|
Modell bemutató - Kinek, milyen van?
|
Témaindító: SzerNoh, idő: Júl 4, 2010
Témakörök:
|
|
(#5961) Antal Miklós válasza Frankye hozzászólására (#5958)
|
Válasz •
|
Máj 13, 2011 |
|
Itt elérhető.
Sajnos a BR95 ereje és súlya kevés a mozgatáshoz.
Kell a V200 560grammja. |
|
(#6262) róbertke hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 4, 2011 |
|
Idén is tovább bővítettem a Ep.I. korszakos gyűjteményem Fleischmann 522102 Pfalz-Bahn BASF sav/lúg szállító kocsival |
|
(#6343) kisKirály hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 10, 2011 |
|
A szőrös gép:
|
|
(#6344) Csukló válasza kisKirály hozzászólására (#6343)
|
Válasz •
|
Jún 10, 2011 |
|
Akciós volt? |
(#6345) kisKirály válasza Csukló hozzászólására (#6344)
|
Válasz •
|
Jún 10, 2011 |
|
Naná! Azért szőrös. Tudod, a penész eszi, mert nem kell senkinek
Van még egy, de még nem volt időm kiszedni a dobozából, csak egy pillantásra méltattam még a picinykét.
Igaz, a "E" gerendáknak így egyenlőre lőttek, de ráérek az ősszel megvenni |
(#6346) SzerNoh válasza kisKirály hozzászólására (#6345)
|
Válasz •
|
Jún 11, 2011 |
|
addigra lehet hogy az is akciós lesz |
(#6348) Csukló hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 12, 2011 |
|
Mai szerzemény:
|
|
(#6349) kisKirály válasza Csukló hozzászólására (#6348)
|
Válasz •
|
Jún 12, 2011 |
|
Nem ezt mondtad az ugafonba! |
(#6350) Csukló válasza kisKirály hozzászólására (#6349)
|
Válasz •
|
Jún 12, 2011 |
|
Az igaz, hogy ez nem volt a bevásárló listán, de amit felírtam azok nem voltak
|
(#6400) PikoDCC hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 23, 2011 |
|
Sziasztok a fotótáramban ott van minden ami jelenleg van (2011.06.23). Bővebben: Link nézzétek meg és ha valaki tud tervezni az albumban látható sínekkel egy pályát az töltse fel a képet és írjon privát üzenetet nekem. Köszönet. |
(#6411) kisKirály hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 25, 2011 |
|
A másik szőrös gép:
|
|
(#6413) Abs válasza PikoDCC hozzászólására (#6400)
|
Válasz •
|
Jún 26, 2011 |
|
Hát, ezt általában úgy szoktuk, hogy előbb megtervezzük a pályát, és utána megvesszük a hozzávaló vágányanyagot. Na meg, adhattál volna valamiféle adatokat is, maximális szélesség-hosszúság, "L", "T", vagy sima téglalap alakú asztal, esetleg fűrészfogas, stb. Mindegy, én kreatívkodtam egy kicsit, ez lett belőle. Nem tökéletes, de kiindulási alapnak talán jó. Az egyenesek hosszával tudsz játszani, és pár plusz ívre is szükséged lesz.
Abs |
|
(#6414) PikoDCC válasza Abs hozzászólására (#6413)
|
Válasz •
|
Jún 26, 2011 |
|
Köszi hogy csináltál. Amúgy én még 2 éve kezdtem el a modellezést és vettem egy "dilikör" pályát. Ezt kezdtem el fejlesztgetni és még csak a földön összerakva tudom használni mert nincs még annyi sínem hogy elkezdjek egy terepasztalt, bár nagyon helyem sincs bár az mindegy még. Szóval ezért nem írtam adatokat hogy milyen legyen. valószínűleg a hurok végű pályát fogok csinálni mert az olcsóbb szerintem. |
(#6420) PikoDCC hozzászólása
|
Válasz •
|
Jún 29, 2011 |
|
Figyeljetek nem tudom hogy lesz e h0 börze a kiállításon ami az Északi járműjavítóban lesz mert szeretnék venni pár dolgot ha lehet asszem július 16-án megyek. És még ki lesz ott 16-án? |
(#6426) Abs válasza PikoDCC hozzászólására (#6420)
|
Válasz •
|
Jún 29, 2011 |
|
Klasszikus értelemben vett börze nem lesz, de a pavilonokban a boltok mellett lesznek kint magánemberek is, akik a börzén is szoktak árulni.
Én biztos kint leszek, minden nap, elvégre szervező vagyok, ahogy az oldal "törzsközönsége" közül jó páran.
Abs |
(#6429) PikoDCC válasza Abs hozzászólására (#6426)
|
Válasz •
|
Jún 30, 2011 |
|
Én ógy gondoltam hogy mondjuk pár nem használatos modell vagy bármi eledó. Mert már láttam sok helyen ahol pl a terepasztel is eladó volt és börzének mondták. |
(#6432) Abs válasza PikoDCC hozzászólására (#6429)
|
Válasz •
|
Jún 30, 2011 |
|
Modellek, kiegészítők lesznek, mind magánemberek, mind pedig kitelepült üzletek kínálatában, melyekből kedvére vásárolhat majd a tisztelt látogató. Komplett terepasztalról nem tudok, de ha valamelyik kiállítónak jó ajánlatot teszel, lehet, hogy a rendezvény végén te viheted haza az asztalt.
Abs |
(#6434) PikoDCC válasza Abs hozzászólására (#6432)
|
Válasz •
|
Jún 30, 2011 |
|
Ja majd biztos veszek egy terepasztalt amikor
1. nincs pénzem rá és
2. sokkal jobb élmény ha te magad csinálod meg ízlésed szerint. |
(#6436) Abs válasza PikoDCC hozzászólására (#6434)
|
Válasz •
|
Jún 30, 2011 |
|
Nekem mondod? Te hoztad fel, hogy voltál olyan helyen, ahol asztalt is árultak...
Abs |
(#6440) Abs válasza PikoDCC hozzászólására (#6439)
|
Válasz •
|
Jún 30, 2011 |
|
Jól van na! Amúgy volt rá példa, hogy kiállításon cserélt gazdát terepasztal. De, mint mondtam, modelleket, kiegészítőket lehet majd vásárolni az Északis kiállításon.
Abs |
(#6448) MarkTrain hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
A legutóbbi beszerzés: |
|
(#6449) PikoDCC válasza MarkTrain hozzászólására (#6448)
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
Mennyi volt a sör nagyon szép darab!!! Gondolom már szereztél be több sört is.
Amúgy most komolyan mennyi volt a mozdony? |
(#6450) HomA hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
A heti posta |
|
(#6451) Csukló válasza HomA hozzászólására (#6450)
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
Szép kis csühös!
Elárulsz róla pár dolgot?
|
(#6454) MarkTrain válasza PikoDCC hozzászólására (#6449)
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
48200 Ft-ért vettem. (vasútmodell.com) |
(#6455) HomA válasza Csukló hozzászólására (#6451)
|
Válasz •
|
Júl 2, 2011 |
|
Trix 22711 az e-*ayról.
Bár inkább csak 1-es korszakot gyűjtök, de ezt nem tudnám megfizetni zöld színben, ez a példány meg valahogy nem nagyon érdekelt senkit
Nagyon régóta szerettem volna ilyet, most végre összejött.
Egyetlen hiba van rajta, a jobb első lámpás "fogantyúja" el van törve. Ezt majd még pótolom, nem nagy összeg. Amúgy még ujjlenyomat sem volt rajta. |
(#6473) róbertke hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 7, 2011 |
|
Kedd óta egy ilyen szépség tulajdonosa vagyok: Link Brawa DB BR E69 03;Ennek a gépnek ez az eredeti III.korszakos festése, de mostanában újból így van lefestve. IV.-V.korszakos festésben a pályaszáma 169 003 volt. |
(#6475) HomA válasza róbertke hozzászólására (#6473)
|
Válasz •
|
Júl 7, 2011 |
|
Az egy király gép
Tapasztalatból ajánlom, hogy vegyél hozzá egy zacskó műanyag kiegészítőt. Nekem a dobozból való kivétellel rögtön sikerült egy bigyót az orrán leamortizálnom, egy másikat a dekóderelés vitte magával...
De most van egy bontatlan zacsi kiegészítőm hozzá, így már ki merem venni a dobozból. |
(#6477) róbertke válasza HomA hozzászólására (#6475)
|
Válasz •
|
Júl 8, 2011 |
|
Ismerem ezt a "Brawa-érzést", több kocsim is van a gyártótól. Kínából érkezik, atombiztos csomagolásban, tizedmilliméter pontossággal kiszabott szivacsokkal védik a modelleket, amik túl is élik a tengeri szállítást, de te mint vásárló eszedbe ne jusson kivenni a dobozból, csak nézegesd-gyönyörködj-csodáld ahogy Lü-Szi berakta. Ha mégis elvetemült modellező módjára kiveszed a plexi dobozból és minden girlandi a helyén maradt, nehogy vissza is akard rakni, mert csúnyán megsérülhet a modelled! Erre tökéletes garancia a már fent említett precízen kiszabott szivacs szerű anyag. |
(#6478) HomA válasza róbertke hozzászólására (#6477)
|
Válasz •
|
Júl 9, 2011 |
|
De azért bosszantásként ők is tudnak néha normálisan csomagolni.
Bár lehet, hogy ez csak 300 Euró felett jár...
(Ez sajna nem az enyém.) |
|
(#6547) PikoDCC hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 19, 2011 |
|
Végre elkészült a világítás a vagonokba.
A többi kép csak kérésre, de elég 1 ember és feltöltök még képeket róla. |
|
(#6548) PikoDCC válasza PikoDCC hozzászólására (#6547)
|
Válasz •
|
Júl 19, 2011 |
|
Ja és köszönet érte a Zzemokinak ( Bővebben: Link ). Sajna nem kapcsolható de nekem tökéletes és digitális rendszeren megy 18V-ról is, bár ez várható volt hogy fog menni. |
(#6558) Frankye válasza PikoDCC hozzászólására (#6547)
|
Válasz •
|
Júl 20, 2011 |
|
Jó lett! Nem túl erős a fény így? A képen mintha kicsit "reflektor"-hatása lenne, de lehet, hogy csak a gép teszi csalókává. Kép jöhet! |
(#6560) PikoDCC hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 20, 2011 |
|
Na itt van a képek linkje (és alul vannak az "új" feliratú képek azok amiket most töltöttem). Tudom azért nem a legjobbak de nekem tökéletesen megfelel.
U.i.: bocsi a képeket olyan 21 órakor csináltam vaku nélkül mert siettem mert eddig nagy vihar volt. És még írhatnék sok mindent de meguntam. |
|
(#6562) PikoDCC válasza Frankye hozzászólására (#6558)
|
Válasz •
|
Júl 20, 2011 |
|
Ja és tényleg egy picit erősek a lámpák de a tervező szerint szeptember környékén várható egy kis átlátszó műanyagból öntött búra amit csak rá kell ragasztani a LED-ekre. De ez még szerinte nem biztos de nagyon szeretné megcsinálni. Ja és majd a normál 1800Ft-os világítási panel már elkészült műanyagból ami 1500Ft lesz de még asszam nem rakták fel a netre. Erre az olcsóbbra lehet majd ráragasztani mert ennek a külseje műanyag a másik meg integrált áramköri lap mint ahogy az előző végzárfényes képen is lehet látni a belsejét. A műanyag csak abban különbözik a másiktól hogy kevesebb anyag van benne és nem tudod házilag forrasztani úgy hogy ne sérüljön meg. Viszont a kerékáramszedőket nem is kell sehova bepattintani a piko kocsiknál mert magát tartja ott elég stabilan. |
(#6571) termi válasza PikoDCC hozzászólására (#6562)
|
Válasz •
|
Júl 21, 2011 |
|
Hello!
Nem rossz a világítás, az első hozzászólásodnál azt hittem, hogy te csináltad a panelt is. Nem nagy ördöngösség az elkészítése, persze lehet bonyolítani is. Az én világításaim is Fuggerth kocsikban vannak. Lehet, hogy azok is erősek, de biztos le lehetne venni az ellenállás cseréjével. A ledek sorban vannak, a feszültség egy egyenirányító-hídon és egy ellenálláson keresztül megy hozzájuk a tengelyektől. Később egy alkonyatkapcsolót is megpróbálok beletenni. Működés közben. |
|
(#6574) PikoDCC válasza termi hozzászólására (#6571)
|
Válasz •
|
Júl 21, 2011 |
|
Jó lett de én azért nem mertem belevágni mert nem vagyok jóban az smd ledekkel és nem tudok ilyen széles lapot belerakni a mennyezet miatt mert a fuggerth vagon 3-5 részre van felosztva a vagon ám a piko vagonjaim egy része van és abba csak ragasztani lehet. Majd egyszer megpróbálom talán ha lesz még vagonom. |
(#6575) termi válasza PikoDCC hozzászólására (#6574)
|
Válasz •
|
Júl 22, 2011 |
|
Amit én raktam be képet, azon egy Fuggerth BHV van eredetileg ZZemoki-s belsővel, de ilyet csináltam a BY és BDh kocsikba is. Vékonyabb vezetősávokkal vékonyabb nyák-ot lehetne készíteni, benne 3mm fehér ledek vannak egy akkora furatban, amibe le lehet őket fektetni. A vezetősávok a tető felé néznek, a fehér alj az eredeti vagonok plafonját imitálja. |
(#6610) róbertke válasza PikoDCC hozzászólására (#6548)
|
Válasz •
|
Júl 29, 2011 |
|
Én pont a digit kapcsolhatóság miatt választottam Link világítását.. Amúgy szép lett. |
(#6612) PikoDCC válasza róbertke hozzászólására (#6610)
|
Válasz •
|
Júl 30, 2011 |
|
Ja ezeket én is néztem de nem volt annyi "fölösleges pénzem" és ha kell majd rakok rá funkciódekódereket. |
(#6613) HomA hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 31, 2011 |
|
Az egykori Hamann Modellbau egyik gyöngyszeme:
Ha jól láttam, a cég nemrégiben szűnt meg |
|
(#6614) HomA hozzászólása
|
Válasz •
|
Júl 31, 2011 |
|
Vele pedig rendesen megszívtam.
"Elvileg" csak a kapaszkodók hiányoztak róla, gyakorlatilag a kerékpárokat összefogó műanyag hengerek is széttöredeztek (ez már kínában készült). Ezek közül a középső fogaskerekes volt, így a hajtás is káó volt.
Némi műanyagragasztó és pár centi zsugorcső (szerencsére befért) mozgásképessé tette, de azért megpróbálnék újat szerezni hozzá.
Soha többé nem veszek kínai mozdonyt!!!
Tudja valaki, hol kapok Liliput Bachmann pótalkatrészeket?
Egy ütköző, korlátszett és ártól függően a kerekek kellenének.
Ja, csak hogy teljes legyen az örömöm, az egyik dugattyúház fekete "teteje" is hiányzik, ezt csak a komplett mechanikával együtt lehetne rendelni...
Lehet, hogy érdemesebb lenne egy roncs mozdonyt keresni? |
|
(#6616) HomA válasza HomA hozzászólására (#6614)
|
Válasz •
|
Júl 31, 2011 |
|
(Az én változatom az, ami az utolsó oldalon van a .pdf-ben.) |
(#6617) Csukló válasza HomA hozzászólására (#6613)
|
Válasz •
|
Júl 31, 2011 |
|
Szép darab!
Motoros? |
(#6619) HomA válasza Csukló hozzászólására (#6617)
|
Válasz •
|
Júl 31, 2011 |
|
Motoros, és valaki már megpróbálta megjavítani , úgyhogy szét kellett szednem, és újból normálisan összerakni. Azóta megy is, más baja szerencsére nem volt
|
(#6643) kisKirály hozzászólása
|
Válasz •
|
Aug 9, 2011 |
|
Gyors állóvízkavarás:
NMJ Bpmz |
|
(#6693) Taurus1047 válasza MarkTrain hozzászólására (#6448)
|
Válasz •
|
Aug 29, 2011 |
|
Gratula, nekem is ez van csak hanggal (akciósan) bivaly nagyon. A teszt egyenesen szinte maga mögé gyűri a vágányt, ha lefogod hogy nehogy leszaladjon a sinről. Szerintem 7 vagy 9 kocsis személy szerelvény sem hozza zavarba. |
(#6721) HomA hozzászólása
|
Válasz •
|
Szept 7, 2011 |
|
Egy ős-Trix, BR73, lehet vagy 30 éves a modell. Még mindíg gyönyörűen fut
(Trix 2436)
Attól a randa első kuplungtól azóta már megszabadult... |
|
(#6722) HomA válasza HomA hozzászólására (#6721)
|
Válasz •
|
Szept 7, 2011 |
|
Amúgy csak nekem furcsa egy DRG gépen a villám jel? Azt nem csak később kezdték el felpingálni? Bár villamosítás már a privát vasutak korában (már hogy az első korszakban) is zajlott. |
|
|
2024. Nov, 27. Sze 17:48:13 |
|
Jelenleg 10 fő olvassa az oldalt |
|
|