Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Fórum témák
Fórum » Nagyvasutak
Nagyvasutak
Témaindító: etwg, idő: Jan 18, 2017
Témakörök:

Lapozás       22/22
(#71130) etwg válasza tumikas hozzászólására (#71129) Válasz Szo, 11:08
Tavalyi év beszámoloja. Maradt még az Arriván kivül vagy 599 pénzzabálo cegecske.
(#71136) etwg hozzászólása Válasz Vas, 16:27
Na ez kinek lehetett a világmegváltó ötlete.
Egy vonatban két display és még véletlenül sem ugyanazt mutatja. Amikor fényképeztem éppen Csornán voltunk ami egyik displayen sem látszik.

IMG_7697.jpeg

(#71137) Lazsi válasza etwg hozzászólására (#71136) Válasz Vas, 16:51
A messzebbi képen az idő 22:21, a közelebbin 16:20. Ahonnan fényképeztél, valószínűleg még korább volt. Miért ne lehettél volna éppen Csornán?
Tehát ez egy időutazó vonat!
(#71140) etwg válasza Lazsi hozzászólására (#71137) Válasz Vas, 18:16
Amikor a képet beraktam már elhagytuk Csornát - azt is csak a peronon vettem észre a sötétben, mert az internet sem ment.
De nem az a baj, hanem az, hogy a 2 ( illteve 4 mert a mäsik oldal is mást mutatott ) nem azt mutatja amit kellene és az állomásokat sem irta ki. A Sopront mutato szinte percenként változott, de mindig rosszat mutatott de legalább az ora stimmelt. A másikon az sem.
(#71144) diginewl válasza etwg hozzászólására (#71136) Válasz Hé, 9:20
A kép egyértelmű jelen annak, hogy a GYESEV meglépte a téridő, és szerelvényugrást! (a járatszám is különbözik)
Még nem publikus, ezért nem tudnak az emberek róla...

Amúgy, pont Te írtad valahol, hogy ezek a "modern" tájékoztatók, mind önállóan kapcsolódnak mindenféle hálózathoz, nincsenek összekötve egymással... hát így lehet hogy az egyik ezt, a másik azt mutatja
(#71149) etwg válasza diginewl hozzászólására (#71144) Válasz Hé, 15:42
Hát igen csak azt nem értem, hogy legalább egy vonatban miért nem ugyanazt a jelet kapja valamennyi kijelzö mert akkor nem fordulhatna elö ilyen hiba. Egy központi egység állitaná össze a tartalmat és küldené minden kijelzöre. De ugy látszik ez tul bonyolult. Jobb az ilyen megtévesztés minden kijelzö mást mutat, azután az utas dobjon fel egy érmét melyik jár közelebb a valosághoz.
(#71150) etwg hozzászólása Válasz Hé, 15:55
A minap panaszkodtam japán kollégáknak, hogy milyen gondjaim vannak a filmek feldolgozásával. Sok uton valamelyik kamera lefilmezte az egész peront, de nem látott egyetlen táblát sem melyik állomás nevével. Ez ott nem szokás. Illetve vannak nagyon kis táblák rossz helyen, söt néha a perontetöt tarto oszlopokon van a felirat vertikálisan japánul. Egy extra applikáciot kellett a tabletre telepiteni amivel el tudom olvasni hol is vagyunk. Az angol felirat csak azokon a kis táblákon jelenik meg valahol jol eldugva a perontetö zugaiban.
Benn a vonatban bömböl a bemondo japánul jobb esetben még angolul is, és mondja az állomás nevét, de sajnos sokszor a bemondásbol az sem derül ki melyik a japán szöveg meg melyik az angol. A vagonban vannak kijelzök igy ott esetleg megvan az állomás neve, de ha sokan vannak, akkor nem mindig jut az ember olyan helyhez ahonnan látja is. Csornán is ez volt a helyzet. Az állomásépületen levö nagy feliratot nem láttunk, mert ott állt egy tehervonat, a peronon meg egy oszlopon volt egy kb 10x30 cm-es elgörbitett tábla CSORNA felirattal, de a vonatban semmi nem utalt erre..
(#71153) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71150) Válasz Hé, 19:25
A hanyatló nyugat, ugye

Azért mekkora hiba már, hogy valami össze keveredett, és másfajta infók voltak a kijelzőn...

Manapság már bármelyik telefonon van helymeghatározás és valamilyen alaptérkép, azért ne legyünk már ennyire elveszettek, még Japánban sem.
(#71154) etwg válasza Gabi hozzászólására (#71153) Válasz Hé, 21:07
Ugyan ugyan. Miért kellene egy ilyen alapinformaciot a telefonon keresni? Ráadásul ugye ahhoz menni kellene az internetnek is.
Ugy beszélsz mintha a telefon valamilyen kötelezö eszköz lenne ahhoz, hogy vonatra szállj. Inkább neked kellene elgondolkodnod hova is vezethet ilyen elmélet.
Ráadásul ott volt a vonaton a kalauz is, aki csak az utasoktol tudta meg, hogy hülyesèget mutatnak a képernyök és talán az ö feladata lenne bemondani tök sötétben a következö megállot.
Nincs a telefonomon vasuti app, mert otthon még egy napra szolo menetrendet sem tudtam megtalálni, csak a következö vonatot meg az ahhoz tartozo jegyváltást ami engem nem érint. Ettöl még a google is intelligensebb.
Ilyen appal töröljék ki a feneküket az alkotoik.
(#71155) acszoli válasza Gabi hozzászólására (#71153) Válasz Hé, 21:58
Igazad van, az összes minden állomást, meg ilyeneket be kell zárni a francba, hiszen ott a telefon, azon veszel jegyet, azon nézed jön e a vonat...és nem is mondtam hülyeséget... legalábbis itt a nyugaton így van...és működik! Meg a kijelző is, ezért nem kell púpos hátú zombinak lennem a vonaton az örömlapocskámat bámulva.
(#71156) etwg válasza acszoli hozzászólására (#71155) Válasz Kedd, 0:12
Tudod jo 25-27 éve amikor elindult ez a GSM agymenés ( én is abbol éltem) hullára röhögtem magam egy nemzetközi kongresszuson amikor az egyik ( ma már eltünt ) operátor bejelentette, hogy Ausztriában már 20millio elöfizetöje van ( akkor 8 millio lakosu országban és akkor voltak az elsö Nokia, Sony és Ericcson telefonok amiböl összen 2,2 millio darabot adtak el).
Ennek ellenére ma sem tartom elfogadhatónak, hogy egy utasnak a jegyen kivül bármi más kelljen ahhoz, hogy elfogadhatoan tudjon utazni azaz a vasut teljesitse a szerzödéses kötelességét,,föleg akkor ha ennek semmi akadälya nincs.
A kijelzö nem elöirás, de az igen, hogy az utas tudja hol áll meg a vonat, hol kell esetleg kiszállnia. S ahogy a minap irtam a fejlett nyugaton is elég nagy gondok vannak és nem ritka, hogy egy járaton müszaki hiba , meg a tehetlenség miatt emberek tucatjai szállnak ki rossz állomáson. Ezért sok helyen az állomási hangosbemondo is bemondja az állomás nevét.
Apropos. A GySEV vonaton a hangosbemondo tökéletesen müködött, mert Györben valaki szépen elmondta hova megy vonat meg mikor érkezik meg Sopronba, de utánna már egy mukkot sem hallottunk Sopronig, ahol bejelentette a végállomást. Márpedig a vonaton még feltételes megállok is vannak és azok koromsötétben egyáltalán nem láthatok..

(#71157) tumikas hozzászólása Válasz Kedd, 11:42
Anno, az egyszeri utas fogta a menetrendet, a felszállási ponttól megszámolta hányadik megállóba kell leszállnia, majd pedig ezt abszolválta... Tudom 21. századi hópihéknek nem feltétlenül fog ez menni...
(#71158) etwg válasza tumikas hozzászólására (#71157) Válasz Kedd, 12:01
Csak ugye ahhoz kellett volna egy menetrend amit sajnos nem sikerült megtalálnom az indulás elött. Nekem az uton már nem kellett mert Sopronbol Györbe mentem meg vissza, de az ut elött jo lett volna amit sajnos sem a MAV sem a GYSEV honlapja nem köpött ki akár hányszor kattintottam a MENETREND feliratra.
A google meg ugye ezt 3 kattintásra lehozza ( sajnos a személyvonatok még nincsenek ott).
Szoval elég felesleges magyarázni a bizonyitványt.

IMG_7698.jpeg

(#71160) reszelozsir hozzászólása Válasz Kedd, 13:53
Annyira azért nem bonyolulgt beírni a gugliba, hogy MÁV 2025 menetrend. Ha ezt valaki megteszi, már le is töltheti PDF-ben, vagy kinyomtathatja a neki kellő oldalakat. Ne ragadjunk már meg a barlangrajzok korában...
(#71161) tumikas válasza etwg hozzászólására (#71158) Válasz Kedd, 13:57
Itt megtalálod a menetrendet, egy egyszerű google kereséssel. Sajnos a hiba megint a készülék és a szék között lesz.
(#71162) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71154) Válasz Kedd, 14:51
A ilyen és ehhez hasonló posztokkal csak saját magad nevetteted ki.

Próbálod utólag belemagyarázni, de senki sem említett bármilyen vasúti appot, hogy használnod kellene, maximum csak a fejedet és az amúgy is rendelkezésre álló eszközöket.

Gondolom a képet sem a Lumiére fivérek hívták neked elő, tehát a kezedben egy telefon volt, amivel fényképeztél. Nos, mint írtam, bármelyik készülékvonalat nézed, mindegyiken van saját helymeghatározás és egy alap térkép. Ismétlem, nem kell semmilyen app, csak ami alapból megtalálható gyárilag és lám, tudod hol vagy. Három vagy négy kattintás. Senki sem mondta, hogy kötelező eszköz a telefon, egy lehetőség lett volna az adott problémádra. Amúgy csak volt a vonaton valaki, akinek ez eszébe jutott, tőle is megkérdezhetted volna. Vagy csak a nyugdíjasklub utazott?
Ja, igen, internet kell hozzá, de azért nem hinném, hogy saját az nincs. Ja, hogy a vonaton kellene menni a netnek? Nem mondod, az se ment? Stekkerek mentek? Tölteni tudtad a fotoapparátot?
Ja, igen, a saját netet be kell kapcsolni. Hát aki a mai világban ki-be kapcsolgatja az internetet... Több kérdésem nincs.

Remélem a kalauzt utasítottad a feladata elvégzésére, a leszállási helyen pedig a forgalmi irodában panaszt tettél.

Szerintem, ha kinéztél az ablakon, bár sötét volt, kint is, nem dinoszauroszokat vagy ágyazatkövet pattintgató ősembereket láttál volna és a szerelvényt sem gőzmozdony húzta. Régen milyen display volt, azt mégis közlekedtek az emberek...

Itt nem mi bizonygatjuk a bizonyítványunk, hanem te folyamatosan, hogy mit és miért nem lehet úgy, ahogy lehetne, de mégse. Vannak akik az adott problémát meg tudják oldani és a világuk halad tovább, vannak akik nem és minden rossz.
(#71163) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71158) Válasz Kedd, 15:01
Bár sejthetőleg nálad ez sem fog müködni, de erre például még a régi elvira is alkalmas. Bővebben: Link
Ha a vonatszámra kattintasz, az állomásokat és időpontokat is mutatja.
Bővebben: Link

Figyelem, ehhez is internetet kell bekapcsolni. Hidd el csodálatos dolog, ott van a kezedben, használd bátran. Szóval vannak megoldások bőven.

(Felénk Sopront Sopronnak hívják, tudod, volt egy szavazás.)
(#71164) etwg válasza Gabi hozzászólására (#71163) Válasz Kedd, 16:18
Még egyszer én egy mezei utas vagyok. Engem nem érdekelnek a vonatszámok csupán az, hogy mikor indul meg meg mikor jön vissza egy vonat. És azt elöre és áttekinthetöen ahogy valamikor a nyomtatott menetrendben volt. Nekem meg kellett szervezni az autot az elhozatalhoz stb.
Azaz untig elég lenne nagyobb büvészkedés nélkül, ha a menetrendre kattintok akkor megjelenik mondjuk a délelötti vonatok listája esetleg az idö megadásával a délutániak. Ott lehet majd kattintani a vonatszámra több informácioért de az applikácio a jegyeladással van elfoglalva.
Érdekes ilyesmit még a google is tud és az ÖBB is minden keresgélés nélkül.
Itt egy példa Bécsujhelyröl Sopronba.
Valamikor valoban az elvira is tudta, de azt hallottam, hogy az már nem müködik, igy ott nem is kerestem.

És megint nem azzal kellene neked sem foglalkoznod, ( nálam konkrétan táblagép volt ami tökéletesn müködött délelötti vonaton - igaz ott a kijelzök is müködtek) , a delutánin már csak a Railnet ment , de internet nem), hogy mi van az utas zsebében, hanem azzal, hogy pl mire van a vonatokon a hangosbemondo, föleg olyan esetben, amikor tudják, hogy nem müködik a kijelzö stb. És már mondtam engem nem érintett, hogy nem megy a kijelzö hiszen végállomásrol végállomásra mentem, de vagy egy tucat ember, köztük sok öregebb is, bámészkodott meg kérdezösködött hol is van a vonat a sötetben .

IMG_7699.jpeg

(#71165) etwg válasza Gabi hozzászólására (#71162) Válasz Kedd, 16:51
Kedves Gabi miért gondolod, hogy az utasnak kötelezö telefonjának lennie, meg ilyen meg olyan appnak ( mert érdekes modon már minden vonathoz extra app kell ) ami ellátja informácioval.
Nevetséges vagy te, amikor ájuldoztok, hogy milyen szuper vonatokon lehet végre utazni és még a legprimitivebb feladatot sem tudják megoldani, amikor ez vagy az nem müködik, de ott van a tartalék, amit nem használnak.
Az összel Japánban kěpzeld el több mint 5000 km utaztam vonattal, ahol egy kukkot sem tudtam japánul a telefon sem müködött, mert csak a szállodákban van WiFi a roaming dij meg elég vaskos lett volna. A vett eSIMet sem tudták beüzemelni a boltban, ami legalább az adatkommunikáciot lehetövé tette volna az utcán is. ( telefonon).
Érdekes ott többnyire mentek a kijelzök ( meg az 50 éves vonatokon is) , a személyzet meg mondta az állomások nevét is, söt a peronon is volt mindig vasutas mikrofonnal aki azonnal tudott utasitást adni a hangosbemondoba. Szoval meg lehet mindent oldani, csak nem magyarázni kellene a bizonyitványt, mint amit te és kollegáid müveltek és kioktatni másokat hogyan kell Magyarországon utazni meg milyen kütyüt és milyen appal kell magaddal cipelned egy sima utazäshoz.
A kalauznak az elöttem ülö srác szolt talán kétszer, tudomásul vette, de nem történt semmi.
Én nem vesztem el és nem álltam csomaggal az egyik meg a másik megállo elött az ajtonál, de mások igen.
Ugy, hogy legközelebb ezen honfitársaidat oktasd ki s ne engem, aki csak a témát hozta ide.
(#71166) tumikas válasza etwg hozzászólására (#71165) Válasz Kedd, 16:57
Senki nem írta hogy kötelező, de azért az elvárható hogy az utas tájékozodjon utazás előtt. Nem egy nagy etwas egy menetrendet értelmezni, főleg hogyha még az ember valamilyen szinten vasútbarát.

Az hogy japánban mi van azt hagyjuk, érdekes népség amennyit én tapasztaltam belőlük. Buszozást tudok náluk ajánlani, az megmutatja hogy milyenek is...
(#71167) etwg válasza reszelozsir hozzászólására (#71160) Válasz Kedd, 17:38
Igy van nem bonyolult, csak megint azzal van baj, hogy olyan „intelligensen“ van megcsinálva a GySEV honlapja ( ahonnan kiindultam), hogy ha külföldröl hivod le az oldalt az átirányit valahova máshova a raaberbahn.at-ra ( ezt ti ki sem tudjátok otthon probálni ).
Szoval a jo kereséshez kellenek a varázsszavak, amik ezt az átirányitást kikerülik.
És még véletlenül sem egyforma a GySEV hazai meg a külföldi oldala. Ennyi.
És valoban ha a googliba a menetrendet irom be, akkor azonnal oda visz ahova kell , akkor miért nincs ez a link a vasutak fö oldalain?
Ott van egy menetrend gomb, de az nem azt az oldalt nyitja meg amit a googli.
Lehet, hogy ilyen csapások viszik el az emberek kedvét a modern eszközök használatátol. Az ilyesmi müködhet ha naponta használod, de aligha okoz sikerélményt ha évente egyszer kell valamit keresned.
(#71168) etwg válasza tumikas hozzászólására (#71166) Válasz Kedd, 17:46
Tájékozodik, felszáll, a jo vonatra, de azt honnan tudja, hogy ott ez meg az nem müködik és az ujjain kezdje el számolni az állomásokat. Ráadásul ott van a vonaton a kalauz meg a mozdonyvezetö meg a hangosbemondo. Ök talán tudják, hogy mi nem müködik és mi lenne a teendö.

Igen régen is utaztunk, de akkor elöre tudtuk, hogy nincs sem kijelzö sem hangosbemondo, igaz volt menetrend ( még olyan is ami csak az adott vonalra szolt), igy természetesen figyeltünk. Meg akkor, ha más nem is, a megállokban voltak kivilágitott táblák az állomások nevével. Ma már ez sem divat mindenhol. ( s most nem a magyar vasutakrol beszélek).
(#71169) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71164) Válasz Kedd, 17:59
Sajnálom, hogy számodra nehezen megy a dolgok értelmezése. Posztod arra utal ismét, hogy a két linket meg sem nyitottad, azt sem láttad mi történik, megint csak folytatod a butaságot. Eleve kétféle problémáról kezdesz el beszélni. Az alapfelvetésed a displayos hibáról szólt, most meg már teljesen másról próbálsz beszélni.

Az első linkem pont ezt mutatta meg, hogy a régi elvirába beütöd az induló és érkező állomás neveit (illetve a gépelés folyamán a gyengébbek kedvéért fel is ajánlja a szóba jöhető állomásneveket), és lőn csodálatosság, láthatod az általad pont kért adatokat. Nem tudom mit kell ezen ennyit rugózni, de én ráérek, rághatjuk még a gittet egy jó ideig.

Ja, képzeld, van egy olyan is, hogy menetrendek.hu
Pont azt tudja, amit szerettél volna.

A problémát te vetetted fel, hogy te nem tudtad hol vagy. Persze most már az öregemberek nem tudták hol is vannak. Gondolom táblagéppel a kezedben, internettel felvértezve segítőkészen végig jártál köztük...
(#71170) Gabi válasza etwg hozzászólására (#71165) Válasz Kedd, 18:25
Már párszor leírtam, de a kedvedért megteszem újra: Senki nem mondta, én sem, hogy bármi kötelező. Idézd kérlek, hol írtam ilyet. Nem fog menni, de sebaj.
Nem kell se app, se telefon, semmi. Ész kellene, nem a nyavajgás állandóan. Egy volt itt a baj, áttévedtél idegenbe, azt rögtön ez lett.

Ájuldozni sem szoktunk, de mondjad csak, hagy nevessünk.

A legprimitivebb feladatot pont te nem tudtad megoldani, de sebaj, még büszkén hirdeted is, mint nagy vasúti tótumfaktum. Egy szimpla vonat indulást nem tudtál megnézni... Aztán a kijelzők...
Többfajta megoldást kaptál, semmi sem jó, mint ahogy előre is jeleztem, hogy így lesz. A szó, amit keresel: köszönöm.

Egyet felejtesz el, amit leírsz, elolvassuk és még emlékszünk is rá, bármennyire is próbálsz hülyének nézni utána.

Ki a francot érdekel a japáni utazásod? Arról is összevissza írsz, egyszer van net, egyszer nincs net.
Képzeld el, nekem is volt kint kollégám, mezei, gyarló emberek, nem vasútmágusok és teljesen jól elvoltak, nem panaszkodtak, hanem élvezték.
(#71173) etwg válasza Gabi hozzászólására (#71170) Válasz Kedd, 19:04
Bocs senki itt nem nyavajog csak te osztod az észt. Csupán arrol van szo, hogy két ember a vonaton nem azt tette a amiért fizetik. Senki nem nyavajgot a vonaton sem, csak leirtam a helyztet, te meg ezt nyavajgásnak vetted.
Ezzel befejeztem a témát.
(#71184) etwg hozzászólása Válasz 0:07
Egy kis szorakozás. Mi is van a képen? Az adott vonalon rengeteg ilyen valami van.

IMG_7700.jpeg

Lapozás       22/22
Frissek
  2025. Jan, 22. Sze
8:46:57
  Jelenleg 18 fő olvassa az oldalt
Hirdetés