékszem amikor a 80-s években egy képeslapért is lehetett gyönyörü modellvasutas katalogust kapni, meg arra is amikor Nürnbergben pénzért adták a vezetö cégek a modellkatalogusokat. Ugyanakkor a kicsik ugyanezt még ingyen tették
Egy-egy ilyen katalogus manapság nem olcso mulatság igy ne csodálkozzunk ha nem mindig fut ilyesmire, és annyira drágán sem adják, hogy emiatt sirni kellene.
Semilyen komoly cég, amelyik a viszonteledok megbizhato hálozatát tartja fenn, nem fog webáruházat nyitni, mert kiröhögik, hogy drága ( védeni kivánja a viszonteladoi hálozatot), vagy a viszonteladoi forditanak neki hátat, ha olcsobban árulná a modelleket. Amugy is van több, mint elég webáruház, az egyik szinte a Tillig kapuja alatt.
Abban igazad van, hogy a honlapon lehetne legalább egy-egy link ama közismert honlapokra, ahol a lexikonok meg a gyüjtemények vannak, de ne igen várjunk el ilyesmit egy gyártól, aminek a fö profilja a gyártás és a mindennapi helytállás a kemény piaci környezetben ( amibe nem mindig férnek bele ilyen extra marketing kiadások - amikor már sok bemutato vásárra sem futja. Tudod hogyan mérik a vásárok hatékonyságát? Hány százalékát az éves produkcionak sikerült az egyes vásárokon lekötni szerzödésekkel! Ha ez elenyészö akkor nincs több kiállitás meg vásár).

A sokkal gazdagabb gyárak is legjobb esetben alapitványok formájában támogatják a lexikonokat, áttekintö honlapokat, de a többség inkább alkalom adtán támogat egy ilyen célra alakult egyletet, klubot stb. Akik valoban a lexikonnal meg a gyüjteményekkel illetve a gyár történetével foglalkoznak, mint a lengyel, a német neg a holland honlap ( talán egyszer majd az itteni bttb is), de anélkül, hogy ezek a munkák a gyár könyvelését vagy üzemvitelét terhelnék bármilyen formában.
(#23640) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#23637) Válasz Okt 1, 2013
Kb három hónapja ezen rágódtam én is.
Gábor szereti a papíros katalógust lapozgatni, mi meg pdf-pdf-pdf és online!
Tényleg nem értem miért nem lehet mindkettőnknek jó! Főleg, hogy egy gombnyomás a papírkatalógus nyomdai alapjából pdf-et generálni.
(#23641) etwg válasza zsolesz74 hozzászólására (#23640) Válasz Okt 1, 2013
Erre is nagyon egyszerü a válasz.
Az elektronikus publikácioért - pdf -is jogdijat kell fizetni, azt meg elég nehéz kézben tartani, hogy hányan nyálaznák a pdf lapokat a honlapon.
(#23642) wolfchild válasza etwg hozzászólására (#23639) Válasz Okt 1, 2013
Értem én, hogy ez a szokás, mármint hogy a katalógust pénzért.

De annyit elvárhat manapság az ember egy gyártótól, és ez minden gyártóra igaz, nem csak a Tilligre, hogy az általa éppen forgalmazott termékeket ne egy fizetős kiadványban tegye közzé.

Elvárható lenne egy ingyenesen letölthető pdf, aki meg lapozgatni, szagolgatni, puszilgatni akarja a katalógust, az megrendelheti a nyomtatott darabot.

Jó példa erre az Ubuntu. Letöltheted és használhatod ingyen egy árva petákodba sem kerül, de ha szeretnél "gyári" install kit-et, szitázott CD-vel, prospektussal, kézikönyvvel, akkor megveheted, és azt csinálsz vele amit csak akarsz. És lám így is megy a szekér. (nem is rosszul)

Egyébként azt sem igazán értem, hogy a Tillig-nek miért nincs Facebook-oldala, a Roco erre is jól ráérzett, ingyen marketig, és még örülnek is a népek, hogy lám minden héten 2-3 új infó a Roco-tól. Pedig a legtöbb OFF méret, mégis végignyálazom.
(#23643) wolfchild válasza etwg hozzászólására (#23641) Válasz Okt 1, 2013
Ezt fejtsd már ki, mert nagyon nem értem. Szerintem, azt publikálok a weben PDF-ben amit csak akarok, nem hinném, hogy bárkinek is kellene jogdíjat fizetnem bármiért.

Főleg nem a saját szellemi termékemért.

A B.TT.B klub modulszabvány PDF fájljaiért ki fizet jogdíjat és kinek, és milyen elszámolás alapján? (Én vagy 20x letöltöttem, bocs srácok )
(#23644) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#23634) Válasz Okt 1, 2013
Idézet:
„Baromira nem számít, hogy a rendelésed "Free shipping" (azaz) ingyenes szállítással lépi túl a lépcsőket, vagy termék ár + szállítási költség is szerepel a visszaigazolásban. Ha a NAV megfogja a csomagot, és tételes vizsgálatot tart, akkor a teljes összegre fizeted a vámot (már ha vámköteles), majd a vámmal megemelt összegre az Áfa-t.”

Mivel rutinos Kínából vásárló vagyok, ezt azért cáfolnom kell, és mondtam is neked, mikor találkoztunk.
Amennyiben bizonyítod a vámáru értéket a NAV-nak, úgy a szállítási díj nem kerül ÁFA fizetési kötelezettség alá.
Tény, hogy el kell küldeni minden a vásárlást igazoló papírt, de hát ugye nem adót csalunk, ha már a NAV-val levelezünk.
Viszont ennél még a céges számlára vásárlás is egy kedvező megoldás lehet, mert az általad is leírt kereskedelmi mennyiség alatt nem kell ÁFA-t fizetned, illetve leírhatod az adódból. Ebben viszont már tényleg óriások vagyunk mi magyarok!

(És itt emlékezzünk meg Stadler Józsefről, aki az Utolsó Vacsora című Leonardo festmény ÁFA-ját visszaigényelte. Pechjére egy művelt revizorhoz került a pakkja) Mert hogy az egy freskó a Sixtus kápolna falán!
Lapozás       141/436    
Frissek
  2024. Nov, 26. Kedd
20:57:50
  Jelenleg 19 fő olvassa az oldalt
Hirdetés