Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » TT klubtopic
TT klubtopic
Témaindító: sunocske, idő: Okt 1, 2012
Témakörök:

Lapozás       215/436    
(#31871) enamessias hozzászólása Válasz Ápr 9, 2014
És ha van rá igény, akkor már ejtek pár szót a csomagolásról is. Elriwa-tól kis karton dobozban kaptam meg a mozdonyokat és vagonokat, csak egy vékony réteg bubis nejlon réteggel kibélelve azt. Nem volt úgy kitömve habszivaccsal, mint a konkurenciánál. Nem találtam a törékeny emblémát se rajta, másik cég ezt se felejti el. Mivel a dobozon a legapróbb külsérelmi nyomot sem találtam, pedig nagyon sok ember kezén végigment, így nem volt gond. Minden modell épségben megérkezett. Pluszként egy ingyenes katalógust találtam a doboz aljában.

Futárcégek:
PostNL = TNT: 24 órát ígér, de rendre 3 nap kell nekik hogy itt országon belül megérkezzen. Viseltes csomagok, néha kis szakadások, de eddig a belseje sértetlen volt mindig. Más gond nincs velük, egyszerűen követhető a csomag.
UPS: Németből 2 nap kell nekik, mindig pontosak, mindig ugyanakkor jön a futár, sajnos délben. Összepréselt dobozt, vagy éppen enyhén viselteset, szoktam kapni, de a Lippei bolt úgy kitömi habszivaccsal, hogy a legérzékenyebb és törékenyebb mütyürök se tudnak megrongálódni, még akkor se, ha fociznak vele! Mondjuk, lehet, hogy pont a sok csomagolóanyagtól nincs tartása a doboznak. Kiszakadva sose volt. Követése egyszerű.
DHL: Elriwa csomagja 2 nap alatt jött ide, a többit leírtam fent. Fleischmanntól rendeltem pótalkatrészt, az meg már péntek reggel óta Kölni elosztótelepen várakozik, nem tudni miért. A követéshez csak kódot kaptam mindkét esetben, linket nem. Ezért a Ctrl+c és v módszerrel kell másolgatnom. Az oldaluk átláthatatlan, nehezen követhető több csomagnál és információ szegény. Ha tehetem, ezek után elkerülöm.

A baj ott van, hogy nagyon kevés az olyan bolt, akinél megválaszthatod hogy kivel szeretnél szállíttatni. Esetek 99%-ában nincs ilyen opció. Az az elterjedt szokás, hogy egy nagy céggel leszerződnek a boltok és akkor az van. pont. Még felárral sincs más lehetőséged.
(#31872) help-ez válasza csíkosháTTú hozzászólására (#31859) Válasz Ápr 9, 2014
Köszi,holnap de.átsétálok.Előtte csörgök.
(#31876) etwg válasza help-ez hozzászólására (#31872) Válasz Ápr 9, 2014
Ne tedd, mert hosszu lesz az ut.....
(#31878) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#31876) Válasz Ápr 9, 2014
kb. mintegy 500 méter.
(#31879) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#31871) Válasz Ápr 9, 2014
Idézet:
„Nem volt úgy kitömve habszivaccsal, mint a konkurenciánál. Nem találtam a törékeny emblémát se rajta, másik cég ezt se felejti el. Mivel a dobozon a legapróbb külsérelmi nyomot sem találtam, pedig nagyon sok ember kezén végigment, így nem volt gond. ”

Erre találták ki a reklamáció intézményét. Sérült csomag esetén jegyzőkönyveztetni kell és a továbbiakat ennek megfelelően intézni!

Idézet:
„Az oldaluk átláthatatlan, nehezen követhető több csomagnál és információ szegény. Ha tehetem, ezek után elkerülöm.”

Az a te dolgod, hogy kitől rendelsz!
(#31880) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#31879) Válasz Ápr 10, 2014
Ha jót akarsz mulatni, akkor tényleg ki ne hagyd!
Nemrégiben fákat rendeltem BaTTkától és annak rendje és módja szerint meg is jött postán a kb. 8 modellfa. Persze postás nem talált, ezért be kellett mennem a postára. Az értesítőn rajta volt, hogy "sérült csomagolás". A hivatalban két ügybuzgó hölgy közölte, hogy a csomag sérült. Viszonylag feszültek voltak, ezért mondtam, hogy nézzük meg együtt, ha gondolják, jegyzőkönyvezzék. Ollóval, formanyomtatvánnyal felfegyverkezve vettük kézbe a valóban szakadt ragasztószalagos, kb. 30x20x40 cm-es dobozt. Kinyitottam és rendkívül viccesen, szinte vezényszóra hajoltak a nyitott doboz fölé - amiben nem láttak semmit. Sápadtan néztek össze. Mire én óriásit röhögtem. Megkérdezték, hogy minek kéne a dobozban lennie. Mondtam, hogy modellfa van benne, mire még nagyobb lett az értetlenség. Ugyanis én láttam a nyitott dobozban, hogy Zsolt hogyan csomagolta a fákat, de az ő nézőpontjukból ezt nem lehetett látni és joggal azt hitték, hogy a sérült csomagból kiesett a tartalma. Mert hogy a 8 kisfa kb. 5 deka volt és úgy csomagolta Zsolt, hogy sztirol kockákba szúrta a törzseket, majd ezt így egyenként felragasztotta a doboz belső oldalára. És a hölgyek épp úgy nyitották ki, hogy ezt nem látták. Súlya se volt, tehát totális ijedtség lett úrrá rajtuk.
Nem is tudtak értelmeset írni a jegyzőkönyvbe.
(#31881) zsolesz74 válasza masTTertape hozzászólására (#31880) Válasz Ápr 10, 2014
Ezzel a sérült csomagolással tényleg nem viccelnek. Karácsony előtt kiszórtam a vatyerán a nem használt dolgaim jelentős részét. Minden doboz maximálisan kitöltve a bubis fóliába tekert alkatrészekkel.
Ám az egyik dobozolással siettem, hogy elérjem még aznap a postát. És mit ad isten egy kis vacak, talán árambevezető "csak" úgy magában belekerült a nem teljesen kitömött dobozba.

Feladom, néni megrázza! Én ekkor röhögtem! Majd közölte, hogy írjam rá a dobozra, hogy a tartalma feladáskor zörög!

Ráírtam, és reménykedtem, hogy a vevőm nem fog Dunának menni, mert zörgött a csomag!

ÉS képzeld el mit tennének egy Auhagen épület dobozzal, ha azt feladnád! Arra mit kellene ráírni!
(#31882) etwg válasza masTTertape hozzászólására (#31878) Válasz Ápr 10, 2014
Hát ezt ma kétlem......
(#31888) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#31881) Válasz Ápr 10, 2014
Még mindig jobb, mint ha ketyegne..
(#31889) masTTertape válasza etwg hozzászólására (#31882) Válasz Ápr 10, 2014
Akkor kifogta azt a ritka pillanatot, amikor Csíkos épp nincs a műhelyben.
(#31890) masTTertape válasza help-ez hozzászólására (#31872) Válasz Ápr 10, 2014
Laci, ha nem találod Csíkost, akkor átsétálhatsz a pálya túloldalára, mert itthon vagyok és akad ilyen hidam, sőt parafa is van, de 4 mm-es. Ha gondolod, félbevághatjuk.
(#31892) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#31888) Válasz Ápr 10, 2014
"Megolajoztam. Ketyegett."
(#31894) Gashpy hozzászólása Válasz Ápr 10, 2014
Sajnos egy fránya vírusfertőzés miatt ma délután nem tudok elmenni a dzsámborira.
A hétvégéről szóló beszámolót így a modulos fórumra fogom feltenni...
(#31896) sunocske válasza Gashpy hozzászólására (#31894) Válasz Ápr 10, 2014
Ajjaj... Hát akkor jobbulást!

Viszont ilyenformán lehet, hogy én is kihagyom, mert annyira frontérzékeny vagyok máma, hogy nagyon.
(#31898) masTTertape válasza sunocske hozzászólására (#31896) Válasz Ápr 10, 2014
Ugye? Azok a zűrös napok megnehezítik a férfiember életét minden hónapban...

Sajna nekem sem fér bele a mai nap, mert ki sem látszom a munkából, így nagy fájdalommal, de távol kell maradnom.
Akivel ügyem van, őket mind felkeresem majd közvetlenül.
(#31899) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#31898) Válasz Ápr 10, 2014
Asszonpajti jelezte, hogy összefutott veletek, bár ő TT Putz kollégát nevesítette
(#31905) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#31878) Válasz Ápr 10, 2014
A műhelyig igen, de Help-ez kolléga telefonhívása Bad Sauerbrunn-ban ért utol... Odáig azért némileg hosszabb a táv...

Holnaptól vagyok teljes gőzzel...
(#31906) masTTertape válasza sunocske hozzászólására (#31899) Válasz Ápr 10, 2014
Akkor vele futott össze. Ma én végig a vágóasztalnál ülök.
(#31907) csíkosháTTú válasza masTTertape hozzászólására (#31906) Válasz Ápr 10, 2014
Idézet:
„Ma én végig a vágóasztalnál ülök.”

Jobb, mint rajta...
(#31910) Bácsi Attila hozzászólása Válasz Ápr 10, 2014
Érdeklődnék hogy készít-e valaki M40 -hez forgóvázmaszkot?
(#31916) sunocske válasza masTTertape hozzászólására (#31906) Válasz Ápr 10, 2014
Többes számban beszélt, ezért bátorkodtam...
(#31923) sunocske hozzászólása Válasz Ápr 11, 2014
Sosnowiec 2014. A képek alapján tényleg jó buli lehetett!

Bővebben: Link

És elképesztő, milyen egyedi járműveik vannak
(#31924) KJLTT hozzászólása Válasz Ápr 11, 2014
Szervusztok!

Tettem fel pár dolgot az apróba
(#31925) Gashpy válasza sunocske hozzászólására (#31923) Válasz Ápr 11, 2014

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha tehetsége engedi, látogasson el hozzájuk (is).

A 15. képen DinoTT MÁV kocsijai érkeznek.
A 18- képen pedig a PESA motorkocsi 3D nyomtatással készült.
Az 1-4, 7, 12-14 képek a németek moduljain készültek.

Érdekes volt az itt-ott a modulok mögé felerősített háttérkép is...

És még volt számos olyan helyben lepetézős jármű is, amit itt még nem is láthattok..
(#31927) sunocske válasza Gashpy hozzászólására (#31925) Válasz Ápr 11, 2014
Rajta van a listán, de lehet, hogy én inkább a csehekhez mennék. A cseh vasút valahogy közelebb áll a szívemhez.
(#31928) help-ez válasza masTTertape hozzászólására (#31890) Válasz Ápr 11, 2014
Köszönöm,időközben sikerült leboltolni a dolgot.
(#31929) wolfchild hozzászólása Válasz Ápr 11, 2014
Sziasztok!

Pár eladó szervomotor (5db.)

Részletek: Bővebben: Link
(#31930) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#31929) Válasz Ápr 11, 2014
Azért nem kicsit leoltod az online vásárlók egy bizonyos részét.
(#31931) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#31930) Válasz Ápr 11, 2014
Szia!

Tudod van az a réteg aki annak a kevés áramnak az árát sem éri meg amennyit az akkukapacitásomból veszítek egy-egy telefonbeszélgetés alatt.

Sajnos ez a kicsi de bosszantó réteg árnyékolja be az online másodkéz piacot.

Így igyekszem őket kizárni a kommunikációból
(#31932) zsolesz74 válasza wolfchild hozzászólására (#31931) Válasz Ápr 11, 2014
Egyetértek veled! Lopom is!

Gábor szerencsés vagy, ha ezekkel nem találkoztál!

Felháborító milyen prosztó stílusban képesek egyesek "üzletelni"!

És nem az alkudozásról beszélek!
(#31933) enamessias hozzászólása Válasz Ápr 11, 2014
Most kaptam ELRIWA-tól névre szóló emailt, amiben elírták a nevem!!!
Nem tudnak másolni, téma lezárva.
(#31940) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#31931) Válasz Ápr 12, 2014
Akkor is furán hat egy olyan topikban, ahol sosem volt erre példa. Függetlenül attól, hogy az ismert történet után az index fórumról mélységesen lesújtó a véleményem, a TT-be kezdtem topik megmaradt amolyan kezdők, újrakezdők gyűjtőhelyének, ahol még így sem szokás a Zsolesz által jellemzett, prosztó stílus. Lehet, hogy a börze topikban, vagy más vasútmodellezős témáknál igen, sőt tudjuk, hogy igen, de a TT-s közeg - számomra - mentes volt ettől. Legalább is az elmúlt egy-két évvel ezelőttig biztosan.
Egyszerűen fura volt ott mindezt olvasni, ahol azelőtt szinte mindenki az IRL nevén volt szólítva és félszavakból is megértettük egymást.
Lehet, hogy nem is az emberekkel van általában baj, hanem egy olyan gyűjtőfelület hangvételével. Ahol már kapásból a moderátorok olyan prosztók, hogy a "köz" prosztósággal reagál és ennek szellemében szocializálódik. Már nem tudhatjuk, hogy mi volt előbb...
(#31941) masTTertape válasza zsolesz74 hozzászólására (#31932) Válasz Ápr 12, 2014
Párral találkoztam, most is épp egy bő egyéves vitát sikerült lezárnom a vaterán, ahol az eladó negatívot adott nekem, mondván, hogy nem vettem át az árut, miközben számlával igazoltan a tulajdonomban van a termék. Ha valaki ennyire hülye és még ráadásul rosszindulatú, akkor csak széttárni tudom a kezem.
Egyébként meg igyekszem nem bevonzani az ilyeneket. Mint eladó sok esetben az elején kizárom annak lehetőségét, hogy egyáltalán felkeltse a termék a prosztók figyelmét. Ha mégis és becsúszik egy "mennyit engedsz a feléből" kérdés, akkor figyelmen kívül hagyom.
Az egyéb prosztóság meg valahogy elkerül.
(#31943) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#31940) Válasz Ápr 12, 2014
Szerintem csak keveset árulsz a börze topikban. Mert minden meghirdetett tételemre jut kb. 2 fő, aki a "prosztó" kategóriába tartozik, már ahogy te fogalmaztál.

Sajnos ez tendencia, a legtöbbje azt hiszi hogy "kenyérre kell" ezért megpróbál fölényesen hozzád állni. Ha ilyenekkel nem találkoztál, akkor azt inkább a szerencsének köszönheted, legalábbis szerintem. De tényleg elképesztő dolgokat tudnak kérni / ajánlani.

Előfordult már, hogy szó szerint kikérte magának valaki, hogy miért nem viszem el személyesen neki a 150 Ft.-os (nem 150.000) plexilapot Pécelről Csepelre, mert neki kell és ő ott lakik, és erről képes volt velem emailben vitát nyitni (vagy 6 levélváltás). De ez csak egy a sokból, és talán a legkevésbé extrém eset.

Egyszóval az index börzéje pont ugyanolyan mint a legtöbb apróhirdető oldal, csak nagyjából a téma köré rendezkedett be. Vannak nevek akik stabilak, vannak akik addig stabilak míg vitás eset nincs, utána nevet váltanak, van aki 2-4 néven árul, és persze van a rengeteg érdeklődő akinek szocializáltsága épp olyan szerteágazó mint a honi lakosságé, teljesen függetlenül a lakóhelyétől. Mert azt már Hofi is megmondta:
Idézet:
„... hogy ki mennyire hülye, annak semmi köze a lakóhelyhez...”
Most látom, megint jó sokat írtam, de sebaj, megyek kanyarítok egy cikket Fűtőházra is.

U.i.: Sajnos a TT-s közeg is pontosan olyan mint a többi, ebben a tekintetben sem vagyunk kivétel. Tudnék példát felhozni, de akikkel ilyen jellegű gondom volt, azok ezt a topikot nem olvassák, így a hátuk mögött nem akarok róluk nyilatkozni, ezt már megtettem szemtől szembe, így tudják a véleményem. De szerencsére az arány itt is 1:120, vagy hogy pontosabb legyek 120-ból egy.
(#31944) masTTertape válasza wolfchild hozzászólására (#31943) Válasz Ápr 12, 2014
A prosztó jelzőt Zsolesz használta, én csak "átvettem" tőle.

Keveset árulok a börze topikon. Igen, szerencsére nem vagyok én sem rászorulva. Te is sokszor idézted azokat a megnyilvánulásaimat, amikor a tájékozatlan eladót megpróbáltam a megfelelő információs csatornák felé terelgetni. Lehet, hogy nagyképűnek hangzik, de a masTTertape név már igen sokaknak jelent valamit és talán ezért nem is próbálkozik a prosztóbbja.
Ha van valami eladandó, akkor az amúgy is a gyűjtemény, vagy az adott modell megtisztelése okán érint engem, mert rábeszélem az eladót, hogy ne dobja be a vatera "nagy darálójába" a szép, sokszor dobozúj modelleket. Ilyenkor felkerül a honlapomra és nem egyszer egy napon belül, alku nélkül, kulturált párbeszéd keretében gazdát cserél.
Mindezek mellett tényleg nem keresem a kellemetlen környezeteket.
Ha mégis, annak csupán "reklám" szaga van. És működik is, hiszen ha valaki meglátja az igényes modelleket a vaterán, nyomban írja a magánmélt és intézzük.
Tényleg elkerülnek a vitás esetek.

De amúgy egyet értek veletek. De van egy mondás is: aki kuplerájba megy, ne csodálkozzon, hogy megb....k.

Már nem is mertem jelezni, hogy engem is érdekel pár szervód, mert gőzöm nincs, hogy a drezdai útig mikor és hol tudok veled összefutni...
(#31945) wolfchild válasza masTTertape hozzászólására (#31944) Válasz Ápr 12, 2014
Megoldjuk
(#31952) maTTato válasza masTTertape hozzászólására (#31944) Válasz Ápr 12, 2014
Jéééé ti mentek Drezdába? De jó nektek...
Más.
Hogy belekotyogjak én is az alant íródott "vitátokba". Nem találtam semmi kivetni valót sem sértőt a hirdetés szövegében. Teljesen korrekt és egyértelműen megfogalmazott, minden vásárló számára világosan érthető. A végén felsorolt kritériumok felsorolásával szerintem sok vitának és kellemetlenségnek vette elejét. (Mellesleg, mivel egyik paraméter sem illik rám, az egészen egy jót nevettem.)
Uff!
(#31954) wolfchild hozzászólása Válasz Ápr 12, 2014
Sziasztok!

Újabb eladó portéka, részletek: Bővebben: Link
(#31958) FriTTz hozzászólása Válasz Ápr 12, 2014
Na kimerészkedtem a börzére egyrészt célzottan valamiért ami le volt beszélve másrészt bámészkodni hátha van valami kacat amivel lehet még kezdeni valamit!
A cucc amit a bámészkodás szült egy (barátom számára) régóta keresett darab volt, az eladónak bizonyos okokból ki kellett szednie a kerekeit mert többrészes volt a szerelvény, de mondtam neki, hogy vissza se rakja ha mert az (énszerintem) úgy is kuka, tudniillik régi bttb-s műanyag kerék volt!
Az eladó szinte megsértve mondta, hogy jó az, semmi baja.
Hát nem tudom, lehet velem van a baj, de mondtam neki, hogy nem a parkettán akarjuk tologatni!
Lehet kicsit csiszolni kéne a modoromon, de ami nem felel meg a kor követelményeinek arra ne mondjuk már, hogy jó!
(#31959) FriTTz válasza wolfchild hozzászólására (#31954) Válasz Ápr 12, 2014
Nekem kell még mindig!
(#31960) etwg válasza FriTTz hozzászólására (#31958) Válasz Ápr 12, 2014
Ne ess abba a hibába, hogy magadbol indulsz ki. Sokaknak fogalma sincs arrol, hogy léteznek uj, jobb kerekek stb.

(#31962) wolfchild válasza FriTTz hozzászólására (#31959) Válasz Ápr 12, 2014
A tied is készleten van...
(#31972) BaTTka válasza masTTertape hozzászólására (#31880) Válasz Ápr 12, 2014
Tőlem ha nem a szokott postán adom fel a csomagot szinte mindig megkérdezik hogy van-e benne valami? Meg hogy miért nem csomagolom kisebb dobozba? És a csúcs, amikor a postáskisasszony felajánlotta hogy ad buborékos borítékot, tegyem át abba
(#31977) enamessias válasza BaTTka hozzászólására (#31972) Válasz Ápr 12, 2014
Ilyenkor van erőd elmagyarázni neki azt, amit úgyse fog megérteni!?
(#31986) DinoTT hozzászólása Válasz Ápr 12, 2014
Szolgálati közlemény a modulosoknak: nézzétek meg a modul szakosztály topicot a másik fórumon.
(#31995) wolfchild hozzászólása Válasz Ápr 13, 2014
Sziasztok!

Még egy apró, de ezúttal keresek valamit megvételre: Bővebben: Link

Köszönöm.
(#32011) BaTTka válasza enamessias hozzászólására (#31977) Válasz Ápr 13, 2014
Szerencsére nem is nagyon kíváncsi a magyarázatra, így el tudok tekinteni tőle. Egyébként persze, volna
(#32015) DinoTT hozzászólása Válasz Ápr 13, 2014
Sziasztok!

Ha van valakinek modul/modulfej rendelési igénye kérem jelezze mert hétfőn adom le a rendelést.

Üdv:

Dénes
(#32016) maTTato hozzászólása Válasz Ápr 13, 2014
Tisztelet!

A csütörtöki tali képei, fókuszban H Ferenc bobóival.
ITT!
(#32029) Lezlinilzen hozzászólása Válasz Ápr 13, 2014
Szép estét mindenkinek!

Aki nem látogatja a Lezlinilzen terepasztala oldalt: új fotókat tettem fel az albumomba Bánya iletve Szüret címmel.

Ha nem tartjátok nagyon taszítónak, jó nézelődést kívánok hozzá!

Üdvözlettel : Balogh Laci
Lapozás       215/436    
Frissek
  2024. Nov, 26. Kedd
0:45:08
  Jelenleg 5 fő olvassa az oldalt
Hirdetés