Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Hangdekóderes mozdonyok
Hangdekóderes mozdonyok
Témaindító: Lokomotive, idő: Aug 21, 2013
Témakörök:

Lapozás       9/14    
(#38520) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38491) Válasz Okt 20, 2014
Idézet:
„Most írogatok a Cseheknek!
Nem akarják oda adni a 20Eurós hangjaikat,csak dekóderre töltve!”

Mit is mondtam egy pár hete telefonon ezzel kapcsolatban?
(#38522) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38505) Válasz Okt 20, 2014
Nyugi, a ZIMO dekóderek nagyobbak, mint a Tran, ha az utóbbit tudom javítani egy határig, akkor egy Zimo-ban sem lehet gond a hangvégfok cseréje. Lesz hozzá szervíz anyagom is.
(Csendben jegyzem meg, hogy a hangszóró zárlatát mindkét dekóder végfoka egy darabig tolerálja, amit utálnak, és füstölnek, az az, ha a hangszóró egyik vezetéke a sínhez ér. De ezért egyik tipus sem rajong.)
(#38526) csíkosháTTú válasza csíkosháTTú hozzászólására (#38520) Válasz Okt 20, 2014
Meg idéznék egy korábbi hozzászólásomból:

Idézet:
„ZIMO
Ez a cég más utakon jár. Itt az ár három részből tevődik össze: a dekóder ára + a hangszóró(k) ára + a hang feltöltésének ára. A ZIMO akkor is pénzt kér a hang feltöltéséért a dekóder rendelésekor, ha a hanganyag amúgy szabadon letölthető!
De van másik út is, ugyanis a ZIMO hangokat többen készítik. A ZIMO saját munkatársaik, külsősök, illetve a kereskedők közül páran. Lehetnek szabad hangok is, ezeket bárki felhasználhatja, ha megveszi a feltöltő adaptert, és letölti a szoftvert hozzá. Vannak olyan hanganyagok, amik kódoltak, csak akkor tudod saját magad felhasználni, ha megvásárolod a feltöltő kódot, vagyis licencet veszel a hanghoz.
Vannak olyanok is, amikhez ezt nem is lehet megtenni, mert az adott hang csak egy viszonteladónál elérhető, aki késízette, így ettől a kereskedőtől kell megvenni a hangot, de leginkább ezt csak úgy lehet megtenni, hogy dekóderrel együtt, kompletten.”
(#38527) dccvillanyos válasza zsolesz74 hozzászólására (#38507) Válasz Okt 20, 2014
Szia!
Megcsinálhatod, bekötés a képeken.
Digidrive cv7=42
digisound cv7=24
protó digisound cv7=15
jumbo cv7=15

Screen Shot ...png

Screen Shot ...png

(#38545) zsolesz74 válasza dccvillanyos hozzászólására (#38527) Válasz Okt 20, 2014
Szuper! Köszi!
(#38591) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#38520) Válasz Okt 20, 2014
Szia Csíkos!

Igen mondtad,írtad is... ,de csak egy feltételezés volt,nem tény.
Akkor ezeket a hangokat még dekóderrel rendeltem meg,mert nem volt remény sem,hazai Zimo hangfeltöltésre.
Még Zsolt(dccvillanyos) szerint is kaphattam volna hangot külön is:
Idézet:
„azért pl. egy kódolt projekt fájlt küldhettek volna.”
Ez a dolog nincs teljesen lefutva,még választ várok tőlük:
Mi van olyankor,ha csak a hangot veszem meg tőlük?
- Erre még nem válaszoltak.
Én sajnálnám ha nem működne a dolog,mert nagyon profi hangjaik
vannak.
Ha nem jön össze,akkor is lehet majd csemegézni a Zimo hang adatbázisából,Artolnak is jó hangjai vannak ráadásul olcsóbban.

A Csöves Szergej hangról mi volt a véleményed?
Megjárja?
HA lesz egy kis időd,a következő hangosításodról videót kérünk!
Jó hangosítást!
Korongos
(#38601) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38591) Válasz Okt 21, 2014
Idézet:
„...de csak egy feltételezés volt,nem tény.”

Csak sajnos beigazolódott.
(#38629) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38591) Válasz Okt 22, 2014
Ma kaptam meg a ZIMO legújabb katalógusát, abban írnak a hangokról is. Hevenyészett fordítás következik:

- "Free D'load" (=ingyenes) hang projektek: ezeket bárki ingyenesen felhasználhatja és feltöltheti bármelyik Zimo dekóderbe.

- "Coded" (= pénzbe kerülő) hangprojektek: a kódolt projekteket általában külső munkatársak készítik, ezek részére a munkájukat a Zimo honorálja, a felhasználsukért az alkalmazónak fizetnie kell, a feltöltő kód (Lade-Codes) megvásárlásával. A fizetendő árat a Zimo árlista tartalmazza, a feltöltéskor a megfelelő CV-ket kell alkalmazni.

- "Preloaded" (előre feltöltött) hang projektek: ezeket más modellgyárak, és kereskedők készítik, ezeket a kész hangdekóder megvásárlásával lehet elérni. Fontos, hogy ezeket a dekódereket nem a Zimo szállítja, az ilyen hanggal feltöltött dekódereket az adott modellgyártó vagy kereskedő értékesíti. A Zimo adatbázisból ezek nem lehet letölteni.

Nno, nekem több kérdésem nincs, a dolgot lezártnak tekintem. Nem hiszem, hogy az utóbbi kereskedők, hangkészítők közül bárki is elküldi akárhogy is a .zps fájlt magában, ami ugye preloaded, vagyis előre feltöltött. Legfeljebb egy dekóderbe feltöltve. Vagy kiküldi az ember az innen-onnan beszerzett Zimo dekódert, és a megfelelő ár leszurkolása ellenében azt a kért hanggal kapja vissza.

Persze álmodni, na azt lehet...
(#38637) enamessias válasza zsolesz74 hozzászólására (#37630) Válasz Okt 22, 2014
Bezzeg a z21-eket már okosítják...
(#38639) zsolesz74 válasza enamessias hozzászólására (#38637) Válasz Okt 22, 2014
Találtál rá modding oldalt?
Én az ECOS2-re még nem!

Lehet, hogy azért nyúltak a Z21-hez, mert azon még van mit javítani.
(#38664) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#38629) Válasz Okt 23, 2014
Idézet:
„Persze álmodni, na azt lehet...”
Tényleg álom... sajnos.
De azért szerintem nem volt túlságosan merész ez az ötlet!
Vannak akik ingyenesen elérhetővé tesznek egy csomó hangot,és nem csak a gagyikat,mint a Zimo (egy-két kivétel biztos akad) ...
Gondoltam 20Euróért kaphatok külön hangot is,ha már más ingyen is odaadja!

Közben válaszoltak a Csehek:
A kereskedő is,és a hang készítője(Jacek) is azt mondta,hogy csakis a dekóderre tudnak hangot rögzíteni!
(Nem muszáj dekódert venni,kipostázhatom a sajátomat is,amire ráteszik a kért hangot!
Olyankor csak egy dupla postaköltséget=28Euró,
és egy hangot=20Eurót számolnak fel,ami összesen 48Euró plussz költség lesz!
22 ezer egy dekóder ára a börzén,vagy a mozdonnyal együtt vásárolva,ehhez hozzájön a hang + szállítás 48Eurója= ~14200Ft ,
ami összesen ~36200Ft.(!) ,ha pedig a dekóderrel együtt vennénk meg,úgy ~35500Ft.-al számolhatnánk!
Tehát mindegy,hogy mit csinálunk,árban ugyan ott vagyunk a drága szállítási költségek miatt!!
De,ha már adott a dekóder,akkor már érdemesebb kipostázni azt,mint egy újat megrendelni,mert akkor a régi a nyakunkon marad,ráadásul egy gyatra hanggal!)

Az unalmas gondolataim után,itt egy nagyon jól sikerült felvétel a 109-es gőzösről,amit Kálmán modellezőtársunk(Idexes) készített:
109-es videó!
Roco gyári hangos mozdony,Zimo dekóderrel szerelték,nagyon jól szól a hangja!

Jó Modellezést!
korongos

109-es.jpg

(#38668) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38664) Válasz Okt 23, 2014
Mi franc külön futárt fizettek, hogy 28 euroba kerül egy levelecske?

Szerintem itt nagyon mellé lövöldöztök, egy levél od vissza még ajánlottan sem kerül többe mint 8 €!

(#38669) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#38668) Válasz Okt 23, 2014
Szia!
A 28Eurót egy oda-vissza útra értettem!
Most,hogy elővettem a számlát kiderült,hogy csak 12Eurót kértek a szállításért,amit itthon egy GLS futár hozott ki.
Úgyhogy "csak"24Euróba kerül a dekóder szállítása oda-vissza!
Hanggal,feltöltéssel,szállítással összesen 44Euró plussz költség!
(Így viszont már olcsóbb a dekóder küldözgetése,mint egy új vásárlása!)
Egyébként nem levélként küldik,hanem csomagként dobozban,gondolom értékbiztosítás is van rajta.
Nem én szabom az árakat,de nem is csodálkozom rajta,van hogy több ezerbe kerül egy belföldi értékbiztosított levél.
Ez van....
(#38670) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38669) Válasz Okt 23, 2014
Nem értem miért nem egy egyszerü levélben a postán - az aligha több mint 4 € irányonként, és az is böven biztositva van. (Ha jol tudom most 200€ a biztositott érték).
(#38671) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38664) Válasz Okt 23, 2014
Szép kis osszegek,
Én inkább maradok az Artol hangoknál.
Kb 30 perc és nála vagyok, kifizetem a dekodert a hangért semmit se kér ilyenkor.
Ha átjátszani szeretnék azt is ingyen megcsinálja mert nem egy dekodert vettem már nála meg stb...
Nálatok mennyi a postakoltség ha kb Györben adnám fel a csomagot?
(#38672) Fordítókorongos válasza etwg hozzászólására (#38670) Válasz Okt 23, 2014
etwg:
Biztos egyszerűbb lenne,de ez nem volt egy vita tárgya.
Rendeléskor beírtam a szállítási címet,erre rászámoltak 12 Eurót!
TTnohab:
Az hogy Győrből mennyi lenne a szállítás,azt nem tudom.
Viszont örülök,hogy neked működik Artollal az ingyenes feltöltés,ill. hangcsere,de én nem ismerem,rám már más feltételek vonatkoznak.
Artolnál nagyon hiányolom a dekóderes felvételeket,ahol már a dekóderről szóló mozdonyhangokba lehetne belehallgatni!
Vannak mozdonyokról készült felvételek az oldalán,de az nem ugyanaz(!),én tudni szeretném,hogy szólnak.
Tehetnél fel nekünk egy Artol hangos mozdonyról készült felvételt.
Nagyon kíváncsi lennék rá.
(#38675) etwg válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38672) Válasz Okt 23, 2014
Lehet, hogy csak szolni kellene neki, hogy a boriték is jo....
(#38676) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38672) Válasz Okt 23, 2014
(#38677) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38672) Válasz Okt 23, 2014
Apropó, elfelejtettem!
Nyugodtan írhatsz neki magyarul is!!!
Kérdezz töle bátran, nagyon rendes srác...
(#38678) enamessias hozzászólása Válasz Okt 23, 2014
Megjött a hangja pár mozdonyomnak:
M61, M62, M41, Desiro
Mind Digitools készletet kapott.v Egyedül a Desiro okozott komolyabb fejfájást. Se a dekóder, se a hangszóró nem fért el úgy, hogy ne nyúljak semmihez és ne is látszódjon. Miután leszedtem a védő gumit a dekóderről, azt sikerült eldugni, de, hogy ne kelljen forrasztani (lusta voltam) a hangszórót nem rejtettem el. Így talán hangosabb is, mint ha eldugnám a kasztni alá.
M62: gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Már a boltban szóltak, hogy rezonálni fog, így is van, ha kürtöt használom. Egy kis papír darabka leszorításnak elég az eladó szerint, ezt majd ki fogom később próbálni.
M61: csont nélkül belement. Legújabb kiadása van nekem, már annak megfelelő hangvödört kaptam.
M41: egy csepp pillanat ragasztóval gyorsan és egyszerűen rögzítettem a hangszóró dobozát. Más probléma a beszereléssel nem volt. Nagyobb gondom, amitől tartottam is, hogy a mozdony hajtása gyárilag (új széria) nagyon hangos! Elnyomja a mákdaráló a hangszóró keltette rezgéseket. Talán lehetne rajta hangosítani, de akkor túlharsogna mindenkit, esetleg még torzítana is és rám hívnák a zsarukat is éjjel. Tehát egy új, halkabb Csörgöt kell majd szerezzek. Ráadásul ha bekapcsolom a hangot rajta, akkor elkezd a hátramenet szerint IS világitani
Tegnap csak beszerelésre és egy gyors próbára volt időm egyenként, ma akartam őket tesztelni, fej-fej mellet, de a központi vezérlőm mára beadta a kulcsot. Így hát a finom hangolás későbbre marad.
(#38680) Fordítókorongos válasza TTnohab hozzászólására (#38677) Válasz Okt 23, 2014
Szia!
Köszönöm a videókat!
A Bardotka hangot nagyon eltalálta,szépen szól!
Azért megemlíteném,hogy a gyári hangos Roco mozdonynak is nagyon ütős hangja van(nem tudom,hogy az a hang honnan származik).
Jó tudni,hogy közvetlenül tőle is tudok dekódert rendelni, akkor kikerülhetem a kódos procedúrát és még magyarul is tud.
Több hangban is érdekelt vagyok,majd csak az lesz a kérdés,hogy milyen árai vannak....
Igazad van,Artolnak szuper hangjai vannak!
(#38681) Fordítókorongos válasza enamessias hozzászólására (#38678) Válasz Okt 23, 2014
Szia enamessias!
Gratula a hangos mozdonyokhoz,jó választás volt a digisound!
Ha kész vagy a Desiro-val,egy felvételt légyszi!
Kíváncsi vagyok rá és úgy sincs még az oldalon.

M62: a papírlap oda nagyon kevés lesz,esetleg csak alap hangerőn fog számítani valamit.
A Roco Szergejben mindent rögzíteni kell belülről,hogy jó legyen,ne rezonáljon be a kaszni.
A kürt nagyon csúnya hangon tud recsegni.

A Csörgő "kávédarálós" hajtását meg simán túlharsogja egy digisound,csak feljebb kell állítani a hangerőt(F9-el 4 lépésben lehet közvetlenül).
Az Aux1 et meg állítsd át F1-ről olyan helyre,ahol nem esik egybe semmilyen hangfunkcióval és úgy már jó lesz.
Kössz a szerelési leírásokat.
Jó Hangosítást!
(#38701) TTnohab válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38680) Válasz Okt 24, 2014
(#39441) enamessias válasza Fordítókorongos hozzászólására (#38681) Válasz Nov 16, 2014
Elkezdtem becsomagolni a vonatokat, készülök a költözésre, de előtte még gyorsan csináltam egy képet, meg egy videót a Desiro motorvonatról.
A hangszórót az egyik ajtóban sikerült az utastérben elhelyezni. Annyira nem feltűnő, hogy alig lehet lefényképezni. Egy kis videót is készítettem, elnézést a minőségért, telefonnal készült, de a lényeg, a hangja jól kivehető.
Desiro hang

2014-11-16 1...jpg

(#39454) Fordítókorongos válasza enamessias hozzászólására (#39441) Válasz Nov 16, 2014
Szia enamessias!

Jó lett a Desiród,szuper hangja van!
Baromi jól szólnak az egymás után beinduló motorok!
Sikerült jól elrejteni a hangszórót,ezért kérdezek rá,hogy milyen hangszóróval szerelted?
Nem vagyok oda a motorvonatokért (inkább a dízelmozdonyokat szeretem),de ez most nagyon megtetszett!
Viszont nekem a mozdonyvezető és mögé néhány utas nagyon hiányzik az ülésekről,nélkülük túl "steril" a látvány,főleg menet közben zavaró(ez lehet hogy csak az én agymenésem,mert sokan nem foglalkoznak a dologgal).
Jó lett ez a felvétel,én is telefonnal szoktam csinálni.
Amúgy is a Hang a legfontosabb része a felvételnek,és az nagyon fullosan hallatszik!

Csíkosnak üzenem:
szóljon,ha már megjött a Zimós kütyüje!
(Valahol a sor elején lehetek a témában...)
Jó Hangosítást!
korongos
(#39469) enamessias válasza Fordítókorongos hozzászólására (#39454) Válasz Nov 16, 2014
Azzal szereltem, amivel adták, a képen látható a dekóder még beszerelés előtt. Hangvödör már rajta volt, így kaptam a boltból. Magát a dekódert a motorizált felében, a wc-be tudtam elrejteni. Ha meghosszabbítottam volna a hangszóró kábelét, akkor lehetett volna azt jobban eldugni, a másik kocsiba, a motor helyére. Gyárilag ugye csak egy motor van beszerelve, előre.
A mozdony vezetője nem fotogén, elbujt. Utasok meg nincsenek a próbajáraton. Később lesznek, ha majd menetrendszeri járatként közlekedik.

2014-10-22 2...jpg

(#39470) Fordítókorongos válasza enamessias hozzászólására (#39469) Válasz Nov 17, 2014
Ez egy 20mm-es Esunak tűnik.
Nyugodtan hosszabbítsd meg a hangszóróvezetékeket,ha a helyzet úgy kívánja.
Szerintem egy ilyen méretű motorvonatnál már tehetnél sorban két hangszórót is,mindkét végébe,vagy zimókat párhuzamosan.
Jó kis géped van!
(#39476) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#39470) Válasz Nov 17, 2014
ESU3.5-höz két 8Ohm-ost, párhuzamosan? Biztos?
(#39478) Fordítókorongos válasza csíkosháTTú hozzászólására (#39476) Válasz Nov 17, 2014
Szia Csíkos!

Az egy digisound!
Üzemel 4és 8Ohmossal is.
Ha párhuzamosan köt két 8Ohmosat,akkor 4 lesz,és azt
még elbírja.
A Zimókat gyárilag is kötik így...
(#39481) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#39478) Válasz Nov 17, 2014
Ja! Hála istennek!

Egyébként azt tudom, hogy a Zimo milyen hangvégfokokat használ, a nagyvasúti dekóderek kivételével én nem rajongok két 8Ohmos hangszóró párhuzamos kapcsolásával ezen IC esetében.A Philips TDA8541 sem viseli szívesen. Melegszik tőle rendesen. Pláne nem akkor, ha nem stabil a DCC sínfesz a pályán, lásd még: a beírásomat erről a DCC topicban, pont a Zimo egyik mérnökével leveleztem erről.
(#39828) Micsodaegysztrovacsek hozzászólása Válasz Nov 27, 2014
Üdv!

Analog mozdonyaimat szeretném hangosítani. Ki árul és szerel ilyen történeteket? Tehát hangszóróval, mindennel.
Szeretnék elérhetőséget kérni.
Köszi: Zsolti
(#39834) etwg válasza Micsodaegysztrovacsek hozzászólására (#39828) Válasz Nov 27, 2014
Többnyire elöször digitalizálni kell.

Sima analogba 0 méretarány nem igen láttam hangmodult ( ahhoz ugyanis némi feszültség kell ami nem mindig adott az analog sinekben.)
(#39850) Fordítókorongos válasza Micsodaegysztrovacsek hozzászólására (#39828) Válasz Nov 27, 2014
Szia!
Én úgy tudom,hogy a Zimo dekóderek hangja működik analóg módban is,de még nem próbáltam. (Gondolom csak nagyobb feszültségen szólalhat meg.) Nem sok értelme van, mert a funkciók kezelése nem működik, valószínűleg lassú járat sincs, de azért kipróbálható hogy szól a hang.
Ha egy "rendes" hangos mozdonyt szeretnél akkor mindenképp javasolt hozzá egy digitális központ is.
Hangdekódert, hangszórót az összes modellvasút szaküzletben kapni. Ha "előkészített" mozdonyról van szó, digitális foglalattal, akkor be is szerelik neked. Ha a mozdonyod nem előkészített, vagy nagyon kicsi a férőhely benne a hangszórónak ..... na ahhoz már mesterre van szükség.
Milyen mozdonyokról lenne szó?
Üdv.: korongos
(#39865) csíkosháTTú válasza Micsodaegysztrovacsek hozzászólására (#39828) Válasz Nov 28, 2014
Reménytelen!

A praxisomban egyetlen hangdekóder fordult elő, ami többé-kevésbé elfogadhatóan működött analóg módban, ez az amerikai Quantum QSI.
Már írták előttem is, halva született elképzelés, analógban több a baj vele, mint az élvezet.

Van egy fogadásom, hogy jelenleg egy régi PIKO FZ1 trafód van, ettől szépen le tudnak égni a dekóderek, még a sokak által érdemtelenül sztárolt ESU is, az újak különösen. Pláne akkor, ha egy kontakt hiba miatt az ember türelmetlenségében koppanásig tekeri ki.
(#39866) csíkosháTTú válasza Fordítókorongos hozzászólására (#39850) Válasz Nov 28, 2014
Idézet:
„Én úgy tudom,hogy a Zimo dekóderek hangja működik analóg módban is,...”

Kipróbáltam, mert a DCC topicban emelgetett, "megsült" Zimo MX646-osban sikerült kicserélni a hangvégfokozatot.
Nos, működik, még PWM jelre is. Kb. úgy, mint a Quantum. Természetesen álló helyzetben nincs hang, ha megkapja a feszültséget, akkor meg előbb (Szergej hang van a dekóderen) beindítja a dízelmotort, beáll az alapjárat, és cca. 6-8sec. után indul meg. A világítás az azonnal bekapcsol, egyéb funkciók nem működnek, természetesen. A fékcsikorgásnak nagyon hirtelen szakad vége, és beáll vele a teljes csend is, olyan 4V feszültség alatt. Ha meg újra megkapja a feszültséget, akkor meg jön az indítási procedúra az elejétől.

Szerintem az analóg hangoskodásnak semmi értelme. Kb. olyan élvezet, mint a kínai elemes villanyvasút, csak szebb a modell, meg jobb minőségben szól. Hangos ugyan, de minek?
(#39872) Frankye moderátori válasza zsolesz74 hozzászólására (#39867) Válasz Nov 28, 2014
Ne kezdd elölről, légy szíves, mert kénytelen leszek moderálni!
(#39875) csíkosháTTú válasza Frankye hozzászólására (#39872) Válasz Nov 28, 2014
Idézet:
„PIKO FZ1 trafód van, ettől szépen le tudnak égni a dekóderek, még a sokak által érdemtelenül sztárolt ESU is, az újak különösen. ”

(Nem olvastam az inkriminált hozzászólást...)
Gondolom az "érdemtelenül sztárolt" verhette ki a biztosítékot, bocsánat. Csak arra akartam célozni, hogy a 20V körüli sínfeszültség ellen nincs orvosság sem Bécsben, sem Bécs-Újhelyen, de még Ulm-ban sem. Sőt, ha nem kerti vasútba való a dekóder, akkor teljesen mindegy, hogy hol készült, ezt a strapát egyik sem bírja.
(#39883) zsolesz74 válasza Frankye hozzászólására (#39872) Válasz Nov 28, 2014
Úgy látom nem értettél meg szeptemberben, pedig nem kértem sokat, és szépen kértelek.
(#39884) zsolesz74 hozzászólása Válasz Nov 28, 2014
Van egy fogadásom, hogy jelenleg egy régi PIKO FZ1 trafód van, ettől szépen le tudnak égni a dekóderek, még a sokak által érdemtelenül sztárolt TRAN is, az újak különösen. Pláne akkor, ha egy kontakt hiba miatt az ember türelmetlenségében koppanásig tekeri ki.
(#39904) Frankye moderátori válasza zsolesz74 hozzászólására (#39883) Válasz Nov 29, 2014
Nem a tartalommal, hanem a megfogalmazás módjával volt akkor is, most is a bajom. Lehet véleményeket ütköztetni, lehet érveket és ellenérveket felsorakoztatni, de azért a parlamentalizmus szabályait továbbra is tartsuk be. Erre pedig én kértelek akkor is, most is, szépen és udvariasan.
(#39938) csíkosháTTú válasza zsolesz74 hozzászólására (#39884) Válasz Dec 1, 2014
Sajnos tévedésben vagy, kár gúnyolódni!
A műhelyben legfeljebb javításra van egy kis időre ilyen trafó.
Analóg üzemben a Tran ZF5 DCC központtal próbálom a modelleket, ugyanis analógra kapcsolva kiírja a pillanatnyi áramfelvételét is a modellnek, és a csúcsot egy külön sorban rögzíti is, nagyban megkönnyítve a javítást.

Egyébként meg, írtam, 1:
Idézet:
„Gondolom az "érdemtelenül sztárolt" verhette ki a biztosítékot, bocsánat.”
(Kiemelés tőlem, hátha jobban lehet olvasni...)

Egyébként meg írtam, 2:
Idézet:
„...a 20V körüli sínfeszültség ellen nincs orvosság sem Bécsben, sem Bécs-Újhelyen, de még Ulm-ban sem. Sőt, ha nem kerti vasútba való a dekóder, akkor teljesen mindegy, hogy hol készült, ezt a strapát egyik sem bírja.”
Nekem több kérdésem nincs. Meg, ahogyan visszanéztem, nem is Te kérdezted a véleményeket, a mondókám nem Neked szólt, hanem a kérdezőnek.
(#40734) dccvillanyos hozzászólása Válasz Dec 29, 2014
Üdv!
Készült egy videó Taurusz hangunk jelenlegi állapotáról. Később várható a 40km/h feletti hangok, a nyomkarima kenő hangja, stb.
Jöhetnek a vélemények, jó-rossz, egyéb ötlet?
Bővebben: Link
(#40738) Fordítókorongos válasza dccvillanyos hozzászólására (#40734) Válasz Dec 30, 2014
Szia Zsolt!
Nagyon jó lesz!
Már a legelején a mozdonyvezető funkciós finom indulást vártam,
(kezdtem megijedni,hogy nem sikerült megoldani) nagyon szuper lett!
Szerintem ennek a villanygépnek van a legérdekesebb hangja a szolmizáló "frekvenciaváltásai" miatt!
Jól sikerültek a kürthangok és a segédüzemi berendezések kézi és auto kapcsolású hangjai is!
Érdemes várni rá!!!
Nagyon várom a Hang megjelenését!
Még mindig nagyon szép ez a Jaeger Taurusz!
Gratula!
(#41961) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Jan 31, 2015
Sziasztok!
Következő hangos gépem egy CD-s Bardotka lesz.
Megy bele egy 645-ös Zimo két hangszóróval!
Roco modell,még a 8-pólusú előkészítéssel,de ezen már Ledek világítanak!
A kasznit leszedve lötyögnek,kipotyognak az ablaksorok,így azokat mindenképp rögzíteni kell,hogy ne tudjanak berezonálni,repedt fazék hangot adni!
A tetején lévő szellőztető rácsozatok áttörtek,valószínűleg nagyon jól fognak szólni benne a hangszórók!

Az MTB modelljei már korszerű Plux22-esek,de szerintem ez a Roco modell szebb kidolgozású azoknál és még árban is jobb.
(Viszont a TT-sektől nagyon irigylem azokat a gyönyörű festésű Búvárokat,amiket a H0-ástól kedvezőbb áron kínál az MTB.)

dccvillanyos:
Nagyon várom a plux22-es dekódereteket!!!
(A szuper Taurusz hangod fog majd szólni rajta.)
Jó Hangosítást!
Erről beszéltem:

Bardotka1.jpg

Bardotka2.jpg

(#42003) dccvillanyos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#41961) Válasz Feb 1, 2015
Szia!
Sajnos csúszásban vagyunk, a digidrive nyákját sokadszorra tervezi át Tamás.

Hogy jó hírem is legyen, a kívül fehér, belül fekete Z21-em úgy néz ki életre kelt, jöhetsz Zimo hangot tölteni, MŰKÖDIK!
(#42009) Fordítókorongos válasza dccvillanyos hozzászólására (#42003) Válasz Feb 1, 2015
Szia Zsolt!
Gratulálok a sikeres Zimo tuningoláshoz !!!
Már intézem is a hangot,elsőként Artolt vettem célba!
(#42138) zsolesz74 válasza dccvillanyos hozzászólására (#42003) Válasz Feb 4, 2015
Sikerült végül beizzítani?

Beszámolót is kérünk, vezérlés, hangfeltöltés témakörben!
Ügyes vagy, de ezt már mondani se kell!
(#42176) Fordítókorongos hozzászólása Válasz Feb 5, 2015
Sziasztok!
Beüzemeltem a Bardotkát!
Szuper mozdony, van benne hely bőven!
Az oldalsó ablaksorokat rögzíteni kellett,egyébként nem zörög,rezeg rajta semmi,nagyon szépen szólnak benne a hangszórók.
Soros hathengeres motorjának pöfékelése kivételesen jól hangzik, Rocoék gyári hangja is egészen jól sikerült.

Bardotka3.jpg

Bardotka4.jpg

Bardotka5.jpg

(#42177) Fordítókorongos válasza Fordítókorongos hozzászólására (#42176) Válasz Feb 5, 2015
Felvette a munkát egy új mozdonyvezető is:

Bardotka6.jpg

(#42198) SzerNoh válasza Fordítókorongos hozzászólására (#42177) Válasz Feb 6, 2015
Szép mozdony!
Lapozás       9/14    
Frissek
  2024. Nov, 24. Vas
0:49:07
  Jelenleg 2 fő olvassa az oldalt
Hirdetés