Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
 
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Amerikai vasútmodellek
Amerikai vasútmodellek
Témaindító: etwg, idő: Nov 3, 2012
Témakörök:

Lapozás       28/28
(#70126) etwg válasza diginewl hozzászólására (#70125) Válasz Szept 9, 2024
Ha jol értem kerekekkel de nem a sinen gond nélkül forog a motor meg a hajtás.
Ez azt jelenti, hogy összeépitve valahol rövidzárt csinálsz ( az füstöl ).
Egy fém modellnél ez mindig igen nagy kihivás, mert akár egy meggörbült csö vagy lépcsö is okozhat ilyesmit. A gyári ( idegen ) modellnél soha nem tudja az ember mit gondolt a konstruktör. Szoval ezt kell kiméricsgélned.
Extra gond a füstölö. Azt hütés miatt igyekeznek „fémesen“ szerelni, azaz ott mindenképpen potenciál kerül a felépitményre.
Sok sikert!
(#70131) etwg hozzászólása Válasz Szept 9, 2024
Amugy lenyügözö az BLI elképzelése a modern - uptodate modellezöröl. A honlapon egyenesen egy 242 oldalas szakkönyv találhato a dekodereik programozásárol.
Szép teljesitmény!
Hát nem tudom a mai korban amikor sokan még az egyoldalas leirással sem tudnak/akarnak megbirkozni azok pont egy 242 oldalas könyvet fognak forgatni.
(#70145) acszoli hozzászólása Válasz Szept 10, 2024
Hát én végig lapoztam azt párszor, és volt benne számomra hasznos és érdekes infó. Sajnos a BLI belemászott a dekóder fejlesztésbe in-house és egyre messzebb került vele az egyszerű valóságtól))

Elkezdték, és addig szőtték, hogy annyira komplex már, hogy egyszerűen senki nem érti és mivel hagyományból, fafejűségből, és márka hűségből nem hajlandóak változtatni ezért ez van ami van. Ha bekrepál, küld vissza. Említettem, hogy 12 év után is ingyen javítottak mozdonyt. Egy, vagy két év garancia a hivatalos, de megcsinálnak mindent.

Hogy ki olvassa végig manapság a manuált, az más kérdés, amikor Windows elkezdte kiirtani a setting opciókat, mondván hogy így egyszerűen lehet majd a usernek cseszegetni a rendszerét, akkor az volt a baj, ha túl sok oldalát kell olvasni, az a baj?

Szerintem jó dolog, ha bele tudunk nyúlni valamibe ha vesszük a fáradságot elolvasni a manuált. Alapból működjön jól, lehessen resetelni ha valamit elszúrtunk, és kész.

BLI elektronikát most nem hozom fel, de valószínűleg megvan az ok arra hogy miért olyan amilyen. Hogy miért nincs rá megoldásuk, azt meg nem fogják nekünk, halandóknak, elmondani. Ha még valakinek innen van rá megoldása, szerintem írjon nekik egy emailt, lehet gazdaggá teszik;)

Nem egyszerű terméket fejleszteni, aki csinált hasonlót, akár ici piciben is az tudja. Ha nem lenne BLI nem lennének ezek a gőzösök a polcainkon. Nincs más gyártó aki ilyen kidolgozott modelleket gyárt. Nincs tökéletes termék, de én nagyon örülök, hogy ezek vannak minden hibájukkal együtt.

Vannak elcseszett modelljeik, pl a consolidation. Teljesen rossz a modell és a szerkocsi választás a legtöbb festéshez. Szeretem a consolidation típust, vadásztam belőle rezet. Megjavítottam, újra festettem..most van egy tökéletes UP 2-8-0 mozdonyom. Ugyanez a Mikadojuk. De nem bánom, mert ez nekem erről szól.

Na jó, elfáradt az ujjam
(#70148) diginewl válasza acszoli hozzászólására (#70145) Válasz Szept 10, 2024
Biztosan igazad van. Ez az egész Ámerikai história nekem csak púp a hátamon. Nem is ismerem a kedves Bácsit, nem is pénzért próbálom javítani - ismerősöm ismerőse...

Tegnap már ment a mozdony eleje összerakva 250mA fogyasztással, lefogva a kerekeket! Nem füstölt a konyhában semmi... Eddig talán jó vagyok. Néhány gyanús csatlakozást átforrasztottam, a vezetékeket újraszigeteltem. Most a végfok IC-t kell felhajtanom, és cserélnem, aztán talán ennyi.
A mozdony nagyon sok mindent tud! Van valami rádiós adója amivel mélyhangot tud vezérelni, sok-sok hang van benne, baromi nagy hangszórói vannak. Meg mintha felvenni is tudna hangot? De ebben nem vagyok biztos.
Kettő dolgot nem értek:
-mindenki olyan manual-t, és fejlesztést ad ki, amit akar. Az ESU-é is 100 oldal felett van, nem is jó semmire, de van egy programja, amivel ez áthidalható. Viszont kompatibilis egy MÁSIK dekóderrel, és a nagyjábóli szabvánnyal. Itt a közös a GND, és a pozitívot kapcsolja (világítás, füstjel vezérlés), mint valami TTL vezérlés lenne a többinél. A motor + a szürke, a - kék.
-hogyan tudom javítani???? Ha írok nekik (egyáltalán kinek?) ezt a panelt tuti nem cserélik, főleg nem díjmentesen. Ha cserélik is, mire ideér abból a messzi Ámerikából már lesz rajta a jó nagy shipping fee/vám/áfa... Talán ezért is adott ki az ESU cserepanelt, ami SZABVÁNYOS plux22-re fordítja ezt az amerikai élményt. És tehetek bele utána egy Zimo/ESu/D&h/DT/akármi dekódert, működni fog.
Azaz ilyen messziről nagyon nehéz őket javítani... szerintem. De ez csak egy vélemény. Amúgy nem rossz mozdony, de hát nagyobb mint nálam egy 3 részes motorkocsi szerelvény
(#70151) acszoli válasza diginewl hozzászólására (#70148) Válasz Szept 10, 2024
Igen, van valamilyen sub hang kimenet rajta, létezik hozzá egy központi egység ami a terepasztal alatt tolja a basszust. Jópofa, szerintem túlzás, felesleges bonyilitas, de nekem nincs, nem is hallottam, hogy milyen.

Kábel színek? Jah, ismerős a 220(240;) is 110 és itt fekete fehér a kábel, vagy piros??esetleg rózsaszín....láttam ezt is azt is, kérem a demokráciának ára van

Mivel a Paragon a saját rendszerük, nem kompatibilis semmivel, ezért azt csinálnak amit akarnak. Ez nem biztos,hogy jó, de hát ne piszkáljad, ha nem érted, mert még rájössz,hogy valami sumákság van;)
(#70153) etwg válasza acszoli hozzászólására (#70151) Válasz Szept 10, 2024
Nemcsak ilyen hangkimenet van rajta, de elvben DCben is ad ki hangokat, szoval megdolgoztak erösen a kinaiak vagy a koreaiak ezeken a mozdonyokon.
(#70154) diginewl válasza etwg hozzászólására (#70153) Válasz Szept 10, 2024
Igen, ha 12v DC-t kap a mozdony, akkor is elkezd zenélni (ugye menni nem tud). Meg van hozzá valami DC-vezérlő, amivel hangot is ki/be lehet nála kapcsolni. Érdekes.
(#70240) acszoli hozzászólása Válasz 10:17
Alakul!

Mégsem Union Pacific lett, vagyis az, de mégsem;)

Az eredeti motor marad egyenlőre, új szénkefékkel még eldöcög egy darabig.

A tendert meg újra kell festeni amúgy is, elrontottam a lakkozást.

172673384598...jpg
 
Lapozás       28/28
Frissek
  2024. Szept, 19. Csü
18:43:56
  Jelenleg 18 fő olvassa az oldalt
Hirdetés