Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Nagyvasutak
Nagyvasutak
Témaindító: etwg, idő: Jan 18, 2017
Témakörök:

Lapozás       22/22
(#71130) etwg válasza tumikas hozzászólására (#71129) Válasz Szo, 11:08
Tavalyi év beszámoloja. Maradt még az Arriván kivül vagy 599 pénzzabálo cegecske.
(#71136) etwg hozzászólása Válasz Vas, 16:27
Na ez kinek lehetett a világmegváltó ötlete.
Egy vonatban két display és még véletlenül sem ugyanazt mutatja. Amikor fényképeztem éppen Csornán voltunk ami egyik displayen sem látszik.

IMG_7697.jpeg

(#71137) Lazsi válasza etwg hozzászólására (#71136) Válasz Vas, 16:51
A messzebbi képen az idő 22:21, a közelebbin 16:20. Ahonnan fényképeztél, valószínűleg még korább volt. Miért ne lehettél volna éppen Csornán?
Tehát ez egy időutazó vonat!
(#71140) etwg válasza Lazsi hozzászólására (#71137) Válasz Vas, 18:16
Amikor a képet beraktam már elhagytuk Csornát - azt is csak a peronon vettem észre a sötétben, mert az internet sem ment.
De nem az a baj, hanem az, hogy a 2 ( illteve 4 mert a mäsik oldal is mást mutatott ) nem azt mutatja amit kellene és az állomásokat sem irta ki. A Sopront mutato szinte percenként változott, de mindig rosszat mutatott de legalább az ora stimmelt. A másikon az sem.
(#71144) diginewl válasza etwg hozzászólására (#71136) Válasz Hé, 9:20
A kép egyértelmű jelen annak, hogy a GYESEV meglépte a téridő, és szerelvényugrást! (a járatszám is különbözik)
Még nem publikus, ezért nem tudnak az emberek róla...

Amúgy, pont Te írtad valahol, hogy ezek a "modern" tájékoztatók, mind önállóan kapcsolódnak mindenféle hálózathoz, nincsenek összekötve egymással... hát így lehet hogy az egyik ezt, a másik azt mutatja
(#71149) etwg válasza diginewl hozzászólására (#71144) Válasz Hé, 15:42
Hát igen csak azt nem értem, hogy legalább egy vonatban miért nem ugyanazt a jelet kapja valamennyi kijelzö mert akkor nem fordulhatna elö ilyen hiba. Egy központi egység állitaná össze a tartalmat és küldené minden kijelzöre. De ugy látszik ez tul bonyolult. Jobb az ilyen megtévesztés minden kijelzö mást mutat, azután az utas dobjon fel egy érmét melyik jár közelebb a valosághoz.
(#71150) etwg hozzászólása Válasz Hé, 15:55
A minap panaszkodtam japán kollégáknak, hogy milyen gondjaim vannak a filmek feldolgozásával. Sok uton valamelyik kamera lefilmezte az egész peront, de nem látott egyetlen táblát sem melyik állomás nevével. Ez ott nem szokás. Illetve vannak nagyon kis táblák rossz helyen, söt néha a perontetöt tarto oszlopokon van a felirat vertikálisan japánul. Egy extra applikáciot kellett a tabletre telepiteni amivel el tudom olvasni hol is vagyunk. Az angol felirat csak azokon a kis táblákon jelenik meg valahol jol eldugva a perontetö zugaiban.
Benn a vonatban bömböl a bemondo japánul jobb esetben még angolul is, és mondja az állomás nevét, de sajnos sokszor a bemondásbol az sem derül ki melyik a japán szöveg meg melyik az angol. A vagonban vannak kijelzök igy ott esetleg megvan az állomás neve, de ha sokan vannak, akkor nem mindig jut az ember olyan helyhez ahonnan látja is. Csornán is ez volt a helyzet. Az állomásépületen levö nagy feliratot nem láttunk, mert ott állt egy tehervonat, a peronon meg egy oszlopon volt egy kb 10x30 cm-es elgörbitett tábla CSORNA felirattal, de a vonatban semmi nem utalt erre..
(#71153) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71150) Válasz Hé, 19:25
A hanyatló nyugat, ugye

Azért mekkora hiba már, hogy valami össze keveredett, és másfajta infók voltak a kijelzőn...

Manapság már bármelyik telefonon van helymeghatározás és valamilyen alaptérkép, azért ne legyünk már ennyire elveszettek, még Japánban sem.
(#71154) etwg válasza Gabi hozzászólására (#71153) Válasz Hé, 21:07
Ugyan ugyan. Miért kellene egy ilyen alapinformaciot a telefonon keresni? Ráadásul ugye ahhoz menni kellene az internetnek is.
Ugy beszélsz mintha a telefon valamilyen kötelezö eszköz lenne ahhoz, hogy vonatra szállj. Inkább neked kellene elgondolkodnod hova is vezethet ilyen elmélet.
Ráadásul ott volt a vonaton a kalauz is, aki csak az utasoktol tudta meg, hogy hülyesèget mutatnak a képernyök és talán az ö feladata lenne bemondani tök sötétben a következö megállot.
Nincs a telefonomon vasuti app, mert otthon még egy napra szolo menetrendet sem tudtam megtalálni, csak a következö vonatot meg az ahhoz tartozo jegyváltást ami engem nem érint. Ettöl még a google is intelligensebb.
Ilyen appal töröljék ki a feneküket az alkotoik.
(#71155) acszoli válasza Gabi hozzászólására (#71153) Válasz Hé, 21:58
Igazad van, az összes minden állomást, meg ilyeneket be kell zárni a francba, hiszen ott a telefon, azon veszel jegyet, azon nézed jön e a vonat...és nem is mondtam hülyeséget... legalábbis itt a nyugaton így van...és működik! Meg a kijelző is, ezért nem kell púpos hátú zombinak lennem a vonaton az örömlapocskámat bámulva.
(#71156) etwg válasza acszoli hozzászólására (#71155) Válasz 0:12
Tudod jo 25-27 éve amikor elindult ez a GSM agymenés ( én is abbol éltem) hullára röhögtem magam egy nemzetközi kongresszuson amikor az egyik ( ma már eltünt ) operátor bejelentette, hogy Ausztriában már 20millio elöfizetöje van ( akkor 8 millio lakosu országban és akkor voltak az elsö Nokia, Sony és Ericcson telefonok amiböl összen 2,2 millio darabot adtak el).
Ennek ellenére ma sem tartom elfogadhatónak, hogy egy utasnak a jegyen kivül bármi más kelljen ahhoz, hogy elfogadhatoan tudjon utazni azaz a vasut teljesitse a szerzödéses kötelességét,,föleg akkor ha ennek semmi akadälya nincs.
A kijelzö nem elöirás, de az igen, hogy az utas tudja hol áll meg a vonat, hol kell esetleg kiszállnia. S ahogy a minap irtam a fejlett nyugaton is elég nagy gondok vannak és nem ritka, hogy egy járaton müszaki hiba , meg a tehetlenség miatt emberek tucatjai szállnak ki rossz állomáson. Ezért sok helyen az állomási hangosbemondo is bemondja az állomás nevét.
Apropos. A GySEV vonaton a hangosbemondo tökéletesen müködött, mert Györben valaki szépen elmondta hova megy vonat meg mikor érkezik meg Sopronba, de utánna már egy mukkot sem hallottunk Sopronig, ahol bejelentette a végállomást. Márpedig a vonaton még feltételes megállok is vannak és azok koromsötétben egyáltalán nem láthatok..

Lapozás       22/22
Frissek
  2025. Jan, 21. Kedd
5:10:02
  Jelenleg 7 fő olvassa az oldalt
Hirdetés